Találatok a következő kifejezésre: 24 hetes vagyok, és pár napja (2 db)

24 hetes kismama vagyok, és pár napja nem valami jó a kapcsolatunk a párommal. Mit tegyek?

Amúgy is alig találkozunk,mert én is dolgozom meg ? is,és mindketten 12 órában.Neki 4 nap munka 4 nap szabad van,és nagyon összebalhéztunk,mert ebben a 4 szabad napjában nagyon sokat együtt tudtunk volna lenni,mert három szabadommal pont egybe esett neki is,de ? ahelyett hogy velem lett volna,inkább elment az anyjáékhoz,meg a haverjához,és csak aludni jött haza,én meg egész nap idegeskedtem,mert én meg úgy érzem,hogy teljesen el lettem hanyagolva,és magamra hagyott,mert eddig sose volt ilyen.Mindig velem volt,nem foglalkozott a haverokkal,és pont most mikor a legnagyobb szükségem lenne rá,akor nincs mellettem,És állandóan csak a feszültség van köztünk emiatt.Más ilyenkor minden id?t a barátn?jével/feleségével akar tölteni,? meg most kezd el meghülyülni.Nagyon félek hogy már nem szeret,vagy már nem vagyok neki olyan fontos mint eddig,pedig sokszor mondja hogy szeret,de én már kezdem nem elhinni.Ti mit tanácsoltok,mi t tegyek?Mi ilyenkor a leg helyesebb?

Legjobb válasz: És mostanában meg amugy is elég érzékeny vagyok,mert a legapróbb dolgon el tudom magam sírni,pedig eddig meg egyáltalán nem voltam sírós.Nagyon nehezen lehetett megsiratni.

A kérdező hozzászólása: És mostanában meg amugy is elég érzékeny vagyok, mert a legapróbb dolgon el tudom magam sírni, pedig eddig meg egyáltalán nem voltam sírós.Nagyon nehezen lehetett megsiratni.
Szia! Szerintem ne aggódj! A pasiknak idõ kell, hogy felfogják, hogy apák lesznek, és legtöbbjük bepánikol. Nálam rosszabb a helyzet, eleinte a "párom" hallani sem akart a babáról, azt akarta, hogy ne tartsam meg, üvöltözött és fenyegetõzött. Aztán most úgy látom, hogy enyhült a helyzet, de én hazaköltöztem anyuhoz, így egyedül várom a babám. A pasim most kényeztetni próbál, lesi a kívánságaimat, úgy érzem, belenyugodott a helyzetbe. Adj neki idõt, meg kell emésztenie, hogy felelõs lesz egy babáért, de szerintem nem lesz gond. Vissza fog alakulni. Ne idegeskedj :) Csak magadra koncentrálj, a többi megoldódik!
Egyet értek az elõttem szólóval. Fel kell dolgoznia neki is, hogy mekkora felelõsséget vállal(tok). Nem tudom, hogy mennyire téma a baba közöttetek, de ha csak és kizárólag a körül forognak a gondolataid (amit mi nõk megértünk, de a leendõ apukák nem mindig)akkor azt is gondolhatja, hogy Õ már nem számít. És ez csak fokozódik, ha meglesz a baba! Erre figyelj, mert nálunk ebbõl volt feszültség a baba megszületését követõ hetekben. Az is lehet, hogy túl érzékeny lettél. Fel a fejjel majd elmúlik! Boldog babavárást!
Ja és nem mindig jó, ha csak magadra koncentrálsz. Lehet, hogy ez a baj!
A kérdező hozzászólása: Épp az a furcsa benne, hogy õ is tök várta már a picit.Állandóan a picim simizte, meg beszélt hozzá, de én úgy érzem, hogy már ez is kezd nála alább hagyni.Lehet csak én vagyok nagyon érzékeny így fél idõben.Remélem minden rendbe jön, mert nekem õ meg a kis picurkánk a legfontosabb.Imádom õket, csak félek hogy ez a sok idegeskedés nehogy a kicsinyünk rovására menjen.
Szia!Ne izgulj, ez gyakran elõfordul.Mi is terveztük a picit, fõleg a párom emlegette mindig.Örül is neki nagyon, mégis a 4. és 6. hónap közt úgy éretem nem foglalkozik velünk igazán.Nem csak a pici létezett nekünk sem, mégis akkor valamiért másként viselkedett.Persze utólag rájöttem én is másként viselkedtem vele.Mivel valami nem tetszett így nem tötõdtem annyit a párommal, mert bántoot, hogy így áll hozzám.Ezt játszottuk jó darabig, már kezdtem úgy érezni nem szeretjük egymást igazán.Aztán elmúltak ezek a negatív érzések.A hormonjaink is játszanak velünk sokszor észrevétlenül.Utólag tudom, nem volt igazam, de abban az idõben elhanyagolva éreztem magam nagyon.A legtöbb nõben bennne van az érzés, hogy attól, hogy anya lesz még nõ is marad.Tudatalatt féltjük a nõi szerepünket a kapcsolatban.Ne csak az anyát lássák bennünk, hisz nõk is vagyunk.Ugyanez szerintem fordítva is igaz.Erõsíteni kell a párunkban, hogy nem csak apa lesz ezentúl, hanem igenis férfi.A férfi akit szeretünk, sokra tartunk, és még mindig meghódít(ana) minket!Õk is küzdenek ezzel, csak nem beszélnek róla.Amúgy az én párom sem haverozott elötte, azóta gyakrabban.Szerencsére nem elmennek ide vagy oda, hanem nálunk beszélgetnek a kocsikról meg ilyenek.Én ilyenkor félrevonulok hamar a szobába és hagyom õket.Persze azért nem rögtön, nehogy azt higyje nem vagyok kíváncsi rájuk.Elötte köztünk is megvolt a feszültség.Próbáld meg félretenni a sérelmeidet és meghódítani valamivel, kedveskedni neki rendszeresen.Akár kezdheted egy maszírozással is, biztos örülne.Rögtön oldódik a feszültség és pár nap alatt helyreállhat minden.Eg a lényeg, próbálj meg te adni neki szeretetet, törõdést, odafigyelést.Meglátod hamar visszakapod.Pár nap és minden rendben lesz.Amikor a haverokkal van, akkor meg valószínû ismét férfinak érzi magát, nem "csak" apának.37 hetes vagyok és a párom már hetek óta többet beszél szinte a picirõl(hez), mint én.

24+1 hetes vagyok, és derék- illetve medencefájdalom kínoz pár napja. Mit lehet tenni, hogy jobb legyen?

Második babám, de az els?nél azt hiszem, nem fájt ennyire. Vagy csak sokat futok a nagyobbik után... Deréktól lefelé néha nagyon belenyilall. Azt tudom, hogy az ízületek puhulása okozza, és készül a szervezetem a szülésre, tágul a medence; de néha olyan durván fáj, hogy alig tudok talpon maradni. Tudtok valami trükköt, hogy kicsit kibírhatóbb legyen?

Legjobb válasz: Igen, kismamajógára kell járni, nagyon jó hatással van!

Igen, kismamajógára kell járni, nagyon jó hatással van!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Már kerestem, de eddig nem találtam a közelemben, csak normál kismamatorna van, lehet, hogy az is jót tenne?...
Én is így voltam a 6. hónaptól most 7 hónapos vagyok, van egy 2, 5 éves fiam aki elég aktív, és engem is nagyon kínzott a fájdalom. beszéltem a védõnõmmel, õ a magnézium port ajánlotta, napi egy adag, és már alig fáj valamim. Már csak a fáradékonyság maradt, de az merõben jobb, mint hogy nem bírok kikelni az ágyból a fájdalom miatt. A jógára én is gondoltam, de szaladgálok én eleget a fiam után, ráadásul a 4. emeleten lakunk, és nincs lift, szóval a torna már megvan :)
A kérdező hozzászólása: A magnézium pornak van valami neve? Vagy csak így kell kérni a patikában? Sajnos az én védõnõm épp befejezte az iskolát, sem szakmai, sem saját tapasztalata nincs, ha kérdezek, akkor rákeres a Google-ban. Az én is tudom, és legalább szültem is már...
A magnéziumnak az izületi fájdalomra nincsen hatása sajnos. Mielõtt félreértés történne... Gyerek utáni szaladgálás sem ér fel egy speckó gyakorlatsorral, hiszen gondolj bele, akkor gyógytornára sem kéne senkinek járnia, akinek gyermeke van és reumatológiai panaszai. A kismamatorna is jó, szerintem hasonlóak a gyakorlatai. Én amikor jártam kismamajógára, kimondottan csináltunk csípõt érintõ gyakszikat is, hogy kevesebb legyen a fájdalom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!