Találatok a következő kifejezésre: 24 hetes szabad (7 db)

24 hetes terhes vagyok, ma a méhszájvizsgálaton azt mondta a doki, 1 ujjnyira ki van nyílva a külső méhszáj. Ettől még a napi ház körül teendőket el szabad végezni? Vagy már az is árt?

Ha tovább nyílik, azt fogom érezni? Szeretkezni szabad? Ezt elfelejtettem megkérdezni t?le...

Legjobb válasz: Szia! Nekem a barátnõm volt kinyílva így mint Te, mármint a 24. hét környékén. Õt a sexrõl is letiltották, és szigorú ágynyugalmat javasoltak neki, ami abból állt, hogy csak wc-re és zuhanyozni kelhetett fel, valamint izomlazítókat kapott. Nagyon vigyázz magadra, mert azt mondtják, hogy a 24. héttõl már életképes egy baba ha megszületik, de nagyon nagy szerencse, ha ilyen idõs korban nem marad valami szellemi sérülése. Én a helyedben, ha személyesen nem tudsz elmenni, akkor legalább felhívnám az orvosomat, és megkérdezném ugyan ezeket a kérdéseket. Van akit be is utalnak így a kórházba, vagy összevarrják a méhszáját. Azt nem tudom, hogy mit érzel ha tovább nyílik a méhszájad, eddig éreztél valamit? Viszont minél többet kellene pihenned, nehogy ilyen hamar meglegyen a picike vagy tényleg tovább tágulj. További szép babavárást kívánok 33 hetes kismami

Szia! Nekem a barátnõm volt kinyílva így mint Te, mármint a 24. hét környékén. Õt a sexrõl is letiltották, és szigorú ágynyugalmat javasoltak neki, ami abból állt, hogy csak wc-re és zuhanyozni kelhetett fel, valamint izomlazítókat kapott. Nagyon vigyázz magadra, mert azt mondtják, hogy a 24. héttõl már életképes egy baba ha megszületik, de nagyon nagy szerencse, ha ilyen idõs korban nem marad valami szellemi sérülése. Én a helyedben, ha személyesen nem tudsz elmenni, akkor legalább felhívnám az orvosomat, és megkérdezném ugyan ezeket a kérdéseket. Van akit be is utalnak így a kórházba, vagy összevarrják a méhszáját. Azt nem tudom, hogy mit érzel ha tovább nyílik a méhszájad, eddig éreztél valamit? Viszont minél többet kellene pihenned, nehogy ilyen hamar meglegyen a picike vagy tényleg tovább tágulj. További szép babavárást kívánok 33 hetes kismami
38 hetes múltam.28 hetesen volt nyitva 1 újnyira a külsõ méhszájam.Egy hét szigorú fekvés (napi pár 2-3 órára kelhettem fel összesen).Én keményedtem mellé sokat.Kaptam gyógyszert a méhösszehúzódások ellen.Egy hét után kellett mennem kontrolra, addig nem lehetett szeretkezni.Utána igen, de óvatosan.A fekvés óta nem is kemnényedtem sokat, így ismét mozoghattam.Az egy hétig viszont a doki szólt a páromnak, hogy ne engedjen csinálni semmit, szolgáljon ki, különben kórház lesz a vége.Egy hetet kibírtam, azóta minden rendben.Nem érezni ha nyílik sajnos.Ettõl még túl is hordhatod.A kimélõ életmód viszont fontos.Pihenj, ha a szervezeted igényli.A házimunka megvár, majd ha nem érzed nehéznek meg lehet csinálni.Azért kérdezd meg az orvosod.Ha nagy gáz lenne szólt volna már.
szerintem senki nem akar rosszat azzal a kérdezõ kismamának, h pihenjen amennyit lehet és vigyázzon magára még jobban... saját véleményem, bár nekem zárt a méhszájam, de jobb ha tartozkodsz a szexuális élettõl is....vigyázz magadra, pihenj sokat....mindenki véleményétt elolvashatod, ikérheted, de ugyis Te döntesz mit teszel...
Nem orvos függõ a diagnózis, csak nem kell olyan emberekre hallgatni, akik a Piri nénitõl hallották, hogy az orvosa mit mondott. A 3100-as méhszájjal semmi probléma nincs, teljesen jól mondott mindent az orvosod. Csak azokra hallgass, akik veled egy cipõben járnak, és ne azokra, akik mások vagy a húguk esetét írják le!
Te okoskodó uccsó hozzászóló! Látszik nem te vagy terhes, hanem a húgod. Azért mert 1 újnyira nyitva van a külsõ méhszáj még nem fektetnek be senkit, szerintem fogalmad sincs, hogy 2 méhszájkinyílás közt is van különbség. Nekem is nyitva van a külsõ 20. hét óta, sõt a belsõ is nyiladozik, na ezt kapd ki! A fogadott orvosom amit akkor nekem tanácsolt, ugyanazt írtam le a kérdezõnek, és nem neked! Naponta du pihi van, és amíg nem szól az orvos addig mehet a szex. 37 hetes vagyok és még esélyünk sincs, hogy holnap megszülnénk.
Hát érdekes válaszokat olvastam. Mintha a dokik nem ugyanazt tanulnák az egyetemen? hogy lehet az, hogy mást mondanak nekünk ugyanolyan "panaszokra"? Akkor ez az én sztorim: nekem 30 hetesen mondta hogy cx 3100, azaz a külsõ méhszáj 1 ujjnyira nyitva. totál berezeltem, addig teljesen zárva volt minden, mondjuk nem pihentem addig semmit, melóztam. én azonnal feltettem a kérdéseket, amiket te is kedves kérdezõ most itt tõlünk kérdezel, bár a dokim magától is mondta. a következõket: mostmár igenis lassítsak, pihenjek többet, ha lehet, hagyjam abba a melót (persze hogy azonnal abbahagytam). de!!!! elvileg semmi konkrét házimunkától nem tiltott el, 3x2 magnéziumot írt föl, a szexre pedig azt mondta, hogy õ mondja, ha nem lehet, tehát lehet, csak term. finomabban.... én bízom a dokimban, elvileg tudja mit beszél, nem??? számomra ezért hihetetlen, hogy ugyanolyan panaszokra dokik eggggészen másképp reagálnak .... hát akkor engem már rég be kellett volna fektetnie ... ha hozzáveszem, hogy jócskán túlsúlyos kismama vagyok, enyhe magasvérnyomással, ami mondjuk kordában van tartva. Szóval még itthon vagyok, 34 hetesen, igaz, érzem nem egyszer a kisebb szúrásokat, néha néha megfeszül, de elvileg még kibírható. Épp most fogok visszamenni ellenõrzésre, kíváncsi vagyok, most mi lesz a helyzet .... szóval akkor ennyire orvos függõ a diagnózis??????
Az utolsó hozzászóló lennék. Ne haragudj kedves utolsó kérdezõ, a válaszomat nem Neked szántam, hanem az elõtted szólónak, csak megelõztél a válaszod elküldésével.
Az utolsó hozzászólónak írnám, hogy Te talán orvos vagy? És ha a nyitott méhszájhoz csatlakozik az, hogy lent van a baba? Akkor majd okos tanácsodra a kérdezõ kismama egész nap teszi a dolgát, persze állva. És mi van ha kinyílik a belsõ méhszája is? Akkor majd a következõ kérdésére ami az lesz, hogy gáz, ha a 30. hét elõtt megszületett a babámat, majd azt fogod válaszolni, hogy nagyon sajnálom ami veled történt? Szóval kedves kérdezõ kismama. A hugom 32 hetes terhes. 2 hete kórházban van, mert kinyílt a külsõ méhszája 2 ujjnyira. Folyamatosan fektetik és gyógyszereket kap, hogy nehogy meginduljon neki a szülés, ugyanis már 2-szer szülési görcsöket mutattak ki nála és az orvosa azt mondta, hogy 3-adszor már nem tudják leállítani a fájásokat, mert az káros lehet a magzatra. Tehát pihenj sokat, ezeket a kérdéseket pedig mihamarabb tedd fel az orvosodnak, mert ha egy orvos siet a rendelésen, akkor hajlamos kihagyni 1-2 részletet. Ha tovább nyílik a méhszájad, azt nem igazán fogod érezni, a hugom sem érzett semmit. Ha bizonytalan vagy, akkor tedd fel a kérdéseidet MOST a http://www.hazipatika.com-on, Dr. Elek Csabának, aki szülész, nõgyógyász, humángenetikus. Nagyon hamar válaszol, szinte másnap és igen kimerítõen. Remélem tudtam picit segíteni
bocsi.. napi 4x2 szem magneB6-ot.. :-)
Nekem 28 hetesen voltak ugyanezek a tünetek, és azt mondta az orvos, hogy kötelezõ pihenés, max 4 órát lehetek talpon (ülés is beleszámit) naponta. Szedni kell napi 4x8 szem magneB6-ot. Sex tilos!! Nem fogod érezni, ha tovább nyilik a méhszáj.. És nem akarlak megijeszteni de egy ismerõsöm 26 hetesen nem vette ezeket komolyan, megszült és meghalt a babája. Orvos szerint ilyenkor minden nap nagyon sokat számit. Hiába marad életben a babád, ha élete végéig testi vagy szellemi fogyatékos lesz esetleg.. amúgy a dokid hogyhogy nem mondta el ezeket??? Nagyon furcsállom.. Szóval most a baba a legfontosabb. egy cipõben járunk, én is fekszem 4 hete.
Ha a külsõ van nyitva még túl is horhatod a babát! Nyugodtan végezd el a napi teendõidet, de törekedj arra, hogy minden délután pihenj le min. fél órára. Ha tovább nyílna, nem fogod érezni, szeretkezni pedig addig szabad, amíg az orvos nem szól, ugyanis azonnal szól, ha le kell állni. Teljesen rendben vagy, ne izgulj!!!
Kimelo eletmod, csak a legszuksegesebb teendok, es hazaselet tilalma!
A kérdező hozzászólása: Pont ez a legfurább, hogy eddig sem éreztem semmit, nem keménykedett a hasam, nem görcsöltem...semmi! Nagyon aktív voltam eddig! Mostmár aztán kényszerpihi! A babáért bármit megteszek!
Ha ilyen panaszom lenne en tuti a dokit kerdeznem meg itt csak jol beijeszt mindenki. Ami fix hogy a pihenes nem art. De ha az orvos magatol nem mondta hogy fekudj ne csinalj semmit, akkor csak nem lehet olyan nagy a baj. Remelem minden rendben lesz! Viszont a kerdes hogy lehet-e erezni hogy kinyilt/nyitva a mehszaj az nagyon hasznos.

24 hetes kismama vagyok. Meddig szabad sexelni? Hány hetes kortól nem ajánlott?

Legjobb válasz: Addig nyugodtan míg az orvos meg nem tiltja. Ha zárva van a méhszáj és veszélyeztett sem vagy akkor nem kell aggódni! Üdv:33 hetes

Addig nyugodtan míg az orvos meg nem tiltja. Ha zárva van a méhszáj és veszélyeztett sem vagy akkor nem kell aggódni! Üdv:33 hetes
Ha nem szól a doki, hogy nyitva a méhszáj akkor a szülésig is akár.Mi elõtte egy nappal még együtt voltunk.
35 hetes vagyok, s mai napig szexelünk heti 2x legalább.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! :)

Szabad zsalya teaval öblögetni a fajos fogat, inyt? 24 hetes vagyok

Legjobb válasz: ugy tudom nem, en is akartam zsalya teat venni de a gyogynovenyboltban mondtak h terheseknek semmilyen formaban nem ajanlott

ugy tudom nem, en is akartam zsalya teat venni de a gyogynovenyboltban mondtak h terheseknek semmilyen formaban nem ajanlott


24. heteske vagyok! Terhességem eleje ota táppénzen vagyok! Ilyenkor is ki lehet (Kell) venni szülés elött a szülési szabit? Hol kell intézni majd? Irjatok!

Menyivel több pénzmint a táppénz?Érdemes?Köszönöm!

Legjobb válasz: Ha táppénzen vagy köteles vagy kivenni a szülési szabadságot.Anyagiakról nem tudok nyilatkozni.A doki ad igazolást hogy mikortól vagy szülési szabadságon, azt kell bevinni amunkáltatóhoz.

Ha táppénzen vagy köteles vagy kivenni a szülési szabadságot.Anyagiakról nem tudok nyilatkozni.A doki ad igazolást hogy mikortól vagy szülési szabadságon, azt kell bevinni amunkáltatóhoz.
Szerintem nem vagy köteles kivenni szülés elõtt, ez csak választható. Pár éve szültem, és végig táppénzen voltam. A doki megkérdezte, hogy akarok-e menni szülési szabira, de mondtam hogy nem, mert nekem úgy volt jobb anyagilag.
A TGYÁS-sal kapcsolatos ügyeket a a munkáltatónál kell intézni. A szabály, úgy szól, hogy négy hetet lehetõleg a szülés elõtt kell igénybe venni. De nem kötelezõ így eljárni, dönthetsz úgy, hogy csak szülés napjától veszed igénybe. Ebben az esetben végig táppénzen vagy, a háziorvossal kapcsolatban annyi teendõd van, hogy amikor bekerülsz a kórházba akkor errõl értesíteni kell. (a nála lévõ táppénzes papírt lezárja) Ha kereseted alapján max. gyedre vagy jogosult akkor nem is éri meg a szülés elõtt megkezdeni. A táppénz és a TGYÁS összege között nincs lényeges különbség. A TGYÁD-nak nincs de a gyednek van maximum korlátja. (100.100, - Ft)
Nem kötelezõ, csak lehetõség. A 168 nap szülési szabadságot (ami alatt a terhességi-gyermekágyi segélyt kapod) legkorábban a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal kezdheted meg. Ezen belül akkor, amikor te akarod, akár a szülés napjától is.
nekem a TB-s kollégám mondta, ha már táppénzen vagyok maradjak is azon a szülésig, a TGYÁS 168nap, ezt ki lehet venni a terhesség alatt is.

Szabad foliazni a labat terhesen? (24 hetes vagyok)

Bocs, ha bena a kerdes, de nem igazan talaltam ra infot! (regen hasznaltam ezt mikor itthon edzettem, es nagyon sokat segitett a kezdodo narancsboron.)

Legjobb válasz: Sztem minden további nélkül.

Sztem minden további nélkül.
A kérdező hozzászólása: Akkor Jo :) Koszi a gyors valaszt :)
Én úgy tudom, h nem, mert "vérbõséget és melegséget" okoz, ami a terhesség alatt káros.Ezért a szauna, az infraszauna, a szoli, és a forró fürdõ is kerülendõ.És ezért kell a hõemelkedést és a lázat is azonnal csillapítani.2 gyerekes anyuka
Igen, elolvastam, de a szervezetben nem így mûködik egészen.Attól még a test hõje egységesen emelkedik meg(akár a láznál)Én így tudom, h nem lehet, de talán az orvos jobban tudja, érdemes megkérdezni.
Elõzõ válaszolónak: Nem a hasát akarja melegíteni hanem CSAK a lábát!
Tényleg az a legjobb ha megkérdezi a dokit. De az összes amit leírtál, h. nem szabad meg a láz, mind-mind az egész testet érintik. Sztem azt mindenki tudja, h. nem szabad pl. szaunázni mert felmelegszik tõle a magzatvíz is.
Én kérdeztem orvostól és tényleg nem szabad, mert a vér áramlását befolyásolja. Inkább használj sima krémeket és masszírozással próbáld elejét venni (vagy kezelni) a narancsbõrnek. Most ezt az idõt ki fogod bírni foliázás nélkül is:) Üdv
A kérdező hozzászólása: Koszi a sok valaszt! Megkerdezem a dokimat is, Csak mivel pl.: sportolni is lehet, es nyilvan az is melegit, gondoltam ez nem lehet baj! ( bar inkabb megkerdezem.) Koszi, megegyszer

Szabad utazni 24 hetesen?

Kedvesemmel a jöv? hétvégén szeretnénk vonattal elutazni.

Legjobb válasz: Szia. nyugodtan mehettek.De ha aggaszt,kérdezd meg az orvosodat elötte.Èn haza utaztam Ne´metorsza´gból pedig az 1000km.

Szia. nyugodtan mehettek.De ha aggaszt, kérdezd meg az orvosodat elötte.Èn haza utaztam Ne´metorsza´gból pedig az 1000km.
Én mielõtt mentem , kikértem a doki tanácsát, de én vesz. terhes voltam.Ha nálad nincs ilyen , nyugodtan.Én is mehettem amúgy.
Nyugodtan utazhatsz, én is járok haza kb. 350 km.-re vonattal. A dokim azt mondta amíg jól érzem magam utazgathatok amennyit akarok.
Én is havonta átutazom az országot a családért, és semmi baj nins. Sokan még dolgoznak ilyenkor, ahhoz is utazni kell. Csak semmi izgalom, utazz nyugodtan!!
Persze, hogy szabad.

24 hetes terhesen, szabad kamillás forroviz felett gözölni az arcomat?

nagyon taknyos vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Két hete én is ugyan így voltam, az orvos azt mondta, hogy gõzöljek, nem írt fel semmit. Akkor gondolom, hogy lehet.

Szia! Két hete én is ugyan így voltam, az orvos azt mondta, hogy gõzöljek, nem írt fel semmit. Akkor gondolom, hogy lehet.
En is ugy tudom, h szabad, csak forro furdo hasznalata nem javasolt.
Nyugodtan, gõzölj.Jobbulást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!