Találatok a következő kifejezésre: 24 hetes ma voltam (8 db)

24 hetes vagyok, ma voltam uh-on nekem még sosem nézték a méhszájat, nincs ilyesmi a papiron, ez baj? Súlybecslésre 770g irt, ez sok? Az Fl meg csak41mm

Legjobb válasz: Csodálkozom, hogy sosem vizsgált meg az orvos. De akkor mit csinál, amikor mész hozzá? Én havonta, most már 3 hetente járok ellenõrzésre (32 hetes vagyok), de eddig mindig megvizsgált, megnézte a méhszáj állapotát az orvosom. Sõt, vizeletet is néz, hogy nincs-e benne fehérje és genny, és megméri a vérnyomásomat. Én a helyedben mindenképp kérném az ellenõrzést! (ez azért lenne hasznos, mert akkor tudnád biztosan, hogy nem rövidült-e meg a méhnyak, ill. nincs-e kinyílva a méhszáj - ha bármelyik bármikor bekövetkezik, akkor szigorúan pihenned/feküdnöd kell! Ezt azért írom zárójelben, mert nálam pont a 24. héten derült ki, hogy megrövidült a méhnyak,és a pihi mellett gyógyszereket is kell szednem, nehogy elõbb meglegyen a baba). Az én egyik UH-om a 26-27. hét fordulóján volt; akkor az FL nálam 50 mm volt, a becsült súly pedig 1060 gramm. 24 hetesen a babád méretei jók!

Csodálkozom, hogy sosem vizsgált meg az orvos. De akkor mit csinál, amikor mész hozzá? Én havonta, most már 3 hetente járok ellenõrzésre (32 hetes vagyok), de eddig mindig megvizsgált, megnézte a méhszáj állapotát az orvosom. Sõt, vizeletet is néz, hogy nincs-e benne fehérje és genny, és megméri a vérnyomásomat. Én a helyedben mindenképp kérném az ellenõrzést! (ez azért lenne hasznos, mert akkor tudnád biztosan, hogy nem rövidült-e meg a méhnyak, ill. nincs-e kinyílva a méhszáj - ha bármelyik bármikor bekövetkezik, akkor szigorúan pihenned/feküdnöd kell! Ezt azért írom zárójelben, mert nálam pont a 24. héten derült ki, hogy megrövidült a méhnyak, és a pihi mellett gyógyszereket is kell szednem, nehogy elõbb meglegyen a baba). Az én egyik UH-om a 26-27. hét fordulóján volt; akkor az FL nálam 50 mm volt, a becsült súly pedig 1060 gramm. 24 hetesen a babád méretei jók!
A kérdező hozzászólása: Eddig 3x voltam nála magánrendelésen, megmutatom az uh papirt meg ha volt a vérvételit, és ennyit csinál, megkérdezi van e valami panasz, én sem értem, bár lehet hogy másnál is van igy.
Nekem sem csinált a dokim a 24. hétig méhszájvizsgálatot. Szerintem nem baj. Nekem minden alkalommal uh-t csinál, ha jól tudom õ ott is látja a méhszáj állapotát. A méretekhez nem tudok hozzászólni!
fogadott orvos? én havonta járok, és minden alkalommal megvizsgál. 35hetes kismama
1.hozzászóló vagyok; Nem tudom, hogy nagy általánosságban milyenek az orvosok, én nem magánrendelésre járok, a 24. hétig (amíg nem volt problémám), addig is mindig megvizsgált az orvosom, és ezen kívül kérdezte meg, hogy van-e vmi panaszom. Hát gondolom, hogy egyszer nálad is megnézi a méhszájat... arról nem beszélve, hogy a vizsgálat eredményét a kiskönyvedbe is be kellene írni; a méhszáj állapotát számmal határozzák meg). Boldog babavárást kívánok!
Eléggé orvosa válogtaja vizsgálatokat, ahogy szoktam itt olvasgatni. Én még mondjuk csak 15 hetes vagyok, de ha megyünk csinál UH-t, mindent rendesen megmutat, kapunk fényképet. Kértem cytológiát 12 hetesen, akkor megvizsgálta a méhszájat. Nekem mondjuk szerencsém van, akórházban van a választott dokim és mindent õ vizsgál és csinál, UH-t is, úgyhogy nem kell ide-oda járkálnom. A kiskönyvemet nekem a védõnõ szokta kitölteni a leleteim és az UH-s papírok alapján. Gondolom megvan, hgy mikortól nézik a méhszájat, ha nem muszáj, akkor nem baj, ha nem macerálnak a hüvelyedben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A kórházban nem nagyon tudom utolérni a dokit, igy majd a magánrendelésen mindenre rákérdezek.
Elvileg kene mehszajat nezni... A baba meretere nem ondtak semmit? En tegnap voltam uh-on, 27. het, es 1300g a baba.

Ma voltam orvosnál azt mondta kicsit nyitva van a külsö méhszájam.24 hetes vagyok. Ebböl lehet nagyobb baj?

Legjobb válasz: Szia. Én pozítiv példa vagyok, mert én a 16-ik héttõl 2100 vagyok, és most voltam méhszáj vizsgálaton, még mindig nem nyílt tovább. Pont építkezés van, elég sokat lépcsõzöm is, és szeretkezni is szoktunk, mégsem nyílt tovább. Most vagyok 34 hetes. Minden jót! Azért vigyázz magatokra!

Szia. Én pozítiv példa vagyok, mert én a 16-ik héttõl 2100 vagyok, és most voltam méhszáj vizsgálaton, még mindig nem nyílt tovább. Pont építkezés van, elég sokat lépcsõzöm is, és szeretkezni is szoktunk, mégsem nyílt tovább. Most vagyok 34 hetes. Minden jót! Azért vigyázz magatokra!
szia!! nekem a 25.héttõl 2100 volt a méhszájam (lerövidült méhnyak, nyitott külsõ méhszáj), aztán ez a 32. héttõl 1100ra változott sajnos. sok sok pihenés!! és tényleg komolyan kell venni, minket a szextõl is "eltiltottak" és ágynyugalomra kárhoztattak :) persze a babóért ez a legkevesebb!! 34 hetes pocakos
Nekem 25 hetesen nyílt ki a méhszájam és majdnem túlhordtam a fiamat.Persze minden orvosi utasítást betartottam:no szex, sok pihenés, nincs emelgetés.Nem lesz baj meglátod, minden jót!

24 hetes vagyok. Ma voltam elöször az sztk-ba, és meglepödtem mert nem nézte meg a babát ultrahanggal, viszont meglepödve azt mondta, hogy nagyobbnak tünik, mint ahány hetes. Ez nem baj?

Megnézte a genetikai ultahangom eredményét,és azt mondta,hogy mivel az rendben,ezért biztos rendben van. Biztos lehet ez?

Legjobb válasz: SZTK-s Uh a 12. héten, a 18-20. héten és utána csak a 32.héten van és a végén a 36. hét után. Tehát elvileg ilyenkor nincs UH, az más kérdés, hogy magánrendelésen szoktak csinálni. Lehet, hogy a hasad méretére gondolt? Bár ez elég fura egy dokitól, õk aztán szokták tudni, hogy a hasméret semmit nem jelent. Semmi okod az aggodalomra, nyilván érzed a mocorgását és ez épp elég:) Nyugi!

SZTK-s Uh a 12. héten, a 18-20. héten és utána csak a 32.héten van és a végén a 36. hét után. Tehát elvileg ilyenkor nincs UH, az más kérdés, hogy magánrendelésen szoktak csinálni. Lehet, hogy a hasad méretére gondolt? Bár ez elég fura egy dokitól, õk aztán szokták tudni, hogy a hasméret semmit nem jelent. Semmi okod az aggodalomra, nyilván érzed a mocorgását és ez épp elég:) Nyugi!
A kérdező hozzászólása: Megnyomkodta a hasamat és arra mondta. Szomorú azért hogy ha nem fizetünk akkor nem nagyon foglalkoznak velünk...


Ma voltam dokinál a méh száj értékem C2000, de még csak 24 hetes vagyok, holnap be kell feküdnöm, de ez gáz?

Legjobb válasz: Hát eléggé! De nyugodj meg, semmit nem fognak csinálni veled, csak nagyon szigorú fekvésre leszel ítélve! Nincs fájdalmad?

Hát eléggé! De nyugodj meg, semmit nem fognak csinálni veled, csak nagyon szigorú fekvésre leszel ítélve! Nincs fájdalmad?
Szia! Engem 20 hetesen vizsgált meg a doki és akkor volt C2100 az érték, ami azt jelenti, hogy a külsõ méhszáj már kinyílt és írt fel a doki magnéziumot 3x2 szemet, amibõl sajnos 1 szemet ha betudok venni mert a többi kijön! A védõnõ azt mondta, hogy nem gond, hogy már ki vagyok nyílva és meg van rövidülve. A doki sem mondta, hogy pihenjek! Ne aggódj, mert én az elsõ terhességemet is ilyen értékekkel vittem végig és 5 nappal szültem hamarabb a kiírt idõpontnál!! 24 hetes km
Ne aggódj, tartsd be az utasításokat! Nem lesz semmi baj! Én a 20. Héttõl voltam így most vagyok 39 hetes és semmi jele a szülésnek! Minden jót! Takarítást stb. Házimunkákat próbáld másra bízni ha tudod, de ha nem akkor sincs baj elõtted van az egész nap lassan megcsinálhatod, de azért nem kell nagytakarítani csak éppen elpakolgatni én sajnos senkit nem tudtam megkérni 34 hetesen kezdtem el jobban mindent megcsinálni addig meg csak az érdekelt a baba benn maradjon!jó pihenést, boldog baba várást!
nekem a 17.héttõl volt ilyen és a 40.héten szültem.de nekem nem is mondta a doki, h vmi baj lenne.anyukámnak is ennyi volt(megnéztük a kiskönyvét)és barátnõmnek is.ezért fektetnek be?
Nekem már kb a 14 héttõl C2000, de sem az orvosom, sem a védõnõm, nem mondta, hogy baj lenne. Sõt a védõnõ azt mondta ez tökéletes. Most akkor jó vagy nem jó? Nehéz eligazodni ezeken az orvosokon...
Elsõ vagyok. Elolvastam a válaszokat, hát döbbenetes. A nyíló méhszáj a terhesség utolsó trimeszterében normális, elõtte nem. De ha figyelsz, betartod az utasításokat, fekszel, akkor nem lesz semmi gond, ki lehet húzni teljesen a végéig. Nyugi, minden rendben lesz. Befeküdni a kórházba nem tartozik a kedvenc idõtöltések közé, de hidd el, hogy az orvos nem véletlenül hívott be, és örülj, hogy ilyen az orvosod, és nem mondta azt, hogy ez teljesen normális!!! Kitartást, sok-sok pihit!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:(! Nem csak ezért fektetett be a dokim, ez a baba 8. terhességembõl a második gyerekünk, folyamatosan fáj az alhasam és fájok alulról, azért fektet be , mert egyrészt nagyon alapos és ez így van jól, másrészt fél, h kinyílik a méh szájam:(!Mindenkinek boldog baba várást:(!
18:07es: a C2000 nem nyitott mehszajat jelent!!!!Csak a mehnyak rovidult meg. Es ha csak ez van, akkor valoban nem fektetnek be. Az ilyen befektetesekbol, gyogyszerezesekbol lesz aztan az, h a 41. heten inditjak a szulest, es nehezen szul a kismama. De a kerdezonel nemcsak ez van, igy kicsit erthetobb, h befektetik.
Ha egy orvos C2000-es méhszájra azt mondja, h normális, az teljesen rendben van!!Valakinek alapból rövidebb a méhszája.

24 hetes kismamik? Ma voltam dokinál minden rendben volt! Délután meg elkezdett fájni a hátam meg derekam! Természetes dolog? Ennyi idősen?

Legjobb válasz: Sajnos, természetes. Nekem már korábban is fájt. Tegnap estére azt hittem, járni sem tudok annyira fájt, pedig csak vásárlásnál mászkáltam, meg felmostam. :(

Sajnos, természetes. Nekem már korábban is fájt. Tegnap estére azt hittem, járni sem tudok annyira fájt, pedig csak vásárlásnál mászkáltam, meg felmostam. :(

24 hetes vagyok, ma egésznap nem éreztem a babát. Ez hogy lehet? Multhéten voltam orvosnál, minden rendben volt.

hiába ettem édességet,csokit stb. eznormális ilyenkor?ugye nincs baj?

Legjobb válasz: nyugi, rájuk is hatnak a frontok. Az én babám is idõnként "beájult" és nem mozgott. Ha holnap délelõttig nem érzel mozgást, akkor hívdd a dokidat.

nyugi, rájuk is hatnak a frontok. Az én babám is idõnként "beájult" és nem mozgott. Ha holnap délelõttig nem érzel mozgást, akkor hívdd a dokidat.
Szerintem is holnap délelõttig várj, aztán ha semmi mozgás akkor menj dokihoz. Addig meg igyál egy kis fekete teát, attól beindul:)
Szia! Én ugyan 36 hetes vagyok, de mindennap sokat mozog a babám, viszont ma én is elég ritkán éreztem. Lehet a közelgõ front miatt, ne aggódj. Azért ha lefekszel, majd figyeld magad, szerintem amikor már aludnál be fog indulni:)
Frontok elõtt 1-2 nappal én sem érzem annyira aktívnak. Tegnap sokat ficánkolt, ma meg alig. Nyugi! Nekem reggel mindig "beköszön". Akkor figyeld jobban, amikor szokott töbett mozogni és Te is mozogj kicsit többet. Legalábbis az én babám, ha sokat fekszem, akkor õ is alszik, ha el kezdek mozogni, kocsival elmegyünk, akkor õ is felébred, akkor érzem a mocorgását.
Szia! Végigolvasva a válaszokat már én is megnyugodtam, mert tegnap én is furán alig éreztem a picurt. Ezek szerint nem voltunk egyedül. Éjjel fel is ébredtem, nem bírtam visszaaludni, mert túlságosan nyugi volt odabent, mintha eltünt volna a bébi. Se wc-re nem kellett menni, mindkét oldalt, háton nyugodtan tudtam feküdni. Aztán egyszer csak felébredt a drága, aztán meg azért nem tudtam elaludni, mert focizott a hasamba. Végül mégis sikerült. Ezzel csak annyit akartam, hogy máskor sem kell ettõl a nagy nyugitól megijedni. Nem vagyunk egyedül! Boldog babavárást nektek! 29 h km

Mi ez? Ma voltam elöször ultrahangon.6 hetes terhes vagyok. Azt mondta a doki, hogy minden rendben, aztán talált valamit: egy kétrekeszes 24*17mm- es folyadékot tartalmazó valamit. Ez mi?

Azt mondta a doki, hogy lehet, hogy egy sárga test ami a terhességet fent tartja. Két hét múlva újra kell mennem. Mi ez? Baj van?

Legjobb válasz: Szia.Nem lehet,hogy cista.Nekem mikor megállapították a terhességet volt mellette egy cista,akkor az volt a papíron ami neked...De nem lett semmi baj :)Vigyázz magadra,minden jót...6hetes baba anyukája

Szia.Nem lehet, hogy cista.Nekem mikor megállapították a terhességet volt mellette egy cista, akkor az volt a papíron ami neked...De nem lett semmi baj :) Vigyázz magadra, minden jót...6hetes baba anyukája
A kérdező hozzászólása: de akkor miért rendelt vissza miatta két hét múlva?
8 hetesen kötelezõ a vizsgálat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást. Egyébként én is tudtam, hog terhes vagyok, még a teszt elõtt. Szerintem ez ilyen nõi dolog. Nem megán ovosnál voltam, mivel hüvelyi ultrahang csak 1 db van a városban a korházban ott voltam. És 3 órás késében volt a rendelés úgyhogy sietett a doki.
Pontosan így van, azaz ciszta nélkül nincs terhesség. Még szép, hogy talált, és így szokták mondani az orvosok, hogy "jól látható a terhességet fenntartó ciszta", úgyhogy minden rendben van.
Mindenkit vissza szoktak rendelni. Engem már a következõ héten visszarendeltek, mert 6 hetesen asszem még csak a petezsák látszódott, a következõ héten már pulzált. Ne izgulj! De ha nem mersz kérdezni az orvosodtól, akkor inkább még az elején válts! Csak feleslegesen idegesíted magad, és ártasz a kis icirinek.
Szia! Ha beprogramozod magadnak, akkor valószínû lesz is.Óhh ha én elmesélném, milyen problémáim voltak, és még nem tudom mi is a végeredmény, akkor rájönnél hogy a tied nem is tragikus.De én úgy gondolom, megéreztem a babát, mikor még tesztet sem csináltam, és megérezném ha vmi gond lenne :) ) Mindenképp pozitívan állj a dologhoz, és ne olvasgass mindenféle vetéléses dolgokat.Azzal csak felzaklatod magad.Nyugi, meditálj, relaxálj....

21 hetbe leptem ma, utoljara 16 hetes vizsg. On voltam, de mivel külföldön vagyok csak a 24 hetere tudok haza menni, ez baj?

marmint ha kimarad a 20 hetes vizsgalat?azt mondtak kimaradhat mert ilyenkor nem baj par het elteres a vizsgalatok közt.

Legjobb válasz: Szia! Ha úgy sem tudsz hazajönni, kár ezen aggódni. Én ezekkel a kötelezõ vizsgálatokkal úgy sem voltam megelégedve, inkább kétszer voltunk 4D-n. Amúgy itt a 18-20 hét között genetikai szûrés van.

Szia! Ha úgy sem tudsz hazajönni, kár ezen aggódni. Én ezekkel a kötelezõ vizsgálatokkal úgy sem voltam megelégedve, inkább kétszer voltunk 4D-n. Amúgy itt a 18-20 hét között genetikai szûrés van.
A kérdező hozzászólása: gondoltam karpotol ha elmegyek 19 heten 4Dre.jol megmertük tetötöl talpig.suly stb....
Én csak a 4D voltam elégedett, a kórházban soha nem mondtak semmit. Olyan volt mint a futó szalagos munka, még ki se mentem bent volt a következõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!