Találatok a következő kifejezésre: 24 hetes hat (7 db)

Ti elvetetnétek a gyermeketeket, ha az orvos azt mondaná, hogy beteg lesz a baba? Azt mondják, hogy a 24. hétig, de hát ez egy kicsit durva, nem? Mármint egy 24 hetes baba már nagyon kis fejlett.

Legjobb válasz: Nem tartottam volna meg. Ált. ilyenkor a család elszegényedik, gyógykezelés milliókba kerül, anya nem tud dolgozni, apa lelép, ha van másik gyerek, még nehezebb dönteni. Szerintem ilyenkor inkább a család széthullása a gyakori. Szerintem az eleve életképtelen gyereket, akit csak a fejlett orvostudomány, a gépek tartanak életben, nem akarnám megszülni. Kicsi rá az esély, hogy normális életet élhet felnõttként. Igen, valóban fejlett a 24 hós gyerek, de lélegezni sem tud magától, hiába van meg mindene.

Nem tartottam volna meg. Ált. ilyenkor a család elszegényedik, gyógykezelés milliókba kerül, anya nem tud dolgozni, apa lelép, ha van másik gyerek, még nehezebb dönteni. Szerintem ilyenkor inkább a család széthullása a gyakori. Szerintem az eleve életképtelen gyereket, akit csak a fejlett orvostudomány, a gépek tartanak életben, nem akarnám megszülni. Kicsi rá az esély, hogy normális életet élhet felnõttként. Igen, valóban fejlett a 24 hós gyerek, de lélegezni sem tud magától, hiába van meg mindene.
Most ha egy kicsit visszatérünk az anyatermészethez és a természetes kiválasztódáshoz.....akkor tudjuk, hogy a kevésbé életképes utód nem marad meg.Nagyon sok esetben a kotló agyoncsapja a sánta csibét, az emlõsök megeszik, vagy nem törõdnek vele.Ha nem az anya akkor a társai tépik darabokra. Ettõl sokszor megdöbbentem még sírtam is.Állattartással foglalkoztam. De az ember az más! Ettõl ember!Bár könnyen lehet h az anyaállat is szenved attól amit tesz, de ez ösztönös nála, mert másképp nem tudna foglalkozni az egészséges utódokkal.és az élet, a fejlõdés az egészségesekben van. Ép testben ép lélek! Ebbõl következtethetünk arra h ha nem ép az utód akkor lelkileg, szellemileg se lesz az.Bár van kivétel. Isten õrizzen attól h ilyenben kelljen döntsek! Most igy kivülállóként azt mondom nem tartanám meg.
Attól függ, mi a baja. Egy középsúlyos értelmi fogyatékos gyerek még felnõtt korában is állandó felügyeletre, gondoskodásra szorul, önálló életvitelre alkalmatlan, többségük úgy 16-18 éves koráig valamennyire tanítható, majd látod, ahogy leépül... Igen, például egy ilyen babát szerintem jobb elvetetni.
Olyannyira fejlett, hogy ha élvemarad akkor élveszülésnek számít, bár ha nem kap intenzívterápiás ellátást akkor semmi esélye nincsen, ha kap, akkor is kevés. Nagyon nehéz kérdést tettél fel...egyik út sem könnyû, "megszabadulni" a beteg babától , egy életen át hordozni a traumát...vagy pedig felvállalni egy hatalmas nagy keresztet ami próbára tesz lelklileg, próbára teszi a házasságodat. Ezt csakis mindenki saját maga tudja eldönteni.
Amúgy tanulságos az a vicc amit valakik lepontoztak. Utolsó voltam.
Hát szerintem egy 5-6 hetes babát is éppen olyan durva elvetetni. Mindkettõnek vannak testrészei, szíve, lelke. Mint abban a viccben, amikor bemegy a nõdokihoz az anya a kis gyerekével, hogy abortuszt szeretne, mert túl kicsi lesz a korkülönbség és nem fogja tudni mindkettõt ellátni. A doki meg felajánlja, hogy megöli a már megszületettet, mert akkor több idõ marad pihenni a másik gyerekre...
ez nagyon nehéz kérdés. de attól is függ, mi a baja. illetve biztosan konzultálnék több dokival is, mert sajnos ismerek olyat, h a nõ megszülte ennek ellenére, h betegnek mondták, és semmi baja a gyereknek. meg azon is múlik, hány hetes. egy 8-10 heteset elvetetnék, ha biztosan rendellenes lenne és ezt több orvos is megerõsíti.mondjuk nincs lába. de arra nem válaszolok, h mi lenne egy 24 hetesnél akár. az igen, nagyon is fejlett. nem szeretnék belegondolni, és nem is tudok. erre a részére nem adhatok értelmes választ. 25/L
Az elsõ válaszolóval teljes mértékben egyetértek! Nagyon jól megfogalmazta a lényeget!
Elmondom az én történetemet 5 hete még a kis fiam itt volt velünk ma már nincs sajnos õ beteg lett volna, nagyon nehezen de mi úgy döntöttünk hogy nem tartsuk meg mivel nekünk fent állt az a veszély is, hogy halva születik a pici fiunk.Háromszor indultunk el a kórházba mire el is jutottunk odáig mind ez a 15.héten történt.Soha nem lehet feldolgozni mert õ mindig a mi kicsi fiunk marad.A kis angyalkánk.
A kérdező hozzászólása: Borzasztóan sajnálom, ami Veletek történt, gondolok Rád és arra, hogy mielõbb legyen kisbabád, ez biztosan így lesz. Addig is próbáld meg feldolgozni ezt. Remélem a párod melletted áll.
Köszönöm.Igen mellettem áll nagyon nehéz neki is, és remélem, hogy igazad lesz és hamar újra beköszönt nálunk is a rég várt boldogság.
Kedves utolsó! Sajnálom a Babátokat! Nekünk is meg kellett hozni egy ilyen döntést egy éve. A mi kisfiunk is beteg lett volna, sajnos egyételmû volt az uh alapján... :-( Mi 17 hetesen búcsúzunk el Tõle... Elsõ Baba lett volna! Nagyon nehéz volt, de szerencsére a Kistesó nem váratott túl sokat magára, a heten lesz 11 hetes. Kedves kérdezõ! Neked hány hetes a Babád? Megkérdezhetem, mit diagnosztizált Nálatok a doki?
Utolsó vagyok, azt elfeljetettem írni, hogy nem olyan betegség volt mint pl a Down, amivel még fel is nõhet a Pici, hanem születés után életképtelen lett volna. Kb 10 percet kapott volna az Élettõl.... :-(
Nagyon örülök neki, hogy nektek ilyen hamar sikerült a kis tesó!!!!!És nagyon sajnálom, hogy nektek is átkellet élni egy picur elvesztését!Remélem nálunk is hamar beköszönt a boldogság.Jó egészséget kívánok nektek!
Igen elvetetném ahogy elõttem is írta már valaki ez nagyon nagy megterhelés lehet anyagi szempontból az egész családnak, az apa leléphet a család széthullhat, elszegényedhet, és sajnos Magyarországon ez a jellemzõ...:( Az a véleményem hogy itt még az egészséges emberek, gyerekek, jövõje, élete, is bizonytalan, kiszámíthatatlan, nem tervezhetõ. Voltam gyakorlaton ilyen intézményben és azt az életet körülményt nem akarnám a gyermekemnek.
Ha biztosra mondaná több doki is azt, hogy beteg a babám, sajnos elvetetném, még akkor is, ha ennyire elõrehaladott lenne a terhesség. Én és férjem sem bírna egy beteg gyermeket felnevelni. Menj el több dokihoz is, õk is emberek, tévedhetnek, elnézhetik az eredményt, rossz értékeket küldhetnek, véletlenül, még ne add fel, járj ennek még utána. Sok erõt, kitartást kívánok hozzá!! Vigyázz addig is magadra és kívánom, hogy más dokik megnyugtató jó eredményt mondjanak!!!
Attól függ milyen beteg...Például ha kisebb tartós betegsége van, nem vetetném el, de ha fogyatékos lenne vagy ilyesmi, akkor sajnos igen...
El. Nem arra gondolnék, hogy mennyire fejlett, vagy sem, hanem arra, hogy nem szülném meg egy olyan életre, amiben nem lesz emberi méltósága, ha olyan a betegség típusa. Valljuk be, ha tévében látunk ilyet, mind rettentõ sajnáljuk, de hálás adunk magunkban, hogy nekünk nem ilyen sors jutott osztályrészül.
Elvetetni a gyermeket? Nekem sose jutna eszembe kioltani egy emberi életet. Attól, hogy még beteg, már õ is egy élet, és neki is van lelke, ugyanúgy, mint akik már megszülettek! Nem vetetném el, ha beteg lenne.Biztos, hogy úgy is szeretném. Persze, sokat kell majd foglalkozni vele és megpecsételi majd az egész életedet, de örülni fogsz, hogy megtartottad, hidd el! Mindenképpen tartsd meg!
Kedves Kérdezõ! Nagyon megérintetted a kérdésed, a baba korából kifolyólag. A családomban született 24-25. hétre egy 500 g alatti baba és hála a Gondviselésnek, az orvosok megfeszített munkájának és a baba élve akarásának, életben maradt, szépen fejlõdik és úgy tûnik, minden rendben kifejlõdött. Ez nem teljesen válasz a kérdésedre, de én láttam már ekkora babát (súlyban ekkorra már nagyobbnak kellett volna lennie) és nem kérdés, hogy fejlett-e, mert az! Bár én már az elsõ pillanattól azt mondom és tudom, hogy egy ember fogan meg az anyában, így nincsen joga ahhoz, hogy megölje az anya, pláne, hogy a saját gyerekérõl van szó. És nem 100%, hogy beteg lesz, de ha az is lesz, rengeteg dolgot tanulhatsz meg Általa! Tartsd meg! Sok erõt és ÉLETBEN való hitet kívánok Neked, tudva, hogy rengeteg nehézséggel járhat is a gyermek vállalása.
Elvetetném ha bisztos maradandó beteg lenne .De elötte nézesd meg másik orvossal is magad, mert pont a barátmõm járt ugy hogy egyszerre voltunk terhesek és mondta neki a dokija hogy beteg lessz a baba ne tartsa meg.Erre a barátnõm eljött az én orvosomhoz õ meg mondta hogy semmi baja, azóta tavaly megszületett és most egy egészséges 12 hos kislányka lett.Ugyhogy mi elõtt döntesz akárhogy is nézesd meg magad másik orvossal is mindenképp.Nemértem hogy hogy ilyen késõn vette észre a doki.SOK SZERENCSÉT ÉS EGÉSZSÉGES BABÁT KÍVÁNOK , TISZTA SZÍVBÕL.
ha biztos, hogy beteg lenne akkor igen elvetetném
Szia! Nem mert, eddig legalabb 5 közeli ismerösömtöl hallottam, hogy ezzelijesztgette az orvos és nem is lett beteg EGYALTALAN!! Egy kislany, akivel foglalkozom, teljesen egészséges, de a szüleit, 3 éves koraig meg mindig azzal rémitgették, hogy fogyatékos lehet, és szegény szülök, minden kis furcsa mozdulataba azt lattak bele, es végig reszkettek 3 évet egy egészséges babaval... mig egy orvos vegre azt mondta, hogy téves volt a gyanu.. Egyaltalan nem egyertelmüek az orvosok meglatasai, csak gynitanak valamit, minden tiszteletem az övék mert segiteni akarnak, de sajnos mint mindenki, ök is tévednek. én akkor sem vetetném el ha biztos hogy beteg lesz.
nagyon függ a betegségtöl, egy segitsegre szorulo csaladtag sok csaladott pont hogy összetart, ez egy olyan kerdes, ahol a baba életéröl szolo döntést biztosan nem vallalnam magamra, egy beteg embernek pl az a normalis, hogy beteg, erröl az alappontrol lehet elérni nala, hogy boldognak vagy szomorunak erezze magat. teljesen mas, megis ugyanannyira értékes céljai vannak életben, pl egy sérült baratomnak fontos, hogy sok baratja legyen, és foglalkozik velül, szamontartja öket, egy egészséges ember pedig lehet, hogy olyan célt tüz ki, amit masokon atgazolva érhet el, vagy esetleg nem is ér el... az életröl, értékeiröl, örömeiröl, föleg elöre megjosolva, annyira nem tudunk semmit, hogy szerintem nem hozhatunk rola döntést
Mivel szerencsére a válaszom "csak" elméleti, én úgy gondolom ha több orvos diagnosztizálta a konkrét betegséget nem tartanám meg.Én gyarló vagyok(már a gondolattól is)de képtelen lennék egy magatehetetlen, beteg gyermeknek alárendelni az egész életem, a családom, valamint szörnyû lenne a szenvedését látnom.(mélységes tiszteletem akik ezt megteszik)De ha pl. egy végtag hiány vagy valami "kisebb" betegsége lenne, amivel boldog életet élhet az nem lenne probléma számomra.Mindig úgy éltem hogy ne legyen szükségem abortuszra ami bármennyi hetesen történik szomorú.Viszont mivel azt az érzést, nem ismerem ha az én pocakomban lenne(két egészséges gyermekem van)nem biztos hogy az örömöm, bánatom és anyai ösztönöm ugyanezt súgná.Kívánom hogy senkinek ne legyen ez dilemmája!
Én megtartanám. Nem lennék képes rá, hogy elvetessem, fõleg nem mondjuk 24 hetesen. :S
Én 18 éves koromban teherbe estem, érettségi elõtt. Csúnyán hangzik, de pont annyira hiányzott, mint egy púp...Egyáltalán nem éreztem magamat készen egy gyerekre...így elvetettem. Leérettségiztem, majd lediplomáztam, most van egy új állásom, ami nem fizet túl, de legalább szétunom az agyam. Mai napig együtt vagyok azzal a férfival aki teherbe ejtett 18 évesen. Habár Õ már akkor is szeretett volna egy babát, ha kiderülne , hogy beteg Õ sem szeretné megtartani. "Elegen élõsködnek az adófizetõk pénzén, ne kelljen már még a mi gyerekünk ellátását is finanszírozniuk" 23N
Ha több orvos, is azt mondja, hogy beteg és olyan betegsége van, akkor egész biztos, hogy elvetetném. Szerintem semmi értelme nincs úgy az életnek, ha gépek tartják életben, vagy egész életében ágyhoz van kötve, ápolásra szorul, az nem élet. A gyerek is szenved, a szülõk is csak szenvednek ettõl.
Megtartanám. Bár tudom, hogy nagyon nagy szorongás így a terhesség. Én csak kicsi ízelítõt nyertem belõle, mert nekem is volt pár szorongani valóm a terhesség alatt. De a környezetemen azt látom, hogy a beteg családtagok jó hatással vannak a környezetükre. Ezt próbáltam szemelõtt tartani olyankor, amikor kezdtem pánikolni amiatt, h. "mi van, ha beteg lesz?". Egyébként az baráti körömben is született egy makk egészséges baba, aki az orvosok (minden orvos, genetikus is) jóslata szerint nagy valószínûséggel súlyos rendellenességgel született volna. Sok erõt kívánok a döntésedhez!
Szia! Igazad van, egy 24 hetes baba már annyira fejlett, hogy ha valamiért ekkor jönne világra, már 50% esélye lenne az életben maradásra megfelelõ orvosi ellátás mellett. Én nem vetetném el - ha másért nem, akkor azért, mert nekem megadta Édesanyám ezt az esélyt. Engem el akartak vetetni az orvosok, de õ kiállt mellettem. Egyébként mit mondanak, mi baja a babádnak?
Ahogy többen is írták, függ attól, hogy mi a betegség. 31 hetes terhes kismama vagyok. Vérvizsgálatokból kiderült (genetikai vizsgálat), hogy nagy esélyem van rá, hogy a babám down-kóros lesz. A becsült esély 1: 89-bõl volt. Elmentem magzatvíz vizsgálatra is. (Egy nagy tût szúrtak a pocakomba és levettek egy kis mennyiségû magzatvizet.) 3 hétig kellett várni az eredményre. Mind a ketten a párommal gondolkodás nélkül úgy döntöttünk, ha ne adj Isten baj lenne, nem tartjuk meg. Jobban fájna a szívünk egész életen át nézni, hogy nem élhet teljes életet. Szerencsére kiderült, hogy semmi baj nincs a babával, aminek iszonyatosan örültünk.
Hetente nst, uh, flowmetria.
Azt hiszem a 36. héttõl hetente kell járni a védõnõkhöz, és a nõgyógyászhoz, nst-re. A 36. hét után lenne egy uh-amit nem minden orvos csinál meg. Ekkor ellenõrzik a magzat fekvését, a lepény érettségét... A nõgyógyásznak rendszeresen vizsgálnia kell a méhszáj állapotát. Tudom, hogy csak a 40. hétig kérdezted, de azért leírom: a 41. héttõl 2 naponta nst, és ekkor már vizsgálják a magzatvíz színét, ami ha nem tiszta, hanem zöldes színû, beindítják a szülést. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
Védõnõhöz már nem kell menni. Fõleg nem hetente. 36. héttõl hetente nst. A betöltött 40. héttõl 2 naponta nst, 41. héttõl naponta. A 37. hetes uh-t mindenképpen megcsinálják, mert azzal egyidejûleg csinálják a flowmetriát, ez nem kedv kérdése, hanem kötelezõ, mert itt nézik még az esetleges téraránytalanságot, és a baba fekvését.
Félre ne érts, nem vitázni akarom, csak a saját tapasztalat: Nálunk a védõnõkhöz hetente kell járni, és a helyi doki nem csinálta meg az utolsó uh-t. A védõnõ sem értette, én a dokinál érveltem, a lepény érettséggel- de nehogy okosabb legyek már! - azt felelte, ha a lepénnyel gondok lennének, akkor az nst kimutatná. Hát, nem mutatta, és bizony el volt érve, és a 3 kg-ot sem érte el a 41. héten a lányunk, és a szülõszobán a szülésznõ megjegyzést tett a méhlepényre. A kórházból a 4. napon már úgy jöttünk ki, hogy a kicsi többet nyomott, mint mikor megszületett. Ennyit arról, mi (lenne) kötelezõ. :( Sajnos ilyen is van. Doki függõ ez az utolsó uh. Magánrendelésen tuti megcsinálják, mert fizetsz, kórházakban nem tudom, de itt a helyi az... attól függ, milyen gatya van rajta.
Én sem azért írtam, hogy vitázzak, és teljesen ledöbbentem, hogy nálatok hogy megy:( És bosszantó, hogy mennyire igazad van, meg kellett volna nézze:( Nálunk meg a védõnõ már mondta, hogy csak szülés után találkozunk, mivel amúgy is megyek hetente a kórházba, nála már nincs teendõ. Hihetetlen, hogy még a mai napig ilyen alapvetõ problémák vannak az egészségügyben:( De nálatok szerencsére jól végzõdött, sok boldogságot nektek!
én szombaton töltöttem a 36 hetet.Vedõnõ mondta többet nem kell menni.szülés után hivjam.Nst-n hétfõn voltam.ez mostmár minden hétfõn lesz.tehát jõvõ hétfõn is amikor már 37 hetes leszek.de ultrahangról szó se volt.sõt már a mostani nst-nél sem nézték meg a méhszájat sem...
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm, és még annyit szeretnék kérdezni hogy ezt a NTS vizsgálatot SZTKába meg lehet csinálni vagy csak a kórházban?
Nálunk Mosonmagyaróváron a kórházba - szülészetre kellett menni hetente NST vizsgálatra. Emlékszem minden alkalommal bele kellett bújni kék nylonpapucsba, nehogy bevigyem a bacikat :-)

A terhességem előtt mindig háton aludtam, most 24 hetes vagyok, és éjjel ha akarom, ha nem, álmomban átfordulok. Árthat a babának vagy nekem?

Legjobb válasz: Már úgy érted, a hátadról az oldaladra? Ha jól tudom, nem is szabad háton aludni, mert akkor a méh elszorít valami fontos, vastag eret. Bizonyos terhességi kor fölött már oldalt kell aludni, a nálamnál tapasztaltabbak biztos be fogják majd írni, hogy mikortól.

Már úgy érted, a hátadról az oldaladra? Ha jól tudom, nem is szabad háton aludni, mert akkor a méh elszorít valami fontos, vastag eret. Bizonyos terhességi kor fölött már oldalt kell aludni, a nálamnál tapasztaltabbak biztos be fogják majd írni, hogy mikortól.
Elso valaszolonak: szerintem epp arra gondolt, hogy fel a hatonalvastol, de almaban hatrafordul. Az en velemenyem: ezzel nem tudsz mit csinalni, ha jo, ha nem. Szerintem semmi bajotok nem lenne tole. En bizom annyira Istenben (vagy a termeszetben), hogy ha terhes nonek nem lenne szabad haton aludnia, akkor pupot novesztenenk a derekunkra a harmadik honap vegen, hogy veletlenul se artsunk a babanak. Vagyis en ugy vettem eszre, hogy a baba vedelme erdekeben a testunk tokeletesen ki van alakitva. :-) En is gyakran a hatamon aludtam, bar oldalt aludtam el. Gondolom engem a fajdalom kesztetett a fordulasra almomban, mert az utolso hetekben mar akkora suly volt a kozepso tajekomon, hogy ha 1-2 oranal tobbet fekudtem az oldalamon, akkor a csipom majd szetszakadt. A sok hatonalvas ellenere a 40. heten szultem egy negy kilos makk egeszseges gyermeket, aki azota is hatalmas es egeszseges (kilenc honapos lesz). Ugyhogy szerintem ne agodd ezt a dolgot tul! Boldog babavarast!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. :)


24 hetes kismamik? Ma voltam dokinál minden rendben volt! Délután meg elkezdett fájni a hátam meg derekam! Természetes dolog? Ennyi idősen?

Legjobb válasz: Sajnos, természetes. Nekem már korábban is fájt. Tegnap estére azt hittem, járni sem tudok annyira fájt, pedig csak vásárlásnál mászkáltam, meg felmostam. :(

Sajnos, természetes. Nekem már korábban is fájt. Tegnap estére azt hittem, járni sem tudok annyira fájt, pedig csak vásárlásnál mászkáltam, meg felmostam. :(

24 hetesen már elég rosszul alszom, se oldalt nem jó sem háton. Más hogy alszik? Nem korai ez még?

Legjobb válasz: nincs ebben semmi rendkívüli-elõfordul-ezen ne emészd magad...és még változhat is-egyáltalán nem biztos,hogy így marad végig! arra figyelj,hogy ha nem oldódna meg magától,akkor is fontos,hogy kipihent legyél-napközben is aludj!

nincs ebben semmi rendkívüli-elõfordul-ezen ne emészd magad...és még változhat is-egyáltalán nem biztos, hogy így marad végig! arra figyelj, hogy ha nem oldódna meg magától, akkor is fontos, hogy kipihent legyél-napközben is aludj!
Szia. Én akkoriban rosszabbul aludtam, mint most a 39-ik héten. Nekem a szopipárna vált be, próbáld ki, nagyon sok kismamitól hallottam, hogy megkönnyíti az alvást, és szülés után is jól jön. Boldog babavárást!
Szia! Mi a 23. hétben vagyunk, és harmadik napja én is nagyon rosszul alszok. Többször felébredek forgolódok. Remélem csak túl leszünk ezen az idõszakon. Kitartás! Boldog babavárást kívánok. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Viszont nektek is:)
Szia! Énis így voltam meg terhesség elõtt mindig háton meg hason aludtam, most meg sehogy nem lehet már csak oldalt..nekem az vált be hogy a két combom közé rakok egy kispárnát a hasamhoz meg a fejem alá..így egész jó, próbáld ki hátha bejön.. Üdv. 37 hetes kismama
Én most vagyok 27.hétben nekem tegnapelõtt volt ilyen én úgy csináltam, hogy oldarra fordultam a hasamhoz raktam egy párnát a fejem a alá 2 kicsit és így nagy nehezen eltudtam aludni.Kitartás! Boldog Baba várást! 27 heteske

24 hetesen 110 cm a hasam köldöknél, mindenki azt mondja hatalmas. Nagyon fáj a hátam és a derekam is, estére a hasam alja is majd leszakad. Vegyek hastartó pántot?

megéri a 7000 ftot? segíthet ez?használt már vki ilyet? mik a tapasztalatok róla?

Legjobb válasz: Vegyél terhestorna DVD-t. Nekem is fájt a derekam, aztán elkezdtem a kismamatornát, és elmúlt. Járhatsz csoportba is, ha tudsz, az jobban motivál. De szerintem a DVD jobb, mert olcsóbb, és azt tudod otthon minden nap csinálni.

Vegyél terhestorna DVD-t. Nekem is fájt a derekam, aztán elkezdtem a kismamatornát, és elmúlt. Járhatsz csoportba is, ha tudsz, az jobban motivál. De szerintem a DVD jobb, mert olcsóbb, és azt tudod otthon minden nap csinálni.
Szopiparna segit a jo tartasban, elalvasnal, en azt szoktam hasznalni. a torna is jó. nekem egyik ismerosom (ket gyerek anyukaja) elsõ dolgok kozott javasolta az övszorítót vagy mit szüles utánra, gondolom szules elott is jo (vagy az valami más dolog?) én mindenképpen fogok venni, mondjuk lehet, hogy olcsóbbat is találsz, mint 7000 forint. (mivel ilyen gyogyaszati segedeszkozok boltban lehet kapni, én pofátlanul megprobalom feliratni az orvossal, hatha ugy olcsobb) (ludtalpbetetnel meg ilyeneknel bejott, remelem ennel is befog)
Szia! Nekem is nagyon fáj a hátam, én kérdeztem a nõdokimat+aháziorvosomat is a pocaktartóról, azt mondták, nem igazán segít, inkább próbáljam meg alátámasztani a hátamat, úgy pihenjek, illetve tornázzak az többet segít.
Szia! Én most a 27. hétben járok és az orvosom egy hónappal ezelõtt mondta, hogy vegyek hastartó pántot, nekem segített. Most már teljesen hozzászoktam.
Hát ez tényleg hatalmas. :) ) Én 23 hetes vagyok, de csak 90 cm a pocakom. :) Hastartó pántot nyugodtan vehetsz, nem ártasz ezzel a kicsinek, csak magadon segítesz. Próbálj körülnézni webáruházakban, aukció portálokon vagy használt cuccos oldalakon, hátha sikerül olcsóbban kifognod. 23 hetes kismama
Szia! Nekem is voltak-vannak hasonló problémáim a nagy pocakom miatt. Én vettem is a Brendonban Anita márkájú hastartópántot, igaz drága volt, de nem bántam meg. Úgy voltam, hogy megérdemlem:) Sokat kellett lépcsõznöm, és amúgy sem vagyok "helybenmaradós", nagyon levette a terhet a derekamról. Sokkal komfortosabban éreztem magam, ha rajta volt a pocakomon. Tényleg megpróbálhatod orvosi segédeszközboltban, úgy hiszem ott olcsóbb is. A babám is jobban érezte magát ha hordtam, kevesebbet ficánkolt, kényelmesebb volt neki is, hogy masszívan tartotta a hasam. Elalvásnál a szopipárna vált be, be kell tenni a combok közé, és leveszi a medencérõl a terhelést, valamint tartja a pocakot is. Mindig próbálj az oldaladon aludni, úgy nem nyomja a bébike a derekadban az idegeket, és nem fáj annyira. A baba vérkeringésének is jobb az oldalt fekvõ pozíció. Szép babavárást, kitartás!

24 hetes vagyok, hat takaritok, napi 2-3 hazat. Meddig dolgozak? Nem megeroltetto?

nap vegere nagyon faj a hasam alja,nagyon jo leulni,,,,lassan hagyjam abba ugye?

Legjobb válasz: Szia! Igen, lassan hagyd abba, nehogy probléma legyen. Azt mondták nekem, hogy a kismama érzi, mennyit bír, ha úgy érzed nem bírod, ne erõltesd.

Szia! Igen, lassan hagyd abba, nehogy probléma legyen. Azt mondták nekem, hogy a kismama érzi, mennyit bír, ha úgy érzed nem bírod, ne erõltesd.
el tudsz menni táppénzre? ez a fõállásod? ha megteheted, mindenképpen hagyd abba a fizikai munkát!
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat, kulfoldon elek itt nincs tappenz, ha nem dolgozok nincs penz, de mar jelez a testem hogy csak ugyerzem hogy birom, de a gyerekem fontosabb..felek nehogy baja legyen a picinek
ha van, aki eltart téged, ne dolgozz semmiképp!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!