Találatok a következő kifejezésre: 24 hetes az én (15 db)

Szerintem jók a méretek, de itt meg tudod nézni!http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html
Én is 24 hetes vagyok. :) Én mindig ezt nézem: http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator
Amúgy megnéztem. Tökéletes. :)
24 hetesen nekünk BPD: 60, FL: 43 volt, becsült súly 660 g. Majdnem egyforma :)

24 hetes kismama vagyok. Azt mondta a védőnő, hogy vizesedek és az utóbbi egy hónap alatt felszedett 4kg-ból 3 víz és ne aggódjak. A lábamat nyomkodta. Én mégis félek, hogy mi lesz velem ha ilyen ütemben gyarapodik a súlyom. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Akkor(24 hetesen)nekem is nagyon sok jött fel aminek szintén egy jó nagy része víz volt.Én nagyon sok narancsot ettem akkor és annak a víz és cukor tartalma nyomta meg a súlyom.Azóta reggel citromos vízzel kezdek és nem iszom meg 1.5 l-nél többet.Ebben minden folyadéknak benne kell lenni beleértve a levest kv-t..stb.Ne aggódj,meg fog állni egy kis idöre.Nekem akkor feljött 4 kg,de az azutáni tanácsadáson már csak 1 kg-ot mért.Ne aggódj. További boldog bababvárást.

Akkor(24 hetesen)nekem is nagyon sok jött fel aminek szintén egy jó nagy része víz volt.Én nagyon sok narancsot ettem akkor és annak a víz és cukor tartalma nyomta meg a súlyom.Azóta reggel citromos vízzel kezdek és nem iszom meg 1.5 l-nél többet.Ebben minden folyadéknak benne kell lenni beleértve a levest kv-t..stb.Ne aggódj, meg fog állni egy kis idöre.Nekem akkor feljött 4 kg, de az azutáni tanácsadáson már csak 1 kg-ot mért.Ne aggódj. További boldog bababvárást.
Szia, Hogyha rákeresel itt a vizesedésre, biztosan fogsz olyan választ látni, hogy a 1.5 L víz éppen talán arra elég, hogy az életfontosságú funkciókat ellássa vele a szervezet.Biztos nagyon rossz, és majd én is megtudom, de ne szúrj ki magaddal és a babáddal azzal, hogy porzik majd a veséd.Ha tényleg víz jött fel rád, az a szülés utéán le is megy.Amúgy sokat pihenj felpolcolt lábbal, és igenis igyál eleget. 17 hetes kismami
Én is vizesedtem, és az orvos, ennek ellenére azt mondta, hogy sok folyadékot kell inni. Nem a bevitt folyadéktól fogsz vizesedni. Amit tehetsz, hogy kerülöd a sót, és felpolcolod a lábadat. Nem szabad sokat ácsorogni, ülni egy helyben. Én szülés után 12 kg-val lettem könnyebb (rögtön másnap), ennek kb a fele víz volt.
Szia!Szerintem is több folyadékot kell bevinni, ha vizesedsz, ha nem.24 hetesen nem sok a 4kg szerintem, nekem a doki napi 3 liter folydékot írt élõ, mert nem ittam eleget és kevesebb volt a magzatvizem. Átlagban 2-2.5litert meg kell inni. A víz majd szülés után lemegy. Én gyengére fõzött gyümölcsteát iszok így nem gyülemlik fel annyi víz, és nem árt, mint a feketetea.Remélem segítettem: 22 hetes kismami
Egyetértk! igyál sokat! vizesedérse nekem írt fel a doki annó egy gyógyszert amit amíg szedtem szépen kordában tartotta a lábaimat :) de a termálvizes lábáztatás is jó. Két nap Hévizen, és minden fölös víz lemegy :) A só megköti a vizet, szóval, ha kevesebbet sózol, van esély, hogy nem rakódik fel több, de a sótlan táplálkozás sem teljesen egészséges... szóval pihenj, polcold, esetleg borogassd. és persze igyál sokat!
emerek!!!!!!a folyadékbevitel nem befolyásolja a magzat vizet.1.5 liter bõven elegendõ arra hogy meglegyen a szükséglet.A gyerkõc elveszi a szövetekbõl meg onnan ahonnan tudja a vizet.Nem jó a mamának sem meg a babának sem ha elõdémásodunk.1.5 liternél ne igyál többet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, aranyosak vagytok.Jó érzés, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával.

Én 24 hetes terhes vagyok és még csak 2kg-ot hiztam. Ez normális? A pocim nőtt, de azon kivül semmim. De viszont a baba rengeteget mozog éjjel-nappal ez is elég fura mivel a kislányomnál 9 éve ilyen nem nagyon volt.

Legjobb válasz: Szia! Én is így vagyok/voltam a kilókkal. Jelenleg a 30.héten 3.5 kg-nál járok, de a baba jól fejlõdik, voltunk 4D-n és a korának megfelelõ, úgyhogy nincs miért aggódnod. Amire szüksége van azt úgyis elveszi, mint szokták mondani, de ez igaz is .:-) Boldog Babavárást!

Örülj neki. n a te idõdben már 8 kiló plusznál jártam, most 15-nél tartok a 34. héten :( Szerencsés alkat vagy :) Boldog babavárást:)
Szia! Én is így vagyok/voltam a kilókkal. Jelenleg a 30.héten 3.5 kg-nál járok, de a baba jól fejlõdik, voltunk 4D-n és a korának megfelelõ, úgyhogy nincs miért aggódnod. Amire szüksége van azt úgyis elveszi, mint szokták mondani, de ez igaz is .:-) Boldog Babavárást!
A barátnõm 95 kilóval indult , mindjárt szül, a baba jól van..3 kilót szedett fel, de hidd el a bébinek volt mibõl fejlõdnie...Ha te 50 kilóval indultál, akkor érdemes szólni a nõdokinak, de ott úgyis szólnának ha valami nincs rendben..gondolom jársz a vizsgálatokra.
elsõ babámnál 20 kilót fogytam, (83-ról), a másodiknál 15-öt.elsõ babám 3390grammal, második 3680-nal született. Ne aggódj!!!!!
Szia, ne félj én is igy vagyok , másfél hónap alatt hiztm 30dekát!Én is csak 2kg hiztam és most vagyok 29hetes, a védõnõ azt mondta hogy a baba attól még ugyanugy fejlõdik!Nyugi nem lesz semmi!Mikorra vagy kiirva?
szia úgy lehetséges, hogy éjjel-nappal hánytam, rengeteg savam volt, nem ettem, ha kajára néztem már rohantam a vc-re, majdnem orvoshoz kellett mennem, mert a sav kikezdte a nyelõcsövem. A baba belõlem fejlõdött, így én fogytam, õ hízott.
A kérdező hozzászólása: Fogytál az hogy lehetsége???
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.Boldog babavárást.
*utolso vagyok, azt elfelejtettem irni, h 65 kg-rol kezdtem.
En is ezen aggodtam mindig mivel a 22. 23. hetig en sem hiztam 1 dekat sem, viszont honaprol honapra megnyugtatott a doki h a baba egeszseges es fejlodik... ....azota beindultam, 12 kg-ot szedtem fel de mar 3 hete stagnalok...es most vagyunk 34 hetesek.Ugyhogy szinte 10 het alatt szedtem fel a 12 kg-ot viszont csak a hasam nott! Ugyhogy felesleges ezen paraznod, a babad mindent megkap amire szuksege van!
Istenem, de irígyellek!!! Én 21 hetes vagyok, de már több mint 10 kilóval több vagyok.
A kérdező hozzászólása: Február 17-re vagyok kiírva.Boldog babavárást kivánok mindenkinek.Köszönöm a válaszokat!:)
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos 52kg indultam, természetessen járok vizsgálatokra, mindent rendben találtak, a védönõ azt mondta majd beindul a növekedés, de tudjátok nekik jó mindenhogy!!!
A kérdező hozzászólása: ÉN meg már azt hittem velem van valami baj.De majd kb.28 hetessen elmegyek 4d-re remélem minden rendben lessz!:) :)
A kérdező hozzászólása: Értem, de én aggodom hidd el nem örülök:(
Èn 94 kilóval kezdtem terhességet, most 93, 7 kiló vagyok.A doki azt mondta ne aggódjak a baba elveszi ami kell neki.23 hetes vagyok, a baba méretei 25 hetesnek felelnek meg.


Nekem ilyenkor már nagyon sokat mozgott.
Nekem még lusta volt ilyenkor, de egy hét múlva beindult. Nem kell aggódni, minden baba más. Most már a miért minden autózáskor felkel, másoké ilyenkor inkább alszik. 26 hkm
jav: miénk
szerintem normalis, minden baba mas, meg mi felnottek sem vagyunk egyformak, van aki lustabb van aki energikusabb. Az enyem sokat mozog alapbol is, de pl ha dolgozok, ami azzal jar hogy rohangalok egesz nap jobbra balra (egy korhazban dolgozok) akkor fele sot negyed annyit sem mozog. Hetvegen viszont mindig beindul foleg apanak :)
szia, 25 hetes vagyok, határozottan többet érzem mozogni a babámat hétröl hétre, én többször érzem öt, sokat mocorog.. de az hogy nem morog olyan sokat a babád még nem kell hogy rosszat jeletsen, ha a vizsgálatokon rendbe van minden akkor szerintem ne aggodj
Szerintem én is kb. így éreztem, illetve ennyi volt a napi "minimum". Utána észrevettem, hogy van olyan, hogy mozog, én meg nem érzem, csak látom a hasamon, hogy arrébb ment (háton fekve), vagy csak kézzel érzem. Meg még mindig van olyan, hogy összevissza rúg-boxol, aztán fordul egyet, pár percig semmi, mert olyan irányba csinálja, ahol nem érzem. Aztán még egy fordulás, és megint mindent érzek. 26 hetes vagyok.
Úristen, ne a felszedett kilókkal foglalkozz , hanem a helyesírásoddal!
A kérdező hozzászólása: nem már a fáradtságtól nem is látom nagyon mit írok konkrétan egy válaszolónak szolt ez a dolog azt tudtam hogy hizlal de az nem igazán hogy ennyit nyom a súlyomon igen elég jó válaszokat kaptam de az hogy az egyik kedves hozzászóló beszól hogy úristen ne a sulyommal foglalkozzak hanem a helyesírásommal kicsit túlzás porbálok odafigyelni de elég sok gondom van és fáradt vagyok és sajnos a helyesírásom bánja úgyhogy ezer bocsánat a helyesírási problémámért nem direkt van
Én 64 kg-ról indultam és most 24 hetesen +7kg-nál tartok, szerintem sok, de a védõnõm szerint teljesen jó. (Épp 160 cm vagyok) Próbálj többet mozogni, esetleg este kevesebbet egyél. Valóban még ezután jön a java, ami a kilókat illeti..
A kérdező hozzászólása: mozgok annyit amennyit tudok :) 6kor pontos vacsora utána csak joghurt most már eleinte lakásfestés miatt is meg ilyenek miatt felkészültünk a védõnõvel a késõbbi evésre meg ilyenekre úgyhogy azt mondta hogy ez belefér de most már figyeljek oda és már ezt teszem :) :(
Nyugi, én 23 hetesen járok +11 kg-nál. Igaz én 57-rõl indultam és most vagyok 68 kg (171 cm). Annyit mondott a védõnõ, hogy kevesebb szénhidrát és csoki, és több zöldség, gyümölcs, egyébként nem sok a súlynövekedés.
A kérdező hozzászólása: végre köszönöm nekem-is ugyan ezt monta meg annyit hogy már tényleg figyeljek mert úgy fogok betolatni a védõnõhöz de ezt a 2.mérésnél monta ez volt a 3. :D
A kérdező hozzászólása: egyébként szívesen olvasok vacsira tanácsokat hogy mit érdemes vacsorázni :D
11 kg 24 hét alatt? Nem kevés és a java még ezután jön. Nekem az elsõ kiló a 26. héten mutatkozott. Ha így folytatod, akkor nem állsz meg 18-nál, egyébként pedig nem tudom, honnan vetted ezt a 18 kilót, a javasolt a 10-12 kg, pont annyi, amennyit idáig híztál. Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, itt a szezonja, kevesebb szénhidrátot.
Szia! Vacsira egyél egy csirkesalátát, vagy rakott karfiolt hús nélkül és kevés sajttal. Ehetsz gyümölcsöket, amennyi belefér, de inkább a kevesebb cukortartalmúakat, mint mondjuk az alma. A joghurt is teljesen jó, ha megbírod állni, hogy csak 1-et, max 2-t tolj be. Vacsira ne egyél kenyeret, tésztát, rizst, krumplit, péksütit, jégkrémet, tortát, stb, inkább zöldség és gyümölcs ha lehet. Sõt! Ihatsz fitness teakeveréket is, semmi bajod nem lesz tõle, így kisebb lesz az étvágyad is és a babának sem ártasz vele, mert egy csomó olyan gyógynövénybõl készült, amiknek semmilyen negatív hatása nincs a szervezetre. Ilyenbõl megiszol minden étkezés elõtt egy pohárral és meglátod nagyon szép lesz a súlyod! SOk sikert!!! 12 h km
A kérdező hozzászólása: hmm egész jó válasz köszönömm esetleg ilyen teára gondoltál ? http://www.egeszsegbolt.hu/352-gyogyteak/4733-mlesna-fitness..
Figyelj, szerintem ez nagyrészt genetika. Lányom lombikbaba + cukros is voltam, betuttam a sok hormonnak és a cukorbetegségnek a súlyomat, hiába diétáztam, +25 kilóval mentem szülni. Mindenki rémísztgetett, de szülés után 7 hónappal kevesebb voltam súlyra mint terhesség elõtt, lement magától. Most újra babát várok, természetes úton estem teherbe+ a cukrom is tökéletes, itt a tavasz, sok zöldéséget, gyümölcsöt eszem és tényleg odafigyelek mindenre+ a 14 hós lányommal állandóan úton vagyok, rengeteget mozgok, és tudod mi van? Most vagyok 22 hetes és + 12 kilónál tartok.... Fogalmam sincs miért?????? De tényleg! Dokim azt mondta genetika nagyrészt. Nem vizesedet, nem vagyok cukros, nem zabálok, sokat mozgok, mégis dekára ugyanannyit hízok mint az elsõ terhességnél.
El kell hagyni a nassolnivalókat, pékárukat. Át kell térni a rozskenyérre, és abból is mértékkel.egyél sok gyümölcsöt zöldséget, natúr joghurtot.vacsorára ahogy írták vmi fehér hús salátával tökéletes.
A kérdező hozzászólása: elég érdekes gratulálok a babákhoz :) hát probálok tényleg figyelni tényleg az az egyetlen hibámvolt hogy 2 hétig tejbegrizt vacsoráztam és esténként nagyon éhesvoltam mert a baba várá miatt ithon festés meg ilyenek csak hogy tiszta friss legyen a fal és futolag bekaptam 1 2 falatot mert a sok térdelés a takaritásnál meg ilyenek hát a barátnömis most szül valamikor és 24 kg-t szedett fel mindig félek a méreckedésnél de látod nem mindenki ért egyet hogy a családomban mindenkinek súly problémája van
Ez rengeteg, és nem kezdted olyan kevésrõl azért, hogy ez legyen a reális.Próbálj odafigyelni, mert baj lesz ennyi túlsúlyból.Hisz ez nem a baba súlya...
Ne haragudj de kissé értelmetlenül írsz! Külföldi vagy, hogy nem írsz helyesen? Nem akarlak bántani csak érdekel! Meg mi az hogy nem tudtad hogy a tejbegríz hizlal? Cukor nélkül etted? A gríz önmagában is hizlaló. Amúgy szerintem elég korrekt válaszokat kaptál, senki nem írt semmi bántót! Lehet csak a terhességed miatt túlérzékeny vagy.
A kérdező hozzászólása: egyébként írtam hogy csak kíváncsi voltam a védõnõ megmondta miért szedtem fel én azt hittem hogy odafigyeltem a kajálásra nem tudtam hogy nagyon hizlal a tejbegríz és én esténként azt vacsoráztam hát sok kommüntelõnek köszönöm a választ igyekszem ledolgozni a többi nek meg inkább nem köszönném meg egy kicsit kulturáltabb válaszokat kérnék azért kérdeztem itt mert az eddigi kérdéseimre teljesen korrekt és normális válaszokat kaptam
A kérdező hozzászólása: héj eszembensincs felfogtam a válaszokat ennyi ez van én csak leirtam a körülményeimet hogy a válaszolok tuggyák aztis hogy a teherbe esésem elött mivolt ennyi az egész köszönöm a választ
Szerintem sok a 11kg plusz már most, hiszen a baba még csak fél kg vagy egy picivel több. És ha minden mást hozzáadunk és még egy kicsi pluszt akkor kb 2-4kg pluszban kellene lenned. És ha már most 11 kg akkor mi lesz ha a baba már 3 kg-lesz és addig te is hízol még .... Védõnõ mit mondott?
A kérdező hozzászólása: elsö válaszoló nak irtam hogy az intetneten olvastam a másodiknak hát aztmonta hogy belefér havonta 2-3 kg-t szeedek fel de nem mindog egyépként odairtam aztis hogy nagyon odalfigyelek hogy mit eszek védö nö ajánlásával csak kiváncsi vagyok a véleményekre tapasztalatokra amugy a 11-11 kg valóban elöirt azoknak akik soványabbak a keletténél nézz utána
A kérdező hozzászólása: bocsánat kicsit rosszul irtam 10-12 egyépként 26 hetesvagyok és azóta nemváltozott a súlyom
A kérdező hozzászólása: egyépként soknak találom de a családomban én tartom magama legjobban esti séta a párommal meg ilyenek nem hagyom elmagam és nem fetrengek egésznap mert fáradt vagyok egyépként nagyon hajlamosak vagyunk a családomban mindenki a hizásra sokmunkámban van hogy énse legyel elhizott és ugyan igyvan a növéremis ö kicsit többet szedettvel és annyi idös terhes mint én :)
Sok a 11kg, de nem mindegy hogy "mekkora" voltál elõtte! Írod hogy 65kg, de milyen magas? Az átlag tényleg 10-12kg, én úgy tudom 18kg azoknál megengedett akik eleve soványak voltak.
Ezt a nézd meg.http://www.kismamablog.hu/terhesseg/hizas/hizas 6os voltam.
A kérdező hozzászólása: 166 cm vagyok de a terhesség elött kicsit husosabb voltam kb mint most gyorsan sikerült leadnom ha ugynézzük 65 kg re de mondom hogy a családom súly problámával küzd
A kérdező hozzászólása: Aki világéletében hajlamos volt a hízásra, az ne lepõdjön meg, ha minden erõfeszítése ellenére felszed 15-20 kilót, amit utána csak véres verítékkel fog tudni leadni twsség ebben is benne van :D hát igyekszem annál többet nem felszedni de sportolni nem engednek mert veszélyesztetett vagyok.
A kérdező hozzászólása: drága 8-as bocsi de itt ilyenek nem kívánatosak úgy irok ahogy nekem tetszik ha nem tetszik ez neked ne kommentál ÚÚÚÚÚÚRISTEN nem kell bunkónak lenni
Hát, ha már elõtte is kicsit husibb voltál, akkor elég sok.És valóban még csak most jön a java.Én 170 cm vagyok, 65 kg-al kezdtem a mostani terhességemet(a 3. babámat várom).A 20. héten vagyok, és 1.5 kg-al vagyok több(66.5 kg).Az elõzõ terhességeim alatt se jött fel 12 kg-nál több.Szerintem most még annyi se lesz, mert korábban ilyenkor már 4 kg volt rajtam.Ez a mostani nem is rajtam van, hiszen a baba, meg a magzatvíz, a megnövekedett méh, és a többletvér simán kiteszi ezt az 1.5 kilót(a doki mondta), arról nem is beszélve, hogy 2 mérettel nagyobb a cicim is.
A kérdező hozzászólása: majd leküzdöm a védönö pedig azt mondta hogy bele fér csak vigyázzak sajnos jön nagyon ++ de amugyis mindig mikor mértek nehezebb sportcipõ meg pufi mellényis volt rajtam aztmonta a védönö hogy aztis beleszámolta pedig mindig min 1 kg- leketett volna vonija de direkt nem tette
Figyu! Te azt kérdezted hogy 24 hetesen jó vagy nem 11kg hízás! Hát nem jó nagyon sok! Az lehet hogy genetika, de nem kell arra fogni hogy a családban súlyproblémák vannak. Az én családomban is vannak, anyám is túlsúlyos, mégsem híztam csak 12kg-ot. Ja és a 41.héten szültem. 171cm, és 72kg-mal lettem terhes.
A kérdező hozzászólása: Kedves Mojzes Izabella Krisztina! Mekkora a kisbaba 26 hetes korában? A kisbaba felszedett egy kicsit a 26. hétre és már több mint 770 grammot nyom., és már akár 35 cm is lehet a magassága. A csontjaira most már némi zsír is lerakódik, de nem fog túl sokat felhalmozni a terhesség utolsó hetéig. A Baba növekedése és fejlõdése A kisbaba szíve továbbra is növekszik és fejlõdik a 26. héten. Talán még a szívverését is hallhatod egy has adra helyezett sztetoszkóppal. A hallgatózásba ne nagyon éld bele magad, ugyanis vannak anyukák, akiknek ez nem sikerül egyszer sem az egész terhesség alatt. A Doppler-elvû ultrahangkészülékkel való vizsgálat sokkal hatékony és eredményes módja a baba szívverésének megmérésére. A szervek növekedése mellett az idegpályák a magzat fülében tovább fejlõdnek és ez lehetõvé teszi, hogy a baba jobban reagáljon a hanghatásokra. Talán fel is fedezted már, hogy gyakrabban ugrál, ha hangos zajokat hall. Ez már egy jó alkalom arra, hogy egy kis relaxáló zenét hallgassatok a csöppséggel. Vannak kismamák, akik szívesen olvasnak fel ebben az idõszakban. A kismama fejlõdése Az anyaméhnek ekkorra már több mint 6, 5 cm-rel a köldök felett kell elhelyezkednie, és tovább nõ minden héten kb. 1 cm-t a terhesség során. Ebben az idõszakban már fel kellett szedned néhány kilót, néhány anyukánál ez akár +10kg is lehet. Ez napról napra változhat attól függõen, hogy milyen a vízvisszatartásod. Ne próbáld meg minden nap mérni a súlyodat, mivel ez elég frusztráló lehet. köszönöm a válaszoka erre megkaptam a nekem valót ahogy néhány válaszolotol

24-en héten a cukorterheléses vizsgálatom 6, 4 lett, 31 hetesen az új dokim meg akarta ismételni, mert több magzatvizet látott. Mi a véleményetek a részletekről (lenn)?

8,3 lett a 2 órás eredmény, ezért megcsináltuk a 24 órás cukor profilt, ami teljesen jó lett. A babám vagy 2 héttel nagyobb, a víz is több kicsit. Diétáznom csak annyiban kell, hogy napi 5-6 adagra osszam el, amit amúgy ennék, tehát semmi extra, valójában mindenkinek így kellene táplálkoznia. Ennek ellenére köti az ebet a karóhoz, hogy terhességi cukorbetegségem van. Szerinteteeek? Tapasztalatot és értelmes véleményt kérek, nem letolást, hogy miért nem hiszek az orvosomnak. Jelzem: a 31. hétig sem az addigi magánorvosom, sem a terhesgondozó nem nyaggatott ilyesmivel illetve volt ez a gyanúja. Bocs, ha hosszú lett, szerettem volna viszonylag részletesen leírni.

Legjobb válasz: Mert a terhességi cukor jele, inkább örülj, hogy lelkiismeretes.

Mert a terhességi cukor jele, inkább örülj, hogy lelkiismeretes.
Hát, a gesztációs diabéteszed 8, 3-as terhelt eredménnyel nem kérdés, és a nagyobb magzat ill. több magzatvíz utalhat arra, hogy effektívebb kezelésre volna szükség. Az én véleményem az, hogy eddig nem csinálták jól a terápiát, de látatlanban többet nem tudok nyilatkozni. Részemrõl új terhelést kérnék, éhgyomri kontroll után persze, és mihamarabb fix mennyiségû (eredménytõl függõen 160-180 grammos) diétába kezdenék. Azt, hogy erre azt mondták, hogy azt edd amit eddig csak több részletben - nem tudom hova tenni, nekem kissé szokatlan, én nem így tettem volna.
A kérdező hozzászólása: Értem kedves válaszoló, de arra lettem volna kíváncsi, hogy a 24 órás profil tökéletes ( a dietetikus mondta), akkor most mi van?? Akinek velem együtt csinálták, 10 meg 7 volt szegénynek. Errõl beszéltem, hogy nem azt kérem, hogy ennek örüljek vagy annak, ilyen válaszoktól kíméljetek, légy szíves. Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Kedves 2/3-as. A 12. héttõl végig 2 héttel nagyobb volt a babaám, a fogantatás ideje nem 100%. Nem lehetséges, hogy simán idõsebb a terhesség? A biztonság kedvéért azért nagyon odafigyelek a cukorbevitelre. Köszönöm a választ.
A 24 órás cukor profil alatt diétáztattak? Egyébként én is így voltam az elsõ terhességemnél a terhelések mindkétszer rosszak lettek, de kis odafigyeléssel rendben volt a cukrom. Engem is annak nyilvánítottak. A több magzatvíz lehet ennek oka mit mondtak erre neked? (csak mert most nekem is többet látott az orvos egy kicsit)
A 24 órás profil az egy dolog, ettõl függetlenül 8, 3 már egyértelmû terhességi cukorbetegség. És valóban nem súlyos, na de a terápiája akkor sem az, hogy 5-6 részre elosztva a napi szokásos bevitelt... A szénhidrát fogyasztást (fõként cukor, liszt, stb.) kell korlátozni x grammra, és emellett kontrollálni. Tehát igen, neked terhességi cukorbetegséged van, és ezt a több magzatvíz is alátámasztja, ezért nem értem, hogy mire ez a lazaság a javasolt diétában. Tehát jól teszi, ha megismétli a terhelést, te pedig mindenképp használsz, ha korlátozod a szénhidrát bevitelt, és azt is "hasznosabb" (teljes kiõrlésû) formában fogyasztod, mint eddig.
A kérdező hozzászólása: 5/6-osnak: igen, diétás étrend volt, ami annyiban szinte semmiben sem különbözett a többiek étrendjétõl...
Viszont nem tudhatod mi viszi fel a cukrod. Nekem például a Cola nem vitte úgy fel, mint a tej. Mérned kéne néha szúrópróbaszerûen.
A 8, 3-as terhelt eredménnyel már simán diabetológiára kellene járnod. Engem 7, 7-el elküldtek és folyamatosan járnom kell kontrollra, tartani a 180 g szénhidrát diétát. A 24 órás profil jó, hogy jó lett, de nem mindegy, hogy miket ettél pont aznap.

Mit jelent az ha a C3100-as? 24 hetes-en ez jó vagy nem?

Legjobb válasz: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/vizsgalatok/terhessegi-l.. Méhszáj értékei: 3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi 2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi 1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi 3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj 2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj 1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

http://www.kismamablog.hu/terhesseg/vizsgalatok/terhessegi-l.. Méhszáj értékei: 3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi 2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi 1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi 3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj 2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj 1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
Azt jelenti, hogy 3 ujjnyi hosszú a méhnyakad (ez jó) az elsõ számjegy alapján, a második számjegy alapján viszont a külsõ méhszájad már nyitott. Nem tragédia, ezzel nem lesz gondod, ha nem nyílik tovább, mindenféle fertõzési lehetõséget kerülj, és tartsd be az orvosod utasításait.
Nekem is ennyi volt, és még most is ennyi 37 hetesen. Ennyi. :)
Nekem 15 hetes korom óta ennyi, elsõ babával. Doki szerint simán ki lehet húzni a kiírt idõpontig, de sokat kell pihenni és nem szabad erõlködni-cipekedni. Nekem ezekbõl semmit nem sikerül betartani, most vagyunk 27 hetesek, eddig semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!Hát ép az a bajom hogy a doki nem mondott semmit, hanem én kérdeztem a védõnõt hogy mit jelent de aztmondta nem kell vele foglalkozni!Ilyenkor milyen utasitásokat szoktak adni az orvosok?
Szerintem a szokásos "pihenjen sokat, ne erõltesse meg magát" tanácsokon kívül nem mondana mást más orvos se. Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Neked is jó baba várást!!

24 hetes vagyok az én pocaklakóm nagyon erőseket rugdos abszolút nem hasonlít bélmozgáshoz ez normális?

Legjobb válasz: Ha megmozdúl hullámzik az egész hasam kezdek kétségbe esni?

A kérdező hozzászólása: Ha megmozdúl hullámzik az egész hasam kezdek kétségbe esni?
Nyugodj meg, nekem is szokott ilyeneket csinálni! :-) 26 hetes kismami
Szerintem nincs miert aggodnod, en 23 hetes terhes vagyok es szinte egesz nap mocorog, neha olyanokat rug, hogy majdnem faj. Ez a masodik terhessegem, es az elsovel nem ilyen volt, persze mozgott O is, de nem volt ennyire aktiv, ugyhogy ez most nekem is uj, de azt hallottam, hogy ez igy jo, mert azt jelenti, hogy nincs baj.
Szia, Szerintem minden rendben van.Az én kicsikém is nagyon aktív, de én nagyon élvezem, amikor mocorog.24 hetesen pedig már nem bélmozgáshoz hasonlít a pici mocorgása...Boldog babavárást:30 hetes kismami
Ne félj, minden rendben:-) És készülj fel, hogy ennél már csak nagyobbakat fog rugni.-) Most már jóval erõsebb, nagyobb, és a 20-30 hét között a legaktívabb. A 30 hét után meg megint más érzés, mert akkor már ngyon nagy, és hamar nõl tovább. De ez jó, ne félj:-) Engem mindig megnyugtat, ha hullámzik:-) És néha miket csinál... :-))
Én is 24 hetes vagyok, és nekem is nagyot tud ám rugni:) föleg ha olyan napja van, de ez csak jo, és igy van jol!nyugi
Nekem olykor olyan érzésem van, hogy a vesémet is lerúgja, néha igen kellemetlen, elõfordul, hogy fájdalmas, amit csinál. De nincs ezzel baj, van, aki érzékenyebb. 26 hetes kismama

Augusztus 24. -én volt az utolsó mensim. A kalkulátorok szerint 8 hetes terhes vagyok, de az uh szerint csak 6. Ez mitől lehet? A babának még nem volt szívhangja, CRL:7mm.

Legjobb válasz: Az elejen meg nagyon ingadozik hogy hates lehet a kismami. Mert ugye a pe-es nem mindig az atlag 14. nap van es a kalkulatorok pedig mindenkit egy kalapala vesznek a 14 nappal igy lehet egy ket het elteres siman. Nekem is egy nappal kesobb volt a pe-em 15. nap es megis 14-re vagyok kiirva es nem 15-re. Bar mar ez is valtozott a baba meretei miatt 3 nappal szoval ez a kiszomaolas csak egy nagy atlag. A babad mereteit kell alapul venni , es ha meg 6 hetes akkor ne aggodj mert csak a jovohettol lehetne szivhangja. Szoval ez igy tokeletes ahogy van!! 37 hetes kismami

Az elejen meg nagyon ingadozik hogy hates lehet a kismami. Mert ugye a pe-es nem mindig az atlag 14. nap van es a kalkulatorok pedig mindenkit egy kalapala vesznek a 14 nappal igy lehet egy ket het elteres siman. Nekem is egy nappal kesobb volt a pe-em 15. nap es megis 14-re vagyok kiirva es nem 15-re. Bar mar ez is valtozott a baba meretei miatt 3 nappal szoval ez a kiszomaolas csak egy nagy atlag. A babad mereteit kell alapul venni , es ha meg 6 hetes akkor ne aggodj mert csak a jovohettol lehetne szivhangja. Szoval ez igy tokeletes ahogy van!! 37 hetes kismami
Szia! Akkor egy idösek vagyunk, mert nekem meg auguszutus 23-án volt meg utoljára a mensim! És én már 8 hetes vagyok. Elöször mikor voltam uh-n még csak a kis petezsák látszodott de hétfön már volt szivhangja is a kicsinek:) ! Ha gondolod irj privit és ott beszélünk!! Ne aggodj ha legközelebb vissza mész már lesz szivhang is!! Gratulálok és boldog babavárást!! 8 hetes kismama
Nem akkor volt PÉ-d mikor kellett volna. Én is így jártam. Mikor elõször mentem UH-ra, mensi szerint 7 hetesnek kellett volna lennünk, közben meg csak 5 hetesek voltunk. Ma már 26 hetesek vagyunk és a méretei szerint 1 héttel megelõzte a társait. 6 hetesen pedig a 7 mm tökéletes. Nekem 5 hetesen és 6 naposan 3 mm volt. :) 8 hetesen és 6 naposan pedig már 21 mm.
Szia! Elõször is gratulálok! Én is hasonló korú vagyok, mint Te, nekem szept.1-én volt az utolsó és 3hétre rá a fogantatás. Én csütörtökön voltam dokinál, akkor utolsótól számítva 6(hét)+3(nap) voltam és 3mm volt. Valójában 3hét+4nap. Ezeket nem azért írtam le, hogy untassalak, csak hasonlítás képpen. Hát ezt az ultrahangos dolgot nem értem sajnos, de szerintem ne aggódj! Mikor mész legközelebb???
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszát! Legközelebb 27.-én kell mennem, remélem minden rendben lesz és addigra már lesz szívhang is. :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!