Találatok a következő kifejezésre: 24 hetes Már (70 db)

21. hetesen jól lehet már látni a babát 4d-s ultrahangon? Most mikor időpontot kértem, azt mondta a nő, várjak még 3 hetet, mert 24 hetesen már kövérebb s szebb a baba.

Legjobb válasz: Szia!! Én 22 hetesen mentem, és minden nagyon jó volt! Nem egy pufi baba volt az uh-on, de gyönyörû volt! És ne pálcika emberkére gondolj, szép volt! De ha megvárod a 24. hetet, akkor bizti egy kicsit formásabb lesz, de te döntöd el! Nekünk nagyon nagy élmény volt!

Szia!! Én 22 hetesen mentem, és minden nagyon jó volt! Nem egy pufi baba volt az uh-on, de gyönyörû volt! És ne pálcika emberkére gondolj, szép volt! De ha megvárod a 24. hetet, akkor bizti egy kicsit formásabb lesz, de te döntöd el! Nekünk nagyon nagy élmény volt!
Mi 21 hetesen voltunk 4D-s uh-on, jól látszódott mindene, bár még elég kis csontosak ilyenkor az tény, de nekem nagy élmény volt. Ezért voltunk a 31.héten is, na akkor már igazi babaformája volt, kis husis arca van meg mindene sokkal aribb, mint 10 héttel azelõtt. Ha van rá lehetõségetek menjetek el 2-3x szerintem, legalábbis nálunk így is volt tervezve. Ha csak 1x szeretnél menni akkor még várj a 30.hétig mert akkor már tényleg nagyon szépek, jobban látszik a kis arca meg mindene. Nekünk kinyújtotta a nyelvét is.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat, úgy gondoltam elmegyek már most, mert igen kiváncsi vagyok rá, meg majd késõbb megint. Már alig várom hogy lássam :) Minden jót nektek!

Létezik olyan, hogy 24 hetesen már 1 kiló körüli a magzat?

Legjobb válasz: Kisöcsém 24 hetesen (majdnem 25) született, kereken 1 kiló volt. Viszont ez azért is lehet (mármint a súlya), mert anyukámnak elnézték a cukrát, így a kezeletlen terhescukor miatt lett koraszülés. Másik kisöcsém is koraszülött, õ 29. hétre jött (szintén elnézett terhescukor), õ kereken 2 kilót nyomott.

Kisöcsém 24 hetesen (majdnem 25) született, kereken 1 kiló volt. Viszont ez azért is lehet (mármint a súlya), mert anyukámnak elnézték a cukrát, így a kezeletlen terhescukor miatt lett koraszülés. Másik kisöcsém is koraszülött, õ 29. hétre jött (szintén elnézett terhescukor), õ kereken 2 kilót nyomott.
http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg-hetrol-hetre/a-t.. Ezen az oldalon olvashatsz hétrõl-hétre magadról, a babáról. :) Egyébként mindenhol 570-600 g körüli súlyt írnak ennyi idõs terhességre...
A kérdező hozzászólása: Azért kérdezem, mert a kórházba megtapogatta a szülésznõ a hasam és azt mondta, hogy már majdnem eléri a gyomrot a méh teteje, biztos van már 1 kilós a baba. Csak az a fura benn, hogy 2 hete voltam 4D-n, ott 460gramm volt a becsült súly...
Szia! Én ma voltam 4d ultrahangon és a kislányom 785 gramm. 25 hetes kismama vagyok
A kérdező hozzászólása: Gratulálok:) Szép súlya van.
A becsült súlyra nincs mit adni kedves kérdezõ, nagyon sokszor tévednek és van amikor nem is keveset.Lehet, hogy a te babád is súlyosabb attól amit becsültek. 24+3 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
én már a súlybecslésre egyáltalán nem adok....szülés napján reggel az orvos megvizsgált azt mondta, olyan 3000 gr körüli a baba, nem nagy, se nem kicsi...örültem mint egy hülye, hogy azért elég jó súlya van...erre aznap este megszülök 3800gr-al. :) és még az orvos is csak nézett, hogy na ezért nem akart olyan könnyen kibújni :)
A kérdező hozzászólása: Nálam a második gyereknél volt így:) A szülés napján reggel volt uh, 3200 volt a becsült súly, este megszületett 2900 grammal:D Na jó, de gondolom minnél kisebb a terhesség, annyival pontosabban is tudják mérni. Hát kíváncsi lennék a mostani súlyára, de tényleg elég nehéznek érzem már:)
Még bõven felhúzódhat! Persze nem 100%, de még rengeteget fog mozogni!
Egyetértek az elõttem szólóval. Elsõ terhességemnél nekem is rálógott a méhszájra, bár nem borította. A végére feljebb húzódott ugyan, de még így is vészesen közel maradt. Bár akkor 34 hétre szültem egy makk egészséges fiacskát, császárral, de nem a lepény elhelyezkedése miatt volt szükség a mûtétre. Van olyan ismerõsöm, akinek végig rálógott. A lényeg, hogy terhessége válogatja. Remélhetõleg feljebb megy, de sajnos elõfordulhat, hogy marad nagyon közel.
A 13. héttõl elõfordult rózsaszín folyás, majd a 18. héten észrevette a dokim, hogy rálóg a lepény a méhszájra, ez okozza a "vérzést". A 20. héten éppenhogy elérte a méhszájat, még egy-egy rózsaszínem volt, most a 24. héten, meg már nem is látta az uh-on, anynira felkúszott a lepény.

Hogyan állítsam meg a hízást? 24 hetesen már 10kg plusz?

Volt olyan akinek sikerült?Ha egy picit is többet eszem,már felugrik egy kg :( a véd?n?m riogat,és diétára fogott.

Legjobb válasz: Szia!Én 30 hetes vagyok 48 kg-mal kezdtem és 65 vagyok ez 17 kg plusz a 27 hétig azóta megálltam!nem jött rám egy deka sem pedig most is sokat eszem

Szia!Én 30 hetes vagyok 48 kg-mal kezdtem és 65 vagyok ez 17 kg plusz a 27 hétig azóta megálltam!nem jött rám egy deka sem pedig most is sokat eszem
Szerintem nem tudod megállítani, én sem tudom én most vagyok 33- hetes és már 23kg rajtam van, nem tudom mi lesz a vége. A védõnõ nem szolt még eddig semmit, de én meg is eszem amit kívánok. Majd szerintem ráérünk szülés után lefogyni.
Én 6 kg híztam eddig a 21 hétben vagyok! Próbálok gyümölcsöt enni ha éhes vagyok, nem mindig azt ami eszembe jut:) felfalnék mindent. Szerintem a mértéket kell megtanulni valahogy, ha éhes vagy a fõétkezéseken kívül:) akkor egyél gyümölcsöt, zöldséget!
szia szerintem sehogy... nekem is szoltak védõnök hogy vegyek vissza az evésbõõl, de ez nem megy hipp hopp.meg a baba elõl nem veszem el. én 28hetes vagyo és 11.5kgot hiztam eddig
megnyugtatlak én 25 kilót híztam.nem példaként írom, csak a te 10 kilódhoz képest.az én védõnõm azt mondta a kismama egye meg amit kíván.én 75 kilóval kezdtem a terhességet, sose bántott azért mert sokat híztam, annyit kérdezett hogy a mozgásomat a "fittségemet" befolyásolja-e a plussz kiló.de mivel nem volt ezzel semmi baj így nem is problémázott rajta.én nem foglalkoznék ha a te helyedben lennék, de ez az én véleményem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! 175 cm vagyok, és 53kg-ról indultam, most vagyok 65.Este 6 után már nem eszem.
Ebben az esetben egyáltalán nem sok!Nagyon vékony voltál, amikor teherbe estél!
akkor én megnyugodtam, a 32 héten járok, és eddig az elejéhez képest -3 kg vagyok könyebb, igy vagyok 92 kg, és 95 kezdtem.
Szia! Nekem ugyanígy volt, ahogy neked. Ne aggódj, vissza tudsz fogyni. De ha akarsz tenni magadért terhesség alatt, akkor ajánlom a cukordiétát kicsit enyhébb változatban. Nekem megközelítette a cukrom a határértéket, ezért a 28. héten diétára fogtak. ost 35 hetes vagyok, akkor lement 3, 5 kiló, és azóta sem híztam! Pedig elõtte jöttek a kilók rendesen, és az elsõnél én is 18 kg-ot szedtem fel úgy, hogy 1 hónappal elõbb szültem. A cukor és szénhidrát vissazfogása nem fog a babától semmit elvonni, én ajánlom. De ez a hízás nem olyan sok szerintem.
1.75, szép magas vagy :) És vékony voltál.... Szerintem ez teljesen normális, ezekhez a méretekhez a 20 kg sem lesz feltûnõ a végére :) De azért vigyázz magadra :)
175cm vagyok, 70kilóról kezdtem a terhességet, 60-65között szoktam lenni, így sajna volt egy kis felesleg, most 31 hetes vagyok, és 10 kilót szedtem fel, de nem is látszik, sõt a hasam sem nagy, rengeteg gyümölcsöt eszem, zöldséget, mostanában pl jobban kívánom az édeset, de sokszor eszem keveset, 25 hetesen volt 5 kiló plusszom, sztem alkati kérdés is, én fõleg úgy ettem amit kívánt a szervezetem, egy egészséges szervezet tudja mire van szüksége
A 8.56-os vagyok :) Én is éppen úgy eszem mint az elõzõ válaszoló. Hízékony vagyok, még sem híztam még semmit a 14.héten. 72 kiló vagyok, szóval ne gondoljátok, hogy Rubint Réka szól belõlem :) Elõzõ terhességnél ugyanígy ettem, mindennap mozogtam, 6kilót híztam a 36.hétig. Ekkor jönni akart a baba... és amit írtam, tapasztalat.. szövõdménnyel. Akkor az orvosok mondták, hogy nagyon jó hogy nem terheltem a szervezetem a plussz kilókkal, és azzal a "kevés" kajával a 36. hétre 3kg-s babám született!!! Egy teljesen téves hit, hogy ha terhes vagy... egyél amit kívánsz.
Az elozo hozzaszolonak volt idaig a legertelmesebb valasza.En ugyanebben a cipoben jarok, 20 hetesen 7 kilo van rajtam.Es hol van meg a masik 20 het?No az etvagyunk, sajnos, nehez megallni az biztos.Az 5 ora utani nem eves (gyumolcson, zoldsegen kivul)szerintem jo tanacs, ki lehetne birni, tartsuk be!
Attól mondjuk nagyon függ, hogy hány kilóról indultál, milyen magas vagy... stb... hogy egyáltalán tényleg sok e az az 10 kg. Én abszolút nem értek egyet azokkal a véleményekkel, miszerint nem kell vele foglalkozni és a védõnõk csak riogatnak. Ha az alapsúlyos sem kevés, vagy alacsony vagy ehhez a 10 kg plusszhoz, meg kell állítani!!! Vacsorára egyél gyümölcsöt, zöldséget. 5 utána már ne egyél szilárd kaját, és 5-kor se kenyér félét. Édességet, lisztes dolgokat próbáld minél inkább leszorítani. És mozgás, mozgás, mozgás. Akár minden nap! Esti séta, úszás, könnyû terhes torna. A hízásról sokan azt hiszik, hogy "majd le megy", de ez nem az esztétikáról szól csak!!! Ha a szervezeted hirtelen szed fel ennyi plusszt, növekszik hirtelen a májad, még jobban meg vannak terhelve az amúgy is megterhelt szerveid, szíved, lábad. De ami a legfontosabb, ha szülés közben ne adj isten valami történik, (pl. vért veszítesz, vagy csak simán sokáig húzódik...) egy hirtelen hízott szervezet könnyebben kifárad, nehezebben regenerálódik. A babának pedig teljesen feleslegesek a hizlaló cukros, lisztes ételek.
32 hetesen 15 kiló, az elsõvel összesen híztam ennyit, de 5 kilóval többrõl indultam, így most örülni fogok, ha ott áll meg a mérleg, ahol az elsõ szülésemnél, vagyis 20 kiló pluszom lesz. Sehol nem látom magamon, persze vastagok a combjaim és tokás vagyok, de iszonyat sok vizet visszatart a szervezetem. Mivel a cukrom, pisim, vérnyomásom oké, nem foglalkozok vele, pedig a számok alapján meg lehetne szólni engem is. 51 kilóról indultam, ha most is az lesz, hogy a szoptatással brutálisan minuszba megyek, már alultáplált leszek (45 kiló azért nagyon kevés). Ha meg nem fogyok le ennyire, akkor is normál súlyú maradok, és tudod 2 gyerek mellett szerintem ledolgozza a testem (rohangálás, stressz, kialvatlanság, evésidõ-hiány :) ) Õszintén ha rám szólna a doki, védõnõ, akkor se diétáznék (ha továbbra is minden paraméterem oké)
elõzõ vagyok. Szoptatás alatt tényleg lemegy a plusz kiló, 7 hónapos a lányom, és ugyanannyi vagyok, mint a terhesség elõtt. Igazság szerint hozzájárult a fogyáshoz az is, hogy az elsõ három hónapban sokat dajkáltam a lányom. :)
én a 6. hónap végére 10 kilót híztam, utána pedig csak 3-at. Pedig engem is riogattak, de aztán leállt a hízás, pedig ettem rendesen, és semmi különöset nem csináltam. Szerintem neked sem sok a 10 kiló egyáltalán.
szia! 31 hetes vagyok, eddig 10 kilót híztam, nagyon sok gyümölcsöt és zöldséget eszem, viszont, ha meg kívánok valamit, pl a palacsintát akkor azt is. A lényeg a baba egészséges legyen, majd szülés után, meg szoptatás alatt lemegy rólad ne aggódj :D
Szia, 23. hétig hiztam 10 kg-ot. Most tartok a 26. héten és szerencsére megállt a gyors gyarapodás. Elkezdtem heti 3-4x elliptikus tréneren tekerni 10-15 percet. Ugyan azt eszem mint eddig, én sem vonok meg magamtól semmit. Próbáld ki Te is a mozgást, ha a terhességed engedi. Na és persze ha van kedved... :) ) (Szobabicajozni is lehet.)
Én erre azt mondom, hogy ne kettõ helyett, hanem csak ésszel együnk. A szülést megnehezíti ha túl sok fölösleget szedünk magunkra. Nekem is nehéz..

24 hetesen már ellehet kezdeni vásárolni a picinek? Mit ajánlotok?

Legjobb válasz: Vásárolj! Most még szép lassan, nyugodtan mindent be tudsz szerezni. Az utolsó hetekben már úgyse akarsz semmit se csinálni, nemhogy boltokba rohangálni. Ha mindent szépen elõkészítessz, akkor nyugodtan várhatod a babát, tudod, hogy minden neki szükséges dolog megvan

Vásárolj! Most még szép lassan, nyugodtan mindent be tudsz szerezni. Az utolsó hetekben már úgyse akarsz semmit se csinálni, nemhogy boltokba rohangálni. Ha mindent szépen elõkészítessz, akkor nyugodtan várhatod a babát, tudod, hogy minden neki szükséges dolog megvan
Én is elkezdtem akkor vásárolni. Inkább most, mint a 40 fokban nyáron. Én írtam egy listát, hogy mi kell és lebontottam hónapokra, így nem egyszerre volt egy nagyobb kiadás és miden hónapban lehetett vásárolni. :)
24 hetesen már minden megvan véve a gyermekemnek. a héten vagyok egyébként 24-hetes.

24 hetesen már elég rosszul alszom, se oldalt nem jó sem háton. Más hogy alszik? Nem korai ez még?

Legjobb válasz: nincs ebben semmi rendkívüli-elõfordul-ezen ne emészd magad...és még változhat is-egyáltalán nem biztos,hogy így marad végig! arra figyelj,hogy ha nem oldódna meg magától,akkor is fontos,hogy kipihent legyél-napközben is aludj!

nincs ebben semmi rendkívüli-elõfordul-ezen ne emészd magad...és még változhat is-egyáltalán nem biztos, hogy így marad végig! arra figyelj, hogy ha nem oldódna meg magától, akkor is fontos, hogy kipihent legyél-napközben is aludj!
Szia. Én akkoriban rosszabbul aludtam, mint most a 39-ik héten. Nekem a szopipárna vált be, próbáld ki, nagyon sok kismamitól hallottam, hogy megkönnyíti az alvást, és szülés után is jól jön. Boldog babavárást!
Szia! Mi a 23. hétben vagyunk, és harmadik napja én is nagyon rosszul alszok. Többször felébredek forgolódok. Remélem csak túl leszünk ezen az idõszakon. Kitartás! Boldog babavárást kívánok. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Viszont nektek is:)
Szia! Énis így voltam meg terhesség elõtt mindig háton meg hason aludtam, most meg sehogy nem lehet már csak oldalt..nekem az vált be hogy a két combom közé rakok egy kispárnát a hasamhoz meg a fejem alá..így egész jó, próbáld ki hátha bejön.. Üdv. 37 hetes kismama
Én most vagyok 27.hétben nekem tegnapelõtt volt ilyen én úgy csináltam, hogy oldarra fordultam a hasamhoz raktam egy párnát a fejem a alá 2 kicsit és így nagy nehezen eltudtam aludni.Kitartás! Boldog Baba várást! 27 heteske

Nem korai 24 hetesen már a szüléshez vásárolni, készíteni a pakkot?

Ma azon gondolkodtam, hogy miket kell vegyek magamnak, amire feltétlenül szükségem lesz. Nem korai ezen agyalni? Van aki már ennyi idős terhesen bevásárolt?

Legjobb válasz: meg venni szerintem meg lehet,de összepakolni a táskába az még korai...

meg venni szerintem meg lehet, de összepakolni a táskába az még korai...
18 hetesen kezdtem el vásárolni. kinézt mibõl milyet akarok, figyeltem mi hol mennyi, hol akciós, s így sokat spóroltam! Ha a végére hagytam volna, hogy na mindent egy helyen megveszek, 100.000-el többe került volna!!!
A kérdező hozzászólása: Csak magamnak kell vásárolnom dolgokat, mert a babadolgok mind megvannak. 3. gyerkõc, 1 kisfiam és 1 kislányom is van, így babakelengyét nem kell venni.
Szerintem nyugodtan vedd meg. Meg nem romlik, és azért hallottunk már nem a kereken 40. betöltött héten induló szülésekrõl. Ha nyugodtabb vagy attól, hogy összekészülsz, miért ne? Én a 30. hétre összeraktam a csomagom, biztos ami biztos, nehogy rohanni kelljen. Ott várt 10 hetet, de nem bánom, kifejezetten megnyugtatott a tudat. :)
Én az elsõ gyerkõccel kórházba kerültem több mint 3 hétre , így nekem a kórházi cuccom már készen áll a 22 héten, nem bízom a véletlenre, szóval szerintem nem korai
Nyugodtan vedd meg.
Én is apránként megvettem õket, a szekrényben felszabadítottam egy polcot, oda gyûjtögettem, ha mégis gond lenne, onnan bárki táskába tudja dobálni.
Nem korai, nyugodtan pakold össze, ha így biztonságosabbnak érzed, bármikor bekerülhetsz a kórházba, én pont 24hetesen kerültem be! Ha meg a 40ik héten szülsz bármikor átnézheted átpakolhatod újra!
Én már 30.-31. hétre összepakoltam a kórházi motyómat.. éreztem, hogy kelleni fog... 34 hetesen befektettek a kórházba, és igaz jó, hogy össze volt pakolva, de mivel én kötöttem az ebet a karóhoz, hogy én nem pakolok külön a gyereknek, hanem ment az én cuccaimhoz, ezért tele volt a táskám pelenkával megy ilyen hülyeségekkel, viszont ami meg kellett volna az nem volt nálam! :) Szóval én azt mondom, összepakolhatsz, de simán ráérsz csak magadnak bepakolni, ha véletlen befektetnek valami miatt, a gyerek cuccait vagy tedd külön vagy csak késõbb pakold össze! 37+3 hkm

24 hetesen már mehetünk elintézni az apasági nyilatkozatot?

Legjobb válasz: Az apaságit bármikor el lehet intázni nincs ilyen hülyeség h x napnál nem lehet régebbi hisz azt arra a magzatra csinálják aki a pocakodban van.A házassági papírnál van vami ilyesmi h 300 napnál nem régebbi. Mi múlt héten intéztük el és május 5re vagyok kiírva. Oda mentünk mind a ketten az okmányirodába, az anyakönyvezetõnél leadtuk a kiskönyvet, a paprt amit a doki állít ki h tényleg babát várok (ez nagyon fontos mert enélkül nem csinálják meg), apa és ez én személyim és lakcím kértyámat.Kb 20 perc alatt megvoltunk vele.

Az apaságit bármikor el lehet intázni nincs ilyen hülyeség h x napnál nem lehet régebbi hisz azt arra a magzatra csinálják aki a pocakodban van.A házassági papírnál van vami ilyesmi h 300 napnál nem régebbi. Mi múlt héten intéztük el és május 5re vagyok kiírva. Oda mentünk mind a ketten az okmányirodába, az anyakönyvezetõnél leadtuk a kiskönyvet, a paprt amit a doki állít ki h tényleg babát várok (ez nagyon fontos mert enélkül nem csinálják meg), apa és ez én személyim és lakcím kértyámat.Kb 20 perc alatt megvoltunk vele.
Én úgy tudom, hogy 3 hónapnál nem lehet régebbi a nyilatkozat. Lehet, hogy még egy kicsit várhattok vele, ne kelljen kétszer végigjárni a hivatalokat.
igen:-)))) azt bármikor ellehet intézni üdv: 31heteske
2.-vagyok: nemtom Te hová valosi vagy, nállunk itt Szegeden nincs kötve semmihez hogy nemlehet régebbi 3honapnál.....azért irtam ÉN igy le Neked......
Kérdezz rá a kórházba mert mindegyikbe más van ahol 3 hónapnál nem régebbit is elfogadnak de van ahol 1 honapnál nem lehet régibb.
A kérdező hozzászólása: Pesti vagyok, és a párom kimegy külföldre és már csak szülésre jön vissza, szeretném ha már a kórházban az ö nevére kerülne.
Szia. Én hétfõn voltam a párommal (Békéscsabán), 18.hétben vagyok. Személyi igazolvány és az orvos által kiállított igazolás kellett hozzá. Egy anyakönyvvezetõ tette fel a kérdést, hogy vállalja-e és tõlem annyit kérdezett, hogy elfogadom-e. Miután válaszoltunk elmondta, hogy ez már vissza nem vonható, a kórházban elfogadják. Aláírtuk és jöttünk is. Nyugodtan mehettek megcsináltatni.

24 hetes terhes vagyok, ma a méhszájvizsgálaton azt mondta a doki, 1 ujjnyira ki van nyílva a külső méhszáj. Ettől még a napi ház körül teendőket el szabad végezni? Vagy már az is árt?

Ha tovább nyílik, azt fogom érezni? Szeretkezni szabad? Ezt elfelejtettem megkérdezni t?le...

Legjobb válasz: Szia! Nekem a barátnõm volt kinyílva így mint Te, mármint a 24. hét környékén. Õt a sexrõl is letiltották, és szigorú ágynyugalmat javasoltak neki, ami abból állt, hogy csak wc-re és zuhanyozni kelhetett fel, valamint izomlazítókat kapott. Nagyon vigyázz magadra, mert azt mondtják, hogy a 24. héttõl már életképes egy baba ha megszületik, de nagyon nagy szerencse, ha ilyen idõs korban nem marad valami szellemi sérülése. Én a helyedben, ha személyesen nem tudsz elmenni, akkor legalább felhívnám az orvosomat, és megkérdezném ugyan ezeket a kérdéseket. Van akit be is utalnak így a kórházba, vagy összevarrják a méhszáját. Azt nem tudom, hogy mit érzel ha tovább nyílik a méhszájad, eddig éreztél valamit? Viszont minél többet kellene pihenned, nehogy ilyen hamar meglegyen a picike vagy tényleg tovább tágulj. További szép babavárást kívánok 33 hetes kismami

Szia! Nekem a barátnõm volt kinyílva így mint Te, mármint a 24. hét környékén. Õt a sexrõl is letiltották, és szigorú ágynyugalmat javasoltak neki, ami abból állt, hogy csak wc-re és zuhanyozni kelhetett fel, valamint izomlazítókat kapott. Nagyon vigyázz magadra, mert azt mondtják, hogy a 24. héttõl már életképes egy baba ha megszületik, de nagyon nagy szerencse, ha ilyen idõs korban nem marad valami szellemi sérülése. Én a helyedben, ha személyesen nem tudsz elmenni, akkor legalább felhívnám az orvosomat, és megkérdezném ugyan ezeket a kérdéseket. Van akit be is utalnak így a kórházba, vagy összevarrják a méhszáját. Azt nem tudom, hogy mit érzel ha tovább nyílik a méhszájad, eddig éreztél valamit? Viszont minél többet kellene pihenned, nehogy ilyen hamar meglegyen a picike vagy tényleg tovább tágulj. További szép babavárást kívánok 33 hetes kismami
38 hetes múltam.28 hetesen volt nyitva 1 újnyira a külsõ méhszájam.Egy hét szigorú fekvés (napi pár 2-3 órára kelhettem fel összesen).Én keményedtem mellé sokat.Kaptam gyógyszert a méhösszehúzódások ellen.Egy hét után kellett mennem kontrolra, addig nem lehetett szeretkezni.Utána igen, de óvatosan.A fekvés óta nem is kemnényedtem sokat, így ismét mozoghattam.Az egy hétig viszont a doki szólt a páromnak, hogy ne engedjen csinálni semmit, szolgáljon ki, különben kórház lesz a vége.Egy hetet kibírtam, azóta minden rendben.Nem érezni ha nyílik sajnos.Ettõl még túl is hordhatod.A kimélõ életmód viszont fontos.Pihenj, ha a szervezeted igényli.A házimunka megvár, majd ha nem érzed nehéznek meg lehet csinálni.Azért kérdezd meg az orvosod.Ha nagy gáz lenne szólt volna már.
szerintem senki nem akar rosszat azzal a kérdezõ kismamának, h pihenjen amennyit lehet és vigyázzon magára még jobban... saját véleményem, bár nekem zárt a méhszájam, de jobb ha tartozkodsz a szexuális élettõl is....vigyázz magadra, pihenj sokat....mindenki véleményétt elolvashatod, ikérheted, de ugyis Te döntesz mit teszel...
Nem orvos függõ a diagnózis, csak nem kell olyan emberekre hallgatni, akik a Piri nénitõl hallották, hogy az orvosa mit mondott. A 3100-as méhszájjal semmi probléma nincs, teljesen jól mondott mindent az orvosod. Csak azokra hallgass, akik veled egy cipõben járnak, és ne azokra, akik mások vagy a húguk esetét írják le!
Te okoskodó uccsó hozzászóló! Látszik nem te vagy terhes, hanem a húgod. Azért mert 1 újnyira nyitva van a külsõ méhszáj még nem fektetnek be senkit, szerintem fogalmad sincs, hogy 2 méhszájkinyílás közt is van különbség. Nekem is nyitva van a külsõ 20. hét óta, sõt a belsõ is nyiladozik, na ezt kapd ki! A fogadott orvosom amit akkor nekem tanácsolt, ugyanazt írtam le a kérdezõnek, és nem neked! Naponta du pihi van, és amíg nem szól az orvos addig mehet a szex. 37 hetes vagyok és még esélyünk sincs, hogy holnap megszülnénk.
Hát érdekes válaszokat olvastam. Mintha a dokik nem ugyanazt tanulnák az egyetemen? hogy lehet az, hogy mást mondanak nekünk ugyanolyan "panaszokra"? Akkor ez az én sztorim: nekem 30 hetesen mondta hogy cx 3100, azaz a külsõ méhszáj 1 ujjnyira nyitva. totál berezeltem, addig teljesen zárva volt minden, mondjuk nem pihentem addig semmit, melóztam. én azonnal feltettem a kérdéseket, amiket te is kedves kérdezõ most itt tõlünk kérdezel, bár a dokim magától is mondta. a következõket: mostmár igenis lassítsak, pihenjek többet, ha lehet, hagyjam abba a melót (persze hogy azonnal abbahagytam). de!!!! elvileg semmi konkrét házimunkától nem tiltott el, 3x2 magnéziumot írt föl, a szexre pedig azt mondta, hogy õ mondja, ha nem lehet, tehát lehet, csak term. finomabban.... én bízom a dokimban, elvileg tudja mit beszél, nem??? számomra ezért hihetetlen, hogy ugyanolyan panaszokra dokik eggggészen másképp reagálnak .... hát akkor engem már rég be kellett volna fektetnie ... ha hozzáveszem, hogy jócskán túlsúlyos kismama vagyok, enyhe magasvérnyomással, ami mondjuk kordában van tartva. Szóval még itthon vagyok, 34 hetesen, igaz, érzem nem egyszer a kisebb szúrásokat, néha néha megfeszül, de elvileg még kibírható. Épp most fogok visszamenni ellenõrzésre, kíváncsi vagyok, most mi lesz a helyzet .... szóval akkor ennyire orvos függõ a diagnózis??????
Az utolsó hozzászóló lennék. Ne haragudj kedves utolsó kérdezõ, a válaszomat nem Neked szántam, hanem az elõtted szólónak, csak megelõztél a válaszod elküldésével.
Az utolsó hozzászólónak írnám, hogy Te talán orvos vagy? És ha a nyitott méhszájhoz csatlakozik az, hogy lent van a baba? Akkor majd okos tanácsodra a kérdezõ kismama egész nap teszi a dolgát, persze állva. És mi van ha kinyílik a belsõ méhszája is? Akkor majd a következõ kérdésére ami az lesz, hogy gáz, ha a 30. hét elõtt megszületett a babámat, majd azt fogod válaszolni, hogy nagyon sajnálom ami veled történt? Szóval kedves kérdezõ kismama. A hugom 32 hetes terhes. 2 hete kórházban van, mert kinyílt a külsõ méhszája 2 ujjnyira. Folyamatosan fektetik és gyógyszereket kap, hogy nehogy meginduljon neki a szülés, ugyanis már 2-szer szülési görcsöket mutattak ki nála és az orvosa azt mondta, hogy 3-adszor már nem tudják leállítani a fájásokat, mert az káros lehet a magzatra. Tehát pihenj sokat, ezeket a kérdéseket pedig mihamarabb tedd fel az orvosodnak, mert ha egy orvos siet a rendelésen, akkor hajlamos kihagyni 1-2 részletet. Ha tovább nyílik a méhszájad, azt nem igazán fogod érezni, a hugom sem érzett semmit. Ha bizonytalan vagy, akkor tedd fel a kérdéseidet MOST a http://www.hazipatika.com-on, Dr. Elek Csabának, aki szülész, nõgyógyász, humángenetikus. Nagyon hamar válaszol, szinte másnap és igen kimerítõen. Remélem tudtam picit segíteni
bocsi.. napi 4x2 szem magneB6-ot.. :-)
Nekem 28 hetesen voltak ugyanezek a tünetek, és azt mondta az orvos, hogy kötelezõ pihenés, max 4 órát lehetek talpon (ülés is beleszámit) naponta. Szedni kell napi 4x8 szem magneB6-ot. Sex tilos!! Nem fogod érezni, ha tovább nyilik a méhszáj.. És nem akarlak megijeszteni de egy ismerõsöm 26 hetesen nem vette ezeket komolyan, megszült és meghalt a babája. Orvos szerint ilyenkor minden nap nagyon sokat számit. Hiába marad életben a babád, ha élete végéig testi vagy szellemi fogyatékos lesz esetleg.. amúgy a dokid hogyhogy nem mondta el ezeket??? Nagyon furcsállom.. Szóval most a baba a legfontosabb. egy cipõben járunk, én is fekszem 4 hete.
Ha a külsõ van nyitva még túl is horhatod a babát! Nyugodtan végezd el a napi teendõidet, de törekedj arra, hogy minden délután pihenj le min. fél órára. Ha tovább nyílna, nem fogod érezni, szeretkezni pedig addig szabad, amíg az orvos nem szól, ugyanis azonnal szól, ha le kell állni. Teljesen rendben vagy, ne izgulj!!!
Kimelo eletmod, csak a legszuksegesebb teendok, es hazaselet tilalma!
A kérdező hozzászólása: Pont ez a legfurább, hogy eddig sem éreztem semmit, nem keménykedett a hasam, nem görcsöltem...semmi! Nagyon aktív voltam eddig! Mostmár aztán kényszerpihi! A babáért bármit megteszek!
Ha ilyen panaszom lenne en tuti a dokit kerdeznem meg itt csak jol beijeszt mindenki. Ami fix hogy a pihenes nem art. De ha az orvos magatol nem mondta hogy fekudj ne csinalj semmit, akkor csak nem lehet olyan nagy a baj. Remelem minden rendben lesz! Viszont a kerdes hogy lehet-e erezni hogy kinyilt/nyitva a mehszaj az nagyon hasznos.

24 hetesen voltunk 4D-n, akkor azt mondták hogy kislány szépen megmutatta a punciját. Ez már ugye akkor nem fog változni?

A doki azt mondta látta a nagyajkakat,ezt vehetem tutira?

Legjobb válasz: igen ez tuti!A 4D-s ultrahang nagyon megbízható és 24 hetesen már jól kivehetõ,hogy ott punci van vagy kuki.:)Gratulálok a kislányhoz!Jó babavárást!

igen ez tuti!A 4D-s ultrahang nagyon megbízható és 24 hetesen már jól kivehetõ, hogy ott punci van vagy kuki.:) Gratulálok a kislányhoz!Jó babavárást!
Ez már nem nagyon változhat :) Nekünk is így volt. Gratulálok! Mi a saját megnyugtatásom érdekében vettünk 1-2 fehér és citromsárga rucit is.
A doki 2-D-n állapítja meg h milye van de nekünk csak a 3-d-n egyértelmû. Nekem 24 hetsen mondták elöszõr h lány és azóta is az.Rem ha megszületik is az marad.:)
Ha a nagyajkak látszanak az tuti, nem igazán összetéveszthetõ, én is pontosan láttam. Gratula a pici lányhoz!
Szia!En is 24 hetes vagyok, en 22 hetesen voltam 4d-n es latszottak a nagyajkak es a huvelybemenet is, ugyhogy 100%-ra mondta a doki.Mikorra vagy kiirva?En augusztus 3-ra.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Amugy julius 26-ra vagyok kiirva.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!