Találatok a következő kifejezésre: 24 hetes A terheléses (13 db)

24 hetes cukor terheléses vérvételnél hogy lehet, hogy a 120 perces érték alacsonyabb, mint az éhgyomri? Másnak is volt? Nem volt belőle gondja? Doki mit mondott?

Még annyit, hogy a két órát végig ültem, mert egy kismama társammal beszélgettünk :)

Legjobb válasz: Az teljesen normális. Terhességnél mindenki több inzulint termel ezért hamarabb esik le a cukor.

Az teljesen normális. Terhességnél mindenki több inzulint termel ezért hamarabb esik le a cukor.
Terhesen mindenkinek túl sok az inzulinja ez a normális érték nem rémísztgessétek szegényt.
nem ijesztgetés, hanem tény hogy kétféleképpen érheti el a szervezeted ezt az eredményt, az egyik hogy csak simán túl sok inzulint termel anélkül, hogy felmenne a cukor, ez a jobbik eset terhességben. A másik pedig hogy felmegy a cukor, ezért termel sok inzulint és esik le utána. Emiatt lenne érdemes egyszer-kétszer kaja után egy órával megmérni, ha 7 alatt van akkor nálad az elõbbi eset van és nincs gond, ha viszont 7 felett akkor terhességi cukorbetegséged van.
Miután megiszod a löttyöt, megemelkedik a vércukor, de sokaknak 2 óra alatt teljesen visszaáll, vagy még lejjebb is megy az érték.
Szia. Nekem is ez volt, akkor írtam is ki egy hasonló kérdést :) Több orvossal beszéltem azóta, azt mondták ne aggódjak. Legyen mindig szõlõcukor a táskámban (jelentem szégyen, de azóta sincs) meg igyekezzek többször kevesebbet enni. Úgyhogy szerintem te se aggódj :)
Szerintem baj az alacsony, bár tudni kéne az értékeket. A túlzott inzulin válasz a cukorbetegség elõszobája.
Nekem is alacsonyabb volt u.úgy mint neked.Az orvosom azt mondta h teljesen jó ez az eredmény és akkor lenne gond ha magas lenne.Úgyhogy ne hallgass az ijesztegetésekre. A szervezeted neked is gyorsan bontja le a cukrot ennyi az egész.33hkm
A kérdező hozzászólása: köszi
Nem feltétlenül, mert lehet hogy azért termelt több inzulint mert túl magas volt a cukor valamikor korábban. Egy párszor én megnézném a helyedben kaja után egy órával, úgy hogy kaja tekintetében nem fogom vissza magam. Ha az nincs 7 fölött akkor nincs gond. Ha nincs mérõd akkor kérdezz rá a legközelebbi gyógyszertárban, a legtöbb helyen meg tudják mérni.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a választ! Nem vagyok az az ijedõs fajta :) Természetesen ha a doki is javasolni fogja a méregetést, megteszem, csak kíváncsi voltam mások véleményére amíg nemjutok el a dokihoz. (csak 2 hét múlva kell menjek, ill akkorra van idõpontom)

23+5 hetesen a terheléses vércukor vizsgálat jó? Még nem töltöttem be a 24. hetet az nem baj?

Legjobb válasz: Természetesen jó, ezen az egy-két napon nem múlik semmi. A jó az eredmény nem azon fog múlni, hogy két nappal hamarabb voltál.

Természetesen jó, ezen az egy-két napon nem múlik semmi. A jó az eredmény nem azon fog múlni, hogy két nappal hamarabb voltál.
A terheléses vizsgálatot általában a 24-26. héten, helyenként akár a 28. hétig is csinálják. Abszolút nem gáz, ha ez a 23. héten van! Az a fontos, hogy a félidõn túl legyél, mert a terhességi cukorbetegség általában a 20. hétre már kialakul. Mármint persze nem mindenkinél!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok:) )

A laboros beutalómon a következőket látom: VK4, EHGY, FE, TVKK, T2HGL. Mit jelentenek ezek? Éhgyomorra kell menni? Ezek közöt nincs terheléses vércukor, ugye? 24 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: nem tudom,ezek mit jelentenek,de 24 hetesen van a terhelses vércukor,és abszolut éhgyomorra kell menni,vizet se lehet inni.nekem mondta a szülész is,hogy éjféltõl semmi kaja,folyadék.vesznek egy vérképet,utána megiszod a lötyit,amit viszel patikában vásárolt port,és 2 óra mulva leveszik a terheléses cukrot.

nem tudom, ezek mit jelentenek, de 24 hetesen van a terhelses vércukor, és abszolut éhgyomorra kell menni, vizet se lehet inni.nekem mondta a szülész is, hogy éjféltõl semmi kaja, folyadék.vesznek egy vérképet, utána megiszod a lötyit, amit viszel patikában vásárolt port, és 2 óra mulva leveszik a terheléses cukrot.
Furcsa rövidítések ezek, de gyanítom, hogy a EHGy= éhgyomri vércukor. Egyetértek az elsõ válaszolóval: valószínû, hogy most lesz a terheléses vércukor vizsgálatod. Nem mondták? Nekem teát és bögrét is vinnem kellett. De valahol vízben oldják fel a szõlõcukrot. Az FE az lehet vas, de nem 100%, mert ezek nem szokványos rövidítések.
Laborba mindig éhgyomorra kell menni!!! (kivéve az AFP)
Nálunk csak a legelsõ éhgyomri vércukorhoz kellett éhgyomorra menni, utána mindegy. A 24 hetes tergeléses vércukrot nálunk úgy nézik, hogy meg kell enni egy kiflit 2 dl tejjel, és 1 óra múlva leveszik a vért. Mindenhol máshogy csinálják, szerintem inkább kérdezz rá a védõnõnél, hogy Nálatok ez hogyan mûködik.
Én amikor kaptam a védõnõtõl a beutalót, õ mondta, hogy mennyi szõlõcukrot kell vennem a patikában és lehet beletenni citromlevet (limonádé lesz), hogy ihatóbb legyen. Már reggel 7-re oda kell mennem, hogy az elsõ vérvétel után megigyam a cukros italt és 2 óra elteltével újra vért vegyenek. Talán hívd fel, aki adta a beutalót, hogy segítsen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Szóval ezek között a rövidítések között valamelyik a terheléses vércukor?


Mitől lehet magas a terheléses cukor? 24 hetes vagyok, félek, hogy magas lesz a terheléses cukrom.

Tehetnék valamit, hogy ne legyen magas, vagy ez genetika?

Legjobb válasz: Ha a hasnyálmirigyed nem termeli ki a terhesség alatt megnövekedett inzulinigényt,akor lesz magas a terheléses cukorvizsgálat.Lehet genetika is a dologban,de ha egészségesen táplálkozol,nem lesz gond.Ha pedig mégis magas lenne az értéked,diétával kezelhetõ a dodlog-azokkal amiket leírtál.

Ha a hasnyálmirigyed nem termeli ki a terhesség alatt megnövekedett inzulinigényt, akor lesz magas a terheléses cukorvizsgálat.Lehet genetika is a dologban, de ha egészségesen táplálkozol, nem lesz gond.Ha pedig mégis magas lenne az értéked, diétával kezelhetõ a dodlog-azokkal amiket leírtál.

24 hetesen van kötelező UH vizsgálat? Illetve terheléses cukrot mikor mérnek a kismamáknak?

Köszönöm a választ!

Legjobb válasz: Kötelezõ uh nincs ekkor, viszont a terheléses cukrot ilyenkor csinálják:)

Kötelezõ uh nincs ekkor, viszont a terheléses cukrot ilyenkor csinálják:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
Én 26hetes vagyok és 24héten voltam Uh-n, és jövõ szerdán fogják a cukorterhelést csinálni.Biztos nálatok is így van!(?)Köv.Uh vizsgálat nekem a 28.héten lesz!
szia en ugy tudom hogy kotelezo UH 12-18-28es 32het kozott-meg van meg egy utolso amin megnezik hogy a baba hogy fekszik az majd a vegen lesz!:) es a cukorterheles az 24 -28 het kozott szoktak csinalni de nekem 24heten csinaltak:)
Nálunk a kötelezõ uhk: 12, 18-20, 32, 38. De a dokim ragaszkodott egy uh-hoz a 24 héten, a terhelésest 26. héten csinálják. Ne dõlj be a rémisztgetéseknek, mindenki azzal jön, hogy durva az a lötyi és hogy milyen rossz lesz. Fenéket. Egy egyszerû szõlõcukros víz, mintha bevennél a szádba egy marék szõlõcukrot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a tájékoztatást! Az utolsó hozzászólónak pedig külön köszönet a bátorításért....:) Gratulálok nektek a babákhoz! Boldog és egészséges életet kívánok!

A terheléses vércukor mérés a 24-ik héten jó lett (5, 0 és 7, 0), de 3 héttel később a vizeletben van cukor és aceton. Jelenleg 29 hetes terhes vagyok. A nődoki szerint nem kell diétáznom csak kevesebb édességet fogyasztani. Valóban?

Legjobb válasz: Valóban így van, feltéve, ha a terheléses cukornál végigülted a két órát, és nem mászkáltál, sétáltál közben. Mert az csal. Csak akkor érvényes az eredmény, ha nyugalmi állapotban végigülöd azt a két órát. Sajnos sok kismamának nem szólnak, és elmennek sétálni, vagy hazamennek, és elégetik a szénhidrátot, amibõl kiderülne a terhességi cukor. Boldog babavárást! :o)

Valóban így van, feltéve, ha a terheléses cukornál végigülted a két órát, és nem mászkáltál, sétáltál közben. Mert az csal. Csak akkor érvényes az eredmény, ha nyugalmi állapotban végigülöd azt a két órát. Sajnos sok kismamának nem szólnak, és elmennek sétálni, vagy hazamennek, és elégetik a szénhidrátot, amibõl kiderülne a terhességi cukor. Boldog babavárást! :o)
Igaza van a dokidnak. Nekem is volt a vizeletembe cukor elküldtek másodszor is terheléses cukorvizsgálatra, de az is jó lett. Hogyha sok édességet eszel az tényleg megjelenik a vizeletben. Én kevesebbet ettem az utolsó két hónapban és nem lett semmi gond.Az terhesség utolsó harmadában a szervezet jobban megköti a cukrot mint máskor. Boldog babavárást!

29 betöltött hetes kismama vagyok. A kötelező 24. hetes terheléses vércukorszint-mérés eredménye jó lett (4, 2 ill.4, 4). Azóta kialakulhatott mégis a terhességi cukorbetegség?

Az orvosom túl sok magzatvizet állapított meg a legutóbbi ultrahangon, de a babánál rendellenességet nem talált. Olvastam, hogy ez lehet magas vércukorszint jele is.

Legjobb válasz: Én úgy tudom bármikor kialakulhat a terhesség alatt. Szerintem ha gyanakszol akkor keresd fel a dokid vagy a védõnõd és akkor gondolom õk tudják mi a teendõ. Egyébként ilyen jó eredmény után nem hiszem hogy bármi gondod lenne. Nekem is jó lett az eredményem, 32 hetes vagyok már de nekem eszembe se jutott hogy cukros lehetek. Van más ami jobban foglalkoztat.:) Szóval ha nagyon zavar a dolog, doki vagy védõnõ!

Én úgy tudom bármikor kialakulhat a terhesség alatt. Szerintem ha gyanakszol akkor keresd fel a dokid vagy a védõnõd és akkor gondolom õk tudják mi a teendõ. Egyébként ilyen jó eredmény után nem hiszem hogy bármi gondod lenne. Nekem is jó lett az eredményem, 32 hetes vagyok már de nekem eszembe se jutott hogy cukros lehetek. Van más ami jobban foglalkoztat.:) Szóval ha nagyon zavar a dolog, doki vagy védõnõ!
Bármikor kialakulhat a terhesség alatt. De hamarosan újra kell menned vérvételre, a 30. hét után valamikor. 22 hetes kismama

A terheléses cukor hányadik héten van? A védőnőm 24 hetesen vagyis a héten a dokim a 27. héten küldött el. Milyen ételeket kerüljek amitől bizti nem lesz magas?

Legjobb válasz: Már elõtte való este ne egyél édeset. Reggel teljes éhgyomorral kell odamenni. Én vizet ittam egy keveset elõtte. 24-26 hétig bármikor elküldhet terhelésre. De itt nincs olyan nagy jelentõsége a terh. hétnek mint az afp-nél. 32km

Már elõtte való este ne egyél édeset. Reggel teljes éhgyomorral kell odamenni. Én vizet ittam egy keveset elõtte. 24-26 hétig bármikor elküldhet terhelésre. De itt nincs olyan nagy jelentõsége a terh. hétnek mint az afp-nél. 32km
Nem attól lesz magas, vagy alacsony, hogy elõtte mit eszel és mit nem eszel. Minthogy az sem befolyásol, hogy szoktál e édesééget enni, sokat, vagy keveset. 75 g cukor azért megviseli a szervezetet, így is úgy is, de ha magas is lesz esetleg az eredemény, nem kell megijedni, csak kezelni kell, aztán szülés után elmúlik. De a várandósok 5%-ánál áll fenn a terhességi diabétesz. És valóban, mint az elõzõ válaszoló is írta: elõtte nap már kb. 19-20 órától ne egyél semmit, éhgyomorra kell menni, ha cukros lötyit itatnak, vigyél magaddal 1-2 citromot, hogy tudj belefacsarni, mert nem mindenhol adnak. Úgy elviselhetõbb az íze! És én is úgy tudom, hogy 24-26 hetesen szokták csináltatni, de nincs jelentõsége. Én is 26 hetesen voltam, azóta diétázom. 32 hetes kismami
nálunk 26-28 hetesen van!
Én 23 hetesen voltam.

24 hetes vagyok! A terheléses vércukorszintem 7, 0 mmol/l volt! Az már rossz?

Legjobb válasz: Az én papíromon 6 a felsõ határ. Beszálj dokival! 38 hetes kismami

Az én papíromon 6 a felsõ határ. Beszálj dokival! 38 hetes kismami
Mit mondott a védõnõ, vagy a doki?Szerintem egy kicsit sok, ugy tudom 6 alatt kell lennie.Nekem 5, 2 lett.Beszélj a dokiddal.
Szerintem diétát fog javasolni az orvos.
Szia! Nekem 6, 91 lett és a védõnõ diétát javasolt. Dokihoz délután megyek, kiváncsian várom az õ véleményét.
Szia! Nekem 7, 3 volt és annyit mondott a dokim, hogy ne egyek "közvetlenül" cukrot, semmi komoly diéta nem kellett, és úgy tudom 7, 8 a felsõ határ. Ja, és a sima reggeli vércukrom mindig rendeben volt (szerintem az számít igazán!!!) Egy 8 hetes kisbaba anyukája
Szia! Én cukros vagyok, immáron a második terhességem alatt is. A terhelés utáni határérték úgy tudom 7, 8, egy sima étkezés után egy órával is 7, 1 a határ, aminek alatta kell lenni. Hallgasd meg, mit mond a dokid, ha diétát javasol, meg fogja mondani, hogy napi hány gramm szénhidrátot fogyaszthatsz. Ez pedig közel nem csak a cukor és cukortartalmú ételek elhagyását jelenti. Nagyon szívesen segítek ha diétáznod kell, ha gondolod írj mailt.
Szió! A 4. válaszoló vagyok. A dokim azt mondta, hogy nem kell diétáznom, ehetek mindent mint eddig, és, hogy nem érti a védõnõ miért javasolt diétát, mert 7, 8-ig jó az eredmény.
meg kell ismételni.
Szia! Kérdezd meg a védõnõt, vagy egy másik közeli város kórházát hogy náluk hogy csinálják ezt a vizsgálatot! Keszthelyen pl ilyen lötyiset csinálnak, de Marcaliban egy zsemlét meg két deci tejet (aki nem szereti teát) kell meginni, aztán másfél óra múlva vérvétel. Ennyi. Én is meglepõdtem, de a védõnõm ezt mondta. Nézz utána, szerintem tudnak adni más kórházba is beutalót, ha nekem is adtak. Ja, és a zsemlés tesz a 28. héten van, a lötyis a 24.en. Kíváncsi vagyok mire jutsz! Remélem segítettem! Üdv:22 hetes kismama
Nem mindenhol csinaljak a zsemleset, van, ahol csak a cukrosat, mert sokkal pontosabb kepet ad arrol, szukseg van-e dietara. De a dokidnak mond, h ez volt, lehet, h beeri a zsolmelssel emiatt.
Az en dokim azt mondta, hogy egyek egy sportszeletet (vagy barmilyen csokibol egy-ket sort) es egy szendvicset. A haziorvosnak sem volt ez ellen kifogasa, igy neztek meg nalam a terhessegi vercukrot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!