Találatok a következő kifejezésre: 24 hetes és (181 db)

Kinek hogy feküdt a babája 24 hetesen és szülésre hogy fordult?

Legjobb válasz: Nekem a 26. héten tutira fejvégû volt és úgy is maradt. Szerintem a 24. héten is úgy volt. 26. héten voltunk 4D-n, azért emlékszem arra jobban.

szia mi még egyben vagyunk, de a 24. héten fejvégû volt, most meg a 28 héten kiderült hogy faros, remélem megfordul, a doki nem sok jóval kecsegtetett, annyit mondott, h beszéljem rá, és ha érzem hogy mozgolódik akkor négykézláb legyek, hátha az segít neki.
Nekem a 26. héten tutira fejvégû volt és úgy is maradt. Szerintem a 24. héten is úgy volt. 26. héten voltunk 4D-n, azért emlékszem arra jobban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ. Faros, és a doki azt mondta igy is marad, mert nagy 1 kg körül van már most és külsõ nyaggatás hatására sem mozdul semerre.
Az elõs már a 18.héttõl fejvégû volt végig úgy is maradt. A második a 24.héten fejvégû volt, de 28 hetesen faros lett és 37.hétig úgy is maradt... de végül befordult hálistennek.
28. hétig harántban feküdt. 35. hétig faros volt, majd befordult végül fejvégûbe. Én ekkor már szétaggódtam magam, hogy faros marad, de csak meggondolta magát szerencsére.
Szia nekem még 29 hetesen is faros volt 32 hetes uh ra befordult és ugy is maradt..rendes szülésem volt.
Amikor a 28. héten még faros volt a babám rákérdeztem a dokimnál, hogy mikorra "kell" befordulnia? Erre õ mondta, hogy a szülés elõtt elég neki. Csak annyi, hogy nálunk ha faros, akkor a 39. héten befektetnek, nehogy meginduljon magától a faros baba.
szombaton bementem, megvizsgált a doki, azt mondta nagy a baba, hozzám képest, de nagyon jól, tökéletsen fekszik. Kedden azt mondta, elmozdult, szinte kizárt, hogy természetes úton meg tudjam szülni. Nem ezért lett császár, egyéb okok miatt, de ha nem lettek volna az egyéb okok is problémás lett volna a szülés. És pár nap telt el. Egész pontosan 3, hetek alatt meg még több minden történhet.
Fejvégû volt és az is maradt.
Elsõ baba akkor már medencevégû volt. Végig az volt (hogy közben az uh-k között forgott-e azt nem tudom) A második 18 hetesen medence végû, 27 hetesen medencevégû, 31 hetesen fejvégû, 32 hetesen ismét medencevégû. Azóta eltelt egy hét, nem tudom most mi van, rettentõ sokat mozog... 24 hetesen még picike, bõven van helye hogy forduljon amerre akar.
23 hetesen fejvegu volt, 28 hetesen farvegu, 32 hetesen befordult es most ki fog derulni megmarad-e igy.
A 27. hétig faros volt, aztán fordult be. A 33. héten elkezdett a feje a szülõcsatornába ékelõdni. Most, a 36. héten 2Í/3-os a doki szerint.
25.hetesen voltunk 4D-n és fejvégû volt, és az is maradt.
Nekem medence végû fekvésben volt akkor! De végül befordult most vagyok 39hetes, valószínû hogy már fejvégûben is marad!
Szia! Nekem akkor még farfekvéses volt a babám, de a köv. uh-n már megfordult, és a szülés is koponyavégû, hüvelyi szülés lett a 40. héten. Üdv.
Fejvégû volt és az is maradt. Barátnõm kislány faros volt, de végül befordult.

Meddig szedjem az elevitet? Most vagyunk 24 hetesek és mindenki az mondja hogy hadjam abba mert nagy babát fogok szülni.

Legjobb válasz: sógornõm nem szedett egyik gyerekével sem: elsõ baba:5kg23dkg, a második: 5.25 dkg. lett. nekem az elsõ:3500 gramm, a második 4200 gramm. mind a kettõ a 38.héten született :)

sógornõm nem szedett egyik gyerekével sem: elsõ baba:5kg23dkg, a második: 5.25 dkg. lett. nekem az elsõ:3500 gramm, a második 4200 gramm. mind a kettõ a 38.héten született :)
5.25 dkg bocsi: 5kg 25 dkg. elírtam.
Az én dokim is azt mondta a 20.hét után 2naponta szedjem csak, mivel amúgy elég sok gyümölcsöt eszem, aztán még ezt is redukáljam le heti 2re vagy Hipp Natal-t igyak 2naponta. Most a 29.hetemben járok. 1.terhességemnél is így szedtem és 3450gr- 54cm lányom született. 2. terhességemnél ua 3800gr és 58cm kislány lett. Szerintem ha gyümölcsöt is eszel rendszeresen akkor elég ha 2naponta eszed az elevitet. Szép babavárást kívánok neked!
Ez nem bizonyított. Mivel nem lehet tudni, hogy egy végig Elevitet szedõ kismama babája mekkora lett volna Elevit nélkül. Az biztos, hogy az én dokim (neves orvos) a 24. héttõl azt mondta, hogy ne szedjem minden nap. Csak néha, mikor eszembe jut. Így egy héten 1, max. 2-t szedek belõle. Szerintem jobb így, mert ha végig szedném, akkor szülés után sem hagyhatnám abba egy darabig.
Elejétõl a végéig szedtem, és 50cmes 2650gos babát szültem.Azt hiszem nem nagy :)
Ez egy nagy butaság! Halálra ijesztik ezzel a kismamákat! Az elsõ babával végig szedtem, 40. héten született, 2960 gr volt. A másodikkal is úgy tervezem, hogy végig fogom szedni, most vagyok 21 hetes.
Az elsõ babámnál szedtem, 24.hétig naponta, onnatól 2-3 naponta egy szemet, 3400 gramm lett, 55 cm ez teljesen átlagos (fiú baba). Második babánál semmit se szedtem csak elsõ 12 hétben külön folsavat (nem multivitamint) és utána calciumot. Ennyi.És 4400 grammos, 60 centis lányom született, , , Nem igazán hiszem ezek után hogy van összefüggés:)
Végig szedem, most vagyok a 39-ik hétben. Nekem mégis kicsi a babám:(Alig tippelik 2200grammnak.
Én is végig szedtem és a 38. héten született meg a kisfiam 2850 gramm és 48 cm lett.Nem mondható nagynak:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat én is így gondolom hogy szedem végig.
Én nem hiszek ebben, hogy nagyobb lesz tõle a baba, szerintem ez hülyeség. Én végig szedtem, 3190grammal született a lánykám... Szerintem teljesen átlagos súly.
Kell a vitamin, én végig szedtem, és átlagos méretü lett a babám(3.6) nem ettõl függ sztem.
Kislányommal teherbeesés elõtt 3 hónappal elkezdtem szedni, és szülésig szedtem. Most 28 hetes vagyok, tehereesés elõtt 4 hónappal kezdtem el szedni, és most is csak szüléskor vagy majd szülés után hagyom abba. Szerintem hülyeséget mondtak. Általában azt tanácsolják, hogy végig, és még szopizás alatt is jó. Persze van aki egyáltalán nem szedi.
Szia én az elsõ vel nem szedtem semmit és 3650gramm lett a másodiknál én is az elevitet szedtem és 4100gramm lett most a femibiont szedem a harmadikkal 10 hetes terhesvagyok és ezt még nem tudom hogy mekkora lessz.


Miért van, hogy 24-hetesen "elveszik" a magzatot vagy később, sok helyen olvastam, hogy 24-hetesen derült ki baj van és meg kellett szülni vagy császár?

Nem arra gondolok,hogy beindul a szülés hanem mikor addig minden rendben van és a 24.hét körül kiderül valami "gond" egy betegség de miért akkor és mik?????Meg mi az,hogy úgymond abortusz féle vagy nem is tudom mi az olyankor és ilyen későn csinálják,akkora babát megölnek és ez így van,nem kitaláltam csak nem értem :( és nagyon sajnálom akik átestek rajta,nekem is van 1-lányom és erről soha nem is hallottam ezidáig,csak egyre többet van itt mint kérdés!

Legjobb válasz: mikor szültem tavaly a kórházban volt egy 14 és egy 16 éves állami gondozott lány akik terhesek lettek, persze "nem tudták" hogy terhesek, 18 és 20 hetesek voltak, állami intézet engedélyével "elvették" a babákat ami annyit jelentett hogy beindították a szülést és meg kellett szülniük az életképtelen babákat. Az egyik lány 24 órát vajúdott. De persze a dolog után mindketten jót vihogtak hogy na ilyen is megtörtént velük és semmi de semmi rossz érzést nem éreztek a halott gyerekeik iránt. sajnáltam szegény kisbabákat, de nekik lehet hogy tényleg így volt a legjobb. Buta felelõtlen kiskamaszok!

mikor szültem tavaly a kórházban volt egy 14 és egy 16 éves állami gondozott lány akik terhesek lettek, persze "nem tudták" hogy terhesek, 18 és 20 hetesek voltak, állami intézet engedélyével "elvették" a babákat ami annyit jelentett hogy beindították a szülést és meg kellett szülniük az életképtelen babákat. Az egyik lány 24 órát vajúdott. De persze a dolog után mindketten jót vihogtak hogy na ilyen is megtörtént velük és semmi de semmi rossz érzést nem éreztek a halott gyerekeik iránt. sajnáltam szegény kisbabákat, de nekik lehet hogy tényleg így volt a legjobb. Buta felelõtlen kiskamaszok!
:(
Szia! Sok betegség derülhet ki ekkor. Például nyitott hátgerinc, Down szindróma. Ilyenkor pedig megindítják a szülést. Persze az anya kérése vétó értékû, ha õ nem akarja nem kényszerítik rá, de õszintén szólva én sem szülném meg a beteg gyereket. Az állami gondozott gyerekekben pedig azért nincs ilyen jellegû érzés, mert szülõi érzést sem tapasztaltak soha. Nem hinném, hogy õk a felelõsek a dologért.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Éjszaka óta erős gyomorgörcseim vannak, 24 hetes vagyok. Mitől lehet ez? És mit lehet bevenni ilyenkor a fájdalomra?

Nem ettem semmi olyat,nincs hányingerem sem, csak nagyon göcsöl,feszít egészen fent a gyomrombál. Volt valakinek hasonló?

Legjobb válasz: Szerintem hivd fel a kezelo korhazat es mondd el ill. Toluk kerdezz ra... Anyum 24 hetesen egy vesegorcs miatt megszult... Fustolt kolbaszt evett sutve begorcsolt a veseje nem mult masnap meg mar szult is... Ne jatsz vele... Jobb ha ok mondjak hogy vegyel be mondjuk egy nospat mintha ezt magadtol teszed meg.

Szerintem hivd fel a kezelo korhazat es mondd el ill. Toluk kerdezz ra... Anyum 24 hetesen egy vesegorcs miatt megszult... Fustolt kolbaszt evett sutve begorcsolt a veseje nem mult masnap meg mar szult is... Ne jatsz vele... Jobb ha ok mondjak hogy vegyel be mondjuk egy nospat mintha ezt magadtol teszed meg.
Nekem is volt ilyen sajnos többször is úgy, hogy én összeszorított fogakkal feküdtem a kanapén, míg a 2, 5 évesem ott játszott mellettem a szõnyegen. Én nem mentem orvoshoz, hanem rubophent vettem be (1-et) és 3-4 napig minden étkezés elõtt üres gyomorra erõs kamilla teát ittam. Nem javaslom, hogy te is ezt tedd, lehet jobb lenne, ha orvoshoz mennél. Jobbulást, tudom milyen borzasztó ez:-(
espumisan. és a No-Spa nagyon jo. nekem eleinte voltak gorcseim, de mondjuk az mas miatt, mival tulstimulalt lettem lombik miatt. de No- Spa szerintem nagyon jo. de azert orvossal konzultalj.
Szia! Nem tudom, hogy aktuális-e még, de nemrég írtam ki egy hasonló kérdést.. Én 24 hetes vagyok, a héten egyik délután nekem is annyira fájt ott fent a gyomromnál a hasam, hogy csak feküdni tudtam.. Meg folytak a könnyeim.. Bementem a kórházba, ahol vettek vért és ott az egyik érték nem stimmel, azt mondták h lehet h gyulladás.. Benn is akartak fogni az osztályon, de saját felelõsségemre hazajöttem, mert mondták h ott is csak azokat a gyógyszereket adnák, amiket felírtak.. Szóval én nagyon sok 500 mg-os magnéziumot kaptam, 3x2-t, meg augmentin duo-t, azt napi 2x1-t.. Azóta már sokkal jobban vagyok, tegnap még éreztem picit hogy fáj, de ahhoz a fájdalomhoz képest ez már sehol sincs..Ma meg már nem is nagyon éreztem.
15:28-as vagyok: Még annyi, hogy ezt az 500mg-os Magnesium citricii-t kaptam, ami elvileg vény nélkül is kapható ha jól tudom.. Amúgy mivel elsõ babó, ezért nem tudtam, hova tenni az érzést, nekem az volt az elsõ gondolatom, hogy azért még nem kellene megszülni.. De még a doki is elismerte, hogy ez nem normális dolog, úgyhogy talán jobban teszed, ha beszélsz valami orvossal..

24 hetes vagyok. Kb másfél hete nagyon fáj (járás közben) a bal combom belső része. Mitől van ez? Egyre erősebb a fájdalom és mostmár a szeméremcsontom is fáj.

Legjobb válasz: Nõgyógyásztól kérj javallatot, õ fogja tudni, mi ez és beutalót is kapsz, ha továbbküld szakorvoshoz. Elég korán kezdõdik ez nálad 24 hetesen. Én 27 vagyok, nekem a kezem szokott lerobbanni, görcsölni, zsibbadni, kálciumot és magnéziumot szedek - illetve iszom rá - most ha nem javul, én is visszamegyek vele és valszeg beutal a neurológushoz.

Nõgyógyásztól kérj javallatot, õ fogja tudni, mi ez és beutalót is kapsz, ha továbbküld szakorvoshoz. Elég korán kezdõdik ez nálad 24 hetesen. Én 27 vagyok, nekem a kezem szokott lerobbanni, görcsölni, zsibbadni, kálciumot és magnéziumot szedek - illetve iszom rá - most ha nem javul, én is visszamegyek vele és valszeg beutal a neurológushoz.
Reméljük azért nem olyan súlyos a dolog. Nekem is kb. ekkor kezdõdött és terhesség utolsó heteiben már néha össze is csuklott a lábam a fájdalomtól, de nem lett semmi bajom, szülés után pedig azonnal elmúlik. Szóval ez lehet a terhesség velejárója is. Ha nagyon fáj, és súlyosbodik, akkor persze kérdezd meg a dokidat!
nekem is volt igy és van is 11hetes vagyok és van egy 20hós fiam is, több mint valószinû hogy a medencéd ahogy tágul és rendezödik a pocaklakó helye az fáj +az idõjárásváltozás csak rátesz!ez persze csak az én elgondolásom

24 hetes kismamik, mekkora már a babátok? És a pocitok?

Legjobb válasz: Szia, a pocim ekkora a 6th month-nál az utolsó kép az tegnapi, most vagyunk 24 hetes és 4 naposak http://monimacska.livejournal.com/739.html. A Dani baba pedig tegnap lett megnézve ultrahangon és BDP 61,6 mm, AC 191, 7 mm, FL 41,7 mm és kb.600 grammra becsülte a doktornõ. Mikorra vagy kiírva és kisfiú vagy kislány lesz a babád?

Szia, a pocim ekkora a 6th month-nál az utolsó kép az tegnapi, most vagyunk 24 hetes és 4 naposak http://monimacska.livejournal.com/739.html. A Dani baba pedig tegnap lett megnézve ultrahangon és BDP 61, 6 mm, AC 191, 7 mm, FL 41, 7 mm és kb.600 grammra becsülte a doktornõ. Mikorra vagy kiírva és kisfiú vagy kislány lesz a babád?

Mitől lehet, mikor reggel ébredezek, és ici-picit nyujtózok, akkor olyan mintha behúznám a hasam, de nem huzom be, és kellemetlenül fáj? Nem nyomom ezáltal össze a babát? Olan fura érzés.24 hetes mami

Legjobb válasz: Szia! Össze biztos nem nyomod a babád. Ilyenektõl azért védve van. A fájdalom nem tudom mitõl lehet, viszont azt hallottam, hogy nem nagyon szabad nyújtózkodni. Lehet, hogy 24 hetesen még nem veszélyes, de a késõbbiekben nyújtózkodás hatására rátekeredhet a babára a köldökzsinór mikor már kevés helye van a pocakban. Ezt csak hallottam, nem tudom mennyire igaz, de azért óvatosan!

Szia! Össze biztos nem nyomod a babád. Ilyenektõl azért védve van. A fájdalom nem tudom mitõl lehet, viszont azt hallottam, hogy nem nagyon szabad nyújtózkodni. Lehet, hogy 24 hetesen még nem veszélyes, de a késõbbiekben nyújtózkodás hatására rátekeredhet a babára a köldökzsinór mikor már kevés helye van a pocakban. Ezt csak hallottam, nem tudom mennyire igaz, de azért óvatosan!
Szia! Nekem az orvosom azt mondta, hogy nem szabad nyujtózkodni. Én a 9 hónap alatt kibírtam, hogy nem nyújtózok. Te is bírd ki.:)
Nem tudom, miért kellett lepontozni, tudodmit? Azt írom amit hallani akarsz, (vagy látni) Nyújtózkodj nyugodtan nagyokat, nem lesz baja. Tessék! Megkaptad!
A kérdező hozzászólása: én nem pontoztalak le ne haragudj, nem is tudtam gépközelbe lenni.egyébként köszönöm hogy válaszoltál.minden jót.szia
Sajnálom, ne haragudj, nem volt valami jó napom. Én nem vagyok ilyen...
A kérdező hozzászólása: semmi gond, nekem is van hogy bal lábbal kelek.vigyázz magadra.szia

Egyszeruen csak a mehem novekedeset erzem? Enyhe mensi szeru hasfajas, gorcsolni nem gorcsolok es nem is verzek csak a derekam es a farcsontom faj kozben, neha mar jarni es rossz .24 hetes vagyok. A baba mozog. Vele baj nincs

novekedesrol lehet szo? vagy csak a suly gyarapodas okozza?mar 10 kg hiztam

Legjobb válasz: Igen, valószínûleg a növekedést érzed, de közrejátszhat a 10 kiló is. :-) Én is ennyinél tartottam 24 hetesen.

Igen, valószínûleg a növekedést érzed, de közrejátszhat a 10 kiló is. :-) Én is ennyinél tartottam 24 hetesen.
A kérdező hozzászólása: szia!neked is voltak nagyon enyhe mensi szeru fajdalmaid?es hany kiloval fejezted be a terhesseget?nekem, a testemnek elegge megterhelo lehet az a 10 kg, mivel csak 150 cm vagyok es 45 kg kezdtem

24 hetesen mennyit mozog a baba? Milyen gyakran lehet érezni a kis pocaklakót? Néhány napja elég keveset érzem a babucit és aggódok hogy esetleg gond van a pociba...

Legjobb válasz: Ez nagyon váltózó.Van akinek aktív babája van, de van akinek lusta.Nekem aktív a baba még most is, de a 24.hét környékén nekem is volt hogy nem mozgott annyit mint elõtte való nap. Azért õ még nagyon sokat pihen ám.És nagyon hamar el tud fáradni.Jó babó várást 39 hetes kismama

Ez nagyon váltózó.Van akinek aktív babája van, de van akinek lusta.Nekem aktív a baba még most is, de a 24.hét környékén nekem is volt hogy nem mozgott annyit mint elõtte való nap. Azért õ még nagyon sokat pihen ám.És nagyon hamar el tud fáradni.Jó babó várást 39 hetes kismama
Nekem ilyen idõsen elég keveset mocorgott, de ez nagyon változó. A lényeg, hogy minden nap érezd , hogy mocorog. Biztos nincs semmi baj. Az idõjárástól is lehet, hogy egy picit lustább.És persze attól, hogy nem érzed még nem jelenti azt, hogy nem is mozog. Ne agggódj!
Nekem is változó, néha szinte egész nap érzem, néha meg csak keveset. Ha minden nap érzed legalább egy keveset, akkor nincs baj! 26 hetes kismami
nálam is így volt, egy-két napig aktív volt nagyon, aztán egy napig aludt, nem is éreztem, volt, h egyáltalán, dehát a nagy "munkában" õ is elfárad ám, ilyenkor pihen, mozog, csak olyan piciket, h nem lehet észrevenni, de ahogy telnek a hetek, hááát, hûha:) ) most meg olyan mint a búgócsiga:) ), néha majd fel borít, akkorát tud rúgni:) )majd meglátod te is:) ) addig is további kellemes babavárást:) 36 hetes kismami
Ilyen idõben ne csodálkozz, nagyon frontos idõ van, már hetek óta. A babák ezt nem szeretik, általában ilyenkor nyugodtabbak. nekem is vannak napok, mikor meg sem áll, van amikor alig érzem. A lényeg, hogy 24 óra alatt legalább 1X érezd, amúgy nincs baj:-) De lassan mész uhra, az biztos megnyugtat majd.-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!