Találatok a következő kifejezésre: 24 es hetes vagyok, a babo (23 db)

24 es fel hetes vagyok, a babo rendesen rugdos, rendszeresen es gyakran is. Normalis, hogy amikor ulok, mindig a hajlatot rugdossa?

Irodai, ulo munkahelyem van, es azt veszem eszre, hogy ahogy eloredolok egy kicsit, hamarosan rugdosni kezdi a gombot a nadragomon, vagy ha gomb nelkuli nadrag van rajtam, akkor ott kalimpal, ahol a hajlat van. Normalis ez? Jelzi, hogy szuk neki a hely, vagy kenyelmetlenul van odabent? Ha hatradolok, akkor nem olyan elenk a rugdosas, de hatradolve nem tudok dolgozni. Masnak is elofordult mar ez? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Én a munkaheylemen nem szeretek a WC ülõkére ülni, ha muszály lepapírozom, de inkább lebegek fölötte: ilyenkor azonnal el kezd ugyanott ahol neked rugdosni. Egyszerûen jelezi, hogy most kicsit kényelmetlen neki, ennyi az egész. Ha lepihenek, akkor néha egy bizonyos pozícióban is folyamatosan rudgos, úgyhogy muszály helyezkednem, hogy a kis picim is jól helyezkedjen, de én mindig örülök, ha hírt ad magáról! Boldog babavárást!

Én a munkaheylemen nem szeretek a WC ülõkére ülni, ha muszály lepapírozom, de inkább lebegek fölötte: ilyenkor azonnal el kezd ugyanott ahol neked rugdosni. Egyszerûen jelezi, hogy most kicsit kényelmetlen neki, ennyi az egész. Ha lepihenek, akkor néha egy bizonyos pozícióban is folyamatosan rudgos, úgyhogy muszály helyezkednem, hogy a kis picim is jól helyezkedjen, de én mindig örülök, ha hírt ad magáról! Boldog babavárást!
Én ugyanígy vagyok az elejétõl.:) Elsõ mozdolatai után ha érezni akartam fel kellett tennem a lábam a korlátra a teraszon miközben ültem.Midig megrudosta.Azóta sokat ficánkol, de ülve és elõredölve nekem is a nadrág vonalát taossa.No meg már közel van a bordáimhoz, így az ottani hajlatot is szokta piszkálni.Szerintem normális.Ha többször megnyomkodja olyankor kiegyenesedek, vagy hátradõlök, hátha kényelmetlen neki.
Lehet hogy amikor ugy ulsz, kevés a helye a babának, és mocorgással adja tudtodra, hogy neki ez így nem kényelmes!Nálam ugyanígy van, ugyhogy olyankor én is más ulohelyzetet keresek.:)
Én is így voltam, fõleg, ha nem egyenes háttal ültem. Neki elég volt, hoyg kihúztam magam, bár nekünk igen jó székeink - mi több, fõnöki foteleink -voltak. Ennek ellenére volt, hogy úgy kellett ülnöm, mintha karót nyeltem volna... Nekem az jött be, hogy egészen a szék szélére ültem, és a térdemet leengedtem, így kicsit hülyén nézhettem ki, de kényelmes vol t mindkettõnknek, és az íróasztal amúgy is eltakart.

24 hetes kismama vagyok, és nagyon aggódom a babám miatt! Kb 4-5 napja nem olyan aktív, mint azelőtt! Nagyon keveset mozog, és alig érezhető! A mellem, és a hasam is mintha kisebb lenne! Valami baj lehet?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is van olyan, hogy egyik nap erõsebben érzem a picit, másnap szinte egyáltalán nem, de ha lefekszem pihenni akkor megint egyre erõsebben rugdos, de volt olyan is, hogy pár napig szinte egyáltalán nem éreztem és utána ismét. Viszont én mindenképp azt javaslom, hogy menj el a dokihoz és kérd meg, hogy nézzen szívhangot a picinek, vagy hívd fel a védõnõt és beszélje vele! (26. hetes kismama)

Szia! Nekem is van olyan, hogy egyik nap erõsebben érzem a picit, másnap szinte egyáltalán nem, de ha lefekszem pihenni akkor megint egyre erõsebben rugdos, de volt olyan is, hogy pár napig szinte egyáltalán nem éreztem és utána ismét. Viszont én mindenképp azt javaslom, hogy menj el a dokihoz és kérd meg, hogy nézzen szívhangot a picinek, vagy hívd fel a védõnõt és beszélje vele! (26. hetes kismama)
A baj az lenne ha egyáltalán nem mozogna. De ha ennyire idegesít, menj el a ultrahangos vizsgálatra. Az meg hogy kisebbnek látod a hasad, sokmindentõl lehet. PL. elfordult a baba benned és most másképpen fekszik mint ezelõtt.
A front... nálam is ez a helyzet, és a mult heti frontnál én is feltettem itt ezt a kérdést, és vagy 10-en válaszoltak, hogy hasonló cipõben járnak. ma, tegnap, sõt még tegnapelõtt is nekem is csendesebb volt a babám:) Ne félj, orvoshoz akkor kell menni, ha egyáltlán nem érzed, de ha legalább 2-õt rug egy nap, akkor csak csendes:-)

24. hetes vagyok, és begyulladt a torkom, de nem jár lázzal, sem hőemelkedéssel. Ez ugye nem árt a babának?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, nem árthat a babának. Én 29 hetes kismama vagyok és sajnos már 3x voltam beteg a terhesség alatt. (nátha, arcüreggyulladás) Az arcüreggyulladásomra Sinupret-et szedtem (növényi alapanyagokból álló gyógyszer) és a náthámra, torokfájásomra homeopáthiás szereket. Nálam bevált.

Szia! Ne aggódj, nem árthat a babának. Én 29 hetes kismama vagyok és sajnos már 3x voltam beteg a terhesség alatt. (nátha, arcüreggyulladás) Az arcüreggyulladásomra Sinupret-et szedtem (növényi alapanyagokból álló gyógyszer) és a náthámra, torokfájásomra homeopáthiás szereket. Nálam bevált.
Szia! ne aggódj, ha nincs lázad nincs baj. én is voltam beteg, hõemelkedésem is volt. én kamilla teát ittam, az leviszi a gyulladást. jobbulást!
Nem lesz semmi baj, ne aggódj, citromostea, mézzel, vagy amit én használtam, lehet babásan Dr Theiss lándzsás utifû, nagyon jó, szirup, és hatásos.
Szia! Ne aggódj, nem lesz semmi baj. Én Homeogene9 szopogatós tablettát szedtem, azt lehet terhesség alatt és pár nap alatt helyre hozott. Jobbulást kívánok!
Szia A torok gyulaldástól nem lesz baj. Arra kell nagyon figyelni, hogy más "részedre" ne terjedhessen át a gyulladás, értem ezalatt a mandulákat, vagy pl a nyirokcsomókat, mert egyébként a gyulladás az egyik legveszélyesebb dolog a babára nézve. Épp ezért a torokgyulladást érdemes karbantartani. (Nekem pont most volt fogíny gyulladásom, ami magában nem volt veszélyes, de amikor annyira elterjedt, hoyg a nyirokcsomóim is begyulladtak, azonnal antibiotikumot kaptam, mert az meg már veszélyes lett volna, sokkal inkább mint az antibiotikum) Üdv 32 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Lándzsás útifüvet vettem.

Tegnap voltam dokinál és azt mondta, hogy ultrahang szerint 24, számitás szerint 26 hetes vagyok! Mennyi idős lehet a babám?

Ezek a méreteim:BpD:60,4 23+1 HC227s 24+1 AC196mm s.24. FL:42mm.s.24. Bsuly667gKicsit ideges vagyok ,szerintetek jok ezek a méretek?Hány hetesnek felelnek meg???Remélem nem maradt el a fejl?désben, mert magamon viszont észreveszem hétr?l hétre hogy n?l!!

Legjobb válasz: Szia! Nyugi, tökéletesek a méretek! Ne aggódj, a pici babád semmirõl se fog lemaradni! Minden emberke más ritmusban él, máshogy fejlõdik. A babád majd szépen behozza a lemaradást, vagy kiderül, hogy eredetileg gondolták rosszul a fogantatás napját:) Gondtalan gyerekvárást kívánok!

Szia! Nyugi, tökéletesek a méretek! Ne aggódj, a pici babád semmirõl se fog lemaradni! Minden emberke más ritmusban él, máshogy fejlõdik. A babád majd szépen behozza a lemaradást, vagy kiderül, hogy eredetileg gondolták rosszul a fogantatás napját:) Gondtalan gyerekvárást kívánok!
Ha Uh szerint 24 hetes vagy, akkor 24 hetes vagy. Nem mindig akkor van PÉ, amikor kéne. Én pl. az utolsó mensihez számítva, eddig mindig 2 hét csúszásban voltunk. Egyszerûen abban a ciklusban máskor volt PÉ, mint kellett volna, máskor fogant a baba. 23 hetes kismama
Nálam is az lehet, amit a 2. válaszoló írt. Minden Uh szerint (12., 18. hetinél és késõbb is) 1 héttel nagyobb volt a baba! Valószinûleg nem középidõben fogant, hanem mensi után pár nappal.

Néha-néha a köldökömnél és felette 2-3cm-rel elkezd szúrni fájni ilyenkor lefekszem félorára h elmúljon. A babám rendesen mocorog 24 hetes terhes vagyok. Mitöl lehet ez?

Legjobb válasz: Ebben az idõszakban nekem is voltak hasonló "kellemetlen" érzéseim néha még menni is nehezemre esett. Nekem a babám feje nyomta ott nagyon és ezért volt, biztos neked is úgy fekszik a babád, hogy pont egy rossz pontot nyom néha ha úgy mozdul.

Ebben az idõszakban nekem is voltak hasonló "kellemetlen" érzéseim néha még menni is nehezemre esett. Nekem a babám feje nyomta ott nagyon és ezért volt, biztos neked is úgy fekszik a babád, hogy pont egy rossz pontot nyom néha ha úgy mozdul.
E is pont 24 hetes vagyok es pont ugyan ezek a problemaim vannak. Csak nekem nem csak a koldokom felett hanem a jobb oldalt is . Elesen faj es nyilal, szurkal. A dokit megkerdezetem es o megnyugtatott . Szoval ez azert van mert ebben az idoszakban no nagyot a baba es a meh es a szalagok nehezen birjak a terhelest. Ez teljesen normalis es ilyenkor egy kicsit fekudni kell es elmulik. Ha nem akkor sem kell megilyedni mert akkor masnapra biztosan . Na persze elojon meg parszor :o) 24 hetes kismami

3 hetes terhes vagyok. Nagyon várjuk a babát! Nem dolgozom, figyelek az étrendemre, sokat pihenek, nem stresszelek, 24 éves vagyok és egészségesen élek/éltem (no cigi és alkohol) Ugye nem lehet baja a babának? Mit tehetek még?

Legjobb válasz: A terhesség alatt nem az a lényeg,hogy ne csináljunk semmit.A mozga´s igen is,hogy kell,hogy fitt maradj a szülésre.Kímélni kell magad,ne eröltesd meg,sok gyümölcs zöldség,stb.Abban mindeggyikünk csak bízni tud,hogy ege´szséges gyermeket hoz a vila´gra.Èn 6 hónapot végig dolgoztam,1 ho´napja vagyok itthon,mert indokolt a vese´m miatt.Legyél minnél többet a friss levegön,séta´lj nagyokat.Gratula a babához.25hetes kismama.

A terhesség alatt nem az a lényeg, hogy ne csináljunk semmit.A mozga´s igen is, hogy kell, hogy fitt maradj a szülésre.Kímélni kell magad, ne eröltesd meg, sok gyümölcs zöldség, stb.Abban mindeggyikünk csak bízni tud, hogy ege´szséges gyermeket hoz a vila´gra.Èn 6 hónapot végig dolgoztam, 1 ho´napja vagyok itthon, mert indokolt a vese´m miatt.Legyél minnél többet a friss levegön, séta´lj nagyokat.Gratula a babához.25hetes kismama.
Szerintem annyit tehetsz még hogy elkezdesz szedni valami kismamáknak való vitamint. Az elején például nagyon fontos a megfelelõ mennyiségû folsav, késõbb a kálcium, magnézium stb. Kérj tanácsot az orvosodtól hogy melyik vitamint javasolja. Sok boldogságot a babához!
A kímélet semmiképp sem jelenti azt, hogy nem csinálsz semmit! Az nem jó a babának sem. Sétálj sokat, mozogj a friss levegõn rendszeresen, tartsd magad fitten, ne hagyd el magad! Csak ne emelj nehezet, természetesen ne most kezdj sprint-gyakorlásba, de a mozgás fontos! Ha edzésben vagy, könnyebben szülsz, és ez a babádnak is jó, mert a hosszas kínlódás nagyon megviseli õt is!
A terhes-torna például nagyon jó dolog!
Szia Szerintem már így is tökéletes vagy, csak túlstresszeled:-) Lazíts!!!!! A terhesség nem betegség, hanem egy állapot, egy boldog állapot. Élvezd, ne parázz!! Foglald le magad, sétállj, légy barátaiddal, vagy pl én szakdogát írok és nyelvet tanulok:-) Sok aggódásmentes boldogságot 5 hetes kismama
Szia! Mindent úgysem tudsz kiszûrni, de jó hogy sokat pihensz, megpróbálsz egészségesen élni....stb. Ezek mind-mind jó dolgok, és csökkented az esélyét annak, hogy baja legyen a babádnak, de kizárni nem fogod tudni teljesen SOHA, SEMILYEN MÓDSZERREL. És vigyázz, ne ess át a ló túlsó oldalára, ne zárd burokba magad. Leginkább gondolkodj pozitívan! Örülj az állapotosságodnak! Sétálj nagyokat, menj levegõre! Legyél boldog kismama, és ne azon agyalj percenként, hogy jesszusom most éppen mivel ártottam a babának, és mit zárjak még ki! Ennél többet nem nagyon tudsz tenni! A többi Jóisten, genetika és orvosok!
Na, mizújs a picivel, így 4 év után? :)

Hogy tudtok aludni? Mit csináltok ha nem hagy a baba? Engem a babám nem hagy, akármelyik oldalamon fekszem, és ha a bal oldalon fekszem akkor a jobb oldalam megfájdul.24 hetes vagyok.

Nehéz, mert egyik oldal sem jó, talán a jobb, de hason már nem tudok, háton meg nem nagyon lehet... jó praktika? És mit csináltok mikor nem hagy a baba aludni?

Legjobb válasz: Szia! Bár én még csak 17 hetes vagyok, de én sem nagyon tudok aludni már. Akár melyik oldalamra fekszek, egy idõ után elzsibbadok. Nekem eddig az vált be, hogy egy nagy párnát tettem a lábaim közé, így sokkal kényelmesebb.

Szia! Bár én még csak 17 hetes vagyok, de én sem nagyon tudok aludni már. Akár melyik oldalamra fekszek, egy idõ után elzsibbadok. Nekem eddig az vált be, hogy egy nagy párnát tettem a lábaim közé, így sokkal kényelmesebb.
Szia, Én ebben a cipõben vagyok.Most már úgy alszom, hogy két párnát a hátam mögé teszek(.mint ha tévéznék félig meddig ülve)Így egy picit könnyebb és nem nyomódik, vagy húzódik a hasam.Most várom a második babát.Az elsõ terhességemnél is így aludtam. Egy próbát megér.Hátha neked is bejön.Gondtalan babavárást. Üdv.30 hetes Km.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Már 16 hetes kortól lábam között párnával, és 1 hetes szoptatós párnával alszom, de sehogy nem jó a lányomnak. Majd megpróbálom ezt a "tv-nézõs" pózt. És még próbálkozom. Szép babavárást Nektek is!
Szia! Én már 34 hetes vagyok, tehát elég nagy a poci és hát az éjszakák....:( Én kispárnát teszek a lábam közé, plusz begyûröm oda a takarót is. Szerencsére fal mellett van az ágyunk, így oda is teszek egy nagypárnát, meg egy kicsit és annak nyomom a derekamat, hogy ne fájjon, és így az oldalamon sincs akkora terhelés. Ilyenkor a bal oldalamon alszom, állítólag ez a jó a babának is. Aztán, ha fordulni kell, akkor már annyira nem kényelmes, mert nincs mögöttem a fal, ilyenkor a Férjecskémnek támasztom magam :O)
A kérdező hozzászólása: Hát még van elõttem jó sok hét, az egész nyár, és a meleg miatt és a növekvõ pocak miatt (már most sem kicsi) még nehezebb lesz aludni... Hát igyekszem kipárnázni magam mindenhol. :)

22éves lány vagyok, a barátom 24, és 4 hónapja vagyunk együtt. Gyógyszert szedtem, és multhét csütörtökön derült ki hogy 10-11 hetes terhes vagyok. A barátom hallani sem akar róla. Miért nem akarja a babát?

Azt mondta hogy ? még fiatal,nem akarja magát lekötni,majd 30évesen jöhet a baba,vagy kés?bb.Pedig megvan a kell? segitség,és nem lenne hiány,semmibe.A lényeg az,hogy én 13évesen kaptam egy kezelést,ami 5 évig tartott,azért hogy legyen gyerekem,mert nem volt petefészkem se.M?teni nem lehetett,mert halált okozott volna.Most 22leszek,és csütörtökig abba a tudatban voltam hogy nekem nem lehet gyerekem soha.A petefészkem a végén kialakult,de néhány mm eltéréssel,de megvannak.Az orvosnál már voltam,és csütörtökön lenne az abortusz,amibe bele fogok örülni.Azt mondta a doki,hogy vákummal szivják,ami kockázatos,és azt is hozzá tette,hogy mivel volt ez a kezelésem,tegyem össze a két kezem hogy ilyen hamar,teherbe estem,ráadásul,eddig minden oké a magzattal,vagy embrióval.És ha elvetetem,megvan rá az esély hogy nem lehet több.Ezt elmondtam a barátomnak,de csak egyet hajt,hogy én kibaszok vele,? nem akarja lekötni magát,meg ha megtartom,? felköti magát.Anyósom sir,mert félti a fiát,? is azt mondta vetessem inkább el,a n?vére terhes,és ideges,sir,hogy mi lesz a párommal,mert ha valamit a fejébe vesz,megcsinálja.napok óta sirok.Szeretem a párom,és nem tudnék nélküle élni,de félek hogy nem lehet több babám...:( Attól rosszab nincs,amikor 21évig az ember abba a tudatban él,hogy ? soha nem élheti meg az anyai szerepet,és párnapja,az orvos 10hetes terhességet állapit meg,és még se tarthatom meg.Ebbe bele halok annyira szenvedek.Kérlek segitsetek,hogy mit csináljak,hogy meg enyhüljön???

Legjobb válasz: És az anyósod meg senki sincsen melletted? hisz Õk is voltak anyák. próbálj a pároddal beszélni, h könnyen lehet, h ez az utolsó esélyed a babára!!!!! elsõ válaszoló voltam.

Tartsd meg a babát és ne hagyd magad zsarolni. Sem párod sem anyósod által. Ha jól érem szüleid melletted állnak. Nekem a gyerek fontosabb lenne bármilyen nehéz is most a szerelem hevében ezt a döntést meghozni. Ne feledd az ilyen pasik sosem tartanak örökké. mindig lesz kifogásuk a gyerek ellen és a végén te leszel a hibás mindenért. Én nem tudnék így élni. Legyél boldog a gyerekeddel és a szüleiddel.:) ))
Psit találhatsz milliót, de gyereked lehet nem lehet több! Én nem gondolkoznék egy pillanatig sem, otthagynám a barátomat meg a családját, ne idegesítsenek tovább, csináljanak amit akarnak. Vállald be egyedül, és mondd meg nekik, hogy nem kell a segítségük, akkor majd megnyugszanak! Egész életedben bánni fogod, ha elveteted, fõleg ha majd szakítassz is netán a jelenlegi pároddal! Te vagy az elsõ, nem õ és a családja!Ne hagyd magad! Úgysem köti fel magát!:) Csak zsarolás! Ne öld meg emiatt a babádat és tán az egyetlen lehetõségedet, hogy lehessen! Szüleid hol vannak???
Nagyon nehéz helyzetben vagy, a barátod meg egy szemét!Nagyon sajnállak, de ezt neked kell eldöntened hogy megtartod e a babát.Azon felesleges gondolkodnod hogy hogy enyhítsd meg a barátodat.Megmondta hogy neki nem kell a gyerek, és képes lenne ezzel tönkretenni téged is.Amiatt ne aggódj hogy felakasztja magát, nem fogja, csak a szabadságát félti, még nem érett az apaságra.Most azt kell eldöntened hogy egyedül vagy szülõi segítséggel fel tudod e nevelni a kicsit?Már nem sok idõd van eldönteni, mivel 12. hét után már nem lehet elvetetni a magzatot.Nehéz kérdés ez, de úgy kell döntened hogy ne bánd meg.Ha megtartod akkor attól félhetsz hogy lesz e olyan társad aki a babával elfogad?Vagy ha elveteted akkor az a félõ, hogy ha másik társad lesz és gyereket akartok, lehet e?A lényeg az hogy ne másra hallgass, ne más véleménye alapján dönts, hanem hallgass a szívedre!Sok sikert az élethez!!!
Ha azt mondanád neki, hogy szakítasz vele, mert megtartod a babát, szerinted pár hét után nem kaparna az ajtód elõtt? Ha mégsem menne utánad, felbírnád nevelni egyedül a gyereket? Van segítség? Szüleid melletted állnak?
Én megtartanám a babát a helyedben, még akkor is ha elhagy érte ez a pasi. Tényleg lehet, hogy nem lehetne több babád soha :( Nem egy megértõ pasi ez, és nagyon önzõ :( Szerintem foglalkozz csak magaddal, ne törõdj vele, csináld azt, amit a szíved mond!!! Minden jót!
Ez a te dönte´sed.de ha ilyen kezelésen estél át...... A párodat is kicsit meglehet érteni, mert 4 hónapja vagytok eggyütt ez nem hoszú idö.Akárhogy is döntesz, nagyon sok anyuka neveli egyedül a gyerekét.S elöbb utóbb talál megfelelö apukát, aki szereti mindkettöjüket. Fel a fejjel, és biztosan jól fogsz dönteni. 7, 5 hónapos kislány anyukája.
Szia! Mérlegeld: a babád egész életedben a tiéd, a párod nem biztos...Nincs jogom megítélni a párodat, de ha igazán fontos vagy neki, akkor babával is az vagy neki, a TI közös babátokkal (fõleg ismerve az elõzményeket). Szerintem egy férfi sem ér fel egy saját babával. ÉN így döntenék!
És az anyósod meg senki sincsen melletted? hisz Õk is voltak anyák. próbálj a pároddal beszélni, h könnyen lehet, h ez az utolsó esélyed a babára!!!!! elsõ válaszoló voltam.
Én egy percig sem gondokodnék! Énmegtartanám, tudva, h kitudja, h lehet-e még babám! ezt a párodnak is megkellene érteni, h olyan múlttal, amivel Te rendelkezel ezt megkell érteni! Õneki még tutira lehet a jövõben gyereke, ha Te ezt a babát elveteted, de neked korántsem biztos! Ja és szerintem ez 10 hetes magzat elévetetése már nagyon húzós. én láttam róla felvételt és... Az a magzat már menekülni fog. Én tutira nem tenném meg! Inkább legyetek hálásak a sorsnak, h kaptatok egy ilyen lehetõséget!!!!
A kérdező hozzászólása: sziasztok. a nevét már megkaptuk:) leültem vele beszélni, és mondtam neki hogy bizonyítani kell de nagyon.azt mondta mindent megtesz.de félek attól hogy megint azt teszi velem, most már velünk.amúgy jól vagyunk:D puszi nektek.
Szia! Szorítok neked, hogy minden rendben menjen!!!! És hogy van a kis trónörökös? :) Az én kisfiam 8, 5 hónapos. Már mászik, lépeget, próbál kapaszkodás nélkül állni, mondja, hogy baba meg mamam. És van 4 fogunk. És gyönyörûen ül egyedül. Ma hintáztunk egyet a játszón. :) Olyan gyorsan nõnek.....
A kérdező hozzászólása: Köszönjük szépen:) Igen tényleg gyorsan fejlõdünk, nem is gondoltam volna.Nagyon jól van a kis trónörökös.Élvezi hogy mindenkinek õ a kedvenc:) Már elmúltunk 1 hónaposak.De még most is olyan mintha tegnap született volna. Az esti fürdetést imádja nagyon.Néha amikor kiveszem, elkezd pityeregni.Most nem tudom, azért mert nem akar kijönni, vagy mert pár mp-ig, fázik, amig be nem takarom.Szopizni, még szopizunk hálistennek.Remélem sokáig igy is marad.És szépen vissza hozta a súllyát, amit a kórházban elvesztett.Jaj egy csoda minden pillanat.És amikor látom ahogy az apukája foglalkozik vele, elérzékenyülök.Mindenki ilyen hatásnak van kitéve a baba születése után? Ugy döntöttem, ha ugy alakúl hogy pár héten belül, rendbe jön a volt párommal az életünk, és sikerül megint vele lenni, akkor megkereszteljük a picit.:) Ha megmondjátok hogy kell ide belinkelni a képet, akkor küldök Tomi babáról képet.Én nem tudom hogy kell:S
Én voltam az utolsó válaszoló is. Sajna szerintem nem lehet ide képet belinkelni... :( De estleg ha gondolod priviben küldhetsz.Kíváncsi vagyok rá!!! Biztos édes. Bár egybõl nem tudsz így sem képet küldeni, de ha gondolod írok neked én privit és akkor megtudod az email címem és oda küldhetsz. Írd meg jó-e így neked. :)
http://www.kepfeltoltes.hu/ Szia! ide tudsz feltölteni képet, és belinkelni. Sok sikert! És várjuk a kispasi fotóját! :) Brigi
Azt nem tudom, visszafogadnám-e, ezt neked kell tudnod, hogy azok után amit mûvelt szereted-e még. Mindenesetre ha úgy döntesz, hogy visszafogadod, akkor se rögtön! Bizonyítson, hogy igenis fontosak vagytok neki, és komolyan gondolja. Mert mi van ha, visszafogadod aztán mégsem tetszik neki az apuka szerep? Akkor lelép megint? Mondd meg neki, hogy ha komolyan gondolja, elõször is vegye a nevére a saját fiát. (ha csak nem tette már meg, ezt nem írtad) Aztán lehet róla beszélni hogyan tovább. Sok szerencsét! Puszi Tomi babának! Brigi
A kérdező hozzászólása: Apukáról csak annyit, hogy kb egy hete folyamatosan kapom az sms-eket, hogy megbánta hogy akkor elhagyott, és szeret, meg minden.De én egyenlõre elutasitottam.nem tudom mit tegyek vele kapcsolatban.ti vissza fogadnátok? A kicsi miatt jó lenne.Majd még irok, csak szopizás lesz nem soká:) sziasztok.
Szia! Az én "nagy fiam" holnaphoz 1 hétre lesz 6 hónapos és pont ma mondtam, hogy olyan mintha tegnap született volna... Nagy huligán a lelkem... :D Örülök, hogy jól vagytok. Apukáról lehet valamit tudni? Látogatja a picit? További sok boldogságot kívánok nektek egymáshoz! :) Brigi
Szia. Nagyon gratulálok a pici Tamás fiacskádhoz, legyetek boldogok, és tudd, hogy nagyon jól döntöttél, amikor a Fiadat választottad!!!!!! Az én lányom már 10 hónapos, a kérdésed feltevésekor még csak 4 volt, sok mindent tud már, imádjuk egymást, elképesztõ, mennyire anyás, ragaszkodó, bújós kiscica. KIHAGYHATATLAN!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Elõször is Gratulálok Neked Detti a babádhoz:) Nagyon vigyázz magatokra, és jó egészséget nektek, és nagyon boldog baba várást neked. Igen jól vagyunk, köszönjük szépen. Már 1hónaposak voltunk 18.-án. Hogy repül az idõ. Még most született, olyan mintha tegnap lett volna a születése.Hihetetlen gyorsan telnek a napjaim mióta megvan a drágám.Olyna jó érzés az, amikor csak én tudom õt megnyugtatni azzal, hogy felveszem, és a mellkasomra rakom.Egybõl abba hagyja a sirást, de persze ez már lassan kezd zsiványságba menni:) mert, tudja hogy ha kicsit rosszul érzi magát, vagy sir, én veszem fel.És ez miatt el lesz kapatva, vagy már el is van:) Köszi hogy irtál.Sziasztok.
Szia! Hát én csak most olvastam, hogy Anyuka lettél! Már többször írtam Neked én is. Gratulálok a Pici Fiadhoz!!! :-) Idõ közben én is kismami lettem, kedden leszünk 17 hetesek. Én is elérzékenyültem, miközben olvastam a nagy napról! Remélem azóta is jól vagytok! Detti
Szia! Hát én is belekönnyeztem olyan szépen írtad le és úgy örültem!!!!!! Gratulálok Tamáskához!!! És sok boldogságot hozzá!! Nekem is fiam van és már 7, 5 hónapos. Vigyázz , mert repül az idõ. Használd ki míg pici. :) )
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. A képet megtudjátok nézni, ha az elõttem iró linkjére rá kattintatok.Õ az én pici fiam, Tomi béby, aki szopizás elõtt van, és látszik is, mert ilyenkor a keze mindig a szájába van:) Köszi a segitséget. Az apa képzeljétek sirt, és azt mondta hogy megbánt mindent, szeret, és vissza akar hozzánk jönni.Nem gondoltam hogy a fiunk ennyire meg lágyitja majd a szivét.Azt mondta hogy õ elsõ perctõl kezdve akarta, csak megijedt, vagy nem is tudja mi történt vele.Na most megyek, elég késõ van:S Majd várom a válaszokat a drágámhoz:)
Szia! Ez így sajna nem elég. Amikor feltöltöd a képet, az oldal alján van, hogy "link a képhez" azt kellene ide bemásolni, mert rengeteg publikus kép van ezen az oldalon. Én jó pár oldalt végignéztem de nem találtam. :(
megint én. Amit kaptál linket e-mailben azt linkeld be ide.
Gyönyörû a fiad!!! Meg is könnyeztem... :) Apukával meg haladjatok megfontoltan, drukkolok nektek, aztán ki tudja, lehet, hogy a kistesónál már õ vághatja el a köldökzsinórt...?! :) ) Judit
A kérdező hozzászólása: Sziasztok.A párom azt mondta sajnálja hogy igy történt, tudja hogy miatta, és hogy õ rontotta el.Mert mindig ugy akarta, hogy az elsõ gyermeke születésénél, bent lesz a kórházba, és õ vágja el a köldökzsinórt.Ezt én is sajnálom hogy nem lehetett bent velem.De a kisfiam keresztanyukája mellettem volt a szülésnél.Azt mondta szeretne venni egy házat, és már a nyáron velünk akar lenni, ugy hogy együtt.Nem mondtam neki semmit, idõt kértem tõle, de igent fogok neki mondani, már csak a kisfiam érdekeit nézve is, meg hát valahol szeretem, ami nem lenne ezek után helyes.Remélem, és nagyon bizok benne, hogy megváltozik, és normális család lehetünk.Ma is jön a manóhoz, munka után.Ha nem mindennap, de minden másnap jön és látogatja a kicsit.Ez jólesik nagyon, hogy igy cselekszik, és hogy érzi õ is, mit veszitett el majdnem, és én mit veszitettem el, miatta majdnem.Itt a kisfiamra gondoltam:) De szerencsére ugy látszik minden jól alakul.:)
Szia! Hát egy kis vasgyúró! Tüneményes! :-)) Apukával mi a helyzet? Sztem érezni fogod, hogy komolyan gondolja-e a dolgot. De ha tényleg úgy bánik a kisfiával ahogy írtad, nem hiszem hogy megjátssza magát! Azért azt sajnálhatja, hogy nem kísérte végig a terhességedet, mert az én párom imádja, hogy kismami vagyok! Remélem rendezõdnek a dolgaitok, vigyázz magadra meg a Pici Fiadra!!! :-) Detti
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)
Szia! Nagyon édes a kisfiad!!!! :) )
A kérdező hozzászólása: :) :) Köszönöm szépen. Igazi kis punk, a haja mindig feláll, fõleg amikor elalussza:) Kis kakas:)
Szia! Nagyon gyönyörû a kisfiad!Gratulálok hozzá!
Cuki! :) )) Kis punk. ;)
A kérdező hozzászólása: :) igen
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem sikerült. Katt rá a linkre, aztán fent lehet látni hogy "képek", arra is katt rá, és az elsõ kép a miénk:) Remélem sikerül megnéznetek.
A kérdező hozzászólása: http://képfeltöltés.hu/
A kérdező hozzászólása: Köszönjük szépen. Olyan aranyosak vagytok, és mikor látom hogy azt irjátok, megkönnyeztetek, én is elérzékenyülök.Le sem tudom irni, mennyire boldog vagyok.Minden percet megér.Jövõhéten ha nagyon szép idõ lesz, megtesszük elsõ sétánkat:) Eddig még nem mertem kivinni. Nagyon sok segitséget kapok, akikrõl nem is gondoltam volna.Jól esik nagyon. Puszi nektek.
Én válazsotlam már neked még régebben, és most megint rábukkantam erre a kérdésre!Nekem is okoztatok pár sírós percet:-)) Nagyon sok boldogságot kivánok!
Szia!Én még nem írtam neked, mert már akkor el volt döntve a kérdés mikor idekeveredtem, de azóta folyamatosan néztem a fejleményeket és nagyon örülök, hogy így döntöttél!Gratulálok neked!Boldog babázást!
Én is gratulálok! :-)
Szió! Én az elsõk közt írtam neked. Kíváncsi lennék, azóta apuka hogy nyilvánul hozzád és a pocakodhoz? Él még egyáltalán, vagy nem is beszéltek azóta?
Szia! Pihenj sokat! Könnyû szülést kívánok!!! :)
Szia! Én nagyon szorítok Neked! És mégegyszer gratulálok a döntésedhez! Várom, hogy írj szülés után. Kiváncsi vagyok a picire. :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Remélem belenéztek, és elolvassátok amit irok. Már 35hetesek vagyunk, 44cm és 2300gramm:) Jol vagyunk, egy kicsit nehezebben birom most már, kezd fájni mindenem.4-5 hetem van még hátra.Szerintem már nem fogok addig irni, majd legközelebb akkor, ha meg lett a baba.Szoritsatok, és gondoljatok rám 10-és 14.-e közt.Majd irni fogom a fejleményeket:) Sziasztok.
Szia! Én ugyan eddig nem írtam neked, de olvastam a hozzászólásokat, és csak gratulálni tudok a döntésedhez, hogy megtartottad a babát! Hidd el abban a másodpercben amikor a szülõszobán rád teszik azt a kis picurkát, vagy amikor majd elõször rád mosolyog, elfogsz felejteni minden rosszat! Az én pici fiam 15 hetes és amikor tágra nyílt szemekkel mered rám, egyszerûen megszûnik minden rossz. Nincs a világon ennél szebb dolog, mint anyának lenni. Még egyszer gratulálok a döntésedhez, és sok boldogságot kívánok a babához!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.Igazság szerint eddig azért nem irtam, mert azt gondoltam, nem nézi már senki, mivel sokáig nem jött válasz.De igérem irni fogok.Nagyon örülök hogy nézitek, és kiváncsiak vagytok, és emlékeztek még rám/ránk igy néhány hónap után is.
Szia! Én is szoktam nézegetni, vajon érkeznek-e még válaszok a kérdésedre? Látom igen, ami azért tök jó, hogy ebben a rohanó világban vagyunk páran, akik még emlékeznek Rátok és kívancsiak, hogy alakul a sorsotok? Nagyon örülök, hogy minden rendben van, én is csak annyit kérnék, hogy néha-néha írj majd, hogy mi van Veletek! Igazán bátor vagy, még 1* gratulálok! Szintén egy régi válaszolód: Detti
A kérdező hozzászólása: annyira jólesik hogy még irtok ide.Kicsit megis hatódtam:) Eddig minden rendben van.Ha minden jól megy, március 14.-én lesz a nagy napunk.Persze hogy irok, mihelyst alkalmam lesz rá. Jobban aggódtok értem mint akinek kötelessége lenne.Köszönöm nektek.Minden nap, egyre közelebb kerülök a várva várt naphoz, és nagyon izgulok.A családom kitart mellettem, és mindenben támogatnak, segitenek, és most ez számit.Ha meg nagyobb lesz a hercegem, eltudok menni dolgozni, õ meg oviba, és majd csak el leszünk valahogy.De ezen még ráérek gondolkozni.Most mindennap veszek, valami kis apróságot, de kapok is, hálistennek.Majd jelentkezünk. sok puszi nektek:)
Szia! Láttam, hogy érkezett válasz a kérdésedhez és kíváncsi voltam. Gratulálok szépen cseperedtek. A legjobbakat kívánom neked én is. Nekem két édes fiam van. 1 évese és 5 éves:) ) Ha lesz idõd kicsi a szülés után írj ide, hogy mekkorák vagytok stb. Hogy ment a szülés. Sokat jelent nekem, hogy kitartottál a fiad mellett. Örülök, hogy vannak még anyukáék akik ha tirpódnak is, de az anyaságot választják. A legjobbak kívánva neked és az egész családodnak egy régi válaszadód: Serry
Gratulálok a Fiadhoz! Örülök, hogy pozitívan látod a dolgokat, és annak is, hogy minden rendben, és a családod melletted áll! Ha megszületett a Kis Királyfi, kérlek, küldj majd egy pár sort magatokról, ha idõd engedi! Egy régi, régi válaszolód, Judit :)
A kérdező hozzászólása: szia. Örülök hogy még mindig ir valaki:) igen megtartottam, bár nagyon az ellenkezõje felé hajlottam.De ma már nagy pocakos vagyok.18.-án voltunk 6hónaposak, a pici fiammal:) Most már nem számit semmi.Egyedül, azaz szülõi, és Két testvér segitséggel, felnevelem a picit.Aztán majd alakul az én kis életem is.Köszi mégegyszer.Minden jót mindenkinek.
Szia. Én is az elsõk között írtam elõször, azóta már többször is. Mindenképp írj, ha megszületik a pici. Én is kíváncsi lennék, mi van az apukával.
Szia! Ma láttam, hogy érkeztek megint válaszok. Pnt a napokban gondoltam Rátok, hogy lassan már megszülsz! Hogy elment ez a pár hónap... Remélem minden okés lesz, könnyû szülést kívánok, "apukával" meg ne törõdj! Megtalálod te még a párodat!!! :-)
Én még az elején írtam 1 választ, de azért végig nyomonkövettem a történéseket.A lámpa sztem nem gond.Én is elsõ perctõl használom és a kisfiamat nem zavarta össze(14 hó).Nagyon örülök, hogy ilyen szép vége lett a dolognak, még ha az apja nincs is veletek.Még lehet, hogy hármasban is lesztek.Komolyan örülök, hogy megtartottad.Jó dolog az anyaság:)
Én is minden jót kívánok Nektek, és örülök, hogy ennyire bátran tudtál viselkedni! :-) Meglátod mennyi örömöt fog hozni neked ez a pici emberke! :-) Szeretetben gazdag életet kívánok a kis családodnak!
A kérdező hozzászólása: Mire elolvastam én is sirni kezdtem. Annyira örülök, és nagyon köszönöm nektek.A boldogság az meg van, de nagyon. Amikor éjszaka, vagy nappal alszik, van hogy leülök az ágya mellé, és csak nézem, a könnyeim potyognak, és hálát adok az istennek, hogy babám lett.Kérdeztem a páromat hogy legalább a nevét adja nekünk.Nem mondott semmit.De elérzékenyült a kórházban egy picit. Küldenék képet, de nem tudom hogy kell ide be bigyezteni:S Még most éjszaka tompán világitó éjjeli lámpánál alszunk, az ugye nem baj? Szüleim azt mondják most még nem baj, csak sokáig ne használjam, hogy megtudja szokni mikor van éjszaka, és nappal.Bár neki még csak éjszaka lesz sokáig:) Majd még irok, most megyek, mert ébredezik a "szerelmem" :) Sok sok puszi mindenkinek. és köszönöm:)
NAGYON NAGYON ÖRÜLÖK!SZÍVBÕL GRATULÁLOK!Ne foglalkozz most semmi mással, csak a kis Tomi-babáddal.Jaj nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jó véget ért a történeted!SOK SOK BOLDOGSÁGOT, ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK NEKTEK!
Gratulálok Neked, és sok-sok puszit Tamásbabának. Azt eddig nem írtad, hogy az ex nem vette a nevére a picit! Így én sem enedném a közelébe. Igaza van az egyik válaszolónak! Mit akar: ingyengyereket? Na neeee!!!!!!
Nagyon sok boldogságot, egészséget a picihez!!! Gratulálok!!!:-)))
Én is elbõgtem magam! :) Annyira örülök! Gratulálok és sok boldogságot kívánok!
Nekem is folynak a könnyeim... :) Gratulálok Nektek, sok-sok boldogságot, - ami azt hiszem, már meg is van! :) Judit
Na te leányzó hát jól meg ríkattál így korán reggel!!! GRATULÁLOK!!!
A kérdező hozzászólása: :) hát nem tudom.És fogalmam sincs mit csinálnék ha vissza akarna jönni.lehet a baba érdekét nézném és vissza fogadnám, de még ezen nem is gondolkoztam.Bizom a pozitiv javulásra, de most egyik esetre sem látok esélyt.Se arra hogy vissza jön, se arra hogy elfordulna tõlünk.Ezt majd a jó isten meg az idõ eldönti:) Köszi hogy irtál.
Már ez is pozitív, hogy így válaszolt, és örül, hogy jól vagytok. Meglásd, jön még ez a fiú a te utcádba!
Igen lehet két keresztszülõ. Legalábbis a kislányomnak kettõ van(görög katolikus), de azt mondta a pap, hogy lehet akár 100 is.:) ) SZerintem ez sehol nincs korlátozva. A papnak kell majd szólni. A szüléstõl meg nefélj. A legcsodálatosabb dolog a világon. Bár szerintem szinte mindenki fél az elsõnél.:)
jaj elnézést, bele sem olvastam a frisebb válazsokba , látom már nem aktuális!! nagyon örülök hogy megtartottad a babádat, jól döntöttél! boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: De aranyos vagy:) köszi szépen. Jaj istenem, az maga lenne a legnagyobb boldogságom, ha a manókámnak testvére lenne, az apukájától. Tegnap este beszéltünk, és nehezen de kimondtam neki, hogy kezdjük ujra, de sokat kell bizonyitania.Kicsit tartok tõle, de a kisfiut nagyon szereti, és álltása szerint engem is:) És elkezdett könnyezni, majd magához ölelt.Szerintetek a baba változtatta meg ennyire? Ja, és rá kérdeztem hogy miért nem tette meg azt hogy felköti magát, azt válaszolta hogy a fia miatt.Hát ezt a történetet egy filmbe lehetne irni, én ugy érzem.Nem mindennap történik meg ez velem se.Azt hittem nem fog rendezõdni az életem, és egyedül maradok, de nem. És ez a lényeg most már. Na megyek, mert hallom a drágám hangját:) :) Sziasztok.
Bár több, mint 2 éve jött az utolsó üzenet, de 1, 5 órát töltöttem az összes hozzászólás elolvasásával, közben pedig többször megríkattál!:) Ha még erre jársz, a kedvemért megírnád, hogy hogy alakult az életetek?:) Mostanra már biztos jó nagy lett a pici Tomi!:) Ha tudsz, akkor jó lenne, ha képeket is linkelnél!:) Én 24 éves vagyok és 3 éve vagyok a párommal. Már többször eszembe jutott, hogy mi lenne, ha "becsúszna" egy baba, amikor még nem elég jók a körülmények. Eddig úgy gondoltam, hogy még elvetetném, de a történetedet olvasva, többet ilyen eszembe sem jutna!:) Örülök, hogy megtaláltam a kérdésedet!
Én végig követtem az irásokat, minent elolvastam. Hát mégsem alkalmas párnak az a görény:( keress mást! Sok sikert az életben és puszi a totyogónak! L.
15.06 vagyok, és bár nem olvastam el a válaszokat, csak a te írásaidat, de hihetetlen erõs vagy. És a kis fiad meg álomszép!! Biztos vannak ill lesznek nehéz pillanatok, de remekül döntöttél mikor megtartottad. És hidd el, egyedül is meg fogod állni a helyed! És elõbb utóbb úgyis megtalálod a nagy Õ-t te is! Puszi nektek! 21/L
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Elõre is elnézést, de csak ritkán tudok internethez jutni... Már külön vagyunk az apátol sajnos. Itthon vagyok a szüleimmel. A kisfiam Február 18.-án lesz 1 éve :) Nagyon gyorsan telik az idõ. Még most volt pár órás :) Ma két hete, hogy meg tettük elsõ lépésünket. Még kicsit bizonytalanul, de egy pici segitséggel már megyünk. Elég sok mindent beszélünk már, nagyon okos, mindent megért. Ha tudok rakok fel képet:) Az apukája szokott jönni elég sûrûn, és most már el is akarja vinni Tomit, de ebbe én nem megyek bele. Nagyon féltem, és nem bizom senkire. Sajnálom szegényt hogy igy kell fel nõnie, a szivem szakad meg, a legvégsõkig mindent meg tettem hogy együtt maradjunk de nem ment....:( Tomcsi dobott nektek egy puszit :) Sziasztok
Szia! Most olvastam a történeted.., írnál valamit, hogy mostanában miújság Veletek ? :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást ismét. De ugy érzem nekünk nem lesz már közös jövõnk. A kisfiu miatt muszáj tartanunk a kapcsolatot, de már vissza nem akarom hogy jöjjön. Sajnos ez igy alakult....:'( Mindenkinek Kellemes Ünnepeket, és Boldog új Évet kivánok. Még boldogabbat....:) Puszi: Tomi és Niki
Szia! Én vagyok aki utolsónak írt.Nagyon sajnálom a történteket, és boldog karácsonyt kívánok nektek.Lehet jobb lesz így, de ezt te tudod.Azért fel a fejjel, mert ott a kisfiad, akinek szüksége van rád!! Kellemes Ünepeket és Boldog Új Évet!!! Azért majd még irj....
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Bocs hogy eddig nem irtam, de nagyon elfoglalt vagyok mostanában. Sajnos ugy hozta a sors hogy a párom lelépett megint. Jobban mondva és küldtem el, mert elegem lett abból, hogy ugy kezel mint egy haverját. Nem részletezem. 1 hónapja itthon lakok a szüleimnél. Tomcsi baba már lassan 1éves lesz. Igazi kis hapsi :) Most érzi rajtam hogy valami nem oké, és keresi az apukáját.... Boldog karácsonyt mindenkinek !!!!!
Igen:) Honnan tudom megszerezni az e-mail vagy msn címed? :) Örülök hogy bezsélgethetünk:)
A kérdező hozzászólása: szia. köszönöm szépen. beszélgethetünk, én benne vagyok :) Most olvastad elõszõr a történetem ?
Szia! Elolvastam a történeted, nagyon komoly, de látom mégis jó vége lett, (már amennyire lehetett). Én is hasonló cipõben járok/jártam, és nagyon megható volt ez az egész. A kisbabád pedig gyönyörû!!!!!Nagyon jó egészséget kívok nektek, és boldogságot, és idõvel majd egy kistesót is:) Azért ha gondolod beszélgethetnénk néha msnen, meg e-mailben. Puszi nektek
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm. Örülök hogy még olvassák a történetem, és hogy szántok rá egy órát is, az meg nagyon jól esett. Hát elég nehezen indult meg az egész. Senki nem állt mellettem, mindenki azt akarta hogy vetessem el. De én érzem magam annyira érettnek, hogy be mertem vállani, néhány következményel is. puszi nektek
Egy órája olvasom a történeted. Ügyes vagy, minden rendben lesz, sok örömet kívánok az életben!!! Egy éves fiúcska anyukája
Én is most olvastam el az egészet, és sok erõt kívánok, akárhogy is alakul az életetek!
Xd
Nagyon édes a babád, gratulálok! Kitartást, és minden jót kívánok!;) 19l
Szia, régen írtam már ide. Gratulálok, látom jól bírod a strapát, szerintem példaértékû az a küzdelem, amit végigszenvedtél. A volt párod miatt ne aggódj, biztos vagyok benne, hogy be fog nõni a feje lágya. Neki is biztos nehéz volt, hogy egyik napról a másikra apa lett, de majd ki fog nyílni a szeme, és biztos vagyok benne, hogy remek apa lesz belõle. Csak próbáld meg kihúzni egy darabig, tudod a férfiak nem nagyon bírják a gyereksírást (tapasztalatból mondom), de ha majd picit nagyobb lesz a fiatalúr, tuti apuka kedvence lesz.
A kérdező hozzászólása: Szia :) Már nem vagyunk együtt. Még jóval Karácsony elõtt hazaköltöztem a kisfiúval, kb november vége December elején. De mi jól vagyunk, gyarapodunk, egyre csak növünk, és csak növünk. Beszélni szavakat már úgy ahogy mond. Anya helyett Aja vagyok :) A nemet viszont nagyon kitudja mondani. Mindenre azt mondja hogy nem :) A kép magáért beszél.. Egy ördög fióka :) Jön a foga és alig alszunk, igy a nappal kicsit fárasztó. Most voltunk egy hónapja 1 évesek :)
Szia! Én már irtam valahol, valamikor:) Mi van veletek?A párod?Együtt vagytok? Láttam a képet a babáról, nagyon aranyos:)
A kérdező hozzászólása: :) igen, nagyon eleven, és hisztis egy kicsit. De inkább ilyen legyen mint beteg. Rosszalkodjon, hisz ez a dolga még :) Persze csak módjával...:)
milyen kis rosszcsont mosolya van a draganak
A kérdező hozzászólása: Itt már 1 évesen, boldogan, és szaladva anyához, és mutatva hogy 4 fogam már kibújt :)
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/100317/szalad_www.kepfeltoltes.h..
Én is habozás nélkül megtartanám legfeljebb mond meg a párodnak hogy akkor nem kell kivennie a nevelésben a részt(Már persze ha neked segít valaki más(anya, apa stb..) Felakasztani magát azért mert gyereke lessz, ez nem normális(Szerintem)én megtartanám de TE életed TE döntésed ne hagyd hogy mások befolyásolják!!!!
aranyos
szia.nem olvastam végig mindent, de nagyon aranyos a babád, gratulálok hozzá és bátor dolog volt megtartani. sok boldogságot a babához :)
Örülök hogy midnen a legnagyobb rendben van!És várjuk a képet
Szia! Én még csak most találtam rá a történetedre, igazából nagyon sok mindent írnék neked, de nem tudok, mert nem látok a könnyeimtõl! Örülök, hogy megtartottad a babát és csak gratulálni tudok, hogy párod és családja miatt nem mondtál le az anyaság örömeirõl és, hogy nem bántottad azt a pici életet! Megríkattál! Minden jót a továbbiakban! 5 hónapos kis legény anyuja
Igaz nagyon ritkán jön össze(eddig kb 3-4*), de ha rá tudom venni és van rá idõ 3an elmegyünk sétálni kicsit az utcán.A gyerek is a levegõn van és mi is tudunk csak úgy beszélgetni.Utána napokig jobb a hangulat:)
A kérdező hozzászólása: Lehet én komplikálom túl. Reggel fél 8 tól délután 4 ig dolgozik. Hétvégén itthon van, még is...
Szia! Ha elég a tejed, nem kell tápszer! Nálunk olyan 3-4 hónapos korában derült ki, hogy kevés estére a tejem. A dokinõ tápszert akart írni. De mivel volt lefagyasztva tejcsi, inkább azt adtam, és elkezdtem a szoptatós teákat inni. Most 8 hónapos a legény és javarészt még mindig anyatejen él. :) Persze próbáljuk a gyümölcsöt, fõzeléket de cicifüggõ a drágám. :) Brigi
Szia! Az én kisfiam most lesz 11 hónapos és még szopizik reggel , este és éjszaka. Napközben szilárdat eszik. Én nem pótoltam neki tápszerrel. Errõl még nem hallottam. Szerintem ha van elég tejci az bõven elég. Persze ha nincs, akkor pótolni kell. Gratulálok az összeköltözéshez, remélem továbbra is minden jól alakul nálatok. :)
A kérdező hozzászólása: :-) Nagyon jólesik amit irtatok. igen apával költöztünk össze, és eddig minden oké. én még nem nagyon akartam, ez apa ötlete volt hogy menjünk albérletbe. Én csak azért tartottam tõle hogy csak õ dolgozik és nehéz lesz.De szerintem ez jót tesz mindenkinek hogy külön vagyunk a szülõktõl, de a párommal meg együtt remélem ez igy is fog maradni. volt egy válasz adóm, akivel majdnem egy idõs a kisfiam, neki szeretnék gratulálni, na de pesrze az összes kismamának, és anyukának is. Ti meddig szoptatták a babátokat? Adtatok neki tápszert? Ha igen mikortól? Valahol olvastam hogy az anya tejet jó ha pótoljuk tápszerrel, mert nem elég az anya tej. De szerintem nekünk még néha sok is. :) puszi mindenkinek
Én kétszer írtam Neked, még az elején, aztán amikor megszületett a Tomi-baba.Most néztem csak meg a képét, de már bizti sokkal nagyobb.Nagyon ari volt a képen, és már már sokkal tüneményesebb lehet, mint akkor volt. Összeköltöztetek?Ajánlom a párodnak, hogy olyan jól viselkedjen, és úgy szeressen Titeket, mint mielõtt még visszafogadtad!!!!!Becsülje meg jól a második esélyét, mert nagyon sok anyukával(akik eddig írtak Neked)gyûlik meg a baja, ha fájdalmat okoz Neked, és a kis Tominak!!!Minden jót Nektek!! 7 hónapos Amira anyukája
Szia! Örülök, hogy minden rendben van veletek! Az "albérletbe költöztünk" azt jelenti, hogy apukával együtt?? Remélem ha igen, még mindig olyan jó fiú és töri magát értetek? Gondolom nem akarja még 1* elveszíteni a családját!!! Minden jót Nektek! :-) Detti (28 hetes kismami)
A kérdező hozzászólása: sziasztok. persze hogy nem bántam meg. életem egyik legjobb döntése volt amikor megtartottam a babámat. 18.-án leszünk 4 hónaposak. Igazi férfi napról napra. Eddig azért nem irtam mert nagyon kevés idõb van gép elé leülni. Hatalmas fordulatot vettünk aminek nagyon örülök. Azóta kb egy hónapja el költöztünk albérletbe.Kicsit szokatlan, és nehezen megy, de mindent megteszek hogy jó legyen. Minden idõmet leköti a kicsi, a háztartás. Egyre több foglalkozást igényel, Tomcsi. Igy nagyon sokat foglakozom vele. Még szopizunk hálistennek. Imád ölben lenni, és fent lenni. Iszonyat keveset alszik. Nappal se de délután sme visszük túlzásba az alvást. Segiteni mindig jön valaki, tesómékhoz közel lakunk, ahol van egy 4éves kislány.igy nagyon jó. Szépen fejlõdünk, erõsödünk, és sziványkodunk. 6900 gramm, és 65 centik vagyunk. puszi mindenkinek, és köszi a válaszokat.
Én még nagyon az elején írtam neked egyszer, biztatva arra, hogy mindenképpen tartsd meg, nagyon édes a kisfiad, örülök nektek így ismeretlenül is, nem sok van õ és kislányom között, mi március 26-án születtünk, nem volt zökkenõmentes semmi, de növögetünk és jól vagyunk.A LEGJOBB DOLOG ANYÁNAK LENNI!!!!!Ugye te sem bántad meg?üdv egy 10 hetes anyuka
utolsó válaszoló vagyok, most olvasom, hogy visszafogadtad, vagyis legalább erõsen hajlassz rá.írd meg, hogy mi történt!!!!Tomika jól van?? : )
Furcsa, hogy egy ember élete függöt attól, hogy milyen tanácsokat adunk neked : ) Nagyon örülök, hogy megtartottad, és ha találkozol egy ilyen kérdéssel itt, vagy bárhol az életben, hogy vetessem-e el, akkor leírhatod a történetedet, remélhetõleg azzal kiegészítve, hogy ma már van egy férfi az életben, aki nagyon szeret téged, és a gyerekedet is : ))
Mindenki megérdemel mégegy esélyt. Legalább is ezt mondják. Szerintem, te látod, hogy mennyit változott és egy próbát mindenképpen megér. Szerintem én is ezt tenném a helyedben. Volt ideje gondolkodni azokon a dolgokon, amiket mondott, vagy tett ellenetek és szerintem nem keresne, ha még mindig így gondolná, és nem érdekelnétek. Én így gondolom. Remélem sikerül rendezni a dolgaitokat.
A kérdező hozzászólása: õszintén szólva sokat gondolkozok a mai napig ezen, de nagyon megváltozott, szinte sokkal jobban oda figyel rám, mint amikor együtt voltunk.Mintha kicserélték volna, és látom rajta hogy elsõ helyen a saját családja van, az az én, és a kisfia. Egy esély mindenkinek jár, még ha nem is nagyon érdemli meg.Lehet nem örültök neki, de szeretném ha az én babámat a saját apukája nevelné, nem számára egy vad idegen. Remélem nem fogom megbánni, a döntésemet.Minden jót nektek:) puszi, és köszönjük.
Most komolyan azon gondolkozol, hogy adsz még egy lehetõséget annak az embernek, aki zsarolással akart rávenni arra, hogy megöld a kisfiadat? Te tudod... Csak kicsit morbid... A kisfiad nagyon aranyos, örülök, hogy a világra engedted, hogy jöjjön! Márhogy élve. Nagyon boldog életet kívánok Nektek!
A kérdező hozzászólása: sziasztok. bocs hogy elõbb nem irtam de nem tudtam. nagyon jól érezzük magunkat, szombaton töltöttük az 5.-ik hónapot. már igazi kis legények vagyunk. szereti a lábujjait bekapni és cumizni.a mama szót a maga kis nyelvén szereti mondogatni mostanában. egyre jobban visitozik, kúszik, forgólodik, minden érdekli szinte ami él és mozog. lassan kezdem neki adni a hozztáplálást, amire még fintorog a drágám. nah most mennem kell. sok puszi nektek. sziasztok
Gratulálok a kiscsávóhoz, igazi boldog család lettetek! Képeket teszel majd fel?
Az én párom baromi sokat dolgozik, nincs hétvége, ünnepnap...Sokszor látom rajta este, amit én is érzek, hogy szeretne 1 kicsit egyedül lenni, tévézni.Ilyenkor ha a gyerek utána sír vagy leülök a földre és ráveszem, hogy játszunk kicsit együtt vagy elvonulunk a gyerekkel.Néha pedig Õ teszi meg azt, hogy vasárnap, ha nem kell reggel mennie elmennek ketten a boltba, addig én vagyok kicsit nyugiban.
Vedd rá, hogy játsszon vele õ is egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Hát jól alakultak a dolgok, de kezd megint más lenni. A páromat mintha zavarná a gyerek zaj, amikor tv-t nézi, akkor a kisfiu ott játszik velem, vagy a játékaival, és ugye mint minden gyerek, õ is hangoskodik, és én meg nevettetni is szoktam, és kacag hangosan. ilyenkor mondja hogy hogy menjünk át a másik szobába, maradjunk csendbe, meg hogy ne kacagtassam Tomit. Próbáltam vele beszélni, de azt mondta hogy rossz napja volt, fáradt stb. Félek hogy folytatása lesz ennek....:(
Szia! Már én is írtam neked, a fejleményeket most olvastam el.Látod mire képes 1 gyerek.A pasik legtöbbször ellenzik, hogy legyen, de õket is megváltoztatja.Az én párom is meg volt ijedve, amikor elõször szóba jött a téma, de amikor megszületett a fia azt mondta, hogy ha tudta volna milyen az apaság 10 évvel hamarabb hozza össze:) Nálatok is jól alakultak végül a dolgok.További boldog babázást;)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Ma vagyunk 7 hónaposak :D mára már hanyat fekvésbõl át tudunk fordulni hasra, ha hason vagyunk kitoljuk magunkat, és ha négykézláb vagyunk, szoktunk ringatózni :) Most már szeret pakolni, amit elér, és kezei közzé tud venni, ott minden borul. Már ugy ahogy meg eszik mindent a drágám. A töltött káposzta a kedvence :P De még este alvás elõtt igényli a cicit, de már nem sokáig fogunk szopizni, ugy érzem. Egy kicsit betegek is voltunk, most elõször. Meg is ilyedtem rendesen, de csak megfázás volt. Jah, és alul van 2 fogunk is. Remélem olvassátok még ezt a témát. sziasztok :)
A kérdező hozzászólása: Értem. Igen, azt mondta a párom hogy megbánta amikor azt akarta hogy vetessük el. Egy ilyen kisemberke nélkül élnék most. Bele se merek gondolni. Alig várom azt a percet amikor kimondja hogy "anya". :D Erõs és kis vaskos kis fiu. Van étvágya rendesen. Köszi a képekhez való hozzá szólást. :)
Lehetséges. Az én kisfiam kb. 4-5 hónapos kora óta intenzíven nyáladzott, mégis csak kb.8, 5 hónaposan jött ki a két alsó foga. Egy másik babának a házban viszont már 5 hónaposan kint voltak a fogacskák. :D Brigi
Örülök, hogy minden rendben veletek és hogy család lettetek! Látod, hogy a párod most már imádja a kisfiát és egy éve még azt akarta, hogy vetesd el. Csak addig képesek a férfiak is (egy része) ilyeneket mondani, amíg meg nem látják a gyereküket. Nagyon tudják szeretni. Az én párom is él-hal a lányáért. Õ meg már igazi nõ, 14 hónapos és hát szerelmesnek lehet bele lenni. :)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :-) nem tudom kifejezni magam, annyira imádnivaló. A szülei szoktak jönni látogatni, mi is szoktunk menni.Olyan ez az egész mintha az elején nem lett volna ez a veszekedés.A párommal is minden rendben van.dolgozik, és ha megkérem hogy segitsen akkor meg teszi. de legjobban Tomival szeret lenni. Ja, és nagyon nyáladzunk. Lehetséges hogy már a foga miatt? puszi mindenkinek.
Szia! Fantasztikusak a képek! Gyönyörû ez a kispasi!!!! Fekete szeme van??? A hajával ne foglalkozz! Az én kisfiam is dús fekete hajkoronával született, persze szép lassan kihullott neki is. Alig volt egy kis haj a fején, aztán szinte egyik napról a másikra annyi haja lett megint mint születéskor.Most szõkés barna a drágám , hozzá hatalmas kék szemei vannak... :) Fognak hullani utána a csajok. :D Az Emberrel mi van? Hogy viselkedik? És a szülei? Remélem minden rendben! Legyen szép napotok! Brigi
A kérdező hozzászólása: az elsõ kép, épp fürcsizés után van. a hajunk nagy része sajnos elment. de azért van egy picike :-)
A kérdező hozzászólása: http://kep.ivpicture.hu/150624.jpg http://kep.ivpicture.hu/150626.jpg
Sok sikert! :) Legyetek boldogok, és ha lesz esküvõ (ha még nem volt), kérünk egy publikus meghívót ^^
Tratsd meg a babádat, mert életed végéig bánni fogod, ha elveteted és nem lehet több!!! ne hagyd magad érzelmileg zsarolni, nem vagy a barátod lábtörlõje
Kérlek írd meg, h hogyan döntöttél!!!!!!
http://www.libero.hu/Pages/Pregnant/CalendarDefault.aspx?id=.. Nézd meg! Annak a picinek már rég ver a szíve és õ lesz életed szerelme, hidd el! Ennek a kapcsolatnak már vége van, nem fogod tudni feldolgozni és ilyen pasi , ilyen anyóssal menjen a francba!
Ne legy buta! nem vetetheted el azt a picit plane ha ennyire vagysz ra. A pasid meg akassza csak fel magat mert megerdemli ha ilyet mondott neked. Azt irtad hogy :hogy tudnek anyosom szemebe nezni" es a tukorbe bele tudnal nezni miutan mas kedveert megolod a gyereked? Nem lenne szabad kerdeses legyen benned ez a dolog. Par honap mulva szazszor jobban fogod ot szeretni mint a parodat. Ne csinalj butasagot. A pasid ha ilyen akkor szamithatsz ra hogy egy kis ido mulva el fog hagyni...es akkor mit csinalsz? banatodban majd te akasztod fel magad!!!
Szia. Szerintem ha elmész az abortuszra, hiába szereted a párod, meg fogod gyûlölni azért, amire rákényszerített. Ez nem egy egészséges kapcsolat, enyhén szólva is alárendelt helyzetben vagy. Nem hiszem hogy spkáig fog tartani a kapcsolatod egy ilyen emberrel, ha meggondolod magad ha nem. Nehéz helyzetben vagy. Van egy ismerõsöm, akinek egy rövid kapcsolatból gyermeke lesz. Neki szintén olyan problémája van, amivel elvileg nem lehetne. Õ úgy döntött, megtartja, bár nagyon megijedt, mikor az "apuka" hallani sem akart a dologról. Õ úgy gondolta, hogy ha egyedül is fogja nevelni a gyermekét, de valóra vált a legnagyobb öröme. A kérdésed az volt, hogy miért nem akarja a babát? Azért, mert megijedt, alamuszi, gyáva és szerintem az õ részérõl nem akkora a szerelem, mint a tiédrõl. Sajnálom...
Szia! Tanácsot nem adhatok, csak azt írhatom le én mit tennék. Ilyen esetben biztos megtartanám a babát. Inkább közölném a párommal, hogy nem kell, hogy részese legyen a gyerek életének, nem kell felelõsséget vállaljon érte. Biztos sajnálnám, hogy vége lenne a kapcsolatnak, de szerintem egy ilyen ügy miatt amúy is vége lenne. Ne félnék egyedül felnevelni, ha a szüleim segítenének. Biztos nem lenne könnyû, de megoldható lenne. De persze neked kell dönteni. Mint egy 8 hetes baba anyukája , tudom, hogy nincs ennél nagyobb öröm!!!
Teljesen igaza van az utolsó hozzászólók egyikének. Nem vagy érett az anyaságra, hiába ámítasz itt mindenkit és persze magadat is. Nem mernél belenézni a szemekbe, ha az alig barátodnak nevezhetõ valaki felköti magát? És szerinted ez az ember késõbb nem fog felkötéssel fenyegetni, ha bármilyen komolyabb problémát kell megoldanotok majd esetleges közös életetek során? Az ilyen ember nem érett az életre, messzirõl elkerülném, nemhogy együtt éljek vele, együtt vállaljak felelõsséget vele, pláne ha egy gyerek életérõl is szó van a történetben. Azt írtad, úgy tudtad, nem lehet gyereked. Mégis megadatott. Innentõl kezdve mi a bonyolult???? Saját gyereke életéért minden szülõ a magáét szokta felajánlani, te meg inkább elveszed az övét? Ilyen nõ ne legyen anya!!!!!!
Szerintem egy 4 hónapos kapcsolat még annyira nem lehet komoly, hogy a párod anyukája, aki még nem is az anyósod, sõt, úgylehet sosem lesz az ilyen, szinten beleszóljon az életedbe. Az öngyilkos fenyegetéseivel pedig ne foglalkozz, ezt zsarolásnak hívják. Ha egyedül is vállalni tudod a babát- ilyen elõzményekkel - szerintem nem is kérdés, hogy meg kellene tartanod. Õ mindig veled lsz majd, míg ez a bunkó valószínûleg nem. Ne haragudj, de szerintem erre a kapcsoltra ne alapozd a jövõdet...
Elmenni még semmi, hanem a mûtõ elõtt várni a sorodat meg felfeküdni a mûtõágyra na az lessz az igazi próbatétel, közben pedig tudni hogy még él de egy pár perc és halott lessz.Sajnos tapasztalatból irom ezt , nekem egésszégügyi okokból kellet elvetetni de még így is feldólgozhatatlan.
Figyelj, ha a szerelmed és a gyermeked között nem tudsz dönteni, - hiába szól az egyik az életrõl, a másik a halálról, - nem csak õ nem érett az apaságra, hanem te sem az anyaságra! sajnálom, hogy ezt kellett írnom, de a legutóbbi hozzászólásod... Tudod, lehet, hogy erre még nem jöttél rá, mert nem taláéltad meg az igazit, de hidd el, hogy a szerelem SEMMI, NULLA a szeretethez képest! A szerelem lehetõséget ad az utódnemzésre. Ennyi. De egymást boldoggá tenni egy életen át, CSAK szeretettel lehet. És ahol mindkettõ fél ezt így is gondolja és érzi, ott lehet örök házasság. Egyébként nem.
A kérdező hozzászólása: em a keze van ott. csak a feje, és a lába látható. 39mm
A kérdező hozzászólása: nem gyõzöm megköszönni, hogy biztattok, meg mellettem vagytok.csakhát nagyon félek.ha lenne erõm meg bátorságom, megmondanám hogy mehetsz, majd én felnevelem.de szeretem, és ha nem akarom elvesziteni, akkor elkell vetetnem.vagy a baba, vagy a párom.anyósom azért akarja hogy vetessem el, mert a fiát nem akarja elvesziteni.eddig õ sem volt ellene.mindenki azt mondta hogy mi döntjük el.de itt egyedül a párom döntötte el.õ eldöntötte hogy neki nem kell, és ezt el kell fogadnom, és megteni amire kér.de ahogy ismerem magam, nem lesz erõm elmenni az abortuszra:(
A történeted igen szomorú és én is azt mondom, hogy gondolkodás nélkül a babát válaszd! Viszont vmit nem értek: ha úgy tudtad, hogy nem lehet gyereked, minek szedtél fogamzásgátlót? A másik, milyen uh felvételed van 10 hetesen, ahol látszik a baba keze? Mert én a napokban néztem a neten 4d-s felvételeket, ahol a 12 hetes babánál már látszik. Gyanítom Te sima uh-on voltál. Na mindegy, nem kötözködni akarok (nyugodtan le is pontozhattok), a lényeg, mindenképpen a babát válaszd, a pasidat meg felejtsd el!!!
Szia, nagyon sajnálom hogy ilyen férfival hozott ossze az élet, de mindezek ellenére tényleg csoda tortént veled, ne hagyd hogy ezt a csodát elvegyék toled.7hónspjs voltunk egyutt a párommal, igaz 9hónapja ismertem mikor bevállaltuk a babát, most 35hetes vagyok, a legszebb érzés mikor benned mozog, beszélsz hozzá és o reagálrá, mikor ott mocorog a kezed alatt....Ezt egy pasi sem múlhatja felul, nincs az a férfi, aki ilyen érzéseket ébresztene egy noben, mint a saját kisbabája. Tartsd meg ot, a legszebb dolog fog rád várni:) puszi neked és ne sírj, hisz életed értelme ott van benned
Szerintem akár mennyire is szereted inkább a baba, mert a barátod gyanítom vissza megy, de babád lehet, hogy nem lessz több.Nekem volt egy abortuszom, biztosan nem csinálnám mégegyszer!!!!!Most van egy gyönyörü 7, 5 hónapos lányom.Hidd el többet ér mindennél.Rá mindíg számíthatsz, ö melletted lessz e´s mindíg eröt ad.De a barátod???Lehet talál mást, esetleg csak úgy lelécel.Egy baby minnennél többet ér!!!!!meg ha igaza´n szeret, nem hagy el, lehet ez csak a mama müve......Az anyósok "csudákat"képesek csinálni..Hidd el nekem....Èn voltam minden Béka..stb.....de mára elvagyunk, a fia a férjem, és itt egy gyönyörü unoka akit imád.ne hogy elvetesd!!!!!!10 hét az ma´r jó idö.....Gondolj bele milyen volt amikor megláttad azt a kis csodát???Èn majdnem sírtam örömömben.....Ott hurjondtam otthon, mikor végre 11 hónap után megláttam a pozitív tesztet.Pláne mikor láttam a kis pulza´ló szivecske´t.Ez a legnagyobb csoda a világon.NE DOBD EL MAGADTÒL!!!!!!
Szia! Már írtam egy választ. Csak azt kérném írd meg feltétlenül hogy döntöttél, ha már megvan a döntés. Remélem a babát választod.
húú hát nemvagy könnyû helyzetbe az biztos!!de én is a babát választanám! én 21 éves vagyok egy 10 hónapos kislány anyukálya!!az életem egyik legszebb napja voltamikor megtudtam terhes vagyok!! eszembe se jutott az abortusz!! a férjem imádja a kislányát!!és ha nem vetetnéd el a picit akkor megtudnád miaz az igazi szeretet amit egy apró emberkétõl kaphatsz! nem egy ilyen alak miatt veszíteném!! vagy netalán attól félsz hogy nemtalálsz másik párt magadnak mert lesz egy gyermeked??mert már másra nem tudok gondolni!!hogy ennyire véded!!remélem jól döntesz!!
Szerintm csütõrtökön inkább ülj be egy cukrázdába egyél egy jó sütit vagy ülj be egy moziba nézz meg egy jó filmet vagy csak sétálj egy jó nagyot.Mindegy mit csinálsz csak ne a kórházba menny, anyukád helyében én azért egy picit elbeszélgetnék ezzel az anyóssal, a saját kölykével foglalkozzon ne veled kûlgye a saját lányát abórtuszra hülye picsa.
Szia! Sajnálom ami történt veled! Értelek is, meg nem is. Tudom, könnyû külsõ embernek tanácsokat osztogatni. Nagyon sokan ítrak neked, szerintem próbáld meg elemezni a válaszokat. 99%-uk, ha nem 100% arra bíztat, tartsd meg a picit. Ez jelent valamit, nem?! Aztán nézd meg azokat a válaszokat kiemelten, amikben saját történetüket, akkori érzésüket, döntésüket és mostani életüket írták le a válaszolók. Talán azokból mertíthetsz a legtöbbet. Az én véleményem, hogy nem szabadna gondokodnod: a szüleid ott állnak melletted! Õk egész életeden át melletted voltak, szerettek és felneveltek. Az õ kívánságukat is meg kellene fontolnod. Úgy érzem abból a mit írtál, hogy anyukád is szeretné az unokáját! Az nem fontosabb, mint egy anyós????? És nem kell egyedül felnevelned, hiszen segít mindenben, azt írtad! Anyósodra és a nõvérre szeritem nem is kéne hallgatnod, a párodat kell, illetve már meghallgattad, úgyhogy most már neked kell tényleg döntened. Ha elvetetnéd miatta, mudnál rá utána ugyanúgy nézni, mint elõtte? Szerintem megváltoznának az érzéseid iránta, még ha szeretet maradna, akkor is. És elgondolkodtam: ahhoz nincs mersze, hogy vállaljon egy gyermeket, mert feladná érte az övét, de ahhoz van hogy megölje magát?????? Szerintem ennek semmi értelme! Ha pedig az abortusz után nem lehet több babád, meg tudnál neki bocsátani? Ha együtt is maradnátok, és pár év múlva akarná, te pedig (MIATTA!) nem tudnád neki megadni és esetleg emiatt elhagyna, úgy a te életedett tenné tönkre (na meg a piciét! Szóval próbáld elemezni az eddigi válaszokat, ha jobb gyûjtsd ki papírra osztályozva õket. Lehet hogy sokan akik elolvassák hülyeségnek gondolják amit írok, de elõbb próbálják ki õk is, akár ezzel a példával. Sokat segíthet a tisztán látásban. És ne sírf! Jól fogsz dönteni! A szíved nem engedi, hogy olyat tegyél, amit nem akarsz! Beszélgess a szüleiddel is!
Édes Istenem ez szörnyû.... :( Azt hiszem újat nagyon nem tudok írni, csak csatlakozom annyi társamhoz.... Ez a fiú nem szeret téged, csakis magát. Ezért tud ilyen önzõ lenni és öngyilkossággal fenyegetõzni. Aki öngyilkossággal fenyegetõzik, az a legönzõbb ember a világon. És mivel nem szeret téged, ezért az abortusz után csak idõ kérdése és elhagyna. Vagy te hagynád el, mert nem tudnál a szemébe nézni, annyira meggyûlölnéd, hogy megölte a saját gyerekét! Senki mással ne foglalkozz, csakis a GYERMEKEDDEL!!!! Már mindene kifejlõdött, él benned! Amikor pedig megszületik, maga lesz a csoda! Nekem 4 hónapos a lányom és valahányszor ránézek, sírni támad kedvem a boldogságtól, hogy van nekem. Nem tudnám elképzelni nélküle az életemet és nem bírnám elviselni, hogyha bármi baja lenne! Nézegesd a babád ultrahangképét és éld bele magad az anyaságba! Te Drága fiatal lány, kérlek, nehogy elvetesd a gyermekedet!!!!!!
Mélységesen fel vagyok háborodva a te szeretett párodon. A ti kapcsolatotok így is úgy is halálra van ítélve.Ráadásul van segítség akik melleted állnak, a szüleid.Tiszta sor hogy azt kell választanod a hogy megtartod 22 évesen az a normális ha így döntesz, neked most ne az legyen a fontos hogy a barátoddal akivel csak pár hónapja vagy együtt és az elsõ nagy próbatételnél így viselkedik mi lesz...Kit érdekel.Az csak a fontos hogy te és baba jól legyetek.TARTS MEG! ÉN SZÍVBÕL REMÉLEM HOGY EZT A MEGOLDÁST VÁLASZTOD!Remélem megtudjuk megírod itt hogy mi lett a végeredmény!
Szia!Nagyon sajnállak téged, de azt mondom hogy ne vetesd el ki tudja mikor lesz megint lehetõséged arra hogy ANYA légy?!Tudom mit érzel, mert nekem i s volt egy barátom akivel két évig jártam és engem is zsarolt hogy felköti magát ha otthagyom.2évig szenvedtem mellette ugyan ezért mert mi lesz ha....?De sikerült otthagynom és van egy 4éves kapcsolatom és menyasszony vagyok a volt pasim meg még mindig él és van másik barátnõje.Aki ilyenekkel fenyeget az nem teszi meg csak a szája jár.Ha arra kényszerít hogy vetesd el akkor nem is érdemel meg téged.Az anyósodról ne is beszéljünk....gondolj bele milyen kapcsolat lenne ez ha most õk irányítanak.Mellesleg van egy ismerõsöm akinek a párja és az anyja nem akarta hogy megtartsa a picit, de õ megtartotta hogy õ felneveli egyedül is és amikor meglátták a picirõl készült fotókat(még a hasban)megszerették õk is és és már együtt várják a baba születését:D És ha anyudék meg melletted állnak akkor minden rendben lesz!!!Te döntesz, remélem jól!!!Majd írj hogy mire döntöttél!A kisbabád nem tehet semmirõl és õ akar téged ha téged választott anyukájának!
Az a baba a részed, ha így nem szeret téged se szeret.
Ne hagyd hogy zsaroljon, tartsd meg a babát és szakíts a pasival, mondd neki nem kell tõle semmi, akkor miért kötné fel magát.Anyukád ha melletted van menni fog, én tutira megtartanám.Én véletlen lettem terhes enyém is meglepõdött igaz nekem már van egy 9 éves kislányom, mondta kényelmesebb lenne ha elvetetném mert magas a vérnyomásom és emiatt lehetnek kockázatok, de nem vetetem el az én döntésem is.Már beletörõdött én mondtam neki itthagyom pedig segítségem se nagyon lenne, de egy kistesóra nagyon vágytunk a lányommal.Ma már örül a babának csak jobb volt nyavalyogni.Az eddigi életét kényelmét féltette.
Egy szó mint száz szûld meg, persze senki nem dönthet helyeted de ha megvan a segítséged akkor miért ne?Szerintem elég sok választ kaptál már de te tudod hogy döntessz.Ezek az emberek négy hónapja ismernek téged hát hogy jönnek õk ahhoz hogy ilyet kérjenek tõlled.Van egy ismerõsöm õ is ilyen helyzetbe kerûlt mint te csak annyi külömbséggel hogy ott a pasi is akarta a gyereket eleinte, aztén az annyával kitalálták hogy mégse kéne mert már van kettõ minek harmadik, csak ezzel az volt a baj hogy a 12 héten találták ki.Itt ahol mi élünk van egy kórház de itt nem vállalták el a pasi elvitte pestre, hát majdnem ott maradt a mûtõágyon.Még mindíg eggyütt vannak de a pasinak akkor is volt és azóta is van szeretõje.Remélem te nem jársz így.
Nekem nem kérdés, hogy nem szeretek egy olyan pasit, akinek nem kell a saját gyereke, tudván a multad. Nekem is azt mondták, nem lehet gyerekem, most 13 hetes a lányom, és imádom. Párom már a kapcsolatunk elején támogatott, és azt mondta, hogy mindent megteszünk azért, hogy legyen, és türelmes lesz velem.Szeretnénk még babát, de lehet sosem lehet... Én biztos, hogy a baba mellett mardnék, ésidõvel találnék valakit, aki így is szeret engem!!!
Nem vagyok jósnõ, de ha el is mész abortuszra, akkor is szakítani fogtok a pároddal ez 100%. De mivel ezt nem látod be, így tényleg nagyon éretlen vagy még! Nagyon sajnálom, hogy nem egyértelmû számodra ez a választás:( Ha megteszed, meg sem érdemled, hogy gyerekkel ajándékozzon meg a sors!
Baba! Párod csak üres fenyegetõzést csinál, nekem is volt olyan pasim, aki azzal fenyegetõzõtt, ha elhagyom megöli magát, elhagytam, és ma is él a pasi.... Kitartás! Rengeteg lelkierõt, egészséget Neked, és vigyázz nagyon magatokra, tényleg kaptál el ajándékot az Élettõl, élj vele!!! 8 hetes kisfiu anyuja
Nézd, én úgy látom, hogy neked mind a szíved mind az elméd ugyanazt akarja. A babádat! Lényegileg már döntöttél. Hogy ennek a körülötted élõkre nézve, milyen következményei lesznek, az már nem a te feladatod, se dönteni, se befolyásolni nem tudod a tetteiket! Te kaptál egy esélyt, és nagy valószínûséggel _egyetlen_ esélyt, hogy saját babád legyen! Aki ezt nem érti meg, és érzelmi zsarolással, fenyegetéssel gyilkosságba akar kergetni téged (vagyis az abortuszra), az azt kell, hogy mondjam, nem szeret igazán. És a párod is köztük van, sajnos. De mindenképp adj neki lehetõséget, hiszen, ha símogatta a hasadat, azzal már a babátokat símogatta... remény van, hiszen a szeretet tud és képes fejlõdni! Ha szabadságot adsz a párodnak, a babáért megpróbálod elengedni õt lélekben, hidd el, mellettetek fog maradni. Azt persze nem tudjuk, hogy meddig, de ha szét is mentek valamikor, õ már más emberként fog elhagyni téged, nem kell, hogy féltsd majd! A párod reakcióiban nyilván a kezdeti pánik is benne van, ami szintén csitulhat, de ha nem, és neadjisten a legrosszabb következik be (öngyilkos lesz), neked akkor is a babád lesz a legfontosabb, aki a pocakodban növekszik, és _csak_ terád számíthat, felelõs vagy érte! Egyébként is felnõtt nõ vagy, bármikor új életet kezdhetsz, olyan megoldások vannak, amikre eddig gondolni sem mertél, - elköltözhetsz, új párod lehet, bármi... Egyben azonban biztos vagyok. Ha hagyod, hogy a félelmed úrrá legyen rajtad, és elveteted a babádat, akkor soha nem fogsz tudni magadnak megbocsájtani, és annál rosszabb érzés nincs, mint amikor az ember úgy érzi, hogy valamit megtehetett _volna_ a gyermekéért, de nem tette! Valaki, nevezd akár Istennek, akár sorsnak, egy gyermeket akar neked ajándékozni. Egy feltétel van még: az ajándékot el is kell fogadni! Ne félj ezt megtenni!
Szia! Nem tudok és nem is akarok tanácsot adni, sajnos neked kell eldönteni, hogy mit szeretnél. De azért abba is bele kell gondolni, hogy nem könnyû egyedül nevelni egy kisbabát, függetlenül a szülõi segítségtõl.Persze az elõzmények ismeretében érthetõ, hogy miért akarod megtartani. Valahol az is érthetõ, hogy ennyi idõ után a férfiak nagy része nem szeretne gyereket, nem a te párod "sajátossága". Az tény, hogy bármennyire is szereted, ennek a kapcsolatnak a továbbiakban semmmi értelme, függetlenül a döntésedtõl. És azt se felejtsük el, hogy általában ennek közös döntésnek kellene lennie, hiszen ennek a kisembernek 2 szülõje van, nem csak 1. Kívánom, hogy úgy dönts, hogy a késõbbiekben se bánd meg! A többi nem számít! Kitartás!
És ha felakassza magát akkor mivan?semmi.Az életben annyi minden van ami miatt felakaszthatnánk magunkat, ha õt egy kisbaba ennyire megijeszti akkor valószinû hogy a többi stressz helyzettel sem tudna mitkezdeni ami majd az életben érni fogja.Én is egyedûl nevelem a kislányomat, tudod mijen jó elvagyunk?Néha jól összeveszünk aztán meg kibékülünk sokat kirándulunk, sétálunk moziba járunk aztán meg beülünk az autóba és csak megyünk, nekem õ az igazi társam jóban roszban.Neked pedig õ lessz csak hagyd meg az életét, nem kell ezt a "egyedûl nevelem a gyerekem"dolgot túl misztifikálni ez is olyan természetes dolog mint levegõt venni.Nem te leszel az elsõ nem is az utólsó aki egyedûl neveli a gyerekét.
Szóval Te magad is bizonytalan vagy a párod érzéseiben...Az abortusz után is elhagyhat, Te is tudod...Ne hagyd magad zsarolni! Te tudnád ugyan így szeretni a párodat azután is, hogy õ és családja rákényszerítésére elvetetted a babátokat? Nem éreznéd magad becsapottnak, megfosztottnak attól a boldogságtól, hogy ANYA lehetsz? Egy férfinak könnyebb tudomást sem venni a gyermekérõl, minthogy öngyilkos legyen a születése miatt. Ahhoz több bátorság kellene...Azért, mert katona, mutasson bátorságot, hogy MERI vállalni... Vagy legyél Te a bátor helyette is, a babádért! Magadért! A szüleidért!
Ha döntesz (akárhog yis) ne a párod vagy az anyósod miatt dönts! Saját magadat tartsad szemelõtt!!! Az a lényeg és nem a párod, aki kitudja meddig lesz az. és valóban a kapcsolatotok már most halálra van ítélve!!!! 1. válaszoló
Szia! Nézd csak a saját érdekeidet, most az egyszer ne foglalkozz senki mással! Ha a szüleid melletted vannak, akkor minden rendben lesz... Ídõvel telán a párod is másképp látja majd a dolgokat, ha mégsem, akkor nem érdemel meg téged és a babát sem. Régóta vártál erre a kis életre, ne dobd el magadtól, mert egész életedben bánni fogod. Nekem volt egy abortuszom, mert a baba nem maradt meg és muszály volt kitisztítani a méhem, igaz kicsike volt még a baba, csak 7-8 hetesen de nagyon kikészültem. 31 hetes kismama, a harmadik babánkat várjuk.. Szorítok neked nagyon, hogy jól dönts és legyen erõd végigcsinálni!!!! Fel a fejjel és ne sírj, nem tesz jót a kisbabádnak!!!
A kérdező hozzászólása: most csütörtökre vagyok beirva abortuszra.addig kaptunk lehetõséget a meg gondolásra.vagy is a párom, aki hajthatatlan.és igaza van, aki azt irta, utolsó elõtti, hogy megfogom gyülölni, és ha ránézek eszembe fog jutni.már most nagyon haragszom rá amiért nem érdekli az egészségem, csak saját magával foglalkozik.
Te magadnak szeretnél babát vagy egy pasinak, aki fontosabbnak tartja magát a hozzád fûzõdõ állítólagos szerelemnél és annak már fejlõdõ gyümölcsénél.Ha ennyire nem akat gyereket õ is védekezhetett volna.Mennyire szeret, ha a segítség ellenére is rávenne, hogy megöld a benned lévõ magzatot, aki már mozog és ver a szíve.Nekem is nekezen jött össze a baba és semmi pémzért nem ölten volna meg.Megteszed és mi a garancia, hogy valaha még összejön?Az elõzmények tudatában én a helyedben a baba mellett döntenék.Az abortusz után te tudnád még szeretni a párod?Jól gondoldol át mit teszel, mert itt csak 1* dönthetsz!
Ha elvetetnéd, ezek után szerinted milyen lenne a kapcsolatotok a pároddal meg az anyóssal? Ez a kapcsolat halálra van ítélve! A barátod azt se tudja, hogy élni vagy halni akar. Gyáva alak! Fél a felelõsségtõl, és fél felkötni magát. Ez vicc! Legyél okos! Ne idegeskedj, mert még nincs "biztonságban" a baba. A 12. hétig rizikós. A babát tartsd meg, csak rá koncentrálj! Még fiatal vagy, találhatsz magadnak még pasit. Hidd el, nem nehezebb, mint aki gyerek nélkül keres párt!
Szerintem a párod nagyon kegyetlen nem tudom amúgy milyen ember de ehhez a dologhoz borzaszo kgyetlenûl áll, figyelj mire a mûtõasztalig eljutsz kb. a 12 héten leszel, hagyná hogy ott maradj a mûtõágyon csak azért hogyneki ne legyen gyereke micsoda kegyetlenség ez?De hát ha az annya is ilyen mit lehet várni a fiától, nagyon nagy lessz már az a baba ahhoz hogy elvetesd bármi bajod is lehet a mûtét közbe vagy után is.Aztán lehet hogy neked többet nem lehet babád, õ meg malyd 30 évesen hiába várja tõlled a gyereket, akkor meg lehet hogy elhagy egy olyan nõért akinek lehet gyereke.A szüleid nem tudnának segíteni abban hogy felneveld a kicsit?Szerintem ne vetesd el, lehet hogy amúgy sem maradnátok eggyütt, de legalább ott lenne neked az édes kisbabád.Nagyon sajnállak mert tudom mit érzel, ez egy bórzasztó dolog én mikor ilyen helyzetben voltam rosszúl döntöttem amit azóta sem tudok feldólgozni.Ha mégis megteszed szerintem nem fogtok eggyütt maradni mert megfogod gyûlõlni a párod, mert ha ránézel mindíg eszedbe fog jutni és nem fogod tudni neki megbocsátani.Szorítok neked nagyon.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, aranyosak vagytok hogy biztatok.de szeretem, a párom, de annyira bizonytalan vagyok.minden vágyam egy baba, és most hogy kiderült, hogy lehet sajátom.... anyósom azt mondta hogy egyszer már kigondolt valamit a párom, és meg is tette, és amugy katona, és fegyver van náluk, attól is fél anyós hogy megölti magát.szüleim, mindenáron azt akarják hogy tartsuk meg, mert félnek a következménytõl.lakhatunk nálunk, mindenben segitenek, nem lenne gondunk.de a páromnak nem kell belõle.egyedül felnevelni? félek, és nem tudom mi a legjobb döntés.attól is félek, ha elvetetem, a párom nadj isten elhagy 1-2hónap után.kitudja.
Szia! Nagyon megrendített a történeted. Én úgy látom, hogy te szeretnéd ez a babát megtartani, van segítség, szüleid melletted vannak. Mivel leírtad a lehetségek következményeket, azt mondom tartsd meg, borzasztó lehet, ha valakinek nem lehet gyermeke. Én viszont megértem és sajnálom a párodat, nagyon fiatal, a kapcsolatotok nagyon rövid, jogosan érezhetné magával szemben kib...nak, ha nem lennének azok a tények amik vannak, hiszen mindemelett gyógyszer mellett lettél terhes. Szerintem egy darabig hagyd a párodat, ne hívd fel, ne vedd fel a telefont ha keres, hadd tegye magában helyre ezt a dolgot, és eszedbe ne jusson elhinni azt hogy majd felköti magát. Nagyon nehéz dolgod lesz majd, egyedül felnevelni, nem élheted majd gondtalanul a fiatalkorodat, nehéz lesz majd párkapcsolatot kialakítanod, de mindig arra gondolj, hogy milyen lenne örök életedben gyerek után vágyakozni. Legyél ügyes, és erõs, a sírást pedig fejezd be, baba megérzi. Sok puszit neked.
mjad írd meg mi történt ! Nagyon drukkolunk érted és a babáért!:)
..elõzõ vagyok. Ja, már olvasom, hogy anyukád melletted áll! Akkor minden oké, ne foglalkozz a barátod családjával, a fiús anyák úgyis egy külön állatfaj:) már bocsi...
Ne aggódj nem fogja megtenni! ez tuti! És ha ennyire önzõ akkor nem érdemel meg se téged se a babát és kár ezen rágódnod! Az anyósod meg egy érzéketlen nõ. Hisz elvileg õ is anya. Ha megteszed örökre bánni fogod. Még azok is bánják, akinek nincsen ilyen múltjuk és után tudnak szülni babát. De ez egy egészséges nõnek is hatalmas lelkitörés. Szerintem állíts válaszút elé. VAgy te és a bab vagy fel is út és le is út!!!!!Ne kockáztass! elsõ válaszoló voltasm
Az elõzõ vagyok.Nekem 23 évesen volt az elsõ vetélésem, ami után a párom azt mondta:megkönnyebbül.Majd volt még egy vetélés, végül tavaly megszületett a kisfiunk, ami után a párom azt mondta, ha tudta volna, hogy ilyen az apaság már 10 ezelõtt csinált volna gyereket.
Anyósod csak magának meg a fiának akar jót, a te érdekeidet nem tartja szem elõtt.Szerintem durva hogy ilyet kér tõled, õ mit szólt volna ha az õ anyósa szól bele ennyire az életébe? Szereted a párod, de õ nem biztos hogy ugyanígy érez...ne keseredj el, anyukád melletted áll.Szerintem ha elveteted el fog hagyni, már bebizonyította hogy nem veled képzeli el az életét.:-(
Rád akarják hárítani a felelõsséget egy élet kioltásáért? Akiben mint a tiéd, úgy az õ vérük is csörgedezik? Én azért megkérdezném tõle, miért az öngyilkosság lenne részérõl a megfelelõ viselkedés?? Ha nem kell neki, menjen, menjenek a p-ba, téged meg hagyjanak békén! Tuti, csak idõ kérdése, hogy mikor gyûlölöd meg azért, amit tesz ellenetek! Ezért mondom, hogy csak magatokkal foglalkozz. A csodák nem szoktak megismétlõdni!!
ne hallgass anyósodra.Ha a párod ennyire h...e, hogy egy döntés miatt eldobja a z élete´t, meg is érdemli...De nem tené meg.Ugyan mie´rt egy baba miatt, akitöl az élet csak csodálatosabb lehet??Már én is írtam egyszer, de mégegyszer::NE VETESD EL A BABÁD AZ ANYÓS ÉS BARÁT MIATT: Sajna te többet érsz náluk és a babád is......100x
Beszéld át még ezt a pároddal.Az nem lehetséges hogy csak az anyós nem akarja és megakarja gyõzni errõl a fiát?
Nem lehet, h az anyósod van a dolgok mögött? Lehet, h Õ nem akarja ezt a babát, nem????
Ne a párod levegõbe dobált fenyegetései érdekeljenek! te egy élõ kis magzatért felelsz a pocidban. És azért lennél te magad is gyilkoss, hogy bedõlj egy önzõ pasinak, aki tutira elhagy ezek után?? és amúgy is mit várnak tõled? Ha elveteted majd ugráld õket körül???
Szerintem õk ne merjenek a te szemedbe nézni ezek után ahogy bánnak veled.Nekik nem sok közük van hozzá, hiszen a TE gyereked, az õ sorsáról csakis te rendelkezhetsz, hiszen a TE szived alatt van és TE VAGY AZ ANYJA!Nem anyósod, nem a testvérei hanem TE!!!Szerintem megtartani meg nagyobb bátorság mint elvetetni.
A kérdező hozzászólása: van egy kis képem a babámról, ahol látszik a feje lába. a párom valamelyik este simogatta a hasam, és nézte, és mosolygott rá. akkor ezt miért csinálja?
Szakíts vele, mond meg neki, hogy semmilyen kötelezettsége nincs feléd és tarts meg a babát. Ha többé nem lesz gyereked nagyon bánni fogod!!!!!! Ez a pasi nem ér semmit, fenyegetõzik, hogy felköti magát? Kösse a farkánál fogva! Ez a te döntésed, nagyon megfogod bánni ha elveteted. Jobban fogod szeretni, mint a barátodat v.bárkit a világon, ha meglesz onnantól ezek az emberek nagy senkik lesznek. Gondold meg és inkább azzal a családdal szakíts, mint a babáddal!
Szia! Sajnos szerintem is a kapcsolatotok elég nagy csorbát szenvedett már. Nem vagy már nagyon fiatal, úgyhogy én sem vetetném el a babát a helyedben! Lehet, hogy most tiltakozik a párod a gyerek ellen, de ha megszületik lehet, hogy másként reagál. Más mikor már ott van a baba. Ne rontsd el az életedet, valószínû örökre megbánnád! Nem könnyû elveszíteni egy babát, ha Te szeretnéd. Nekem 1 éve 36 hetesen halt meg a babám, majd bele õrültem, hogy a 8. hónapig bennem fejlõdött, majd nem örülhettem Neki. Gondold meg jól, ilyenkor már minden szerve kifejlõdött, csak növekednie kell! Nagyon sok kitartást, erõt bárhogy is döntesz!
A kérdező hozzászólása: én csak attól félek, hogy ha azt mondom megtartom, akkor megy és betartja tényleg a szavát.és nem tudnék ugy a testvére és a szülei szemébe nézni.biztos meg utálnak, hogy az én hibám miatt tette meg.
Azt írod, hogy minden vágyad egy baba!Lehet, hogy durván hangzik, de én gondolkodás nélkül a baby-t választanám!Fõleg úgy, hogy lehet, hogy már nem is lehet több gyereked.A baba egy életre szól a pároddal meg lehet, hogy csak 1-2 évig lennétek együtt(más okból kifolyólag).Én 30 hetes terhes vagyok, és nekem is azt mondták a dokik, hogy kész csoda, hogy teherbe estem, ezért nem vetetném el a gyerekemet semmi pénzért sem.Még akkor sem, ha párom el akarna hagyni a baba miatt, pedig mi már 7 éve vagyunk együtt.Tudom, hogy könnyen magyarázok, mert én nem vagyok ilyen helyzetben, de hidd el egy életre megbánnád, ha elvetetnéd a picit.Kitartást!Mindenképpen írd meg, hogy mi lett Veletek, ha gondolod akkor privit is írhatsz!Kérlek jól gondold meg mit teszel, mert egész életedben a döntésed súlyával kell együtt élned!
Szia. Az én párom sem akarta a babát. Közöltem vele, hogy ok, ne vállalja, de én megtartom. Nem kérek semmit tõle, sem a nevét, sem a pénzét. Aztán ahogy tellik az idõ úgy látom meggondolta magát. De nekem már nem kell társnak. Lehet, hogy a Te párod is meggondolná magát. Ne egy férfitõl tedd függõvé ezt a kis életet. Õ egész életében szeretni fog Téged, és Te is szeretni fogod Õt egész életedben, míg a mostani párodat nem biztos. Fõleg az abortusz után. Fogod tudni tisztelni? Meg fogod tudni neki bocsájtani valaha is? Nem hiszem. Rajtad áll a döntés, de én úgy látom a soraidból, hogy Te nagyon szeretnéd ezt a babát. Érts meg, senki nem veheti el Tõled, ha nem akarod. Kívánom neked, hogy olyan döntést hoz, amit soha nem fogsz megbánni.
A kérdező hozzászólása: az anyósom most hivott és sirt, hogy csak vetessem el, mert a párom felköti magát azt mondta.és utána én leszek a hibás.anukám mellettem van, végülis az én családom.anyósék azért vannak ellene, mert féltik a fiát. páromnak beszéltem a multamról, de nem hatja meg.köszi a válaszokat.életemben nem sirtam még ennyit.félek attól is hogy elhagy, és megteszi amit mondott:'(
A kérdező hozzászólása: tegnap azt mondta hogy szedjem össze a cuccát, elmegy, és felejtsem el, és neveljem egyedül.de csak itt maradt, mert holnap lesz a mûtét.most engem hibáztat a párom és családja, és nem értenek meg.azt mondták hogy 11hetes vagyok a babának 35mm-nek kéne lennie, és már 41mm, és ezért ne kockáztassak, és tartsam meg, a párom meg mennyen.apukám is azt mondta hogy dobjam ki.de ezt mind azért teszem hogy ne hagyjon el.csak sajnos, érzem hogy nincs mellettem, jókedvû.....stb.és még megkérdezi meddig sirok még, és meddig leszek magam alatt.sehova nem jött el velem.ma is apuval mentem az orvoshoz.egyedül kellett intéznem mindent:( és ennek ellenére buta vagyok ha mûtét alá vetem magam.már csak a csekket kell befizetnem:( a hasam is nagyobb a kelleténél....nehéz nagyon.hát holnap ha nem lesz mûtét irni fogok, de ha nem irok holnap akkor mûtét lesz.sajnos rá vagyok kényszerülve, hiába mondják mások hogy nem vagyok érett anyára. csak nem tudják át érezni amibe én most benne vagyok.
A volt barátod után egy cseppet se fájjon a fejed. Az a férfi aki ilyeneket tesz és mond az nem férfi, hanem egy senki. Sok szerencsét a továbbiakban :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen.jól esik hogy ezt irjátok:)
Gratulálok a döntésedhez. Lehet, hogy tévedtem, és mégsem vagy már kislány?! Nagyon sok boldogságot kívánok a picihez! És egy jótanács: csak a szüleidre halgass, Õk azok, akik mindig a legjobbat akarják Neked/Nektek!!!
Szia! Nekem is van egy betegségem ami miatt azt mondták nem lehet gyerekem, nah most igaz a párommal 4 éve vagyok együtt, de ha véletlenül mégis terhes lennék, nem érdekelne sem a párom hogy elhagy mindenképp megtartanám a babát. Anyosomék sem szeretnék ha lenne gyerek, de ez annyira nem érdekel és önzõ vagyok lehet, de nekem a baba mindennél fontosabb lenne. Az hogy a párod felakasztaná magát hát szerintem így csak zsarol, és mi van ha elveteted a gyereket és pár évig együtt vagytok babát szeretne de neked már nem lehet akkor meg azért hagyna el. Ha a szüleid melletted annak és õk is szeretnék hogy unokájuk legyen akkor szerintem tartsd meg. Remélem jól döntesz!
Gratulálok, nagyon bátor vagy! Kívánom, hogy rengeteg örömöd legyen a babádban. A döntésed igazi súlyát úgyis akkor fogod ténylegesen átérezni, amikor megszületik, a karodban tartod, óvod-neveles, amikor kitölti az egész életeset!
Jól döntöttél :) nem fogod megbánni!! Vigyázz magadra!
ja és a kérdésedre a válasz igen ott alaposan kivizsgálják a picit és megmondják ha esetleg v.mi probléma van! ezek után meg menni kell majd védõnõhöz aki mindenben segít, elküld vizsgálatokra gyakorletilag õ felügyeli a terheséged rendjét!! 10 hónapos baba anyukálya:)
gratula hogy így döntötél!!ha mész ultrahangra meglátod a pici babád!!:) ennél szebb élményt nemis tudsz elképzelni!!nemsokára kiderül hogy fiú vagy kislány!!!rengeteg jó élményedben lesz részed az tuti!!:) még 1 x gratulálok, hogy így döntötél!! boldog baba várást!!:)
A kérdező hozzászólása: tényleg nem kamu.jövõhét csütörtökön kell mennem genetikai uh-ra, mert 12 hetes leszek. igaz ott már kiderül ha valami nincs rendben? ha kell küldök valakinek képet is mert van pocak:) egy kicsi:)
A kérdező hozzászólása: néhány válaszon meglepõdtem.na nem is lényeg.igen tényleg megtartottam a babát, az hogy nem ülök mindig gép elõtt nem jelenti az abortuszt.bocsánat hogy nem irtam, de a párom még csütörtök este itt volt, és beszéltünk vele, hogy neveljük fel közösen, de hiába.itt hagyott, én még szomorúan, és sokat sirok miatta, de a BABA MEGVAN, és nem kamu!!!!!Köszi a sok jó hasznos választ.igérem fogok irni.
Utolsónak: én is ezt kérdeztem tõle (kérdezõtõl), hogy ha úgy tudta, nem lehet gyereke, minek szedett gyógyszert??? De nem reagált rá és rajtam kívül senkinek nem volt gyanús... Eddig mindenki azért könyörgött neki, hogy tartsa meg a babát, most meg azért, hogy legalább válaszra méltasson bennünket. Hát hogy van ez???
Hát persze hogy kamukérdés, félig meddig meddõ de azért szedi a gyógyszert és még így is teherbe esik, ugyan már.
szerintem elment abortuszra és nem meri megirni..pedig az Õ élete, Õ döntése, és mindenki ott cseszi el a sajátját ahol akarja....sajnálom ha megtette, de nem õt, hanem a kis életet, ami benne fejlödött..
Szia! Istenem, gratulálok hogy így döntöttél! Bátor vagy, de mégis tiszteletreméltó! Most már ne szomorkodj, a picikédre koncentrálj. Meglátod meghálálja majd h megtartottad! Kívánom, hogy nagyon sok örömöd teljen a kis bogyódban egész életedben. Jó egészséget mind2töknek! K.
Konkrétan ilyen helyzetekben kiderül, milyen is az ember párja illetve a járulékos családtagok. Ha együtt maradtok, mindig érzelmi zsarolásban fogsz élni, mindig az lesz amit a párod meg a családja akar? Ez a TE döntésed. Én megtartanám a babát, vagy ha nem is tartanám meg, a pasit sem.
Szia! A barátod képzelje el magát abban a helyzetben, hogy õ lenne 22 évig impotens, és mikor nagynehezen felállna neki, te meg azt mondanád, hogy bocsika én már nem igénylem akkor õ mit szólna? Hiddel, ugyan az a helyzet, csak õ nem szenvedne a választás nehézségével! Nem ítélem el õt sem, de én tudom milyen elveszteni egy embriót, és hidd el nem könnyû vele élni, pedig nekem elhalt, és nem én döntöttem úgy! Tarsd meg! Legyél inkább büszke anya, mint egy "halott szerelmes"! Kitartás!!!!!!
Így van, Neki köszönheted! Én is hálát adtam és adok is Értetek! Sok-sok puszi, Judit
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszadó nagyon aranyos:) persze az mindenki aki irt nekem:) már megvettem neki az elsõ kis rugdalózót.de többet nem merek venni, majd késõbb.annyira jó, most már kezdem igazán felfogni hogy a szivem alatt van valaki:) mindenki nagyopn várja a családban, és még akitõl nem vártam segitséget, azok is felajánlották:) alig várom hogy elteljen ez a 6hónap:) a baba lehet hogy sõt, tuti emlékeztetni fog az apjára....de szerintem amilyen szeretettel várjuk õt, (Fõleg én)nem lesz gond:) .És hálát adok az Istennek hogy nem engedte hogy elmennyek az abortuszra!!!!
Annyira örülök!!! Végigstresszeltem az összes választ, annyira jól döntöttél!!! Én 22 éves vagyok, és van egy 10 hónapos kislányom.. Nagyon szeretem!!!! Olyan aranyos!!! Huh... De örülök, hogy megtartottad... Nagyon izgultam azért a kis életért!!! Nem azt mondom, hogy nem lesz olykor nehéz, de annyira megéri!!! ANNYIRA JÓL DÖNTÖTTÉL!!!! ANNYIRA SZERETNI FOG AZ A KIS EMBER!!! Férfi nem tud úgy szeretni!
Szia! Csatalokozom az elõttem szólókhoz: gratulálok! :-) Az "apa" dologra reagálnék: én csonka családban nõttem fel, 8-9 lehettem, mikor Anyuék elváltak. Elég rossz gyerekkorom volt, túl hamar felnõttem, mert muszály volt. Én azt mondom, hogy ha olyan a volt párod, mint az én "apám" volt, akkor örülj, hogy nem maradt Veletek! Inkább legyél neki csak Te, akitõl minden szeretetet megkap majd, mint hogy legyen egy olyan, akitõl mondjuk retteg... Csak a bébidre koncentrálj, meg magadra!!! :-)
Nem muszály apa nélkül felnõnie.Most nem az igazi apjára gondolok.Jó, biztos ritka hogy gyerekkel is kellj egy férfinek(most biztosan megcáfolnak majd de nem baj jó is ha valaki majd ír ellenpéldát, neked az csak jó)Szóval ritka lehet de biztos van és te is megtalálhatod még az igazit, aki gyerekkel együtt úgy szeret amilyen vagy és a gyereket is szereti.Nem biztos hogy a születése elõtt megtalálod de nem vagy elkésve még az életedben biztos megtalálod.Bocs a sok szóismétlésért.Vigyázz magadra, és a kicsire.Légy erõs sikerülni fog minden gondolkodj pozitívan!Boldog és egészséges babavárást!Örülök, hogy végül jól döntöttél!
A kérdező hozzászólása: szia:) milligest tabit szedtem. 4hónappal ezelõtt kezdtem el, mikor a párommal összejöttem. két szem maradt ki egész véletlenül, de amikor kihanytam, másnap este ugyanugy bevettem.valószinû ez a két szem okozta a terhességet, és amig nem tudtam hogy terhes vagyok, folytattam a tabit, majd amikor kimaradt elmentem a házi orvoshoz, (mert azt hittem a tabi kavart be, hogy még nem szokta meg a szervezetem)aki azt mondta hogy ne szedjem a tabit, várjam meg amig megjön, és folytathatom, hát addig vártam, hogy ez lett belõle.
A kérdező hozzászólása: nem gyõzöm megköszönni. Kicsit félek hogy egyedül, már mint Apa nélkül hogy fogok boldogulni, de akik mellettem maradtak azok tudom hogy segitenek, de mégse olyan mint apával nevelni ezt a picit.de igy is mindent megteszek hogy ne érezze az apa hiányát.
Szívbõl gratulálok! Most már csak elõre nézz, óvd, védelmezd, szeretsd a babádat! Az elsõ, és legfontosabb lépést már megtetted, hogy tökéletes anya légy! Boldog babavárást, és aztán boldog babázást!
Szia! Mi ma kereszteltük a 7 hónapos fiamat és nem akartam úgy lefeküdni, hogy ne tudjam veled mi van. Remélem jövõre teszel fel keresztelõvel kapcsolatos kérdést:) )) vigyázz magatokra, és az UH-n ne félj semmitõl biztos minden ok lesz. Ha úgy fordul és ügyes az Uh-s orvos akár már azt is láthatod milyen nemû:) ))
NE TEDD MEG! BESZÉLJ A PÁRODDAL, HA NEM ÉRTI MEG HAGYJAD OTT!!! VAN MÉG 1000 MÁSIK FÉRFI, DE GYEREK LEHET, HOGY CSAK EZ AZ 1!!!
Szia! Nagyon örülök, hogy így döntöttél!!! Tényleg nem fogod megbánni. Ez örök életre szól, míg a párod, mint kiderült, nem. Ha akarsz beszélgetni valakivel, én is szivesen felajánlom, hogy írhatsz privit. Bár lehet nem tudok sok okosat mondani, csak a tapasztalataimat. :) Egy 9 hetes kisfiú anyukája
Lehet, hogy igazad van, elõzõ válaszoló... Nem tudom... Nekem magyon eredetinek tûnt a kérdés, de benne van a pakliban...
Csajok! Nekem van egy olyan érzésem, hogy ez az egész kérdés kamu volt! Szerintem a kérdezõ arra volt kíváncsi, ha egy nõ ilyen helyzetben van, akkor a többiek hogy gondolkodnak, hogyan vélekednek errõl az egészrõl. Meg vagyok arról gyõzõdve, ha egy nõ terhes lesz úgy, hogy éveken keresztül azt hitte, hogy nem lehet gyereke, akkor soha senkiért és semmilyen körülmények között nem merül fel benne az, hogy elvetesse.
Most akkor tényleg kamu volt??? Remélem csak dokihoz mentél vagy várárolni vagy...??? Itt tényleg annyian írtak már Neked, legalább annyit megtehetnél, hogy a sok aggódó csajszinak írsz vmit...
Õszintén remélem, hogy nem csak kamu az egész!!! Az a baba nagyon akarhatott Téged! Erre gondolj, meg arra, hogy Õ csak a Tiéd lesz. És idõvel találsz majd egy olyan pasit, aki így, gyerekestõl is szeret!
A kérdező hozzászólása: Itt vagyok megint, és az utolsó néhány válasz elég keményen hangzik.Valaki irta azt hogy 4 hónapja ismerem õket.Nem! Évek óta ismerjük egymást.De nem is ez a lényeg, hanem amit irni akarok.Nem kell többet gyõzködni.Hülyeséget csináltam, mert befizettem a csekket, de viszont ugy döntöttem, megtartom a babámat.Nem birom megtenni hiába szeretem a párom.Össze lett szedve a cucca, és itt hagyott.Ezt nehéz lesz fekdolgoznom, mind azt hogy igy szeretett, hogy cserben hagyott.De a babám megmarad, és innetõl kezdve nem tud érdekelni, mert kezdek elhidegülni tõle.....:(amiért ezt tette velem.
Közel 100 ember írta meg a véleményét és mind a gyereket választaná! Ha ez neked nem elég, akkor megérdemled a sorsod, mert pasid az nem sokáig lesz és akkor majd nem tudod visszacsinálni! Megölöd a gyereked! Csak azért van melletted ez a manus, hogy biztos elveteted-e a gyereket utánna rövid idõn belül lelép! Egy életre megbánod és megérdemled, hogy szenvedj az a kicsi jobban fog szenvedni, mikor meggyilkoltatod, te meg a nem normális, önzõ pasidat siratod! A szüleid is jót akarnak a családod a véred, nem tudsz elszakadni tõlük, de a pasiddal bármikor szétmehettek! Sosem fogod neki megbocsájtani, sosem lesz nyugodt a lelkiismereted és csak reménykedhetsz, hogy egyszer még talán összejön a baba. Nem is értem miért gyõzködünk, mikor ennyire vak vagy!
Egy mondás jutott eszembe: "Egy nõ két dologért képes mindenre: 1: hogy legyen gyermeke; 2: hogy ne legyen." Egy nõ... És egy kislány....?????? Ne haragudj, nem bántani akarlak, de Neked még nagyon-nagyon sokat kell tanulnod és tapasztalnod az életrõl és az emberekrõl. És ezt nem egy ilyen féreg pasitól/val kéne.
Ha holnap elmész a mûtétre akkor megérdemlitek egymást a pasiddal!!! Szép pár vagytok mondhatom. Önzõ dögök.
Végigolvastam az eddigieket. Sok újat nem tudok írni, csak hogy TÉNYLEG ALUDJ MA EGYEDÜL, BESZÉLGESS SOKAT A SAJÁT ANYUKÁDDAL, ÉS NE FÉLJ MEGTARTANI A BABÁT!!! A barátod így is, úgy is szakítani fog veled, hidd el. DE kisbabád nem biztos, hogy lehet még. Tudod, hányan irigyelnének? Váratlanul teherbe esel, egészséges magzatot hordasz a szíved alatt, és van segítséged, hogy felneveld?
Hát el vagyok keseredve de nagyon, írtam neked nem is egyszer ez azért szörnyû hogy nekünk akik írunk neked fontosabb a baba élete mint neked szinte már mi könyörgünk neked hogy ne öld meg.Sajnos tapasztalatból mondom, nem fogod tudni földólgozni az abortuszt.Ha az én lányom lennél nem engednélek a kórházba inkább bezárnálak a szobába mert ez a beavatkozás akár az életedbe is kerûlhet.Azért ez bórzasztó hogy annak a kis csöpségnek alig egy nap van hátra az életébõl, ugye azt tudod hogy el fog hagyni az a féreg?Idegen emberek miatt viszed vásárra a bõrödet, mert ezeket az embereket négyhónappal ezelõttig nem is ismerted most meg azt akarják hogy õld meg a gyerekedet és te megteszed?Nórmális vagy te?
Mostmár én is úgy vagyok vele, hogy ha megteszed, elmész elvetetni a gyermekedet, akkor megérdemled, hogy utána szenvedj. Megmondom õszintén, eddig minden beírásod alkalmával az jött le nekem, hogy te inkább elvetetnéd, és az önzõ dögöt választanád, minthogy megtartsd és élj nehezebben ám boldogságban a gyermekeddel. Ha így teszel, valóban nem vagy érett és alkalmas az anyaságra és nem érdemled meg! Gondolj bele, hány nõ képes mindent, de mindent megtenni azért, hogy gyermeke legyen, de nem lehet, hosszú, hosszú és fájdalmas orvosi kezeléseken résztvenni, lelkileg feldolgozni, ha esetleg nem lehet gyereke. Sajnos van olyan a családomban, aki éveket várt a babára, talán most megadatik Neki. Más pedig képes megölni egy ÉLÕ EMBERT egy férfiért, aki valószínûleg úgysem marad vele. Borzasztóan sajnálom a szüleidet és azt a kis emberkét a hasadban! Téged, ha elveteted, nem tudlak..... :(
az biztos, h mikor betolnak a mütõbe ott lesz Veled, de vajon mikor kitolnak és felébredsz, akkor is ott lesz? utána is akar Téged? gondold meg, egy férfi se ér ennyit...egy helyébe ezer is akad, aki igazán fog szeretni Õ a gyermekeddel együtt fog....hallgass a szüleidre!!!!!!
már nem tudok mit írni, ha ilyen férfi mellett kitartasz.....és még egy szemét is, azért marad veled ma, h biztosra bemenjel holnap és megcsináltasd...ez a férfinak nevezett személy sose szeretett Téged...
Sajnos te tényleg nem vagy érett az anyasághoz... Majd ha benõ a fejed lágya, már késõ lesz, és esetleg, ha esedezel és imádkozol egy 20-30 évet, akkor talán majd "megszán" a Jóisten újra egy babával... Szörnyû, hogy vak vagy. Sajnállak. A szüleidért imádkozom, nekik talán több eszük van. :((((((
Szia! Ne haragudj, hogy ezt irom, de ha neked fontosabb egy ekkora féreg, mint a gyermeked, akkor meg sem érdemled, hogy bármikor is anya legyél. Én a helyedbe megmondanám, hogy nem vetetem el és menjen a fenébe.Szedje össze a cuccátés takarodjon. Egyébként voltam hasonló helyzetben én is, én elvetettem, rá 1 hónapra szakított velem az "állitólagos barátom". Mai napig azt számolgatom, hogy mennyi idõs lenne a babám. Már van 3 gyermekem és a sírás jön rám mai napig, ha belegondolok, hogy annak idején elvetettem a gyermekemet. Szerintem légy nagyon erõs és dobd ki.Öngyilkos sosem lesz túl gyávák az ilyen emberek. MIndig arra gondolj, higy a gyermeked mindig veled és melletted lesz.Õ az aki biztos mindig szeretni fog téged! Nagyon széepn kérlek, hogy ne csinálj butaságot! Szorítok neked! üdv: 3 gyermekes anyuka
Én gratulálok a döntésedhez! Hidd el, csak annyi megpróbáltatást kapunk Odafentrõl, amennyit még elbírunk! Az erõsebbeknek több szenvedés jut, de õk azt is képesek hordozni és feldolgozni! Ha az a pasi menni akar, hát menjen, most már mindenképp találkozni fog a jövõtök egy ponton, hiszen az õ gyermekét várod... De hamarosan eldõl, hogy van-e közös jövõtök. Viszont te most a babádra koncentrálj, neki tényleg ma van a második fogantatása!
Tudod csoda csak egy van. Remélem ezt megbecsülöd. Egyszer majd ha már megnyugodtál és a pociban mozog a kicsi jó lenne hallani tõled. Na meg azét holnap is jelentkezz:) ))
? Légyszi, írj, úgyis a te döntésed, mi itt porszemek vagyunk, csak aggódó porszemek...
Vagy már nem vagyunk fontosak neki. Csak addig kellett ez az egész míg bajban volt. most, hogy így úgy túl van az egészen ... nem ír. Pedig mi megtiszteltük õt azzal, hogy szívbõl szorítottunk neki, imádkoztunk érte. Egy tisztelt kör írást megtehetne. bár mi legyen is vele.
szerintem elment, azért nem jelentkezett..sajnálom...:-((((
Félek az hogy nem jelentkezel rossz hír. Írj majd mindenképp, hogy végülis hogy döntöttél.
szia!nem olvastam végig amiket elõttem írtak, mert jó sok hozzászólást kaptál :) szóval csak gyorsan összegzem, amit gondolok, remélem, nem késõn :) alapvetõen úgy gondolom, h 22 évesen még te is fiatal vagy egy gyerekhez és baromi nehéz egy gyereket felnevelni még apával is, nemhogy egydül. de a szigorú elveimet a te estedben félreteszem, mert a te eseted más, mint a többi 22 évesé, aki azt hiszi, attól lesz felnõtt, h gyereket szül. szóval te átestél egy igen komoly kezelésen, h babád legyen! a szüleid, mindent megtettek azért, h te is lehessél anyuka és a te szüleid sokat aggódtak azért, h összejöjjön ez a baba (ha nem is most és nme is ettõl az apától). én a helyedben kirúgnám a srácot, megmondanám neki, h figyi! te nem akarod ezt a babát, kibaszásnak éled meg, h megtartod, de te nem vagy hajlandó elvetetni. évek mentek rá, h gyereked legyen és nem vagy hajlandó ezt a sok sok évet az õ kénye kedvének feláldozni. mivel te nem akarsz neki rosszat, ezért a gyerek megszületése elõtt intsetek búcsút egymásnak és ha õ szeret, úgyis vissza fog smofordálni. ha meg nem szeret, akkor meg örülj neki, h nem egy rossz házasságba keveredsz bele. mit tudsz róla? négy hónapja ismered!!!!!! még te sem tudhatod, h milyen ember valójában. az meg, h õ öngyilkos lesz meg iylenek, meg a fejébe veszi meg stb. szegény anyós pajti stb... nekem két fiam van, hasonló helyzetben énis aggódnék a drága fiacskáim miatt, akiket a gonosz nõk elvettek tõlem... :) DE te meg a szüleid lánya vagy, akik meg érted tennének meg mindent, csakhogy boldognak lássanak! szóval a te estedben én (aki nagyon is korainak vélek egy 22 évesnél gyereket és idáig mindenkit csak lebeszéltem, meg bulizni küldtem, meg hapsizni), de azt mondom, h ha valóban ilyen komoly kezelésen mentél át, ha egy ici pici esélyed is van arra, h soha többet ne jöjjön össze a baba, akkor bizony eszedbe ne jusson elvetetni. a szüleid melletted állnak és elõbb utóbb találsz eg yolan hapsit is, aki gyerekstül mindensetül fel fog vállalni titeket. a srácot, meg ne kényszerítsd, mond meng neki, h isten áldjon pajtikám, nekem ez a gyerek fontos, mert benne van a pakliban, h soha többet nem lesz!!!! na, remélem, még olvasod a nagy döntés elõtt!
hahó kérdés feltevõ! ugye nem mentél el mégis???? mert azt igérted irsz, ha nem mész el....
Szia! Sokunk szerint jól döntöttél! Írtam már egy választ, azt hogy a szíved úgysem enged rosszúl dönteni. De nem miattunk, akik bíztattunk. Örülök hogy a szüleid örülhetnek az unokának, te pedig anyuka leszel! Vigyázz a picire nagyon! Írj még, hogy hogy vagy!
Gratulálok a döntésedhez!:-)) szurkoltam naon h igy dönts! és mint elõttem írták, innentõl csak Te és a Baba legyen a fontos, semmi és senki más! rengeteg lelkierõre lesz most szükséged, kitartást kívánok neked! Vigyázz magatokra naon, és ha beszélgetni szeretnél nyugodtan irhatsz nekem is privit. 2 hónapos kisfiu anyuja
Örülök a döntésednek, most légy erõs, mert meg kell nyugodnod és a babádra koncentrálni! Megérzi, ha nem vagy nyugodt! Én is, mint mindenki, kíváncsi lennék késõbb, mi lett Veled.
Szeretném ha holnap írnál, mert ha tudsz írni biztos nem mentél be.Biztos akarok lenni benne.Légy erõs és tényleg ne menj be!Nekem is itt van a pocakomban egy kis 8 hetes kisbogyó de soha senki kedvéért semmi pénzért nem adnám oda!Õ az én és apja vére EGY ÉLET!!!
Jaj de jó, most olvasom, hogy hogy döntöttél. Én vagyok, aki egyedül vállaltam tudod a babát. Ha segítség kell, vagy csak beszélgetni szeretnél, nyugodtan írj privit. Hidd el nem fogod megbánni. Ez tényleg egy csoda. Az én kis csodám épp kezelésbe vette a gyomorszájam, de akkor is, száz pasiért nem adnám. Hidd el rengeteg boldogságot, örömet fog okozni.
Biztos így döntöttél? Csak mert 11kor még a pasid, aztán 3kor meg már ki is tetted? Ha ez így van, csak gratulálni tudok!
A kérdező hozzászólása: ja, és ma itt alszik, mert holnap bekisér a kórházba, és ott lesz végig.persze ha addig nem változik semmi.

24 hetes kismama vagyok, meg vagyok fázva 4 napja antibiotikumot szedek. Tegnap este óta nagyon sokat mozog a babám ha fent vagyok és figyelem szinte mindig mozog, valaki tud segíteni baj lehet vele, vagy miért ennyire aktív?

Vagy ez természetes,nagyon megvagyok ilyedve valami baja van de viszont a dokimat nem akarom emiatt híni,hétf?n megyek hozzá.

Legjobb válasz: Sima megfázás miatt nem kellett volna antibiotikum terhesen. :(

Sima megfázás miatt nem kellett volna antibiotikum terhesen. :(
A kérdező hozzászólása: Lázam is volt és ezt írta fel az orvos, 5 doki is azt mondta nem lehet semmi bajom ne aggódjak mert mialõtt elkeztem szedni megkérdeztem.Viszont még mindig csúnyán köhögök, és nem tudom mire vélhetõ ez a szopora mozgás!!!
Szerintem nincs semmi baj a babával, Õ ilyen aktiv.Az én kislányom is ilyen, hál istennek.Én is voltam kétszer beteg egyszer kb 20 hetesen , és olyan 24-25 hetesen.Semmi baja nem lett, ugyanúgy mozgott.Az antibiotikum biztos nem árt, gondolom a doki irta fel.Jobbulást.36+5hetes km
Nekem 19 hetesen mellékvese gyulladásom volt, Zinnat-ot kaptam rá. Ami ugyebár antibiotikum. Én 2 napja szedtem a gyógyszert mikor elõször éreztem a mozogni. Szerintem nincs összefüggés, fõleg ha orvos írta fel.

24 hetes vagyok. és sokszor nagyon lennt érzem a babát, egészen a hüvelyemnél, meg a holyagomnál. Nagyon ritkán a köldökömnél is. Akkor most hogy feküdhet a baba?

az nembaj,hogy annyira lennt van?

Legjobb válasz: Ilyenkor még bárhogy feküdhet, akár percenként váltogathatja a pózt, mert elfér. Most a köldöködig ér kb a méhed, szóval ennél csak lejjebb érezheted, feljebb még nem. Én 23 hetes vagyok és 2 napja voltam UH-on, akkor farosan feküdt, de ez még semmit nem jelent. Nekem is elég lent rugdos, az elég kellemetlen, amikor a hüvelyemnél, de szerencsére ritkán. Ez semmi rosszat nem jelent, de azért ha teheted feküdj le olyankor egy kicsit, hátha akkor másképp helyezkedik.

Ilyenkor még bárhogy feküdhet, akár percenként váltogathatja a pózt, mert elfér. Most a köldöködig ér kb a méhed, szóval ennél csak lejjebb érezheted, feljebb még nem. Én 23 hetes vagyok és 2 napja voltam UH-on, akkor farosan feküdt, de ez még semmit nem jelent. Nekem is elég lent rugdos, az elég kellemetlen, amikor a hüvelyemnél, de szerencsére ritkán. Ez semmi rosszat nem jelent, de azért ha teheted feküdj le olyankor egy kicsit, hátha akkor másképp helyezkedik.
Átérzem, mert nekem is ugyanígy volt. Nem baj, ne izgulj, én még orvoshoz is elmentem úgy megrémültem, mert még fájdalmat is okozott. Annyira lent volt a picur hogy szinte úgy éreztem össze kell zárni a lábam mert ki akar jönni...... Akkor a dokim azt mondta, hogy fejfekvésû, mert nyomja a méhszájat. Ettõl független egy hét múlva faros lett, és így valahogy tudott úgy piszkálni (26 hét környéke), most vagyok a 33-ik hétben, keresztben van a picur, a feje balra, lábaival a mellem alatt rugdos, de így is tud olyanokat mûvelni mintha ki akarná dugni a kis újját...... Ha már elkezd a pici csuklani, akkor kb lehet sejteni hogy feküdhet, mert a kis mellkasának a mozgását szerencsés esetben érezni fogod. Minden jót!!!!
Nekem is pörög-forog. :) Tök cuki. Szerencsére most úgy fordult, hogy nem a húgyhólyagommal focizik, viszont nyom valamimet, amitõl 10 méter után úgy szúr az oldalam, mint amikor futás közben rosszul veszem a levegõt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!