Találatok a következő kifejezésre: 24 éves vagyok, (355 db)

Édesapám 175 centi, anyukám 158, húgom 160, bátyám 180 centi magas és én férfi létemre csak 165 centi ( 24 éves vagyok ), miért nőttem ekkorára?

Legjobb válasz: Biztos a postás a hibás.Amugy 24 éves létedre azért ha ilyet kérdezel,nem a magasságod a legnagyobb problema.Talán kamasz korodban aranytalanul termelodtek a ferfi nemi hormonok.Ilyenkor endokrinologushoz kell fordullj.Vagy mikor beléptél a változó korba túl hamar bezarodtok a porcosodasi csontok( ez esetben 15 éves korod körül már ekkora voltal) és 1 évig fejlõdtél kb...Vagy csak simán rossz géneket örököltél.

Biztos a postás a hibás.Amugy 24 éves létedre azért ha ilyet kérdezel, nem a magasságod a legnagyobb problema.Talán kamasz korodban aranytalanul termelodtek a ferfi nemi hormonok.Ilyenkor endokrinologushoz kell fordullj.Vagy mikor beléptél a változó korba túl hamar bezarodtok a porcosodasi csontok( ez esetben 15 éves korod körül már ekkora voltal) és 1 évig fejlõdtél kb...Vagy csak simán rossz géneket örököltél.
Anyukád elég alacsony. tõle örökölted.
A kérdező hozzászólása: 15 éves korom elõtt már ekkora voltam, de hamar megnõttem és átestem a pubertáson, már 12 évesen mutáltam (ekkortájt 150 centi voltam és 14 éves koromig nõttem 15 centit, utána megállt ).
Készülj fel a sok elutasításra a nõk felõl. Én ugyanígy voltam. 16 éves korom óta nem nõttem, azóta 170cm vagyok a legalacsonyabb.. Ez egy átok ekkorának lenni, szinte mindenki magasabb tõled, még a nõk is magassarkúban...
A kérdező hozzászólása: De nekem van barátnõm! 160 centi magas, nem igazán volt bajom ezzel. Több barátnõm is volt már a mostani elõtt, mondjuk nem voltak magasak. Amúgy nem ez a bajom, csak mindenki nagyobb a családban, engem a genetikai dolog izgat ebben, hogy mitõl és hogyan lehet ez.

Borzalmasan félek.24 éves vagyok, és 16 évesen volt valami hólyag gyulladás féleségem. Azóta sem jött teljesen rendbe, pszichológus kezel, mert nem merem magam rávenni hogy megnézzem a nemi szervem AZÓTA. Borzalmas dolgokat olvastam, a hólyag rákról?

a vérből az jött ki akkor, hogy be van gyulladva. akkor kaptam rá gyógyszer és úgy ahogy megjavult, de a herém és a péniszemet összekötő bőrnél valamiért érzékeny, valahogy duzzanat marad, nem merem se megnézni, se megfogni, se a vizeletemet megnézni, se semmit csinálni rohadtul félek mert lehet már végstádiumú hólyag rákom lehet? lehet akkor megfogok halni. borzalmasan félek. nemrég volt egy epehólyag műtétem, laparoszkóppal, akkor nézték a vérképemet, ultrahang is volt, nem láttak semmit, de ez nem jelenti hogy nincs valami hatalmas baj. direkt vesefunkciót is kellett nézni amikor szalmonellát kaptam, és jó volt... viszont amikor pisilek sokszor csíp, nagyon kevésszer nem. fitymaszűkületem is van, letapadással. ha úszom az jót tesz ennek a dolognak, de a herémnél érzem h érzékeny, és eszméletlenül félek. KÖNYÖRGÖM VALAKI SEGÍTSEN. kérlek. valaki beszéljen velem, mert nagyon nem tudom mi lenne a legjobb, lehet h felvágom az ereim, nem akarok rákos lenni, inkább meghalok máshogy.

Legjobb válasz: Most attól, hogy volt egy gyulladásod, miért lennél rákos? A hólyagrák amúgy sem 24 éves fiatalokra jellemzõ, hanem 60 vagy idõsebb papikra. Mi lenne, ha fognád magad, és elmennél egy orvoshoz?

Most attól, hogy volt egy gyulladásod, miért lennél rákos? A hólyagrák amúgy sem 24 éves fiatalokra jellemzõ, hanem 60 vagy idõsebb papikra. Mi lenne, ha fognád magad, és elmennél egy orvoshoz?
Nem tudom, csak ugy tudhatod meg ha elmesz orvoshoz. Vagy nem mesz el es tovabb rettegsz, ezzel is elosegitve, hogy legyen valami bajod.
A kérdező hozzászólása: de honnan tudod hogy rendben van? :S
De neked nem is kell megnezni, majd az orvos megnezi, megnyugtad, hogy rendben van. Utanna majd megnezed.
A kérdező hozzászólása: ezt kéne, de nem merem megnézni, mi van ha pl elüszkösödött a farkam idõközben, vagy elhalt egy része, meg ilyenek vannak a fejemben :S a családomat nem traktálom ezzel, nyugi. de nekem ez nagyon rossz.
Na latod, valoszinuleg rosszul esik nekik, hogy te sokat aggodsz az egeszseged miatt. Erre gondolj, es vizsgaltasd meg a holyagod. Azzal, hogy parazol, senkinek sem teszel jot. Ha valoban segiteni akarsz magadon es a csaladodon, mar be is programalod magad egy vizsgalatra.
A kérdező hozzászólása: nem akarok bántani senkit. nagyon fontosak nekem a családtagjaim is, hidd el, ölni tudnék értük!
Hat...nem tudom, ez mennyire segit neked, de en inkabb attol felek hogy egy szerettem, csaladtagom betegszik meg rakban. Egy kicsit onzes azon parazni, hogy milyen betegsegeid lehetnek. Plusz ha allandoan ezen agyalsz lehet tenyleg lesz valami bajod. Meg aztan a rak neha gyogyithato, szerinted ha egy rakos beteg olvassa amit irtal, hogy inkabb felvagod az ereidet, mintsem beteg legyel, hogy esik neki?
A kérdező hozzászólása: nem tudom :S nagyon félek ettõl valamiért, borzalmasan, hogy lekell vágni a farkam, meg a herém, meg a prosztatám meg lehet meghalok, rákos vagyok, lekell vágni valamimet... vagy meghalok rákban:S
Okes, de ha jarsz orvoshoz meg mindefele gyogyszert szedsz miert nem kered meg, hogy vizsgaljak meg a holyagodat?
A kérdező hozzászólása: erõs savlekötõket szedek, mert a savam a sok idegességtõl szétmarja a gyomromat. az epegörcseimet is ez okozta valószinûleg, a sok idegesség, mert kövek nem, csak homoko volt benne, és az sem olyan ami olyan gyomorgörcsöt okozhatott volna, amik még az epehólyagom nélkül is fenn állnak. 68% osnak üzenem, ha azt hiszed kamu, akkor írj pm et, felveszlek skype ra, és beszélhetünk hangban, és elmondom hogy nem kamu. és ez bárkire áll, ha valaki kamunak hiszi a dolgot. sajnos ez komoly:(
Na ez mar kamuszagu
A kérdező hozzászólása: elakarok, de nagyon félek h kiderül h halálos beteg vagyok, és csak pár évem van hátra. nagyon félek ettõl, borzalmasan félek. és tipikus tüneteim vannak pl mikor önkielégítést végeztem akkor volt hogy sokáig húztam, mert jóérzés, pl órákig, és egyszerûen nehezen jött sperma pl, és fájt az oldalam. lehet prosztata rákom van? lehet már áttétem is van? borzalmasan félek, és félek szembenézni ezzel. a pszichológusom sem tud mit csinálni, és tiszta hülye.... kezdõ, az egyetemet most csinálja mert még nem doktor. de nekem ez jutott... egész életemben szenvedni fogok, és nem akarok meghalni 24 évesen, de ha meghalok akkor sem egy rohadt rák fog elvinni, inkább magam teszem meg.
Jaj, szegényem, ne ess kétségbe! Ha keveset iszol, attól is csíphet a vizelet. A fitymaszûkülettel pedig el kellene menned urológushoz, mert az biztos idõvel fájni fog. Ne, képzelj bele dolgokat! Azon legyél hogy minél hamarabb túl legyél rajta. Szedsz valami gyógyszert, vagy homeopátiás cuccot?
Hali! Abszolút egyetértek az elõttem szóló, másik 68%-os hozzászólóval. Ha elüszkösödött volna, vagy valami, annak már nyoma lenne, és éreznél akár fájdalmat is. Nagyobb probléma, hogy ez az állapot számodra MIÉRT KÉNYELMES? _ Paráz6sz. _ Nem mersz dokihoz elmenni. _ Nem mered magad sem megnézni a nemi szerveidet. _ Állandó stresszben, félelemben, és persze bizonytalanságban tart6od magad. Miért akarod te VALÓJÁBAN felhívni magadra a figyelmet? MI A TE VALÓDI BAJOD? :-o Mert ezek a dolgok egy pszichés okra vixxavezet7õk, és te tudod is ezt. Üdv: EE

Mitöl lehet az, hogy az exemnek 24 évesen potencianövelő tablettákat kell szednie? Az okés, h nem all fel neki "rendesen". Na de csak 24 éves! Vagy ez már egyre gyakoribb a huszoneves pasik körében? 23/N

Legjobb válasz: Két kérdést tettél fel. Az elsõ részét nem fogjuk tudni, mert egyénfüggõ. Viszont egy normális párkapcsolatnak talán része illene lennie annak, hogy beszéltek is egymással. Te és Õ. Ha nem tudja megmondani a miértjét, vagy már kérdezted, semmi gond, a lényeg úgyis az, hogy tanácsold neki egy orvos mielõbbi megkeresését. Nem azért hogy szégyellje vagy kellemetlenül érezze magát... hanem hogy megtalálják és jó eséllyel egy csettintésnyi idõ alatt orvosolják a kiváltó okot. Ha halogatja, késõbb már nem biztos hogy tudnak rajta segíteni, illetve ha valami szervrendszeri betegsége van, lehet hogy ez elõjel hozzá... így vagy úgy, de mindenképpen érdemes orvoshoz mennie, a saját jól felfogott érdekében. A kérdés második része pedig nem kisregényes választ kap: Nem, nem gyakori.

Két kérdést tettél fel. Az elsõ részét nem fogjuk tudni, mert egyénfüggõ. Viszont egy normális párkapcsolatnak talán része illene lennie annak, hogy beszéltek is egymással. Te és Õ. Ha nem tudja megmondani a miértjét, vagy már kérdezted, semmi gond, a lényeg úgyis az, hogy tanácsold neki egy orvos mielõbbi megkeresését. Nem azért hogy szégyellje vagy kellemetlenül érezze magát... hanem hogy megtalálják és jó eséllyel egy csettintésnyi idõ alatt orvosolják a kiváltó okot. Ha halogatja, késõbb már nem biztos hogy tudnak rajta segíteni, illetve ha valami szervrendszeri betegsége van, lehet hogy ez elõjel hozzá... így vagy úgy, de mindenképpen érdemes orvoshoz mennie, a saját jól felfogott érdekében. A kérdés második része pedig nem kisregényes választ kap: Nem, nem gyakori.
Nekem feláll rendesen.
A kérdező hozzászólása: Meg akkor elment orvoshoz mikor meg velem volt...igazabol nekem azt mondta, h az orvos nem talalt semmi rendellenesseget, de nem tudom elhinni mivel akkor is szüksege volt neha potencia növelõ tablettara ahogy most is. Azt hittem, h kibirom mellette ezzel a problemaval, de sajna nem birtam es összejöttem massal...

Anyámék azt akarják, hogy vállaljam át a házra felvett jelzálog hitelt. Még csak 24 éves vagyok a hitel pedig csak 20 év múlva telik le. Ha nem fizetjük a hitelt akkor elárverezik a házat. Ti mit tennétek a helyemben?

Legjobb válasz: Semmiképpen nem vállalnám át. 24 évesen ne vegyél 20 éves hitelt a nyakadba, még akkor sem, ha a szüleid. Oldják meg, felnõtt emberek. Soha nem jutna eszembe ilyen hülyeség, hogy a gyerekem nyakába sózzam az én hitelemet! Mondj nemet! egy anya.

Ne!! Velem ezt tette anyám! Enyém a ház apa Meghalt anya tele volt hitellel n tanultam 19 voltam anya rávett hogy a ház legyen a fedezet csak ugy adnak hitelt mikor bementunk kiderült nekem kell a hitelt is felvennem! Anya mondta majd ö fizeti most már Felment a hitel ára mivl deviza anyam egesz fizuja hiteltórkesztesre megy én meg eltarthatom. Ha lesz párom nem tudom mi lesz vagy uszik a haz vagy fizetnem kell 17 évig még! Havi 92 ezer, 35 rõl kezdtük
Semmiképpen nem vállalnám át. 24 évesen ne vegyél 20 éves hitelt a nyakadba, még akkor sem, ha a szüleid. Oldják meg, felnõtt emberek. Soha nem jutna eszembe ilyen hülyeség, hogy a gyerekem nyakába sózzam az én hitelemet! Mondj nemet! egy anya.
Nem a házatok a tét. A jövõd. Gondolj bele, hogy pl. 5 év múlva házasságot kötsz, vagy összeköltöznél vkivel. Gondolod a párod arra vágyik majd, hogy anyóssal és apóssal éljen egy fedél alatt? De különben miért is kell átvállalnod? Hogy Õk nyugodtan aludjanak? Miért nem elég, ha besegítesz a törlesztésbe? Ezt is le lehet papírozni egy ügyvédnél, hogy te se járj rosszul.
Ne vállald át! Felajánlhatod, hogy besegítesz, ha van rá keret, de ennél töbebt nem.
tuti nem
soha
Én 40 éves vagyok, és soha nem venném rá a fiamat hogy a jelzálog hitelt átvállalja. Nincs az a pénz, ami miatt az õ életét megkeseríteném. Ha engem kértek volna meg erre a szüleim, én gondolkodás nélkül nemet mondtam volna.
Aki felvette, az fizeti. Ha viszik, akkor viszik. Az albérletbe besegítek, de nem veszek 20 év hitelt a nyakamba SENKI kedvéért. Aki volt olyan bolond, hogy felvette, az most nézze meg magát!
ugyanígy vagyok én is. semmi baj ezzel, hiszen aki felvette a hitelt, gondolom számolt mindenféle lehetõséggel. nekem is erre fog rámenni az ifjúságom:(, mire vége lesz, ha egyáltalán ki lehet majd fizetni, az egész életem elment erre.
Értsd már meg! Ha átvállalod a hitelt és a nevedre iratják a házat, akkor sem lesz házad!!! A házad még 20 évig a banké! Ha húsz évig bírod nyögni az egyre növekvõ hitelt, akkor talán a 20. év végére lesz egy házad olyan áron, amibõl vehettél volna 5 ilyen házat!
A kérdező hozzászólása: Eddig tesóm fizujából fogták mivel õ vette fel a hitelt. Ha a nevemre kerülne akkor lenne egy házam és nem kellene vennem egy másikat.
Eddig hogyan fizettétek?Közösen vagy csak anyukád? Segíteni hivatalos átvállalás nélkül is lehet.
És ha a te neveden lesz a ház? Anyukád nem fog tudni elköltözni sehova, mert a pénzetek elmegy a hitelre. Nehéz ügy.
Semmiképp sem. Meg egyáltalán, miért kéne átvállalnod? Segíts nekik így is ahogy tudsz, de ha egyszerûen nem tudjátok törleszteni akkor úszik a ház. Ugyan ez történik akkor is, ha a te neveden van a hitel, csak akkor ha elárverezik és kevesebbért adják el a megnövekedett törlesztõ miatt, mint a tartozásotok, még tõled vonnak le.
A kérdező hozzászólása: A ház részben az enyém is. Annyiért sem tudnánk eladni amennyi hitel van rajta.
Úgy már logikusabban hangozna, de a lényegen nem változtatna, hogy egy fatális nagy baromság 20 éven át fizetni valamiért, ami végül a töredékét sem fogja érni, mint amennyit kifizettél érte. Keressenek más megoldást, te pedig tényleg iszkolj! Nem kapzsiságból, ha megteheted segíts, de ne vegyél a nyakadba terhet, azzal nem segítesz igaziból senkin!
Ja 20 év múlva talán a tied lenne, a szüleid élnek benne, és akkor odajönne majd a férjed+gyerekeitek. Persze :D Egy épeszû pasi se menne bele. Érdekes a te felfogásod is!
A vagyon jó dolog. A tartozás nem jó dolog. Van most vagyonotok (a ház szempontjából)? "Annyiért sem tudnánk eladni amennyi hitel van rajta." Tehát nincs. Akkor ez nem kérdés. Gondolkozz már :)
Ez forint alapú hitel nem fog emelkedni.
Hiába lesz a te neveden, anyádékat gondolom nem fogod kidobni belõle, õk fognak ott élni. Vagy van annyi hely, hogy majd a te családod is ott lakjon? Vagy 2 felé akarsz hitelt fizetni?
Uhh. Ismerõs helyzet... 23 éves vagyok, még a 19-et sem tõltõttem be, de már feketelistán voltam anyámék miatt. Hitel van a nyakamon, egy óriási családi ház, apehtartozással, és még sorolhatnám... Hülye voltam, érzelmi zsarolás stb... Bedõltem nekik. Komolyan mondom, életed végéig bánni fogod ha belemész. Legyen egy kis eszed. Itt vagyok a férjemmel, egy kicsi gyerekkel albérletbe, rettegek visszamenni melozni, mert levonják a fizetésem..GONDOLKODJ EGY KICSIT!!!
Tudod mit kérdezõ? Akkor vállald át, ha annyira akarod. Vállald át!
Kérdezõ, ha a szüleiddel eddig is jó volt a kapcsolatod, ha áldozatot hoztak érted, én úgy érzem vállald át. De abban igazad van tulajdonjogért cserébe! Lehet, hogy neked teher lesz, de a gyermekednek (és gondolom ez is egy fontos szempont) lesz egy tehermentes lakása. És ha idõközben olyan anyagi helyzetbe kerülsz, akár elõ is törleszthetsz. Ha a szüleid azért vették fel, mert a családnak tetõ kellett a feje felé... akkor a lelkiismeretedre van bízva.
Ez legszebb... Adott egy vagy két szülõ, aki kitalálta, hogy neki aztán mindenképpen saját ház kell. (Miért is? mert ciki az albérlet? és az nem ciki, hogy a bank egyik napról a másikra elárverezheti a feje felül az ingatlant?!) Nem tudják fizetni a törlesztõket, erre manipulálják a saját gyereküket, hogy az õ hülyeségükért tartsa a hátát. Indokok: felneveltünk, idõsek vagyunk, majd a te neveden lesz a ház. Az õ nyugodt álmuk fontosabb, mint a kérdezõé. Milyen emberek az ilyenek? Aki magasról tesz a saját gyereke jövõjére? Egy állat sem csinálna ilyet... szégyellhetik magukat! Ami pedig még nem is került szóba: Milyen szakmája van a kérdezõnek? Van egyáltalán? Vagy szerencsétlennek majd egy 80 ezres fizetésbõl kell finanszírozni a szülei felelõtlen döntésének a következményeit? És biztos vagy benne, hogy a következõ húsz évben ebben az országban, abban a városban, abban a házban akarsz majd élni, mint most? Az egyik oka annak, hogy ebbe belemegy, az az, hogy villoghasson, õ menti meg a családját, micsoda hõs (nem az, színtiszta baromság), a másik, hogy elmondhassa, ilyen fiatalon már saját háza van (nem lesz, a banké a ház)!!!
Pontozzatok le nyugodtan de köpjetek fel és álljatok alá. Mi az, hogy villogjanak a házzal, õk fõzték egyék meg stb. Gratulálok elnéznétek, hogy a születek felett elárverezzék a házat. Mert ÉN ÉN ÉN. A család semmit nem jelent mi? Csak az énközpontú rendszer mûködik. és ha majd sokba kerül a gyerek, asszony akkor otthagyom mert nekem nem éri meg. Na jöhetnek a piros kezek elégüljetek ki. :)
Hogy dontottel vegul kerdezo?
Menekülnék, mint a patkány. Nehogy 20 évre tönkre tedd magadat egy általuk felvett hitellel. Se férjhez menni, se családot alapítani ilyen felelõsséggel nem tudnál. A sajnálatodat azért kifejezheted, aztán nyulcipõ valamerre.
Miért várják el tõled? Talán tiéd a ház? Ha igen, akkor inkább add el, a pénz egy részébõl fizesd vissza a hitelt, a maradékból pedig vegyél egy új házat vagy lakást, de semmiképp ne várd meg, míg elárverezik! Ha sokkal olcsóbban is kapsz, akkor talán még pénzed is marad, legalább pár százezer! Ha pedig nem a tiéd, akkor miért vállalnád át a törlesztést?
Segits nekik amennyit tudsz, de a jogi felelosseg maradjon rajtuk.
Nem, itt a jövöd a tèt. A házból mèg mehettek albiba, de a hitelböl nincs menekvès. Anyádèk hoztak egy döntèst, elrontották, ne te viseld a következmènyeket.
Nem lehet eladni a házat? Áron alul, mindegy csak vigyék! Vegyetek egy kisebbet, vagy albérlet!
A TE jövõd fontosabb, mint a ház! Nem mennék bele, nem vállalnám át!
Õk vették fel azt a hitelt. Az õ döntésük volt, téged nem kérdeztek hogy mit gondolsz felvegyük e vagy sem. Õk hozták meg a döntést, így a következményeket is nekik kell vállalniuk. Rendkívül etikátlan dolog tõlük azt várni tõled hogy feláldozd a jövõdet(!) az õ hibás döntésük miatt! Attól hogy a gyerekük vagy még nem vagy köteles mindent eltûrni nekik! Õk meg ha valóban szeretnek téged és törõdnek veled és a jövõddel akkor belátják milyen önzõ hozzáállás ez részükrõl!
elég egybehangzóan mindenki mondja:NE! (szegény 6-os, megkönnyeztem, borzasztó! ) így tesznek minket adósrabszolgává, amibõl nincs kiút. Ha a ház elvész- még mindig szabad vagy! egyébként meg egy rabszolga vagy, házzal. NE ! ! !
Szerintem sem, egyék meg, amit fõztek. Nem ragozom túl, elõttem leírták már páran.
Nézzük a legrosszabbat, bukjátok a házat és mentek albérletbe. És akkor? Emberek százezerei élnek albérletben. Azt ki tudjátok fizetni és nem vállalsz 20 év hitelt a nyakadba!!! Azt a szülõt sem értem meg, aki ilyet kér tõled! Nem tartozol felelõsségel mások döntéseiért!!! Az viszont most a Te döntésed és felelõsséged, hogy vállalod-e ezt a terhet. Ha megteszed, akkor a te életed fogja befolyásolni egész életedben! Én nem vállalnám, akkor sem, ha a "szüleim" érzelmileg zsarolnak vele. Mindenki abban él, amit magának megteremt.
Azért akik ilyen könnyen rábólintottak, hogy persze ne tedd, csak a jövõd a tét! És ha ez az egy házuk van, amit nem szórakozásból terheltek adóssággal, hanem mert így tudták megvenni? A szülõk így biztosították, hogy a családnak (a gyereknek, azaz a kérdezõnek is) legyen fedél a feje felett, mert más választásuk nem volt (gazdag rokon, "Róbert" bácsi)? Óriási tanács ne vállalja. Persze sokkal jobb albérletet fizetni és a albérleti díját gyakorlatilag az ablakon kidobni! A hitel fizetése után legalább a ház az enyém, az albérlet kidobott pénz. Ja és mi van ha minden családtagom az utcára kerül? Vajon? Esetleg élem életem leszarva, hogy Õk a híd alatt vannak, vagy õk is elmennek albérletbe (ha tudnak) és így már két albérleti pénz folyik ki az ablakon milliók az évek során, lakástulajdonos mégsem leszek. Szóval kedves kérdezõ, azért ezen is gondolkodj el!
Ne tedd!!!! Menjen a manóba a ház! Ne tedd magad rabszolgává egy házért! Eszedbe se jusson! Állj ellen mindenféle lelki terrornak (gyermek éveid, meg a családi fészek... bla bla) Ha bedõlsz a te gyerekeid eu-s élelmiszer segélyen fognak élni, fasza gyermekévek lesznek!
anyám vett házat a tesóméknak és a jelzálog az õ házára lett ráterhelve...úgy volt h tesómék fizetik majd a felvett lóvét de nem így történt a 2 misibõl 6 lett, a 8 év alatt kb 50.000ret fizettek ki azóta egy forintot se hajlandóak beleadni. Segítettem fizetni és és a párom is de már annyira magas a havi törlesztõ h vagy azt fizetjük vagy nem eszünk egész hónapban. lassan elárverezik a házat és annyit sikerült leérdeklõdni h lakhatunk továbbra is házunkban de úgy mint albérlõ.
Hát az albérlet minidig olcsóbb, mint a törlesztõ részelt, nálunk legalábbis, a törlesztõ részeltbõl két ugyan akkora lakást tudnánk bérelni, mint amiben lakunk. Így 20 év múlva lesz egy nagyon sokba kerülõ sajátunk, amit már jó lenne felújítani, vagy azon a pénzen 40 évig bérelhettünk volna egy ugyan ilyet, és bármikor átköltözhetnénk igény szerint másikba.
"És ha ez az egy házuk van, amit nem szórakozásból terheltek adóssággal, hanem mert így tudták megvenni? A szülõk így biztosították, hogy a családnak (a gyereknek, azaz a kérdezõnek is) legyen fedél a feje felett, mert más választásuk nem volt (gazdag rokon, "Róbert" bácsi)?" Akkor vállald te :D De most komolyan: az a szülõ aki ezt ("kellett a hitel hogy fedél legyen a fejed felett!") meri mondani a gyerekének az holtbiztos abban hogy a gyerek igenis tartozik neki amiért fel lett nevelve (viszont akkor mi van az önzetlen szeretettel? hogy lehet valaki önzetlen ha ellenszolgáltatást vár cserébe a másiktól?), de fõleg azért mert ABBAN a bizonyos házban lett felnevelve :D (logika? ne keressétek mert itt bizony nincs, csak kõkemény érzelmi manipuláció)
24 es hozzászóló vagyok , természetesen a "Kedves utolsó!" rész a 19 es hozzászólónak ment, csak mire le írtam a mondókámat írt másik 4 ember :)
Ne csináld! Keressetek valami más megoldást.. vállaljatok több munkát vagy nem tudom, de ezt biztos ne csináljátok!!!
A kérdező hozzászólása: Én is tudtam, hogy hitelt veszünk fel mert nekem is alá kellett írni. Arra gondoltam csak úgy vállalom át a hitelt ha a házat a nevemre írassák.
A kérdező hozzászólása: De a házunk a tét.

24 éves vagyok. Normális ha még nem érzem magam készen egy gyerekre?

Túl önzőnek érzem magam, ezt úgy értem hogy nem tudnám magam alárendelni egy babának, hogy csak ő körülötte forogjon minden. Lehet még féltékeny is lennék rá ha a pasim vele többet foglalkozna mint velem. Van egy barátom fél éve vagyunk együtt, ő már 32 éves mondta hogy lassacskán már szeretne családot, gondolkodik a gyerek témán. Én valahogy még nem tudnám ezt elképzelni. meg azt sem hogy megváltozzon a kapcsolatunk. Ugye ez nem nagyon gáz ennyi idősen? Én még magamat is gyereknek érzem ilyen tekintetbe. Fog ez változni?

Legjobb válasz: Nálam változott. 24-25 évesen el sem tudtam képzelni, hogy gyerekem legyen. Aztán 27 évesen szültem, és azt gondolom pont jókor döntöttem úgy, hogy jöhet a baba. Akkor értem meg rá. Valaki erre eljut hamarabb is, valaki meg késõbb. Akkor kell babát vállalni, amikor úgy érzed vágysz rá. Különben csak kényszernek éreznéd, és az nem jó, sem a babának, sem neked. Viszont ne aggódj, lehet 1-2 éven belül már másképp fogod látni. A lényeg, hogy párod megértsen, és együtt döntsetek ebben a nagyon fontos kérdésben.

Nálam változott. 24-25 évesen el sem tudtam képzelni, hogy gyerekem legyen. Aztán 27 évesen szültem, és azt gondolom pont jókor döntöttem úgy, hogy jöhet a baba. Akkor értem meg rá. Valaki erre eljut hamarabb is, valaki meg késõbb. Akkor kell babát vállalni, amikor úgy érzed vágysz rá. Különben csak kényszernek éreznéd, és az nem jó, sem a babának, sem neked. Viszont ne aggódj, lehet 1-2 éven belül már másképp fogod látni. A lényeg, hogy párod megértsen, és együtt döntsetek ebben a nagyon fontos kérdésben.
Fog változni ne izgulj, inkább várj még a baba dologgal, mint hogy úgy szülj gyermeket, hogy éretlennek gondolod magad! Az idõ majd segít, neked is, és a kapcsolatotoknak is!
A kérdező hozzászólása: Köszi:) Csak kezdek megijedni hogy selejtes vagyok, hogy még nem jelentkeztek nálam az anyai ösztönök, az önfeláldozás, lemondás stb. Most tök jól elvagyok a párommal így, remélem én is hogy így is marad.
Dehogy vagy selejtes! En 28 évesen lettem terhes de nem volt 100százalékig tervezett. Ezt nem részletezem. Most várom a tesót 3 év után, õt már teljesen direkt csináltuk. :O Úgy érzem igazán most vagyok rá készen. A sógornõm 25 évesen szült de azt hiszem, megbánta egy kicsit. Legalábbis úgy beszél de ezt így nem mondta ki. Kistesót nem akarnak soha azt mondja. De az az igazság, h. Õ elég lustácska, nem szereti a házimunkát, fõzni nem tud szóval õ tényleg elhamarkodta. Neki is kellett volna még legalább 4-5 év. A férje 33 éves de az nem számít. Ezt egy nõnek kell bevállalnia, az apuka csak másodlagos, nekik nem változtat annyit az életükön közel sem mint nekünk.
A keresztanyám nem változott meg, most 40 évesen se bánja, hogy nem született gyereke.Az akkori kapcsolata tönkrement emiatt, mert a férfi akart babát.Most boldogan él egy olyan férfival(56 éves) aki szintén soha sem vágyott gyerekre. Van még egy hasonló pár, de õk már nagyon távoli rokonok. A többség biztosan változik ilyen téren és akar majd babát.Valószínû, hogy te is változol majd.
nem vagy egyedül én is 24 vagyok és még nem akarok, mert úgy gondolom elõbb legyen meg a biztos háttér, különben tönkreteszem mindhármunk életét... sokat voltam gyerekek között (játszóház, bébiszitter), de eléggé nyûgnek érzem még most is velük foglalkozni, inkább teszem a magam dolgát, nameg sokszor játszani se megy úgy velük mert túlbonyolítom nekik a dolgokat, stb. :D ellentétben viszont egy babamosolytól, gügyögéstõl, cuki ruhájuktól, játékaiktól meg eltudok olvadni... Elég kettõs érzés, de sztem én még felkészült se vagyok rá, meg nagyon ráérek 30évesen is... fõleg ilyen "gyerekellenes társadalomban"...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hozzászólásokat. Akkor megnyugodtam. Én úgy érzem a baba dolog még ráér pár évet. Örülök hogy más is így érez a korosztályomból

24 éves vagyok. A szaktársaim 20-21. Joggal érzehetem, hogy én már kinőttem ezt a kort?

Legjobb válasz: Igen, 24 évesen már joggal érzed, hogy kinõtted a 20-21 éves kort...

Igen, 24 évesen már joggal érzed, hogy kinõtted a 20-21 éves kort...
A kérdező hozzászólása: Kolisokkal jól kijövök, annak ellenére, hogy bizonyos szempontból "lehúz". 3 ágyas szobák, kreatív káosz (kupleráj), életstílus (buli, hányás, fekvés) bár jól érzem magam mégis valami azzal bököd, hogy már nem itt a helyem. Persze mindig is akartam kicsit ízlelgetni ezt az életet, de már más célok jöttek elõtérbe, amik ennek az életvezetésnek ellentmond, és emiatt a szaktársaim savanyúnak tartanak. Én meg nem tudok már olyan laza lenni mint a rigalánc régen. Szociálisan: Ez legfõképpen a csajoknál jön elõ. Optikailag, nagyon megyõzõek, de a gondolkodásuk még gyermeteg, viszont rövidtávon kedvezõek a feltételek, de annak már úgy érzem vége van (lemaradtam) , hogy ízfokozónak használjam a nõt.
Igen, ebben a korban nagyon sokat számít az a 3-4 év. Egyébként milyen szakra jársz? Mondjuk nem is csak kortól függ, hanem egyéni érettségtõl is. Én is idõsebb vagyok a csoporttársaimnál, 26 vagyok, õk meg 21. Most már nem érzõdik annyira, de mikor kezdtem a sulit, 23-24 évesen, õk 18-19 évesek voltak, és durva volt, mikor bekerültem egy csapat frissen szabadult gimis közé. Azóta mondjuk egyetemistává értek õk is, azért nem olyan durva a különbség.
Utolsó: ez nagy volt! A számból vetted ki a szót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Közgazon vagyok. A következõ kérdésem: Mentalitásra mitõl 20 éves és mitõl 24 éves valaki? Kevertnek érzem a helyzetem. Úgy érzem magam mint egy 20 éves aki látja a jövõt. Miért vagyok 20? Mindenki az körülöttem és kóteros vagyok. Miért "látom" a jövõt? Felnõtt, céltudatos szakemberekkel dolgozom. Szocializódás szempontjából érzem kicsit hátránynak ezt a korkülönbséget.
Szerintem erre ilyen általánosan nem lehet válaszolni, talán annyira nem is a kortól függ, ahogy korábban is írtam, hanem inkább az egyéni érettségtõl. De az tény, hogy _általában_ érettebb egy 24 éves egy 20 évesnél. De vannak tök érett, céltudatos 20 évesek, és vannak totál gyerekes 24 évesek is. Miért érzed hátrányosnak szociális szempontból? Hogy vagy a csoptársaiddal? Ha kolis vagy, akkor elég sokat is vagy velük. Jól kijössz velük? Vagy ordító a különbség? Mesélj!
Nincs lehetõséged albérletbe menni? 24 évesen koliban kicsit tényleg terhes lehet már. Amúgy meg... nem csak az egyetemen tudsz csajozni. :) De tökéletesen megértem amúgy a problémád. Sõt azt mondom, bizonyos szempontból jobb helyzetben vagy, mint én, mert én meg 26 évesen járok egy nagyon fiús szakra, csak hát az évfolyamtársaim meg 5 évvel fiatalabbak nálam. :) Így hát hiába van 90% férfi, ha egyszer nekem nem potenciális férfiak. :D De ez van. Arra még nem gondoltál, hogy vállalnod kéne vmi munkát? Netán dolgozol is közben? Az azért helyrebillentené az egyensúlyt.
A kérdező hozzászólása: éppen ez az , hogy dolgozom is és ez ad egy kettõs arcot a mindennapjaimnak.

24 éves vagyok, és nem tudom, hogy mit kezdjek az életemmel. Merre érdemes elindulni, hogy megtudjam?

Ettől nagyon befásulok egész egyszerűen.

Legjobb válasz: Hasonló cipõben járunk, én is 24 éves vagyok, jelenleg munkám sincs, szóval úgy szar az egész ahogy van, kezd nekem is a tököm tele lenni az egésszel.

Hasonló cipõben járunk, én is 24 éves vagyok, jelenleg munkám sincs, szóval úgy szar az egész ahogy van, kezd nekem is a tököm tele lenni az egésszel.
Csatlakozom, de én 26 (nemsokára 27...) éves vagyok, úgyhogy én nyertem. :(
32, hasonló jövõtlenség, de én zenét gyártok ingyen, mert megtehetem! :) Teljesen biztos, hogy ti is termékenyek akartok lenni, több síkon is ugyebár... Erre vonatkozik az a valójában nagyon mély értelmû közhely, hogy "csak csináld". Kiegészíteném azzal, hogy játszani nem csak gyerekkorban szép, és ha elhivatottan játszol valamit, akkor idõ kérdése, és mestere leszel annak a területnek, ami a te fõ örömforrásod. Aki hülye, az meg hadd képzelje felnõttesnek a szenvedés fenntartását.
ahhoz hogy megtudd hogy indulj el.elöször is próbáld ki magad minden területen ahol tudod.és próbálj szemléletet váltani egykicsit legyél pozitivbb.kérdezd meg magadtól mit is szeretnél a belsö hang ugy is megfogja sugni.de légy türelmetlen fiatal vagy ne essélkétségbe valaki 40 évesen találja meg azt amit igazán szeret.de ezen az uton végig kell menned ne félj légy bátor vágj bele mindenbe amit szeretsz csinálni :) találd meg a stilusod az igazi éned ebben mondjuk barátok nagy sgitséget tudnak nyujtani :)
Szerintem is az a lényeg hogy légy nyitott. Próbálj ki sokmindent. Mozdulj ki otthonról, önkénteskedj. Dolgozz ingyen ahol kedved szottyan annyi idõben amennyiben akarsz. Én is ezt fogom most csinálni a szabadidõmben- habár én azért hogy feltúrbózzam az önéletrajzomat a céljaim eléréséhez. Ismerkedj meg emberekkel, ismerj meg új helyeket. Csatlakozz valami társasághoz, tartozz valahova! Legyen az kártyapartik, túrázás, bulizás, egy társasággal összegyûlni és együtt moziba menni - láttam már ilyet hogy embereket toboroztak hogy ne egyedül menjenek moziba. Vagy akármi, sport bármi ami eszedbejut. Sajnos én az a kategória vagyok aki tudja mit akar... és az aki sajnos mindent újrakezd egy másik országban mert már nem bírja ami itt körülveszi... Mennyivel könnyebb lett volna itt... ha minden normális, de nem, és így inkább választom az újrakezdést egy új helyen eldobva mindent ami itt van, mert itt megfulladok, megfolytanak... :(
Második vagyok. Dolgozom én ingyen... Csak jó lenne azért néha pénzért is... :(
Hát igen, persze jobb pénzért :D De legalább ott is ismeretségeket kötsz, meg tapasztalatot szerzel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippeket! Úgy érzem, hogy teljesen a padlón vagyok, nem érzem magam elég fiatalnak már, mint 18-20 éves. Az idõ meg rohan. állandóan attól rettegek, hogy elrepül fölöttem az élet, és magányos boldogtalan emberként távozom ebbõl a világból. Közben meg mindenki kiröhögök, hogy mekkorra vesztes vagyok.:S Nincs munkám, nincs életem, soha nem volt egy igazi kapcsolatom sem, és még itt van az itthoni állapot is, mindenki külföldre megy. Az a helyzet, hogy a mi családunk is oda készül.:S

24 éves vagyok és nem tudom hogy mit szeretnék kezdeni magammal az életben. Hogy hova lépjek tovább. Hogy lehetne ezt kideríteni?

24 éves lány vagyok. Most egy boltban dolgozok eladóként, de tudom hogy nem szeretném ezt sokáig csinálni. Csak azt nem tudom hogy mi mást. Valamit szeretnék tanulni, de nem tudom mi legyen az. Úgy vagyok vele, hogy minden érdekel, de egy idő után elvesztem az érdeklődésemet. Nem találtam meg azt amit sokáig tudnék csinálni. Egy valamit tudok, hogy szeretem a kreatív dolgokat. De abban is mindig változtatok hogy mit csinálok. Mi lenne számomra a megfelelő szak, amit tanulhatnék, vagy hogy tudnám ezt kideríteni? Van esetleg erre valami jó mód?

Legjobb válasz: Vannak erre szakosodott tanácsadók, akik tudnak segíteni pályaválastásban. A Munkaügyi Központban is foglalkoznak ilyenekkel de szerintem ott teljesen inkomptensek emberek dolgoznak. Mondjuk ezt nem igazán értem hogy miért kell egy másik ember is hogy rájöjj mivel szeretnél foglalkozni, fõleg 24 évesen...

Vannak erre szakosodott tanácsadók, akik tudnak segíteni pályaválastásban. A Munkaügyi Központban is foglalkoznak ilyenekkel de szerintem ott teljesen inkomptensek emberek dolgoznak. Mondjuk ezt nem igazán értem hogy miért kell egy másik ember is hogy rájöjj mivel szeretnél foglalkozni, fõleg 24 évesen...
Keress egy férfit....
Az semmi, én 27 éves lány vagyok és most kezdem éppen az új életem külföldön. Én már tudom mit szeretnék csinálni, de csak most érkezem el életembek abba a stádiumába, hogy lesz is belõle valami. Egyébként pár hónapnál tartósabb munkahelyem még nem volt..így alakult. Szóval ne törjj le, nem késõ.
A kérdező hozzászólása: És Te mit csinálsz külföldön? Ez az amit szeretnél csinálni? Erre hogy jöttél rá?
Export/logisztika területen fogok foglalatoskodni. Hogy jöttem rá? Hát mostanra lehet mondani hogy kiforrott a személyiségem és lett egy csodálatos párkapcsolatom. Sok minden történt, sokfelé jártam a világban. Tulajdonképpen úgy érzem, felnõttem és jobb önismerettel rendelkezem most mint például 24 évesen.
Pedig kedves ettõl a faszitól még nagymama korodig sem lesz gyereked:D
33pont kivallo gyereket vallalni Vard ki szepen jobb igy hiszen akkor mar eretteb vagy az anyasagra mint most. Addig elj utazz dolgozz alud ki magad. 9 ev alatt kiderul a ferjed alkalmas apanak vagy sem
Én a helyedben nem adnék 9 évet az életembõl, mert mi van ha szépen kivárod a 9 évet és akkor közli hogy á mégsem akar gyereket? Vártál közel egy évtizedet egy olyan férfivel akivel mégsem alapíthatsz családot.
"Gondolom tudod, hogy ma Magyarországon a nõk többsége 30-35 évesen szül..." Te kissé el vagy tévedve. 35 éves korban már megvan a második gyerek is, ha az átlagot nézzük. Ráadásul teljesen normális és egészséges, hogy egy 24 éves nõ már érzi, hogy gyereket akar szülni... Kérdezõ: miért nem tisztáztátok le ezt hamarabb? Ha nem hajlandó kompromisszumra, középútra, akkor szerintem feleslegesen erõltetitek a dolgot, hiszen nem egyeznek a céljaitok. A párommal 22 évesek vagyunk, de már szoktunk róla beszélgetni, hogy még a húszas éveikben szeretnénk gyereket vállalni. Nem értem, miért nem lehet ezeket a kérdéseket korábban letisztázni, hogy ne legyenek ilyen hirtelen közlések...
Jót mosolyogtam a kérdezõn. Mármint a 33 éves nagymamán.. Ja, hát van ilyen egy bizonyos népcsoportnál... ott viszont nem ritka :D Amiért írok, hogy mi is pont így voltunk anno. Férjem közölte, hogy 40 éves kora elõtt nem szeretne gyereket, az oka egyszerû volt: anyagi. Építkeztünk, tanultunk, külföldön voltunk pár évet. És bejött amit mondott. Õ 40 volt, és 35 mikor gyerekünk lett. Mégse néz senki a gyerek nagyanyjának. Mondjuk én egyetértettem a férjemmel akkor mikor ezt mondta, ezért mi nem mentünk szét. De ha Te így gondolod... Legalább nem azt mondta, hogy sose akar gyereket!
Te 9 év múlva 33 leszel. 33 évesen elég ritkán szoktak a nõk nagymamák lenni, ma már teljesen általánosnak mondható gyermekvállalás szempontjából. Biztosan jobb akkor, mint 24 évesen, elnézve a mostani 24 éves lányokat... Mondom úgy ezt, hogy én is annyi vagyok. Egyébként, ha így nem jó neked, akkor szakíts vele. De valószínûleg 1-2 éven belül így sem szülhetsz, hiába akarsz, mert nem hinném, hogy rögtön találsz valakit, aki gyereket akar majd tõled...
Köszönjük bejelentésed. Moderátoraink amint tudják, ellenõrzik ezt a kérdést. Mit provokálsz? :) Gondolom tudod, hogy ma Magyarországon a nõk többsége 30-35 évesen szül és mégse hiszi senki a gyereke nagyanyjának õket :)
Gondolom te is csak eltartatni akarod magadat, mert dolgozni smafu...
mekkora r ibanc vagy kérdezõ...
Ezzel mindent elmondtál, hogy ha tõle nem akkor mástól.Tehát akkor azt akarod, hogy valaki felcsinál és õ neveli fel, vagy hogy? Ha õ most nem akar ne erõltesd, annyit megkérdezhetsz, hogy akkor szeretne gyereket vagy még nem tudja, és úgy dönts vele maradsz vagy nem.Gyerek vagy még ahogy látom te is.
Kérdezõ bekattant, neki most gyerek kell, és kész... Reszkessetek férfiak, mert õ az a típus lehet, akinél "véletlenül" besikerül gyógyszer mellett, illetve kiböki a gumit. :)
Hát ez nehéz kérdés, én megértem mindkét oldalt, de egy valamit elmondanék saját tapasztalatból. Az én apám is több, volt mint 40, mikor születtem, és nagyon rossz volt, hogy mire kezdtem volna nagyobbacska lenni, apámnak tönkrement az egészsége, és minden baja volt. Mire 20 éves lettem, meg is halt. És egy fiú gyereknek egy életerõs férfire van szüksége apaként, akire fel tud nézni, és példaképének tudja tekinteni, akihez hasonlóvá válni akar, és nem pedig egy beteg tönkrement emberre, aki inkább elrettentõ példának jó. Szóval a barátodnak a saját érdekében is tudnia kellene, hogy nem jó 40 éves korig várni. Persze, ha õ tovább marad fiatal, meg tovább él, akkor ez kevésbé lesz probléma, de ugye ezt elõre nem lehet tudni, és mivel ezt eddig senki nem írta le, úgyhogy gondoltam megosztom a saját tapasztalatomat, hogy más már ne menjen ezen keresztül, mert tényleg rossz idõs szülõk gyermekének lenni.
Szidjátok a kérdezõt, de mi van ha kivárja azt hogy a pasija 40 legyen és akkor közli a pali hogy hupsz mégse akar gyereket? Akkor ugye szakítanak, a csaj keresgélhet 33 évesen. Találjon párt egy év múlva akkor 34. Egy kis idõ kell egymás megismeréséhez, lesz 36 mire eldönti hogy igen, ennek a pasinak akar szülni. Mire megszületik (a remélhetõleg egészséges, nem down kóros baba) 37 lesz. És akkor szült egy gyereket, örülhet hogy egészséges, és ha esetleg többet szeretne még akkor számolhat azzal hogy az is lehet down kóros. Ezt senki sem akarhatja.
....Márpedig én gyereket akarok ha tõle nem lesz akkor majd lesz mástól.... Na ezzel mindent elmondtal magadrol. Te nem csaladot akarsz hanem gyereket magadnak En pasi lennek melletted elkotetnem magam Egy hazassag (ha eljutsz valaha oda) nem arrol szol hogy te mit akarsz hanem hogy TI kozossen mit akartok. Gyereket egyedul vallalni a vilagon a legonzom dolog es szegeny gyerek apa nelkul egy erzelmileg serult felnott lesz akinek az ertekredje ugyanolyan korcs lesz mint a tied...
ne feledd hogy 35 éves korod után már majdnem hogy lehetetlen szülni, és minél tovább vársz annál nagyobb lesz az esély a Down kóros gyerekre, meg más betegségekre is
Hát...én bejelentettem a barátomnak, hogy sose akarok gyereket. Õ viszont szeretne. De azt mondta, hogy ha én nem akarok, ezért nem fog velem szakítani. Majd meglátjuk mi lesz belõle.
Mire gyereked lesz, túlléped a 30-at. Azért egy új kapcsolatból se fogsz egy-két éven belül szülni, és még meg is kéne találni azt az apajelöltet.
A kérdező hozzászólása: Márpedig én gyereket akarok ha tõle nem lesz akkor majd lesz mástól.
és = én (elõzõ voltam)
Hülye liba!
Ha hidegen hagyna téged akkor nem számitana hogy megbántod-e vagy sem.
Attól függ Te mit szeretnél tõle?
A kérdező hozzászólása: 21 év a korkülömbség akkor mit akarnék tõle?
Bácsizd le, attól észbe kap.
Egy "bocs, de nem" elég lenne. De ha az sem érdekli, hogy már van párod, nyugodtan bántsd meg.
Tehát nem a párod tart vissza, hanem a korkülönbség???

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!