Találatok a következő kifejezésre: 24 éves már (90 db)

Hány éves korig van helye valakinek a modell szakmában? A 24 éves már öreg- ez komoly?

A legtöbb modell ügynökségnél 14-21 év között lehet jelentkezni kezdőként, de ha valaki már nem kezdő? Van egy ismerősöm aki 24 éves korában abba hagyta a modellkedést,mert már a szakmában öregnek számít. Tényleg ilyen kemény a modell szakma? Gondolom,hogy mindig a legfiatalabbakat keresik, de ez nekem akkor is durva,hogy 24 évesen öreg valaki a modell szakmában (kivéve ha addigra már híres modell) Tényleg így vagy?

Legjobb válasz: általában igen..

általában igen..
A kérdező hozzászólása: de mégis miért? egy 24-28 éves nõ is nagyon szép..
A kérdező hozzászólása: sõt, szerintem sokkal szebb mint egy 14-16 éves O.o
mindegyik korosztály szép, de pl a fiatalabbak jobban kihasználhatóbbak...
A kérdező hozzászólása: mire érted a kihasználhatóságot? Sok modell ügynökség van ami pénzt csal ki a lányokból, de m.o.-n van pár (tényleg kevés, kb. 4 darab) aminek nemzetközi kapcsolatai vannak és az igazán jó modelleknek magas fizetésû munkát tud adni a divatszakma legjobb helyein (Milánó, Párizs, London). de még náluk is ez a "korszabály" érvényes amit én nem értek.

24 évesen már érdemes ráncfelvarrásra vagy botoxkezelésre menni?

Legjobb válasz: Neeem!!! A botox tudtommal mérgezõ. Kb olyan mint a túl sok szoli: 40 évesen 80 nak fogsz kinézni

Neeem!!! A botox tudtommal mérgezõ. Kb olyan mint a túl sok szoli: 40 évesen 80 nak fogsz kinézni
Jesszus én lassan 26 leszek, de még sokan 16-nak néznek. Nem hiszem, hogy nálad sokkal rosszabb lenne a helyzet.
Ráncfelvarrásra még 34 évesen sem.Botox az 40 felett ajánlott mivel ha csak nagyon sekély ráncokra használod ellentétes hatása lehet hosszú távon.Ilyen fiatalon csak a hámlasztós dolgok , derma roller , mezo terápia javasolt.

Mi ebben olyan meglepő hogy 24 évesen már nem érdekel a bulizás?

Igazából régen se érdekelt annyira nem jártam túl sokat. A családom meg barátaim meg majdnem csak hogy lehülyéznek , mert hogy én még csak 24 vagyok és tombolnom kéne mindig valami discoban. Mindig hülyén néz rám mindenki mikor mondom hogy ez engem nem izgat. Azért nem vagyok otthonül?s mert járok koncertre, túrázni, sokat utazom, csoporttársaimmal is mindig beülök valami helyre ahol iszogatunk, elvagyunk. Viszont nem kedvelem a bulikat, és mindig cseszegetnek hogy jaj gyere már stb.

Legjobb válasz: Szerintem ez lenne a normális amit te csinálsz, de sajnos nem ez. Ezeken a bulikon nem is lehet szórakozni. Nem is tudják mi az hogy szórakoztató? 35/N (Lehet hogy én tényleg öreg vagyok már ehez.)

Szerintem ez lenne a normális amit te csinálsz, de sajnos nem ez. Ezeken a bulikon nem is lehet szórakozni. Nem is tudják mi az hogy szórakoztató? 35/N (Lehet hogy én tényleg öreg vagyok már ehez.)
Hát ha tényleg normális vagy, akkor van valamilyen hobbid ami jobban érdekel.Fõként csajozni, pasizni járnak az emberek bulizni.Te ezeket megoldod máshol?!Részegen jó flörtölni ismerkedni, szexelni.Segít legyõzni a gátlásokat.Sztem az se szeret bulizni aki hív.Unatkozik egyedül azért hív.

Hogy csináljam? Egy srácot (24 éves) már több hónapja kinéztem magamnak, nem nyomultam, nem írtam rá. Pár hete megkeresett, találkoztunk.

Örültem nagyon. Próbáltam leplezni, h oda vagyok érte. Végül a randi végén megkérdezte, van-e kedvem még találzni (vhííí. ) -megcsókolt stb. Azóta már találkoztunk párszor, egyre jobban elvagyunk. nem akarom elcseszni, igazából magamba akarok zúgatni. nem akarom, hogy érezze ,hogy nyeregbe van. De közömbösséget se akarok mutatni. Segítsetek, hogy oldjam meg. Nem mellesleg félek az els? szexuális együttlétt?l, azt sem akarom elcseszni. Lovaglásban eléggé fél?s vagyok. Pár tanácsot adtok?

Legjobb válasz: Csak add magad szerintem. Hiszen valószínûleg önmagadért szeretett meg téged :) Szóval ne játszd meg magad, annak sosincs jó vége. A szexuális együttlétet se tervezgesd ennyire elõre, csak hagyd hogy vigyen az ár. Amúgy mit jelent az,hogy lovaglásban félõs vagy? Drága,csak ráülsz,mozogsz és nagyon élvezed :D

Csak add magad szerintem. Hiszen valószínûleg önmagadért szeretett meg téged :) Szóval ne játszd meg magad, annak sosincs jó vége. A szexuális együttlétet se tervezgesd ennyire elõre, csak hagyd hogy vigyen az ár. Amúgy mit jelent az, hogy lovaglásban félõs vagy? Drága, csak ráülsz, mozogsz és nagyon élvezed :D
A kérdező hozzászólása: Köszi a kommentet. Talán alakulunk... néha-néha olyanokat szól, amikbõl lehet következtetni, h oké vagyok neki. Lovaglás soha nem ment.
Nem fejtetted ki, de gondolom a "nem megy a lovaglás" alatt azt érted, hogy nem megy a technika igazán. Lovagolni 2féleképpen is lehet: 1. Amikor ráülsz, akkor a lábaidat is behajtod, tehát a lábszáraidon vagy térdeden ülve lovagolsz a fiún. 2. Amikor guggolva ülsz rá és úgy mozogsz. Az 1. nekünk lányoknak kényelmesebb, mert tulajdonképpen ülünk és úgy könnyebb mozogni. A 2.-al viszont lehet nem könnyebben, de jobban tudsz mozogni a fiún, nagyobb örömöt tudsz okozni neki, mert a lendületed is nagyobb(legalábbis azok a fiúk, akikkel együtt voltam, azok a 2. módszert kedvelték jobban) A probléma a 2.-al az, hogy ugye fárasztó sokat guggolni és közben fel le mozogni :) Azonban ez orvosolható. Próbáld meg erõsebbé tenni a lábad úgy, hogy gyakorlod ezt. Leguggolsz és le-fel mozogsz. Egy kis gyakorlás után már fog menni és bírni fogod magad tartani. Mellesleg a fiú is sokat segíthet, ha megfogja a feneked vagy a derekad és picit megtol, így könnyebben tudsz fel-le mozogni. Elõzõ voltam :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, próbálok erõsiteni :) Csak egyszer kéne ráéreznem, és akkor menne... tudom :) Köszönöm mégegyszer a hasznos hozzászólást !

Alkoholista vagyok 24 évesen már több éve iszok naponta megiszok 4 vagy 8 liter boros kolát vagy fröccsöt?

Próbáltam letenni a piát de nem megy nagyon rossz és nehéz! Szeretnék egy kedves pár magam mellé volt is esélyem de amikor kiderül, hogy piálok vissza táncolnak a lányok amit meg is értek! Ma is ittam szinte mindennap de fél óra azt megyek egyik haverral inni! Haverjaim nem alkeszek néha iszogatnak és ?k is mondták már, hogy gázba vagyok meg anyám is meg sokan meg a csajok! 24F

Legjobb válasz: Gáz, menj elvonóra, ott majd segítenek. Magadtól nem fogod tudni letenni.

Gáz, menj elvonóra, ott majd segítenek. Magadtól nem fogod tudni letenni.
Létezik gyógyszeres elvonás is. A bõröd alá ültetnek egy tablettát, ami folyamatosan felszívódik és gátolja az acet-aldehid bomlását. Ez az az anyag, ami a másnaposságot is okozza. Ha iszol, nem tud lebomlani és lesz egy aldehid mérgezésed. Néhány kortytól piszok rosszul leszel, behánysz, talán be is fosol, egy nagyobb adagtól talán meg is halsz. Nem vicc anyag, kérdezz rá a körzetinél.
Mindenképpen az elvonók egyik fajtájára menj. Ahogy elöttem leírtál van pszhihológiai, gyógyszeres, stb. Amúgy durva, hogy 24 évesen már alkoholista vagy. O.o 8 liter boroskóla? Nálunk egy csajosestén nem fogy el ennyi.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, hogy fiatal vagyok és ez van! Van, hogy többet megiszok egy nap van hogy 12 vbk-t és iszok mellé 2-3 sört felest is! Reggel jöttem haza és össze hánytam a kádat is! :( És igen elmegyek elvonóra!
Nekem is hasonló gondom van.Most rosszabb megint a helyzet, mert vége lett a kapcsolatomnak, és azóta csak hülyeségeket csinálok ebben az állapotban.Aztán meg bûntudatom van, és ki se megyek a lakásból napokig.Ide akaraterõ kellene, de azzal nem bõvelkedek sajnos.
A teljes elvonás nem mindig sikerül, hamar visszaesik az ember. Ha nincs munkád, akkor keress, legyen valami hobbid és próbálj csak hétvégén inni.
Dobálóztok itt az alkoholista címkével, közben meg csak azért iszik, mert nem talált jobb elfoglaltságot. Teljesen fölösleges bárkit is lealkoholistázni, egyszerûen azért iszik, mert akar. Ha majd nem akar, lesz más célja, hobbija, akkor nem fog. Kész. És ha valaki sokat olvas, vagy tornázik, vagy mit tudom én, akkor az milyen ista? Aki középsuliba, gimnáziumba jár az gimnazista, aki kizsákmányolja az embereket az kapitalista. Aztán még ott vannak a soviniszták, mazochisták, komunisták, masiniszták, feministák. Boldog izmusokat mindannyiunknak! Kérje ki magának nyugodtan a többség.
Ne add fel a hobbid! Ha egy lány szeret önmagadért szeressen, minden hibádat elfogadva!
A kérdező hozzászólása: Azt nem írtam le már 13 évesen kezdtem inni! Elõször 1-2 sör havonta haverokkal késõbb hétvégente 1-2 sör, 1-2 sörbõl lett 3-4-5 még késõbb ahogy teltek a hónapok és évek emelkedett 6-7-8 de akkor vettünk néha egy üveg tömény italt pl. vodka késõbb meg már minden hétvégén vettünk valami töményet de közben a sör megemelkedett 8-10-12-re ekkor voltam 15 éves. Telt múlt az idõ akkor még több sört vettünk és 2 üveg töményet és ez így ment tovább emelkedett. De ekkor már péntek-szombaton is ittunk nem csak 1x! Bekerültem közép suliba új haverok új zenei stílus elkezdtünk lógni a suliból meg bandáztunk este és piáltunk állandóan elkezdtem koncikra járni rá mentem VBK-ra és ez csak mind hétvégén ment amikor másik haverokkal voltam akkor ment a sör meg a tömény azt vettem észre, hogy 15 sört mindig megittam meg nyomattam a feleseket. Másik társasággal meg ment boros téma. Elkezdtem inni hétköznap is 1x-1x mire voltam 17 éves hetente berúgtam 4x-5x és a pia mennyiség meg csak nõtt. 18 éves korom óta iszok mindennap néha azért elõ fordul 1-1 nap kimarad. 20 éves korom óta már reggel úgy kezdem iszok egy felest egy sört vagy iszok boros kolát vagy fröccsöt, ha nincs itthon pia akkor megyek reggel a boltba és piálok! Így kezdtem!
"Reggel jöttem haza és össze hánytam a kádat is" Ez nem egy embernek való élet, ugye. Ennyire nem voltam benne, de 10 éve semmit, - eszembe se jut, meg olyan baromi szabad lettem! Na ja, és meglepõdtem, hogy elsõre nekem se ment! Attól ijedtem meg igazán!
Ilyen mennyiségek mellett ne csodálkozz azon se, ha pár év múlva elpatkolsz. Petõfi S. fia is 18 évesen halt meg, azért mert alkoholista volt. Szóval nem lehetetlen fiatalon sem meghalni a piától. Gondolj erre, talán könnyebb lesz letenni. Amúgy mit érzel, ha egy nap nem iszol?
A kérdező hozzászólása: Ha nem iszok 1 napig akkor kezdek feszült lenni és érzem, hogy pia hiányom van van, hogy remegek és amikor iszok megnyugszom! Nem rég keltem fel és nincs itthon semmi pia és rosszul vagyok, el kell mennem a boltba. Tudom nem kéne el menni de ez betegség! Jövõ héten van idõpontom a házi orvoshoz el fog küldeni terápiára és remélem sikerül letennem az alkoholt! Szeretnék egy kedves párt magamnak csak így a pia mellett nem áll velem senki szóba mint már írtam elõzõ kommentekben!
Senki sem tud meggyógyítani, ha te nem akarod. Ne mástól várj segítséget, ne várd, hogy majd a kezelések, a terápia és az elvonó kihúz a szarból. Neked kell harcolnod és szenvedni is fogsz, mert ez másképp nem megy. Ne feküdj bele, hogy ez egy betegség, és te vagy az áldozat. Nem, ezt te [email protected] el, csak te vagy a hibás. Ha inni akarsz, mélységes önsajnálatba süppedve, akkor kár rabolnod a dokik idejét. Õk legfeljebb segíthetnek, de a leszokás 99%-ban rajtad áll. Ha már tényleg sikerült a kézremegésig vinned, akkor gratulálok...
Én nem értem, miért írtad ki ide ezt a kérdést. Ami nem is kérdés, hanem kijelentés. Mit vársz tõlünk? Mi nem tudunk rajtad segíteni. Kicsit olyan, mintha azt várnád, hogy majd itt mindenki sajnálkozni kezd. Pedig ezt te cseszted el, sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy rettenetesen gyenge ember vagy. Elõbb neked kell ezen válzoztatni, aztán tudnak mások segíteni.
A kérdező hozzászólása: Igen én csesztem annak idején nem gondoltam volna, hogy ez leszek egy nagy semmi, értéktelen ember vagyok, igen gyenge vagyok de ez betegség és nehéz. Ti ezt nem tudjátok mert nem isztok lehet, hogy a családban volt aki de én a saját bõrömön tapasztalom! Nem is olyan rég 4 hónapja megakartam ölni magam ez miatt! "egész életembe igyak, tegyem tönkre mások életét" Beszedtem sok gyógyszert piára de megmenekültem! Mert kotta részeg voltam és felhívtam egyik nagyon jó barátomat, hogy elköszönjek tõle. És megtaláltak az egyik parkba egy padon mert állítása szerint elmondtam a teloba neki hol vagyok erre nem emlékszem! Nem voltam magamnál amikor rám találtak kihívták a mentõt az vittek be gyomor mosás stb!
Tipikus férfihiszti. Nem sajnáltatod magad, hanem elmész elvonöra és szenvedsz egy pár hónapot. Nincs más lehetõséged.
Ez már elsõ lépésnek nagyon jó. Az hogy te magad fel ismered. A többit meg meg tenni. Ha segítséggel akkor úgy. De az akarat az nagyon fontos. Tulajdonképpen miért ilyen haverjaid vannak?
17. ismertem függõséggel - addikcióval - élõ embert. elég sokat foglalkoztam a játszmákkal stb, stb. akaraterõ? mond egy allergiásnak, h ne tüsszentsen. igy van egy alkohol, drog, játék stb függõ a tudatmódosító szerekkel. ezt nem én, hanem egy gyógyuló alkoholista mondta.
A kérdező hozzászólása: Elhatároztam sokszor elvónóra is magamtól mentem be!
menj ilyen elvonós cuccra, ahol segítenek, pszichológust is ajánlanék. ha meggyógyulsz, nem lesz gáz a csajoknál ;)
Az vagy!Fordulj szakemberhez!
A kérdező hozzászólása: Voltam elvónon de nem ért semmit! Meg is szöktem utána vissza kerültem de valami miatt megint megfogtam az üveget!
Al-Anon. ha tudsz róla beszélni és õszintén ugy érzed, h segitségre van szükséged probáld meg.
Elég baj, ha elszöktél. Valami komolyabb intézet kell akkor.
A kérdező hozzászólása: Van olyan is 3-4-5 napra eltünök és csak piálok és alig alszok és 2 napig nem eszek vagy nagyon keveset.
Nem szeretnélek bántani és mivel soha nem iszom, az iváshoz sem értek, de szerintem aki megiszik napi 4-8 liter alkoholt, az nem józanodik ki úgy, hogy ilyen értelmesen megfogalmazza a kérdést. Nem beszélve arról, hogy a 4-8 liter még vízbõl is sok...
Istenem!! 8 liter folyadékba naponta már rég belehaltál volna:-))
"Alkoholista vagyok?" "Próbáltam letenni a piát de nem megy nagyon rossz és nehéz! " IGEN!
A kérdező hozzászólása: reggel ittam egy 4 liter boroskolát most aludtam kicsit meg ettem.
Haver az elvonó, nem azt jelenti, hogy neked semmit nemkell tenned. Az elvonóban segítenek neked, de te kell megcsináld nem õk. Tudod apám alkoholista volt, amellett skizofréniás, és nagyon elcseszte a gyerekkorom. senkinek sem kivánom azokat amiken átmentünk abban az idõben, és mindazt az alkohol váltotta ki. Többek között, édesanyámat minden bepiálás után megverte, ritka volt az a hét mikor nem verte meg. sokszor éjszaka 1, 2 órakor lekapta rólam a paplant és kergetett ki a házból merthogy az az õ háza. Éjszaka télen -25 fokon kint édesanyámmal és a tesómmal össze voltunk fagyva és nemtudtunk bemenni, mert várt egy késsel... Majd 2005 ben pszihiátrián szoktatták le, nagyon erõs terápiás kezeléssel, és elõre elektromos sokkal mivel semmi sem hatott addig. Azóta hál Istennek nem iszik, és boldogan élünk, a skizofréniájára szedi a gyógyszereit, teljesen más ember lett, és más család lettünk. Nemkell azon rettegnem, hogy ha kilépek a kapun, hogy milehet most otthon, vajon édesanyám veszélyben vane.. Nos ezt teszi sajnos a túlzott alkoholizmus.. Az életed a te kezedben van.. Ne cseszd el...
A kérdező hozzászólása: Én nem vagyok agresszív amikor iszok! Viszont kezdek lepukkani, pénzem az szinte piára megy.
igen. És örökre az is maradsz, ez olyan, mint a drog. Ha egy pohárral elkezded, nincs megállás. Vagy nem iszol többet egy pohárral sem, vagy alkesz maradsz.
magadtól kell azt a döntést meghoznod, h akarsz-e ezen változtatni. legalább itt - internet. google keresõ - olvass. ebben senki nem tud neked segiteni amíg nincs meg az elhatározás. ha már olyan erõsnek érzed ezt a függõséget találsz megoldást is.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy alkoholista vagyok a kérdõ jelet azért tettem csak mert nem lehet felkiáltó jelet tenni!
Simán meg lehet inni 6-8 liter folyadékot, ne higgyétek, hogy nem. Apám egy nap simán betol 12 üveg sört, ami pont 6 liter. (igen, õ is alkoholista) Kedves kérdezõ. Az már egy jó jel, hogy bevallod, hogy gondjaid vannak az alkohollal. Apám folyton azt hajtogatja, hogy õ meg tudná állni, hogy ne igyon. (ez persze nem igaz). Amúgy az egész csak akaraterõ kérdése. Ha te nem akarsz megváltozni, akkor nincs az a nõ, nincs az a szakember, nincs az a barát, vagy anyuka, aki segíteni tud. Ez elsõsorban rajtad múlik. Persze ha TE akarod, akkor mások sokat tudnak segíteni, hogy könnyebb legyen leszokni, de elsõsorban neked kell elhatároznod. Sok sikert!
ez már az, alkoholista, aki ilyen sûrûn iszik és ekkora mennyiségeket.

Hogyan tudnám a szüleimmel megértetni, hogy 24 évesen már nem akarom velük eltartatni magam, hanem az a normális, ha dolgozok? Egyáltalán meg fogják érteni valaha, hogy szeretnék a saját lábamra állni?

Tehát én már dolgozom néhány éve, diákmunka is volt, míg volt hallgatói jogviszonyom, és másféle is. Mindig ellene voltak, és mindig mondták, hogy eltartanak, ne dolgozzak, persze TB-t nem fizetnének, amikor mondom nekik, hogy azzal mi lesz. Mindig azt vágják a fejemhez, hogy nem csinálok itthon semmit (ez azt jelentené, hogy minden házimunkát én csináljak, helyettük is), pedig be szoktam segíteni. Nemrég sz?nt meg a munkám, mert cs?d szélére került a cég (csalók miatt), és most újból munkát keresek, és veszekednek velem emiatt is. Õk engem semmivel nem támogatnak, szerintük nekem elég, ha itt lakhatom, de ehhez a cselédi beosztást elvárnák t?lem, és azt, hogy ne menjek el dolgozni (f?iskolával), van egy öcsém, neki kinyalják a fenekét. Költözzek el, tudom, de mint fentebb írtam, épp most kerültem munkakeres?i státuszba (mellesleg egy olyan munkahelyr?l, ahol nettó 65ezret kerestem, és cs?dbe jutott).

Legjobb válasz: Szia! Szerintem elég talpra eset vagy ahhoz, hogy gyorsan talàlj munkàt és elmehetsz tàrs albérletbe is! Nagyon sokan igy csinàljàk, én tuti lépnék otthonrol! Nem sokàig laktam otthon én se, érdekes miota nem vagyok otthon sokkal jobb a kapcsolatom a szülökkel, màr csak azt bànom, hogy 10 évet hezitàltam, hogy feljöjjek Pestre! Itt egy éven belül rendezödött az életem, nagyjàbol! :) Ahogy feljöttem lett melom, szinte azonnal, jo albérletem, majd nem sokà pàrom, aki azota a férjem s boldog vagyok! Történtek persze rosszak is, de együtt könnyebben vészeltük àt! Szerintem lépj s ha bizàl minden helyre ràzodik! Kérd s megadatik! :)

Szia! Szerintem elég talpra eset vagy ahhoz, hogy gyorsan talàlj munkàt és elmehetsz tàrs albérletbe is! Nagyon sokan igy csinàljàk, én tuti lépnék otthonrol! Nem sokàig laktam otthon én se, érdekes miota nem vagyok otthon sokkal jobb a kapcsolatom a szülökkel, màr csak azt bànom, hogy 10 évet hezitàltam, hogy feljöjjek Pestre! Itt egy éven belül rendezödött az életem, nagyjàbol! :) Ahogy feljöttem lett melom, szinte azonnal, jo albérletem, majd nem sokà pàrom, aki azota a férjem s boldog vagyok! Történtek persze rosszak is, de együtt könnyebben vészeltük àt! Szerintem lépj s ha bizàl minden helyre ràzodik! Kérd s megadatik! :)
A kérdező hozzászólása: Nekem is furcsa, higgyétek el, nekem diákmunkán is anno, meg máshol is nem egy szüleim korú szülõ mondta, akinek hasonló korú gyereke van, hogy bár az õ gyerekét érdekelné ennyire a munka a szórakozás helyett. Én meg azt mondom, bár elfogadnák a szüleim, hogy én is egy önálló felnõtt vagyok, és nekem nem jó üzlet, hogy eltartanak cserébe a sok veszekedésért, amit értelmes ok nélkül kapok. Most kicsit meglódult a szekér, sose hívtak ennyien ilyen rövid idõ alatt állásinterjúra, mint tegnap és ma. Úgyhogy remélem, találok olyan lehetõséget, ami jó is, és többet tudok keresni, mint 65ezer nettó (mert azért valljuk be, annyiból nem lehet megélni egyedül, csak a számlák és az albérlet többe kerülne itt Pesten, csak éppen mikor az a meló jött, nem volt más, akkor pangás volt). Nem tudom, mi lendítette fel így az esélyeimet, lehet, hogy még ti is sugároztatok egy kis energiát, és lehet, hogy a Jóisten keze is benne van a dologban, minden esetre nagyon örülök, és úgy tûnik, gyorsan megoldódhat ez a gond. Csak bízom benne, hogy egyszer a szüleim is rájönnek, hogy a gyerek nem azért van, hogy a cselédjük leg
Ha nem ertik meg hogy mar 24 eves vagy, es akar ferjnel is lehetnel ennyi idosen mar es 2 gyereket nevelhetnel, akkor nem kell hogy megertsek. Dobbentsd ra oket, hogy felnottel! Ha lesz ujra allasod, akkor par honap utan (addig sporold a penzedet)koltozz el toluk! Kezdd el magad a sajat eletet. Nem kell hogy otthon eljel mar, eleg idos vagy es talult is hogy onalloan eljel es rendezd az eletedet. Mas ennyi idosen egyedulallo anyava valik, dolgozik es neveli a gyereket. Kicsit furcsa nekem a szuleid felfogasa.
Az enyémek mindig ledöbbennek, meg kiakadnak, ha dolgozni akarok, hogy nehogy már elmenjek, mert egyetemkor tanuljak, nyáron meg legyek otthon míg õk dolgoznak, várjam õket kajával, locsoljak, takarítsak stb. pénzt meg adnak õk, ha kell, úgy is az egész életemet végig dolgozom még, ha egyszer elkezdem. Õk ezt mondják. Meg telik is rá. Más kérdés, hogy ha valami apróságra is kérek pénzt, akkor: minek az? Ha igényeim vannak dolgozzak. Ha meg dolgozni akarok akkor kiakadnak, hogy az õ lánya? Na nehogy már. Érdekes hozzáállása van néhány szülõnek. :)
Szerintem meg ne is beszéld ezt át a szüleiddel, csak menj el munkát keresni. Amúgy mi a gond azzal, hogy el akarod tartani magad, ha õk nem tartanak el? Úgy hallottam, hogy a TB díja a jövõben jelentõsen változni fog és akinek nincs munkaviszonya vagy tanulói jogviszonya, az több tízezer Ft-ot kell, hogy havonta fizessen majd. Mondd meg egyébként a szüleidnek, hogy te semmilyen egészségügyi ellátásra nem vagy ingyen jogosult, ha nem fizetitek a TB-t, úgyhogy ha vmi hirtelen történne veled, lehet, hogy több százezer Ft-ot kellene egyben kifizetni. Szóval érdemes erre odafigyelni.
A kérdező hozzászólása: Anyu tanítónõ, szerintetek mennyire keres jól? Apám jóval többet keres, de minden rá és rám költött fillért a fejünkhöz vág. Öcsémre nem sajnálja a 40ezer Ft-os plazmatévét meg a 80ezer Ft-os spanyol utat, meg szintén ilyen értékû fényképezõgépet. Én nem akarom, hogy eltartsanak, ha elvárják, hogy cseléd legyek. Másrészt pedig õk se élnek örökké, és ha nem dolgozom, történik velük valaki, akkor nem fogok tudni megélni. Most 2 helyre megyek interjúra, 1 helyre meg telefonálnom kell, mert válaszoltak. Talán összejön valami jó, és elhúzhatom innen a csíkot. Nem a család szolgájának születtem, úgy érzem, nekem is van jogom a saját utamat járni.
Szerintem normálisak az igényeid, ne add fel! Esetleg helpdeskes állásokat nézhetnél. A UPC-nél például sok a nõi hd-s. És 100-150ezret is hazavihetsz havonta. Érdemes lehet megpróbálni.
manapság már nincs pénze az embernek lakásra, ha igen akkor meg fenn tartani nem, ahoz már vezetõnek kell lenni, vagy diplomásnak lenni h annyit keressen, esetleg olyan szülõi háttér stb, biztos azért ilyenek a zsüleid, mert van mibõl eltartani téged, ha olyan kevés pénzetek lenne, mnit nekünk, akkor biztos noszogatnának h menj dolgozni, tartsd el magad. Vagy akár nekik segits. Hát a mai vilûágban sajna neház így gyereket is vállalni, max ha megnyerjük a lottót, vagy keresünk egy gazdag pasit. Sõt a munka után néha az ország másik végébe kell menni, és a karrier miatt az embernek még a magánéletét is fel kell dúlni, ez van magyarországon, és a gazdasági világválságban sajna, fõleg a szegényebb negyedekben. Inkább melózom, hogy valóra ávltsam álmaimat, minthogy csövezzek és mndig robot melót végezzek. Azt meg végképp nem tilthatják meg szüleid hogy dolgozz, vagy elköltözz ha van mibõl, még akkor sem ha féltenek. Négy mûszakba is melóztam sokáig, túlóráztam, éjszakáztam, hétvégéztem is, nem festem a hajam, nem járok buliba, nincs autónk, se vezetékes telefon, nem cigizem , nem sminkelem magam, és nem veszek magamnak márkás holmikat mégis alig van pénzünk, örülök ha a számlákat, biztositást meg kajátk i tudom fizetni, plusz bérlet, néha telefon feltöltés. Van hogy nõ létemre páromnak én töltöm fel a telefonját, vagy veszek neki bérletet, kaját, de még apámnak is szoktam fizetni a gyógyszereit, vagy azt hogy el tudjon menni fodrászhoz, plusz a rezsit én állom. én 23 vagyok a báttyóm 28, de három hónap alatt nem fizet annyit , amennyit én mniden hónapban, 20-30 ezreket adok be, õ meg két havonta adott 5 ezret max, kakoris mikor ovlt melója, mert õ szereti szórni a pénzt, nemhogy mások fizetnek neki ezt meg azt, de a saját pénze saját magára oskszor nem is elég, meg maitk özösen használunk azt is én fizetem és még neki áll feljebb sokszor, meg azt mnodja mennyit segit itthon, hát se háztartásban nem segit, se anyagilag, már teljesen elmarad a pénz, mait adna, és munkát se keres, hiába hazudja hogy igen, több mnit fél éve itthon van, ha van munkája az is csak egy két hónapig tart neki, és inkább idény melót vállal mint rendeset, még õ válogat, meg zat hiszi õ tesz szivességet másoknak ha melózik, pedig ez csakis az õ érdeke lenne, õ pótolható, fõleg akkor nem fog kelleni sehol, ha délbe kel fel és mnidenhova zárásra megy oda. Éjjel itthon duruzsol, délután felkel, aztán az az elsõ neki hogy számítogépezik. Neki még a cipõjét is más fizesse, más meg magát is tartsa el meg õt is. Ha albérletbe lenne más lakótársakkal és így osztanák meg a pénzt, akkor már rég kihajitották volna. Igérgetá llandóan de sosem tartja be, és csak tereli a témát.
jó neked, a mi szüleink azt nem viselnék el, ha nem dolgoznánk, pedig most már mnukanélküliek vagyunk sajnos, és ha lehet én segitek a legtöbbet a családba anyagilag, szinte eltartom a másik tesómat meg apámat, persze anyu is kiveszi a részét mnidenbõl, fõleg a házimunkából.
A kérdező hozzászólása: Most megyek majd állásinterjúra, jutalékos, nem tudom, mennyire jönne be, de pillanatnyilag gyorsétterembe is hajlandó lennék elmenni. Amúgy Pesten lakom, szóval nem az a gond, hogy nem lenne munka, csak nem tudom, lesz-e olyan is mostanában, ami fix. Ha a kezemben lesz a diplomám, talán könnyebb lesz, mert egyelõre a szakmámban nõként nem igazán állnak velem szóba munka ügyében (informatika).
Szerintem nem kell az engedélyüket kérned. Legfeljebb veszekednek egy sort és beletörõdnek.

A lányom 24 éves már nem tanuló, külföldön dolgozik, itthon nem regisztrált munkanélküli, itthon nincs jövedelme, külföldön legális munkavállaló . Kérdésem: Itthon kell -e TB járulékot fizetnie?

Legjobb válasz: Nem kell neki fizetnie, azt o fizeti abban az orszagban, ahol dolgozik. Ketto orszagban nem fizet senki. Letezik egy europai biztositasi kartya, ezt kellene neki kernie, ez teljesen ingyenes. Irok neked egy oldalt, itt is kerdezhetsz, pontosan valaszolni fognak neked. euvonal.hu

Nem kell neki fizetnie, azt o fizeti abban az orszagban, ahol dolgozik. Ketto orszagban nem fizet senki. Letezik egy europai biztositasi kartya, ezt kellene neki kernie, ez teljesen ingyenes. Irok neked egy oldalt, itt is kerdezhetsz, pontosan valaszolni fognak neked. euvonal.hu
"külföldön dolgozik" Számomra ez nem egyértelmûsíti, hogy az EU vagy EGT területén dolgozik. Ez lehet akár Izrael, akár Amerika, Ausztrália, Japán, Kína vagy bármely egyéb, nem EU-s ország is. Így pedig igen nehéz válaszolni erre a kérdésre.
Utolso ne beszelj mar felre legyszives! Mit jelent az, hogy nem hiszed hogy hanyattvagna a kerdezot az osszeg???? Gondolom te is jo szakmat uzol, akarcsak edesanyad, aki haziorvos. Ne haragudj, de ha a mai 4500 Ft-os TB dijjal szamolsz, ami havonta van, akkor egy ev alatt fizessel be 4500*12=54000 Ft-ot, ugye neked ez 15 evre kb.800 000 Ft, lehet hogy valamivel kevesebb, hiszen korabban kevesebbet kellett fizetni. En is kulfoldon elek, dolgozom, nem gondolod, hogy azert, mert egy evben hazamegyek 1 hetre Magyarorszagra, evi 54000 Ft-ot fogok fizetni az allamnak! Mire? Azert van ez a kartya, hogy ne kelljen 2 orszagban fizetni. Es mit jelent az, hogy valamelyik orvos elfogadja, valamelyik pedig nem? Na, hat latod ezmiatt a magyar felfogas miatt is jottem el otthonrol! Ennel jobb tanacsot is adhattal volna a kerdezonek!!!!
Europai Egeszsegbiztositasi Kartya, igy hivjak amire a lanyodnak szuksege van. Elso voltam.
Én is ugy tudom hogy nem kell fizetni.
En is kulfoldon elek, dolgozom 15 eve, Franciaorszagban.Evente tobbszor jarok haza.Anyukam haziorvos volt otthon.En fizetek otthon IS TB-t.Elvileg nem kell, nekem is volt europai kartyam is.Mas kerdes, hogy gyakorlatban beteg lesz-e az illeto otthon?Ha igen, csak orvos anyukamat ideznem:vagy elfogadjak, vagy nem a kulfoldi papirokat.Egyik orvos sem akar ezzel vacakolni, ez nyilvanvalo.Biztos ki lehet jarni, hogy elfogadjak, de mikor valaki beteg, jobb dolga is van ennel.Nem hiszem, hogy hanyatvagna az osszeg.Mindenesetre jo egeszseget!
Hiába pontoztatok le, így van. Csak nyaralásra érvényes, mi is kiváltottuk és mikor ellátásra került sor mondták, hogy a-a... Fizesd ki!
Valóban így hívják, de ez csak nyaralásra érvényes.
Ez a kártya akkor ingyenes ha valaki dolgozik vagy tanul és aszem csak egy évig. Ahol dolgozik abban az országban kell rendelkeznie egészségbiztosítással, amit mi itthon tb-nek nevezünk. Ha ott fizet éés nem tartózkodik itthon 1-2 hónapnál többet akkor nem kell neki itthon fizetnie. Viszont ha csak nyáron van kint vagy ilyesmi, tehát több hónapot tölt itthon, akkor itt kell fizetnie, vagy itt is.
A kérdező hozzászólása: Londonban dolgozik és 2-3 évig marad kint.

24 éves vagyok. A szaktársaim 20-21. Joggal érzehetem, hogy én már kinőttem ezt a kort?

Legjobb válasz: Igen, 24 évesen már joggal érzed, hogy kinõtted a 20-21 éves kort...

Igen, 24 évesen már joggal érzed, hogy kinõtted a 20-21 éves kort...
A kérdező hozzászólása: Kolisokkal jól kijövök, annak ellenére, hogy bizonyos szempontból "lehúz". 3 ágyas szobák, kreatív káosz (kupleráj), életstílus (buli, hányás, fekvés) bár jól érzem magam mégis valami azzal bököd, hogy már nem itt a helyem. Persze mindig is akartam kicsit ízlelgetni ezt az életet, de már más célok jöttek elõtérbe, amik ennek az életvezetésnek ellentmond, és emiatt a szaktársaim savanyúnak tartanak. Én meg nem tudok már olyan laza lenni mint a rigalánc régen. Szociálisan: Ez legfõképpen a csajoknál jön elõ. Optikailag, nagyon megyõzõek, de a gondolkodásuk még gyermeteg, viszont rövidtávon kedvezõek a feltételek, de annak már úgy érzem vége van (lemaradtam) , hogy ízfokozónak használjam a nõt.
Igen, ebben a korban nagyon sokat számít az a 3-4 év. Egyébként milyen szakra jársz? Mondjuk nem is csak kortól függ, hanem egyéni érettségtõl is. Én is idõsebb vagyok a csoporttársaimnál, 26 vagyok, õk meg 21. Most már nem érzõdik annyira, de mikor kezdtem a sulit, 23-24 évesen, õk 18-19 évesek voltak, és durva volt, mikor bekerültem egy csapat frissen szabadult gimis közé. Azóta mondjuk egyetemistává értek õk is, azért nem olyan durva a különbség.
Utolsó: ez nagy volt! A számból vetted ki a szót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Közgazon vagyok. A következõ kérdésem: Mentalitásra mitõl 20 éves és mitõl 24 éves valaki? Kevertnek érzem a helyzetem. Úgy érzem magam mint egy 20 éves aki látja a jövõt. Miért vagyok 20? Mindenki az körülöttem és kóteros vagyok. Miért "látom" a jövõt? Felnõtt, céltudatos szakemberekkel dolgozom. Szocializódás szempontjából érzem kicsit hátránynak ezt a korkülönbséget.
Szerintem erre ilyen általánosan nem lehet válaszolni, talán annyira nem is a kortól függ, ahogy korábban is írtam, hanem inkább az egyéni érettségtõl. De az tény, hogy _általában_ érettebb egy 24 éves egy 20 évesnél. De vannak tök érett, céltudatos 20 évesek, és vannak totál gyerekes 24 évesek is. Miért érzed hátrányosnak szociális szempontból? Hogy vagy a csoptársaiddal? Ha kolis vagy, akkor elég sokat is vagy velük. Jól kijössz velük? Vagy ordító a különbség? Mesélj!
Nincs lehetõséged albérletbe menni? 24 évesen koliban kicsit tényleg terhes lehet már. Amúgy meg... nem csak az egyetemen tudsz csajozni. :) De tökéletesen megértem amúgy a problémád. Sõt azt mondom, bizonyos szempontból jobb helyzetben vagy, mint én, mert én meg 26 évesen járok egy nagyon fiús szakra, csak hát az évfolyamtársaim meg 5 évvel fiatalabbak nálam. :) Így hát hiába van 90% férfi, ha egyszer nekem nem potenciális férfiak. :D De ez van. Arra még nem gondoltál, hogy vállalnod kéne vmi munkát? Netán dolgozol is közben? Az azért helyrebillentené az egyensúlyt.
A kérdező hozzászólása: éppen ez az , hogy dolgozom is és ez ad egy kettõs arcot a mindennapjaimnak.

Mitöl lehet az, hogy az exemnek 24 évesen potencianövelő tablettákat kell szednie? Az okés, h nem all fel neki "rendesen". Na de csak 24 éves! Vagy ez már egyre gyakoribb a huszoneves pasik körében? 23/N

Legjobb válasz: Két kérdést tettél fel. Az elsõ részét nem fogjuk tudni, mert egyénfüggõ. Viszont egy normális párkapcsolatnak talán része illene lennie annak, hogy beszéltek is egymással. Te és Õ. Ha nem tudja megmondani a miértjét, vagy már kérdezted, semmi gond, a lényeg úgyis az, hogy tanácsold neki egy orvos mielõbbi megkeresését. Nem azért hogy szégyellje vagy kellemetlenül érezze magát... hanem hogy megtalálják és jó eséllyel egy csettintésnyi idõ alatt orvosolják a kiváltó okot. Ha halogatja, késõbb már nem biztos hogy tudnak rajta segíteni, illetve ha valami szervrendszeri betegsége van, lehet hogy ez elõjel hozzá... így vagy úgy, de mindenképpen érdemes orvoshoz mennie, a saját jól felfogott érdekében. A kérdés második része pedig nem kisregényes választ kap: Nem, nem gyakori.

Két kérdést tettél fel. Az elsõ részét nem fogjuk tudni, mert egyénfüggõ. Viszont egy normális párkapcsolatnak talán része illene lennie annak, hogy beszéltek is egymással. Te és Õ. Ha nem tudja megmondani a miértjét, vagy már kérdezted, semmi gond, a lényeg úgyis az, hogy tanácsold neki egy orvos mielõbbi megkeresését. Nem azért hogy szégyellje vagy kellemetlenül érezze magát... hanem hogy megtalálják és jó eséllyel egy csettintésnyi idõ alatt orvosolják a kiváltó okot. Ha halogatja, késõbb már nem biztos hogy tudnak rajta segíteni, illetve ha valami szervrendszeri betegsége van, lehet hogy ez elõjel hozzá... így vagy úgy, de mindenképpen érdemes orvoshoz mennie, a saját jól felfogott érdekében. A kérdés második része pedig nem kisregényes választ kap: Nem, nem gyakori.
Nekem feláll rendesen.
A kérdező hozzászólása: Meg akkor elment orvoshoz mikor meg velem volt...igazabol nekem azt mondta, h az orvos nem talalt semmi rendellenesseget, de nem tudom elhinni mivel akkor is szüksege volt neha potencia növelõ tablettara ahogy most is. Azt hittem, h kibirom mellette ezzel a problemaval, de sajna nem birtam es összejöttem massal...

Van olyan fiú, akinek jobban bejön ha egy lány még szűz (24 évesen), tehát sosem volt még senkije, mint egy olyan, akinek már volt pár barátja? Vagy ilyen korban már elkönyvelitek a szüzeket bányarémnek, vagy valamilyen téren gázosnak?

Legjobb válasz: 24 évesen még mindig nem tudott mély, bizalmi viszonyt egy pasival sem kialakítani.. Azért ez jelent valamit. Bizalmatlanságot, bigott nevelést, vagy lelki/önértékelési problémákat. Persze lehet a csajnak csak nem volt szerencséje.. Szóval csak azért, mert megtudom valakirõl hogy szûz még nem ásom el. Azt, hogy ronda meg látom rajta. Akkor könyvelem el, ha lökött/élhetetlen. 23F

24 évesen még mindig nem tudott mély, bizalmi viszonyt egy pasival sem kialakítani.. Azért ez jelent valamit. Bizalmatlanságot, bigott nevelést, vagy lelki/önértékelési problémákat. Persze lehet a csajnak csak nem volt szerencséje.. Szóval csak azért, mert megtudom valakirõl hogy szûz még nem ásom el. Azt, hogy ronda meg látom rajta. Akkor könyvelem el, ha lökött/élhetetlen. 23F
Ha azért szûz, mert ocsmány, mint a szar, akkor nagy hátrány, igen.
Ha nekem adódna egy ilyen lehetõség én nem foglalkoznék vele én egyáltalán nem tartom gázosnak.
aszex
Én abszolút örülnék neki, ha én vehetném el. Amúgy én is szûz srác vagyok.
A kérdező hozzászólása: Halak, de ez miért érdekes? :D
Én nagyon tudnék örülni egy ilyen lánynak, hiszen hasonló cipõben járok. Csak egy ilyen lány nem hiszem hogy tudna örülni nekem... 27/f
Héé kérdezõ! Mi a csillagjegyed? F22
Simán bejönne, legalább együtt szereznék vele tapasztalatokat :)
Nekem jobban bejön de ez emberfüggõ :)
Ha nem úgy néz ki, mint Susan Boyle, akkor elõny :)
nekem ujobban be jön
Ki kéne próbálni, igy nem tudom:DD 34f
Én nagyon nagyon szívesen kielégítenék orálisan egy 24 éves szûz csajszit. (minden féle viszonzás nélkül :P) F22
én nem hiszem, hogy elõny az ha egy nõ 24 évesen szûz, de nem is tartom hátránynak, viszont csak azért mert szûz még nem jön be jobban
Mivel én még 20 vagyok, csak, tehát nálam idõsebb picit, ami nem mindig baj. Egy szûz lánnyal szerintem csak az elsõ szex macerás, de nem hátrány.
inkább legyen szûz,

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!