Találatok a következő kifejezésre: 23. hétbe és még (20 db)

Ha 25 hetes és 3 napos terhes vagyok, akkor 23 hete és 3 napja fogant meg a kisbabánk?

Legjobb válasz: Szia! Amennyiben a peteérésed, pont a menstruációd kezdete után volt 2 héttel, és pont akkor fogant a babád:) Üdv, egy 23 hetes kismama

Szia! Amennyiben a peteérésed, pont a menstruációd kezdete után volt 2 héttel, és pont akkor fogant a babád:) Üdv, egy 23 hetes kismama

23. hétbe léptünk, és még Isten igazából nem érzem a picikém mozgását. Voltak már jelek hetekkel ezelőtt, de azóta csak sejtem, hogy Õ lehet az, és azt is ritkán. Normális, hogy a 22. hét után sem érzem a mozgását?

Pedig tudom, hogy folyamatosan mozog, a héten voltunk ultrahangon. A véd?n? meg a dokim is mindig kérdezik, hogy van e magzatmozgás, és mindig zavarban vagyok, hogy az a kimondott mocorgás még nincsen.

Legjobb válasz: Ez egyénenként változó. Én már éreztem a 16-17ik héten de pl uncsim csak a 25. héttõl érezte. Attól is függ milyen vastag a hasfalad. Ne aggódj, fog még mozogni, lehet még fájni is fog, nekem van hogy fáj, és kellemetlen, pedig még csak 32 hetes vagyok. Jó babavárást!

Ez egyénenként változó. Én már éreztem a 16-17ik héten de pl uncsim csak a 25. héttõl érezte. Attól is függ milyen vastag a hasfalad. Ne aggódj, fog még mozogni, lehet még fájni is fog, nekem van hogy fáj, és kellemetlen, pedig még csak 32 hetes vagyok. Jó babavárást!
Feküdj a hátadra maradj mozdulatlan, és tedd a kezed a hasadra. Koncentrálj, és érezni fogod. Olyan mintha apró buborékok pukkannának ki az alhasadban! Én így éreztem elõször, aztán majd erõsödni fog! ne izgulj biztos nagyon "lusti" babád van, de egészséges!!! 20 hetes kismama
A hátonfekvésnek tényleg be kell, hogy jöjjön.Ezt még megspékelheted azzal, hogy eszel elõtte csokit és kb 10 perc múlva már be is indul tõle:DTedd a kezed a pocidra és simizd óvatosan, hidd el oda fog rugni :o)
A kérdező hozzászólása: Máris kipróbálom, köszi:)
Remélem azóta érezted a picit :oD Nagyon apró kis bökdösések, vagy én még tikkelésnek hívom, mert tényleg annyira kis finom apró mozgás, és persze néha úgy oda rúg, h ogy csak nézek :o) Utolsó válaszoló voltam...
A kérdező hozzászólása: Hát, picit mintha éreztem volna:) :)

23 hetes kismama vagyok.1 hete voltam dokinál és az uh. Szerint a fej körfogat, 56, 4 mm, a combcsont 30, 2 mm. Néztem a neten az adatokat és megijedtem, mert a combhossz, csak a 18. hétnek felel meg! Ugye nincs semmi baj?

Volt vagy van olyan kismama akinek a babájának hasonló eredményei voltak, és nem volt semmi gond a babóval?

Legjobb válasz: Ne aggódj,az uh.-os mérések egyrészt tévedhetnek és itt pár milliméter tévedés is heteket jelent,másrészt ezek az interneten megadott adatok csak tájékoztató jellegûek,nagyon általános méretek és ugye ahány baba,annyi méret.Van akinek 57 centis a pocaklakója születésekor,van,akinek meg 52.Van akinek 4 kiló,a a másiknak meg 2kiló 80 deka.Nem érdemes emiatt aggódni,fõleg ha a doki nem jegyezte meg,hogy gond lenne a méretekkel!Boldog bababvárást!

Ne aggódj, az uh.-os mérések egyrészt tévedhetnek és itt pár milliméter tévedés is heteket jelent, másrészt ezek az interneten megadott adatok csak tájékoztató jellegûek, nagyon általános méretek és ugye ahány baba, annyi méret.Van akinek 57 centis a pocaklakója születésekor, van, akinek meg 52.Van akinek 4 kiló, a a másiknak meg 2kiló 80 deka.Nem érdemes emiatt aggódni, fõleg ha a doki nem jegyezte meg, hogy gond lenne a méretekkel!Boldog bababvárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Igazából ma megyek megint uh.-ra, mert tegnap beszéltem vele és szerinte sem jók az adatok, ezért megakarja nézni mégegyszer. Kicsit megijedtem!!:-( A párom is kétségbe van esve!
Érdekes valóban. Nem tudom jól, ill. pontosan mérték-e, lehet hogy nem. Nekem 19+2nél volt a combcsont 31mm, pedig én is meg a gyerek apja is alacsonyak vagyunk. Jó tudom, ez nem sokat számít, de azért picit talán igen.
Szia! Nekem a 20.héten volt a baba combcsontja 28mm. Szerintem nincs semmi baj, max. elmérték. Én is mindig a combcsont hosszán paráztam, mert mindig rövidnek tûnt. A 38.heti uh alapján is csak 66mm volt. És a 39.héten született 52 cm-el .Teljesen átlagos babaként. Az igaz, hogy az átlagnál egy picit alacsonyabb baba, úgy lehet észrevenni, hogy a rugik mindig nagyobbak a lábára. :) . Semmi egyéb gond nincs vele. Holnap majd úgyis megnézik jobban. Csak azért írtam, hogy addig se idegeskedj sokat. Minden jót nektek!

Nagyon fáj a köldök piercingem helye, mit tehetek ellene? Már évek óta kivettem de a helye még mindig megvan, és feszíti a börömet, már bevan kékülve nagyon fáj, ég. És még csak a 23. hétben járunk

Legjobb válasz: Kenegesd, mást nem tudsz tenni. Nekem több ékszer is volt a köldökömben, egy felül, kettõ alul (viszont felül többször is volt szúrva, ott 3 lyuk is van). Amint terhes lettem, egybõl kivettem az ékszereket. Sehol nem repedtem, nagyon szép maradt a bõröm, viszont a lyukak mentén megrepedt a bõr sajnos :( hosszában 3-4 centi hosszan :( Ha nem lettek volna a lyukak, tuti nem reped meg. Aztán szülés után szépen lement a hasam (amúgy sovány fajta vagyok), és a repedések is alig látszódtak, már el is felejtettem. Most megint terhes vagyok, megint látom a repedéseket, ugyanazok mint az elsõ babánál. Kb óránként kenem be a köldököm környékét. Nekem is feszít egyébként, néha mintha fájna is.

Kenegesd, mást nem tudsz tenni. Nekem több ékszer is volt a köldökömben, egy felül, kettõ alul (viszont felül többször is volt szúrva, ott 3 lyuk is van). Amint terhes lettem, egybõl kivettem az ékszereket. Sehol nem repedtem, nagyon szép maradt a bõröm, viszont a lyukak mentén megrepedt a bõr sajnos :( hosszában 3-4 centi hosszan :( Ha nem lettek volna a lyukak, tuti nem reped meg. Aztán szülés után szépen lement a hasam (amúgy sovány fajta vagyok), és a repedések is alig látszódtak, már el is felejtettem. Most megint terhes vagyok, megint látom a repedéseket, ugyanazok mint az elsõ babánál. Kb óránként kenem be a köldököm környékét. Nekem is feszít egyébként, néha mintha fájna is.
Hát igazából nem tudok tanácsot adni, de gondolom a bõr tágulása miatt fáj, húz. Kend a hasad krémmel, olajjal az talán segít majd egy picit. Nekem is volt piercingem, én is kivettem még a terhesség elõtt. Egy lehelletnyit sem nõtt össze, sõt......jól kitágult a terhesség alatt a nagy hasamtól. Most így szülés után egy nagy lyuk tátong a hasamon. Nagy tinikori hiba volt a piercing.
Szia! Én 5 napja szültem. Nekem 2x volt kiszúrva a köldököm, egyszer 13 évesen, aztán begyulladt, ki kellett venni, majd mégegyszer 18 évesen. Akkor is begyulladt. Azóta nem volt benne ékszer, a terhesség alatt mégis begyulladt a helye! Nem tudom miért de picit vörös lett és fájt nagyon. Aztán megnyomtam, és csomó váladék volt benne. Próbáld meg, lehet nálad is ez van! Sajnos okosabbat én sem tudok mondani:( 22/L
A kérdező hozzászólása: Elõször én is arra gondoltam hogy gennyes, de nem begyulladva van, hanem inkább bekékülve ez nem tudom mit jelent. A válaszaitokat köszönöm
utolsó vagyok, még azt akartam írni, hogy egyik lyuk sem forrt be nekem, és néha jön belõlük valami trutyi, ha megnyomom :(

23. hétben vagyunk! Elég rosszul telnek az éjszakák sokat járok pisilni és mivel csak jobb vagy bal oldalon tudok "kényelmesen" feküdni ezért az alvás sem a legjobb! Ha meg felkelek pisilni, van hogy minden porcikám fáj! Normális ez?

Az még a furcsa ha jobb oldalamon fekszem és ugy megyek ki éjjel pisilni akkor mintha az "egész" babát érezném!Baj lehet vagy ennek igy kell lennie?

Legjobb válasz: Ha már szeded a magnéziumot akkor ezen kívül mást nem tudsz tenni. Ne ijedj meg ezek a "jelek"teljesen normálisak sööt minél idõsebb kismama lesz csak annál rosszabb lesz,nem akarlak nagyon elkeseríteni,de ez így van. Nekem most a 2.terhességemnél szinte nem is nagyon tudtam aludni óránként pisilnem kelet(persze az õrületbe mentem sokszor mikor pár csip-cseppnél több nem volt)mert csak a pisilési ingert érzi az ember mert a baba nyomja a húgyhólyagot,fekvésnél sokszor úgy is voltam,hogy elfordultam egy pózba és olyan érzés volt minthogyha a babán feküdnék,éreztem a kis testét,ilyenkor megsimogattam a pocimat,kicsit beszélgettem neki,aztán máshogy helyezkedtem el,hát nagyon sokszor csak úgy volt jó,hogyha nem volt kényelmes,a vége felé meg már alig vártam,hogy megszülessen a pirinyó,mert már nagyon nehéz volt cipelni.

Ha már szeded a magnéziumot akkor ezen kívül mást nem tudsz tenni. Ne ijedj meg ezek a "jelek"teljesen normálisak sööt minél idõsebb kismama lesz csak annál rosszabb lesz, nem akarlak nagyon elkeseríteni, de ez így van. Nekem most a 2.terhességemnél szinte nem is nagyon tudtam aludni óránként pisilnem kelet(persze az õrületbe mentem sokszor mikor pár csip-cseppnél több nem volt)mert csak a pisilési ingert érzi az ember mert a baba nyomja a húgyhólyagot, fekvésnél sokszor úgy is voltam, hogy elfordultam egy pózba és olyan érzés volt minthogyha a babán feküdnék, éreztem a kis testét, ilyenkor megsimogattam a pocimat, kicsit beszélgettem neki, aztán máshogy helyezkedtem el, hát nagyon sokszor csak úgy volt jó, hogyha nem volt kényelmes, a vége felé meg már alig vártam, hogy megszülessen a pirinyó, mert már nagyon nehéz volt cipelni.
Persze, hogy válthatsz. Én Magnesii citricit szedek. 2, 3-szor 1-et.Csak akkor veszek be hármat, ha már nagyon keményedik. Ez 500 mg-os, nem javasolnak belõle túl sokat.
szedjél magnéziumot, az lazítja az izmokat és hasat. még csak most vagy félidõs, a helyzet csak fokozódni fog, jobb nem lesz, szóval hozzá kell szokni valamilyen szinten...
A kérdező hozzászólása: magnéziumot szedek az elejétõl fogva 3*1-et!Ugye nincs baj?
Milyen magnéziumot szedsz? A béres a legjobb, abban 250 mg van egy szemben, sokkal jobb mint a magne b6 meg még olcsóbb is!!!34 km
A kérdező hozzászólása: magneb6-ot szedek.átválthatok minden probléma nélkül?

Nem végezték el még nálam a toxoplazma vizzgálatot, most a 23. hétben járok, és nagyon megijedtem. Késő, ha most végzik el?

Van egy kiskutyám, nem jár be a lakásba, de én etetem. Amennyire csak lehet vigyázok.

Legjobb válasz: Kérésre végzik el. Még nem késõ, bár szerintem nem lesz baj. a macskák ürüléke a veszélyes és a mosatlan zöldség-gyümi. Meg a nyers hús. Azért csináltasd meg, megnyugszol!

Kérésre végzik el. Még nem késõ, bár szerintem nem lesz baj. a macskák ürüléke a veszélyes és a mosatlan zöldség-gyümi. Meg a nyers hús. Azért csináltasd meg, megnyugszol!
Nem kerül pénzbe.Egész egyszerûen a doki vagy a védõnõ amikor laborra küldi a véred, amit kérésre is levesznek, akkor egy ixel többet rak a lapra.Csak azt hiszem 2 hét kb. mire megjön az eredmény.
Szerintem el kell végezni a toxoplasma szûrést, nálam is 23.hét után csinálták meg nincs macskám, de kutyusunk van.az érték nagyon alacsony lett, de gyógyszert kell szednem a terhesség végéig.Ami a babát védi a fennálló fertõzéstõl. 36 hetes kismama.
Nagyjából felesleges is elvégezni. Ez is egy olyan dolog, amit nagyon felfújnak... A toxot elsõsorban macska terjeszti, annak is a széklete. Az, hogy te eteted a kutyát, és gonolom utána kezet mosol, nem jelent semmi rosszat. Nekem a macska az ölemben nõtt fel, mert nem tudtam még, hogy babás vagyok, ráadásul negatív vagyok toxora és semmi bajunk nincs:-) Megcsinálják a vizsgálatot, elmehetsz, de kár érte pénzt adni...

Szülés után mennyi időre kapom meg az első juttatásokat? Az anyaságit, gyedet, családit? Ja és a 23. heti vércukor mérést megszokták ismételni?

Nemrég hallottam, mi igaz ebb?l? Debreceni vagyok

Legjobb válasz: A tgyást a szülés elõtti 28 nappal orvos igazolással tudod 180napra igénybe venni..az azt jelenti, hogy szülékor már azt kapod..utána a gyed jön a kicsi 2 éves koráig a többit nem irom, mert az most fog változni azt majd 2 év múlva kérdezd..illetve, rögtön a szüléskor igényelheted az egyszeri szülési támogatást amihez orvosi igazolás kell, hogy 4 szer voltál legalább tanácsadáson..ezeket vagy a munkahelyed intézi, vagy neked kell az oep-nél es az államkincstárnál igényelni igénylõlapokon. ha a tgyas-t kéred akkor le kell záratni a táppénzt és szólni a munkahelyeden, de ezt a sorrendet nem tudom, hogy mikor zárad le a tp-t és ahhoz képest mikortól igényeld a tgyást, de szerintem lezáratod a tp-t monjuk 10.-én és úgy kéred a tgyást, hogy 11.-étõl az jó, mert visszamenõleg fizetik, de max a szülés elõtti 28 napot számold ki!De kérheted késõbbtõl is, addig úgyis van a tp!

A tgyást a szülés elõtti 28 nappal orvos igazolással tudod 180napra igénybe venni..az azt jelenti, hogy szülékor már azt kapod..utána a gyed jön a kicsi 2 éves koráig a többit nem irom, mert az most fog változni azt majd 2 év múlva kérdezd..illetve, rögtön a szüléskor igényelheted az egyszeri szülési támogatást amihez orvosi igazolás kell, hogy 4 szer voltál legalább tanácsadáson..ezeket vagy a munkahelyed intézi, vagy neked kell az oep-nél es az államkincstárnál igényelni igénylõlapokon. ha a tgyas-t kéred akkor le kell záratni a táppénzt és szólni a munkahelyeden, de ezt a sorrendet nem tudom, hogy mikor zárad le a tp-t és ahhoz képest mikortól igényeld a tgyást, de szerintem lezáratod a tp-t monjuk 10.-én és úgy kéred a tgyást, hogy 11.-étõl az jó, mert visszamenõleg fizetik, de max a szülés elõtti 28 napot számold ki!De kérheted késõbbtõl is, addig úgyis van a tp!
Csak kérdés második feléhez tudok hozzászólni, nálunk (Pápa)a 26. héten van cukorterheléses vérvétel és ha nem jó az eredmény akkor be kell feküdni a kórházba és ott 24 órás diéta melletti vérvétel van, naponta többször.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat :) )
Igen
A kérdező hozzászólása: De a 23. napon?
Igen . múltkor a ciklusom 26.napjan voltam dokinál és peteeresem volt...28 naposak a ciklusaim...totál meglepodtem, azt mondta elõfordulhat bizonyos hónapokban

Tisztelt Főorvos Úr! 42 éves vagyok, 2 hete voltam vérvételen, mert a klimax jeleit tapasztaltam. A vérvétel alapján kiderült, hogy nagyon alacsony az ösztradiol szintem (23.8). Jelenleg még menstruálok és fogamzásgátlót (Meliane) szedek. Az lenne a kérdé

Tisztelt Főorvos Úr! 42 éves vagyok, 2 hete voltam vérvételen, mert a klimax jeleit tapasztaltam. A vérvétel alapján kiderült, hogy nagyon alacsony az ösztradiol szintem (23.8). Jelenleg még menstruálok és fogamzásgátlót (Meliane) szedek. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e a fogamzásgátló mellett remifemin-t szednem.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, ilyen esetben is szedheti a Remifemint. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, ilyen esetben is szedheti a Remifemint. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Úr! 42 éves vagyok, 2 hete voltam vérvételen, mert a klimax jeleit tapasztaltam. A vérvétel alapján kiderült, hogy nagyon alacsony az ösztradiol szintem (23.8). Jelenleg még menstruálok és fogamzásgátlót (Meliane) szedek. Az lenne a kérdé

Tisztelt Főorvos Úr! 42 éves vagyok, 2 hete voltam vérvételen, mert a klimax jeleit tapasztaltam. A vérvétel alapján kiderült, hogy nagyon alacsony az ösztradiol szintem (23.8). Jelenleg még menstruálok és fogamzásgátlót (Meliane) szedek. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e a fogamzásgátló mellett remifemin-t szednem.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, ilyen esetben is szedheti a Remifemint. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, ilyen esetben is szedheti a Remifemint. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!