Találatok a következő kifejezésre: 23. hétbe és (71 db)

Ha 25 hetes és 3 napos terhes vagyok, akkor 23 hete és 3 napja fogant meg a kisbabánk?

Legjobb válasz: Szia! Amennyiben a peteérésed, pont a menstruációd kezdete után volt 2 héttel, és pont akkor fogant a babád:) Üdv, egy 23 hetes kismama

Szia! Amennyiben a peteérésed, pont a menstruációd kezdete után volt 2 héttel, és pont akkor fogant a babád:) Üdv, egy 23 hetes kismama

Ki mennyit hízott megközelítőleg a 23. hétre ( és ha már szültél a vége mennyi lett)?

Legjobb válasz: Én a 24. hétre már +8 kg-nál tartottam, mire megszületett a lánykám, addigra +18 kg-t híztam összesen. Most 2 hónapos a kicsi, és +3 kg maradt rajtam.

Én a 24. hétre már +8 kg-nál tartottam, mire megszületett a lánykám, addigra +18 kg-t híztam összesen. Most 2 hónapos a kicsi, és +3 kg maradt rajtam.
30. hétig semmit sem híztam, bár eleve 77 kiló voltam a 172 centimhez. Aztán 8 hét alatt 10 kiló jött fel. Szülés után fél kg plusszal jöttem haza, a többi mind lement a szüléssel ill. abban a másfél hétben, amit bent töltöttünk.
23. hétre 5-6 kg-ot, a végére 9-et (de az utolsó három hónapban nagyon odafigyeltem, mit és mennyit eszek). Anno a fiammal összesen 23-at, pedig azt a terhességet intenzíven végigtornáztam (az 6 hónap alatt ment aztán le, jelentõs része víz volt).
Multhéten tartottam +11kg-nál. De 172 magas vagyok és 56 kg-ról indultam. 24 hetes km
Szia! 24 hetesen +4 kilónál jártam. Majd +15-el mentem szülni. A kislányom most 4hetes és + 3 kiló van rajtam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igazából ez csak ilyen gyors felmérés volt, kíváncsi vagyok, hogy mire számíthatok... Én az elsõ 2 hétben vesztettem 4 kg-ot, ami most jött vissza a 23. hétre. Remélem nem hízok sokat...
Elsõ terhesség 24.hétig +2kg volt végére +8 kg lett belölle kisfiú. Most szintén kisfiú 25.héten vagyok +80 dkg nál járok :-)
A kérdező hozzászólása: Szerencsés vagy!
3 kilot hiztam addig es 11 kg lett a vege. En 178 cm-hez 62 kg-rol inditottam.
A kérdező hozzászólása: BPD az fejszélesség, a két halánték közötti távolság, tehát fültõl fülig.
nem hiszem h nagy lenne a feje, hiszen akkor az uh ép 25 hetes terhességi kort írt volna ki, szerintem az oldal ahol megnézted, egy átlagos fejméretet írt, néhány millis eltérés nem egyéni adottság is lehet. A bpd a két halánték közötti fejátmérõt jelenti, ahogyan írtad:) 26 hetes
Ha jól olvasom, mindössze egy hét a különbség, az semmi, nyugodj meg.ha baj lenne, mondták volna.(nem fültõl fülig hanem homloktól tarkóig)
A kérdező hozzászólása: Koszonom!
Bocs akkor tévedtem, de akkor sem rossz a méret :)

Ma vették le az első kentemet a terhesség során (23. hét) és már akkor fájt, azóta csíp ha pisilek, megsérthetett?

Legjobb válasz: Nem szedtél össze gombát, vagy nincs húgyúti fertõzésed? Terhesség alatt ezek könnyen (jobban) elõfordulnak.

Nem szedtél össze gombát, vagy nincs húgyúti fertõzésed? Terhesség alatt ezek könnyen (jobban) elõfordulnak.

Kb. 15 hetes koromig természetes volt, ha hánytam, de utána elmúlt. Most betöltöttem a 23. hetet, és tegnap reggel már megint hánytam, visszatért a reggeli émelygés. Normális ez?

Ha eszem valamit, általában utána elmúlik.

Legjobb válasz: Igen normális, egyre jobban kell arra figyelned, hogy többször egyél keveset.A babó nyomja felfelé a gyomrodat.Több lehet a savad is.Próbáld meg kerülni a savat okozó ételeket.

Igen normális, egyre jobban kell arra figyelned, hogy többször egyél keveset.A babó nyomja felfelé a gyomrodat.Több lehet a savad is.Próbáld meg kerülni a savat okozó ételeket.
Igen, sajna normális, akármilyen kellemetlen is:-( Jól teszed, egyél mindig keveset, hogy soha ne legyen üres a gyomrod, akkor talán nem kell majd hánynod.-) Szedhetsz B6-ot, vagy renniet, hátha jobb lesz akkor...

23. hétbe léptünk, és még Isten igazából nem érzem a picikém mozgását. Voltak már jelek hetekkel ezelőtt, de azóta csak sejtem, hogy Õ lehet az, és azt is ritkán. Normális, hogy a 22. hét után sem érzem a mozgását?

Pedig tudom, hogy folyamatosan mozog, a héten voltunk ultrahangon. A véd?n? meg a dokim is mindig kérdezik, hogy van e magzatmozgás, és mindig zavarban vagyok, hogy az a kimondott mocorgás még nincsen.

Legjobb válasz: Ez egyénenként változó. Én már éreztem a 16-17ik héten de pl uncsim csak a 25. héttõl érezte. Attól is függ milyen vastag a hasfalad. Ne aggódj, fog még mozogni, lehet még fájni is fog, nekem van hogy fáj, és kellemetlen, pedig még csak 32 hetes vagyok. Jó babavárást!

Ez egyénenként változó. Én már éreztem a 16-17ik héten de pl uncsim csak a 25. héttõl érezte. Attól is függ milyen vastag a hasfalad. Ne aggódj, fog még mozogni, lehet még fájni is fog, nekem van hogy fáj, és kellemetlen, pedig még csak 32 hetes vagyok. Jó babavárást!
Feküdj a hátadra maradj mozdulatlan, és tedd a kezed a hasadra. Koncentrálj, és érezni fogod. Olyan mintha apró buborékok pukkannának ki az alhasadban! Én így éreztem elõször, aztán majd erõsödni fog! ne izgulj biztos nagyon "lusti" babád van, de egészséges!!! 20 hetes kismama
A hátonfekvésnek tényleg be kell, hogy jöjjön.Ezt még megspékelheted azzal, hogy eszel elõtte csokit és kb 10 perc múlva már be is indul tõle:DTedd a kezed a pocidra és simizd óvatosan, hidd el oda fog rugni :o)
A kérdező hozzászólása: Máris kipróbálom, köszi:)
Remélem azóta érezted a picit :oD Nagyon apró kis bökdösések, vagy én még tikkelésnek hívom, mert tényleg annyira kis finom apró mozgás, és persze néha úgy oda rúg, h ogy csak nézek :o) Utolsó válaszoló voltam...
A kérdező hozzászólása: Hát, picit mintha éreztem volna:) :)

Hízóskérdés: Van olyan, aki nagy súllyal indult (90fölött) ÉS A 23. HÉTNÉL 8-9 KILÓNÁL JÁRT? Egyáltalán mennyit híztatok a végére? Volt gond a súly miatt? Félek, 23. hétre rámjött 8 kiló.

Legjobb válasz: 90 kilóval kezdtem, 95-tel szültem. Magas lett a vérnyomásom a végére és vizesedtem (nem durván, csak a lábaim). Szülés utáni elsõ hónapban rögtön lement 15 kg. :)

90 kilóval kezdtem, 95-tel szültem. Magas lett a vérnyomásom a végére és vizesedtem (nem durván, csak a lábaim). Szülés utáni elsõ hónapban rögtön lement 15 kg. :)
Kell egy alapos kivizsgálás. Ha csak azért ment rád ennyi, mert eszel, akkor ezt te is tudod, kivizsgálás nélkül, csak be kell ismerned. Ebben az esetben a megoldás kézenfekvõ. Nagy súlyról indultam (90 körül), mindig ennyi voltam, kamasz korom óta. Tipikusan az az alkat, aki soha nem fog lefogyni. Sok a cukorbeteg a családban, tehát úgy készültünk a terhesség elején, hogy valószínûleg lesz terhességi cukorbetegségem. Sajnos ez be is jött. A doki által elõírt 1600 kcal/160 g ch diétát pontosan betartottam, mivel elsõ a baba. Mellette ugyanazt az életvitelt folytattam, mint elõtte, sok mozgással (házimunka, kerti munka, kirándulás, bevásárlás, kutyasétáltatás, stb.), és a határokon belül végül is azt és annyit ettem, amit megkívántam. Összesen a terhesség végégig az elsõ gyerekkel 3 kg-ot szedtem fel, a másodiknál tartottam a súlyom. (Tehát szülés után kevesebbet mutatott a mérleg, de a szoptatás alatt az utolsó dekáig vissza is jött.) 8 kg hízás a félidõ környékén akkor is nagyon sok, ha normális súlyról indultál, de ha komoly túlsúllyal estél teherbe, akkor még fontosabb (lett volna) odafigyelni a súlygyarapodásra. Nem jó neked, mert soha nem fogod leadni, nem jó a babának, mert nagy súllyal születhet, és késõbb is kihat az egészségére, stb. Sajnos azt kell mondjam, hogy már akkor észbe kellett volna kapni, mikor az átlagos hízásnál többet szedtél fel, nem 8-9 kilónál. Keresd fel a nõdokid vagy a terhesgondozót, kérj beutalót dietetikushoz, menj el hozzá, és beszélj vele. Szakértõ tanácsot fog adni, mit hogyan és mennyit egyél, hogy ne hízz tovább, esetleg kicsit le is tudj adni, mindezt úgy, hogy a baba megkapja, amire szüksége van. Amire neki szüksége van, az elsõsorban a zöldségekben, gyümölcsökben található!!! Meg gondolom szedsz terhesvitamint már csak a folsav miatt is, úgyhogy nem kell aggódnod, hogy bármilyen hiánybetegség kialakulhat. Ha így folytatod, hamarabb lesz szívrohamod, mint gyereked.
92 voltam mikor teherbe estem 97 mikor szulni mentem. 84 kilo voltam szules utan. Nem nagyon tudtam enni vegig.
Sajnos én 107kgval keztem holnap leszek 25 hetes és màr rajtam van 11kg :( ràjàtszott az is hogy a t3szt utàn abba hagytam a dohànyzàst és csokit csokival ettem.Én holnaptol visszaàllok szénhidràt diétàra mert még messze van a vége!!szerencsére az eredményeim eddig jók remélem az is marad.
109 kilóval indultam és 9 kilót híztam a végére. Nagy szerencsém volt mert amúgy sokat ettem és tipikusan hízásra hajlamos vagyok mégis csak ennyit híztam. Nem volt semmi bajunk a túlsúlyom miatt. Én a végén híztam többet, az utolsó 4 hétben heti 1 kiló jött fel, ennyire te is számíts.
Szia. En 103, 6 kg kezdtem. De cukor beteg vagyok. Mar elotte is dietaztam. Leadtam 27 kg. Most 21 hetes vagyok es 98-99 kozott mozgok. Tartom a 160 ch dietat. Hala egnek inzulen MEG nem kell. Nem nehez a dieta. Szerintemnis beszelj egy dietetikusal es orvosodLes kezd te is dietazni mert igy csak rosszabb lesz. :-(
89 kezdtem ikrekkel 94 kg voltam 35. hetesem , ekkor feküdtem be, 38 hetesen 103 kg lettem olyan durván vizesedtem, de szülés után 82 kg voltam.
én 109-el kezdtem a terhességet, de diétázok, figyelem mit mennyit eszek, még 14 hetes vagyok de nem hiztam semmit...dokim szerint olyan 6 kilónál nem kellene többet, azt is fõleg az utolsó trimeszterben...

23-hétben járok 24-éves vagyok 158 magas és 54 kg- kezdtem a terhességem most 64 kg vagyok nem eszem csokit édességet tésztát csak leszoktam a cigiről szerintetek ez nem számít a hízásnál? Illetve normálisan étkezem napi 4 szer.

Legjobb válasz: Picit elõrébb tartok, mint Te (a 30. hétben járok) de a 156 cm-es magasságomhoz már híztam 12 kilót! (elsõ terhességem alatt összesen híztam 13 kilót) Zavar, fõleg azért, mert nem értem miért van ez. Nem eszem sokkal többet, mint terhesség elõtt, nem nassolok. Mozgás nyilván egyre kevesebb, de ha jó idõ van kertészkedem, sétálunk,stb. Igyekszem 18 óra után nem enni, illetve sok gyümölcsöt is beiktatni, de nem igazán lassult a hízás. Nem tudom mennyi lesz a vége, de igyekszem oda figyelni még a maradék idõben. A dokim egyébként azt mondta, hogy egy héten egyszer lehet zöldség vagy gyümölcs napot tartani......ez nekem nem megy sajnos. De Te lehet, hogy meg tudod csinálni! Boldog babavárást!

Picit elõrébb tartok, mint Te (a 30. hétben járok) de a 156 cm-es magasságomhoz már híztam 12 kilót! (elsõ terhességem alatt összesen híztam 13 kilót) Zavar, fõleg azért, mert nem értem miért van ez. Nem eszem sokkal többet, mint terhesség elõtt, nem nassolok. Mozgás nyilván egyre kevesebb, de ha jó idõ van kertészkedem, sétálunk, stb. Igyekszem 18 óra után nem enni, illetve sok gyümölcsöt is beiktatni, de nem igazán lassult a hízás. Nem tudom mennyi lesz a vége, de igyekszem oda figyelni még a maradék idõben. A dokim egyébként azt mondta, hogy egy héten egyszer lehet zöldség vagy gyümölcs napot tartani......ez nekem nem megy sajnos. De Te lehet, hogy meg tudod csinálni! Boldog babavárást!
Szia, A cigirõl való leszokás okozhat simán kis súlygyarapodást hiszen lassul az emésztés (amit a cigaretta gyorsít) és erre még rájönnek a hormonális változások is...szóval ne aggódj, ráadásul a napi 4 étkezés normális, kis adagokat egyél és nem lesz baj. jó babavárást, 25 hetes kismama
Második válaszoló, ha nem voltál még kismama, akkor fogalmad sincs mirõl beszélsz. Én 24kg-t híztam, elképesztõen sok volt a magzatvíz, és a baba 4 és fél kilós, plusz a méhlepény. Amikor megszületett, kevesebb lettem 18 kilóval! Annyi víz folyt el, hogy a doki azt mondta, ilyet még nem látott. Két nap múlva már újabb 4 kilóval voltam kevesebb, kiürült a visszatartott víz is. Ami azt jelenti, hogy összesen 2 kg jött föl sima hízás, ami teljesen optimális, mégis bálnaként mentem szülni. Szerinted ez ellen ugyan mit lehetett volna tenni? Kérdezõ, ha nem eszel összevissza, és pláne nem üres kalóriákat, akkor le fog menni a súlyod, de ne egyél csak gyümölcsöt-zöldséget, ez rossz tanács, mindent kell enni, hogy kiegyensúlyozott legyen az étkezésed, csak figyelj oda, mibõl mennyit eszel. Jó babavárást!
Soha nem voltál még kismama, de nagyon tudod osztani az észt. Kiváncsi vagyok, mit fogsz csinálni, ha pl. lesz egy 5 kg-s gyereket, kb. 8 liternyi magzatvízben, 3 kg-s méhlepénnyel. Ez ugyanis 16kg túlsúlyt jelent, és nem is ritka, hogy ilyen elõfordul. Koplalni fogsz, okoska? Az milyen egészséges lesz a babádnak! Talán utána kellene nézned, hogy mi újság, mielõtt ilyen frappáns válaszokat adsz. És képzeld csak el, hogy francia kismamák között is vannak nagydarabok, sõt a németek között is, attól, hogy te nem látod. És viszonyításnak: Magyarországon 10 millió ember él, Párizsban meg kb. 11 millió. Szerinted mekkora eséllyel futsz össze nagydarab terhes anyukával egy 11 milliós nagyvárosban és egy kétmilliós, jóval kisebb városban? Ha mindkét helyen van 100 túlsúlyos kismama, vajon hol látsz többet? Ahol 2 millió takarja, vagy ahol 11? Komolyan mondom, megáll az eszem. Tényleg nincsen fogalmad sem arról, hogy mit beszélsz. És ha kismama leszel, a 15. kilód után, amit teljesen egészséges, 180 kalóriás diétával érsz el, mit fogsz csinálni? Levágsz a kilóidból? Ugyan kérlek. Ha értelmes hozzászólásra nem vagy képes tapasztalat híján, akkor az ostoba megnyilvánulásaiddal ne itt piszkáld a kismamákat.
Kedves Kerdezö! Te aggodsz az alakod miatt és ez helyes is, hogy van benned annyi önkritika, hogy nem akarsz ugy kinezni, mint egy elefant. En csak nem ertem, h nalunk Magyarorszagon miert nincs a nökben egy kis igény a jokinézetre még babat varva is, mint ahogy az elöttem szolokrol is kiderult 30 kilokat hiztak. azt sem ertem, miert mentik fel magukat a nök az egeszseges mennyiseg megevése alol, amiatt mert babat varnak. Nem csak külcsinyre gondolok (minthogy ne hizzunk lehetoleg 10 kilonal többet, mert maskulonben elbálnásodsz), hanem arra is, hogy ez egészsegugyileg mekkora problemakat okoz- nem csak Neked, hanem majd a babának is. En annak a hive vagyok, hogy mar a pocakban meg kell tanitani a babat a helyes taplalkozasra, életmodra.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló kívánom neked is ilyen kellemes választ írjanak majd mások! Gondolom szintén kismamával beszélgetek, különben mit is keresel itt??? ...mert szerintem a kérdésem nem a pasimról szólt vagy csábításról.:)
mar ne haragudjatok. De miert nem latok bálnákat akkor Franciaorszagban pl? ott nem vizesednek a nök? A lényeg, ne zabaljatok annyit, attol mert meg kismamák vagytok a pasitok sem fog vonzonak tartani...
Az elso terhessegemnel 25 kilot hiztam, teherbeeseskor raktam le a cigit. Bar akkor ugy tunt, hogy nem eszem tobbet, utolag rajottem, hogy megis sokat ettem, nem eppen azt, amit kellett volna. A cigi hiany es a sok szenhidratfogyasztas miatt az anyagcserem is lelassult, ezert is hiztam olyan sokat. Kapcsolnom kellett volna, mert nem ereztem ugy jol magam. Egyebkent en 178 cm magas vagyok es akkor 65 kiloval estem teherbe. Szulessel 11 kilo ment le, akkor visszatertem a normal taplalkozasomra es amint lehetett mozogni is kezdtem, igy a fiam negy honapos korara mar lement minden. A masodik terhessegemnel mar az elejetol odafigyeltem, ettem mindent, de mertekkel a szenhidratokat, mertektelenul a zoldsegeket, gyumolcsoket es nagyon odafigyeltem, hogy ne legyen szekrekedesem. Akkor 63 kiloval estem teherbe es 15 kilot hiztam. sokkal jobb volt, vegig csinos maradtam, szules utan is egesz jol neztem ki, jobban ereztem magam fizikailag es lelkileg is. Nem biztos, hogy ilyen tempoban fogsz hizni ezutan is, de ha igen, akkor kicsit tenyleg valtoztatni kellene valamin.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat kicsit vegyes felvágott volt igyekszem midenbõl okulni kicsit.Még egy dolgot hozzáteszek nem vagyok rá büszke de sajnos egy mammut cégnél dolgozom még és eddig 8-óra alatt 15.20-perc szünetem volt átlagban hogy tudjak teljesíteni is azt hiszem ez sem valami jó a vizesedésnek...bár nemtudom.
Szia! én nem voltam még kismama, de soha nem ertettem, hogyan lehet felszedni 20-30 kilokat. És olyan erdekes, hogy tolunk nyugatabbra és a skandinav orszagokban nem lattam egyaltalan nagydarab kismamát. Biztosan mert inkabb sok gyumit és zoldseget esznek. Szerintem mindenképp figyelj a sulyodra, 15 kilonal ne szedj fel többet, 70 kg mar rengeteg lenne a 158 cm-hez, még áldott allapotban is!!! Kitartast még a tovabbiakhoz és egeszseges kisbabat kivanok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az értékes válaszokat.Tegnap voltam dokinál megnézték picurkámat kiderült sokat hízott a szentem és a pocakom is a 7-ik hónapnak felel meg azt mondták ne izguljak minden rendben jelenleg pedig 2-kiló amitõl séta útján meg kéne szabadulnom.Rajta leszek:) Elnézést de rosszul írtam 56-kilóval kezdtem a terhességem.

Most akkor hogy is van ez? az ultrahangon a baba feje mérete alapján 23hetes, a hasa és a combcsont alapján 24hetes. és 640gr. a babaszoba. hu-n a 23. hétre 500gr-om írnak és a 25. hétre írnak majdnem 700gr-ot. :S

Legjobb válasz: Ezek csak megközelítõ értékek, és mindenhol mást írnak, mást mondanak. A lényeg, hogy az utolsó mensi elsõ napja a kezdés. Csak azért írják ezeket az adatokat a papírra, mert könyv szerint ha "xx" mm, akkor "yy" hetes a baba.

Ezek csak megközelítõ értékek, és mindenhol mást írnak, mást mondanak. A lényeg, hogy az utolsó mensi elsõ napja a kezdés. Csak azért írják ezeket az adatokat a papírra, mert könyv szerint ha "xx" mm, akkor "yy" hetes a baba.

Az normális ha a 23. hetet betöltöttem és éjjek arra ébredtem hogy nagyon fáj a derekam vagy lehet a fekvéstöl? Vagy mitöl lehet? Valakinek tipp?

Legjobb válasz: Nekem is ilyen, már jópár hete a férjem elmondta, hogy melyik ideget nyomja a baba ilyenkor valószínûleg, de azt pontosan már nem tudom. Azt mondta a védõnõ, hogy tûrni kell, de említsd meg azért neki! :) 25 hkm

Nekem is ilyen, már jópár hete a férjem elmondta, hogy melyik ideget nyomja a baba ilyenkor valószínûleg, de azt pontosan már nem tudom. Azt mondta a védõnõ, hogy tûrni kell, de említsd meg azért neki! :) 25 hkm
ja és 24+3 hkm. Jó babavárást.
A kérdező hozzászólása: Hétfön mennem kell ugyis. De olyan rossz éjjel aludni se tudtam töle
Szia! Én kedd óta szenvedek a derekamtól, nekem olyan mint ha egy ideg becsípõdne a bal oldalamon, de ez nincs folyton, elmúlik aztán felállok vagy elindulok és újra becsípõdik majd kiáll :) Tegnap óta sokat javult a helyzet szerintem nincs gond csak biztos úgy fekszik a baba, hogy nyom egy ideget. Én inkább a mozgolódásától nem tudok aludni :D. De azért mondj el mindent a dokinak és hétfõn megyek és mondom neki.
A kérdező hozzászólása: Nekem csak éjjel volt mikor párom ment meloba meg utána vissza feküdtem. De nem egyböl volt hanem eltelt kis idö. Jó babavárást nektek is!
Tegnap óta nekem sem volt bajom vele :) Talán elmúlt :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!