Találatok a következő kifejezésre: 23 hetesen hogy érzem (18 db)

Létezik, hogy 23 hetesen gyomormagasságban érzem a baba mozgását? Ütemesen, ez már a csuklása lenne?

Legjobb válasz: Az én babám is sokat csuklik. Simán lehet, hogy 23 hetesen már azt érzed. 27 hetes kismami

Az én babám is sokat csuklik. Simán lehet, hogy 23 hetesen már azt érzed. 27 hetes kismami
létezik. gondolom vékony vagy. én is mindig röhögök, ha írják a hírlevélben, hogy már 5 centivel a köldököd felett van a méhed.. és már 10zel fölötte érzem. a csuklást még látni is lehet, meg kézzel érezni. nem tudom, nekem mikor kezdte, de állandóan csuklik. ha szemmel nem látni, meg kitapintani se lehet, akkor meg gondolom vmi ér lüktet.
A kérdező hozzászólása: Igazából nem vagyok olyan vékony...amúgy látni és kitapintani is lehet.De van, hogy folyamatosan érzem, sokszor egymás után, valahol meg azt olvastam, hogy kb. 5-6-szor csuklik egy nap.Így nem igazán értem!
Szerintem érezheted, ennyi idõsen én már éreztem hol lejjebb hol feljebb, "úszkált"...:) Lehet, hogy még nem a csuklás, csak ütemesen a kis kezével vagy a lábával kalimpál.Én lassan 27 hetes leszek de a csuklást biztosan csak 1-2hete érzem és tudom, hogy az.:) Sokkal kisebb erõsségû mint a "rúgdosása"....:) 26hkm
mint ahogy nálunk sem, úgy a babáknál sem ugyanannyiszor van csuklás. az elsõ gyerekem alig csuklott a terhesség alatt. most a második minden nap csuklik legalább egyszer, de van hogy kétszer háromszor is

23 hetes vagyok, az lehetséges, hogy csak apró rebbenéseket érzek, és nem erőteljesebb mocorgásokat a babám részéről? Ugye minden rendben a babómmal, az első gyerkőcöt várjuk.

Legjobb válasz: Szia. Ezek az elsõ mozgásai? Eleinte még alig érzed õket és inkább rebbenések vagy buborékok, mint határozott mozgások. Sõt eleinte még nem is érzed mindennap, de késõbb ahogy növekszik egyre erõsebbek lesznek a rúgásai, és gyakrabban fogod érezni. Üdv, 33 hetes kismama

Szia. Ezek az elsõ mozgásai? Eleinte még alig érzed õket és inkább rebbenések vagy buborékok, mint határozott mozgások. Sõt eleinte még nem is érzed mindennap, de késõbb ahogy növekszik egyre erõsebbek lesznek a rúgásai, és gyakrabban fogod érezni. Üdv, 33 hetes kismama
Ne aggódj, egy darabig ez lesz. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Nem; ezek az elsõ mozgásai, 17hetesen éreztem elõször. Azután nem igazán, majd újra éreztem a rebbenéseket, 21 hetesen voltunk UH-on és akkor a dokim azt mondta, hogy minden ok a manócskával.
Szia. (1 válaszoló vagyok) Akkor meg nyugodj meg, ha a vizsgálaton minden rendben volt. Ez a nagy meleg õket is megzavarhatja. A lényeg az, hogy legalább naponta egyszer érezd Õt.
Szió!Én is 23 hetes vagyok, és ha ülök vagy állok, akkor én is csak jó nagy buborékoknak érzem a mozgásait, de próbáld ki hogy hanyatt fekszel, és akkor sokkal jobban fogod érezni.Nekem azért már tud fájdalmas rúgásokat is produkálni, de nem baj, én örülök neki. :)
Szia! Én 25 hetes vagyok, és csak néha érzek mozgásokat. Pedig a dokim szerint adktív a baba, de van még bõven helye. Azt mondta, hogy erõteljesebb mozgásra csak késõbb számíthatok. Szép babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, boldog babavárást kívánok nektek!

Van olyan nap hogy nem nagyon érzem a baba mozgását! Baj lehet vagy mi történik? 23 hetes vagyok! A hasam nől rendesen, de tegnap nagyon virgonc volt ma meg.! 2 napja széklet rekedésem is van! Mi lehet?

Legjobb válasz: én is 23 hetet betöltött km vagyok,és vannak olyan napok amikor nem annyira izgága.ha hosszabb ideig nem érzed a mozgást,akkor azért fordulj orvoshoz,hosszabb idõnél én a két napot értem.én ha egy nap nem érezném,és másnap reggel se,tuti aznap elmennék orvoshoz!

én is 23 hetet betöltött km vagyok, és vannak olyan napok amikor nem annyira izgága.ha hosszabb ideig nem érzed a mozgást, akkor azért fordulj orvoshoz, hosszabb idõnél én a két napot értem.én ha egy nap nem érezném, és másnap reggel se, tuti aznap elmennék orvoshoz!


23 hetes vagyok és úgy érzem mintha teljesen a hasam alján (de nagyon lenn) lenne a baba? Ez nem baj? Hogy fekszik ilyenkor?

Legjobb válasz: nekem is lenn van csak annyi különbséggel hogy én 34 hetes vok !harántfekvés nekem lenn a két oldalamat nyomja!Te pontosan hol érzed lenn két oldalt vagy csak lenn ?ha harántos még van idõd hogy megforduljon!Boldog babavárást!

nekem is lenn van csak annyi különbséggel hogy én 34 hetes vok !harántfekvés nekem lenn a két oldalamat nyomja!Te pontosan hol érzed lenn két oldalt vagy csak lenn ?ha harántos még van idõd hogy megforduljon!Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Szia! Ott érzem ahol a bugyi eltakarta a "hasam". Szóval bugyi terület. És inkább bal oldalon. ?
A rugdosását érzed lent? 23 hetes vagyok én is Nekem tegnap elõtt egész nap lent (bugyi alatt) rúgkapált, tegnap, meg "ma"(-: egészen fent a gyomromnál. (ezzel ébresztett hajnali 2-kor a kis Drágám) Szerintem még sok helye van, ezért össze vissza ficánkol.

Miért csak reggel és este érzem hogy mocorog a babám? És csak akkor mikor a hátamon fekszem! Mikor fogom már napközbe is érezni hogy rugdos? 23 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Szia, Ne aggódj, hamarosan naponta többször is :) Én sem mindig érzem napközben, fõleg, ha lustább napja van. Ülõmunkát végzek, számítógép elõtt, és sokszor nem tetszik neki ahogy ülök, mert valószínûleg kényelmetlen neki, olyankor jelez. És hát estem amikor megpihenek, szintén jelentkezik, apukája nagy örömére. Én még csak 19 hetes vagyok, de már 3 hete rendesen érezni. Mondjuk függ a testalkattól is. Jó mocorgást :)

Szia, Ne aggódj, hamarosan naponta többször is :) Én sem mindig érzem napközben, fõleg, ha lustább napja van. Ülõmunkát végzek, számítógép elõtt, és sokszor nem tetszik neki ahogy ülök, mert valószínûleg kényelmetlen neki, olyankor jelez. És hát estem amikor megpihenek, szintén jelentkezik, apukája nagy örömére. Én még csak 19 hetes vagyok, de már 3 hete rendesen érezni. Mondjuk függ a testalkattól is. Jó mocorgást :)
mozog õ napközben is, de mivel te is tevékenykedsz, kevésbé érzed, ez nálam is így van! azonban pár hét múlva már úgy sem tud úgy mozdulni, hogy ne érezd!28 heteske
A kérdező hozzászólása: Szia! Én is már 17 hetes voltam mikor elöször éreztem:) ! De még mindig csak este és reggel rugdos:(! Napközbe is figyelem de csak néha-néha érzem hogy 1-2 enyhébbet mocorog! Boldog babavárást!
Szia, nem tudok válaszolni, de nálam is pont így van, csak akkor érzem ha lefekszem este, és reggel. Fura de ha odateszem a kezem, akkor kész, nem rugdos.. Ha elveszem a kezem várok pár percet akkor elkezdi:) én is várom már hogy kirugja a bordámat:) Boldog Babavárást!22 hetes kismami
szia.ne aggodj erezni fogod minden nap erosebben fog rugni.es foleg akkor erzed a pici mozgasat mikor pihensz.nekem sokan azt mondtak hogy mikor mozogsz a baba elringassa magat es alszik, vagy pihen, aztan mikor te pihensz o erre felebred es elkezd mocorogni.nemtom hogy van e benne valami, nekem is ezt mondtak.
Szia! Én 28 hetes vagyok, és legjobban még most is esténként érzem. Napközben csak nagyon halvány rugdosásokat produkál:) Talán a 26. héttõl kezdtem érezni napközben , de csak nagyon ritkán. Mostanában már kidomborítja egy-egy testrészét, olyankor azon a részen ki lehet tapintani (de csak esténként, amikor hanyatt fekszem) azt nagyon szeretem. :) Sok anyuka írja, hogy már 23 hetesen majd "szétrúgja" az oldalukat a babóca, az enyém nagyon rendes, mert eddig még megkímélt a fociedzésektõl. Talán azért, mert kislány :) Boldog babavárást, és ne izgulj, minden terhesség és baba más!

23 hetesen normális, hogy csak gyengén érzem a baba mozgását azt is csak ritkán?

20 hetesen éretem el?dzör.

Legjobb válasz: Én már 18 hetesen érzem. Van, hogy egésznap, van mikor két napig semmi. Még nemrég kezdetd te is érezni a mozgásokat, ne aggódj, nincsen semmi gond ezzel. Késõbb erõsebb lesz. De minden baba más, van aki sokat ficánkol, van aki nem.

Én már 18 hetesen érzem. Van, hogy egésznap, van mikor két napig semmi. Még nemrég kezdetd te is érezni a mozgásokat, ne aggódj, nincsen semmi gond ezzel. Késõbb erõsebb lesz. De minden baba más, van aki sokat ficánkol, van aki nem.
Lehet hogy neked is háttal van kifelé, tehát befele rugdos és ez kevésbé érezhetõ.
Szia! Én 19. hetes vagyok. Nem minden este mocorog a picim, de amikor úgy fondolja, akkor úgy, hogy egy nagy, picit fájdalmas dudor lesz a pocakomon, ami lassan elsimul. Pár óra múlva ugyanilyen érzés a hasam másik oldalán. Aztán reggelig nyugi, délelõtt semmi, majd este, ha úgy gondolja ismétli az elõzõ esti "manõvert".

23 hetes vagyok, a babamat mindig a hasam aljan erzem mozogni, ritkan felül, akkor az jelenti hogy lent van a laba es felül a feje?

vagyis ül a dragam?mert a köldök es a szemeremcsont közt feluton erzem allandoan,biztos az a laba mert igen nagyokat is rug.miert nem fordul meg gyakrabban?meg nem kell tudom de neki igy jo mindig?vagy meg a gravitaciot követi?

Legjobb válasz: Én a 24. hét közepén tartok, de amióta érzem Õt, szinte mindig a köldökön alatti sávban rugdos. 1,5 hete voltam a dokimnál, s azt mondta, hogy gyönyörû fejfekvésû, s lehet, hogy úgyis marad, bár még megfordulhat. Azóta utánajártam/kérdeztem, elméletileg a 32. hét után fordulnak a helyükre, de több kismama is mondta, hogy a 20. hét környékén (sõt volt 18. is!) már fejjel lefelé volt, s úgy is maradt szülésig. Én sem értem, hogy így hogy tud annyira lent bökdösni, de igaza lehet a dokimnak, mert sokszor érzem a kis fejét is ott lent, mikor nekifeszül. Tegnap emiatt alig tudtam megágyazni:-) Szerintem Te se aggódj, a Kicsi úgy helyezkedik, ahogy neki a legkényelmesebb!

Én a 24. hét közepén tartok, de amióta érzem Õt, szinte mindig a köldökön alatti sávban rugdos. 1, 5 hete voltam a dokimnál, s azt mondta, hogy gyönyörû fejfekvésû, s lehet, hogy úgyis marad, bár még megfordulhat. Azóta utánajártam/kérdeztem, elméletileg a 32. hét után fordulnak a helyükre, de több kismama is mondta, hogy a 20. hét környékén (sõt volt 18. is!) már fejjel lefelé volt, s úgy is maradt szülésig. Én sem értem, hogy így hogy tud annyira lent bökdösni, de igaza lehet a dokimnak, mert sokszor érzem a kis fejét is ott lent, mikor nekifeszül. Tegnap emiatt alig tudtam megágyazni:-) Szerintem Te se aggódj, a Kicsi úgy helyezkedik, ahogy neki a legkényelmesebb!
Ebben az idõszakban még bizony lent vannak a lábacskák és fent a fej, ahogy Te is írtad. A 30. hét táján fordul irányba a manó, mert akkor már a fordított helyzetben több helye van. A belsõ szerveid bizonyos korlátot képeznek, hogy merre tud mocorogni, még akkor is, mikor még nem túl nagy baba. Nálam a leányzó szinte végig a jobb oldalamon fekszik és a bal oldalamon rúg, motoszkál :-) Ha valamilyen alvási pozícióm nem tetszik neki, akkor azt jó nagy rúgásokkal értésemre adja, hogy anya forduljon meg :-) úgyhogy nyugodj meg, úgy helyezkedik a manód, ahogy neki a legkényelmesebb :-) jó babázást! 38+3 hetes km

Aggódom! Ma a második napja hogy nem érzem a picurt! 23 hetes vagyok! Volt hogy 1 nap nem volt aktív, de már ez nagyon idegesít! Ugye nincs baj?

Legjobb válasz: Én a helyedben elmennék védõnõhöz,vagy dokihoz egy szívhanghallgatásra.Lehet,hogy csak alszik,vagy nem arra rugdos,amerre szokott,ezért nem érzed.De inkább menj többször feleslegesen,mint hogy baj legyen.Én is voltam már emiatt védõnõnél és rendben volt minden.Ne izgulj,biztos nincs gond.

Én a helyedben elmennék védõnõhöz, vagy dokihoz egy szívhanghallgatásra.Lehet, hogy csak alszik, vagy nem arra rugdos, amerre szokott, ezért nem érzed.De inkább menj többször feleslegesen, mint hogy baj legyen.Én is voltam már emiatt védõnõnél és rendben volt minden.Ne izgulj, biztos nincs gond.
Na, kipróbáltad a "tanácsokat"? Picid?...
Jó ötletek pl. a hangos zene, a kávé, és a védõnõs szívhang-hallgatás! Aztán írd meg légyszi, ha már megtudtad, hogy minden rendben, csak lusti volt a picikéd! :)
kapcsolj be egy hangos zenét, aminek gyors a ritmusa. erre minden baba reagál. Ha ez sem válik be, akkor tényleg nézesd meg. Én is voltam 3-szor, harmadszorra csinálta ezt a doki. Akkor mondta, hogy mindig ezzel kezdjem. Szóval ha az itt leírtak közül egy sem válik be, akkor tényleg menj el.
Egy pici rúgást sem éreztél?Mert olyan nekem is volt hogy kevésbévolt aktiv, és 2 napig ugy emlékeztem meg se mozdult, valószinû igen, csak kisebbet és nem regisztráltam annyira.Viszont a saját megnyugtatásodra szerintem is bemehetsz a dokihoz.
Mi is többször voltunk így, az elsõ alkalommal még bementünk a kórházba a második alkalommal megvártuk míg hírt adott magáról, persze akkor is nagyon ideges voltam de szoktak ilyet csinálni :) ráadásul ha olyan kedve volt hogy nem akart mozogni akkor piszkálhattam de meg sem moccant. Minden esetre azért elmehetnél orvoshoz hogy megnyugodj, és hogy a doki megnézze ultrahanggal, így te sem idegeskedsz feleslegesen mert addig úgy sem leszel nyugodt míg az orvos azt nem mondja hogy minden rendben.
Szia! Ne ess pánikba. ez az elsõ szabály. Igyál valami szénsavasat, egyél, és meglátod "beindul" :) Ha esetleg mégsem, akkor tényleg irány a védõnõ vagy a nõdoki, ahol mikrofon van...
Hát valahogy próbáld felébreszteni vagy menj be az ügyeletre esetleg védõnõhöz, az már egy kicsit sok hogy két napja. De meg sem mozdult vagy csak nem aktív?kávé, kola, csoki, fagyi, egy kicsit óvatosan ütögesd meg a pocidat vagy valami
nincs baj, piszkágasd, igyál egy kávét, sétálj, lusta ebben az idõben, vagy csak nem rodózik, hanem finoman motoszkál. ha nem tudsz megnyugodni, menj el a védõnõhöz, hogy meghallgassátok a szívhangját!
Nagyon aggódtunk értetek, mi ma léptünk a 24. hétbe úgyhogy nagyon 'magaménak' éreztem a problémát! Nagyon-nagyon örülök, hogy jól van a picúr! Néha én is aggódom, ha nem mozog olyan sokat, 2 óra is rossz, nemhogy 2 nap! Még egyszer nagyon örülök, boldog, problémamentes babavárást kívánok!
Na, mi újság?Remélem, csupa jó hír!
Remélem, nincs baj! Miért nem írsz?
most már egyre többen aggódunk, hogy nem írsz. Jelentkezz mihamarabb! Szorítunk!!!
A kérdező hozzászólása: Bocs lányok, de nekem negyon messze van az ügyelet!Késõn értem haza!DE JÓ HÍREM VAN!!!!!!MINDEN OKÉÉÉÉÉÉ!Boldog vagyok, bár még egy kicsit zaklatott!Lusta volt a picur, de a doki is azt mondta hogy jó hogy mentem!Szóval mindenkinek azt tudom én is tanácsolni hogy nem kell pánikolni(mint én)csak menni valahová, és megbizonyosodni hogy minden oké!Azóta persze mocorog, már reggel óta!Mindenkinek Boldog babavárást kívánok, és köszönök mindent nektek!
Jaj de örülök, nagyon izgultam én is értetek! Nem gondoltál arra, hogy vegyél egy szívhanghallgatót? Olcsóbban lehet használtan is venni amit késõbb Te is eladhatsz. Megnyugtatna az ilyen esetekben! Nekem van és hasznosnak találom. Csak megkeresem gyorsan a pici szivét és megszámolom a szívverését. Boldog babavárást! 22 hetes km
Nagyon orulok h minden oke!En is izgultam ertetek idorol idore megneztem h irtal-e!jo babavarast
Már én is nagyon várom, hogy válaszolj, hogy minden rendben.Addig is szorítok!!
Várjuk, hogy hazaérj és írj!
Amint visszaértél irj!
szia! nekem is volt ilyen, de nagyon jól teszed h elmész orvoshoz. inkább tényleg feleslegesen menj, és tojd le mit gondol más. úgyértem, engem nézett a doki hülyének mikor elmentem hozzám, merthogy ennyi idõs terhesen még nem kéne éreznem folyamatosan stb...de nem törõdtem vele. az én gyerekem, az én nyugodtságom. szorítok neked!!!
A kérdező hozzászólása: Csajok szorítsatok!Megyek ügyeletre!
Ki más lenne? :-) ilyen nekem is volt!Nyugodj meg.Feküdj le, kezed a hasadra, és pihi!
A kérdező hozzászólása: Nagyon pici "ütögetést" érzek, remélem õ az!
Orvosod, ügyelet?Tudom hogy nem kéne ilyet irnom, de mostmár én is pánikolok helyetted.De rólam tudni kell, nagyon parás vagyok, biztos minden rendben van!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok!Most olvastam a válaszokat, és folyamatosan próbálkozom!Sajnos a pánik már megvan, a védõnõt meg nem érem el!Nem adom fel!Biztos nincs baj, csak én vagyok extra parás!(REMÉLEM)Írok ha lesz valami!Köszi nektek!
Nekem a csoki valt be de ha tenyleg semmi nem jo az itt felsoroltak kozul tenyleg irany a vedono de lehet h erzi az idot es amiatt nem tul aktiv
Nagyon örülök!!! :)

23 hetes kismama vagyok. Az utóbbi 2 napban éjszaka arra keltem, hogy nagyon fáj a bal oldalamon a hasam a gyomrom tájékán. Mitől lehet? És normális, ha néha úgy érzem, hogy eléggé ingadozik a vérnyomásom?

Legjobb válasz: szia én 17 hetes vagyok és nekem is szokot fájni a bal oldalam ha azon az oldalon fekszem,szerintem ugy nem igazán kényelmes a babának és azért lehet,de meg kell kérdezni az orvost is.

szia én 17 hetes vagyok és nekem is szokot fájni a bal oldalam ha azon az oldalon fekszem, szerintem ugy nem igazán kényelmes a babának és azért lehet, de meg kell kérdezni az orvost is.
Szia! Most olvastam ( én is 23 hetes vagyok), hogy mostantól kell számítani a gyomor fájdalmatlan, de azért kellemetlen megkeményedésére, ami kb. 20 percenként jön elõ és végigkíséri az egész terhességet. Én is éreztem ma reggel, de azért a hasam nem fájt. Nem tudom hogy ez lehet e nálad is, de figyelgesd hogy mennyire rendszeres. A vérnyomásod pedig ingadozhat, sokan el is ájulnak hirtelen. Ha terhesség elõtt kávéztál, most sem fog megártani egy fél naponta, nem teszel vele rosszabbat, mintha összeesnél... Remélem tudtam segíteni! Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Boldog babavárást!

23 hetes vagyok, naponta többször érzek ilyet, hogy egy pontban nagyon megkeményedik a hasam és kb tart 15-20 másodpercig. Ez a méhösszehuzódás?

Ez egy kicsit kellemetlen érzés, nem olyan mint amikor mozgolódik.Ez méhösszehuzódás lenne?

Legjobb válasz: Igen valószínû azt érzed, hogy a méhed gyakorol. Ha csak naponta néhányszor az nem baj, de azért a köv. vizsgálaton jelezd a dokinak.

Igen valószínû azt érzed, hogy a méhed gyakorol. Ha csak naponta néhányszor az nem baj, de azért a köv. vizsgálaton jelezd a dokinak.
Szia Nekem is vannak hasonlo kemenyedesek, es az orvosom azt mondta, h ez teljesen normalis mar ilyenkor.Termeszetesen, h nagyon kellemetlen akkor beszelj az orvosoddal, nekem a magne b6-ot javasolta, de meg nem szedem, mert nem tul gyakori, vagyis egy ket hetig naponta ereztem, de mostanaban mar nem olyan gyakran. Boldog babavarast kivanok


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!