Találatok a következő kifejezésre: 23 hetes vagyok. fáj (26 db)

Tegnap óta nagyon fáj a jobb forgóm. Ha ülök akkor nem fáj, csak felállás és menés közben. Elkezdtem calcium pezsgőtablettát szedni. Nem korai még ez? Most már végig igy lesz? 23 hetes vagyok

Legjobb válasz: hogy mi korai meg mi nem ez egyénfüggõ. Nekem is volt elég sok "nyûgöm" amire azt hittem korai, és ha végig megmarad akkor az húzós lesz, de a legtöbb része elmúlt és hetekig tartott ugyan de változatos volt :))) Mindig más nyûg... Lehet nem vígasztal... de ez várható :) Fõ a változatosság. Én pl. már a végén vagyok, még két napom van.. de kb 3 hete nagyon fittnek és mozgékonynak érzem magam, holott azt hittem a vége lesz a legnehezebb, van hogy könnyebben mozgok mint 27-30 hetesen.. :) Érdekes csoda ez amit átélünk! Sok sikert és változatos heteket! :)

hogy mi korai meg mi nem ez egyénfüggõ. Nekem is volt elég sok "nyûgöm" amire azt hittem korai, és ha végig megmarad akkor az húzós lesz, de a legtöbb része elmúlt és hetekig tartott ugyan de változatos volt :) )) Mindig más nyûg... Lehet nem vígasztal... de ez várható :) Fõ a változatosság. Én pl. már a végén vagyok, még két napom van.. de kb 3 hete nagyon fittnek és mozgékonynak érzem magam, holott azt hittem a vége lesz a legnehezebb, van hogy könnyebben mozgok mint 27-30 hetesen.. :) Érdekes csoda ez amit átélünk! Sok sikert és változatos heteket! :)
Szia. Én 18 hetes vagyok, nekem is van ilyen gondom. Hol az egyik oldalon fáj, hol a másikon, hol mindkettõn, ahol a comcsontom meg a csípõcsontom találkozik. És csk akkor ha megyek. És csinálni vele semmit sem tudok.

23 hetes vagyok. A lábaim és hátul a csípőmnél a forgóm sokszor fáj. Nem lesz ebből bajom később?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is voltak medencetájéki fájdalmaim, eljártam gyógytornára, a 36. héttõl már nem fájt. Ha meglesz a baba, rendezõdnek bent a dolgok. A lábad hol fáj? Lehet, hogy a megnövekedett terhelést bírja nehezen. Nyugodtan mondd meg a házidokidnak, borogasd. Pihenj sokat! Boldog babavárást!

Szia! Nekem is voltak medencetájéki fájdalmaim, eljártam gyógytornára, a 36. héttõl már nem fájt. Ha meglesz a baba, rendezõdnek bent a dolgok. A lábad hol fáj? Lehet, hogy a megnövekedett terhelést bírja nehezen. Nyugodtan mondd meg a házidokidnak, borogasd. Pihenj sokat! Boldog babavárást!
Kb ennyi idösen nekem is nagyon fájt hátul a fenekem alatt a lábam tövénél. Alig birtam menni. Aztán elmúlt magától. Most 33 hetesen kezd megint fájdogálni. Biztos a csontok feszülnek, tágulnak, na meg a súly is terheli.
A kérdező hozzászólása: A térdeimnél fájnak a lábaim.Nem igen híztam eddig , 49 -el kezdtem most vagyok 54 kg.Lehet, hogy ez már megterhelõ lenne a lábaimnak?

Miért fáj ennyire a bordám? Nem birok ülni meg sokáig állni sem! 23 hetes vagyok lehet a baba nyom valami ideget? Másnak is fáj?

Legjobb válasz: Nekem csak akkor fáj ha sokáig ülök:(! Amugy nem érzem! Mi az a HELLP szindroma? Dokihoz csak 2 hét mulva megyek:(!

A kérdező hozzászólása: Nekem csak akkor fáj ha sokáig ülök:(! Amugy nem érzem! Mi az a HELLP szindroma? Dokihoz csak 2 hét mulva megyek:(!
Szia!Nekem is ugyanez volt a terhesség végéigTÉn kb. fél órát tudtam ülni utána le kellett feküdnöm mert annyira fájt.Csak akkor nem fájt ha sétáltam!35hetes kortól már annyira fájt hogy mikor mentem dokihoz majdnem a fél utat végigbõgtem!A doki azt mondta hogy pont ott vn a lába és azzal nyomja!Nekem jobban fájt ez mint a vajúdás!
Szia!Nekem is volt ilyen mär 2 alkalommal is, nem tudom hogy mitöl, de 3 napig tartott "csak".En is arra gyanakszom hogy a babäm nyomott valami ideget vagy izmot, es azert volt. 28 hetes kismama
36hetes kismama vagyok, és nekem is már régóta fáj a jobb oldali bordám, én óvatosan szoktam nyomni befele.
szerintem beszélj errõl a dokiddal, mert pont a mostani vagy decemberi valamelyik kismamás újságban volt, hogy lehet HELLP szindróma is, amirõl idejében kell tudnia az orvosnak. Persze lehet, hogy a baba nyom
szia.nekem is alandoan a jobb oldalt fajnak a bordaim, de en erzem hogy a babam laba nyomja es szerintem azert.
Szia!Nekem is fáj mind a két oldalt de, szerintem is a baba nyomja mert énis érzem, hogy ott nyom a baba!37hetes kismama


23 hetes vagyok. Reggelente az ujjaim bedagadnak egy kicsit, és sokszor elzsibbadnak, de csak a bal kezemen (ezen az oldalon szoktam aludni) ). egy-két napja az ujjizületeim is fájnak. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Én is így vagyok, de én már hosszú hetek óta. A vizesedés okozza ezt. Próbáld meg a sótlan, fûszertelen étkezést, mert ha erõsödik a vizesedés (ödéma) az komoly gondokat okoz. Nekem napközben is sokszor zsibbad a kezem, estére meg a lábaim is dagadtabbak, mint általában. (35 hetes)

Én is így vagyok, de én már hosszú hetek óta. A vizesedés okozza ezt. Próbáld meg a sótlan, fûszertelen étkezést, mert ha erõsödik a vizesedés (ödéma) az komoly gondokat okoz. Nekem napközben is sokszor zsibbad a kezem, estére meg a lábaim is dagadtabbak, mint általában. (35 hetes)
Nem tesz jót az se hogy a bal oldaladon alszol, mert azon az oldalon van a szived és így nem jó a vérkeringésed.Én is zsibbadok és még szédülök is ha néha úgy alszok.Próbálj meg áttérni a jobbos alvásra, vagy hanyat, de úgy hogy legyél fölpolcolva rendesen.29 hetes Boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: A vizesedés lehet úgy is, hogy csak a ujjaim dagadnak meg reggelre, napközben lemegy, a bokámon meg sehol máshol nincs dagadás (meg az az ujjnyom)? És amúgy sótlanul eszem, meg fûszermentesen. Nálam az alvás úgy van, hogy mikor hogy jó a babáknak, mivel hárman vannak. Nem olyan egyszerû megtalálni azt a pozíciót, ami mind a négyünknek megfelel. Aki bal oldalon van, õ egy kicsit lentebb van, ezért tudok azon az oldalamon könnyebben elaludni. A vizesedésre még: vékony is vagyok, eddig úgy gondoltam, ha vizesedek, akkor azt látni is fogom, ennek semmi köze hozzá?
A kérdező hozzászólása: Amúgy nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Még egy kérdés: ha a vérnyomásom 110/60-70 körül van, a vizeletemet két hete nézte a védõnõ, rendben volt, akkor ha most vizesedem is, nem lehet toxémia, ugye?

Mit lehet tenni a derékfájással? Borzalmasan fáj, már alig bírok néha menni pedig még csak 23 hetes vagyok. Mi lesz később?

Legjobb válasz: Nekem a 20. héten kezdett el fájni a hátam, derekam, most 30 hetes vagyok, és csak rosszabb lett, pedig mindent kipróbáltam már. Jártam mazzsázsra, itthon tornáztam a gerincemre, kihúzva járok, ülök, stb., d semmi nem használ. A dokim azzal vigasztal, hogy ez azért van, mert a méh növekedése miatt a gerincre nagyobb teher hárul, ittve minimálisan jobban hátra is hajlik, de ez a szülés után meg fog szûnni. Ennek ellenére egy barátnõm, akinek 7 hónapos a kisfia, még mindig hátfájással küzd. :S

Nekem a 20. héten kezdett el fájni a hátam, derekam, most 30 hetes vagyok, és csak rosszabb lett, pedig mindent kipróbáltam már. Jártam mazzsázsra, itthon tornáztam a gerincemre, kihúzva járok, ülök, stb., d semmi nem használ. A dokim azzal vigasztal, hogy ez azért van, mert a méh növekedése miatt a gerincre nagyobb teher hárul, ittve minimálisan jobban hátra is hajlik, de ez a szülés után meg fog szûnni. Ennek ellenére egy barátnõm, akinek 7 hónapos a kisfia, még mindig hátfájással küzd. :S
Szia! Én 22 hetes terhes vagyok nekem is volt hogy napokig fájt a gerincem. Vettem Voltaren krémet nem használt. Sokat pihentem párnát tettem a lábam közé. Oldalamon feküdtem. Most nem fáj. Jobbulást kívánok! Boldog babavárást!
Szia, nekem porckorong sérvem van amit a baba néha nyom, szinte elviselehetetlen nekem is. Úgy megyek mint egy 90 éves nénike. Nekem egy gyógytornász javasolta, hogy minél többször ereszkedjek négykézlábra (mint egy kutya v. cica). Ebben a pózban homorítsam és domborítsam a hátamat. Valamint amit az elõttem szóló is írt, nagyon fontos, hogy amikor oldalt fekszel támaszd alá a felül lévõ behajlított lábadat, mert akkor nem feszül a csípõd és pihen a gerinced. A tornagyakorlathoz visszatérve mikor már nagyobb lesz a pocid akkor már csak a homorítást javaslom, mert már csak ez lesz a kényelmes.(szinte lógathatod a hasad, hagyd, hogy a súlya húzza lefelé. Nekem nagyon bejött!) Sok sikert.
Bocsi, az elõzõ válaszoló voltam. Elfelejtettem írni, hogy gyógyszeres krémeket és tapaszokat ne használj (nekem még a voltarent sem ajánlotta a dokim)! Nyugodtan jelezheted a nõgyógyászodnak is ezt a panaszodat, lehet hogy tud megfelelõ segítséget ajánlani.

Még csak 23 hetes vagyok, de már borzasztóan fáj a derekam. Mit tegyek ellene?

Figyelek a testtartásomra és mégis. Mit?l van ez? És mi lesz kés?bb, ha már most majd leszakad a derekam...

Legjobb válasz: Nekem nagyon sokat segít, hogy tornázok. Ha nem vagy veszélyeztetett és van kedved, esetleg próbáld ki. Vannak remek derékgyakorlatok, amiket terhesen is lehet csinálni. 33 heteske

Nekem nagyon sokat segít, hogy tornázok. Ha nem vagy veszélyeztetett és van kedved, esetleg próbáld ki. Vannak remek derékgyakorlatok, amiket terhesen is lehet csinálni. 33 heteske
Probald naponta tobbszor is bekenni, masziroztatni pl levendula olajjal, vagy barmivel amit a patikaban adnak allapotos noknek.
Mindenképp mozogj valamit, tornázz vagy menj el úszni, az tökéletes. Mert így a vége elég kegyetlen lesz, ha már most ennyire fáj.

23 hetes vagyok és nagyon fáj a medence csontom és a derekam. Tágulnak a csontok? Mi csillapíthatná a fájásokat?

Néha olyan mintha izomláza lenne a bels? combomnak,de rájöttem a medence csontom fáj és a derekam. De nagyon. Néha van olyan amikor alig bírok felálni és elindulni. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Rengeteget pihenhetsz vele,és szinte semmit.Fájdalomcsillapítót ne nagyon szedj,de azért beszélj egy orvossal,ha nagyon elviselhetetlen mibõl vehetsz be egy darabot. Nekem szerencsére baromi széles csípõm van,és engem egyelõre elkerülnek a fájások. 24 hetes kismama

Rengeteget pihenhetsz vele, és szinte semmit.Fájdalomcsillapítót ne nagyon szedj, de azért beszélj egy orvossal, ha nagyon elviselhetetlen mibõl vehetsz be egy darabot. Nekem szerencsére baromi széles csípõm van, és engem egyelõre elkerülnek a fájások. 24 hetes kismama
Mozgás és torna. Menj terhestornára, vagy gyógytornásszal egyeztess, és tornázz!! A bogyókat persze kerüld, nem fognak segíteni, hisz ez egy természetes folyamat. És pihenj is persze.
Nekem a 8.hét óta fáj, azóta táppénzen vagyok és egyre rosszabb most vagyok 16 hetes.Ami enyhítette a fájdalmat az a melegítõpárna a csípõ alá, masszírozhatod és rengeteget pihenj vele.Én a tornát nem ajánlanám.Szólj az orvosnak mindenképp!!
A kérdező hozzászólása: A fogorvos által használt fájdalomcsillapító szurira gondoltam.. bocsi, ha kissé értelmetlenül tettem fel a kérdést
Nem tudhatod miért fáj a fogad.Veszélyes, lehet egy gyulladás is.menj el fogorvoshoz, és mond hogy kisbabát vársz.Tudni fogják a dolgukat.A kolléganöm szintén terhes és igy huzták ki a bölcsesség fogát.Érzéstelenitövel.Semmi bajuk.
Nekem is volt gond az elejétõl a fogaimmal és azt mondták a dokik, h többet ártok, ha nem kezeltetem, mintha egy gyengébb, pocakosoknak és kisgyerekeknek való szurival rendbetetetem, mert az csak addig fáj, míg beadja, plusz a babócának se lesz gondja a gyulladástól. Amúgy pont hétfõm voltam én is fogdokinál, mert kettétörtem a fogam és tök szépen rendbehozta. Ne izgulj, hamar túlleszel rajta! Boldog babavárást! 33 hetes pocakos
ne izgulj, menj el nyugodtan fogdokihoz, az erzestelenitö nem ärt a babonak, csak ne engedd, hogy röntgenezzenek.fogäszati asszisztens

Eléggé fáj a hasam alja, pláne ha sokat ülök. Ez természetes? 23 hetes vagyok, és elég nagy a pocakom, de mégi aggódom, hogy mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Probalj olyan poziciot felvenni, ami kenyelmes, tegyel a hatad moge parnat es figyelj ra, hogy ne nagyon nyomd meg a pocid. Amint teheted, helyezd magad vizszintesbe, vagy allj fel gyakran es setalj, meg ha csak par percre is. Gonodolom ulo munkat vegzel, azert ulsz sokat?

Probalj olyan poziciot felvenni, ami kenyelmes, tegyel a hatad moge parnat es figyelj ra, hogy ne nagyon nyomd meg a pocid. Amint teheted, helyezd magad vizszintesbe, vagy allj fel gyakran es setalj, meg ha csak par percre is. Gonodolom ulo munkat vegzel, azert ulsz sokat?
A kérdező hozzászólása: Már nem dolgozom, veszélyeztetett vagyok. Csak olyan kõkemény izomlázat érzek, és így estére már a fürdõkádba sem tudok belépni segítség nélkül. Igaz, hogy sosem tornáztam kislány korom óta fel voltam mentve, ezért gondoltam, hogy kicsit nekem nehezebb lesz. Na de ennyire? Ha pedig nem akkor mitõl lehet még? Köszönöm a választ!
Szia! Én 24 hetes vagyok, és ha sokat ülök, vagy mászkálok, akkor nekem is fáj a hasam alja, szerintem attól van, hogy nõ a baba, meh a méh tágul. Olyan, mintha le akarna szakadni a hasam, akkor enyhül ha lefekszem. Nekem is nagy a pocakom, mindenki el van halva, mekkora. De ha nagyon aggódsz, kérdezd meg az orvosod.

23 hetes vagyok és tegnap óta úgy fáj a derekam, mint mikor terhesség előtt megjött a mensesem. Lehet ez a nyitott méhszáj?

23 hetes vagyok és tegnap óta úgy fáj a derekam, mint mikor terhesség el?tt megjött a mensesem. A véd?n? rámijesztett, hogy akinek gyakran vannak mensesgörcshöz hasolnó fájásai, annak lehet hogy nyitva van a méhszája. De nekem eddig minden vizsgálatom jó volt. Hallottatok err?l?

Legjobb válasz: Én vagyok a 2. válaszadó, ne haragudj, csak most kerültem gép elé.Nekem is mindig napokon keresztül voltak problémáim, és volt hogy hetekig eltartott, nem is napokig.Én is szedem a magnéziumot már a 10.hét óta, szerintem tényleg jó a görcsökre,és persze az idegrendszerre is.:-).Az orvos azt mondta, hogy szedjem nyugodtam, úgyhogy min.3*2 Magne B6-ot beveszek naponta.Próbálj meg nem idegeskedni,valahogy kényelembe helyezni magad és pihenni, és most semmi mással ne foglalkozz magatokon kívül!Meglátod, a pszichéd is jobb lesz!Nyugi!

Én vagyok a 2. válaszadó, ne haragudj, csak most kerültem gép elé.Nekem is mindig napokon keresztül voltak problémáim, és volt hogy hetekig eltartott, nem is napokig.Én is szedem a magnéziumot már a 10.hét óta, szerintem tényleg jó a görcsökre, és persze az idegrendszerre is.:-).Az orvos azt mondta, hogy szedjem nyugodtam, úgyhogy min.3*2 Magne B6-ot beveszek naponta.Próbálj meg nem idegeskedni, valahogy kényelembe helyezni magad és pihenni, és most semmi mással ne foglalkozz magatokon kívül!Meglátod, a pszichéd is jobb lesz!Nyugi!
Szia! Én még nem voltam ilyen helyzetben, de szerintem a saját és a babád egészsége érdekében mielõbb menj el a dokidhoz, Õ majd megmondja mit tegyél. És azért én a védõnõ ilyesztgetésével nem foglalkoznék, néha eléggé vészmadarak, máskor meg nemtörõdömök, tisztelet a kivételnek. Szóval hívd fel a dokid, és kérj idõpontot, máris jobban fogod magad érezni!
Ugyanebben a cipõben jártam én is pont a 23. hétben, addig spanoltam magam, míg végül elmentem a dokimhoz.Ott kijelentettem neki, hogy most biztos nagy a baj, mire újra megvizsgált (elõzõleg 3 héttel korábban már megvizsgált), és persze zárt méhszájat talált és megnyugtatott.Nekem állandóan fáj valamim, mindig nagyon megijedek, biztos fárasztó lehetek emiatt, de ha téged megnyugtat, akkor csörögj oda a dokidnak, és mondd el a problémádat!Én csak az orvosomban bízom, de benne feltétel nélkül.Ne idegeskedj!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. A második válaszoló lánytól kérdezném, hogy több napig fájt neked és azután abbamaradt? Nagyon rémisztõ. Egész nap kínoz, felhívtam a dokit, mondta hogy magnéziumot vegyek be többet. De amúgy megyek hozzá, de az még pár nap.
Ja, még valamit akartam írni.Szerintem ha beszéltél az orvosoddal telefonon, és õ veszélyesnek ítélte volna a helyzetet, nem várna még napokat, hogy elmenj hozzá, és nem a magnézium növelését javasolta volna.Úgyhogy nyugi!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!