Találatok a következő kifejezésre: 23 hetes vagyok. Miért (14 db)

Örülj neki, felesleges nézni.
Mert ilyen a dokid. Az enyém sem írogatott soha ilyen C számokat. Csak annyit mondott, hogy nyitva vagyok pl. 1 ujjnyira. Nekem ez is elég volt. 3 babát szültem C értékek nélkül... :o)
Nekem mindig megnézte és beírta a kiskönyvembe is.
Nekem a 28. héttõl nézte.
Enyém se nézte, de én nem is bántam. 30.héten nézte, aztán 36.héten, aztán 40.héten.
Engem idõnként megvizsgált és be is írta a kiskönyvbe.
Nekem is inkább a vége felé nézte, legalábbis amikor már be is számolt róla. Gondolom õk nem csak egy-egy kézi vizsgálatból tudják kiértékelni a helyzetet. Ha uh-n minden rendben, akkor lehet meg sem vizsgál odalent...Biztos értenek hozzá. Ha csak ez alapján állapíthatnák meg, akkor biztos kötelezõen néznék minden alkalommal. De gondolom õk többet tudnak. :)
Nekem korán elkezdõdtek a keményedések, már a 18. héten és rövidült is a méhszájam már a 20. hétre, ezért havonta ellenõrizte, a rövidülést és a nyílást. 37 hetes kismama

Miért mocorog jobban a babám a hasamban, amikor hason fekszek, talán nem jó neki úgy? 23 hetes vagyok.

Az a baj hogy így alszok el,mióta az eszemet tudom,és ha hanyatt vagy oldalt fekszek ís le,automatikusan hasra fordulok..és a babucim akkor olyan rugdalózásba kezd,hogy ihajj..;-)

Legjobb válasz: Bizony, már beszorítod a hasra fekvéssel. Próbáld meg az egyik lábad térdbõl felhúzni és párnát tenni a felhúzott térded alá. Így nagyobb helye lesz a picinek.

Bizony, már beszorítod a hasra fekvéssel. Próbáld meg az egyik lábad térdbõl felhúzni és párnát tenni a felhúzott térded alá. Így nagyobb helye lesz a picinek.
Nyomod a babát. Tegyél párnát a lábad közé, ahogy az elsõ is írta. Én is szerettem hason aludni, de már nekem is korán reklamált a kisfiam, hogy nem jó neki. Azóta nem is fekszem hason, pedig már 29 hónapos a gyerkõc.
Hát, nem tudom, Te hogy viselnéd, ha rád feküdne egy nálad sokkal súlyosabb személy! Próbálj odafigyelni, belevésni a bukódba, hogy hason nem szabad!! Nekem a háton fekvéssel voltak problémáim, mivel nagyobb pocakkal már nem ajánlott háton feküdni sem.- Ez tudat alatt odáig ment nálam, hogy ha a hátamra fordulok, azonnal fel is ébredek. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!! Üdv:2gyerkõcös, 31h.km.
Én 24. hetes vagyok, és lazán alszok hason, semmi ficánkolás. Akkor szokott inkább, amikor oldalosan vagy hanyatt fekszek. Na akkor viszont veszettül, néha kellemetlen is nekem :(

Kismamik! Miért nem alszik a kislányom éjszaka? 23 hetes vagyok és 2-3 naponta fent van hajnali 2 és 4 között úgy ficánkol nem tudok aludni tőle. Biztos nincs baja de hát nap közben is mocorog rendesen nem birom elhinni hogy sose pihen

Legjobb válasz: De bájos...õ még nem tudja, hogy éjszaka van, nem vagytok szinkronban, mi sem...az én kisfiam is fennvan és rugizik amikor én aludnék két pisilés között, majd olyan harmincadik héttõl talán kezdenek beállni valamiféle ritmusra. Addig örülj, amíg jól mocorog, egészséges pinduri!

De bájos...õ még nem tudja, hogy éjszaka van, nem vagytok szinkronban, mi sem...az én kisfiam is fennvan és rugizik amikor én aludnék két pisilés között, majd olyan harmincadik héttõl talán kezdenek beállni valamiféle ritmusra. Addig örülj, amíg jól mocorog, egészséges pinduri!
Szerencsére mi összhangban voltunk a kisfiammal, ami idekinn is folytatódik.:) A nap bármely szakában velem aludt. És miután felkeltem, rá 5percre felébredt. Egyébként sokat alszanak a pociban a 20-30.hét között, csak álmukban is egyfolytában mozog kezük-lábuk, mert az idegek folyamatosan alakulnak ki, ezért a sok mocorgás. 5hetes baba anyucija
Akkoriban nekem is állandóan mocorgott éjszaka.Felkelt fél 5-5 felé, addig rugdosott, míg fel nem keltem, majd miután kimentem pisilni, õ visszaaludt, én meg nem bírtam aludni.Aztán a 28-30. hét környékén egyszer csak abbahagyta, majd akkor aludt/alszik, mint én és hagy aludni.Reggel ébred, mikor én, este alszik, mikor én.Ha hajnalban felkelek, akkor õ is ébred, köszön, majd alszik tovább.35 hetes kismama
Kifejezetten a babám mozgására nem kelek fel, de ha felébredek, akkor õ is szokott rugdosni. Megfigyeltem, hogy különösen akkor rugdal, ha számára rosszul fekszem, egyszerûen nem szereti, ha jobb oldalamra fordulok. Ilyenkor persze megadom magam, mivel jó lenne visszaaludni úgy 4 körül, ezért megfordulok, és már abba is hagyja. Lehet, hogy nálatok is hasonló van...
En 22 hetes vagyok, es az en kislanyom is nagyon aktiv.Tegnap egesz nap rugdolozott, es mar vagy masfel hete megfigyeltem hogy minden ejjel fel 12-kor megebred, parat rug es alszik vissza.En imadom.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat kismmamák, fõleg az utolsónak aki egyidõs velem szóval hassonló cipõben járunk :-) sziasztok

Pár napja esténként ég a torkom és a mellkasomnál a nyelőcsövem.23 hetes vagyok. Ez gyomorégés lenne? De miért csak este?

Este semmi megterhel?t nem eszek, pl este egy tányér tejbegríz volt a vacsi.

Legjobb válasz: Nagyon köszönöm Nektek is a választ! Ki fogom próbálni a hideg tejet is! Remélem beválik valami és nem fog rosszabbodni :) Szép babavárást nektek is!

A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm Nektek is a választ! Ki fogom próbálni a hideg tejet is! Remélem beválik valami és nem fog rosszabbodni :) Szép babavárást nektek is!
szia, nekem is inkább este jelentkezik. Lugos vizet iszom, ez úgy tûnik nagyon jó rá, mert nálam teljesen mindegy mit eszem.
Nekem is ilyen tüneteim voltak és nekem is este. Igaz, fekve. A kaja ilyenkor nem sokat számít (persze, ha nehéz, savas ételt eszel, az még rosszabb), a baba nyomja a belsõ szerveidet, asszem ezért van. Én végigkínlódtam vele, nem szedtem semmit rá, száraz kekszet ettem, meg feljebb emeltem a párnámat. Lehet szedni gyomorégést enyhitõ bogyókat terhesen is, beszéld meg a dokiddal. Én homeopátiát fogok szedni legközelebb, de fejbõl sajnos nem tudom, melyik szer jó ilyenkor. A patikákban általában lehet kapni egy könyvecskét, benne van az összes homeós bogyó javallata, még csak megvenni sem kell, csak kérd meg a gyógyszerészt, nézze meg a várandós részben.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Hát akkor ez már így marad, bár remélem rosszabbodni nem fog. Biztos a baba nyomja a szerveim, és a gyomrom is kisebb lehet már. Majd utánanézek ezeknek a homeós bogyóknak, használok én is pl megfázásra.
Szia Én salvus vizet ittam attól jobb volt
Olvass a reflux-ról. Ez annak a tünete. Nekem is volt, ha fekszel, a gyomorsav visszafolyik a nyelõcsövedbe, és az okoz égetõ érzést.
Anyum dietetikus szakácsnõ egy kórházban és ha ott gyomorégéses beteg van, akkor hideg tejet adnak neki. 22 hetes kismama vagyok és nekem is elõfordul ritkán, de nekem bevált a tej, csak minél hidegebb legyen, nekem az a lényeg. :) Ja és érdekességképp azt mondják, ha a kismamának ég a gyomra, akkor nõ a pici haja.:) Kellemes babavárást

Miért fáj ennyire a bordám? Nem birok ülni meg sokáig állni sem! 23 hetes vagyok lehet a baba nyom valami ideget? Másnak is fáj?

Legjobb válasz: Nekem csak akkor fáj ha sokáig ülök:(! Amugy nem érzem! Mi az a HELLP szindroma? Dokihoz csak 2 hét mulva megyek:(!

A kérdező hozzászólása: Nekem csak akkor fáj ha sokáig ülök:(! Amugy nem érzem! Mi az a HELLP szindroma? Dokihoz csak 2 hét mulva megyek:(!
Szia!Nekem is ugyanez volt a terhesség végéigTÉn kb. fél órát tudtam ülni utána le kellett feküdnöm mert annyira fájt.Csak akkor nem fájt ha sétáltam!35hetes kortól már annyira fájt hogy mikor mentem dokihoz majdnem a fél utat végigbõgtem!A doki azt mondta hogy pont ott vn a lába és azzal nyomja!Nekem jobban fájt ez mint a vajúdás!
Szia!Nekem is volt ilyen mär 2 alkalommal is, nem tudom hogy mitöl, de 3 napig tartott "csak".En is arra gyanakszom hogy a babäm nyomott valami ideget vagy izmot, es azert volt. 28 hetes kismama
36hetes kismama vagyok, és nekem is már régóta fáj a jobb oldali bordám, én óvatosan szoktam nyomni befele.
szerintem beszélj errõl a dokiddal, mert pont a mostani vagy decemberi valamelyik kismamás újságban volt, hogy lehet HELLP szindróma is, amirõl idejében kell tudnia az orvosnak. Persze lehet, hogy a baba nyom
szia.nekem is alandoan a jobb oldalt fajnak a bordaim, de en erzem hogy a babam laba nyomja es szerintem azert.
Szia!Nekem is fáj mind a két oldalt de, szerintem is a baba nyomja mert énis érzem, hogy ott nyom a baba!37hetes kismama

Naptár szerint 27 hetes terhes vagyok, de a két nappal ezelőtti UH szerint csak 23 hetesnek felelnek meg a méretek. A 4 héttel ezelőtti UH-on is csak 19 hetesnek mondták. Miért lehet ez?

Legjobb válasz: Nem tudom,hogy mennyire vagy biztos az utolsó menzeszed idõpontjában,mert ez a 4 hét eltérés tényleg sok,ahhoz,hogy ultrahangos pontatlanságra lehessen fogni.Bár a babák nem fejlõdnek egyformán,emiatt is lehet eltérés,de ahhoz is elés sok a 4 hét különbség.A doki nem mondott rá semmit,amikor mérte?

Nem tudom, hogy mennyire vagy biztos az utolsó menzeszed idõpontjában, mert ez a 4 hét eltérés tényleg sok, ahhoz, hogy ultrahangos pontatlanságra lehessen fogni.Bár a babák nem fejlõdnek egyformán, emiatt is lehet eltérés, de ahhoz is elés sok a 4 hét különbség.A doki nem mondott rá semmit, amikor mérte?
Szia!Hát ennyi hetet nem lehet elszámolni!Én nem tudtam mikor lettem terhes és a doki megmondta az UH alapján, hogy a 20.hétben vagyok, onnantól számoltuk a szülés idejét és nem tévedett a doki.4 hét tévedés eléggé bizarrnak hangzik.Szerintem menj el 4D-s UH-ra, ott pontosan megmondják.Ha mindjárt az elején elmaradt a menzid és onnan számolod, akkor tudod, hogy mennyi idõs a terhességed!Majd ird meg, mi a helyzet!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! A dokim állítólag az egyik legjobb UH-os a városban, minden alkalommal csinál 4D-t is, 4 hetente járok hozzá. Azt mondta, normálisan fejlõdik a babám, de én aggódok, a 4 hét szerintem is sok, még akkor is, ha sosem volt a ciklusom túl kiszámítható.
Hát akkor meg kell biznod az orvos itélõképességében, vagy elmész egy másik dokihoz, hogy nézzen meg õ is és akkor lesz összehasonlitási alapod! Sok boldogságot nektek!
12 hetes korig szinte napra pontosan meg tudják állapitani a korát. Neked akkor nem határozták meg? Mert azután már tényleg nem lehet tudni, hogy a fogantatás volt sokkal késõbb, vagy a fejlõdésben van elmaradva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Szerintem ha a fejlõdése nem folyamatosan lassul, hanem mindig 4 hét körül van a mért különbség, akkor gyaníthatóan a ciklusod körül nem lett jól számolva valami.Akkor az ultrahangot tekintsd szerintem mérvadónak, mégpedig a legelsõt, mert akkor még a fejlõdésbeli különbség nem jelentõs annyira.Késõbb már nagyobb eltérések vannak a babák között.Ezek szerint akkor 25 hetesnek és 4 naposnak tekintsd a terhességedet.Ha ennél kevesebbnek mérték 2 napja két héttel, az nem gond.Biztosan be fogja hozni a lemaradását vagy egyszerûen csak nem nagy baba, Majd megnõ idekint!Az orvosod biztosan szólt volna, ha gond lenne, õ mégiscsak szaki, ráadásul ahogy írtad nem is utolsó.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ trimeszteri Nucha szûrésen 13 hetesnek 2 naposnak ítéltek. Ha ahhoz számolok, akkor a két nappal ezelõtti UH-on 25 hetesnek és 2 naposnak kellett volna lennem...Tényleg, csak azért vagyok összezavarodva, mert egyszerûen nem tudom eldönteni melyik a jó kalkuláció: a naptár, a folyamatos UH, vagy alapozzak az elsõ trimeszteri UH szûrés eredményére?
Az elsõ trim. szerinti uh-t nézd alapul feltétlenül- Amúgy nekem a menses és az uh között 3, 5 hét van. Mensi szerint 08, 31-ra lennék kiírva, az elsõ 3 szerint viszont 09, 24.

4d ultrahangot vagy 3d ultrahangot hol lehet pest megyéhez közel olcson csináltatni? A dokim miért nem látja még 23 hetesen hogy mi lesz? Igaz ugy vagyok vele hogy mindegy csak egészséges legyen! De még is kiváncsi vagyok!

Legjobb válasz: nagyjából egy áron futnak 10.000 körül. a dokim a saját régi UH gépével nekem sem látta, de bent a kórházban (II. Nõi) a 18. hetes genetikai UH-n, már egyértelmûen megmondták a nemét, mondjuk a doki nagyon alapos volt az tény. aztán a Péterfybe mentünk 4D-re, 9900 ft volt, ott is megerõsítették, hogy kislány. a magánrendelésen szerintem még mindig nem látszódna, igazából ott semmit nem tudok kivenni a képbõl, annyira rossz minõségû.

nagyjából egy áron futnak 10.000 körül. a dokim a saját régi UH gépével nekem sem látta, de bent a kórházban (II. Nõi) a 18. hetes genetikai UH-n, már egyértelmûen megmondták a nemét, mondjuk a doki nagyon alapos volt az tény. aztán a Péterfybe mentünk 4D-re, 9900 ft volt, ott is megerõsítették, hogy kislány. a magánrendelésen szerintem még mindig nem látszódna, igazából ott semmit nem tudok kivenni a képbõl, annyira rossz minõségû.
Nyáron még 7000 volt..., most 8900. http://www.humanhealth.hu/pid3/akciok

Miért csak reggel és este érzem hogy mocorog a babám? És csak akkor mikor a hátamon fekszem! Mikor fogom már napközbe is érezni hogy rugdos? 23 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Szia, Ne aggódj, hamarosan naponta többször is :) Én sem mindig érzem napközben, fõleg, ha lustább napja van. Ülõmunkát végzek, számítógép elõtt, és sokszor nem tetszik neki ahogy ülök, mert valószínûleg kényelmetlen neki, olyankor jelez. És hát estem amikor megpihenek, szintén jelentkezik, apukája nagy örömére. Én még csak 19 hetes vagyok, de már 3 hete rendesen érezni. Mondjuk függ a testalkattól is. Jó mocorgást :)

Szia, Ne aggódj, hamarosan naponta többször is :) Én sem mindig érzem napközben, fõleg, ha lustább napja van. Ülõmunkát végzek, számítógép elõtt, és sokszor nem tetszik neki ahogy ülök, mert valószínûleg kényelmetlen neki, olyankor jelez. És hát estem amikor megpihenek, szintén jelentkezik, apukája nagy örömére. Én még csak 19 hetes vagyok, de már 3 hete rendesen érezni. Mondjuk függ a testalkattól is. Jó mocorgást :)
mozog õ napközben is, de mivel te is tevékenykedsz, kevésbé érzed, ez nálam is így van! azonban pár hét múlva már úgy sem tud úgy mozdulni, hogy ne érezd!28 heteske
A kérdező hozzászólása: Szia! Én is már 17 hetes voltam mikor elöször éreztem:) ! De még mindig csak este és reggel rugdos:(! Napközbe is figyelem de csak néha-néha érzem hogy 1-2 enyhébbet mocorog! Boldog babavárást!
Szia, nem tudok válaszolni, de nálam is pont így van, csak akkor érzem ha lefekszem este, és reggel. Fura de ha odateszem a kezem, akkor kész, nem rugdos.. Ha elveszem a kezem várok pár percet akkor elkezdi:) én is várom már hogy kirugja a bordámat:) Boldog Babavárást!22 hetes kismami
szia.ne aggodj erezni fogod minden nap erosebben fog rugni.es foleg akkor erzed a pici mozgasat mikor pihensz.nekem sokan azt mondtak hogy mikor mozogsz a baba elringassa magat es alszik, vagy pihen, aztan mikor te pihensz o erre felebred es elkezd mocorogni.nemtom hogy van e benne valami, nekem is ezt mondtak.
Szia! Én 28 hetes vagyok, és legjobban még most is esténként érzem. Napközben csak nagyon halvány rugdosásokat produkál:) Talán a 26. héttõl kezdtem érezni napközben , de csak nagyon ritkán. Mostanában már kidomborítja egy-egy testrészét, olyankor azon a részen ki lehet tapintani (de csak esténként, amikor hanyatt fekszem) azt nagyon szeretem. :) Sok anyuka írja, hogy már 23 hetesen majd "szétrúgja" az oldalukat a babóca, az enyém nagyon rendes, mert eddig még megkímélt a fociedzésektõl. Talán azért, mert kislány :) Boldog babavárást, és ne izgulj, minden terhesség és baba más!

23 hetes kismama vagyok! Baj e ha a méhlepény a hátsó falon mélyen lent tapadt közel a méhszájhoz? Ezt eddig miért nem mondták vagy látták?

Legjobb válasz: Nekem is ilyen volt. a terhesség növekedésével feljebb fog húzódni, úgyhogy a végén már nem lesz gond, de addig nagyon veszélyes lehet. Azért nem mondta eddig, mert ez csak ebben a korban érdekes, elõtte nem. A dokim azt mondta, van egy idõszak, amikor ez igazán veszélyes, ha addigra nem húzódik feljebb, akkor be kell feküdni, mert egy hirtelen fellépõ vérzés esetén nem érnék be a kórházba, akárhol lakom (még ha abban a városban lakom is..., én 100 km-re lakok onnan). Szóval elõtte elvéreznék, ezért a közelben kell lenni. De hála istennek mindeig megnézte és nem ítélte veszélyesnek a dolgot, nem fektetett be és aztán a has növekedésével oodébb (feljebb) került, így már nem volt gond.

Nekem is ilyen volt. a terhesség növekedésével feljebb fog húzódni, úgyhogy a végén már nem lesz gond, de addig nagyon veszélyes lehet. Azért nem mondta eddig, mert ez csak ebben a korban érdekes, elõtte nem. A dokim azt mondta, van egy idõszak, amikor ez igazán veszélyes, ha addigra nem húzódik feljebb, akkor be kell feküdni, mert egy hirtelen fellépõ vérzés esetén nem érnék be a kórházba, akárhol lakom (még ha abban a városban lakom is..., én 100 km-re lakok onnan). Szóval elõtte elvéreznék, ezért a közelben kell lenni. De hála istennek mindeig megnézte és nem ítélte veszélyesnek a dolgot, nem fektetett be és aztán a has növekedésével oodébb (feljebb) került, így már nem volt gond.
Nekem is ilyen volt, ez "útközben" alakul ki. Nekem is közben lett ilyen a méhlepény, nekem szigorú pihenést írtak elõ, mivel még dolgoztam. Igazi irodai munkát végeztem, de nagy ott a stressz, meg fel-alá rohangáltam és ennek ez lett az eredménye. Ez nálam annyit jelentett hogy veszélyeztetett terhes lettem, és otthon maradtam. Nyugi ha pihensz neked is javulni fog, nálam is minden rendben lett, egészséges babám született.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ egy kicsit megnyugtattál!Akinek volt még hasonló az légyszi írja meg!
Nekem a 18.héten derült ki, akkor még egy kicsit fedte is a méhszájat, én is veszélyeztetett lettem.Késõbb egy kicsit feljebb húzódott, de fel voltuk arra is készülve, hogy hamarabb szülünk vagy császár lesz.Aztán három nap túlhordás után 2, 5 óra alatt simán született a kislányom. Az a lényeg, hogy pihenj sokat, ne emelj nehezet és ne stresszeld magad e miatt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Akkor ettõl lehet, hogy estefelé már fáj egy kicsit a pocim egész lent?
Szia!Ettõl nem fájhat a pocid..nekem bent kellett feküdnöm, mert a lepény nem húzódott feljebb a hetek elteltével sem.!40+3 naposan császároztak, mert (mint az elõttem szóló leírta)levált a lepényem, életveszélyben voltunk a babámmal.Pedig én igazán feküdtem-kórházban mást nem is lehet tenni...Szerencsére a gyors császár miatt egészségesek vagyunk, mint a makk.Nem ijesztgetni akarlak, de ezt a dolgot nagyon komolyan kell venni.Ne dolgozz, ha lehet feküdj, amíg el nem mozdul a méhszájtól a lepény.Ha kb.2-3 centi van köztük, az már szuper-nekem ezt a távolságot nem érte el.írasd ki magad, ne csinálj megerõltetõ dolgot, és a szex is kerülendõ lehet-dokija válogatja.És nyugi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ!

23 hetes terhes vagyok, most lett kész a teljes laborom és a kenet vizsgálat és minden ok, de akkor miért fura szagu a vizeletem?

Legjobb válasz: Valami olyan van az étrendedben,aminek ez a fura szag az eredme´nye.Mint pl.a spárga után is. de kérdezd meg az orvosodat,vagy a védönöt.36hetes kismama.

Valami olyan van az étrendedben, aminek ez a fura szag az eredme´nye.Mint pl.a spárga után is. de kérdezd meg az orvosodat, vagy a védönöt.36hetes kismama.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!