Találatok a következő kifejezésre: 23 hetes vagyok. Ma (26 db)

23 hetes vagyok ma az uh-n az orvos 52mm-es BPD-t mért és a papírra azt, hogy 21 hetes terhesség, a magzati hétnek megfelelően legalább egy fél centiméterrel nagyobbnak kellene lennie a BPD-nek. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36,5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama

Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36, 5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató szavakat!
Sziasztok! Az elsö válaszoló vagyok! Bocsi, igazatok van. Szóval a fejnek a kerülete (ahogy ezt már születéskor mérni szokás). De azért köszi, hogy így is megértettetek.
Az elõzõ hozzászólónak: 36, 5 cm-es fejátmérõjû újszülött? Én 28 éves vagyok és csak 24 cm-es a fejátmérõm... Nem tévesztetted össze a fej kerületével?
FEJKÖRFOGAT

23 hetes vagyok, ma megyek uh-ra! Ha a 18. heti genetikai uh-on nem látott a doki semmi bajt, akkor ugye már most sem fog elváltozásokat, rendellenességet találni? Kitudják ezt szűrni 18 hét körül, vagy később is jellemző?

Kicsit aggódom, mert ennyi hét alatt szinte semmit nem növekedett a pocim, félek, hogy nem fejl?dik rendesen!

Legjobb válasz: Nyugi! Nem szabad bevonzani a negatív dolgokat! Alkati adottság, hogy nem nõt a hasad! Biztosan minden rendben van. Beszélgessél sokat a Picihez, mondd el neki, hogy nagyon várjátok, és neki annyi a dolga hogy ügyesen nõvögessen, fejlõdjön. Én is így csináltam. Hidd el ugrás szerûen fog nõni a hasad!

Nyugi! Nem szabad bevonzani a negatív dolgokat! Alkati adottság, hogy nem nõt a hasad! Biztosan minden rendben van. Beszélgessél sokat a Picihez, mondd el neki, hogy nagyon várjátok, és neki annyi a dolga hogy ügyesen nõvögessen, fejlõdjön. Én is így csináltam. Hidd el ugrás szerûen fog nõni a hasad!
A kérdező hozzászólása: :) Köszi a jótanácsot!

Eddig a hasam felé rúgdosott a baba, ma meg úgy érzem, mintha hátrafelé mocorogna. Ez normális? 23 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia. Hasonlóan vagyok. Eddig én is sokat éreztem hogy kifele rugdal, de pár napja legtöbbet inkább lefelé a méhszájamba, és kifelé alig érzek 1-2 mocorgást. 21 hetes vagyok. Már megijedtem hogy baj lehet hogy nem érzem, de ma azért kicsit bejelentkezett. Szó ami szó simán lehet hogy befelé mocorog a babád :) Szép napot kívánok!

Szia. Hasonlóan vagyok. Eddig én is sokat éreztem hogy kifele rugdal, de pár napja legtöbbet inkább lefelé a méhszájamba, és kifelé alig érzek 1-2 mocorgást. 21 hetes vagyok. Már megijedtem hogy baj lehet hogy nem érzem, de ma azért kicsit bejelentkezett. Szó ami szó simán lehet hogy befelé mocorog a babád :) Szép napot kívánok!
Jesszus, még annyi helye van, hogy simán tud bukfencezni is! Kutya baja! Ez teljesen normális ( az enyém már 3 kiló körül van, mégis képes a tengelye körül megfordulni, ami baromira fáj, de egyik nap jobb oldalt, másik nap bal oldalt csuklik, szóval tutira megfordul)


23 hetes vagyok. Nektek mennyi az az idő, hogy aggódni kezdtek ha nem úgy mozog a babó? Ma alig mozdult, és már kezdek megijedni.

Legjobb válasz: Ne izgulj,csak nyugisabb napja van.Ha egyszer,kétszer érezted ma,az jó,csak azt jelenti,hogy pihizik.Az enyém is ilyen több napja.Igaz többször feszíti magát,hogy nagyon kellemetlen,és meg is ijedtem én is.Azt mondják,hogy érezzük a frontot,így a baba is alvósabb.Te nem vagy fáradtabb? 24 hetes km

Ne izgulj, csak nyugisabb napja van.Ha egyszer, kétszer érezted ma, az jó, csak azt jelenti, hogy pihizik.Az enyém is ilyen több napja.Igaz többször feszíti magát, hogy nagyon kellemetlen, és meg is ijedtem én is.Azt mondják, hogy érezzük a frontot, így a baba is alvósabb.Te nem vagy fáradtabb? 24 hetes km
A kérdező hozzászólása: Milyen az ha fesziti magát? Én még olyat nem éreztem...asszem =)
Marha kellemetlen!Olyan, mintha szét akarna szakadni.Nagyon kigömbölyödik, eléggé kemény is, és magától elmúlik.Vagyis ha a baba más pozíciót vesz fel.Nem is baj, ha nem érzel még ilyet.Késõbb valószínû, hogy fogsz, ha már nem fér úgy el.Nekem azért már most, mert haránt van.Különben már ez a 3. babám, és nekem is elõször van ilyen hamar.
Szia! Én is 23 hetes vagyok és nekem se mozog mindig. Szerintem ettõl nem kell megijedni. Biztos lusti baba. Ha nagyon aggódsz kérdezd meg a védõnõt. Remélem minden ok. :)
Szia, amikor a fiacskamat vartam, jol emlekszem a napra, mert pont anyaknapja volt, egy egesz nap nem ereztem öt mozogni, es vegig bögtem azt a napot, pedig a ferjem olyan edes volt, mert hozott viragot, es köszöntött... En meg csak zokogtam, es azt mondtam, hogy "talan mar nem is vagyok az... " Borzaszto volt, de azota eltelt mar jo par ev, es a kisfiammal semmi gond. :) Aznap pont lusti volt, vagy tul apro mozdulatai voltak es azt nem ereztem ... Ki tudja. A lenyeg, amivel biztatlak, hogy : nyugi!!! Persze azert ha holnap sem erzed, azert erdemes lenne a dokidnak elmondani... es egy megnyugtato uh. segithetne a legjobban a lelkednek. :) Amugy most en 22 hetes kismami vagyok, nekem meg pont forditva van, olykor mar azon gondolkodom, hogy honnan meriti az eröt, mert folyton ficankol, akar orakon at is erzem, hogy mozgolodik... Azt olvastam, hogy ebben az idoszakban a napjai 80-90 szazalekat alvassal tölti... Hat nem tudom... Kizartnak tartom. Vagy lenyeltem volna nehany duracell elemet? :)

Van olyan nap hogy nem nagyon érzem a baba mozgását! Baj lehet vagy mi történik? 23 hetes vagyok! A hasam nől rendesen, de tegnap nagyon virgonc volt ma meg.! 2 napja széklet rekedésem is van! Mi lehet?

Legjobb válasz: én is 23 hetet betöltött km vagyok,és vannak olyan napok amikor nem annyira izgága.ha hosszabb ideig nem érzed a mozgást,akkor azért fordulj orvoshoz,hosszabb idõnél én a két napot értem.én ha egy nap nem érezném,és másnap reggel se,tuti aznap elmennék orvoshoz!

én is 23 hetet betöltött km vagyok, és vannak olyan napok amikor nem annyira izgága.ha hosszabb ideig nem érzed a mozgást, akkor azért fordulj orvoshoz, hosszabb idõnél én a két napot értem.én ha egy nap nem érezném, és másnap reggel se, tuti aznap elmennék orvoshoz!

Aggódom! Ma a második napja hogy nem érzem a picurt! 23 hetes vagyok! Volt hogy 1 nap nem volt aktív, de már ez nagyon idegesít! Ugye nincs baj?

Legjobb válasz: Én a helyedben elmennék védõnõhöz,vagy dokihoz egy szívhanghallgatásra.Lehet,hogy csak alszik,vagy nem arra rugdos,amerre szokott,ezért nem érzed.De inkább menj többször feleslegesen,mint hogy baj legyen.Én is voltam már emiatt védõnõnél és rendben volt minden.Ne izgulj,biztos nincs gond.

Én a helyedben elmennék védõnõhöz, vagy dokihoz egy szívhanghallgatásra.Lehet, hogy csak alszik, vagy nem arra rugdos, amerre szokott, ezért nem érzed.De inkább menj többször feleslegesen, mint hogy baj legyen.Én is voltam már emiatt védõnõnél és rendben volt minden.Ne izgulj, biztos nincs gond.
Na, kipróbáltad a "tanácsokat"? Picid?...
Jó ötletek pl. a hangos zene, a kávé, és a védõnõs szívhang-hallgatás! Aztán írd meg légyszi, ha már megtudtad, hogy minden rendben, csak lusti volt a picikéd! :)
kapcsolj be egy hangos zenét, aminek gyors a ritmusa. erre minden baba reagál. Ha ez sem válik be, akkor tényleg nézesd meg. Én is voltam 3-szor, harmadszorra csinálta ezt a doki. Akkor mondta, hogy mindig ezzel kezdjem. Szóval ha az itt leírtak közül egy sem válik be, akkor tényleg menj el.
Egy pici rúgást sem éreztél?Mert olyan nekem is volt hogy kevésbévolt aktiv, és 2 napig ugy emlékeztem meg se mozdult, valószinû igen, csak kisebbet és nem regisztráltam annyira.Viszont a saját megnyugtatásodra szerintem is bemehetsz a dokihoz.
Mi is többször voltunk így, az elsõ alkalommal még bementünk a kórházba a második alkalommal megvártuk míg hírt adott magáról, persze akkor is nagyon ideges voltam de szoktak ilyet csinálni :) ráadásul ha olyan kedve volt hogy nem akart mozogni akkor piszkálhattam de meg sem moccant. Minden esetre azért elmehetnél orvoshoz hogy megnyugodj, és hogy a doki megnézze ultrahanggal, így te sem idegeskedsz feleslegesen mert addig úgy sem leszel nyugodt míg az orvos azt nem mondja hogy minden rendben.
Szia! Ne ess pánikba. ez az elsõ szabály. Igyál valami szénsavasat, egyél, és meglátod "beindul" :) Ha esetleg mégsem, akkor tényleg irány a védõnõ vagy a nõdoki, ahol mikrofon van...
Hát valahogy próbáld felébreszteni vagy menj be az ügyeletre esetleg védõnõhöz, az már egy kicsit sok hogy két napja. De meg sem mozdult vagy csak nem aktív?kávé, kola, csoki, fagyi, egy kicsit óvatosan ütögesd meg a pocidat vagy valami
nincs baj, piszkágasd, igyál egy kávét, sétálj, lusta ebben az idõben, vagy csak nem rodózik, hanem finoman motoszkál. ha nem tudsz megnyugodni, menj el a védõnõhöz, hogy meghallgassátok a szívhangját!
Nagyon aggódtunk értetek, mi ma léptünk a 24. hétbe úgyhogy nagyon 'magaménak' éreztem a problémát! Nagyon-nagyon örülök, hogy jól van a picúr! Néha én is aggódom, ha nem mozog olyan sokat, 2 óra is rossz, nemhogy 2 nap! Még egyszer nagyon örülök, boldog, problémamentes babavárást kívánok!
Na, mi újság?Remélem, csupa jó hír!
Remélem, nincs baj! Miért nem írsz?
most már egyre többen aggódunk, hogy nem írsz. Jelentkezz mihamarabb! Szorítunk!!!
A kérdező hozzászólása: Bocs lányok, de nekem negyon messze van az ügyelet!Késõn értem haza!DE JÓ HÍREM VAN!!!!!!MINDEN OKÉÉÉÉÉÉ!Boldog vagyok, bár még egy kicsit zaklatott!Lusta volt a picur, de a doki is azt mondta hogy jó hogy mentem!Szóval mindenkinek azt tudom én is tanácsolni hogy nem kell pánikolni(mint én)csak menni valahová, és megbizonyosodni hogy minden oké!Azóta persze mocorog, már reggel óta!Mindenkinek Boldog babavárást kívánok, és köszönök mindent nektek!
Jaj de örülök, nagyon izgultam én is értetek! Nem gondoltál arra, hogy vegyél egy szívhanghallgatót? Olcsóbban lehet használtan is venni amit késõbb Te is eladhatsz. Megnyugtatna az ilyen esetekben! Nekem van és hasznosnak találom. Csak megkeresem gyorsan a pici szivét és megszámolom a szívverését. Boldog babavárást! 22 hetes km
Nagyon orulok h minden oke!En is izgultam ertetek idorol idore megneztem h irtal-e!jo babavarast
Már én is nagyon várom, hogy válaszolj, hogy minden rendben.Addig is szorítok!!
Várjuk, hogy hazaérj és írj!
Amint visszaértél irj!
szia! nekem is volt ilyen, de nagyon jól teszed h elmész orvoshoz. inkább tényleg feleslegesen menj, és tojd le mit gondol más. úgyértem, engem nézett a doki hülyének mikor elmentem hozzám, merthogy ennyi idõs terhesen még nem kéne éreznem folyamatosan stb...de nem törõdtem vele. az én gyerekem, az én nyugodtságom. szorítok neked!!!
A kérdező hozzászólása: Csajok szorítsatok!Megyek ügyeletre!
Ki más lenne? :-) ilyen nekem is volt!Nyugodj meg.Feküdj le, kezed a hasadra, és pihi!
A kérdező hozzászólása: Nagyon pici "ütögetést" érzek, remélem õ az!
Orvosod, ügyelet?Tudom hogy nem kéne ilyet irnom, de mostmár én is pánikolok helyetted.De rólam tudni kell, nagyon parás vagyok, biztos minden rendben van!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok!Most olvastam a válaszokat, és folyamatosan próbálkozom!Sajnos a pánik már megvan, a védõnõt meg nem érem el!Nem adom fel!Biztos nincs baj, csak én vagyok extra parás!(REMÉLEM)Írok ha lesz valami!Köszi nektek!
Nekem a csoki valt be de ha tenyleg semmi nem jo az itt felsoroltak kozul tenyleg irany a vedono de lehet h erzi az idot es amiatt nem tul aktiv
Nagyon örülök!!! :)

23 hetes vagyok és tegnap este 3szor egymás után bekeményedett a hasam+napok óta bő irritáló folyás. Ma Doki?

Péntek estére sem voltam valami jól, de a fekvés és a magnézium segített, igaz aznap végig takarítottam. A 2és fél évesem sem könnyíti meg az életem. Ma van rendelés a dokimnak, de csütörtökön talink van a kórházban mert meg kell mérje a méhnyakat. Várjak addig vagy ne? 2 hete voltam vizsgált is, minden a legnagyobb rendben volt. A mai alkalom fizet?s is lenne de nem is ez a lényeg mert valahogy kigazdálkodjuk de a dokimat sem akarom feleslegesen paráztatni nehogy az ünnepeket a kórházban töltetsse velem. / minden héten járok a kórházba injekció kúrára mert az els? babám koraszülött lett, és a vizsgálatok része a 24.heti méhnyak mérés, lássák mennyire hatásos a gyógyszer nem rövidül e a méhnyak/

Legjobb válasz: Ha keményedik a hasad, az nem gond, nekem is keményedett kb. fél idõtõl, csak edz a hasad a nagy napra, de azért pihenj ha csak tudsz, kíméld magad, meg MagneB6. A folyás meg lehet fertõzéstõl is, de ha vízszerû, akkor a magzatvíz is szivároghat. Emiatt mindenképpen doki!

Ha keményedik a hasad, az nem gond, nekem is keményedett kb. fél idõtõl, csak edz a hasad a nagy napra, de azért pihenj ha csak tudsz, kíméld magad, meg MagneB6. A folyás meg lehet fertõzéstõl is, de ha vízszerû, akkor a magzatvíz is szivároghat. Emiatt mindenképpen doki!
Az irritáló folyás nem normális, azzal én mindenféleképpen elmennék orvoshoz, minél elõbb. Nekem is volt az elején kb. 20 hetesen (harmadik terhesség), annyira irritáló volt, hogy képes voltam bemenni este a kórházi ügyeletre, mert megõrültem a fájdalomtól. Kaptam krémet rá, és egy hét alatt elmúlt.
A kérdező hozzászólása: Bejelentkeztem este 7re megyek. Már persze kutya bajom de tartozok az ördögnek ezzel az úttal meg pénzel. Az idegeim kivannak úgyhogy ma a lányommal is csak kiabáltam, úgyhogy inkább bejelentkeztem mert nem haladok 5rõl a 6 ra csak az agyam kattog és semmit nem csinálok. Hát nem akarom hogy az ünnepek így teljenek, ja és csütörtökön nem lesz a dokim a kórházba úgyhogy csak a magánrendelõ marad.

23 hetes vagyok, és ma vettem észre hogy nagyobbodik a köldököm. Jobban "belelátok". Másnak is? Ez lehet annak a jelen hogy ki fog dudorodni?

Legjobb válasz: Csupán annak a jele, hogy növekszik a pocakod, húzódik a hasadon a bõr. A terhesség végére a köldök általában teljesen ellaposodik, hisz annyira megnyúlik a hason minden szövet.

Csupán annak a jele, hogy növekszik a pocakod, húzódik a hasadon a bõr. A terhesség végére a köldök általában teljesen ellaposodik, hisz annyira megnyúlik a hason minden szövet.
nekem már teljesen ellaposodott a köldököm, pedig gödrös eredetileg :) nm hiszem, hogy kifog fordulni... 23hetes
Amikor már nagyon bele lehetett látni mi csak mókus odunak hívtuk:) Nekem eddig nem fordult ki. 37 hetes kismama

Ma voltam genetikai uh.23-hetes vagyok. Ezek az adatok. Jók?

afp:28.0 bpd:54.0mm fronto:63.0mm cerebellum:19.5mm thorax:43.5mm femur:35.5mm talp:35.0mm humerus:35.0mm mag,viz.meny:normál sziv,m?:szabályos mozgás:élénk arc.kop:szab,látszó agy,kop:szab:látszó végtag:hosszú csöves csontok láthatóak gerinc:épnek látszó sziv:épnek látszó hasfal:zártnak látszó mellkas:zártnak látszó hasi echo:normál rekesz:zártnak látszó gyomor:telödés látható hólyag:telödés látható köldökzsinór:3-ér,vastagság:11.5mm.

Legjobb válasz: Nagyon jó, gratulálok! Jó részletesen leírtak mindent. Nekem alig van rajta valami.

Nagyon jó, gratulálok! Jó részletesen leírtak mindent. Nekem alig van rajta valami.
Fogadd el amit az orvos mond, ha mindent rendben talált nincs okod aggodalomra. A leletek értékelése szerintem orvosi feladat, mi itt gyakorlatilag 100 %-ban laikusok vagyunk, ezért érdemben hozzászólni nem is tudunk.

23 hetes vagyok. Tegnap és ma elég nyugis volt a pocaklakóm. Szinte nem is éreztem a mocorgását. Ez az idő miatt lenne? Másnak ennyi idősen milyen aktív a babája?

Ugye nem az okozott nála problémát, hogy picit nyitva a méhszájam és van egy fert?zésem, amire tegnap elkezdtem használni a canesten kombit?

Legjobb válasz: Én a 20. hétben járok, de nekem is nagyon csendben volt tegnap. Én is az idõre tippelek. Mivel tegnapelõtt egész nap annyit mocorgott, hogy tuti alig aludt. :) A fertõzéssel kapcsolatban: ha idõben kezeled, nem hiszem, hogy túl sok baj lenne. A doki csak tudja, mit csinál. Minden jót!

Én a 20. hétben járok, de nekem is nagyon csendben volt tegnap. Én is az idõre tippelek. Mivel tegnapelõtt egész nap annyit mocorgott, hogy tuti alig aludt. :) A fertõzéssel kapcsolatban: ha idõben kezeled, nem hiszem, hogy túl sok baj lenne. A doki csak tudja, mit csinál. Minden jót!
Jah és nem csak tegnap, ma se sokat mocorog.
Szia! Tegnap én sem igazán éreztem, és ma sem nagyon.Szerintem az idõ miatt.Nyugi, ezek szerint más is így van ezzel. 19 hetes kismama.
23+6 vagyok, ugyanez van nálunk is.Tegnapelõtt még mint a duracell nyuszi, tegnap és ma szinte semmi mocorgás. A kúp nem árthat neki, csak ne az applikátorral tedd fel. Helga


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!