Találatok a következő kifejezésre: 23 hetes vagyok. Ha (44 db)

23 hetes vagyok. Ha rosszat álmodom azt érzi a baba? Egész este rémálmom volt.

Legjobb válasz: Szerintem a rossz álom rád van olyan kihatással, hogy félsz, ideges leszel és ezeket bizonyos kémiai anyagok váltják ki, amik a vérben vannak. Ezek eljutnak a babóhoz is, így biztosan valamilyen szinten õ is érzi. Ezeket azonban nekiis meg kell ismernie, ugyanúgy mint a jó érzéseket, úgyhogy ez nem baj. Azt olvastam, hogy kis mértékû stressz még jó is neki, mert segíti felkészülni a születés körüli stresszre a kis szervezetét.:)

Szerintem a rossz álom rád van olyan kihatással, hogy félsz, ideges leszel és ezeket bizonyos kémiai anyagok váltják ki, amik a vérben vannak. Ezek eljutnak a babóhoz is, így biztosan valamilyen szinten õ is érzi. Ezeket azonban nekiis meg kell ismernie, ugyanúgy mint a jó érzéseket, úgyhogy ez nem baj. Azt olvastam, hogy kis mértékû stressz még jó is neki, mert segíti felkészülni a születés körüli stresszre a kis szervezetét.:)
Azért õ még nem érzékel olyan összetetten, mint te. Esetleg lehet, hogy pont az váltotta ki a rémálmot, mert õ úgy mocorgott, hogy valami ideget kicsit megnyomott, és ez negatív képeket idézett elõ az agyban. A fene tudja, honnan is jönnek ezek az álmok. De szerintem ez nem okoz bajt a babának.

23 hetes vagyok a munkahelyemen még nem vették észre hogy terhes vagyok. Mondjuk elég pici a hasam. Tietek mekkora? mikor mondjam el ha nem veszi észre senki?

Legjobb válasz: 22 hetes vagyok, nekem már elég nagy, 95 cm kb a körfogat, le sem tagadhatnám. Nem vagyunk egyformák. :) Szép napot!

22 hetes vagyok, nekem már elég nagy, 95 cm kb a körfogat, le sem tagadhatnám. Nem vagyunk egyformák. :) Szép napot!
elsõ vagyok, nem értek egyet a 3. válaszolóval, mert a terhesség legelejétõl védve vagy, nem függ össze azzal mikor mondod el!
Mért nem mondod el? Onnantól él a védettség, nem rúghatnak ki, ha határozatlan s szerzid.
Én 25 hetesen szóltam:)
én 9 hetes vagyok, kezd látszani. szerintem szólj, h terhes vagy, úgysem úszod meg, és korrektebb is szerintem, mintha észreveszik rajtad
Én 14 hetesen mondtam el a fönökömnek, de aki nem tudja az még nem vette észre most 25 hetes kismama vagyok.
szerintem is mondd el! szemrehányást fognak tenni, talán már így is, ha normálisak, merthogy kíméltek volna, stb, mondom, ha normálisak.mit dolgozol amúgy? -mert ha fizikai terheléssel is jár, akkor fõleg mondd el, nehogy gond legyen, hogy olyat csinálsz, , amit nem kéne!
Hmmm...Nem mindenkinek kell tudnia, de a fönöködet mindenképp tájékoztasd.Sok esetleges bonyodalomtól és kinos percektõl kiméled meg magad, ha a fönököd minél hamarabb tudja.Már túl vagy a félidõn:) Megillet a könnyitett munka, és nem tudom hány alkalommal de az orvosi vizsgálatokra is igazoltan tudsz elmenni, ha az munkaidõbe esik, jobb lenne ha utána néznél milyen jogai vannak a dolgozó kismamának.Arról meg nem is beszélve, hogy ha ne adj isten rosszul lennél, akkor is megértõbben néznének rád, ha tudják babát vársz.Ez nem szégyen.
Ezzel a mikortól jár a védettség dologgal vigyázni kell. A munkáltató érvelhet azzal, hogy nem tudott a terhességrõl ....aztán lehet vele pereskedni. Nem egy ilyen eset van. A legbiztosabb egy szemétláda cégnél, ha írásba adod. Gondolom, ha normális cégnél dolgoznál, már szóltál volna. Magyarországon kevés a normális cég. Ismerõsömet pld kirúgták, pedig ügyvédnél dolgozott és közölték vele, hogy nem ezt várták tõle és ez egy nagyon szemét húzás volt és nem nézte a cég érdekeit.....
A kérdező hozzászólása: 14:19 es ..és mit szóltak hozzá hogy olyan késõn

23 hetes vagyok. Nektek mennyi az az idő, hogy aggódni kezdtek ha nem úgy mozog a babó? Ma alig mozdult, és már kezdek megijedni.

Legjobb válasz: Ne izgulj,csak nyugisabb napja van.Ha egyszer,kétszer érezted ma,az jó,csak azt jelenti,hogy pihizik.Az enyém is ilyen több napja.Igaz többször feszíti magát,hogy nagyon kellemetlen,és meg is ijedtem én is.Azt mondják,hogy érezzük a frontot,így a baba is alvósabb.Te nem vagy fáradtabb? 24 hetes km

Ne izgulj, csak nyugisabb napja van.Ha egyszer, kétszer érezted ma, az jó, csak azt jelenti, hogy pihizik.Az enyém is ilyen több napja.Igaz többször feszíti magát, hogy nagyon kellemetlen, és meg is ijedtem én is.Azt mondják, hogy érezzük a frontot, így a baba is alvósabb.Te nem vagy fáradtabb? 24 hetes km
A kérdező hozzászólása: Milyen az ha fesziti magát? Én még olyat nem éreztem...asszem =)
Marha kellemetlen!Olyan, mintha szét akarna szakadni.Nagyon kigömbölyödik, eléggé kemény is, és magától elmúlik.Vagyis ha a baba más pozíciót vesz fel.Nem is baj, ha nem érzel még ilyet.Késõbb valószínû, hogy fogsz, ha már nem fér úgy el.Nekem azért már most, mert haránt van.Különben már ez a 3. babám, és nekem is elõször van ilyen hamar.
Szia! Én is 23 hetes vagyok és nekem se mozog mindig. Szerintem ettõl nem kell megijedni. Biztos lusti baba. Ha nagyon aggódsz kérdezd meg a védõnõt. Remélem minden ok. :)
Szia, amikor a fiacskamat vartam, jol emlekszem a napra, mert pont anyaknapja volt, egy egesz nap nem ereztem öt mozogni, es vegig bögtem azt a napot, pedig a ferjem olyan edes volt, mert hozott viragot, es köszöntött... En meg csak zokogtam, es azt mondtam, hogy "talan mar nem is vagyok az... " Borzaszto volt, de azota eltelt mar jo par ev, es a kisfiammal semmi gond. :) Aznap pont lusti volt, vagy tul apro mozdulatai voltak es azt nem ereztem ... Ki tudja. A lenyeg, amivel biztatlak, hogy : nyugi!!! Persze azert ha holnap sem erzed, azert erdemes lenne a dokidnak elmondani... es egy megnyugtato uh. segithetne a legjobban a lelkednek. :) Amugy most en 22 hetes kismami vagyok, nekem meg pont forditva van, olykor mar azon gondolkodom, hogy honnan meriti az eröt, mert folyton ficankol, akar orakon at is erzem, hogy mozgolodik... Azt olvastam, hogy ebben az idoszakban a napjai 80-90 szazalekat alvassal tölti... Hat nem tudom... Kizartnak tartom. Vagy lenyeltem volna nehany duracell elemet? :)


Tegnap óta nagyon fáj a jobb forgóm. Ha ülök akkor nem fáj, csak felállás és menés közben. Elkezdtem calcium pezsgőtablettát szedni. Nem korai még ez? Most már végig igy lesz? 23 hetes vagyok

Legjobb válasz: hogy mi korai meg mi nem ez egyénfüggõ. Nekem is volt elég sok "nyûgöm" amire azt hittem korai, és ha végig megmarad akkor az húzós lesz, de a legtöbb része elmúlt és hetekig tartott ugyan de változatos volt :))) Mindig más nyûg... Lehet nem vígasztal... de ez várható :) Fõ a változatosság. Én pl. már a végén vagyok, még két napom van.. de kb 3 hete nagyon fittnek és mozgékonynak érzem magam, holott azt hittem a vége lesz a legnehezebb, van hogy könnyebben mozgok mint 27-30 hetesen.. :) Érdekes csoda ez amit átélünk! Sok sikert és változatos heteket! :)

hogy mi korai meg mi nem ez egyénfüggõ. Nekem is volt elég sok "nyûgöm" amire azt hittem korai, és ha végig megmarad akkor az húzós lesz, de a legtöbb része elmúlt és hetekig tartott ugyan de változatos volt :) )) Mindig más nyûg... Lehet nem vígasztal... de ez várható :) Fõ a változatosság. Én pl. már a végén vagyok, még két napom van.. de kb 3 hete nagyon fittnek és mozgékonynak érzem magam, holott azt hittem a vége lesz a legnehezebb, van hogy könnyebben mozgok mint 27-30 hetesen.. :) Érdekes csoda ez amit átélünk! Sok sikert és változatos heteket! :)
Szia. Én 18 hetes vagyok, nekem is van ilyen gondom. Hol az egyik oldalon fáj, hol a másikon, hol mindkettõn, ahol a comcsontom meg a csípõcsontom találkozik. És csk akkor ha megyek. És csinálni vele semmit sem tudok.

23 hetes vagyok és 37, 2 a höm. Hütöm magam de nem megy lejebb. mit tegyek ha ne adj1Isten feljebb megy?

Legjobb válasz: Szia! Neked ez a normális höd a terhesség alatt. Miért kellene hüteni? Terhesség alatt mindig magasabb a hönk mint normál. Nálam 37,0! 34 hetes kismama

Szia! Neked ez a normális höd a terhesség alatt. Miért kellene hüteni? Terhesség alatt mindig magasabb a hönk mint normál. Nálam 37, 0! 34 hetes kismama
Remélhetõleg nem influenzás vagy, csatlakozom az elõttem szólóhoz, nézd folyamatosan, pihenj, de ha gyorsan megugrik 37, 8 nál már beveheted a fél Algopyrint. Én bekaptam tavaly az influenzát, bevettem az Algo t igaz hogy nekem már volt vagy 38, 4, mire csökkenni kezdett. Picurnak nem lett semmi baja, cca 30 hetes voltam. Az elsõ trimeszter ahol igazán problémát okozhat az influenza. Egy laza langyos fürdõ is jó, szintén 37, 7 felett.
Ha betegség kizárva, akkor semmi gond ez így normális .Nekem 37.5-ig is felment terhességeim alatt.
37, 2 nem sok, terhesség alatt amúgy is magasabb a hõd. Ha 38 fölé megy, akkor be kell venned egy gyógyszert, mert a láz ártalmasabb, mint a gyógyszer. Én ilyenkor bevennék egy fél algopyrint.
Ez a hõ még abszolút nem veszélyes! Igaz nekem a terhességem alatt eddig nem igazán ment 37 fölé. :) Most viszont igen. Nem rég mértem és 37, 4 volt. Elkaptam valami nyavaját, így többet nézem a hõm majd és ha feljebb megy, én is beveszek valamit. 23 hetes kismami
Szia, nekem azt mondta a doki hogy 38 fölé már nem jó ha megy ezért a te pinduri höemelkedéseddel tuti nem kell aggódni !
A kérdező hozzászólása: A fogorvos által használt fájdalomcsillapító szurira gondoltam.. bocsi, ha kissé értelmetlenül tettem fel a kérdést
Nem tudhatod miért fáj a fogad.Veszélyes, lehet egy gyulladás is.menj el fogorvoshoz, és mond hogy kisbabát vársz.Tudni fogják a dolgukat.A kolléganöm szintén terhes és igy huzták ki a bölcsesség fogát.Érzéstelenitövel.Semmi bajuk.
Nekem is volt gond az elejétõl a fogaimmal és azt mondták a dokik, h többet ártok, ha nem kezeltetem, mintha egy gyengébb, pocakosoknak és kisgyerekeknek való szurival rendbetetetem, mert az csak addig fáj, míg beadja, plusz a babócának se lesz gondja a gyulladástól. Amúgy pont hétfõm voltam én is fogdokinál, mert kettétörtem a fogam és tök szépen rendbehozta. Ne izgulj, hamar túlleszel rajta! Boldog babavárást! 33 hetes pocakos
ne izgulj, menj el nyugodtan fogdokihoz, az erzestelenitö nem ärt a babonak, csak ne engedd, hogy röntgenezzenek.fogäszati asszisztens

Eléggé fáj a hasam alja, pláne ha sokat ülök. Ez természetes? 23 hetes vagyok, és elég nagy a pocakom, de mégi aggódom, hogy mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Probalj olyan poziciot felvenni, ami kenyelmes, tegyel a hatad moge parnat es figyelj ra, hogy ne nagyon nyomd meg a pocid. Amint teheted, helyezd magad vizszintesbe, vagy allj fel gyakran es setalj, meg ha csak par percre is. Gonodolom ulo munkat vegzel, azert ulsz sokat?

Probalj olyan poziciot felvenni, ami kenyelmes, tegyel a hatad moge parnat es figyelj ra, hogy ne nagyon nyomd meg a pocid. Amint teheted, helyezd magad vizszintesbe, vagy allj fel gyakran es setalj, meg ha csak par percre is. Gonodolom ulo munkat vegzel, azert ulsz sokat?
A kérdező hozzászólása: Már nem dolgozom, veszélyeztetett vagyok. Csak olyan kõkemény izomlázat érzek, és így estére már a fürdõkádba sem tudok belépni segítség nélkül. Igaz, hogy sosem tornáztam kislány korom óta fel voltam mentve, ezért gondoltam, hogy kicsit nekem nehezebb lesz. Na de ennyire? Ha pedig nem akkor mitõl lehet még? Köszönöm a választ!
Szia! Én 24 hetes vagyok, és ha sokat ülök, vagy mászkálok, akkor nekem is fáj a hasam alja, szerintem attól van, hogy nõ a baba, meh a méh tágul. Olyan, mintha le akarna szakadni a hasam, akkor enyhül ha lefekszem. Nekem is nagy a pocakom, mindenki el van halva, mekkora. De ha nagyon aggódsz, kérdezd meg az orvosod.

33 hetes vagyok. Ha már a 23. héttől koponyafekvésű a babám, akkor nem valószínű, hogy császározni fognak ugye?

Tapasztalatok ezzel kapcsolatban?

Legjobb válasz: Nekem is így volt, beindult szépen a szülés, de magasan maradt a baba, és 10 órás nyomkodás után megcsászároztak. Kívánom, hogy minden jól menjen, de ne hibáztasd magad, ha császár lesz. (mindenki ezt teszi ugyanis :))

Nekem is így volt, beindult szépen a szülés, de magasan maradt a baba, és 10 órás nyomkodás után megcsászároztak. Kívánom, hogy minden jól menjen, de ne hibáztasd magad, ha császár lesz. (mindenki ezt teszi ugyanis :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!ja nem fogom, nekem mindegy milyen módon születik meg csak rendben legyen vele minden!:)
Sajnos nem. :( Én is rendben vajúdtam, de valahogy a medencémen nem kart keresztül menni a baba. Ezért több mint 10 órás vajúdás után császároztak. Készülj fel minde lehetõségre.
Nem ettõl függ a császár, hisz faros babát is lehet normál módon szülni.Nekem is magasan maradt a baba és sos császár lett.
Valószínûleg faros baba miatt nem lesz császárod, de még vagy 20 mások okból lehet (reméljük, nem lesz).
Nekem a 20. héttõl koponyafekvésû volt, aztán a végén keringési gondok miatt sos császáros lettem, de nem bánom!
szia!Én is 33 hetes vagyok és a 19.héttõl koponya véggel fekszik. Szerintem nem fordul át, de ki tudja! Félsz a császártól?
A kérdező hozzászólása: Nem félek egyik félétõl sem, meg a szüléstõl alapból nem félek(bár elsõ baba nincs tapasztalatom:) )Csak azért jó lenne természetes úton szülni.

Mi lehet ez a "tégla" érzés? Keményedés? Olyan, mint ha egy tégla lenne a hasamban alul. Tart egy rövid ideig, aztán elmúlik.23 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nem olyan feszülõs?Magne B6? Próbáld ki.Kimondottan feszülésre és keményedésre van.De kérdezd meg védõnõdet vagy orvosodat!Nehogy korai méhösszehúzódásaid vannak..Nem ijesztgetlek csak jobb az óvatosság..;) Az is lehet,hogy csak a pocakod növekedését érzed. Egyébként mikor vetted észre elõször?

Nem olyan feszülõs?Magne B6? Próbáld ki.Kimondottan feszülésre és keményedésre van.De kérdezd meg védõnõdet vagy orvosodat!Nehogy korai méhösszehúzódásaid vannak..Nem ijesztgetlek csak jobb az óvatosság..;) Az is lehet, hogy csak a pocakod növekedését érzed. Egyébként mikor vetted észre elõször?
A kérdező hozzászólása: Hát nem is tudom. Az elmúlt 2-3 hétben valahogy. Arra is gondoltam már, hogy mivel nagyon sokat mozog a baba, lehet-e, hogy ilyenkor úgy fordul és tolja magát, hogy közben valami szervemet vagy a hasfalamat tolja.
Természetesen ez sincs kizárva, néha nekem is úgy mozdult, hogy majd bepisiltem és az érzést éreztem jó ideig, még nem állt odébb:) de mondom kérdezz inkább okosabbat:)
Szia! Nekem is volt ilyen érzésem, a doki magnéziumot javasolt. Dm-ben lehet kapni ( Das Gesunde Plus Magnézium pezsgõtablettát). 20 db-os. Nagyon bevált! Több a magnézium benne mint a magne b6-ban. És persze nem utolsó sorban ez csak 300 ft. :) Délelõtt szoktam meginni, egy szemet 2 dl vízben felpezsgetve...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

23 hetes vagyok, ma megyek uh-ra! Ha a 18. heti genetikai uh-on nem látott a doki semmi bajt, akkor ugye már most sem fog elváltozásokat, rendellenességet találni? Kitudják ezt szűrni 18 hét körül, vagy később is jellemző?

Kicsit aggódom, mert ennyi hét alatt szinte semmit nem növekedett a pocim, félek, hogy nem fejl?dik rendesen!

Legjobb válasz: Nyugi! Nem szabad bevonzani a negatív dolgokat! Alkati adottság, hogy nem nõt a hasad! Biztosan minden rendben van. Beszélgessél sokat a Picihez, mondd el neki, hogy nagyon várjátok, és neki annyi a dolga hogy ügyesen nõvögessen, fejlõdjön. Én is így csináltam. Hidd el ugrás szerûen fog nõni a hasad!

Nyugi! Nem szabad bevonzani a negatív dolgokat! Alkati adottság, hogy nem nõt a hasad! Biztosan minden rendben van. Beszélgessél sokat a Picihez, mondd el neki, hogy nagyon várjátok, és neki annyi a dolga hogy ügyesen nõvögessen, fejlõdjön. Én is így csináltam. Hidd el ugrás szerûen fog nõni a hasad!
A kérdező hozzászólása: :) Köszi a jótanácsot!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!