Találatok a következő kifejezésre: 23 hetes vagyok. Az első (8 db)

23 hetes vagyok, az lehetséges, hogy csak apró rebbenéseket érzek, és nem erőteljesebb mocorgásokat a babám részéről? Ugye minden rendben a babómmal, az első gyerkőcöt várjuk.

Legjobb válasz: Szia. Ezek az elsõ mozgásai? Eleinte még alig érzed õket és inkább rebbenések vagy buborékok, mint határozott mozgások. Sõt eleinte még nem is érzed mindennap, de késõbb ahogy növekszik egyre erõsebbek lesznek a rúgásai, és gyakrabban fogod érezni. Üdv, 33 hetes kismama

Szia. Ezek az elsõ mozgásai? Eleinte még alig érzed õket és inkább rebbenések vagy buborékok, mint határozott mozgások. Sõt eleinte még nem is érzed mindennap, de késõbb ahogy növekszik egyre erõsebbek lesznek a rúgásai, és gyakrabban fogod érezni. Üdv, 33 hetes kismama
Ne aggódj, egy darabig ez lesz. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Nem; ezek az elsõ mozgásai, 17hetesen éreztem elõször. Azután nem igazán, majd újra éreztem a rebbenéseket, 21 hetesen voltunk UH-on és akkor a dokim azt mondta, hogy minden ok a manócskával.
Szia. (1 válaszoló vagyok) Akkor meg nyugodj meg, ha a vizsgálaton minden rendben volt. Ez a nagy meleg õket is megzavarhatja. A lényeg az, hogy legalább naponta egyszer érezd Õt.
Szió!Én is 23 hetes vagyok, és ha ülök vagy állok, akkor én is csak jó nagy buborékoknak érzem a mozgásait, de próbáld ki hogy hanyatt fekszel, és akkor sokkal jobban fogod érezni.Nekem azért már tud fájdalmas rúgásokat is produkálni, de nem baj, én örülök neki. :)
Szia! Én 25 hetes vagyok, és csak néha érzek mozgásokat. Pedig a dokim szerint adktív a baba, de van még bõven helye. Azt mondta, hogy erõteljesebb mozgásra csak késõbb számíthatok. Szép babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, boldog babavárást kívánok nektek!

2 napja náthás vagyok. Mivel ez az első terhességem nagyon féltem a babám. Árthat neki? 23 hetes vagyok

mi az amit szedhetek vagy milyen természetes dolgokkal gyógyulhatnék gyorsan meg?

Legjobb válasz: Méz, kamilla tea, hársfa tea. Strepsils, halls cukorka és sok pihenés illetve néha kimentem a levegõre sétálni. Nekem ezek segítettek. A védénõm mondta ha nem javulna a helyzet hívjam fel és ír fel vmi gyógyszert de erre nem került sor mert jobban lettem, nem volt hõemelkedésem, lázam se. Jobbulást! 32 hetes kismama

Méz, kamilla tea, hársfa tea. Strepsils, halls cukorka és sok pihenés illetve néha kimentem a levegõre sétálni. Nekem ezek segítettek. A védénõm mondta ha nem javulna a helyzet hívjam fel és ír fel vmi gyógyszert de erre nem került sor mert jobban lettem, nem volt hõemelkedésem, lázam se. Jobbulást! 32 hetes kismama
Szia! Egy a lényeg, arra figyelj, hogy ne lázasodj be. Ha hõemelkedésed van, azonnal húzd le, mert a láz (a melegebb testhõmérséklet) okozhat gondot. Az, hogy megfáztál, nem jelent problémát, a babádra nincs hatással. Szinte minden kismama átesik egy-egy megfázáson, akár influenzán is. Én is voltam megfázva. Lázcsillapítóról nekem azt mondta a dokim, hogy paracetamol tartalmút szabad szedni (pl. panadol). Egyébként pedig sok-sok tea, méz, sok-sok pihi. Nyugodj meg, pihenj sokat. Boldog babavárást! 38 hetes pocakos
Én is most kaptam el a 4 éves fiamtól.Sok C vitamin, mézes tea.Ha a torkod is fáj akkor a HOMEOGENE9-et kérd a gyógyszertárba.Ezt terhesek is szedhetik, mert nem minõsül gyógyszernek és nekem bevált. 37 hetes kismama.
Én 22 hetes vagyok, és szintén 2 napja küzdök a náthával. Szedni nem szedek semmit, meleg, citromos teát iszom, fokgahymás pirítós vacsira, meleg fürdõ, sok fekvés a paplan alatt, Sterimar orrspre, és ennyi. Remélem hamar rendbejössz, nálam eddig semmi javulás.

23+4 hetes terhes vagyok az első babánkkal és sirhatnékom van, mert nem kivánom a szexet. Van valakinek valami ötlete?

Nagyon szeretünk együtt lenni a párommal, az els? 3-4 hónapban ment is a dolog, de azóta nagyon "beteges", pedig jó volna. Mindenütt arról olvasok, hogy ilyenkor indul be a kismami szexuális vágya, hát úgy néz ki, rám ez nem vonatkozik. Többek között az a legnagyobb problémánk, hogy nem tudjuk, milyen mélységig mehet a párom. Lehet, e miatt van a szorongásom.

Legjobb válasz: Szerintem ne aggódj emiatt, ha nincs kedved, hát nincs. A párod biztosan megérti. Ha viszont csak az aggaszt, hogy milyen mélységig mehet a párod (egyébként ha nincs gond, és orvos nem tiltotta, akkor óvatosan, de nyugodtan lehet), szóval ha ez annyira nyomaszt, akkor szexeljetek behatolás nélkül. Van sok más mód is egymás szeretgetésére.:)

Szerintem ne aggódj emiatt, ha nincs kedved, hát nincs. A párod biztosan megérti. Ha viszont csak az aggaszt, hogy milyen mélységig mehet a párod (egyébként ha nincs gond, és orvos nem tiltotta, akkor óvatosan, de nyugodtan lehet), szóval ha ez annyira nyomaszt, akkor szexeljetek behatolás nélkül. Van sok más mód is egymás szeretgetésére.:)
Szia! Legyél Te felül, akkor Te irányÍtod a mélységet. Ha úgy érzed, sok, akkor"szétválás"nélkül is visszavehetsz:) Ez a technika. De a szorongásoddal csak Te tudsz mit kezdeni! Illetve Ti. Ha valaki a lelke mélyén "nem hisz" abban, hogy nem lehet baja a Babának(csak ha az orvos is azt mondta!) akkor a gát ott marad. De ezen talán segÍthet az, ha tudod, Te irányÍtasz, pl.úgy ahogy fenn leÍrtam. Ha pedig a vágy megvan, csak gyakorlati aggályaitok vannak, annak kérdezéssel(orvosnál!!!) illetve utánaolvasással elejét lehet venni:) Szóval jó úton jársz:) Próbálkozzatok(ha a doki engedte), nagy baj nem lehet!
Szia! Ne aggodj, nem mindenkinek nö meg az "étvágya"terhesen.Én például az elsö terhességem elött faltam az életet(sex terén, párommal), de mikor terhes lettem azután nem kivántam egyáltalán.Ne eröltesd, ha nem kivános ne csináld, mert csak rosszabb lesz.
Teljesen igaza van a többieknek.Én is a nem igazán kívánós táborba tartozom.A második trimeszter volt a legjobb ilyen szempontból.De jóval ritkábban, és óvatosabban voltunk együtt.Sajnos a 35. héten el lettünk tiltva, mert egy rossz mozdulat után, a mélyen tapadó lepény miatt picit véreztem.3 hete nem voltunk együtt, és sokáig nem is leszünk, mert lassan szülök.Tényleg ne erõltesd, ha kívánni fogod, akkor jó lesz.Várd meg, míg te is kívánod, mert a párod is megérzi, és szenvedés lesz.Ha zárt a méhszájad, akkor egész nyugodtan.Persze óvatosabban és gyengédebben.
Szia! Ezen ne edd magad, ez nem olyan nagy baj! Azelõtt mi is nagyon szerettük..., de amióta terhes lettem, azóta egyáltalán nem kívánom, mégcsak be sem tudok gerjedni a dologra, holnap leszek 31 hetes és ha hiszed ha nem, idáig csak 3x csináltuk, de egyáltalán nem esett jól, mint azelõtt! Én azt mondom a sexet bármikor belehet pótolni, de babát vállalni nem lehet akármikor! Boldog babavárást! 30+6 heteske
Én is pont így voltam sajnos, de akkor nem vagyok egyedül.Viszont, amint megszültem, már másnap úgy kívántam, alig várom, hogy elmúljon a 6 hét... 3 hetes baba anyukája
Hello, ne aggódj ezen, én is úgy vagyok vele, mint a 14:52-es válaszoló. A második terhességem, elsõnél uez volt. Szülés után aztán...hajajj, visszajött ám a vágy!
Ezzel nincs semmi baj, nem kell azt erõltetni. Mi a baba elõtt intenzív nemi életete éltünk, most meg szinte eszünkbe sem jut...Ez tényleg egy más állapot:)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a választ! Megnyugodtam, hogy nem csak én nem kívánom a szexet terhesség idején. :)


23 hetes terhes vagyok. Az első 3 hónapban volt ilyen barna folyásom, de kaptam rá gyógyszert és aztán el is múlt. MOst megint van egy kicsi barnás váladékozásom. Mitől van ez?

Egyáltalán másnak is volt már ilyen baja,ilyen id?s terhesen?A kicsi nagyon jól mozog a pocakomban,de remélem ett?l még nem lesz baja?

Legjobb válasz: Nem erõltetted meg magad? Pihenj sokat,és én a helyedben a megnyugtatásomra elmennék dokihoz.Biztosat csak õ tud mondani.

Nem erõltetted meg magad? Pihenj sokat, és én a helyedben a megnyugtatásomra elmennék dokihoz.Biztosat csak õ tud mondani.

9 hetes kismama vagyok és 23 éves. Tervezett baba. Mesélnétek nekem arról hogy az első pár hónap mennyire volt nehéz egy csöppséggel?

Els? babánkat várjunk, és kiváncsi vagyok arra, hogy aki hasonló korban szült, 19 és 25 között, annak mennyire voltak nehezek az esl? hónapok? Itt gondolok az éjszakai felkelésre, nappal mi mindenre volt id?d, mire nem, mennyire volt fárasztó, összegségébe mennyire nehéz?

Legjobb válasz: Elsõ 3 hónapban sokat alszanak a babák, de 3-4 óránként ennie kell, igen éjszaka is, és néha elég fárasztó, de ki kell birni. Az én kisfiam 1,5 éves és még mindig 1-2 X felébred éjjel. De hidd el minden fáradságot megér, és mikor rádmosolyog elfelejted hogy fáradt vagy. Élvezd ki a terhesség minden pillanatát és könnyû szülést kivánok. Ha nem irtam le mindent irj és majd megirom azt is.

Elsõ 3 hónapban sokat alszanak a babák, de 3-4 óránként ennie kell, igen éjszaka is, és néha elég fárasztó, de ki kell birni. Az én kisfiam 1, 5 éves és még mindig 1-2 X felébred éjjel. De hidd el minden fáradságot megér, és mikor rádmosolyog elfelejted hogy fáradt vagy. Élvezd ki a terhesség minden pillanatát és könnyû szülést kivánok. Ha nem irtam le mindent irj és majd megirom azt is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Eddig szerencsére minden rendben van. 5. héttõl a 7. hétig (kb két hétig) mindennapos volt a hányinger. De csak ennyi volt. 7. hetet betöltöttem azóta mintha kicseréltek volna. Annyira jól érzem magam, és tünet mentes vagyok.
22évesen szültem meg a kisfiamat, sajnos egyedül kellett nevelnem 6hónapos koráig, de nekem egyáltalán nem volt nehéz, nagyon hamar belerázódtam.Éjjel 1-2szer kelt csak fel! A házimunkát stb megcsináltam amikor aludt!Most másfél éves most sokkal rosszabbak az éjjeleink, 4-5ször is felébred!
23 évesen szültem meg a lányomat. Éjszakánként 2-3 x ébredt föl (talán ez volt fizikailag a legnehezebb). Ameddig aludt megcsináltam a házimunkát illetve a férjem segített. Viszont arra mindig figyeltem, hogy ápolt, csinos legyek! Szombaton született kedden még hánytam (szóval az egész terhességem alatt volt, hogy napi 4x). A legnehezebb nekem a mellõzöttség volt. Mármint anyámék részérõl. Elsõ unoka meg minden elvittek bevásárolni, orvoshoz stb. Most pedig egyáltalán nem segítenek pedig itt laknak 1 utcányira és tudják, hogy csak jövõ hónap végén jön haza a férjem. Félre ne értsétek nem féltékeny voltam a lányomra, csak furcsa volt, hogy ameddig várandós voltam vele foglalkoztak vele, ahogy kibújt meg szinte, mintha nem is léteznék.... Sok szerencsét és jó egészséget kívánok. Egy 25 éves anyuka
2és fél hónapja szültem, 22 éves vagyok. Egyedül az éjszakázás az, ami kikészít, ma pl. hajnali fél1- tõl nem aludtam.... De ki lehet bírni. Nagyon belázasodtam többször is a tejtõl, az még kellemetlen volt, kb. 40fokos lázzal ellátni a kisfiamat. Amúgy tényleg meg lehet csinálni a házimunkát, amíg alszik, sõt, még Magadra is fog jutni idõ!:) Minden jót!
21 évesen szültem, nem nehéz az eleje, szerintem az a könnyebb. Az éjszakázás nehéz, utána meg ha átalussza az éjszakát, akkor reggel fejni, de a baba eszik-alszik, peluscsere, kis játék, ennyi. Május végén született, július elején ezerrel pörögtem a konyhában és fõztem be a baracklekvárt, annyi idõm volt. Most már nem sok... mászik, és mindent megnyal, megkóstol, rossz helyen fordul át stb. :) ja és a játék nem az már, hogy rázom neki a csörgõt, meg énekelek, hanem tornyot építünk, odamászik, ledönti, aztán elölrõl, csak máshol a szobában :) Amit meg kell szokni, hogy ha éhes, akkor azonnal etetni kell, nincs mese éjjel sem :)
22:21-es vagyok, és sokat bátorított a Férjem :) (keveset cserélt pelust, vagy ilyenek) , de a bátorítása sokat jelentett :)
Tegnap 13:01 vagyok. Az én lányom újszülött korában max 8 órát aludt. Ebbe benne van az éjszaka a délután stb...

Ha február 23-án volt az utolsó mensim első napja, akkor most hány hetes terhes is vagyok?

Ez a számolgatás összezavar, de ha jól gondolom, akkor 4+5 hetes vagyok (azaz 4 hetes + 5 napos, ugye?), tehát csütörtökön töltöm be az 5. hetet. Jól számolok? Bocsi a buta kérdésért, csak ma reggel elgondolkodtam, hogy akkor hogyan is számolják ezt. És ha jól tudom, akkor mindig a betöltött hetet kell mondani, tehát most még 4 hetes vagyok, de csütörtökön már 5? Köszönöm a segítséget! :)

Legjobb válasz: Igen én is így tudom.Nekem február 22-én volt a mensim:) 1 nappal vagyok idõsebb mint te :D

Igen én is így tudom.Nekem február 22-én volt a mensim:) 1 nappal vagyok idõsebb mint te :D
A tünetet elfelejtettem:) Mellérzékenység és iszonyú fáradékonyság.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, ez biztató. Mármint, hogy az orvos megállapította a korai terhességet. Az nem baj egyébként, hogy a méhszájam nagyon puha? Fent van, de puha. Még 2 nappal ezelõtt teljesen kemény volt. Kíváncsiságból vizsgáltam meg magam, természetesen csak óvatosan piszkáltam és elõtte alaposan kezet mostam. Milyennek kell lennie a méhszájnak? Ugye ez nem valami rossz elõjel? Tudom, valószínûleg túlzásba viszem az aggódást.
Utolsó vagyok.Ne aggódj én is megnéztem még az elején nekem is puha volt, azóta nem nézem mert úgy vagyok vele, hogy a tények azok tények.Számomra is nagyon hihetetlen, de a pozitív tesz és a mensi nemjövetele az 99% hogy baba.:)
A kérdező hozzászólása: Az megnyugtató, ha neked is puha volt. Érdekes, én még olyan nehezen hiszem el, hogy tényleg baba van a pocakban. Pedig 3 tesztet csináltam, mindegyik egyértelmûen pozitív, de mégis hihetetlen. Biztosan el kell telnie egy kis idõnek, hogy tudatosuljon.
Szerintem igazán akkor fog ha már uh-on is látjuk bár, még lehet akkor se.Már alig várom a jövõhetet.Mióta próbálkoztatok?
A kérdező hozzászólása: Február elején kezdtünk el próbálkozni, szóval elég könnyen összejött. Remélem, majd a második sem várat magára. És ti?
Sziasztok! Gratulálok mindenkinek a babához és ne aggódjatok minden rendben lesz.
Jaj de jó :) Örülök, hogy nektek ilyen hamar sikerült.Mi 2 éve.Úgy voltam vele, ha most sem jön irány a doki.Erre aztán nem jött meg:)
1. vagyok.Most értem vissza a dokitól.Hasi uh-gal próbálkozott de azon még nem látott semmit.Elküldött hüvelyi uh-ra, de ott csak jövõhétre kaptam idõpontot.Tapintásra azt mondta, korai terhesség.:)
En az elsovel nem aggodtam ennyire. Dolgoztam, emelgetnem kellett, repulore ultem tobbszor is.
A kérdező hozzászólása: De jó! :) Gratulálok! Elsõ baba lesz? Nekünk igen.
Igen nekünk is:) Én most megyek dokihoz, bár bejelentkezés után jöttem rá, hogy lehet korai lesz.Mindegy már nem mondtam vissza hátha lát már valamit.
Én is gratulálok nektek:)
A kérdező hozzászólása: Köszönjük! :) Én dokihoz csak 3 hét múlva megyek, április 18-a körül, elõbb nem. Gondoltam rá én is, hogy a jövõhétre bejelentkezek, de ha nem látna még semmit, akkor csak végig idegeskedném az utána következõ 1-2 hetet, hogy minden rendben lesz-e, elkezd-e a szívecskéje dobogni. Szóval úgy döntöttem, hogy inkább várok. Bár most meg azon izgulok, hogy jó helyen tapadt-e meg. Ti mikor jelentitek be a családnak? Megvárjátok a 12. heti UH-t vagy már elõbb közlitek a hírt? Egyébként vannak tüneteid? Mikor teszteltél pozit?
Gratulalok csajok! Nekem febr 25-en volt meg utoljara, kb 4 hetes es par napos vagyok. En aprilis 10-ere kertem idopontot. Egyebkent hogy vagytok? Nekem semmi etvagyam es egesz nap hanyingerem van. Egyebkent masodik baba, a lanyommal smmilyen tunetem nem volt, kicsattantam az energiatol, szules elott 2 hettel meg dolgoztam.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Neked is gratulálok! Tüneteim: reggelente pici hányinger (vagyis inkább olyan gyomorrontás érzés), de pár órával késõbb elmúlik, a mellem nagyon feszül, és este 8-kor már úgy alszok, mint akit fejbe vágtak. Egyelõre ennyi. A nem várt idõpontjában voltak enyhe mensis görcseim, de azok elmúltak. Ti szedtek valamilyen vitamint? Én csak folsavat, magnéziumot és kálciumot, terhesvitamint nem szedek.
En csak folsavat szedek, mi februar ota probalkzunk, ugyhogy kb egy honapja szedem. Mast nem (itt nalunk kulfoldon nem szoktak terhesvitamint szedni). Meg mi sem mondtuk senkinek, majd 2 het mulva, ha elmegyek orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Mi is február elején kezdtünk el próbálkozni. :) Akkor nektek is könnyen összejött. Én folyamatosan azon aggódok, nehogy valami probléma legyen, és minden rendben menjen. Olyan sok szomorú történetet olvasni...
köszike aranyos vagy:)

23 hetes kismama vagyok. Kb egy hónappal ezelőtt vettem észre az első ilyen tünetemet. Sétálás közben furcsa görcsöt érzek a hasamban. Ti is éreztek hasonlót?

Mintha egy ponton valami iszonyatosan nyomna. Pár nappal ezel?tt ugyanezt éreztem, de akkor már mindkét oldalt, és alul is a pocakomban. Nem érzem úgy h túlterheltem volna magam, egy 500 méternél többet nem sétáltam. Itthon, a konyhában sosem tapasztalok hasonlót. Kezdjek aggódni?

Legjobb válasz: Ne aggódj szerintem. Anno séta közben nekem is volt ilyen, és ahogy telt múlt az idõ, a pocakomból a lábamba is átsugárzott a fájdalom. Sokszor meg kellett állnom, mert nyilallt, szúrt a hasam, lábam... Ez lehet terhességi tünet, hiszen a kicsi odabent nyomhat idegeket, és növekszik a méhed, ami szintén okozhat hasonló tüneteket. Az nem baj, ha jelzed orvosnak ezt, de ne aggódj elõre. Ameddig csak kellemetlen és nem fáj, addig nincs gond. Ha viszont erõsen fájna, akkor irány az orvos azonnal.

Ne aggódj szerintem. Anno séta közben nekem is volt ilyen, és ahogy telt múlt az idõ, a pocakomból a lábamba is átsugárzott a fájdalom. Sokszor meg kellett állnom, mert nyilallt, szúrt a hasam, lábam... Ez lehet terhességi tünet, hiszen a kicsi odabent nyomhat idegeket, és növekszik a méhed, ami szintén okozhat hasonló tüneteket. Az nem baj, ha jelzed orvosnak ezt, de ne aggódj elõre. Ameddig csak kellemetlen és nem fáj, addig nincs gond. Ha viszont erõsen fájna, akkor irány az orvos azonnal.
Így van, ahogy az elsõ írja! Plusz azért a méhnek-valljuk be- elég kemény munkát kell végeznie, hogy az egyre növekvõ magzatnak helyet adjon, tehát maga a méh nyúlása, növekedése, az izmok "munkája" is fájdalmas. Velem is volt ilyen, pedig teljesen problémamente vagyok. Dokinak mindenképp említsd meg!!
Ha görcs, vagy görcs jellegû akkor a méh növekedése okozza. Ha inkább szúrás jellegû, akkor is lehet a méh tartó szalagok nyúlása, de nekem pl ilyen szúrással (mozgás közben és után jelentkezett)derült ki hogy vesebajom van. Én azt hittem lent fáj, közben meg nem lent fájt csak oda sugárzott ki. Amikor az orvos vizsgálatkor megütögette finoman a vesémet, majd össze rogytam a fájdalomtól, pedig nem is ott éreztem a féjdalamat hanem lent.
Bizony, ez normális. Súly van a pocakodban, normális, hogy érzed. A gravitáció is hozzájárul, ezért séta közben jön elõ. Én ugyanígy vagyok, az elsõ babámnál a 30. héten kezdõdött, most meg a 19.-en. Tegnap mondtam a dokimnak is, azt válaszolta, hogy teljesen normális. És ez csak rosszabb lesz. :) 20 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Igen , én is azt a választ kaptam h ez teljesen normális, és h csak roszabb lesz :D

23 hetes kismama vagyok, elsö perctöl kezdve gombásodással küzdök. Néha sárgás- zöldes, nagyon idegesit! Az orvosom azt mondta, hogy ez természetes ne használjak semmit ugysem fog javulni. Mit tegyek? Félek ez csak rosszabb lesz!

Legjobb válasz: Szia. Én is küszködtem szinte az egész terhességem alatt. Én használtam canesten kombit, jó volt, fõleg viszketésre, de tartósan nem használt,mindig visszajött.

Szia. Én is küszködtem szinte az egész terhességem alatt. Én használtam canesten kombit, jó volt, fõleg viszketésre, de tartósan nem használt, mindig visszajött.
Ha szaga van a hüvely váladékodnak, illetve ha viszket is a hüvelyed, akkor szerintem mindenképp kezelést igényel. Nekem is bõ folyásom volt az egész terhességem alatt, de szerencsére panaszt nem okozott. hk
A kérdező hozzászólása: Nincsen szaga és nem is viszket.Köszönöm a válaszokat.csak kicsit félek nehogy a babának baja legyen
Még elvileg zárva kell hogy legyen a méhszájad. Akkor oda nem jut be semmi és senki :) Egyébként patikában lehet kapni Pevaril G kúpot, állapotosn is használható, nekem is csak az segített. 1 próbát megér.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!