Találatok a következő kifejezésre: 23 hetes vagyok és az (42 db)

Még csak 23. hetes vagyok és az összenövéseim (előző műtétek) hegei rettenetesen fájnak, húzódnak, égnek. Mi lesz később? Lehet valahogy csillapítani? Magnéziumot szedek, de semmit sem ér.

Legjobb válasz: Mindenképpen menj el orvoshoz! Ha a tb-s nem segít, menj el privát. Az hátha tud valami okosat ajánlani! Minden jót!

Mindenképpen menj el orvoshoz! Ha a tb-s nem segít, menj el privát. Az hátha tud valami okosat ajánlani! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: persze voltam már orvosnál, azt mondta"normális"nyúlnak a szalagok, az összenövésekkel meg nem lehet mit csinálni, azok húzódnak...mégsem gondolom, hogy ez normális..mi lesz késõbb???
Érdemes a magnéziumot Mg-citrát formában szedni, ez az egyik legkönnyebben hasznosítható formája. Fontos lenne még mellé valami (terhes)multivitamint is betervezni, vagy ehelyett mindenképp a kalcium pótlására odafigyelni. (terhesség idõszakában a szervezet a baba növekedésére fordítja ezt az ásványianyagot, így kevesebb jut a különbözõ regenerációs folyamatokra.) A gyógyulás gyorsítására ajánlható még egy lizin nevezetû aminosav C-vitaminnal, ez mindenképp felgyorsítja a sebek gyógyulását. Ha ez irányba van még kérdésed írjál privátban:-)
Utolso 2 sorban: Chamomillat a fajdalom csillapitasara ertettem, mivel homeos formaban szedhetö varandosan is. Arnica verzescsillapito hatasu - ezt csak a huzodas miatt gondoltam, hatha... Ha megis szeded, es nem kene, akkor sem artassz vele. elözö
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Volt januárban egy méhen kívüli terhességem miatti mûtétem, akkor szétválasztott egy összenövést a doki(bár elõtte is éreztem -nem fájt csak edzés közben derékforgásnál éreztem mintha oda lenne varrva a bõröm a hasfalamhoz)akkor mondta a doki, hogy valszeg én hajlamos vagyok rá. Most 32hetes vagyok, annyira már nem fáj belül, inkább egyszer-egyszer kívül az elõzõ császár sebem ég, nyúlik a bõröm-gondolom...

23 hetes vagyok ma az uh-n az orvos 52mm-es BPD-t mért és a papírra azt, hogy 21 hetes terhesség, a magzati hétnek megfelelően legalább egy fél centiméterrel nagyobbnak kellene lennie a BPD-nek. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36,5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama

Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36, 5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató szavakat!
Sziasztok! Az elsö válaszoló vagyok! Bocsi, igazatok van. Szóval a fejnek a kerülete (ahogy ezt már születéskor mérni szokás). De azért köszi, hogy így is megértettetek.
Az elõzõ hozzászólónak: 36, 5 cm-es fejátmérõjû újszülött? Én 28 éves vagyok és csak 24 cm-es a fejátmérõm... Nem tévesztetted össze a fej kerületével?
FEJKÖRFOGAT

23 hetes vagyok. Reggelente az ujjaim bedagadnak egy kicsit, és sokszor elzsibbadnak, de csak a bal kezemen (ezen az oldalon szoktam aludni) ). egy-két napja az ujjizületeim is fájnak. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Én is így vagyok, de én már hosszú hetek óta. A vizesedés okozza ezt. Próbáld meg a sótlan, fûszertelen étkezést, mert ha erõsödik a vizesedés (ödéma) az komoly gondokat okoz. Nekem napközben is sokszor zsibbad a kezem, estére meg a lábaim is dagadtabbak, mint általában. (35 hetes)

Én is így vagyok, de én már hosszú hetek óta. A vizesedés okozza ezt. Próbáld meg a sótlan, fûszertelen étkezést, mert ha erõsödik a vizesedés (ödéma) az komoly gondokat okoz. Nekem napközben is sokszor zsibbad a kezem, estére meg a lábaim is dagadtabbak, mint általában. (35 hetes)
Nem tesz jót az se hogy a bal oldaladon alszol, mert azon az oldalon van a szived és így nem jó a vérkeringésed.Én is zsibbadok és még szédülök is ha néha úgy alszok.Próbálj meg áttérni a jobbos alvásra, vagy hanyat, de úgy hogy legyél fölpolcolva rendesen.29 hetes Boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: A vizesedés lehet úgy is, hogy csak a ujjaim dagadnak meg reggelre, napközben lemegy, a bokámon meg sehol máshol nincs dagadás (meg az az ujjnyom)? És amúgy sótlanul eszem, meg fûszermentesen. Nálam az alvás úgy van, hogy mikor hogy jó a babáknak, mivel hárman vannak. Nem olyan egyszerû megtalálni azt a pozíciót, ami mind a négyünknek megfelel. Aki bal oldalon van, õ egy kicsit lentebb van, ezért tudok azon az oldalamon könnyebben elaludni. A vizesedésre még: vékony is vagyok, eddig úgy gondoltam, ha vizesedek, akkor azt látni is fogom, ennek semmi köze hozzá?
A kérdező hozzászólása: Amúgy nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Még egy kérdés: ha a vérnyomásom 110/60-70 körül van, a vizeletemet két hete nézte a védõnõ, rendben volt, akkor ha most vizesedem is, nem lehet toxémia, ugye?


23 hetes vagyok és gerincferdülésem van. Gyógytornára kellene járnom, de már órák óta böngészem az internetet, de csak budapesti gerinctornát találok kismamák részére (abból persze rengeteget. ), ismertek ilyet Nyíregyházán?

Segítsetek!

Legjobb válasz: Szia! Csak egy tipp, mert nem mindenki hirdet a neten. Nyugodtan kérdezd meg a védõnõdet, vagy a körzeti orvosodat. Õk a maguk köében sok mindenkit ismernek, akit esetleg még ajánlani is tudnak. A másik tipp, minden iskolában van (vagy legalább is régebben volt)gyógytornász. Ha más nem, iskolai tornatanár(bármelyik közép vagy ál. suliba bemehetsz) biztos tud ajánlani. Üdv!

Szia! Csak egy tipp, mert nem mindenki hirdet a neten. Nyugodtan kérdezd meg a védõnõdet, vagy a körzeti orvosodat. Õk a maguk köében sok mindenkit ismernek, akit esetleg még ajánlani is tudnak. A másik tipp, minden iskolában van (vagy legalább is régebben volt)gyógytornász. Ha más nem, iskolai tornatanár(bármelyik közép vagy ál. suliba bemehetsz) biztos tud ajánlani. Üdv!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Van esetleg valaki akinek hasonló gondja van? (gerincferdülés)

23 hetes vagyok és pár napja azt vettem észre ha eszek utána valami keserűt böfizek fel és kicsit rosszul vagyok! Ez mitöl van?

Legjobb válasz: Valószínûleg a gyomorsav okozza. Én ilyenkor eszek egy kis háztartási kekszet az egy kicsit segít.

Valószínûleg a gyomorsav okozza. Én ilyenkor eszek egy kis háztartási kekszet az egy kicsit segít.

23 hetes vagyok és kijött az aranyerem. Mit használjak, hogy gyorsan elmúljon? Rostosat eszem és nem szorulástól jött ki!

Nem volt semmi oka, hogy el?jött. Sok rostosat eszem...

Legjobb válasz: Én sokáig Reparon kenõcsöt használtam, most meg Mastu krémet, ez is bevált. Illetve minden egyes nagywc után nedves popsitörlõt is használok.

Én sokáig Reparon kenõcsöt használtam, most meg Mastu krémet, ez is bevált. Illetve minden egyes nagywc után nedves popsitörlõt is használok.
Háztartási keksz...nekem ez jött be, s nem feküdni hanem fejed alá még egy párna
Én Rennie-t szedtem, mert sem a keksz sem a tej nem segített. De ha neked nem használ írass fel az orvossal egy másik gyomorsavlekötõt. Hallottam hogy vannak speciális fajták a kismamáknak.
Szia! Én is a Rennie-re szavazok, de én ki szoktam egészíteni Espumisannal. Igaz, hogy ez felfúvódásra van, de nekem szokott segíteni. Próbáld ki. Minden jót!
egy pohar hideg tej mentolos rágó
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippeket. A pohár tejet sajnos elfelejthetem, mert tejcukor-allergiám van. De köszi!
Szia.Én is Rennin élek lefekvés elõtt kapj be kettõt és akkkor talán át alszod az éjszakát.Ha így sem akkor csatlakozom az elõttem szólóhoz.Egy darabig még rosszabb lessz de aztán ha lejjeb megy a poci kicsit enyhülni fog.Kitartás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

23 hetes terhes vagyok és az éjjel alig tudtam aludni annyira fáj a fülem. Mit lehetne rá használni? A meleg sót próbáltam, de semmit sem segített.

Legjobb válasz: Szia!Én is 23 hetes vagyok ugyan ilyen problémám nem volt de én azt javasolom hogy menj orvoshoz mindenkinek márt adnak inkább kérdezd meg a dokid :)

Szia!Én is 23 hetes vagyok ugyan ilyen problémám nem volt de én azt javasolom hogy menj orvoshoz mindenkinek márt adnak inkább kérdezd meg a dokid :)
A kövirózsa levét is szokták fülbe csepegtetni ilyen esetben.

23 hetes vagyok. Nektek mennyi az az idő, hogy aggódni kezdtek ha nem úgy mozog a babó? Ma alig mozdult, és már kezdek megijedni.

Legjobb válasz: Ne izgulj,csak nyugisabb napja van.Ha egyszer,kétszer érezted ma,az jó,csak azt jelenti,hogy pihizik.Az enyém is ilyen több napja.Igaz többször feszíti magát,hogy nagyon kellemetlen,és meg is ijedtem én is.Azt mondják,hogy érezzük a frontot,így a baba is alvósabb.Te nem vagy fáradtabb? 24 hetes km

Ne izgulj, csak nyugisabb napja van.Ha egyszer, kétszer érezted ma, az jó, csak azt jelenti, hogy pihizik.Az enyém is ilyen több napja.Igaz többször feszíti magát, hogy nagyon kellemetlen, és meg is ijedtem én is.Azt mondják, hogy érezzük a frontot, így a baba is alvósabb.Te nem vagy fáradtabb? 24 hetes km
A kérdező hozzászólása: Milyen az ha fesziti magát? Én még olyat nem éreztem...asszem =)
Marha kellemetlen!Olyan, mintha szét akarna szakadni.Nagyon kigömbölyödik, eléggé kemény is, és magától elmúlik.Vagyis ha a baba más pozíciót vesz fel.Nem is baj, ha nem érzel még ilyet.Késõbb valószínû, hogy fogsz, ha már nem fér úgy el.Nekem azért már most, mert haránt van.Különben már ez a 3. babám, és nekem is elõször van ilyen hamar.
Szia! Én is 23 hetes vagyok és nekem se mozog mindig. Szerintem ettõl nem kell megijedni. Biztos lusti baba. Ha nagyon aggódsz kérdezd meg a védõnõt. Remélem minden ok. :)
Szia, amikor a fiacskamat vartam, jol emlekszem a napra, mert pont anyaknapja volt, egy egesz nap nem ereztem öt mozogni, es vegig bögtem azt a napot, pedig a ferjem olyan edes volt, mert hozott viragot, es köszöntött... En meg csak zokogtam, es azt mondtam, hogy "talan mar nem is vagyok az... " Borzaszto volt, de azota eltelt mar jo par ev, es a kisfiammal semmi gond. :) Aznap pont lusti volt, vagy tul apro mozdulatai voltak es azt nem ereztem ... Ki tudja. A lenyeg, amivel biztatlak, hogy : nyugi!!! Persze azert ha holnap sem erzed, azert erdemes lenne a dokidnak elmondani... es egy megnyugtato uh. segithetne a legjobban a lelkednek. :) Amugy most en 22 hetes kismami vagyok, nekem meg pont forditva van, olykor mar azon gondolkodom, hogy honnan meriti az eröt, mert folyton ficankol, akar orakon at is erzem, hogy mozgolodik... Azt olvastam, hogy ebben az idoszakban a napjai 80-90 szazalekat alvassal tölti... Hat nem tudom... Kizartnak tartom. Vagy lenyeltem volna nehany duracell elemet? :)

23 hetes vagyok, az lehetséges, hogy csak apró rebbenéseket érzek, és nem erőteljesebb mocorgásokat a babám részéről? Ugye minden rendben a babómmal, az első gyerkőcöt várjuk.

Legjobb válasz: Szia. Ezek az elsõ mozgásai? Eleinte még alig érzed õket és inkább rebbenések vagy buborékok, mint határozott mozgások. Sõt eleinte még nem is érzed mindennap, de késõbb ahogy növekszik egyre erõsebbek lesznek a rúgásai, és gyakrabban fogod érezni. Üdv, 33 hetes kismama

Szia. Ezek az elsõ mozgásai? Eleinte még alig érzed õket és inkább rebbenések vagy buborékok, mint határozott mozgások. Sõt eleinte még nem is érzed mindennap, de késõbb ahogy növekszik egyre erõsebbek lesznek a rúgásai, és gyakrabban fogod érezni. Üdv, 33 hetes kismama
Ne aggódj, egy darabig ez lesz. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Nem; ezek az elsõ mozgásai, 17hetesen éreztem elõször. Azután nem igazán, majd újra éreztem a rebbenéseket, 21 hetesen voltunk UH-on és akkor a dokim azt mondta, hogy minden ok a manócskával.
Szia. (1 válaszoló vagyok) Akkor meg nyugodj meg, ha a vizsgálaton minden rendben volt. Ez a nagy meleg õket is megzavarhatja. A lényeg az, hogy legalább naponta egyszer érezd Õt.
Szió!Én is 23 hetes vagyok, és ha ülök vagy állok, akkor én is csak jó nagy buborékoknak érzem a mozgásait, de próbáld ki hogy hanyatt fekszel, és akkor sokkal jobban fogod érezni.Nekem azért már tud fájdalmas rúgásokat is produkálni, de nem baj, én örülök neki. :)
Szia! Én 25 hetes vagyok, és csak néha érzek mozgásokat. Pedig a dokim szerint adktív a baba, de van még bõven helye. Azt mondta, hogy erõteljesebb mozgásra csak késõbb számíthatok. Szép babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, boldog babavárást kívánok nektek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!