Találatok a következő kifejezésre: 23 hetes vagyok és (119 db)

23 hetes vagyok és két napja mértem meg magam, és hogyha nem csal a mérleg 7 kg. híztam! Teljesen Kész vagyok! Létezik ilyen?

Az a borzasztó hogy nem is érzem magamon hogy ennyire sokat szedtem volna fel, csak a hasam n?tt.... nagyon ki vagyok borulva, holnap kell mennem a véd?n?höz és félek hogy nagyon lecsesz majd, pedig nem is "zabálok"...Mit csináljak? Fogyókurázzak? Régen bulímiás voltam, félek hogy újra el?jön... :(((

Legjobb válasz: NEEEE! NE Fogyózzál! Az még nem is olyan vészes! Én pont ma álltam mérlegre, 22 hét/9 kg! Na én már aggódhatom! Elsõ babámmal is 23 kg-ot híztam, de nem sokkal a szülés után már csak 4 kg volt rajtam felesleg! Majd lefogysz ha megszülted a babódat! És szoptatás alatt se fogyózzál! Majd utána! Bulémiát meg felejtsd el! Ne is gondolj rá!!!!!! Boldog babavárást! Üdv.: 22 hetes kismama

NEEEE! NE Fogyózzál! Az még nem is olyan vészes! Én pont ma álltam mérlegre, 22 hét/9 kg! Na én már aggódhatom! Elsõ babámmal is 23 kg-ot híztam, de nem sokkal a szülés után már csak 4 kg volt rajtam felesleg! Majd lefogysz ha megszülted a babódat! És szoptatás alatt se fogyózzál! Majd utána! Bulémiát meg felejtsd el! Ne is gondolj rá!!!!!! Boldog babavárást! Üdv.: 22 hetes kismama
Szia szerintem nem kell aggodnod. Én 19hetes vagyok és 4kilónál járok amire azt mondta a védõnõ, hogy egyáltalán nem sok és ügyesen csinálom. A 7 kilóban benne van a baba a magzatvíz a méhed szóval nyugi!!!!!! Én anorexiás voltam elötte és 170cm-hez 67kilóval kezdtem a terhességet nagyon oda figyelek, hogy mikot mit és mennyit. Reggelire ált. gyümölcsöt meg ha ugy van akkor 1 túrórudit eszem ebédre 1 tányér valamit és vacsorára szintén gyümölcs. HIdd el oda lehet figyelni és nem kell kettõ helyett enni. mindig egyél annyit és akkor amikor éhes vagy , én szerencsére kívános sem vagyok. sétálj sokat vagy tornázz lehet jó terhestorna dvd-ket kapni;) Szép babavárást és ne aggodj nagyon jó így ez a 7 kiló;)
Szia! Semiképp sem fogyózzál.Csak figyelj oda az étrendre!De ez egyáltalán nem sok!A terhesség.alatt 25kg hiztam.Még +16 rajtam van, sajnos!De majd egyszer csak eltûnik, most fogyózom, meg sportolok is majd egy kicsit! Boldog babavárást, a babádra gondolj, most Õ legyen az elsõ.
Ha ez megnyugtat rajtam 20 hetsen már +10 kiló volt. Engem az orvos piszkált folyton! Pedig szinte csak gyümölcsön éltem. Igaz abból több kilót megettem naponta! De fogyókúrázni semiképpen ne fogyókúrázz! Én a végén már elengedtem a fülem mellett, hogy mint mond az orvos!
Az a védõnõ kapja be! Ez függ: alkattól, étvágytól, babanövekedéstõl, méhnövekedéstõl, cicinövekedéstõl, vízraktározásról, és a szervezeted riadójától, hogy mikor mit talál jobbnak! Ezt engedd el a füled mellett, én azt hiszem, 20 kiló plusszig nem szólhat senki semmit. 15 kiló az átlag hízás a nagykönyv szerint. Na, és ha rajtad 20 lesz? Az az 5 kiló már semmi, 1 hét alatt le lehet edzeni izommá. Ha van akaraterõd, ne félj a számoktól, pláne egy csacsogó védõnõtõl, aki mondja a szöveget, mintha beakadt volna a szalag! :) Fel a fejjel, a babád és a boldogságotok a lényeg! A szervezet pedig tudja, mit csinál, nagy fõnök õ, nagyobb, mint gondolnánk!
A kérdező hozzászólása: rosszul írtam ki... 64 kg val kezdtem, és most vagyok 73 .... Amikor egy hónap alatt híztam két kilót a védõnõ jóformán leb..tt, hogy hááát az nagyon sok és hogy egy hónapban egy kiló a jó!! és beírta a kiskönyvembe már akkor hogy "DIÉTA".... most másfél hónap alatt jött rám 6 kg...:(
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi lányok mindenkinek, iszonyú jó érzés hogy lelket öntöttetek belém! Boldog baba várást, és babázást kívánok mindenkinek!

23 hetes vagyok és úgy érzem mintha teljesen a hasam alján (de nagyon lenn) lenne a baba? Ez nem baj? Hogy fekszik ilyenkor?

Legjobb válasz: nekem is lenn van csak annyi különbséggel hogy én 34 hetes vok !harántfekvés nekem lenn a két oldalamat nyomja!Te pontosan hol érzed lenn két oldalt vagy csak lenn ?ha harántos még van idõd hogy megforduljon!Boldog babavárást!

nekem is lenn van csak annyi különbséggel hogy én 34 hetes vok !harántfekvés nekem lenn a két oldalamat nyomja!Te pontosan hol érzed lenn két oldalt vagy csak lenn ?ha harántos még van idõd hogy megforduljon!Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Szia! Ott érzem ahol a bugyi eltakarta a "hasam". Szóval bugyi terület. És inkább bal oldalon. ?
A rugdosását érzed lent? 23 hetes vagyok én is Nekem tegnap elõtt egész nap lent (bugyi alatt) rúgkapált, tegnap, meg "ma"(-: egészen fent a gyomromnál. (ezzel ébresztett hajnali 2-kor a kis Drágám) Szerintem még sok helye van, ezért össze vissza ficánkol.

Mikor érdemes szoptatós melltartót venni és milyen méretet? 23 hetes vagyok és még nem nőtt a mellem.85-90 B-set hordok akkor mekkorát kell majd vennem körülbelül?

Legjobb válasz: én vettem a 30. hét körül 2-õt (95B, és C-t) nekem sem nagyon nõtt még (alapból 90-eset hordtam, ez melltartó függõ volt) talán egy picit, de nagyon jók, elvileg ráér szülés után is egyébként, viszont nekem alapból sem kicsik, és már húzták a hátam, meg fájt a nyakam, ez a melltartó meg nagyon kényelmes azért vettem, mindenesetre, ha veszel szülés elõtt 1-et max 2-õt (nekem ebbõl már a B-s kicsi), mert csak szülés után alakul ki a mell mérete igazán, de szerintem inkább a C-sek lesznek jók, dehát ezt majd te látod:) az tuti, h nagyon kényelmes, boldog babavárást! 36 hetes kismami

én vettem a 30. hét körül 2-õt (95B, és C-t) nekem sem nagyon nõtt még (alapból 90-eset hordtam, ez melltartó függõ volt) talán egy picit, de nagyon jók, elvileg ráér szülés után is egyébként, viszont nekem alapból sem kicsik, és már húzták a hátam, meg fájt a nyakam, ez a melltartó meg nagyon kényelmes azért vettem, mindenesetre, ha veszel szülés elõtt 1-et max 2-õt (nekem ebbõl már a B-s kicsi), mert csak szülés után alakul ki a mell mérete igazán, de szerintem inkább a C-sek lesznek jók, dehát ezt majd te látod:) az tuti, h nagyon kényelmes, boldog babavárást! 36 hetes kismami
Én minél késõbbre akartam halasztani, mert folyamatosan nõttek a melleim. Teherbeeséskor hordtam 75 C-st, de már bõven kicsi. Szülés után beáll a mell, megkeményedik és állítólag sokka nagyobb lesz, így én sem tudom még, hogy mit vegyek. De valami nagyon könnyû, varrás nélküli, rugalmas, engedõ anyagu melltartót fogok most nézni lassan . 32 hetes kismama
Én most járok a 95Dnél, és olyan 75Cs volt, mikor megbabásodtam.Azt mondják, hogy a tejtermelés még plusz egy kosár, tehát én majd csak akkor veszek szoptatós melltartót, ha már beindult a tejtermelés.Már megvan a bolt, meg a típus.A férjemnek megmondom, hogy milyet vegyen, õ meg megy és megveszi:)
Én ráfáztam, 75C voltam, vettem kettõt a 30. hét táján, 85B és C de most a 36 héten már érzem, hogy a B-s kicsi:( Mire odajutok, vehetek megint. Szerintem szoptatóssal várj, amig megszületik a baba és beáll a tejtermelés. Már bánom, hogy nem sima pamutmelltartót v. toppokat vettem erre az idõre.
Nekem 75 B volt a méretem a terhesség alõtt. Most 75B-80B. Vettem egy olcsóbb 80B-s szoptatós melltartót, de azt hiszem én csak szülés után fogok venni... Nem akarok potyára venni 2-3 rossz méretût. Még én sem tudom mekkora leszek!


23 hetes vagyok és nagyon fáj a medence csontom és a derekam. Tágulnak a csontok? Mi csillapíthatná a fájásokat?

Néha olyan mintha izomláza lenne a bels? combomnak,de rájöttem a medence csontom fáj és a derekam. De nagyon. Néha van olyan amikor alig bírok felálni és elindulni. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Rengeteget pihenhetsz vele,és szinte semmit.Fájdalomcsillapítót ne nagyon szedj,de azért beszélj egy orvossal,ha nagyon elviselhetetlen mibõl vehetsz be egy darabot. Nekem szerencsére baromi széles csípõm van,és engem egyelõre elkerülnek a fájások. 24 hetes kismama

Rengeteget pihenhetsz vele, és szinte semmit.Fájdalomcsillapítót ne nagyon szedj, de azért beszélj egy orvossal, ha nagyon elviselhetetlen mibõl vehetsz be egy darabot. Nekem szerencsére baromi széles csípõm van, és engem egyelõre elkerülnek a fájások. 24 hetes kismama
Mozgás és torna. Menj terhestornára, vagy gyógytornásszal egyeztess, és tornázz!! A bogyókat persze kerüld, nem fognak segíteni, hisz ez egy természetes folyamat. És pihenj is persze.
Nekem a 8.hét óta fáj, azóta táppénzen vagyok és egyre rosszabb most vagyok 16 hetes.Ami enyhítette a fájdalmat az a melegítõpárna a csípõ alá, masszírozhatod és rengeteget pihenj vele.Én a tornát nem ajánlanám.Szólj az orvosnak mindenképp!!

23 hetes vagyok és 37, 2 a höm. Hütöm magam de nem megy lejebb. mit tegyek ha ne adj1Isten feljebb megy?

Legjobb válasz: Szia! Neked ez a normális höd a terhesség alatt. Miért kellene hüteni? Terhesség alatt mindig magasabb a hönk mint normál. Nálam 37,0! 34 hetes kismama

Szia! Neked ez a normális höd a terhesség alatt. Miért kellene hüteni? Terhesség alatt mindig magasabb a hönk mint normál. Nálam 37, 0! 34 hetes kismama
Remélhetõleg nem influenzás vagy, csatlakozom az elõttem szólóhoz, nézd folyamatosan, pihenj, de ha gyorsan megugrik 37, 8 nál már beveheted a fél Algopyrint. Én bekaptam tavaly az influenzát, bevettem az Algo t igaz hogy nekem már volt vagy 38, 4, mire csökkenni kezdett. Picurnak nem lett semmi baja, cca 30 hetes voltam. Az elsõ trimeszter ahol igazán problémát okozhat az influenza. Egy laza langyos fürdõ is jó, szintén 37, 7 felett.
Ha betegség kizárva, akkor semmi gond ez így normális .Nekem 37.5-ig is felment terhességeim alatt.
37, 2 nem sok, terhesség alatt amúgy is magasabb a hõd. Ha 38 fölé megy, akkor be kell venned egy gyógyszert, mert a láz ártalmasabb, mint a gyógyszer. Én ilyenkor bevennék egy fél algopyrint.
Ez a hõ még abszolút nem veszélyes! Igaz nekem a terhességem alatt eddig nem igazán ment 37 fölé. :) Most viszont igen. Nem rég mértem és 37, 4 volt. Elkaptam valami nyavaját, így többet nézem a hõm majd és ha feljebb megy, én is beveszek valamit. 23 hetes kismami
Szia, nekem azt mondta a doki hogy 38 fölé már nem jó ha megy ezért a te pinduri höemelkedéseddel tuti nem kell aggódni !

23 hetes vagyok és éjjel mindkét kezem zsibbad, mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de fog az nappal is. Nekem is így kezdõdött. Natrium Sulfuricum 9CH nevû homeopátiás szert szedek rá, az a vizesedésre van, mert többségünknél az okozza. A zsibbadás nem múlt el, csak a fájdalom, mert nekem azzal is járt sajnos. Kitartás. Egy 39 hetes kismama

Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de fog az nappal is. Nekem is így kezdõdött. Natrium Sulfuricum 9CH nevû homeopátiás szert szedek rá, az a vizesedésre van, mert többségünknél az okozza. A zsibbadás nem múlt el, csak a fájdalom, mert nekem azzal is járt sajnos. Kitartás. Egy 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi szépen de legalább tudom hogy másal is elõfordul és van akinél akkor normális és a szert doki írta vagy ajánlotta?vagy magadtól szeded?
Az internetrõl néztem le, és a 3. vált be. Én nem fogadok szót általában az orvosoknak, nem hiszek bennük, önálló kialakult véleményem van a dolgokról, de Téged nem bíztatlak erre:) Homeopátiás szerrel nem tudsz ártani. Több regisztrációm nincs, ha kérdésed van, írj az e-mail címemre.

Kb Félidős kismamik, 23 hetes vagyok és egyre jobban izgatott vagyok! Hogy vagytok ezzel? Élvezem a terhességet de már be vagyok sózva hogy október legyen!

Az elején azt vártam hogy mikor lesz nagy pocim meg hogy érezzem a picicm! Már jó ideje mozog kb a 17. hétt?l egyértelm?en, és nagyon jókat nevetek rajta, és évezem a pocakom, büszke vagyok rá. De egyre jobban elfog már az izgatottság hogy de jó lesz októberben babázni! Ilyenkor sürgetném az id?t, pedig annyira jó várandósnak lenni. A héten már vásárolgattunk 1-2 dolgot, olyan jó volt! Csak én vagyok így besózva ilyenkor?

Legjobb válasz: Szia, én október 22-re vagyok kiírva, és pontosan ugyan úgy érzek mint Te(Ti).Elõször a pocinövekedést vártam, majd azt hogy érezzem a babót, most meg már, hogy a kezemben tarthassam, persze tudom hogy utólag visszatekintve majd úgy érzem, hogy elrohant az idõ, de akkor is, most úgy érzem nagyon lassan megy az idõ :) Nekünk kislányunk lesz... Mi már elég sok mindent megvettünk, TEGNAP :D és azóta is gyönyörködöm bennük :)

Szia, én október 22-re vagyok kiírva, és pontosan ugyan úgy érzek mint Te(Ti).Elõször a pocinövekedést vártam, majd azt hogy érezzem a babót, most meg már, hogy a kezemben tarthassam, persze tudom hogy utólag visszatekintve majd úgy érzem, hogy elrohant az idõ, de akkor is, most úgy érzem nagyon lassan megy az idõ :) Nekünk kislányunk lesz... Mi már elég sok mindent megvettünk, TEGNAP :D és azóta is gyönyörködöm bennük :)
Én is ugyanígy voltam, mint Te! De az utolsó hetek, napok lesznek a legnehezebbek!!!! Én a mai napra vagyok kiírva, de már napok óta nagyon türelmetlen vagyok. Néha már saját magamat is nehezen tudom elviselni... :-) Sok boldogságot!
Szia!!!! Nyugi én si igy vagyok!!!! Elsõ baba és nagy az izgalom, milyen lesz hogy lesz?? Én mindig azt mondom, úgy átaludnám ezt az idõt hogy minél hamarabb láthassam a kislányomat....de az sem lenne jobb, mert akkor lemaradnánk minden nap csodáiról, hogy rúg, csuklik, mocorog.....a várakozás ideje van, természetes hogy be vagy zsongva!!!! Én szeptemberre vagyok kiírva, még 103napom van!!!:) :) BOLDOG BABAVÁRÁST NEKED!!!!! 25+2kismami!!!!!
en is 23 hetes vagyok, tegnap en is vasarolgattam, nagyon jo erzes ugye?en is igy gondolom, szamomra is nagyon kellemes a terhesseg, mert ilyen jol meg sosem ereztem magam, barmi kellemetlenseg legyen az a gyomrom vagy a derekfajas, semmi nem zavar es semmi nem rossz.persze mar azt is alig varom hogy megszülessen, mert az eletem teljesen egesz lesz a babaval, semmi massal nem fogok törödni, csak vele...neha azt mondom barcsak sose erne veget a terhesseg, olyan jo, de azt is mondom barcsak meglenne mar a fiam, en sem tudom mi a jobb....persze az a jobb hogy meglenne mar, es en annyira kedvet kaptam hogy aztan jöhet a masodik.hala isten "szepen"kerekedek, nem hiztam el, kifejezetten csinosnak mondanak, ugyhogy tenyleg minden remek.remelem te is ilyen jol vagy. neked fiu vagy lany lesz?es mikorra irtak ki?engem okt.20-ra. szia
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! De jó hogy nem vagyok egyedül, azt hittem már túlzásba viszem. Elsõ kismaminak nagyon könnyû szülést kívánok! Nekünk kislányunk lesz. :) Bár mindegy is soha nem preferáltuk egyiket sem jobban mint a másikat. Mostanában sokat álmodok is a babámmal és olyankor nem is akarok felkelni, csak álmodni :) Ti is szoktatok Vele álmodni?

23 hetes vagyok és gerincferdülésem van. Gyógytornára kellene járnom, de már órák óta böngészem az internetet, de csak budapesti gerinctornát találok kismamák részére (abból persze rengeteget. ), ismertek ilyet Nyíregyházán?

Segítsetek!

Legjobb válasz: Szia! Csak egy tipp, mert nem mindenki hirdet a neten. Nyugodtan kérdezd meg a védõnõdet, vagy a körzeti orvosodat. Õk a maguk köében sok mindenkit ismernek, akit esetleg még ajánlani is tudnak. A másik tipp, minden iskolában van (vagy legalább is régebben volt)gyógytornász. Ha más nem, iskolai tornatanár(bármelyik közép vagy ál. suliba bemehetsz) biztos tud ajánlani. Üdv!

Szia! Csak egy tipp, mert nem mindenki hirdet a neten. Nyugodtan kérdezd meg a védõnõdet, vagy a körzeti orvosodat. Õk a maguk köében sok mindenkit ismernek, akit esetleg még ajánlani is tudnak. A másik tipp, minden iskolában van (vagy legalább is régebben volt)gyógytornász. Ha más nem, iskolai tornatanár(bármelyik közép vagy ál. suliba bemehetsz) biztos tud ajánlani. Üdv!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Van esetleg valaki akinek hasonló gondja van? (gerincferdülés)

Eléggé fáj a hasam alja, pláne ha sokat ülök. Ez természetes? 23 hetes vagyok, és elég nagy a pocakom, de mégi aggódom, hogy mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Probalj olyan poziciot felvenni, ami kenyelmes, tegyel a hatad moge parnat es figyelj ra, hogy ne nagyon nyomd meg a pocid. Amint teheted, helyezd magad vizszintesbe, vagy allj fel gyakran es setalj, meg ha csak par percre is. Gonodolom ulo munkat vegzel, azert ulsz sokat?

Probalj olyan poziciot felvenni, ami kenyelmes, tegyel a hatad moge parnat es figyelj ra, hogy ne nagyon nyomd meg a pocid. Amint teheted, helyezd magad vizszintesbe, vagy allj fel gyakran es setalj, meg ha csak par percre is. Gonodolom ulo munkat vegzel, azert ulsz sokat?
A kérdező hozzászólása: Már nem dolgozom, veszélyeztetett vagyok. Csak olyan kõkemény izomlázat érzek, és így estére már a fürdõkádba sem tudok belépni segítség nélkül. Igaz, hogy sosem tornáztam kislány korom óta fel voltam mentve, ezért gondoltam, hogy kicsit nekem nehezebb lesz. Na de ennyire? Ha pedig nem akkor mitõl lehet még? Köszönöm a választ!
Szia! Én 24 hetes vagyok, és ha sokat ülök, vagy mászkálok, akkor nekem is fáj a hasam alja, szerintem attól van, hogy nõ a baba, meh a méh tágul. Olyan, mintha le akarna szakadni a hasam, akkor enyhül ha lefekszem. Nekem is nagy a pocakom, mindenki el van halva, mekkora. De ha nagyon aggódsz, kérdezd meg az orvosod.

23 hetes vagyok és erőssebb sárga folyásom van ez mitől lehet?

Legjobb válasz: Én is ezzel küzdök,nekem a dokim írt rá kúpot, de nem múlt el,én is holnap megyek vissza.Általában a sárgás szín baktérium jelenlétét engedi következtetni,viszont nagyon sokan írták itt elõttem,hogy nekik nem írtak fel semmit, és vagy elmúlt vagy nem volt más gond.Én azt tudom neked mondani,hogy nézesd meg,mert ki kell zárni,a babának nem lesz baja,boldog babavárást!

Én is ezzel küzdök, nekem a dokim írt rá kúpot, de nem múlt el, én is holnap megyek vissza.Általában a sárgás szín baktérium jelenlétét engedi következtetni, viszont nagyon sokan írták itt elõttem, hogy nekik nem írtak fel semmit, és vagy elmúlt vagy nem volt más gond.Én azt tudom neked mondani, hogy nézesd meg, mert ki kell zárni, a babának nem lesz baja, boldog babavárást!
Szia. Nekem is van ez, és volt is az elsõ pillanattól, én is szóltam a dokinak, azt mondta hogy természetes terhesség velejárója.Nekem a védõnõ mindig megnézi a vízeletemet, és még soha nem volt semmi benne.Már lassan be töltöm a 37.hetet és a babómmal idáig minden rendbe van. Jó babavárást
Én 10 hetes vagyok, tegnap voltam dokinál, nekem is van erõs folyásom, megvizsgált és azt mondta, hogy 2 hét múlva váltsam ki a canesten kúpot, ennyi, amúgy nem gond.
Feltétlenül szólj róla az orvosodnak, jobb tisztában lenni vele hogy ártalmatlan a dólog mert ha nem sajnos sok bajt okozhat!!!Nekem is volt én is kúpot kaptam , de sajnos vissza térõ jelenség lehet terheség során valamiért még érzékenyeben reagálunk.Üdv egy 3éves kópé Anyukája
Nekem is ez volt a tünetem, Pimafucin és Gynoflor hüvelykúpot kaptam rá a dokitól. Sajni a kenetvétel eredménye alapján candida gombám van, de a doki mondta, hogy semmi gond nem lesz, ha kezelve van.
Szia! 1. válaszoló vagyok, megjártam az orvost.A sárgás folyás bacit mutatott, és ezért nem használ a gomba ellenes kence, és az sem mindegy milyen bacira, mit adnak, nekem úgy keverik ki a gyszertárban.Nem azt mondom hogy neked is ez van, de olyan sokaknak mondja vizsgálat nélkül az orvosa hogy természetes, a sárga szín a legtöbb esetben nem természetes, és ha elhúzódik hónapokig nincs kezelve felfertõzheti a magzatburkot, dokim mondta.Nem ijsztgetni akarok senkit, csak csajok ne hagyjuk magunkat lerázni.Nekem sem viszketett, és nem is volt szaga. Boldog babavárást mindenkinek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!