Találatok a következő kifejezésre: 23 hetes vagyok, és pár (9 db)

23 hetes vagyok és pár napja azt vettem észre ha eszek utána valami keserűt böfizek fel és kicsit rosszul vagyok! Ez mitöl van?

Legjobb válasz: Valószínûleg a gyomorsav okozza. Én ilyenkor eszek egy kis háztartási kekszet az egy kicsit segít.

Valószínûleg a gyomorsav okozza. Én ilyenkor eszek egy kis háztartási kekszet az egy kicsit segít.

23 hetes vagyok, és nagyon félek! Összevesztünk a párommal, és rám jött egy sírógörcsszerű valami. Aztán amikor elmúlt, jött egy légzésroham. Ettől lehet baja a babának?

Nagyon gyorsan és intenzíven kapkodtam a leveg?t.Gondolom a sírás miatt.Aztán lassan megnyugtatott a párom és ki is békültünk,megbeszéltük a dolgot.Csak nagyon félünk,hogy a babának nem-e esett baja. Légyszi segítsetek ha tudtok.

Legjobb válasz: Áááááá nem gondolnám! A stressz biztos nem használ neki de nem gondolnám hogy az ijjedségen más baja lett volna. ennyi idõsen már rendszeresen mozog. Az is csak jelzés ha többet vagy épp kevesebbet mozog. De gondolom arra gondolsz, hogy nem-e lett oxigénhiánya??,... erre nem tudok szakszerû választ adni, de reméljük, hogy semmi. Az orvosnak majd említsd meg, vagy hívj fel egy dokit, még akkkor is ha a sajátodat esetleg nem tudod. akkor fogsz igazán megnyugodni. Boldog babavárást.

Áááááá nem gondolnám! A stressz biztos nem használ neki de nem gondolnám hogy az ijjedségen más baja lett volna. ennyi idõsen már rendszeresen mozog. Az is csak jelzés ha többet vagy épp kevesebbet mozog. De gondolom arra gondolsz, hogy nem-e lett oxigénhiánya??, ... erre nem tudok szakszerû választ adni, de reméljük, hogy semmi. Az orvosnak majd említsd meg, vagy hívj fel egy dokit, még akkkor is ha a sajátodat esetleg nem tudod. akkor fogsz igazán megnyugodni. Boldog babavárást.
Nyugodj meg, a babának biztos nem lett semmi baja, max megijedt, és kicsit "nyugodtabb "lett, lehet nem érzed úgy a mozgását.De tapasztalatból mondom igazán megnyugodni akkor fogsz, ha az orvossal beszéltél.
Amikor a baba érzi a feszültséget, nyugodtan van és vár.. Amikor nyugalom van körülötte ficánkol, de ezerrel :) Ne izgulj!

Pár napja esténként ég a torkom és a mellkasomnál a nyelőcsövem.23 hetes vagyok. Ez gyomorégés lenne? De miért csak este?

Este semmi megterhel?t nem eszek, pl este egy tányér tejbegríz volt a vacsi.

Legjobb válasz: Nagyon köszönöm Nektek is a választ! Ki fogom próbálni a hideg tejet is! Remélem beválik valami és nem fog rosszabbodni :) Szép babavárást nektek is!

A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm Nektek is a választ! Ki fogom próbálni a hideg tejet is! Remélem beválik valami és nem fog rosszabbodni :) Szép babavárást nektek is!
szia, nekem is inkább este jelentkezik. Lugos vizet iszom, ez úgy tûnik nagyon jó rá, mert nálam teljesen mindegy mit eszem.
Nekem is ilyen tüneteim voltak és nekem is este. Igaz, fekve. A kaja ilyenkor nem sokat számít (persze, ha nehéz, savas ételt eszel, az még rosszabb), a baba nyomja a belsõ szerveidet, asszem ezért van. Én végigkínlódtam vele, nem szedtem semmit rá, száraz kekszet ettem, meg feljebb emeltem a párnámat. Lehet szedni gyomorégést enyhitõ bogyókat terhesen is, beszéld meg a dokiddal. Én homeopátiát fogok szedni legközelebb, de fejbõl sajnos nem tudom, melyik szer jó ilyenkor. A patikákban általában lehet kapni egy könyvecskét, benne van az összes homeós bogyó javallata, még csak megvenni sem kell, csak kérd meg a gyógyszerészt, nézze meg a várandós részben.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Hát akkor ez már így marad, bár remélem rosszabbodni nem fog. Biztos a baba nyomja a szerveim, és a gyomrom is kisebb lehet már. Majd utánanézek ezeknek a homeós bogyóknak, használok én is pl megfázásra.
Szia Én salvus vizet ittam attól jobb volt
Olvass a reflux-ról. Ez annak a tünete. Nekem is volt, ha fekszel, a gyomorsav visszafolyik a nyelõcsövedbe, és az okoz égetõ érzést.
Anyum dietetikus szakácsnõ egy kórházban és ha ott gyomorégéses beteg van, akkor hideg tejet adnak neki. 22 hetes kismama vagyok és nekem is elõfordul ritkán, de nekem bevált a tej, csak minél hidegebb legyen, nekem az a lényeg. :) Ja és érdekességképp azt mondják, ha a kismamának ég a gyomra, akkor nõ a pici haja.:) Kellemes babavárást


Második babát várom alig férek el a hasamtol 23-hetes vagyok. Szeretnék szép lenni és igényes alul szeretnék borotválkozni de pár perc mulva lihegek mert nem birok előre hajulni. Van szörtelenitöm de nem merem használni. Mit tegyek? ,

Legjobb válasz: Szia! Nekem még nem olyan nagyon nagy a hasam, d emár nem látom ott lenn, és én úgy szoktam, hogy érzésbõl! Aztán megnézem tükörbõl és folytatom, ha nem sikerül jól. (már régóta csinálom, és ezért merem így. sminkelni is ki tudom magam, ha pl. áramszünet van. Persze indulás elõtt akkor is megnézem magam, nehogy rajtam röhögjön mindenki :D )

Szia! Nekem még nem olyan nagyon nagy a hasam, d emár nem látom ott lenn, és én úgy szoktam, hogy érzésbõl! Aztán megnézem tükörbõl és folytatom, ha nem sikerül jól. (már régóta csinálom, és ezért merem így. sminkelni is ki tudom magam, ha pl. áramszünet van. Persze indulás elõtt akkor is megnézem magam, nehogy rajtam röhögjön mindenki :D )
Kérd meg a férjedet, hogy segítsen. Máshogy nehéz lesz. Szerintem nem lesz kifogása a feladat ellen. :)
én is igy voltam!én leszereltem a tükröt a falrol és ugy borotválkoztam!bár kicsit nehéz volt!
ha gyantázás ellen nincs kifogásod , menj kozmetikushoz.ez a legegyszerûbb :)
Nekem is nagyon nagy a hasam.Évek ota borotválkozom ott lent, tehát a rutin már meg van.Egyszerûen a tükör elé állok és csinálom.Nem 2perc az biztos.
Én leguggolok a fürdõkádban jól szétnyitom a lábam, és megpróbálom érzésbõl. Mivel eléggé meg van duzzadva ott lent, könnyebb ha terpesztek. Így nekem egyszerûbb mert már nem látok a hasamtól. A férjem bármit bevállal, hajfestés, láb és hónalj gyantázás, de ott nem meri nekem borotválni.
Szia! Én is azt tudo tanácsolni, hogy kérd meg a férjedet, vagy menj kozmetikushoz. Én mondjuk még nagyjából látom, bár elég fárasztó már elõrehajolni. Nekem pl felajánlotta a védõnõm, ha szülés elõtt szeretném, akkor õ megcsinálja...

23 hetes kismama vagyok, és pár napja bizony sirok, bárhol bármikor. Elég kellemetlen, de ez ezzel jár? Normális az ok nélküli sírás?

Ugyanis nem tudnám megmagyarázni hogy miért.

Legjobb válasz: Persze, ez természetes. A hormonok miatt van. Majd elmúlik :)

Persze, ez természetes. A hormonok miatt van. Majd elmúlik :)
Szia! Hasonló cipõben járok, bármikor-bárhol-bármilyen megható dolgot látok, akármilyen gagyi vagy hatásvadász is, azonnal elerednek a könnyeim. A férjemmel próbáljuk viccesen felfogni a dolgot, és jókat röhögünk, hogy mennyire átrendezett kívül-belül a Pocaklakóm :) )) Szerintem próbáld meg ne "kellemetlenségként" megélni a dolgot, ez a terhesség természetes velejárója - és ezt mások is tudják. Üdv.: 21 hetes kismami
Szerintem is normális, velem akkor fordul elõ, ha filmet nézek és megható, vagy belegondolok, hogy nagyszüleim már nem lesznek örökké... Ez teljesen normális, ne izgulj, ne szégyelld. Ha jól esik pityeregj, de ne légy depressziós:-) Gondolj valami vidámra, mikor ilyen elkap:)

23 hetes terhes vagyok és pár napja nem olyan aktív a babám mint előtte. Nagyon sokat mocorgott most naponta egyet-kettőt rúg csak. Baj van?

Lehet hogy attól van hogy mostanában egy kicsit többet idegeskedtem?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, nem minden nap olyan aktívak a babák. Az én kislányom is amikor elõször éreztem, szinte mindig mocorgott, aztán volt olyan nap, hogy csak este éreztem két három rugást. Aztán a 9. hónapban ismét aktív lett, de nagyon. Az én babám is lusta baba volt, most annál mozgékonyabb. Tudom könnyû mondani, hogy ne idegeskedj, de tényleg próbálj meg lazítani. Én is sokat stresszeltem sok dolog miatt, de minden rendben volt a babával. Ne aggódj nincsen semmi baja a kicsinek, az én babám is ugyanezt csinálta velem. Sok sikert a babához! Egy 2 hónapos kislány anyukája

Szia! Ne aggódj, nem minden nap olyan aktívak a babák. Az én kislányom is amikor elõször éreztem, szinte mindig mocorgott, aztán volt olyan nap, hogy csak este éreztem két három rugást. Aztán a 9. hónapban ismét aktív lett, de nagyon. Az én babám is lusta baba volt, most annál mozgékonyabb. Tudom könnyû mondani, hogy ne idegeskedj, de tényleg próbálj meg lazítani. Én is sokat stresszeltem sok dolog miatt, de minden rendben volt a babával. Ne aggódj nincsen semmi baja a kicsinek, az én babám is ugyanezt csinálta velem. Sok sikert a babához! Egy 2 hónapos kislány anyukája
Szia. Biztosan nincsen semmi probléma.A babák nem mindíg egyforma aktívak.valoszínü, hogy most a passzív idöszakában van.az én babám is ezt csina´lja. Egyre kissebb lessz a heje a mozgásra, az is befolyásolja. Fö a nyugalom. 30 hetes kismama.
a babák is szoktak aludni, és van hogy a nap 90%át át alusszák.hidd el semmi baja a babánk, az én fiam is eljátszotta velem, ugy kellett neki könyörögni, hogy mozduljon meg, csak egy kicsit, és egyet belém rugott de ugy hogy "nesze, te némber még aludni se hagysz"ekkor volt 23 hetes, másnap elakartam menni a védõnõhöz, hogy nézze meg van e szívhangja, és másnap egésznap rugott.
Szia! Ne idegeskedj, nekem a 4. lányom volt hogy 1 hétig meg sem moccant, néha (gondolom én) fordult egyet a másik oldalára, állandóan ultrahangozták, de pozitív életjeleket adott minden alkalommal. Én már sejtem mire készült, mert amióta megszületett olyan aktív, hogy azt nem lehet elmondani. Úgyhogy ne izgulj, rá pihen arra ha majd megszületik!!! Nagyon jó egészságet kívánok mindkettõtöknek!

Hat hetes terhes vagyok, és a párommal októberben csinálunk egy lagzit is a baba születése elõtt. De mivel akkor már 23 hetes leszek nem tudom a kinézett ruhába el fog e férni a hasam. Beleférek majd az ehhez hasonló ruhákba?

Ezeket a típusú ruhákat néztem amik szebbek de könnyûek is.

Legjobb válasz: A 3. kivételével szerintem simán jók ezek a ruhák! Nekem konkrétan 25 hetesen csak az vette észre a pocakomat aki napi szinten találkozott velem... simán letagadhattam volna, hogy babát várok... de persze vannak ellenpéldák is, akiknek ennyi idõsen már jelentõs pocakjuk van, de a fenti ruhák akkor is jók!

A 3. kivételével szerintem simán jók ezek a ruhák! Nekem konkrétan 25 hetesen csak az vette észre a pocakomat aki napi szinten találkozott velem... simán letagadhattam volna, hogy babát várok... de persze vannak ellenpéldák is, akiknek ennyi idõsen már jelentõs pocakjuk van, de a fenti ruhák akkor is jók!
az elsö kettöbe igen, a 3.-4.-be nem valószonû és ráadásul bután is nézne ki. Egyik barátnöm volt ilyesmiben 4 gónaposan és elég furán állt rajta. A hasad n9övekedése nme attól függ mit eszel, ez ember függõ, van akinek 20. hét körül kezd csak el látszani van akiinek már a 12. héten is simán kivehetö hogy ott baba van. Majd ugyis az esküvö elötte pár nappal kell utolsó ruha probára menni és akkor rád szabják.
Szerintem az, amit elsõnek linkeltél simán jó lehet pocakkal is. Az a fontos, hogy ne szorítson egyáltalán, mert az egy terhes pocaknak borzasztó érzés. Szóval, ha csak a melltartó része formázott, a többi hozzád alakul, akkor jó lesz. Azzal számolj, hogy a mellméreted is nõhet a 23. hétre, nem is keveset - nem csak a kosár (azaz a cici maga), hanem körbe, a mell alatt is (a mellkas körfogata is nõ, ahogy a méh egyre feljebb tolja a belsõ szerveket). A sok gyümölcs/zöldség nyilván nem árt, de szénhidrát is kell, szóval a diétázást (fõleg egy ruha miatt) felejtsd el terhesen.
Az egészséges étrenddel nem veszélyezteted a babát. De ez attól függ inkább hogy Te a terhesség alatt mellben mennyire erõsödsz meg. Ha nem változik a mellméreted akkor az elsõ és a negyedik ruha biztosan rád fog menni (a kettes és a hármas mellmérettõl függetlenül felejtõs azok túlságosan beszûkülnek pocak tájon már pedig 23 hetesen már lesz pocakod). Viszont ha a melleid növekedésnek indulnak akkor egyik sem lesz jó rád. Én terhességet 62 kilóval, 168 cm- mel kezdtem és 75B- s melltartómérettel, a 13. hétre már 85B-s méretet hordtam, a 22. héte pedig már 90D-set kellett vennem. Szóval én a helyedben még kicsit várnék hogy hogyan alakul a tested, mert lehet hogy potyára rendeled meg/foglalod le ha az esküvõn még félig sem fogják tudni rád adni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az összes választ!:) A mellméretem elég nagy 75 c, de elõfordul hogy a d méret jobb...ezzel együtt nem mondanám magam molettnek. Úgy látom a mellem már most komolyabb változásokon megy keresztül... legalábbis a páromnak már szemet szurt... Ez a ruha választás nagyon nehéz dolog... azt mondják a rokonok vegyek meg egy nagy méretet és az esküvõ hetén rám igazítják ha nagy...
Jujj, de szépek ezek a ruhák! Összességében szerintem jó irányban keresgélsz. Olyan lehetõséget keress, akár kölcsönzöl, akár veszel ruhát, hogy utolsó héten rádalakítsák. 23 hetes terhesen talán még nem lesz olyan óriási pocakod, de a melled nõhet egy-két méretet. Leírom, mit gondolok a ruhákról, esetleg hasznos szempontok lehetnek a ruhaválasztáshoz: Talán az elsõben van a legkevesebb rizikó, a mellrész olyan kialakítású, hogy lehet bele nagyobb ciciket is pakolni, a hasat viszont szabadon hagyja. Megnyugtatóbb lenne, ha fûzõs lenne a háta, és/vagy vállpántja lenne, de összességében optimális választás. A másodiknál a mellrész már olyan szabású, hogy vagy beleférsz, vagy katasztrófa lesz, de csak a kosárméret miatt. A körméret és a pocak szempontjából elõny, hogy fûzõs a háta, viszont ha a pocakod mégis csak elég nagy lesz, a ruha elején az a redõ lehet, hogy nagyon bután fog kinézni, kinyomja a pocak, és egész más lesz az esése. Szóval ez rizikósabb. A harmadiknál a strasszköves rátét aggasztana, megint csak akkor, ha megnõne addigra a pocakod, kinyomná nagyon, de ha nem lesz nagy pocakod és/vagy ami pocakod lesz, az inkább lent domborodik, akkor ez is szépen mutatna, ráadásul fûzõs, ez elõny. A negyedik ruhának csak a vállpánt és a szabadon maradó hasrész az elõnye, a mellrésze rizikós, a mell alatti díszítés is túl lent van. Amúgy nekem esküvõkor és elsõ teherbeeséskor nagyon hasonló paramétereim voltak magasságra és súlyra :) A kevesebb szénhidráttal egészen biztosan nem ártasz a babának. Koplalni, szigorúan diétázni persze nem szabad, de az extra terhesség alatti elhízás ellenszere éppen ez, ki kell iktatni az étrendbõl az alacsony tápértékû, ám magas kalóriatartalmú finomított cukrot és fehér lisztet. Ha emellett változatosan étkezel, bajt nem, csak jót tehetsz a babáddal. És nem elsõ sorban, de azért legalább szép leszel az esküvõdõn :) Kellemes esküvõi készülõdést és babavárást!
Szerintem jó fazonú ruhák, mell alatt varrott, alul lengébb, ezekbe simán belefér majd a pocakod. Annyi hogy a 3-as hasnál összefogott, azt nem ajánlanám de pl az elsõ ruha nagyon jó lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszi a hozzászólást Vilcsianyuja, nagyon hasznosnak találom! :)
Nincs mit, nagy élvezetemet leltem a ruhanézegetésben, egy kis nosztalgia :)

23 hetes terhes vagyok. Pár napja erősebb folyásom van! Mitől lehet ez? A doktorom Canesten kúpot írt fel. Lehet ezt használni, és segíteni fog?

Legjobb válasz: Szia! Persze, hogy lehet , sõt , kell is, nehogy valami baci "betámadjon".Semmi baja nem lesz a picinek, én is használtam , sõt most szülés elõtt megint kell ; mert másodrészt a szülõcsatornát is tisztítja. 37 hetes kismami:)

Szia! Persze, hogy lehet , sõt , kell is, nehogy valami baci "betámadjon".Semmi baja nem lesz a picinek, én is használtam , sõt most szülés elõtt megint kell ; mert másodrészt a szülõcsatornát is tisztítja. 37 hetes kismami:)
Ha nem lehetne, nem írta volna fel.Nyugi, használd csak nyugodtan.

9 hetes kismama vagyok és 23 éves. Tervezett baba. Mesélnétek nekem arról hogy az első pár hónap mennyire volt nehéz egy csöppséggel?

Els? babánkat várjunk, és kiváncsi vagyok arra, hogy aki hasonló korban szült, 19 és 25 között, annak mennyire voltak nehezek az esl? hónapok? Itt gondolok az éjszakai felkelésre, nappal mi mindenre volt id?d, mire nem, mennyire volt fárasztó, összegségébe mennyire nehéz?

Legjobb válasz: Elsõ 3 hónapban sokat alszanak a babák, de 3-4 óránként ennie kell, igen éjszaka is, és néha elég fárasztó, de ki kell birni. Az én kisfiam 1,5 éves és még mindig 1-2 X felébred éjjel. De hidd el minden fáradságot megér, és mikor rádmosolyog elfelejted hogy fáradt vagy. Élvezd ki a terhesség minden pillanatát és könnyû szülést kivánok. Ha nem irtam le mindent irj és majd megirom azt is.

Elsõ 3 hónapban sokat alszanak a babák, de 3-4 óránként ennie kell, igen éjszaka is, és néha elég fárasztó, de ki kell birni. Az én kisfiam 1, 5 éves és még mindig 1-2 X felébred éjjel. De hidd el minden fáradságot megér, és mikor rádmosolyog elfelejted hogy fáradt vagy. Élvezd ki a terhesség minden pillanatát és könnyû szülést kivánok. Ha nem irtam le mindent irj és majd megirom azt is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Eddig szerencsére minden rendben van. 5. héttõl a 7. hétig (kb két hétig) mindennapos volt a hányinger. De csak ennyi volt. 7. hetet betöltöttem azóta mintha kicseréltek volna. Annyira jól érzem magam, és tünet mentes vagyok.
22évesen szültem meg a kisfiamat, sajnos egyedül kellett nevelnem 6hónapos koráig, de nekem egyáltalán nem volt nehéz, nagyon hamar belerázódtam.Éjjel 1-2szer kelt csak fel! A házimunkát stb megcsináltam amikor aludt!Most másfél éves most sokkal rosszabbak az éjjeleink, 4-5ször is felébred!
23 évesen szültem meg a lányomat. Éjszakánként 2-3 x ébredt föl (talán ez volt fizikailag a legnehezebb). Ameddig aludt megcsináltam a házimunkát illetve a férjem segített. Viszont arra mindig figyeltem, hogy ápolt, csinos legyek! Szombaton született kedden még hánytam (szóval az egész terhességem alatt volt, hogy napi 4x). A legnehezebb nekem a mellõzöttség volt. Mármint anyámék részérõl. Elsõ unoka meg minden elvittek bevásárolni, orvoshoz stb. Most pedig egyáltalán nem segítenek pedig itt laknak 1 utcányira és tudják, hogy csak jövõ hónap végén jön haza a férjem. Félre ne értsétek nem féltékeny voltam a lányomra, csak furcsa volt, hogy ameddig várandós voltam vele foglalkoztak vele, ahogy kibújt meg szinte, mintha nem is léteznék.... Sok szerencsét és jó egészséget kívánok. Egy 25 éves anyuka
2és fél hónapja szültem, 22 éves vagyok. Egyedül az éjszakázás az, ami kikészít, ma pl. hajnali fél1- tõl nem aludtam.... De ki lehet bírni. Nagyon belázasodtam többször is a tejtõl, az még kellemetlen volt, kb. 40fokos lázzal ellátni a kisfiamat. Amúgy tényleg meg lehet csinálni a házimunkát, amíg alszik, sõt, még Magadra is fog jutni idõ!:) Minden jót!
21 évesen szültem, nem nehéz az eleje, szerintem az a könnyebb. Az éjszakázás nehéz, utána meg ha átalussza az éjszakát, akkor reggel fejni, de a baba eszik-alszik, peluscsere, kis játék, ennyi. Május végén született, július elején ezerrel pörögtem a konyhában és fõztem be a baracklekvárt, annyi idõm volt. Most már nem sok... mászik, és mindent megnyal, megkóstol, rossz helyen fordul át stb. :) ja és a játék nem az már, hogy rázom neki a csörgõt, meg énekelek, hanem tornyot építünk, odamászik, ledönti, aztán elölrõl, csak máshol a szobában :) Amit meg kell szokni, hogy ha éhes, akkor azonnal etetni kell, nincs mese éjjel sem :)
22:21-es vagyok, és sokat bátorított a Férjem :) (keveset cserélt pelust, vagy ilyenek) , de a bátorítása sokat jelentett :)
Tegnap 13:01 vagyok. Az én lányom újszülött korában max 8 órát aludt. Ebbe benne van az éjszaka a délután stb...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!