Találatok a következő kifejezésre: 23 hetes soknak (42 db)

23 hetesen sok már a 7 kg hízás?

Legjobb válasz: A java még csak most következik, most fog nõni-hízni a gyerek, tehát ha nem figyelsz az étkezésre, még legalább ennyi várható a végéig. Picit sok szerintem.

A java még csak most következik, most fog nõni-hízni a gyerek, tehát ha nem figyelsz az étkezésre, még legalább ennyi várható a végéig. Picit sok szerintem.
Attól függ most hány kg vagy. A barátnõm csak 5kgot hízott a babája 2700g lett 40 hétre. 80kgról indult. Én 15kg-ot híztam a kisfiam 3700g-al született. 52kg-ról indultam. Ha nincs velem a 2 gyerekem senki nem mondja meg hogy valaha is terhes voltam pedig 2 hónapja szültem. A sógornõm csak 6kg-ot hízott de alacsony és rajta nagyon látszik még 1kg plusz is. Egyénfüggõ.
Ja és 2. voltam!
Félreértettél.Nem rossz szándékkal kérdeztem!Nem kell mindjárt felhúzni magad!De amugy bocsánat ha megbántottalak!Nem szeretek vitatkozni!!!!
Msot vagyok 29 hetes+10 kg van rajtam, és szinte csak a hasamon látszik, minden nadrágom rámjön, azzal a kivétellel, hogy nem éri be a hasam:) :) Az elsõ babámmal ugyanígy voltam, a hízás üteme idáig teljesen megegyezik. Vele a 36 hét után megállt a hízásom, összesen 15 kg jött rám, aminek szülés után 8 hónappal nyoma sem volt(8kg rögtön szülés után, 4k g 1 hónap múlva másik 4 pedig a 8. hónapra ment le)!!!
Szia! Az attól függ, többet eszel és azért híztál vagy nem... Mert pl én a 21. hétig +4kg és most a 29 hétig azóta +1 kg(pedig itt nõtt a hasam csak), tehát 5kg plusz eddig. Én nem ettem többet semmivel, a szervezet elrakta úgy néz ki :)
4-nek. Attól hogy más a véleményem, mint a tiéd, had ne kelljen már neked magyarázkodnom. Nem hozzád intéztem a válaszom, hanem a kérdezõhöz. Elsõ voltam.
Elsõ!Szerinted akkor én kb még 5 kg-ot fogok hízni, a kérdezõ meg még 7-et???Szerintem ha a végére 14 kg lesz az nem túl sok! Második vagyok
én 2kgval több vagyok mint te, nekem 9kg:( én 60ról indultam, 170 cm vagyok. sztetek sok? :(
Ez tényleg kinél hogy van, ha a védõnõ azt mondja semmi vész, akkor az úgy is van.Én 30 hetes voltam mikor 7 kg plusz volt rajtam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Tényleg egyénfüggõ nagyon. Amikor abbahagytam a cigizést, akkor nagyon sok feljött, amit nem tudtam leadni. Így felesleggel indultam. Nem eszek nagyon sokat, remélem nem fog sok rámjönni még. A védõnõ szerint nincs baj, a baba pedig korának megfelelõ az uh alapján.
Szia! Én is kb itt tartottam 23 hetesen, a vége 15 kg lett, abból szülés után 3 kg maradt..... ha a környezetemben szétnézek ez nagyon jónak számít! Úgyhogy szerintem nem sok!
Attól függ elötte mennyi voltál. Mert ugye ez sem mindegy :) Én súlyfelesleggel kezdtem, az elején fogytam 5kilót, most a 23ik hét végén tartunk és még nem híztam semmit. Vagyis tartom a leadott 5, 4 kilót. Elsõre soknak hallatszik, de azért ne ess kétségbe.
32kg híztam a terhességem alatt. Nagyon hízékony "fajta" vagyok. Se nekem se a babának nem lett, nem volt baja. Azt hittem, hogy sokat eszek, ezért az orvosom tanácsára elkezdtem írni, hogy mit és mennyit eszek. Ez 2 két hétig volt, ekkor elvittem az orvosomnak a papírt, aki kiszámolta, hogy mennyi kalóriát, zsírt stb. viszek be átlagosan és azt mondta, hogy ennyitõl nem szabadna ennyit híznom. Kivizsgáltak, de semmit nem találta. Végig jól éreztem magam. Szülés után egy év alatt fogyókúra nélkül ment le a felesleg és újra 55kg lettem. Szerintem ne aggódj! Amíg jól érzed magad és a baba is jól van. Élvezd ki a várandósságod minden percét, mert sajnos nem tart sokáig. Gratulálok a babához, könnyû szülést és erõt egészséget kívánok neked.
Szia! Szerintem nem vészes...Van aki az elején hízik sokat, utána meg szinte semmit...Amugy hogy vagy?Ha jól érzed magad a bõrödben akkor semmi gond nincs.Én is 23 hkm vagyok.Én kb 5 kg-nál tartok.üdv.
jah és viszont érdekes módon nekem csak a hasamra és a cicimre ment, nagyon kevés a combra (1-2cm vel lehet vastagabb).

23 hetes vagyok. Mar 3 hete mozog a babam napi rendszeresseggel. De egy hete 2-3 napig abbahagyta majd most 3 napja megint sokat mozog, mi volt ez a kis szünet?

azota ficankol ha kell ha nem,nagyon örülök, de mi lehetett a baj elöbb??

Legjobb válasz: Azt nem tudom mi lehetett a baj, de nálam is pont ugyanígy volt. A hét elején nem mozgott vagy 2 napig, úgy megvoltam ijjedve. Most megint ficánkol állandóan. Ja, és én is 23 hetes vagyok.

Azt nem tudom mi lehetett a baj, de nálam is pont ugyanígy volt. A hét elején nem mozgott vagy 2 napig, úgy megvoltam ijjedve. Most megint ficánkol állandóan. Ja, és én is 23 hetes vagyok.
Én túlsúllyal kezdtem. Most vagyunk 23 hetesek és + 3 kg-nál tartunk. :)
szia! a doki úgyis lebaltáz ha sokallja... én meg sztem keveset híztam-26.hét, 3kg, de dícsérnek.. sztem egyébként nem sok, 9-13kg az átlagos, egészséges, de ha valaki túlsúllyal kezd, akkor lehet elég a 7-8is, ha meg sovány nagyon akkor lehet h 15-öt kell.. kérdezz rá a dokidnál vagy a védõnõdnél legközelebb
Szia, én egy hete voltam mérõn, és akkor 5 kilónál tartottam, 22 hetesen és 4 naposan.Azt mondta a védõnõ hogy az még elmegy.Mondjuk feküdnöm kell, meg nem nagyon csinálhatok semmit, ezért több jött fel, mint elõtte.Jó lenne ha még egyszer ennyinél megállnék, de szerintem nem fogok.15 kilóval én már kibékülnék.
Akkor én vezetek .:) :) hihi..most járunk a 22 héten.február elején 58 most 65kg.
én is az elején 3 kg-ot fogytam , na az már visszajott és még + 4 kg , kezdek én is bepánikolni, hogy még csak most fogok igazán hízni.Ja én is 23 hetes vagyok.
Szia!!! Én még igaz csak 21hetes terhes vagyok, és most járok plusz 1kg-nál, elsõ három honapban én is lefogytam, 12kg-ot!!! 24-25héttõl kezdõdik igazán a hízás, ahogy én hallottam!!!


Éjszaka elég sokat keményedik a hasam. Kb. olyan 5-6 alkalommal. Mennyire baj ez? 23 hetes vagyok.

Eddig csak reggel vettem be egyet,de már egy pár napja délbe is és este is ha nem felejtem el.

Legjobb válasz: szerintem el kellene menned a dokihoz, mert ez már lehet soknak számít. Van rá esély, hogy elkezd nyílni a méhszáj. Én is most 24. hetes kismami vagyok, és volt többször is, hogy éreztem keményedést, de rájöttem, hogy inkább a baba tolja olyan erõsen ki magát, hogy haskeményedésnek hittem:) Nem lehet, hogy neked is csak errõl van szó? Egyébként úgy tudom, hogy ilyenkor már elõfordul haskeményedés, de ha egy órában már kb 4-szer érzed, akkor érdemes dokihoz menni. Lehet esetleg oka még: Nem iszol elég sok folyadékot, stresszesek a napjaid, vagy egyszerû fáradtságtól is. Kellemes babavárást:) remélem picit segíthettem.:)

szerintem el kellene menned a dokihoz, mert ez már lehet soknak számít. Van rá esély, hogy elkezd nyílni a méhszáj. Én is most 24. hetes kismami vagyok, és volt többször is, hogy éreztem keményedést, de rájöttem, hogy inkább a baba tolja olyan erõsen ki magát, hogy haskeményedésnek hittem:) Nem lehet, hogy neked is csak errõl van szó? Egyébként úgy tudom, hogy ilyenkor már elõfordul haskeményedés, de ha egy órában már kb 4-szer érzed, akkor érdemes dokihoz menni. Lehet esetleg oka még: Nem iszol elég sok folyadékot, stresszesek a napjaid, vagy egyszerû fáradtságtól is. Kellemes babavárást:) remélem picit segíthettem.:)

23 hetes terhesen soknak számít-e 7 kg súlygyarapodás?

Legjobb válasz: Szia! Hát szerintem is ez alkati kérdés! Én 169/53-mal kezdtem és már 56 kg vagyok (13 hetesen). PEDIG nem eszek kettõ helyett!!!!! Ezen én is sokat aggódtam, h normális-e ez, de mindenki azt mondja, h az én alkatomnál igen. De szerintem egy ducibb anyuka nem hízik olyan sokat! Azzal viszont számolnunk kell, hogy az utolsó hetekben majd még jobban "gurulnak" felfelé a kilók...:( Üdv

Szia! Hát szerintem is ez alkati kérdés! Én 169/53-mal kezdtem és már 56 kg vagyok (13 hetesen). PEDIG nem eszek kettõ helyett!!!!! Ezen én is sokat aggódtam, h normális-e ez, de mindenki azt mondja, h az én alkatomnál igen. De szerintem egy ducibb anyuka nem hízik olyan sokat! Azzal viszont számolnunk kell, hogy az utolsó hetekben majd még jobban "gurulnak" felfelé a kilók...:( Üdv
Szia. Aki vékony, föleg ha még nem is evett rendesen a terhesség elött, vagy diéta´zott (mint én is)jobban hízik mint aki húsosabb.A kövérebbek szinte semmit sem híznak a terhesség alatt.Ez így normális, mert rakta´rozódik a tápanyag a babának is, mamának is a szoptatás idejére is. Pl.én híztam elég rendesen, de ezen nem kell aggódni, majd lemegy a szülés utánn.A lényeg, hogy a baba legyen egészséges. most lépek a 33.hétbe, és 17kg van rajtam. Ès lessz az még több is. kellemes babavára´st.
Szia.Attól függ te hány kiló vagy. Ha te vékony testalkatú vagy jobban hízol ilyenkor.Én nem vagyok vékony alkatú, és a 18.hétbe vagyok 2 kg-nál tarok.Ha sokkalod magadon próbáld kerülni a tészta féléket a fehér kenyeret, a rizst, a krumpli.Ezek mind kõ kemény szénhidrátok. A cukorral is vigyázz. Azért néha nyugodtan meg engedheted ezeket is magadnak csak óvatosan. Sok sikert.Grat a babához
Teljesen egyéni lehet, ki mennyit hízik. Függ a testalkattól és a hormonoktól. A babának raktározol! Ne diétázz, de egyél ésszel. 12-15 kg hízás a végéig belefér.

23 hetes kismama vagyok. Van amikor nagyon sokat eszem, de vannak napok amikor alig, szinte ugy tömök magamba pár falatot. Ti, hogy vagytok? Mindig sokat esztek?

emélem akkor is folyamatosan n?l a babám,amikor kevesebbet eszek.csak félek,mert eddig még nincs nagy pocim,pedig mindjárt a 6-ik hónapba lépek.

Legjobb válasz: Én 21 hetes vagyok és még mindig annyit eszek mint elõtte. Egy kicsivel sem többet. Eddig 2 kilót híztam. Szerintem a nagy melegtõl nincs étvágyam, mert az elsõ gyerekkel télen voltam terhes és ilyen idõsem már 5 kg volt rajtam. Te mennyit híztál eddig?

Én 21 hetes vagyok és még mindig annyit eszek mint elõtte. Egy kicsivel sem többet. Eddig 2 kilót híztam. Szerintem a nagy melegtõl nincs étvágyam, mert az elsõ gyerekkel télen voltam terhes és ilyen idõsem már 5 kg volt rajtam. Te mennyit híztál eddig?
A kérdező hozzászólása: hát kilora 3 kg-t hiztam, de még lehet, h többet is, én csipöre, meg seggre hiztam sokat.nagyon vékony voltam, s-es ruhákat hordtam, most már l-es joformán a csipöm miatt.de nem értem, h mért nem a hasamra hizok.van igy más is?
Nálam is hasonló a helyzet. Van, amikor napokig alig eszem, max. egy kis gyümölcsöt, joghurtot, mert nem esik jól többet enni. A doki szerint teljesen normális, azt úgyis jelzi, ha neki nem elég. A folyadék bevitelre figyelj nagyon, mert az kevésbé szokott feltûnni az embereknek, hogy kevés. Múlt héten voltunk uh-on és mindent rendben találtak. A kisasszony pedig minden nap baromi aktív és majd kirúgja a kuckó oldalát..
Elõzõ vok, arra elfelejtettem válaszolni, hogy kb. a 10. hétre "farosabb" lettem és a combom is vastagabbá vált, pedig akkorra még nem híztam kg-ban. A derekam eltûnt, tehát olyan egybe lettem...:( Mostanra sz'tem jobb ívem és formám van, mint akkor, pedig azóta sikerült 8 (!!!) kilót felszedni mozgás és odafigyelés mellett. Tehát tényleg minden terhesség és gyerek más és más. Ja, és 24 hetesek vagyunk

23 hetes terhes vagyok sokat fáj a derekam és töbször megkeménykedik a pocakom. Aggodom nem korai?

Legjobb válasz: Szia! Nem hiszem hogy korai. Én is 24 hetes vagyok, nekem is keményedik a pocim fõleg ha sokat vagyok talpon gyalogolok. A védõnõt kérdeztem szedjek MagneB6-ot azt mondta pihenjek mert ezen ez segít és ha csak lehet ne sétálgassak könnyû ezt mondani. Itt többen is írták hogy magnéziumot szednek. Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok!

Szia! Nem hiszem hogy korai. Én is 24 hetes vagyok, nekem is keményedik a pocim fõleg ha sokat vagyok talpon gyalogolok. A védõnõt kérdeztem szedjek MagneB6-ot azt mondta pihenjek mert ezen ez segít és ha csak lehet ne sétálgassak könnyû ezt mondani. Itt többen is írták hogy magnéziumot szednek. Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok!
Szia!-nekem is fáj sokszor a derekam, és keményedek elég sûrûn.Különösen, ha sétálok.Hát tényleg könnyen mondja a védõnõ, hogy akkor pihenjen az ember meg ne sétáljon, de van aki ezt nem teheti meg.Például nekem vinnem kell a nagyobbik fiamat oviba, aztán meg elhozni.Szóval muszáj sétálnom. 25 hetes kismami

19-23 hetig 4kg szedtem fel, nem sok ez egy kicsit, vagy ebben az idoszakban ez normalis? Igy most 8kg plussznal tartok.23 hetes kismama

Legjobb válasz: Nem erzem tehernek ezeket a kilokat,az eredmenyeimmel minden rendben.Elvezem ezt az allapotot!

A kérdező hozzászólása: Nem erzem tehernek ezeket a kilokat, az eredmenyeimmel minden rendben.Elvezem ezt az allapotot!
Hát a "nagykönyv" szerint sok, mert a tényleges hízása a babának még csak a 28. héttõl kezdõdik el. Te mit gondolsz? Sok ez a 8 kiló, mert nehezedsz és akadályoz a munkádban, magas a vércukor szinted, rossz a vérnyomásod? Vagy pedig virulsz és élvezed a kismamaságot?
20. hét után megiondulnak a kilók, de ne ess kétségbe, mert változó minden hónap. A 20. hétig 1 kg-t, aztán 26. hétig 4-et AZ utolsó 2 hónapban 3-t híztam. Összesen 9kg-t. Ebbõl a 20-26 ig volt a legtöbb. Mindenki más, így ebben is.
Szia. Szerintem ne aggodj mind addig míg nem érzed a kilók hátrányát. Alig merem leírni hogy én 50kg-voltam mikor teherbe estem. Most a 18.hétben vagyok és eddig 13 kg-ot szedtem fel. A védõnöm annyit mondott mosolyogva hogy figyeljek ...a dokim hogy rámfért már ez a jó pár kiló. De oda kell figyelnem mert érzem hogy minden nehezebb lett, de eddig minden eredményem tök jó lett. Szóval a 8 kg miatt ne aggódj ha nem okoz panaszt. A trendi csontkollekciók meg sanyargassák magukat ahogy a nagykönyv megírja. Életed legszebb idõszakát éled meg... és ami feljön az majd le is megy. Boldog babavárást.
En is 8 kilonal tartottam 23 hetesen. Most 29 hetes vagyok 13 kg plusszal. Ketszer is elofordult, hogy 1 honap alatt 4 kg-ot szedtem fol. Pedig odafigyelek, sok gyumolcsot eszem es estere mar keveset.

Mi számít "sok keményedésnek"? Pl. A heti 2-3 alkalom az sok 23 hetesen?

Legjobb válasz: az egyáltalán nem sok, a nap 8-10 ennyi idõsen sok lenne, késõbb még az sem

az egyáltalán nem sok, a nap 8-10 ennyi idõsen sok lenne, késõbb még az sem
a napi 1 sem sok
Nem sok :) ! Ha napi szinten lenne többször az a sok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! És ha napi 1 alkalom lenne?
Ami nem sok az a napi 2-3alkalom annyi idõsen
A kérdező hozzászólása: Köszi! És milyen összefüggés van a keményedés, a túl aktív baba, és a méhszáj "nyílása" között?

23 hetes terhes vagyok és pár napja nem olyan aktív a babám mint előtte. Nagyon sokat mocorgott most naponta egyet-kettőt rúg csak. Baj van?

Lehet hogy attól van hogy mostanában egy kicsit többet idegeskedtem?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, nem minden nap olyan aktívak a babák. Az én kislányom is amikor elõször éreztem, szinte mindig mocorgott, aztán volt olyan nap, hogy csak este éreztem két három rugást. Aztán a 9. hónapban ismét aktív lett, de nagyon. Az én babám is lusta baba volt, most annál mozgékonyabb. Tudom könnyû mondani, hogy ne idegeskedj, de tényleg próbálj meg lazítani. Én is sokat stresszeltem sok dolog miatt, de minden rendben volt a babával. Ne aggódj nincsen semmi baja a kicsinek, az én babám is ugyanezt csinálta velem. Sok sikert a babához! Egy 2 hónapos kislány anyukája

Szia! Ne aggódj, nem minden nap olyan aktívak a babák. Az én kislányom is amikor elõször éreztem, szinte mindig mocorgott, aztán volt olyan nap, hogy csak este éreztem két három rugást. Aztán a 9. hónapban ismét aktív lett, de nagyon. Az én babám is lusta baba volt, most annál mozgékonyabb. Tudom könnyû mondani, hogy ne idegeskedj, de tényleg próbálj meg lazítani. Én is sokat stresszeltem sok dolog miatt, de minden rendben volt a babával. Ne aggódj nincsen semmi baja a kicsinek, az én babám is ugyanezt csinálta velem. Sok sikert a babához! Egy 2 hónapos kislány anyukája
Szia. Biztosan nincsen semmi probléma.A babák nem mindíg egyforma aktívak.valoszínü, hogy most a passzív idöszakában van.az én babám is ezt csina´lja. Egyre kissebb lessz a heje a mozgásra, az is befolyásolja. Fö a nyugalom. 30 hetes kismama.
a babák is szoktak aludni, és van hogy a nap 90%át át alusszák.hidd el semmi baja a babánk, az én fiam is eljátszotta velem, ugy kellett neki könyörögni, hogy mozduljon meg, csak egy kicsit, és egyet belém rugott de ugy hogy "nesze, te némber még aludni se hagysz"ekkor volt 23 hetes, másnap elakartam menni a védõnõhöz, hogy nézze meg van e szívhangja, és másnap egésznap rugott.
Szia! Ne idegeskedj, nekem a 4. lányom volt hogy 1 hétig meg sem moccant, néha (gondolom én) fordult egyet a másik oldalára, állandóan ultrahangozták, de pozitív életjeleket adott minden alkalommal. Én már sejtem mire készült, mert amióta megszületett olyan aktív, hogy azt nem lehet elmondani. Úgyhogy ne izgulj, rá pihen arra ha majd megszületik!!! Nagyon jó egészságet kívánok mindkettõtöknek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!