Találatok a következő kifejezésre: 23 hetes nekem (28 db)

23 hetes vagyok ma az uh-n az orvos 52mm-es BPD-t mért és a papírra azt, hogy 21 hetes terhesség, a magzati hétnek megfelelően legalább egy fél centiméterrel nagyobbnak kellene lennie a BPD-nek. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36,5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama

Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36, 5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató szavakat!
Sziasztok! Az elsö válaszoló vagyok! Bocsi, igazatok van. Szóval a fejnek a kerülete (ahogy ezt már születéskor mérni szokás). De azért köszi, hogy így is megértettetek.
Az elõzõ hozzászólónak: 36, 5 cm-es fejátmérõjû újszülött? Én 28 éves vagyok és csak 24 cm-es a fejátmérõm... Nem tévesztetted össze a fej kerületével?
FEJKÖRFOGAT

Most néztem Czeizel Endre egyik mûsorát ahol arról is beszél, hogy a terhességi tünetek jót jelentenek. Nekem 23 hetesen még semmi tünetem nemvolt eddig. Akkor ez jelenthet rosszat, vagy nincs összefüggés?

Azt mondja hogy azok a nõk akik terhességi tünetekkel mentek hozzá mindig megnyugtatja õket hogy sokkal kevesebb rendellenesség fordul elõ azoknál a babáknál akikkel az anyuka terhesség alatt hányás, émelygést és egyéb tüneteket érzett. Nekem a babám nagyon "csendben van". Eddig még minimális tünetem se volt, mint aki nem is lenne terhes 23 hetesen a mozgását se nagyon éreztem eddig. A másik amirõl beszél az a magzatvédõ vitaminok illetve hogy már mennyivel elõtte el kellene kezdeni szedni, mert amikor már megtudja az ember a terhességet szinte már felesleges...hát én a folsavon kívül semmit nem szedtem:( szerintetek?

Legjobb válasz: Nekem nem volt semmilyen tünetem.se hányás rosszullét, nem vizesedtem, nem is éreztem magam terhesnek. Most 3 hetes a kislányom és teljesen egészséges.

Nekem nem volt semmilyen tünetem.se hányás rosszullét, nem vizesedtem, nem is éreztem magam terhesnek. Most 3 hetes a kislányom és teljesen egészséges.
Nem tudom igaz-e...ezt én is hallottam és a dokim is mondta. Én 19 hetes vagyok és folyamatos hányingerrel, émelygéssel és 2-3 naponta hányással "küzdök"...ezenkívül szédülök, volt olyan hogy majdnem el is ájultam, szerencsére itthon így rögtön lefeküdtem...szóval nálam jelentkeznek. Babámmal minden rendben van. De ez nem jelenti azt, hogy nálad nincs:-)Minden jót!
Nekem a mellfeszülésen kívül, de az csak az elsõ pár hétben jelentkezett, semmi tünetem nem volt egész terhességem során. Nagyon jól voltam :) 15 hónapos a kislányom es makk egészséges. De amúgy én is hallottam ezt anno, és én is aggódtam miatta :)
Nekem meg csak annyi terhességi tünetem volt, hogy kezdetben nagyon aluszékony voltam, meg megutáltam a mentolos illatot és ízt, és leszoktam a rágógumiról, pedig folyton rágicsáltam elõtte. A mentol iránti utálat ma is megvan, és azóta egy szem rágót sem rágtam el, pedig majdnem három éves a lányom, és teljesen egészséges. Amúgy semmi más tünet nem volt, tehát nem igazán szenvedtem a terhességtõl. És a magzatmozgást se nagyon éreztem.
A terhességi tünetek azért jelentenek jót, mert egy bizonyos hormon okozza õket, ami terhesség alatt termelõdik. Tehát ha terhességi tünetek vannak, akkor ennek a hormonnak a mennyisége biztosan rendben van. De ha nincsenek tünetek, az sem jelenti azt, hogy hormonális probléma van, csak akkor nincs ilyen egyértelmû jele. Én az egyik terhességemnél 8 hétig végig hánytam, és azt gondoltam errõl, hogy ez sovány vigasz a szenvedõ kismamáknak. A terhesvitaminról meg annyit, hogy van olyan orvos, amelyik nem ajánlja (például én se szedtem), ha egyébként változatos a kismama étrendje.
Még annyit, hogy én fontosnak tartom a kismama vitamint, terhesség elõtt folsavat+B-vitamin komplexet szedtem (és a férjem is) azóta Matruellét az most fogyott el és váltottam Gravidára. De 2-3 naponta szedem közben továbbra is folsavat, magnéziumot és C-vitamint. Dokim szerint ez így jól van. Én pl keveset eszem a hányinger miatt így nem tudom bevinni a szük. mennyiségû vitamint. 2-es válaszoló.

2 napja náthás vagyok. Mivel ez az első terhességem nagyon féltem a babám. Árthat neki? 23 hetes vagyok

mi az amit szedhetek vagy milyen természetes dolgokkal gyógyulhatnék gyorsan meg?

Legjobb válasz: Méz, kamilla tea, hársfa tea. Strepsils, halls cukorka és sok pihenés illetve néha kimentem a levegõre sétálni. Nekem ezek segítettek. A védénõm mondta ha nem javulna a helyzet hívjam fel és ír fel vmi gyógyszert de erre nem került sor mert jobban lettem, nem volt hõemelkedésem, lázam se. Jobbulást! 32 hetes kismama

Méz, kamilla tea, hársfa tea. Strepsils, halls cukorka és sok pihenés illetve néha kimentem a levegõre sétálni. Nekem ezek segítettek. A védénõm mondta ha nem javulna a helyzet hívjam fel és ír fel vmi gyógyszert de erre nem került sor mert jobban lettem, nem volt hõemelkedésem, lázam se. Jobbulást! 32 hetes kismama
Szia! Egy a lényeg, arra figyelj, hogy ne lázasodj be. Ha hõemelkedésed van, azonnal húzd le, mert a láz (a melegebb testhõmérséklet) okozhat gondot. Az, hogy megfáztál, nem jelent problémát, a babádra nincs hatással. Szinte minden kismama átesik egy-egy megfázáson, akár influenzán is. Én is voltam megfázva. Lázcsillapítóról nekem azt mondta a dokim, hogy paracetamol tartalmút szabad szedni (pl. panadol). Egyébként pedig sok-sok tea, méz, sok-sok pihi. Nyugodj meg, pihenj sokat. Boldog babavárást! 38 hetes pocakos
Én is most kaptam el a 4 éves fiamtól.Sok C vitamin, mézes tea.Ha a torkod is fáj akkor a HOMEOGENE9-et kérd a gyógyszertárba.Ezt terhesek is szedhetik, mert nem minõsül gyógyszernek és nekem bevált. 37 hetes kismama.
Én 22 hetes vagyok, és szintén 2 napja küzdök a náthával. Szedni nem szedek semmit, meleg, citromos teát iszom, fokgahymás pirítós vacsira, meleg fürdõ, sok fekvés a paplan alatt, Sterimar orrspre, és ennyi. Remélem hamar rendbejössz, nálam eddig semmi javulás.


Meddig lehet háton feküdni? 23 hetes kismami vagyok és nekem jól esik háton feküdni. Meddig egészséges? Okozhat valami gondot?

Legjobb válasz: Háton feküdni majd csak az utolsó harmadban nem lesz ajánlott, mert a baba elnyom egy fontos artériát vele. Amíg jól esik, addig feküdj hanyatt, nyugi, lesz olyan idõ is, amikor egyszerûen nem fog menni, akárhogy is szeretnéd, mert nem kapsz levegõt. :) 39+5 hetes kismami

Háton feküdni majd csak az utolsó harmadban nem lesz ajánlott, mert a baba elnyom egy fontos artériát vele. Amíg jól esik, addig feküdj hanyatt, nyugi, lesz olyan idõ is, amikor egyszerûen nem fog menni, akárhogy is szeretnéd, mert nem kapsz levegõt. :) 39+5 hetes kismami
Én az utolsó harmadban is nagyrészt háton feküdtem, max. oldalt is néha. Nem lett semmi bajom. Más meg amíg kicsi ap ocija hason is alszik. Ahogy neked kényelmes, úgy feküdj!!
Tényleg, ameddig jól esik. A kismamajóga-tanárom azt mondja, a 30. hét után nem ajánlatos, inkább az oldalt fekvés, a jobb oldaladra a keringés miatt! De szerintem mindenkinél más ez is!
en 23+5 km vagyok es mar 4-5 hete nem tudok a hatamon fekudni, mert akkor mindig bekemenyedik a pocakom, igy hat csak az oldalamon es felig meddig hason fekszek. nem tudom, hogy mi lehet az oka?!

23 hetes vagyok. A babám egyre többet nyomja ki magát egy pontban, már éjjel is arra ébredek, úgy feszit. Nektek is gyakran csinálja? Ez jó neki? ilyenkor helyezkedik?

nem nagyon zavar,mert érzem,h van,ha keveset rugdal.csak arra lennék kiváncsi,hogy ez jo e neki?

Legjobb válasz: Nyújtózkodik, helyezkedik. :) Ne aggódj, még bõven elfér. Késõbb még jobban fogja magát nyomkodni és egyszerre több helyen! :) Sok boldogságot! 35 hetes pocis

Nyújtózkodik, helyezkedik. :) Ne aggódj, még bõven elfér. Késõbb még jobban fogja magát nyomkodni és egyszerre több helyen! :) Sok boldogságot! 35 hetes pocis

Az mitöl van ha ülök és egy kicsit elöre dölök a babám elkezd jobban rugdalni? Kicsi neki igy a hely? 23 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: én is amikor gép elõtt ülök és kicsit begörnyedek, rögtön jelez. kihúzom magam, kicsit több helye lesz, és abba is hagyja. üdv, 37 hetes kismama

én is amikor gép elõtt ülök és kicsit begörnyedek, rögtön jelez. kihúzom magam, kicsit több helye lesz, és abba is hagyja. üdv, 37 hetes kismama
Szerintem nem tetszik neki a pozíció, kér egy kis helyzetváltoztatást. :) Az enyém is ezt csinálta.
Szia! 22 hetes vagyok, nekem is ugyanezt csinálja! Szegénykémet sajnálom, mert egész nap ülök (9 órát), és gyakran kidörömböl, hogy nem jó neki. Ha ilyenkor hátrébb dõlök, megnyugszik. Lehet, hogy nem kellene már ennyit dolgozni?? Minden jót, sok boldogságot!

23 hetes kismama vagyok, a pajzsmirigy csökkent működése fenyegető vetéléshez vezethet, nekem alul működik de úgy tudom gyógyszert nem lehet rá szedni terhesség alatt, ezekszerint fennáll a koraszülés veszélye. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Az egyik ismerõsömnek kijött most a strummája, de mennie kellet vizsgálatokra (17 hetes) és szigorú ellenõrzés mellett kap gyógyszert. Vigyázni kell, mert sajnos genetikai problémát okozhat, de mindenképp kezelhetõ gyógyszerrel. Menj minden vizsgálatra ahova küldenek. Vetélést nálad már nem valószínû hogy okozna, inkább lehet csak jódpótlást kell kapnod.

Az egyik ismerõsömnek kijött most a strummája, de mennie kellet vizsgálatokra (17 hetes) és szigorú ellenõrzés mellett kap gyógyszert. Vigyázni kell, mert sajnos genetikai problémát okozhat, de mindenképp kezelhetõ gyógyszerrel. Menj minden vizsgálatra ahova küldenek. Vetélést nálad már nem valószínû hogy okozna, inkább lehet csak jódpótlást kell kapnod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válszt, ezt most úgy érted hogy a pajzsm.betegség okkozhat genetikai problémát vagy a rá szedõ gyógyszerek.
Szia! A strumma azt hiszem, hogy pajzsmirigy túlmûködés miatt alakul ki, nem alulmûködés miatt. Nekem is alulmûködik már pár éve, és dokihoz is járok vele rendszeresen (endokrinológushoz), gyógyszert - hormont - kell rá szedni. Mikor mondtam neki, hogy babát szeretnénk a párommal, azt mondta, hogy szóljak ha már terhes vagyok, mert akkor több gyógyszert kell szednem, mert a baba miatt többre lesz szüksége a szervezetemnek (meg ugye az övének is). Így mióta terhes vagyok a három havi hormonszint ellenõrzést havi ellenõrzés váltotta fel, és minden rendben. Ha tényleg pajzsmirigy problémád van keress fel egy orvost, mert én úgy tudom, hogy a következmény nem csak koraszülés lehet. De nem akarlak ijesztgetni, írány egy orvos, és minden rendben lesz. Ha bármi kérdésed van még, szívesen válaszolok. 38 hetes kismama
Második válaszoló vagyok. A pajzsmirigy probléma okozhatja a gondot, nem a gyógyszer, az csak egy sima hormon tabletta, semmi adalékagyag nincsen benne. Csak egy hormon, amit nem termel a pajzsmirigyed eleget, és így kell pótolni, hogy egyensúlyban legyél - meg a baba is, mivel õ "belõled" fejlõdik.
Szia! Nekem is pajzsmirígy alulmûködésem van. Néhány hete derült ki a vérvizsgálatok kapcsán. Voltam endokrinológusnál, és gyógyszert kell szednem. Én is aggódtam, hogy kárt okozhat a babának a gyógyszer, de az orvos megnyugtatott, hogy mindkettõnknek jót tesz, sõt akkor lennénk veszélyben ha nem szedném. Szóval mindenképpen fordulj szakemberhez!
SZia Nekem is van, kislánykoromban túl, most meg (mûtét után) alul mûködik. De soha senki nem mondta, hogy baj lehet belõle. L-thyroxint szedek, kicsit többet mint terhesség elõtt. ÉS semmi probléma kopp kopp kopp :) 24 hetesek vagyunk
Érdekelne, hogy mit történt a kérdezõvel. Minden rendben ment? Jól van a baba? 12 hetes kismama vagyok alulmûködéssel és nagyon aggódom. Elõre is köszönöm a választ.

23 hetes kis mamik hogy megy a sex? Nagyon el vagyok keseredve. Nekünk nem. Eddig minden oké volt de most valahogy nem.

van hogy fáj van hogy nem kivánom és van hogy igen de mégsem jo nekem.. a párom már nem nagyon tudja tolerálni..nektek is van ilyen gondotok?

Legjobb válasz: Ne haragudj de mi az,hogy a párod nem tudja tolerálni? Mindegy neki,hogy neked milyen a szex jó vagy nem,a lényeg,hogy legyen és neki legyen jó? Ha neked fáj vagy valamiért nem jó akkor tartózkodj tõle,ennyi.Ketten vállaltátok ezt a gyereket,ennyit megtehet,hogy megért.Sok kellemetlensége úgy sincsen a férfiaknak a baba miatt.Nekem a 3 közül egyiknél már a 10-ik héten eltiltott az orvos a szextõl,és eszébe nem jutott volna a férjemnek nyaggatni vele,sem félre lépni. Nem elég,hogy gondod van,meg még talán legyen lelkiismeret furdalásod is?Legyen a férjednek az önzése miatt.Hihetetlen milyen emberek vannak.

Ne haragudj de mi az, hogy a párod nem tudja tolerálni? Mindegy neki, hogy neked milyen a szex jó vagy nem, a lényeg, hogy legyen és neki legyen jó? Ha neked fáj vagy valamiért nem jó akkor tartózkodj tõle, ennyi.Ketten vállaltátok ezt a gyereket, ennyit megtehet, hogy megért.Sok kellemetlensége úgy sincsen a férfiaknak a baba miatt.Nekem a 3 közül egyiknél már a 10-ik héten eltiltott az orvos a szextõl, és eszébe nem jutott volna a férjemnek nyaggatni vele, sem félre lépni. Nem elég, hogy gondod van, meg még talán legyen lelkiismeret furdalásod is?Legyen a férjednek az önzése miatt.Hihetetlen milyen emberek vannak.
Remélem nem sértettelek meg, ne haragudj ha mégis nem ez volt a szándékom.Sajnálom, hogy ilyen a párod.Sajnos nagyon sok önzõ embert ismerek, és hallok sokat akik hasonlóan önzõen viselkednek nem csak a szex terén máshogy is.Számomra ez annyira felháborító.Nem egy háztartási és szexgépet vesznek el hanem egy NÕT, akinek érzései vannak és lehetnek gondjai.Az ilyen férfiakon még a férjem is nagyon ki szokott akadni, mindig azt mondja, hogy kössön rá csomót aztán csapja az ajtóhoz az ilyen pasi.Hogy lehet ennyire érzéketlen valaki akinek a gyerekét várja a szeretett nõ?Nekem mindhárom terhességem során volt, hogy hosszabb ideig szex tilalom volt, de kibírtuk mindketten, méghozzá úgy, hogy nem sínylette meg a házasságunk.Akkor a babáink voltak a legfontosabbak, hogy semmi gond ne legyen.Nem ezt kellene szem elõtt tartani? Beszélgess el vele, hogy mégis hogy képzeli a közös életeteket?Csak õérte van??? 1 voltam. Ja, és én nagyon utálom a "dehát pasiból van máshogy mûködik dumát, mert az egoizmusra nincsen mentség.
Van! Nem tudom már hanyadik héttöl, de mint akit elvágtak és nem kivánom onnantól. És nekem sem nagyon tolerálja a párom...mostmár 33 hetes vagyok és el is vagyok tiltva, ö meg kezd megbolondulni lassan. :) Szegény, azért sajnálom.
A kérdező hozzászólása: én is sajnálom...csak hogy az elsõ kedves válaszolónak teljesen igaza van..SAJNOS ilyen.

Holnap leszek 23 hetes és megvagyok fázva! A baba ilyenkor elkaphat valamit? Attol hogy én megvagyok fázva neki nem lesz baja, ugye?

Legjobb válasz: Õ védve van,ne aggódj.Viszont a lázra figyelj oda,az neki is árt.Segít neked meggyógyulni a hársfa tea mézzel,sok c-vitamin és sok pihenés.Jobbulást kívánok!

Õ védve van, ne aggódj.Viszont a lázra figyelj oda, az neki is árt.Segít neked meggyógyulni a hársfa tea mézzel, sok c-vitamin és sok pihenés.Jobbulást kívánok!
Dehogy lesz baba! Egyedül ami nem a legjobb neki ilyenkor, ha esetleg magas lázad lenne. Én most láballtam ki 10napig tartó kegyetlen , durva mandulagyulladásból, "megfázásból" amit tuti a páromtól kaptam el, õ volt ilyen beteg, aztán elkaptam tõle. Paracetamolt használtam a lázra, mert a láz többet árt, mint egy szem paracetamol. Na nyilván nem 6marokkal szedtem, hanem maximum kettõt egy nap, egyet a reggeli ébredés utáni iszonyatos órákig tartó lüktetõ fejfájásra, este meg a mindig felszökõ lázamra, hogy éjjelre lemenjen és tudjak aludni. Jó tanács: NeoCitran tilos terhesen, nem a paracetamol-tartalma, hanem egyéb összetevõi miatt, 2 gyógyszertáros sem adott. Maradt a citromos, mézes tea, pihenés, méz nyalogatása köhögésszirup helyett és lázra a paracetamol.
baba = BAJA* Bocsánat, a baba járt a fejemben. :D És jobbulást!

Mennyit mozog a babátok ebben a rossz időben? Nekem 2-napja alig akar, páűrszor érzem csak hogy mocorog. 23 hetes km

Legjobb válasz: Szia! Az idõ befolyásolja nagyon.Bár nekem ma épp ellenkezõleg.Egész nap rengeteget mozog. Ide-oda kinyomja magát.A bordám alá is ami nem kellemes! 32+1

Szia! Az idõ befolyásolja nagyon.Bár nekem ma épp ellenkezõleg.Egész nap rengeteget mozog. Ide-oda kinyomja magát.A bordám alá is ami nem kellemes! 32+1
Szia! Az én babám ugyan már megszületett, de õ is alszik egész nap. Valószínûleg a te pocaklakód is húzza a lóbõrt.
Az én babám is alig akar mocorogni 2 napja. Ha már nagyon hiányolom, akkor eszek egy kis csokit, attól mindig beindul.:) 24 hetes km.
Szia! Nekem nagyon aktív babóca van a pocakomban és nekni jót tett ez az idõ. Pénteken a melegben és éjszaka is rengeteget mozgott. Tegnap és ma is mozog rendesen, de meg sem közelíti az eddigieket. Te babócád is biztosan csak pihizik, vagy épp erõt gyûjt a következõ rúgáshullámhoz :-) Kellemes babavárást!
Szia! Az én babám is keveset is mozog ilyenkor, inkább csak éjjel van fenn, meg hajnalban.Ne félj, csak lustika:) 30+6
Szintén 23 hetes vagyok és nekem sem nagyon mocorog a picurka. Mondjuk lehet, hogy azért is nem érzem, mert egész nap pörgök. A nagy melegben nem bírtam szinte semmit csinálni, így most pótolom! Kellemes babavárást!
sziasztok! az én picurom nagyon eleven, 2 napja egész nap , hajnalban is :) Sõt még reklamált is amikor elõregörnyedtem pár percre :D KIs tündérem ...
utolsó válaszoló vagyok, 22 hetesek vagyunk :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!