Találatok a következő kifejezésre: 23 hetes és nagyon (27 db)

Tegnap valószínüleg rosszat ehettem. Egész este ment a hasam(nagyon), és görcsölt is. Aztán éjjel már nem volt gond. Nem lehet semmi baja a kisfiamnak, ugye? 23 hetes vagyok

Legjobb válasz: Ha azóta nincs semmi görcs, vagy vérzés, akkor nem hiszem, hogy baj lenne. Gondolom 23 hetesen már szoktad érezni a mozgását. Ha ma is érzed, akkor biztos jól van.

Ha azóta nincs semmi görcs, vagy vérzés, akkor nem hiszem, hogy baj lenne. Gondolom 23 hetesen már szoktad érezni a mozgását. Ha ma is érzed, akkor biztos jól van.
igazából, ha hasmenésed volt, akkor a gyomrod görcsölt, nem? biztos nincs baja a babának. boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Érzem a mozgást, ficereg ma is.. És igen, nyilván a gyomrom görcsölt, de rettenetes érzés volt..
A kérdező hozzászólása: Egyébként köszönöm!!

23 hetes vagyok és nagyon fáj a medence csontom és a derekam. Tágulnak a csontok? Mi csillapíthatná a fájásokat?

Néha olyan mintha izomláza lenne a bels? combomnak,de rájöttem a medence csontom fáj és a derekam. De nagyon. Néha van olyan amikor alig bírok felálni és elindulni. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Rengeteget pihenhetsz vele,és szinte semmit.Fájdalomcsillapítót ne nagyon szedj,de azért beszélj egy orvossal,ha nagyon elviselhetetlen mibõl vehetsz be egy darabot. Nekem szerencsére baromi széles csípõm van,és engem egyelõre elkerülnek a fájások. 24 hetes kismama

Rengeteget pihenhetsz vele, és szinte semmit.Fájdalomcsillapítót ne nagyon szedj, de azért beszélj egy orvossal, ha nagyon elviselhetetlen mibõl vehetsz be egy darabot. Nekem szerencsére baromi széles csípõm van, és engem egyelõre elkerülnek a fájások. 24 hetes kismama
Mozgás és torna. Menj terhestornára, vagy gyógytornásszal egyeztess, és tornázz!! A bogyókat persze kerüld, nem fognak segíteni, hisz ez egy természetes folyamat. És pihenj is persze.
Nekem a 8.hét óta fáj, azóta táppénzen vagyok és egyre rosszabb most vagyok 16 hetes.Ami enyhítette a fájdalmat az a melegítõpárna a csípõ alá, masszírozhatod és rengeteget pihenj vele.Én a tornát nem ajánlanám.Szólj az orvosnak mindenképp!!

23 hetes kismama vagyok, és a babókám két napja nem nagyon aktív. Hébe-hóba rúg egy picit és ennyi. Mitől lehet? Hasonló korú kismamák babája, hogy viselkedik a pocakban?

Legjobb válasz: Szia, vannak idõszakok amikor inaktív a baba, de nem kell megijedni! Meg ha idegeskedsz ezen Õ ezt megérzi, és annál kevesebbet fog mocorogni! De ha nagyon aggaszt, akkor inkább menj el a dokidhoz, és kukkantsátok meg UH-on! Pihenj le,nyugodj meg, egyél valami édeset, és figyeld meg a pici "megébred"! Boldog baba várást! Jah, és jelentkezz, hogy mi van veletek!!!! 28 hetes kismama

Szia, vannak idõszakok amikor inaktív a baba, de nem kell megijedni! Meg ha idegeskedsz ezen Õ ezt megérzi, és annál kevesebbet fog mocorogni! De ha nagyon aggaszt, akkor inkább menj el a dokidhoz, és kukkantsátok meg UH-on! Pihenj le, nyugodj meg, egyél valami édeset, és figyeld meg a pici "megébred"! Boldog baba várást! Jah, és jelentkezz, hogy mi van veletek!!!! 28 hetes kismama
Szia! Szia ne izgulj a lényeg, hogy minden nap érezd egy picit. A hetek elõrehaladtával már sokkal intenzívebben fogod érezni minden mozgását. Ilyen nálam is elõfordult, lehet az idõjárástól is. Nekem az vált be hogyha narancsot ettem, attól mindig felélénkült. Na meg persze a kávé. Egyébként nagyon pici még ahhoz, hogy minden egyes mozgását érezd. Biztos mocorog csak nem mindig ér a hasfalhoz. Hogyha tényleg nagyon aggaszt, akkor a tanácsadáson meghallgatják a szívhangját.
Kedves kérdezõ!Ma milyen napja van a babádnak? Én 24 hetes vagyok, és szombat-vasárnap nekem is nagyon keveset mozgott, és ma is még csak egyet-kettõt. Holnap megyek dokihoz, bár már nagyon gonolkoztam rajta, hogy felhívom hamarabb. De ha mozgolódik néha(még ha finoman is) akkor csak nem lehet baj.
Szia! Én még csak 20+1 hetes vagyok, két hete érzem a kislányom, de a hétvégén nekem is iszonyatosan inaktív volt! Már nagyon aggódtam, amikor tegnap este 6ig nem éreztem semmilyen mocorgást. Gondoltam leülök kicsit elõrehajolva mert ilyenkor szoktam leginkább érezni. Már kezdtem feladni, amikor az eddigieknél jóval nagyon rúgással jelezte, hogy minden OK. Inkább késõ este, hajnalban érzem õt, de azt az idõszakot meg nagyrészt átalszom. Most kissé megerõltette magát, mert nemrég mocorgott, hogy ma jókedem legyen egész nap.:) Szóval igen, velem is így volt a hétvégén.
Én 26 hetes vagyok. Pénteken kitombolta magát a babám, a szombat, vasárnap már nyugisabb volt. Bár nálunk ritka, hogy nyugisabb, nagyon aktív pocaklakóm van! :) Amúgy front van és nagyon is sokat jelent ez a piciknél. Az idõ hatással van rájuk is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nagyon aranyosak vagytok. Mocorog már érzem, csak nagyon picikét. 1 hete voltam uh-on, akkor minden ok volt. Kicsit túlparáztam a dolgokat!:-)

Tegnap óta nagyon fáj a jobb forgóm. Ha ülök akkor nem fáj, csak felállás és menés közben. Elkezdtem calcium pezsgőtablettát szedni. Nem korai még ez? Most már végig igy lesz? 23 hetes vagyok

Legjobb válasz: hogy mi korai meg mi nem ez egyénfüggõ. Nekem is volt elég sok "nyûgöm" amire azt hittem korai, és ha végig megmarad akkor az húzós lesz, de a legtöbb része elmúlt és hetekig tartott ugyan de változatos volt :))) Mindig más nyûg... Lehet nem vígasztal... de ez várható :) Fõ a változatosság. Én pl. már a végén vagyok, még két napom van.. de kb 3 hete nagyon fittnek és mozgékonynak érzem magam, holott azt hittem a vége lesz a legnehezebb, van hogy könnyebben mozgok mint 27-30 hetesen.. :) Érdekes csoda ez amit átélünk! Sok sikert és változatos heteket! :)

hogy mi korai meg mi nem ez egyénfüggõ. Nekem is volt elég sok "nyûgöm" amire azt hittem korai, és ha végig megmarad akkor az húzós lesz, de a legtöbb része elmúlt és hetekig tartott ugyan de változatos volt :) )) Mindig más nyûg... Lehet nem vígasztal... de ez várható :) Fõ a változatosság. Én pl. már a végén vagyok, még két napom van.. de kb 3 hete nagyon fittnek és mozgékonynak érzem magam, holott azt hittem a vége lesz a legnehezebb, van hogy könnyebben mozgok mint 27-30 hetesen.. :) Érdekes csoda ez amit átélünk! Sok sikert és változatos heteket! :)
Szia. Én 18 hetes vagyok, nekem is van ilyen gondom. Hol az egyik oldalon fáj, hol a másikon, hol mindkettõn, ahol a comcsontom meg a csípõcsontom találkozik. És csk akkor ha megyek. És csinálni vele semmit sem tudok.

23 hetes kismama vagyok és néha nagyon feszült és ideges vagyok, nem tudok uralkodni az idegeimen mit csináljak hogy megnyugodjak?

Legjobb válasz: Semmit :),én 21 hetes vagyok és ugyanebben a cipõben vagyok. Általában azon vezetem le,akit nagyon szeretek és oktalanul. Azzal nyugtatnak,hogy ez is vele jár,de ha mégszületik a baba megnyugszom. Viszont addig még van 19 hét! Talán hangyát kéne szednünk :),remélem azért a viccet érted! Tudom,hogy nem segítettem de legalább tudod,hogy nem vagy egyedül ezzel.

Semmit :) , én 21 hetes vagyok és ugyanebben a cipõben vagyok. Általában azon vezetem le, akit nagyon szeretek és oktalanul. Azzal nyugtatnak, hogy ez is vele jár, de ha mégszületik a baba megnyugszom. Viszont addig még van 19 hét! Talán hangyát kéne szednünk :) , remélem azért a viccet érted! Tudom, hogy nem segítettem de legalább tudod, hogy nem vagy egyedül ezzel.
Szia! Én 38 hetes vagyok és néha már én is alig bírom saját magamat elviselni és tudom, hogy nem jó amit csinálok, de egyszerûen nem tudok változtatni ott és akkor. Szóval teljesen megértelek és nehéz, de ha a körülötted lévõk belátóak, tudnak könnyíteni a helyzeten. Szerintem egy nyugodt pillanatodban mondd el a párodnak vagy akivel csúnyán viselkedsz, hogy ilyenkor ne vegyen komolyan, de ne is nevessen ki és hogy nem direkt csinálod. Nekem ez bevált. Nyugtató hatású homeopátiás szer a Sedatif PC amit terhesen is lehet szedni. Ha gondolod próbáld ki. Nekem már nincs sok hátra, neked és a párodnak pedig kitartást!
De Jo neketek En meg csak a 10 hetben jarok, es ugyan ez a problemam.Ha a parom "jobbra lep az a baj, ha balra az", szoval minden idegesit, es legtobbszor rajta toltom ki a feszultsegemet. Azt olvastam En is h ez vele jar, de annyira szeretnem ha mar elmulna. Kitartast nektek, mar nincs sok hatra, nekem meg messze van a vege. 10 hetes kismama

23 hetes kismama vagyok. Az utóbbi 2 napban éjszaka arra keltem, hogy nagyon fáj a bal oldalamon a hasam a gyomrom tájékán. Mitől lehet? És normális, ha néha úgy érzem, hogy eléggé ingadozik a vérnyomásom?

Legjobb válasz: szia én 17 hetes vagyok és nekem is szokot fájni a bal oldalam ha azon az oldalon fekszem,szerintem ugy nem igazán kényelmes a babának és azért lehet,de meg kell kérdezni az orvost is.

szia én 17 hetes vagyok és nekem is szokot fájni a bal oldalam ha azon az oldalon fekszem, szerintem ugy nem igazán kényelmes a babának és azért lehet, de meg kell kérdezni az orvost is.
Szia! Most olvastam ( én is 23 hetes vagyok), hogy mostantól kell számítani a gyomor fájdalmatlan, de azért kellemetlen megkeményedésére, ami kb. 20 percenként jön elõ és végigkíséri az egész terhességet. Én is éreztem ma reggel, de azért a hasam nem fájt. Nem tudom hogy ez lehet e nálad is, de figyelgesd hogy mennyire rendszeres. A vérnyomásod pedig ingadozhat, sokan el is ájulnak hirtelen. Ha terhesség elõtt kávéztál, most sem fog megártani egy fél naponta, nem teszel vele rosszabbat, mintha összeesnél... Remélem tudtam segíteni! Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Boldog babavárást!

23 hetes vagyok és úgy érzem mintha teljesen a hasam alján (de nagyon lenn) lenne a baba? Ez nem baj? Hogy fekszik ilyenkor?

Legjobb válasz: nekem is lenn van csak annyi különbséggel hogy én 34 hetes vok !harántfekvés nekem lenn a két oldalamat nyomja!Te pontosan hol érzed lenn két oldalt vagy csak lenn ?ha harántos még van idõd hogy megforduljon!Boldog babavárást!

nekem is lenn van csak annyi különbséggel hogy én 34 hetes vok !harántfekvés nekem lenn a két oldalamat nyomja!Te pontosan hol érzed lenn két oldalt vagy csak lenn ?ha harántos még van idõd hogy megforduljon!Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Szia! Ott érzem ahol a bugyi eltakarta a "hasam". Szóval bugyi terület. És inkább bal oldalon. ?
A rugdosását érzed lent? 23 hetes vagyok én is Nekem tegnap elõtt egész nap lent (bugyi alatt) rúgkapált, tegnap, meg "ma"(-: egészen fent a gyomromnál. (ezzel ébresztett hajnali 2-kor a kis Drágám) Szerintem még sok helye van, ezért össze vissza ficánkol.

Én 34 hetes vagyok dec 23-ra vagyok kiírvaa 3. babám várom és nagyon nehezen bírom már ti hogy viselitek a terhességet? Ki várja még karácsonyra a babát?

Legjobb válasz: A kolleganõm elsõ babáját várja,dec 28ra van kiírva,de reméli meg lesz karácsonyra.:) Õ még nagyon jól bírja, nagyon fel van dobva,élvez minden pillanatot,még dolgozik-azt mondja nem marad otthon,mert unatkozna,majd ha meglesz a bébi. Kitartás neked!

A kolleganõm elsõ babáját várja, dec 28ra van kiírva, de reméli meg lesz karácsonyra.:) Õ még nagyon jól bírja, nagyon fel van dobva, élvez minden pillanatot, még dolgozik-azt mondja nem marad otthon, mert unatkozna, majd ha meglesz a bébi. Kitartás neked!
Volt osztálytársam december 26.-ra várja!!!
Én dec. 17-re vagyok kiírva, úgyhogy nagyon remélem, hogy a karácsonyt már együtt töltjük otthon! Nekünk elsõ babánk lesz és még nagyon jól bírom, szerencsére eddig elkerültek a kellemetlenségek! De két gyerek mellett elhiszem, hogy nehezen viseled, nem lehet könnyû! De kitartás :)
A kérdező hozzászólása: a 2 fiú már nagy 13 és 11 évesek ennyi év után olyan mintha most várnám az elsõ babám
én is karácsonyra várom, de legkésõbb dec.19-én szülünk:) progis császárral. Nagyon nehéz már, van egy 21 hónapos fiam itthon. Rettenetesen ég a gyomrom, éjszaka fenn voltam, mert azt hittem, összehányom magam:( A fiammal csak este égett a gyomrom, ezzel a kiscsajjal meg egész áldott nap. Már nem nagyon bírok semmit, mikor viszont kedvem volna, nem tudom, nem érzem, hol a határ például cipekedésben. Már várom a végét. Egyébként minden nap pánikolok, hogy még a 38 hetet sem fogom kibírni (a fiam ennyire született), vam egy olyan rossz érzésem, hogy hamarabb fog jönni a kiscsaj.
én a másodikat várom és dec 20-ra vagyok kiírva valamikor elég jól viselem de valamikor nagyon várom már hogy túl legyek rajta fõleg olyankor amikor este szinte nem alszok semmit mert ígyse jó úgyse jó itt fáj ott fáj itt nyom ott nyom meg ilyenek
Én dec 27-re vagyok kiírva, szintén 3. baba. Én jól bírom a terhességet, semmi panaszom egy kis gyomorégést leszámítva. Azért már nagyon várom a szülést, és hogy újra babázzunk... A nagyobbik lányom 4 éves múlt október végén, a kisebbik decemberben lesz 2. És a harmadik is lány :D
Én is két kicsi mellett várom a harmadikat- bár én február közepére. 3 és másfél évesek a fiuk és a harmadik is fiu! :) Nem mondanám könnyûnek, fárasztó, de örülök, hogy így van! :)
Én hallottam már ilyet! Nekem sokan mondták mikor terhes voltam, hogy ne szedjek sokáig vitamint mert nagy lesz a baba!
osztom azt a véleményt hogy nincs szükség terhes vitaminra 2 gyermekem van mindkettõ egézséges pedig mindkettõt 30 felett szültem kis odafigyeléssel a táplálkozásban és nem lehet baj
Hogy ez mekkora hülyeség... én még mindig szedem, most vagyok 35 hetes és nem nagy a baba, hanem teljesen átlagos. Sokan cáfolják már ezt a vitamintól nagy lesz elméletet. Czeizel Endre szerint is max. 300 grammal lesz nagyobb, ami lényegesen kisebb "baj", mint egy esetleges rendellenesség, pl. a jódhiányból következõen.
Nekem ezt a másikra mondta a doki, hogy ugye nem szedek Elevitet? Mondtam még a másikat sem. Erre mondta, hogy helyes. Vasat szedtem, C-vitamint, a magnézium tabiktól kivert a víz, azt nem is szedtem... :(
Olvastam valahol, hogy többet között azért találták ki a terhes vitaminokat, hogy óriásbébik szülessenek. Nem hülyeség.
Mostmar tenyleg szornyu olvasni a sok butasagot... A dokinak, hogy lesz penze a recept nelkul kaphato vitamin bogyokbol??? Nem olyan gonoszok ezek a dokik hogy sok vitamint beszedetnek velunk azert mert szart se er, de viszont penz... Recept nelkul hogy??? A folsav is recept nelkuli... A doki a recept utan kap x szazalekot. Gyermekorvos vendegem magyarazta ezt el. + alap fizujuk van amit az onkormanyzat felajanl. De ahhoz hogy nalunk praxist vezessen az elodjetol a jogot at kell vasarolni x millioert. Ez nalunk igy mukodik. Ezzel az x millioval felel a praxisaert. A dokinak veny nelkuli szarokbol nincs penze. A gyartonak igen... Nem szedek vitamint, de nem azert hogy csunya gonosz gyartonak ne legyen penze... Vagy mert " hulyeseg" mert ugyse hat... Dehogynem es nem csak az elso 12 hetben...
Ja és nálunk is csak a 12. hétig ajánlják a dokik, de ha utánaolvasol ott is le van írva, hogy a 12. hét után már nem segít a babán, maximum rajtad. Nem vagyok ellene, én is szedtem a Gravidát, de amikor mondtam a dokinak, hogy nem bírom szedni, mert kihányom, azt mondta nem baj, már úgy sincs semmi értelme.
Hát az érdekes, mert nálunk pl. a védõnõnek a terhesvitamin gyártók finanszírozzák a külföldi utazgatásaikat. Szórólapot, mintaterméket osztogat, hidd el nem ingyen. De nekem mindegy, aki akarja szedje, baja nem lesz tõle.
Bizonyított tények hegye. Csak mert te azt mondod? Na ne már. Nyilván aki szedte az megpróbálja magát megnyugtatni, hogy nem volt felesleges. Azért ajánlja a sok orvos, mert ebbõl van pénze! A bizonyított tényeket pedig a terhes vitamin gyártó cég kutatói bizonyították, nem fogják azt mondani, hogy ez hülyeség, felesleges, mert nekik is ebbõl van pénzük. Persze, ártani nem árt, de a 12. hét után semmire nem jó, mivel a súlyos rendellenességek már kialakultak eddig, ha lesznek. A 12. hét után már hiába szeded, ha baj van akkor már baj van, ha nincs, már nem is lesz.
"Tulajdonképpen anyáink, nagyanyáink idejében nem voltak ilyen vitaminok, mégis egészségesen hoztak minket a világra. :) " Tulajdonképpen nagyanyáink idejében sem volt ultrahang, mégis egészségesen hoztak minket világra :) Akkor kedves kérdezõ, ugye te sem jársz el ultrahangra, semmilyen egyéb vizsgálatra, sõt, semmi olyan modern, ördögtõl való huncutságot sem veszel igénybe, mint pl. mosógép, eldobható pelenka stb stb? :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat! :) Tulajdonképpen anyáink, nagyanyáink idejében nem voltak ilyen vitaminok, mégis egészségesen hoztak minket a világra. :)
Szia!"relative Téraránytalanság miatt" nem tudtam megszulni a Fiam ez van a zaronkon. Mikor megszuletett a fiam masnap kaptam kezbe es a feje tiszta veralafurasos volt, parom mutatta az elotte ejjel keszult kepeket es a feje a csucsfejek cimu filmre hasinlitott (mint egy vakumos baba) csak neki a csucs egy ilyen vizes odema volt. azt mondta a csecsemos, hogy a fajasok alatt ahogy preselodott lefele a csont "torte" a fejet... Nem lett bajunk, de en hetekig nagyon szarul ultem, alltam... A szemerem csontom es a farcsontom iszonyatosan fajt. Allitolag ilyenkor van az hogyha ne adj isten lecsuszott volna a szulocsatornaba es nem bir kibujni eltorik a vallat... Nem tudom ilyen tenyleg letezik-e de budos nagy panik lett mikor szoltam hogy torik a csontom. Minden fajas alatt olyan volt mintha a szemerem csontom szakitanak ki. Eloszor azt hittem normalis es csak tagulok... En is ugy tudom, hogy folsavat kell szedni hogyha egyebb vitamint nem szedsz... Es a verkepzeshez is hozzajarul amivel en amugyis eleg csovesen allok, azt mondjak hogy a terhesseg alatt tuti befuto vagyok egy transzfuziora...
Azért ajánlja a gyártó, hogy minél többet vegyél belõle. Egyedül a folsav szedése fontos a terhességnél. Ezek a vitaminok csak arra jók, hogy mindenbõl több legyen a szervezetedben. A baba úgyis elveszi magának tõled, ami kell neki, terhes vitaminok nélkül is. Ha ezektõl több van benned, többet vesz el, ezért lesz nagyobb súlya. Arra jók ezek, hogy te ne legyél rosszabbul, ne szenvedj hiányt a baba miatt. Terhesség elõtt teljesen felesleges szedni, az elsõ 12 hét után szintén teljesen felesleges. Csak hát a gyártónak ebbõl van pénze.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló!A dokimnak sansza nem lett volna megsérteni, ugyanis már 2 hete megbeszéltük(az én felvetésemre)hogy addig is, , amíg meglesz a terheléses vérvétel eredménye, visszaveszek a szénhidrát bevitelbõl.A folsavval kapcsolatos infód is megdöbbentett, (mert tényleg mindennek alaposan igyekszem utánajárni)azt gondoltam, hogy végig nagyon fontos a terhesség alatt. 14es válaszoló!Akkor Téged is jól beparáztattak.Lehet hülye kérdés:de ugye ténylegesen nem törte szét a babád a medence csontodat??? Ezt az "ideális hízásos" dolgot nem igazán értem, mert ugye ez testalkattól is függ.Van, akinek 12 hetesen is óriási hasa van, és van, akinek a végén is alig van valami.Én személy szerint az elsõ 8 hétben csúsztam meg, egyszerûen nem tudtam kontrollálni, olyan éhségrohamok törtek rám, hogy úgy éreztem:mindjárt elájulok és evés után sem éreztem magam jóllakva.
Lehet a dokid nem akart megsérteni és arra célzott, hogy ideje visszafognod az evést, márha tényleg annyit híztál. Ha sokat eszel akkor nincs szükésged terhesvitaminra valóban. az meg hogy folsavat írt fel megint egy baromság mert a folsav szedése teherbeesés elõtt 3 hónappal és a megtermékenyüléstõl számított 17. napig szükséges, onnan már felesleges...
En femibiont szedtem + magneb6 3*2 es a 42 hetre mertek 5 kilot azt hittem elsirom magam azt mondtak combcsont alapjan 60 centi lesz a fiam... Latvanyossag voltam a korhazba az utolso vizsgalatomnsl az osszes osztalyos orvos bent volt valami egyetemi magantanar vizsgalt aki az atyauristent jelentette naluk... A csaszar mutetemnel 14 ember volt ben abbol 4 csecsemos mert ilyen lobebi mar reg szuletett ed ha komplikacio adodna akkor tudjanak cselekedni rogton... 14 orat vajudtam elotte mert en hul.ye kitalaltam hogy szuljunk huvelyin... Aztan ereztem hogy a gyerekem szettori a medence csontom... Mire megszuletett csak 4310 volt es 58 centi... Igy se lett kicsi de most inkabb csak folsavat szedek es a vitamint megoldom a gyumikbol... En 20 kilot hiztam az elsonel most 10 hetes vagyok 3 kilo lement...
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Nagyon örülök, hogy válaszoltál!Én személy szerint "felfelé" pontoztalak. :) Én 38 éves vagyok, elsõ terhességem.Az eredményeim(vér, vizelet, EKG, UH, magzati szívUH)olyan tökéletesek, mint 20 évesek sem voltak!!!Pont ezért tettem fel a kérdést egyébként, mert azt gondolom, hogy ez nagyrészt a terhesvitaminnak köszönhetõ és nem tudom, abba merjem-e hagyni.Te hány éves vagy?
Én az ilyen vitákba bele sem szállok, most is le lettem pontozva, csak mert a kérdésedre válaszoltam. Aki akarja szedje, aki meg másféle módon viszi be, az vigye be úgy. Nem terhesvitaminnal vittem be a vitamint a szervezetembe, de a doki ugyanazokat felírta, más formában. És teszem azt aki szedi, honnan tudja mit raknak még bele? Mindegy is... A babámnak semmi baja a hasamban, mert nem szedem az annyit reklámozott "vitaminokat" :)
A kérdező hozzászólása: Ha mindenkinél máshogyan mûködik ez, akkor mire alapozza a doki?Nem is értem.Én is olvastam rémtörténeteket arról, hogy a terhesvitaminok óriási babákat eredményeznek.De gyakorlatilag már terhesség elõtt 3 hónappal, és egészen szoptatásig javasolja a gyártó.
Végig szedtem vitamint, vasat és magne b6ot. Nekem ismerõsök rémisztgettek, hogy mekkora lesz a gyerekem. 20 kg-t híztam a babával. 3580 grammal és 55 cm-vel született meg a fiam, és a kórházból -14 kgvel jöttem haza. Nekem 2 orvosom volt. Az egyik azt mondta, hogy sok a 20 kg hízás, a másik nem foglalkozott vele... Ha gondolod kérdezd meg a védõnõt, õ mit tanácsol, esetleg másik orvos tanácsát is kérd ki.
A kérdező hozzászólása: Magne B6-al nincs problémám, mert 11 hetesen ügyeleten kötöttem ki nagyon erõs vérzéssel és akkor javasoltak napi 3x1et.Késõbb volt 1 alkalommal barnás folyásom és akkor meg is emelték 3x2re.Nem fáj a hasam, nem keményedik, minden ok.Tegnap azt mondta a doki, mikor döbbenten néztem rá, hogy a baba ilyenkor már teljesen ki van fejlõdve és már csak nõnie kell.Bevallom, kicsit lelkiismeret furdalásom van, mintha "elvették volna" a babámtól s vitamint.Persze ezentúl sokkal több vitamint és ásványi anyagot fogok bevinni a szervezetembe.Csak az orvos javaslata furcsának tûnik.
A kérdező hozzászólása: Tök megijedtem, mondjuk valóban nagyobb a fiam súlya az ilyenkor szokásosnál állítólag, és én is elég sokat híztam.A Magne B6-ot szedhetem ugyanúgy de felírt a doki folsavval kombinált vas tablettát.
Egyik vitamin sem fontos, míg nem hiányzik. Vagy tudjuk a a bevitt táplálékkal pótolni, vagy nem. Nem tudom mit tennék akkor, ha mondjuk valamilyen vitaminhiány vagy ásványi anyag hiány miatt baj lenne, és én tehettem volna ellene, mondjuk szimplán egy magzatvédõ vitamin szedésével. Hallottam errõl a "túl nagy lesz a baba" teóriáról. Gravidát szedek én is. 24 hetes kismama.

Eléggé fáj a hasam alja, pláne ha sokat ülök. Ez természetes? 23 hetes vagyok, és elég nagy a pocakom, de mégi aggódom, hogy mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Probalj olyan poziciot felvenni, ami kenyelmes, tegyel a hatad moge parnat es figyelj ra, hogy ne nagyon nyomd meg a pocid. Amint teheted, helyezd magad vizszintesbe, vagy allj fel gyakran es setalj, meg ha csak par percre is. Gonodolom ulo munkat vegzel, azert ulsz sokat?

Probalj olyan poziciot felvenni, ami kenyelmes, tegyel a hatad moge parnat es figyelj ra, hogy ne nagyon nyomd meg a pocid. Amint teheted, helyezd magad vizszintesbe, vagy allj fel gyakran es setalj, meg ha csak par percre is. Gonodolom ulo munkat vegzel, azert ulsz sokat?
A kérdező hozzászólása: Már nem dolgozom, veszélyeztetett vagyok. Csak olyan kõkemény izomlázat érzek, és így estére már a fürdõkádba sem tudok belépni segítség nélkül. Igaz, hogy sosem tornáztam kislány korom óta fel voltam mentve, ezért gondoltam, hogy kicsit nekem nehezebb lesz. Na de ennyire? Ha pedig nem akkor mitõl lehet még? Köszönöm a választ!
Szia! Én 24 hetes vagyok, és ha sokat ülök, vagy mászkálok, akkor nekem is fáj a hasam alja, szerintem attól van, hogy nõ a baba, meh a méh tágul. Olyan, mintha le akarna szakadni a hasam, akkor enyhül ha lefekszem. Nekem is nagy a pocakom, mindenki el van halva, mekkora. De ha nagyon aggódsz, kérdezd meg az orvosod.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!