Találatok a következő kifejezésre: 23 hetes és egy hete (5 db)

23 hetes vagyok és egy hete olyat érzek időnként, mintha elkezdődne a menzeszgörcsöm. Nem görcsölök, csak hasonló érzés és nincs folyásom sem. Ez normális?

Legjobb válasz: Ha közben kemény lesz a hasad is, akkor az méhösszehúzódás. Mindenképpen említsd meg a nõgyógyászodnak!

Ha közben kemény lesz a hasad is, akkor az méhösszehúzódás. Mindenképpen említsd meg a nõgyógyászodnak!
Nem biztos, hogy méhösszehúzódás. Nem kell aggódnod és amíg nincs vérzés, vagy olyan erõs görcs ami nem múlik el, addig nem kell az orvoshoz futni. A méh dolgozik, növekszik, a szalagok nyúlnak, a pici rugdos mindenfelé. Ezek mind járnak kissebb görcsökkel és ez így normális. Gratulálok a babához! :)

23 hetes vagyok ma az uh-n az orvos 52mm-es BPD-t mért és a papírra azt, hogy 21 hetes terhesség, a magzati hétnek megfelelően legalább egy fél centiméterrel nagyobbnak kellene lennie a BPD-nek. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36,5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama

Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36, 5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató szavakat!
Sziasztok! Az elsö válaszoló vagyok! Bocsi, igazatok van. Szóval a fejnek a kerülete (ahogy ezt már születéskor mérni szokás). De azért köszi, hogy így is megértettetek.
Az elõzõ hozzászólónak: 36, 5 cm-es fejátmérõjû újszülött? Én 28 éves vagyok és csak 24 cm-es a fejátmérõm... Nem tévesztetted össze a fej kerületével?
FEJKÖRFOGAT

Egy héttel kisebb a babám mint kellenne ezt a genetikai ultrahangon mondta a doki, nem írta át a szülés idõpontját és el is felejtettem rá kérdezni, aki volt igy a kiirt idõre jött a baba? 23 hetes kismama

Legjobb válasz: Ne aggód úgyis akkor jön amikor akar.Én mind a 3 gyermekemet 41 betöltött héten szültem.Egy hèt ide vagy ada nem számít.Nem tudják annyira pontosan kiszàmolni.

Ne aggód úgyis akkor jön amikor akar.Én mind a 3 gyermekemet 41 betöltött héten szültem.Egy hèt ide vagy ada nem számít.Nem tudják annyira pontosan kiszàmolni.
Ilyen fiatal korban gyorsan behozzák a lemaradást, pláne hogy csak hozzávetõleges adatok a referencia értékek is. Lehet 32 hetesen egy héttel nagyobb lesz, mint az átlag baba. Mivel elég ritkán jönnek idõre a babák-napra- lényegtelen az a pár nap. Vagy van vmi programod?:)
En 10 nappal vittem tul. Mindig azt mondtak, hogy szabvany gyerek, 3kg feletti lesz, erre 2, 8 lett. Nem lehet adni ezekre az ertekekre.
Nekem is pont egy héttel volt kisebb ilyenkor a babám, a végén 4héttel volt kisebb mint kellene (bár nemtudom, hogy mihez viszonyítottak, mert ismerõsömnek is pont ekkora babája született és neki nem mondták, hogy kisebb mint kéne. 2700grammal született). Végül megcsászároztak, mert nem akart megszületni, nem indult be a szülés!
Nekem vegig azt mondtak, hogy kicsi babam lesz, a 30. het korul mar 2 hettel volt kisebb, mint a "kivanatos". Vegul 3 nappal a kiirt utan szuletett a lanyom, 3330 grammal, 54 centivel, ugyhogy teljesen normalis meretu baba lett, es a szules idopontja sem tert el nagyon a kiirastol. A szules idopontjat meg UH alapjan szerintem ritkan valtoztatjak, a terminus az utolso menstruacio elso napjatol szamitott 280 nap. A babak nem egyforma utemben fejlodnek, konnyen lehet hogy par het mulva mar nyoma sem lesz "lemaradasnak". :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, meg nyugodtam:-), igazából csak egészséges legyen semmi más nem számit!
Mindkét gyerekem a 24. héttõl kisebbnek lett mérve a BPD alapján. A combhossz meg elkezdett a koruknál nagyobb lenni. A végére DPD -3 héttel, combcsont +2 héttel tért el. Idõre születtek 3.5 kilóval, 53 és 55 centivel. Fejkörfogat 34 cm átlagos, de a lábuk tényleg hosszabb az átlagnál.
Szia! Szerintem említsd meg, bár kétlem, hogy komoly baj lenne. De biztos ami biztos. :) Jó baba várást!
Én is 23 hetes vagyok. Ha ülõk (fõleg ha picit görnyedten), akkor én is érzem, hogy nyom. Nem fáj, de nyom. A helyzet az, hogy már ugye elég nagy a méh és ami eddig szépen elfért odabent, az mára már nem igazán. Én egyszerûen a babára fognám. De azért megemlítheted a dokinak, ez téged is megnyugtat majd! Minden jót! 23 hetes kismami
Nyugi az a babád lesz. Nekem is szokott lenni és amikor benyomom visszahúzza. 36 heteske.
A kérdező hozzászólása: BPD az fejszélesség, a két halánték közötti távolság, tehát fültõl fülig.
nem hiszem h nagy lenne a feje, hiszen akkor az uh ép 25 hetes terhességi kort írt volna ki, szerintem az oldal ahol megnézted, egy átlagos fejméretet írt, néhány millis eltérés nem egyéni adottság is lehet. A bpd a két halánték közötti fejátmérõt jelenti, ahogyan írtad:) 26 hetes
Ha jól olvasom, mindössze egy hét a különbség, az semmi, nyugodj meg.ha baj lenne, mondták volna.(nem fültõl fülig hanem homloktól tarkóig)
A kérdező hozzászólása: Koszonom!
Bocs akkor tévedtem, de akkor sem rossz a méret :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!