Találatok a következő kifejezésre: 23 hetes és (148 db)

Van olyan kismama aki terhességi hypertoniás lett 23 hetesen, és utána toxémiás is?

Mikor szültetek? Kellett speciális intézménybe mennetek?

Legjobb válasz: 21 hetesen kezdtem vizesedni, a 24. héten már fehérje is volt a vizeletemben, illetõleg Dopegyttel ment le 145/110-re a vérnyomásom, ami még mindig magas ugye. Állandó ellenõrzés, több vizsgálat, mint általában. 37+6 naposan befektettek, mert már nem használt a Dopegyt, napi 2 nst, 2 naponta uh és flow. Egy rossz nst miatt aztán 38+6-nél indítottak burokrepesztéssel. Szerencsre teljesen egészséges babánk lett, természetes úton hagytak szülni, de közben állandóan mérték a vérnyomásomat és nézték a baba szívhangját. Mindenképp foglalkozni kell a dologgal és komolyan kell venni, itt volt egy kismama, aki toxikózis miatt a 28. héten szült. Mindjárt megkeresem a linket.

21 hetesen kezdtem vizesedni, a 24. héten már fehérje is volt a vizeletemben, illetõleg Dopegyttel ment le 145/110-re a vérnyomásom, ami még mindig magas ugye. Állandó ellenõrzés, több vizsgálat, mint általában. 37+6 naposan befektettek, mert már nem használt a Dopegyt, napi 2 nst, 2 naponta uh és flow. Egy rossz nst miatt aztán 38+6-nél indítottak burokrepesztéssel. Szerencsre teljesen egészséges babánk lett, természetes úton hagytak szülni, de közben állandóan mérték a vérnyomásomat és nézték a baba szívhangját. Mindenképp foglalkozni kell a dologgal és komolyan kell venni, itt volt egy kismama, aki toxikózis miatt a 28. héten szült. Mindjárt megkeresem a linket.
Én nem hogy toxémiás lettem, hanem egy szép kis preklampsziát is kaptam a végére. :( A 20. hét után magasvérnyomás, lassanként jött a vizesedés és a fehérje a vizeletben. Napi 9 vérnyomáscsökkentõvel volt 160-180 a vérnyomásom. Sómentes diéta, ágynyugalom, kórházba utaltak 2* (de mivel ott még csak idegesítettem magam, a helyzet csak romlott), aztán a 37. hét után pár nappal jött a preklampszia és a sürgõsségi császár. Hát senkinek nem kívánom. Ja, én is a rendes kórházba mentem csak, ahol egyébként is szültem volna. Bár nekem a doki már az elején mondta, hogy a vérnyomás miatt tutira nem engednek majd simán szülni. Csak nem nálad is hasonló gond van?
A kérdező hozzászólása: Nekem is haosnló. Múlt vasárnap bementem az ügyeletes kórházba, ahol közölték a fehér köpenytõl magas a vérnyomásom, haza küldtek, aztá egy ismerõs útjûn másik kórházba mentünk, ott benn is tartotak 5 napot, és azóta is 3 szor 2 dopegytet szedek . Egy rettegés az életem, mert mondták túl hamar jött a hypertonia és nem tudják mi lesz ezután, de egynes utam a koraszülés. Örülhetek ha a babát még tudom hordani valameddig.Minden nap vizeletet néznek. Ezen felül 23 hetes vagyok, és nem tudom hol fogok szülni, se dokim semmim. Abba a kórházba ahonnan elküldtek nem akarok vissza menni, rettegek attól a helytõl.

Holnap leszek 23 hetes és megvagyok fázva! A baba ilyenkor elkaphat valamit? Attol hogy én megvagyok fázva neki nem lesz baja, ugye?

Legjobb válasz: Õ védve van,ne aggódj.Viszont a lázra figyelj oda,az neki is árt.Segít neked meggyógyulni a hársfa tea mézzel,sok c-vitamin és sok pihenés.Jobbulást kívánok!

Õ védve van, ne aggódj.Viszont a lázra figyelj oda, az neki is árt.Segít neked meggyógyulni a hársfa tea mézzel, sok c-vitamin és sok pihenés.Jobbulást kívánok!
Dehogy lesz baba! Egyedül ami nem a legjobb neki ilyenkor, ha esetleg magas lázad lenne. Én most láballtam ki 10napig tartó kegyetlen , durva mandulagyulladásból, "megfázásból" amit tuti a páromtól kaptam el, õ volt ilyen beteg, aztán elkaptam tõle. Paracetamolt használtam a lázra, mert a láz többet árt, mint egy szem paracetamol. Na nyilván nem 6marokkal szedtem, hanem maximum kettõt egy nap, egyet a reggeli ébredés utáni iszonyatos órákig tartó lüktetõ fejfájásra, este meg a mindig felszökõ lázamra, hogy éjjelre lemenjen és tudjak aludni. Jó tanács: NeoCitran tilos terhesen, nem a paracetamol-tartalma, hanem egyéb összetevõi miatt, 2 gyógyszertáros sem adott. Maradt a citromos, mézes tea, pihenés, méz nyalogatása köhögésszirup helyett és lázra a paracetamol.
baba = BAJA* Bocsánat, a baba járt a fejemben. :D És jobbulást!

Szerintetek sokat hízok még? A terhességem elején 71 kg voltam, most vagyok 23 hetes és 78kg.

Legjobb válasz: Ha ilyen ütem marad, akkor még 15 kilót saccolok

Ha ilyen ütem marad, akkor még 15 kilót saccolok
Alkati kerdes. En a 23. hetig nem is hiztam. Max az a 2 kilo jott vissza, ami az elejen lement. A java meg most jon. De ezt gondolom te is tudod. Ha konkretat szeretnel, szerintem egy +10 meg benne van.
Még 10-15kg, attól függõen mennyire vizesedsz a végére. Ne aggódj ennyi normális.
Én 25. héten vagyok, -2 kilóban kezdeti súlyomhoz képest. Baba korának megfelelõen fejlett. Diéta miatt, még nem kezdtem el hízni. :) Diabeteses diéta. Még kb ugyanennyi hízás várható nálad, illetve 1-2 kilóval több.
24.hetet töltöm szombaton és én is ennyit hiztam eddig mint Te:) Ha terhelem a lábamat estére vizes nagyon:S Jönnek még a kilók sztem...most már csak hizni fog a baba, szoval még egy ugyanennyi jönni fog, már felkészültem:)
Akkor te még jó is vagy kedves kérdezõ!! Én 78 kilóval kezdtem a terhességet, most 83 kg vagyok és még csak 17+1 hetes vagyok.Nem tudom mennyit fogok még felszedni, de már így is töltött csirkének érzem magam, akit már vihetnének is a vágóhídra.Komolyan egy sertés megirigyelhetne, már vágó súlyban vagyok :/ És én még csak nem is vizesedek, legalább is még nem vettem észre.

23 hetes vagyok ma az uh-n az orvos 52mm-es BPD-t mért és a papírra azt, hogy 21 hetes terhesség, a magzati hétnek megfelelően legalább egy fél centiméterrel nagyobbnak kellene lennie a BPD-nek. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36,5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama

Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36, 5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató szavakat!
Sziasztok! Az elsö válaszoló vagyok! Bocsi, igazatok van. Szóval a fejnek a kerülete (ahogy ezt már születéskor mérni szokás). De azért köszi, hogy így is megértettetek.
Az elõzõ hozzászólónak: 36, 5 cm-es fejátmérõjû újszülött? Én 28 éves vagyok és csak 24 cm-es a fejátmérõm... Nem tévesztetted össze a fej kerületével?
FEJKÖRFOGAT

23 hetes kismamk hogy vagytok? Mennyit hiztatok eddig es mekkora a baboc a pocakban?

Legjobb válasz: Eddig +7kg-nal tartok es a lanykam egy hete volt 518gr.Es a tied? 23+1 hetes km

Eddig +7kg-nal tartok es a lanykam egy hete volt 518gr.Es a tied? 23+1 hetes km
Én 22+5 hetes vagyok, és nagyon jól érzem magam. Eddig 6 kiló van rajtam, de nem értem, hogy hol, mert nem látszik. Csak a pocim gömbölyödik, de az meg nem lehet 6 kiló. :) A babám méretét utoljára a 16. héten saccolták, akkor volt 25 dekás. A 19. héten a genetikain nem mondott becsült súlyt a doki. Ti mentek 4D-re? Ha igen, mikor?
Elõzõ vagyok. Nem 25 dekás volt, csak 15.
A kérdező hozzászólása: Mi mar ketszer voltunk 4d-n.Utoljara a tegnap, 23+4 hetesek vagyunk es a tegnap volt 739 gramm. En mar 8 kilot tettem magamra.Hatalmas a pocakom es hatalmasnak erzem magam is. De amugy jol vagyok.Mar varom a nagy napot, mivel meg van egy kislanyom aki 1 eves 8 honapos es mar kezd egyre nehezebb lenni. Raadasul a tegnap mondta a doki, h melyen van a placentam es, hogy vigyazzak magamra, ne emeljek, ne vegezzek fizikai munkat. Ugyhogy most egy kicsit elvagyunk...De lejar minden egyszer:) Jo babavarast mindenkinek.

23 hetes vagyok és két napja mértem meg magam, és hogyha nem csal a mérleg 7 kg. híztam! Teljesen Kész vagyok! Létezik ilyen?

Az a borzasztó hogy nem is érzem magamon hogy ennyire sokat szedtem volna fel, csak a hasam n?tt.... nagyon ki vagyok borulva, holnap kell mennem a véd?n?höz és félek hogy nagyon lecsesz majd, pedig nem is "zabálok"...Mit csináljak? Fogyókurázzak? Régen bulímiás voltam, félek hogy újra el?jön... :(((

Legjobb válasz: NEEEE! NE Fogyózzál! Az még nem is olyan vészes! Én pont ma álltam mérlegre, 22 hét/9 kg! Na én már aggódhatom! Elsõ babámmal is 23 kg-ot híztam, de nem sokkal a szülés után már csak 4 kg volt rajtam felesleg! Majd lefogysz ha megszülted a babódat! És szoptatás alatt se fogyózzál! Majd utána! Bulémiát meg felejtsd el! Ne is gondolj rá!!!!!! Boldog babavárást! Üdv.: 22 hetes kismama

NEEEE! NE Fogyózzál! Az még nem is olyan vészes! Én pont ma álltam mérlegre, 22 hét/9 kg! Na én már aggódhatom! Elsõ babámmal is 23 kg-ot híztam, de nem sokkal a szülés után már csak 4 kg volt rajtam felesleg! Majd lefogysz ha megszülted a babódat! És szoptatás alatt se fogyózzál! Majd utána! Bulémiát meg felejtsd el! Ne is gondolj rá!!!!!! Boldog babavárást! Üdv.: 22 hetes kismama
Szia szerintem nem kell aggodnod. Én 19hetes vagyok és 4kilónál járok amire azt mondta a védõnõ, hogy egyáltalán nem sok és ügyesen csinálom. A 7 kilóban benne van a baba a magzatvíz a méhed szóval nyugi!!!!!! Én anorexiás voltam elötte és 170cm-hez 67kilóval kezdtem a terhességet nagyon oda figyelek, hogy mikot mit és mennyit. Reggelire ált. gyümölcsöt meg ha ugy van akkor 1 túrórudit eszem ebédre 1 tányér valamit és vacsorára szintén gyümölcs. HIdd el oda lehet figyelni és nem kell kettõ helyett enni. mindig egyél annyit és akkor amikor éhes vagy , én szerencsére kívános sem vagyok. sétálj sokat vagy tornázz lehet jó terhestorna dvd-ket kapni;) Szép babavárást és ne aggodj nagyon jó így ez a 7 kiló;)
Szia! Semiképp sem fogyózzál.Csak figyelj oda az étrendre!De ez egyáltalán nem sok!A terhesség.alatt 25kg hiztam.Még +16 rajtam van, sajnos!De majd egyszer csak eltûnik, most fogyózom, meg sportolok is majd egy kicsit! Boldog babavárást, a babádra gondolj, most Õ legyen az elsõ.
Ha ez megnyugtat rajtam 20 hetsen már +10 kiló volt. Engem az orvos piszkált folyton! Pedig szinte csak gyümölcsön éltem. Igaz abból több kilót megettem naponta! De fogyókúrázni semiképpen ne fogyókúrázz! Én a végén már elengedtem a fülem mellett, hogy mint mond az orvos!
Az a védõnõ kapja be! Ez függ: alkattól, étvágytól, babanövekedéstõl, méhnövekedéstõl, cicinövekedéstõl, vízraktározásról, és a szervezeted riadójától, hogy mikor mit talál jobbnak! Ezt engedd el a füled mellett, én azt hiszem, 20 kiló plusszig nem szólhat senki semmit. 15 kiló az átlag hízás a nagykönyv szerint. Na, és ha rajtad 20 lesz? Az az 5 kiló már semmi, 1 hét alatt le lehet edzeni izommá. Ha van akaraterõd, ne félj a számoktól, pláne egy csacsogó védõnõtõl, aki mondja a szöveget, mintha beakadt volna a szalag! :) Fel a fejjel, a babád és a boldogságotok a lényeg! A szervezet pedig tudja, mit csinál, nagy fõnök õ, nagyobb, mint gondolnánk!
A kérdező hozzászólása: rosszul írtam ki... 64 kg val kezdtem, és most vagyok 73 .... Amikor egy hónap alatt híztam két kilót a védõnõ jóformán leb..tt, hogy hááát az nagyon sok és hogy egy hónapban egy kiló a jó!! és beírta a kiskönyvembe már akkor hogy "DIÉTA".... most másfél hónap alatt jött rám 6 kg...:(
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi lányok mindenkinek, iszonyú jó érzés hogy lelket öntöttetek belém! Boldog baba várást, és babázást kívánok mindenkinek!

23 hetes terhes vagyok gyakran érzek menstruácios fájdalmakat és a derekam is fáj. Másnál is előfordul? A válaszokat köszönöm. Boldog és gondtalan babavárást kivánok minden kismamának!

Legjobb válasz: Nekem is fajt es surun voltak mehosszehuzodasaim is. Felhivtam az orvosomat es azt mondta hogy surgosen latnia kell nehogy nyiljon a mehszaj. Megnyugtatott hogy a mehszaj zarva van es kaptam gyogyszert (antibiotikumos kupot) amit akkor kell csak hasznaljak ha menstruacios fajdalmakat erzek. Szolj az orvosodnak mert nem termeszetes ez a fajas a terhesseg 23 heteben sott koraszules jele lehet. Addig amig nem lat doki nyomas az agy es lustizzal egesz nap. Boldok babavarast kivanok Udv. 28 hetes kismama

Nekem is fajt es surun voltak mehosszehuzodasaim is. Felhivtam az orvosomat es azt mondta hogy surgosen latnia kell nehogy nyiljon a mehszaj. Megnyugtatott hogy a mehszaj zarva van es kaptam gyogyszert (antibiotikumos kupot) amit akkor kell csak hasznaljak ha menstruacios fajdalmakat erzek. Szolj az orvosodnak mert nem termeszetes ez a fajas a terhesseg 23 heteben sott koraszules jele lehet. Addig amig nem lat doki nyomas az agy es lustizzal egesz nap. Boldok babavarast kivanok Udv. 28 hetes kismama
Szia! Azért ne ilyedj meg. Persze mindenképp beszélj majd a dokival, de én pl. 8 hónapig éreztem minden "aktuális" menstruációt. Ha sokat sétáltam, vagy megerõltettem magam akkor is görcsöltem. Olyankor egy mgb6-ot bevettem és teljesen elmúlt. Boldog babavárást! 3 hónapos fiúcsak anyukája

Ha 25 hetes és 3 napos terhes vagyok, akkor 23 hete és 3 napja fogant meg a kisbabánk?

Legjobb válasz: Szia! Amennyiben a peteérésed, pont a menstruációd kezdete után volt 2 héttel, és pont akkor fogant a babád:) Üdv, egy 23 hetes kismama

Szia! Amennyiben a peteérésed, pont a menstruációd kezdete után volt 2 héttel, és pont akkor fogant a babád:) Üdv, egy 23 hetes kismama

23 hetes terhes vagyok és az éjjel alig tudtam aludni annyira fáj a fülem. Mit lehetne rá használni? A meleg sót próbáltam, de semmit sem segített.

Legjobb válasz: Szia!Én is 23 hetes vagyok ugyan ilyen problémám nem volt de én azt javasolom hogy menj orvoshoz mindenkinek márt adnak inkább kérdezd meg a dokid :)

Szia!Én is 23 hetes vagyok ugyan ilyen problémám nem volt de én azt javasolom hogy menj orvoshoz mindenkinek márt adnak inkább kérdezd meg a dokid :)
A kövirózsa levét is szokták fülbe csepegtetni ilyen esetben.

Tegnap valószínüleg rosszat ehettem. Egész este ment a hasam(nagyon), és görcsölt is. Aztán éjjel már nem volt gond. Nem lehet semmi baja a kisfiamnak, ugye? 23 hetes vagyok

Legjobb válasz: Ha azóta nincs semmi görcs, vagy vérzés, akkor nem hiszem, hogy baj lenne. Gondolom 23 hetesen már szoktad érezni a mozgását. Ha ma is érzed, akkor biztos jól van.

Ha azóta nincs semmi görcs, vagy vérzés, akkor nem hiszem, hogy baj lenne. Gondolom 23 hetesen már szoktad érezni a mozgását. Ha ma is érzed, akkor biztos jól van.
igazából, ha hasmenésed volt, akkor a gyomrod görcsölt, nem? biztos nincs baja a babának. boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Érzem a mozgást, ficereg ma is.. És igen, nyilván a gyomrom görcsölt, de rettenetes érzés volt..
A kérdező hozzászólása: Egyébként köszönöm!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!