Találatok a következő kifejezésre: 22 hetes vagyoki, és naponta (4 db)

Gond, ha nem mindennap veszem be a terhesvitamint? 22 hetes vagyok és Femibiont szedek. Általában két naponta szoktam. Eszem mindennap gyümölcsöt, ha többet akkor aznap nem veszem be a vitamint.

Legjobb válasz: Egyáltalán nem probléma, heti 2-4 szem elég bõven, fõleg ha a táplálkozásra is oda figyelsz. Van aki egyáltalán nem szed vitamint és még is makk egészséges babája születik. Ez nem antibiotikum amit órára pontosan kell szedni, csak vitamin, hogy a szervezeted kicsit könnyebben viselje a terhességet.

Egyáltalán nem probléma, heti 2-4 szem elég bõven, fõleg ha a táplálkozásra is oda figyelsz. Van aki egyáltalán nem szed vitamint és még is makk egészséges babája születik. Ez nem antibiotikum amit órára pontosan kell szedni, csak vitamin, hogy a szervezeted kicsit könnyebben viselje a terhességet.
Én soha nem szedtem, az orvosom nem támogatta, mi sem. 32 hetesen 2, 3 kilós a gyerkõc és gyönyörûen fejlõdik. Ami igazán fontos a terhesvitaminból: vas, kalcium és a magnézium. Ezekbõl viszont nincs elég a terhesvitaminokban - szedsz ezekbõl extrán?
Én sem szedtem egy szemet sem lányom közel 4 kilóval született azóta sincs semmi baja :)
Én is femibiont szedek és én is 2 naponta.
Szerintem is elég heti 2-3 szem, nekem iszonyat fejfájásom van tõle, én nagyon változatosan eszem, kecskehústól, csirkén át, fõleg otthon készített ételeket, rengeteg zöldséget, tejet stb. Szerintem nem szabad ezeket a vitaminokat túlzásba vinni, nekem szinte húzza össze az ereket a fejemben :( 12 hkm

22 hetes kismama vagyoki, és naponta 5-6 magne b6-ot szedek, mert keményedik, szúrkál a hasam. Nem sok ez?

A doki azt mondta, 6ig elmehetek.

Legjobb válasz: A max. adagja ha jól tudom napi 3x2 (ez van a betegtájékoztatóban is). Hogy szurkál a hasad, az természetes, hiszen nõ a méhed! Keményedés ellen még jó sok pihenéssel tehetsz a magnézium mellett!

A max. adagja ha jól tudom napi 3x2 (ez van a betegtájékoztatóban is). Hogy szurkál a hasad, az természetes, hiszen nõ a méhed! Keményedés ellen még jó sok pihenéssel tehetsz a magnézium mellett!
Elmehetsz, de annyira felesleges azt a drága valamit szedni....én most 30 hetes vagyok és volt hogy már a 6 sem volt elég.Vettema béres magnéziumot.Abban is van b6 vitamin, 1500 ft, 100 db van benne és ne kell csak napi 1.Arr figyelj oda hogy a vas elõtt vagy után 3-4 ótával vedd be mert a vas hatástalanítja a magnéziumot, és fordítva.( ezt orvos mondta).Remélem segítettem. További boldog babavárást.
Szia.Én is a béres magnesium+b6-ot ajánlom, vagy a béres egészségtárnak is van ugyanez.Mindkettõbõl elég napi 1.Ezek 250 mg-osak, a magne b6 pedig 48mg-os (1 tabletta).Ezért kell többet bevenni.Ezért drágább. Boldog babavárást! 17 hetes kismami
Én is a Béres Magne B6-ot ajánlom, aból nem kell csak 1 egy nap, a mási fajtából viszont beszedhetsz egy marékkal is és nem használ. Én is at ajánlom, hogyha szedsz valamilyen terhes vitamint (Elevit, Gravida ...) akkor az után vedd be 1-2órával. Én azt vettem észre ha késõbb veszem be, akor keményedik be a hasam. Olyankor nincs mit tenni, le kell pihenni! 19 hetes kismami

Magnéziumot meddig és mennyit lehet szedni? Naponta egy 250-es Bérest szedek, a terhesség eleje óta. Most vagyok 22 hetes.

Legjobb válasz: Szia! Én szintén napi egy bérest szedek a kezdetek óta. Nekem azt mondta a doki, ha esetleg keményednék lehet napi 2 szemet nyugodtan. Egyébként én úgy tudom a 36. hétig lehet szedni folyamatosan. Inkább majd most lessz rá szükségünk a keményedések kivédése miatt. üdv: 21 h km

Szia! Én szintén napi egy bérest szedek a kezdetek óta. Nekem azt mondta a doki, ha esetleg keményednék lehet napi 2 szemet nyugodtan. Egyébként én úgy tudom a 36. hétig lehet szedni folyamatosan. Inkább majd most lessz rá szükségünk a keményedések kivédése miatt. üdv: 21 h km
Én végig szedtem 2-3-at naponta.
27 hetes vagyok és napi 350 mg magnéziumot szedek egyelõre. Szerencsére nem nagyon keményedek még, ha elkezdõdne, akkor emelem az adagot. Én úgy tudom, hogy a napi 1000 mg feletti már nem túl jó. Szóval ha nincs panaszod, akkor ez a napi 250 bõven elég, hogy lehessen majd hova emelni az adagot késõbb.
szia! Én is Béres MgB6-ot szedtem, max napi 450-500mg a megengedett, szal napi 1 okés, de ha keményedsz, vagy nagyon görcsönek a lábaid akkor nyugodtan 2 db is mehet. Most léptem a 37 hétbe, és most azt mondta a doki, hogy hagyjam abba, mert túlhordás is lehet tõle, de ha fáj a lábam, akkor egy felet kapjak be azért... Minden jót! 37 heteske
Csajok! A Magnézium pezsgõtabi is jó? 8+1 km. (magne b6ot mondott a dokim, de most látom, hogy magn. (c vitaminos) pezsgõtabim van.
Persze a pezsgõtabletta is jó. Én Mg+ Kalciumost iszok. Viszont arra figyelj, hogy nagyon sok folyadékot igyál, mert állítólag vesekövet okozhat a pezsgõtabi az arra hajlamosoknál.
Igen jó a pezsgõ is, de azért jobb a tabletta, ha ez elfogyott, mert egyszerûbb olcsóbb. Amúgy minden vitamin mellé sokat kell inni, a vesekõ miatt. Ja, és a mennyiségre figyelj, mert ha kevés, akkor semmit nem ér, ha sok, akkor meg árthatsz vele. A MgB6 nagyon drága, és sokat kell belõle bevenni, azért is szedem a Bérest.


22 hetes kismami vagyok. Árt a babának, ha naponta többször megyek WC-re nagydolog ügyben, és elég laza is?

Legjobb válasz: Szia, szerintem inkább örülj, mert sok kismama pont az ellenkezõjére panaszkodik... Nem hinném, hogy ettõl bármi baja is lenne a picinek..ezzel nem lehet ártani neki.

Szia, szerintem inkább örülj, mert sok kismama pont az ellenkezõjére panaszkodik... Nem hinném, hogy ettõl bármi baja is lenne a picinek..ezzel nem lehet ártani neki.
Szia, de jó neked:) de most komolyan én örülök ha 2 naponta egyszer sikerül..annak ellenére hogy igyekszem rostosat enni, biztos jó az anyagcseréd!
A kérdező hozzászólása: Guttalax cseppet szoktam inni, lehet az lazítja így meg sõt tutti. A dokim azt mondta lehet, így legalább nem marad bent méreganyag. Csak attól tartok marad-e bent elég tápanyag a picikémnek?
Nekem is kétszer-háromszor kell menni a wc-re. Én bizony 1-2 liter tejet iszom naponta és ha van otthon joghurt, vagy tejföl, azt is befalom. Ezek megteszik a hatásukat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!