Találatok a következő kifejezésre: 22 hetes vagyok. Normális (28 db)

Másnak is fáj (t) a bordája? 22 hetes vagyok, a terhességi koromhoz képest nagy pocakkal. Mostanában, főleg evés után olyan érzésem van, mint ha a belsőségem nyomná kifelé a bordáimat. Ez normális? Mi okozza?

Legjobb válasz: Szerintem normális, vagyis velem is így van, én 23 hetes vagyok. Babáink csinálják a helyet maguknak:), láttam egy képet, hogy hová kerülnek a belsõ szerveink a terhesség során....elképesztõ.

Szerintem normális, vagyis velem is így van, én 23 hetes vagyok. Babáink csinálják a helyet maguknak:) , láttam egy képet, hogy hová kerülnek a belsõ szerveink a terhesség során....elképesztõ.
A kérdező hozzászólása: És Te tudod csillapítani valamivel?
Nekem is ugyanígy van, ha sokat eszem.De ha sokszor eszel keveset, elkerülheted az ilyen problémát. 23hetes pocakos

22 hetes vagyok és időnként nagyon fáj a derekam és a hasam. Ez normális?

Most például alig bírok ülni a munkahelyemen, annyira fáj a derekam. A hasamban inkább tompa fájdalmat érzek, nem görcsöt.

Legjobb válasz: Igen ez normális,ne aggódj.Én 27 hetes vagyok és ezek a tünetek vannak rajtam,sokszor alig tudok feküdni is.

Igen ez normális, ne aggódj.Én 27 hetes vagyok és ezek a tünetek vannak rajtam, sokszor alig tudok feküdni is.
Bizonyos mértékig normálisnak tekinthetõ, mert folyamatosan nõ a méh. Még nincs erõsebb görcs nem hiszem, hogy baj lenne. Egyébként lehet az üléstõl is ilyen fájdalom.
A sok ülés gondolom.Derékfájás nekem is van, de a hasfájás a sok üléstõl van valószínüleg.Nem lenne jobb otthon?
én 20 hetes vagyok de sajnos én is érzem ezket a rossz dogokat..nem vagy egyedül..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Még egy ideig muszáj dolgoznom a pénz miatt, de amikor csak lehet hazamegyek korábban. Eddig minden rendben volt a babával, remélem ezután sem lesz semmi baj!
Szia! Én a 15. hétben vagyok de már nekem is elkezdett fájni a derekam , meg a hasam a sok üléstõl:(próbálok minnél többet mászkálgatni az irodák között meg csak ugy kiegyenesedve ülni..de érzem egyre nehezebb pedig elterveztem hogy a 6. hónapig dolgozni fogok..hááát nemtudom:)
Teljesen normális, ha fáj a derekad és a pocid. Én is rengeteget ülök a gép elõtt, de úgy segítek ezen a problémán, hogy felteszem a lábaimat és kényelmesen, kipárnázva, hátradõlve ülök. Este megmasszíroztatom a párommal a derekamat és minden nap bekapok 1-2 szem Magne B6-ot (izomlazító hatású).

A 19. hétig 3 kilót híztam, viszont most 22 hetes vagyok, és már 6 kilónál tartok! Nem értem az okát, nem eszem többet, sőt! Leszorítottam csak gyümölcsöt, nestlé fitnesst, és tejtermékeket eszem! Mi történik? Mit tegyek? Vagy ez normális?

Legjobb válasz: Ez teljesen normális, ne aggódj és én a helyedben a megszorítások helyett inkább odafigyelnék arra, hogy mindenbõl vigyek be a szervezetembe, amibõl szükséges. Tehát zöldséget is, fõtt ételt, húsokat, ha nem vagy vega. Nehogy lekorlátozd a táplálkozásodat erre a három féle dologra, amit felsoroltál, még akkor sem lenne jó ötlet, ha nem várnál babát, de most különösen nem szabad egyoldalúan táplálkozni. Az a súlynövekedés teljesen természetes, amirõl beszámoltál. Nekem 15. hétig farkasétvágyam volt, azokban a hetekben mégsem híztam. 18. héttõl viszont alig bírtam enni, a hasam akkor indult növekedésnek, visszamentem dolgozni, rengeteget mozogtam egy nap, ennek ellenére rá négy kiló jött fel az azt követõ öt hétben. Nem ettem többet, nem voltam lusta, de ez nem is hízás volt. Egyértelmûen a baba miatt van. Ez az, amit el kell fogadni és próbáld meg élvezni a terhességedet, mert ebbõl a hat kilóból lesz még 12 is minimum és még az is teljesen normális lesz!

Ez teljesen normális, ne aggódj és én a helyedben a megszorítások helyett inkább odafigyelnék arra, hogy mindenbõl vigyek be a szervezetembe, amibõl szükséges. Tehát zöldséget is, fõtt ételt, húsokat, ha nem vagy vega. Nehogy lekorlátozd a táplálkozásodat erre a három féle dologra, amit felsoroltál, még akkor sem lenne jó ötlet, ha nem várnál babát, de most különösen nem szabad egyoldalúan táplálkozni. Az a súlynövekedés teljesen természetes, amirõl beszámoltál. Nekem 15. hétig farkasétvágyam volt, azokban a hetekben mégsem híztam. 18. héttõl viszont alig bírtam enni, a hasam akkor indult növekedésnek, visszamentem dolgozni, rengeteget mozogtam egy nap, ennek ellenére rá négy kiló jött fel az azt követõ öt hétben. Nem ettem többet, nem voltam lusta, de ez nem is hízás volt. Egyértelmûen a baba miatt van. Ez az, amit el kell fogadni és próbáld meg élvezni a terhességedet, mert ebbõl a hat kilóból lesz még 12 is minimum és még az is teljesen normális lesz!
szerintem igen, ez normális. én épp ma reggel néztem a súlyom(bár ne tettem volna)! 9 kg van rajtam és a 26. hétben vagyok. én sem értem! sokkal kevesebbet ettem egész terhességem alatt mint azelõtt és mégis feljött az a +9kg.nem is látszik meg rajtam, csak a hasam nagy! szóval sajnos bele kell törõdnünk ez normális!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!
Ne aggódj, én sem híztam 20hétig semmit, majd 5hét alatt rámjött 5kg és fogalmam sincs mitõl.Én is rengeteg gyümit eszem , meg joghurtot, tornázok is és még is jönnek a kilók.A védõnõm azt mondta, hogy ilyen tájt megugrik az ember súlya, majd abba marad és újra.Meg, hát a babóca is most kezd el igazán növögetni.4 barátnõm szûlt az idén és mind 20kg hízott, de szépen adják is le.Gondolj bele, alapból szülést követõen lejön vagy 6kg(baba, magzatvíz, méhlepény, stb)Arra vigyázz, hogy ne vizesedj majd, mert az sok kg-t jelent, meg nem is egészséges.Amúgy nekem a pocim nõ nagyon, meg talán egy pici ment a combomra, de nem vészes, nem is hiszik el , hogy már 67kg vagyok. Így hát ne csüggedj, jövõ ilyenkor már újra a régiek leszünk, egy gyönyörû kisbabával. Üdv:26 hetes kismami
A második válaszoló vagyok. Annyit még hozzátennék, hogy tényleg megáll egy pár hétre a súlynövekedés a huszas hetek második felében. Mint már említettem én 18-23 hét között híztam öt kilót, azóta eltelt négy hét és egy deka sem jött rám. Nem kezdek el korán örülni, mert biztos vagyok abban, hogy pár héten belül ismét jön egy hirtelen ugrás, majd valószínûleg pár hétig ismét leáll. Egyébként az egész egyénenként változó, biztosra még majd a 35. hét tájékán sem mehetünk, mert sokan írják, hogy az utolsó néhány hétben nõ leginkább a súly, mert a baba is akkor hízik a legintenzívebben, illetve sok nõnél akkor jön elõ a vizesedés, de elég sokan azt mondták nekem, hogy õk nem híztak már az utolsó hetekben.


22 hetes vagyok. TSH szintem 3.2 lett, annyit mondtak csak jodid 100-at szedjek. Normális ez a szint?

Legjobb válasz: Szia! Én 25.hetes vagyok. Engem is elküldtek TSH-ra,mert a dokim úgy látta,h. duzzadt a pajzsmirigyem. A TSH-val a pajzsmirigy túl-,vagy alulmûködését tudják kimutatni. A normál érték a leleteim szerint 0,4-4,0 mlU/L között van. Szóval a tied ezen belül van, de a felsõ határ közelében. Gondolom ezért javasolták,h. szedj egy kis jódot. Nekem 2,28 volt amúgy. Teljesen jó.

Bizony bizony. A TSH 4-ig jó, de csak annak aki nem akar babát. Babókához 2alá minimum mennie kell. Nálam a pm gond három vetélés után derült ki, pedig a TSHm a "normál" alatt volt 3, 9, mégis baj lett belõle. Három hónap után, euthirox szedése mellett babás lettem. Neked nem kell szedni ?????? Most 23 hetes vagyok. A jódról a 12-ik hétig le voltam tiltva, most viszont szedni kell. Nem azéert mert neked jó lesz, hanem a bébinek. :) Engem is felhomályosított az endokrinológusom, hogy kicsit leront most az állapotomon a jód, de a babának nagy-nagy szüksége van rá! Annyit a jóddal kapcsolatban, hogy szakaszosan kezd el szedni, szoktasd hozzá magad, mert én rögtön bevettem, és egy napig feküdtem, olyan volt mint akit fejbe vágtak, vagy pedig egész éjszaka dorbézolt. :) :)
Szia! Én 25.hetes vagyok. Engem is elküldtek TSH-ra, mert a dokim úgy látta, h. duzzadt a pajzsmirigyem. A TSH-val a pajzsmirigy túl-, vagy alulmûködését tudják kimutatni. A normál érték a leleteim szerint 0, 4-4, 0 mlU/L között van. Szóval a tied ezen belül van, de a felsõ határ közelében. Gondolom ezért javasolták, h. szedj egy kis jódot. Nekem 2, 28 volt amúgy. Teljesen jó.
okés!köszi a tanácsot!
nekem 3, 1 lett a tsh! 4-ig jó!Akkor most hogy is van? Pedig a normál érték között van.Ezt én sem értem.
0, 4 és 4, 0 között jó! Tehát a 3, 1 is. Orvos(és vizsgálat) függõ, h. ki mennyire veszi szigorúan a határértékeket. Van aki nem foglalkozik vele, ha a normálértékek közé esik, de vannak akik már akkor is foglalkoznak vele, ha határérték közeli az eredmény, mint a kérdezõnél is...Ezért javasolták neki a jodidot.
szia nekem pajzsmirigy alulmüködésem van és gyógyszert szedek rá évek óta meg terhesen is. az érték amit irtál nem veszélyes de oda kell rá figyelni a jód nagyon fontos. Nekem hálaistenek végig 1 alatt maradta a szint de neked se kell túl aggódni magad gondolom nézztek ft4 és ft3 értéket is állitólag ahogy a dokim nekem magyrázta ezek az érékek elõre 2-3 hónappal jelzik ha nagy gond lenne.azért is kell majd legközelebb is nézetned mert a baba is elkezdi termelni a saját hormonját és akkor a tiedet ha kell állítják hozzá. De szerintem ha egyébként nem volt soha ilyen gondod akkor lesz a jód rá. 39 hetes km
17, 39-es! Feltétlen keress fel egy ENDOKRINOLÓGUST!!!! Ne nõgyógyászt, hanem kizárólag endokrinológust. Nekem a nõgyogyim is és a házidokim is félrebeszélt, és azt mondta jók az eredményeim, az endokrinológustól rögtön gyógyszert kaptam...!!!!!!
14:34-es vagyok.Nekem is vetélés lett belõle, pedig határérték alatt van!Azt mondták teljesen normális az eredmény!Akkor már végképp nem tudom, hogy mit tegyek a 3.1-emmel?!
elég magaska
Vetélést okozhat, ha nincs babával 1-2 között a TSH. Sajnos én így jártam 10 hetesen. Ez még jó érték, a vélemény ráadásul nagyon megoszlik. Nekem 4, 5 volt, és elvetéltem... Kezelni kell, komolyan kell venni! Namost! NAGYON FONTOS!! Mindenképp kérj olyan vizsgálatot, hogy anti-TPO! Mert abból és csak abból derül ki, hogy az immunrendszered okozza-e az alulmûködést vagy a jódhiány!!! Mert neked jódhiányra tippelt a doki, de ha máégis az immunrendszer, és csak most vették észre, mint nekem is a vetélés elõtt picivel..., akkor SZIGORÚAN TILOS JÓDOT SZEDNI, mert begyulladhat a pajzsmirigy, amire egyébként is hajlamos a pajzsmirigy terhesség alatt, illetve szülés után!! Nem megriasztani akarlak, de nézess anti-TPO-t!
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint még 4-ig mehet.Köszi a válaszokat
20:05-ös!És akkor most te babás vagy?Mit szedsz?Mennyi az értéked?Kell beutalót kérni az endokrinológushoz? Már kész lesz tõlem a házidokim! :)

22 hetes vagyok és amikor mocorog a babám mindig a hasam alján érzem. Normális ez? Ilyenkor még lent van, vagy csak a lábacskái vannak ott?

Legjobb válasz: Normális.Én is csak lennt éreztem egy darabig,de már nem tudom hányadik hétig.

Normális.Én is csak lennt éreztem egy darabig, de már nem tudom hányadik hétig.
Persze, hogy normális, volt hogy én is csak a lábacskákat éreztem, de én fent, mert be volt fordulva.
valószínûleg jól gondolod, hogy még harántban fekszik (ami egyébként teljesn normális) és azért érzed lent.
Általában én is lent érzem. A méhed ilyenkor kb. a köldöködig ér. Sok baba harántos ennyi idõsen, az enyém is úgy helyezkedik el, hogy fölül van a háta kifli alakban és a keze-lába díbol odalenn.
Én a 24.hétben vagyok és annyira lent érzem, mintha szinte a szeméremdombomnál lenne.Tegnap azt mondta az orvosom, hogy nem baj, teljesen normális.:)
09:40 vagyok nekem is harántba volt 22 hetesen. és a 28 hetes vizsgálat elõtt még mindig lent éreztem mozogni. gondoltam akkor még mindig nem fordult be, erre közölték velem, hogy már fejfekvéses. meglepõdtem.
Én is sokszor lent érzem a hasam aljánál, idõnként a köldökömnél. Holnap megyek dokihoz, megnézzük mit csinál bennt! :) 24+5 hkm
Igen, normális. Én is épp 22 hetes vagyok és én is leginkább alul érzem, nagyon lent, ha érted:) De ma voltam tanácsadáson és megnyugtatott a védõnõ és az orvos is, hogy ez teljesen normális. Úgyhogy: nyugi!:)

22 hetes vagyok, már kb 4 hete érzem a babám, de még mindig csak egészen alul, jóval a köldököm alatt. Ez normális? Függőlegesen lenne a baba? Vagy mit jelent ez?

Legjobb válasz: Szia! A köldököd vonalát csak a 24. hét körül éri el a méh. Ott még nem is érezheted a picit. Én is nagyon lent éreztem sokáig, aztán hírtelen, egyik napról a másikra éreztem sokkal feljebb mozogni. Most meg már a bodráimat egyengeti néha. Ne aggódj! J, és még forgolódni is tud, úgyhogy lehet hogy naponta máshogy fekszik. Minden hét elteltével egyre jobban érzed majd. Boldog babavárást! 30 hetes kismama

Szia! A köldököd vonalát csak a 24. hét körül éri el a méh. Ott még nem is érezheted a picit. Én is nagyon lent éreztem sokáig, aztán hírtelen, egyik napról a másikra éreztem sokkal feljebb mozogni. Most meg már a bodráimat egyengeti néha. Ne aggódj! J, és még forgolódni is tud, úgyhogy lehet hogy naponta máshogy fekszik. Minden hét elteltével egyre jobban érzed majd. Boldog babavárást! 30 hetes kismama
Nyugi be fogja pótolni, ha odaér, még a bordáidon is fog zongorázni. Még van idõd, hogy elérje a köldök vonalát a méh, de még utánna is csak középtájt fogod érezni egy darabig. Majd az utolsó 10 hét körül fogod még visszasírni. Nekem azóta ég a gyomrom, és tényleg úgy összepréseli néha a kis drágám, hogy a szemem majd kiugrig. Úgyhogy nyugodj meg, az a lényeg, hogy mozogjon. Boldog babavárást! 36 hetes pocis

22 hetes vagyok és be vannak durranva a melleim, hogyan miért? Normális? Mit tegyek semmit?

Õ a második babám, kisfiamat 15hónapos koráig szoptattam, de szeptember óta nem. El is "t?nt" a tej viszonylag nagyon gyorsan.. de lehet a terhesség miatt.. akkor estem teherbe. De most ez nagyon szokatlan. Nehéz a mellem nagyobb is,de nem fokozatosan du még "normális" volt. Most meg nagy nehéz, mintha mindjárt fejni kellene v szoptatni. Nem csomósodhat be???

Legjobb válasz: Én abból sejtettem,hogy terhes vagyok,hogy nagyon fájtak a cicijeim,hasonlóan mint mesi elõtt.Ez nagyon sokáig tartott,nekem is nagyon megnõttek,ugyhogy NO PARA!

Én abból sejtettem, hogy terhes vagyok, hogy nagyon fájtak a cicijeim, hasonlóan mint mesi elõtt.Ez nagyon sokáig tartott, nekem is nagyon megnõttek, ugyhogy NO PARA!
A kérdező hozzászólása: a mensi elejei az más azt ismerem.. de most mintha lenne benne tej ez tuti!!
Próbáld meg fejni. Lehet hogy visszajött a tej, hallottam már ilyet. Ha pedig így van fejd most szerintem kicsit, nehogy begyulladjon, és menj dokihoz, vagy hívd fel, mit mond rá. Föleg ha újra van tejed.

Puffadás és hasfájás teljesen normális? 22 hetes vagyok és mostanában előfordult többször is, 1-2 napig tart. Ugye nem kell aggódnom?

A hasfájás nem éles fájdalom, inkább szélgörcsre emlékeztet?. Puffadt vagyok, olyan, mintha szét akarna durranni a hasam. Mi okozza ezeket a fájdalmakat? N? a baba vagy csak az étrenddel lehet a baj? Nálatok is el? szokott fordulni? Eddig nem voltam hasfájós, néhány hete szoktam id?nként tapasztalni.

Legjobb válasz: igen, nálam is elõfordul(t) az ilyesmi. ha jól tudom, több dolog együttesen okozza, a hormonok miatt lelassul a bélmozgás - ezért lassabb az emésztés. a baba növekedése miatt kevesebb is a hely a gyomornak, bélrendszernek. plusz az étrend is belejátszik, igen. engem csak azok a dolgok nem puffasztanak, amiket elvileg csak kis mennyiségben lenne szabad fogyasztanom - szénhidrát és édesség :) a zöldség-gyümölcs, rozskenyér... hajjaj... kitartást :)

igen, nálam is elõfordul(t) az ilyesmi. ha jól tudom, több dolog együttesen okozza, a hormonok miatt lelassul a bélmozgás - ezért lassabb az emésztés. a baba növekedése miatt kevesebb is a hely a gyomornak, bélrendszernek. plusz az étrend is belejátszik, igen. engem csak azok a dolgok nem puffasztanak, amiket elvileg csak kis mennyiségben lenne szabad fogyasztanom - szénhidrát és édesség :) a zöldség-gyümölcs, rozskenyér... hajjaj... kitartást :)
A kérdező hozzászólása: Szóval aggódni nem kell miatta. Köszönöm
nem, nem kell :) csak nyugodtan a babavárás közben :)
A kérdező hozzászólása: Tegnap megnyugtatott a védõnõ is, hogy ilyen elõ szokott fordulni
na látod :) további nyugodalmas babavárást!

22 hetes vagyok, és most kezdtem el hányni, ez normális?

Ma léptem a 23.hétbe, és éjjel arra keltem, hogy rettenetesen sok a gyomorsavam.Nem tudtam aludni sem.Reggel kétszer hasmenés, azt hittem zennel a dolog megoldva.De utána egyszer hánytam.Ettem kekszet, meg egy pohár teát, rá 1 órára az ia kijött.Valami javaslat??

Legjobb válasz: Sok a savad. Rennie-t vegyél. És ne híg kajákat egyél hanem szárazat! Kenyér, krumpli stb...

Sok a savad. Rennie-t vegyél. És ne híg kajákat egyél hanem szárazat! Kenyér, krumpli stb...
Ha ma még többször elõfordul, akkor valószinûbb, hogy valamit elkaptál.

11 hetes vagyok, de a hasam akkora, mint ha már 22 hetes lennék. Már most kismama nadrágot kellett vennem, mert szorítanak a farmerjaim. Normális ez?

Legjobb válasz: Ne aggódj, normális! Mindenkinek egyedi módon növekszik a pocakja, van akinek késõbb látszik, van, akinek korábban. Nekem is kismama nadrágot kellett felvennem már 10-11 hetes korban, mert szorított a rendes naci. Inkább vedd fel, mint rossz legyen a vérkeringésed! Gratula a babához!

Ne aggódj, normális! Mindenkinek egyedi módon növekszik a pocakja, van akinek késõbb látszik, van, akinek korábban. Nekem is kismama nadrágot kellett felvennem már 10-11 hetes korban, mert szorított a rendes naci. Inkább vedd fel, mint rossz legyen a vérkeringésed! Gratula a babához!
Szia! Ez valóban alkati és egyéni dolog! Ráadásul az elején vagy még nagyon és ilyenkor gyakran a puffadás miatt érzed úgy, hogy hatalmas a pocakod! Nekem is pár hete még nagyon olyan érzésem volt, hogy hatalmas hasam van, de ez már elmúlt! Szerintem megszünt, vagy enyhült a puffadás + hozzá kell szokni a gondolathoz/látványhoz/érzéshez, hogy márpedig növekszik a pocak! Nekem most biztos már jóval nagyobb a pocim, mint az elején volt, de mostmár nem is veszem észre, nem is zavar! Megszoktam:) ! Kitartás és türelem:) Ha pedig úgy érzed, hogy puffadás miatt van ez, akkor ajánlom az espumisan gyöngyöket(kismamák is szedhetik)! Mióta azt szedem, sokkal jobb a közérzetem! Üdv 14 hetes kismami
Szia!Ha ez megnyugtat nekem már 8 hetesen kismama nacit kellet hordanom mert az összes gatyámból vagy kilógott a hasam vagy szorított.Pedig 53 kgval kezdtem aterhességet szóval nem voltam nagy darab.
Minden terhesség más. Van olyan kismama, akinek már a 8. héten kismamanaci kell, mert nemtudja felhúzni a régi nadrágjait. Normális. Egyszerûen minden kismama másképp alakul át, másképp fejlõdik minden baba.
Én meg 55 kilóval indultam és 4 hetesen már kismama nadrág kellett volna, ha nem hidalom át nyári ruhákkal:) Most 31 hetes vagyok és, mint egy hordó:)
Hordó... Ne mondj ilyet:-) nincs szebb a kismamánál!!! Nekem is 10 hetesen nõtt meg látványosan elõször a pocim, úgyhogy én is befizettem több terhesnaciar is, mert a többi nadrágom már nem jött rám, gondoltam, úgyis hordom egész télen, mert csak júniusabn szülök. Ezrét te is jól döntöttél, ne izgulj!! Meg vettem bandázst, azt is csak javasolni tudom, ezzel ha ahhoz van kedvem, fel tudom venni a régi nacikat is, mert eltakarja és melegíti a nadrágból kilógó pocomat:-) További szép babavárást és gömbölyödést kívánok.-)
Teljesen normális, fõleg, ha vékony alkatú vagy. De egyébként is, kiemelkedik a méh a medencébõl és minden átalakul odabent. Én mindig nagyon élveztem, hogy már látszik... Jó babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!