Találatok a következő kifejezésre: 22 hetes vagyok - 3 (22 db)

Igen, ne aggódj én 32 hetes vagyok de már nekem is egy ideje duzzadt.
Nekem is ilyen már egy ideje, 34 hetes vagyok. Én azt hittem, hogy mivel ez már a harmadik terhességem, "lesüllyedt" valahogy odalenn, nem tartanak a szalagok...ezek szerint tévedtem:)
Ilyet én is érzek, fõleg székelésnél, mikor erõlködök. Szerintem a visszerek ott is megduzzadnak. De vízvisszatartás is lehet. 24 hetes km.
Persze ez természetes, nekem is megduzzadt! A vérbõség miatt van, ne aggódj! Boldog babavárást:)

22 hetes vagyok. TSH szintem 3.2 lett, annyit mondtak csak jodid 100-at szedjek. Normális ez a szint?

Legjobb válasz: Szia! Én 25.hetes vagyok. Engem is elküldtek TSH-ra,mert a dokim úgy látta,h. duzzadt a pajzsmirigyem. A TSH-val a pajzsmirigy túl-,vagy alulmûködését tudják kimutatni. A normál érték a leleteim szerint 0,4-4,0 mlU/L között van. Szóval a tied ezen belül van, de a felsõ határ közelében. Gondolom ezért javasolták,h. szedj egy kis jódot. Nekem 2,28 volt amúgy. Teljesen jó.

Bizony bizony. A TSH 4-ig jó, de csak annak aki nem akar babát. Babókához 2alá minimum mennie kell. Nálam a pm gond három vetélés után derült ki, pedig a TSHm a "normál" alatt volt 3, 9, mégis baj lett belõle. Három hónap után, euthirox szedése mellett babás lettem. Neked nem kell szedni ?????? Most 23 hetes vagyok. A jódról a 12-ik hétig le voltam tiltva, most viszont szedni kell. Nem azéert mert neked jó lesz, hanem a bébinek. :) Engem is felhomályosított az endokrinológusom, hogy kicsit leront most az állapotomon a jód, de a babának nagy-nagy szüksége van rá! Annyit a jóddal kapcsolatban, hogy szakaszosan kezd el szedni, szoktasd hozzá magad, mert én rögtön bevettem, és egy napig feküdtem, olyan volt mint akit fejbe vágtak, vagy pedig egész éjszaka dorbézolt. :) :)
Szia! Én 25.hetes vagyok. Engem is elküldtek TSH-ra, mert a dokim úgy látta, h. duzzadt a pajzsmirigyem. A TSH-val a pajzsmirigy túl-, vagy alulmûködését tudják kimutatni. A normál érték a leleteim szerint 0, 4-4, 0 mlU/L között van. Szóval a tied ezen belül van, de a felsõ határ közelében. Gondolom ezért javasolták, h. szedj egy kis jódot. Nekem 2, 28 volt amúgy. Teljesen jó.
okés!köszi a tanácsot!
nekem 3, 1 lett a tsh! 4-ig jó!Akkor most hogy is van? Pedig a normál érték között van.Ezt én sem értem.
0, 4 és 4, 0 között jó! Tehát a 3, 1 is. Orvos(és vizsgálat) függõ, h. ki mennyire veszi szigorúan a határértékeket. Van aki nem foglalkozik vele, ha a normálértékek közé esik, de vannak akik már akkor is foglalkoznak vele, ha határérték közeli az eredmény, mint a kérdezõnél is...Ezért javasolták neki a jodidot.
szia nekem pajzsmirigy alulmüködésem van és gyógyszert szedek rá évek óta meg terhesen is. az érték amit irtál nem veszélyes de oda kell rá figyelni a jód nagyon fontos. Nekem hálaistenek végig 1 alatt maradta a szint de neked se kell túl aggódni magad gondolom nézztek ft4 és ft3 értéket is állitólag ahogy a dokim nekem magyrázta ezek az érékek elõre 2-3 hónappal jelzik ha nagy gond lenne.azért is kell majd legközelebb is nézetned mert a baba is elkezdi termelni a saját hormonját és akkor a tiedet ha kell állítják hozzá. De szerintem ha egyébként nem volt soha ilyen gondod akkor lesz a jód rá. 39 hetes km
17, 39-es! Feltétlen keress fel egy ENDOKRINOLÓGUST!!!! Ne nõgyógyászt, hanem kizárólag endokrinológust. Nekem a nõgyogyim is és a házidokim is félrebeszélt, és azt mondta jók az eredményeim, az endokrinológustól rögtön gyógyszert kaptam...!!!!!!
14:34-es vagyok.Nekem is vetélés lett belõle, pedig határérték alatt van!Azt mondták teljesen normális az eredmény!Akkor már végképp nem tudom, hogy mit tegyek a 3.1-emmel?!
elég magaska
Vetélést okozhat, ha nincs babával 1-2 között a TSH. Sajnos én így jártam 10 hetesen. Ez még jó érték, a vélemény ráadásul nagyon megoszlik. Nekem 4, 5 volt, és elvetéltem... Kezelni kell, komolyan kell venni! Namost! NAGYON FONTOS!! Mindenképp kérj olyan vizsgálatot, hogy anti-TPO! Mert abból és csak abból derül ki, hogy az immunrendszered okozza-e az alulmûködést vagy a jódhiány!!! Mert neked jódhiányra tippelt a doki, de ha máégis az immunrendszer, és csak most vették észre, mint nekem is a vetélés elõtt picivel..., akkor SZIGORÚAN TILOS JÓDOT SZEDNI, mert begyulladhat a pajzsmirigy, amire egyébként is hajlamos a pajzsmirigy terhesség alatt, illetve szülés után!! Nem megriasztani akarlak, de nézess anti-TPO-t!
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint még 4-ig mehet.Köszi a válaszokat
20:05-ös!És akkor most te babás vagy?Mit szedsz?Mennyi az értéked?Kell beutalót kérni az endokrinológushoz? Már kész lesz tõlem a házidokim! :)

A 19. hétig 3 kilót híztam, viszont most 22 hetes vagyok, és már 6 kilónál tartok! Nem értem az okát, nem eszem többet, sőt! Leszorítottam csak gyümölcsöt, nestlé fitnesst, és tejtermékeket eszem! Mi történik? Mit tegyek? Vagy ez normális?

Legjobb válasz: Ez teljesen normális, ne aggódj és én a helyedben a megszorítások helyett inkább odafigyelnék arra, hogy mindenbõl vigyek be a szervezetembe, amibõl szükséges. Tehát zöldséget is, fõtt ételt, húsokat, ha nem vagy vega. Nehogy lekorlátozd a táplálkozásodat erre a három féle dologra, amit felsoroltál, még akkor sem lenne jó ötlet, ha nem várnál babát, de most különösen nem szabad egyoldalúan táplálkozni. Az a súlynövekedés teljesen természetes, amirõl beszámoltál. Nekem 15. hétig farkasétvágyam volt, azokban a hetekben mégsem híztam. 18. héttõl viszont alig bírtam enni, a hasam akkor indult növekedésnek, visszamentem dolgozni, rengeteget mozogtam egy nap, ennek ellenére rá négy kiló jött fel az azt követõ öt hétben. Nem ettem többet, nem voltam lusta, de ez nem is hízás volt. Egyértelmûen a baba miatt van. Ez az, amit el kell fogadni és próbáld meg élvezni a terhességedet, mert ebbõl a hat kilóból lesz még 12 is minimum és még az is teljesen normális lesz!

Ez teljesen normális, ne aggódj és én a helyedben a megszorítások helyett inkább odafigyelnék arra, hogy mindenbõl vigyek be a szervezetembe, amibõl szükséges. Tehát zöldséget is, fõtt ételt, húsokat, ha nem vagy vega. Nehogy lekorlátozd a táplálkozásodat erre a három féle dologra, amit felsoroltál, még akkor sem lenne jó ötlet, ha nem várnál babát, de most különösen nem szabad egyoldalúan táplálkozni. Az a súlynövekedés teljesen természetes, amirõl beszámoltál. Nekem 15. hétig farkasétvágyam volt, azokban a hetekben mégsem híztam. 18. héttõl viszont alig bírtam enni, a hasam akkor indult növekedésnek, visszamentem dolgozni, rengeteget mozogtam egy nap, ennek ellenére rá négy kiló jött fel az azt követõ öt hétben. Nem ettem többet, nem voltam lusta, de ez nem is hízás volt. Egyértelmûen a baba miatt van. Ez az, amit el kell fogadni és próbáld meg élvezni a terhességedet, mert ebbõl a hat kilóból lesz még 12 is minimum és még az is teljesen normális lesz!
szerintem igen, ez normális. én épp ma reggel néztem a súlyom(bár ne tettem volna)! 9 kg van rajtam és a 26. hétben vagyok. én sem értem! sokkal kevesebbet ettem egész terhességem alatt mint azelõtt és mégis feljött az a +9kg.nem is látszik meg rajtam, csak a hasam nagy! szóval sajnos bele kell törõdnünk ez normális!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!
Ne aggódj, én sem híztam 20hétig semmit, majd 5hét alatt rámjött 5kg és fogalmam sincs mitõl.Én is rengeteg gyümit eszem , meg joghurtot, tornázok is és még is jönnek a kilók.A védõnõm azt mondta, hogy ilyen tájt megugrik az ember súlya, majd abba marad és újra.Meg, hát a babóca is most kezd el igazán növögetni.4 barátnõm szûlt az idén és mind 20kg hízott, de szépen adják is le.Gondolj bele, alapból szülést követõen lejön vagy 6kg(baba, magzatvíz, méhlepény, stb)Arra vigyázz, hogy ne vizesedj majd, mert az sok kg-t jelent, meg nem is egészséges.Amúgy nekem a pocim nõ nagyon, meg talán egy pici ment a combomra, de nem vészes, nem is hiszik el , hogy már 67kg vagyok. Így hát ne csüggedj, jövõ ilyenkor már újra a régiek leszünk, egy gyönyörû kisbabával. Üdv:26 hetes kismami
A második válaszoló vagyok. Annyit még hozzátennék, hogy tényleg megáll egy pár hétre a súlynövekedés a huszas hetek második felében. Mint már említettem én 18-23 hét között híztam öt kilót, azóta eltelt négy hét és egy deka sem jött rám. Nem kezdek el korán örülni, mert biztos vagyok abban, hogy pár héten belül ismét jön egy hirtelen ugrás, majd valószínûleg pár hétig ismét leáll. Egyébként az egész egyénenként változó, biztosra még majd a 35. hét tájékán sem mehetünk, mert sokan írják, hogy az utolsó néhány hétben nõ leginkább a súly, mert a baba is akkor hízik a legintenzívebben, illetve sok nõnél akkor jön elõ a vizesedés, de elég sokan azt mondták nekem, hogy õk nem híztak már az utolsó hetekben.

20-22 hetes kismamik! Ti hány centisek vagytok, és hány kilóval kezdtétek a terhességet? Most mennyinél tartotok? Egyszerűen csak kíváncsi vagyok :-) 21+3 hkm

Legjobb válasz: Szia. 20+5 hetes vagyok. Kb. 5 kg-ot híztam eddig. 45,5 -rõl kezdtem. Cm-t nem tudok, még nem mértük soha, de már gömbölyödik a pocakom. Le már nem tudom tagadni.

Szia. 20+5 hetes vagyok. Kb. 5 kg-ot híztam eddig. 45, 5 -rõl kezdtem. Cm-t nem tudok, még nem mértük soha, de már gömbölyödik a pocakom. Le már nem tudom tagadni.
Szia! 20 hetesen 67 kg 168cm. Ez +4 kg eddig. Nekem azt mondta a védõnõ ez jó. Az elõzõnél ilyen idõsen 1, 5 kg plusz volt rajtam, akkor 59-el kezdtem és 80-al mentem szülni:( Most ezt nem szeretném, de ha így haladok...
Én 16O cm vagyok, 3-4 kilót híztam, 53-ról kezdtem. Most vagyok 22 hetes.
20 hetes vagyok, 167cm és 5kilót híztam.most 59kg vagyok.3.baba mindkettõvel +25 lett a vége!remélem most nem lesz annyi!!
A kérdező hozzászólása: De gondolom, az olyan soványaknak, mint az utolsó válaszoló, még rá is férne több is szerintem, mert szinte mindenhol ezt olvasom, aki sovány, az hízhat 15 kg-t is, aki túlsúlyos(mint szerény személyem), az 7-11 max...
Ez kicsit sok a 4 kiló, akkor az enyémhez mit szólna? 20 hetes vagyok, és eddig 9 kilót híztam már....Jó, nem bánom, mert 43kg kezdtem, és így vagyok 52, tehát még jöhet is fel, és maradhat is. A hasam 83cm, tehát nem nagy....:)
A kérdező hozzászólása: Csak azért kíváncsiskodom, mert én így betöltve a 21. hetet tartok plusz kb. 4 kilónál, és azt mondta a védõnõ, hogy ez egy kicsit sok.. :-S Igaz, az elején a rosszullétektõl nem híztam, inkább fogytam kb 1 kilót, azután nem nagyon néztem, mit és mikor eszem, csak amikor rájöttem, hogy ez egy kicsit sok lesz.. Amúgy én 157 cm vagyok és 65 kg-val kezdtem a terhességet, szóval én finoman szólva a túlsúlyos kategóriába esem.. :-( Na mind1.. Remélem, nem fog sokkal több feljönni a végéig, mint amennyi kell... :-))))
23 hetes vagyok. 164 cm 73 kg-val kezdtem a terhességet, most vagyok 79 kg :-( Semmivel sem eszem többet, mint elõtte, ritkán eszek édességet, nincsenek falási rohamaim, mégis feljöttek ezek a fránya kilók. De próbálok vele nem foglalkozni. Elsõ babámnál 15 kg-t híztam (6 kg-t a 20.hétig), de aztán simán lement a szoptatással. Igaz nagy baba lett, 4150 gramm.
Harmadik babám, még csak 1 kilót híztam de hatalmas a hasam (vagy csak én látom úgy...) 178 cm vagyok és 74 kiló szóval enyhén túlsúlyos kategória így nem is baj ha nem hízok. Elsõ két babámnál 20 hetesen már plusz 4 kilónál tartottam, és a vége plusz 15-15 lett, szóval remélem most annyi nem jön fel.. 20+1
22 hetes vagyok. 172cm és 74kg voltam a kezdetekkor aztán vészes hányás miatt fogytam 7kg-ot. Most 72kg vagyok szóval 5kg-t híztam de egyelõre nem bánom és még nem szólt érte senki.

22 és fél hetes vagyok, már vagy 3 napja szinte egész nap mozog, rúgdos a baba. Nektek is ilyen aktív volt?

Legjobb válasz: de jo neked:) gratulalok!biztosan fantasztikus erzes lehet.én még csak 17 hetes leszek, rám még csak várnak az ilyen csodalatos dolgok.amugy hanyadik hetben erezted eloszor a mocorgasat kedves kerdezo, es milyen erzes volt?

de jo neked:) gratulalok!biztosan fantasztikus erzes lehet.én még csak 17 hetes leszek, rám még csak várnak az ilyen csodalatos dolgok.amugy hanyadik hetben erezted eloszor a mocorgasat kedves kerdezo, es milyen erzes volt?
En is 34hetes vagyok, szinten kislany, es szinten nagyon aktiv. ar ketszerfordult meg, es mind ketszer vissza is fordult. Nem tetszik neki a fejenallas. Minden egyes rugasa a vaginamat celozza, egy kicsit kellemetlen, de minden egyes mozgasat elvezem.Foleg mikor a feneket, vagy a fejet fesziti neki a mehfalnak, es szoszerint kidudorodik a pocim. De a kezecskejevel is eleg sokat hadonaszik. Az utobbi idoben ejszaka aktivabb.
A kérdező hozzászólása: Szia. Én elõször 3 pici rúgást egymás után 16+0nál éreztem, pont 4hónapos terhesen. Ez úgy történt, hogy már jó 1-1.5 hete éreztem olyat, mintha egy nehéz valami, egy vasgolyó vagy hasonló nagyon lassan egyik helyrõl elmozdulna kb. 5cm hosszan egy másik irányban. Mások ezt ahhoz hasonlítják, mintha gáz mozdulna el, buborékolás. De én ilyen "nehéz érzésnek" mondanám inkább. Na meg reggelente ha oldalamon fekve keltem fel és átfordultam másik oldalamra, akkor azon az oldalon ahol addig feküdtem, lent a méhemnél, köldök alatt, volt egy teniszlabda nagyságú kemény dudor. :) De tényleg kidudorodott nagyon. :D Mikor elõször tapintottam meg, az jutott eszembe, hogy uram Isten daganatom van! :D hihi Na 16+0nál éreztem elõször a 3pici rúgást egymás után vagy 2 másodperces különbséggel de úgy hogy hanyattfekve tapogattam a hasamat, és három ujjamat egymás mellé szorítva óvatosan megnyomkodtam a hasam picit (nem jobban, mint mikor a szonográfus az uh-készüléket belenyomja a hasadba) és totál meglepõdtem mikor éreztem hogy belülrõl mintha valaki az ujjával megfricskázott volna. :D hihi, nem lehet semmivel összekeverni, majd meglátod! Nálam is elsõ baba, de tudtam, hogy ez õ volt. Rá egy újabb héttel gyalogoltam a ház elõtt és meg kellett állnom, mert éreztem megint ezt a fricskázást. :D Ez volt 17hetesen, és ez volt az elsõ alkalom mikor úgy éreztem a babát, hogy nem kellett a hasamra tenni a kezem. Ezután egyre gyakoribb lett az, hogy nem kellett tapogatni a hasamat, hanem anélkül is éreztem. Sõt még akkoriban 17-18 hetesen volt egyetlen egy olyan nap, mikor egész nap bulizott többször. De más napokon inkább csak reggel ébredéskor vagy hajnalban, illetve késõ este mocorgott. Most meg 22 és fél hetesen esküszöm kirúgja a hasfalamat és már köldök feletti magasságban is szokott mocorogni. Kb. két hete ha nézem a csupasz hasamat, akkor látszik ahogy hullámzik, vagyis inkább berezeg a bõröm, nagyon vicces. Már webkamerán is sikerült megmutatnom 1-2 embernek. :D
Én 19 hetes vagyok, múlt hét pénteken éreztem elõször a babám, azóta nincs megállás! :) Amikor szívhanghallgatóval hallgatózunk, akkor is nagyon mókás, ahogy mozgolódik. A 18 hetes ultrahangon is állandó mozgásban volt, szóval nálunk is nagyon aktív a Pöttöm. :)
A kérdező hozzászólása: Esküszöm néha olyanokat rúg vagy üt, pl. ha az oldalamon fekszem, mint most, hogy olyan érzés, mintha valaki jól oldalba bökne és még néha "meg is ugrok" !!!! Állandóan megy az ugibugi, hajnalban, reggel, délelõtt , kora délután, este, akár éjjel is, ha pont ébren vagyok és észreveszem. Ha buszon ülök, vagy félig a hasamon félig oldalamon alszom, akkor is beindul a parti. :D
Szia!Én most 34 hetes kismama vagyok, és nekem is ilyen korán kezdõdtek az aktív mozgások a babámnál. :D Félidõsen már igazi kis bajnoknõ volt a kislányom a pocakban.Most a 34-ik héten meg már sokszor fáj a rúgása, mert ilyen 35-40-et rúg egymás után sorozatban.De azért nagyon bírom ahogy ficánkol a pocimban. :D Most már képes olyan aktív mozgásra, hogyha az apukája odahajol hallgatózni akkor fülön rúgja.:) ))Örülj neki, és élvezd a kis aktív pocilakód jelentkezéseit!Boldog babavárást kívánok neked! Egy 34 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :) Neked is!
Kedves kérdezõ! Nem vagy egyedül ezzel a dologgal. Nekem már a 17. héttõl erõsen mozgott a bébi. Most már annyira aktív, hogy apuci is érzi és állítólag látja is, ahogy ki dudorodik a pocimból valami, mindig találgat, hogy ez most a lába volt, ez most a feje... Még jó, hogy jobban észleli mint én :P Nekem az éjjel olyan aktív volt, hogy nem tudtam elaludni. Csak akkor maradt nyugton ha háton feküdtem, de háton meg nem tudok aludni... Szóval most elég fáradt vagyok :D Minden jót! 21, 3 hetes

22 hetes kismama leszek szombaton! Eddig 3, 5 kg hiztam az sok vagy normális?

Legjobb válasz: Soknak egyáltalán nem mondható! Szerintem teljesen rendben van. Átlag 8-13 kg lenne a legjobb a terhesség végére. De hogy ki mennyit szed magára, az változó. A fõ, hogy rendesen étkezz. Mikor kiderült, hogy babát várok, akkor voltam 77kg. Lement 75-re, mert nem tudtam rendesen enni. Most vagyok 80kg. Boldog babavárást! 20 hetes kismami

Soknak egyáltalán nem mondható! Szerintem teljesen rendben van. Átlag 8-13 kg lenne a legjobb a terhesség végére. De hogy ki mennyit szed magára, az változó. A fõ, hogy rendesen étkezz. Mikor kiderült, hogy babát várok, akkor voltam 77kg. Lement 75-re, mert nem tudtam rendesen enni. Most vagyok 80kg. Boldog babavárást! 20 hetes kismami
Teljesen normális. Mindenki máshogy szedi fel a kilókat. Én ilyen tájt +10kg-nál voltam.
Szerintem tök átlagos.Nem sok, nem is kevés.Nálam az eddigi súlytöbblet 5 kg.25 hetes vagyok.

22 hetes kismama vagyok - 3 cm-es polipot találtak a belső méhszájtól 9 mm-re, melyet tegnap egy 5 perces rutinműtét során eltávolítottak. Mire számíthatok?

22 hetes kismama vagyok.3 cm-es polipot találtak a bels? méhszájtól 9 mm-re, melyet tegnap egy 5 perces rutinm?tét során eltávolítottak. Az orvos szerint a kisbaba fejl?désére nincs hatással, mert méhen kívül volt. A szövettani eredmény majd a jöv? héten lesz meg. Találkoztatok már hasonlóval? Mik voltak a tapasztalatok?

Legjobb válasz: ha méhen kívül volt akkor a hüvelyedben volt végülis. Nekem nem volt ilyen, de az ilyen szöveteket mindig megvizsgálják, hogy tud-e terjedni, vagy rosszféle volt-e, vagy okoz e majd gondot esetleg a szülésnél...pl.:visszanõhet-e?? ne aggódj, nem volt köze a babádhoz.

ha méhen kívül volt akkor a hüvelyedben volt végülis. Nekem nem volt ilyen, de az ilyen szöveteket mindig megvizsgálják, hogy tud-e terjedni, vagy rosszféle volt-e, vagy okoz e majd gondot esetleg a szülésnél...pl.:visszanõhet-e?? ne aggódj, nem volt köze a babádhoz.

22 hetes terhes vagyok, 3, 6 kg-t híztam, most vagyok 56, 6, ez soknak számít?

A véd?n? szerint max 10 kilot fogok hízni. El?fordulhat? a terhesség második felében dupla annyi a hízás, mint az els?felén?

Legjobb válasz: Szerintem te is nagyon jól tudod, hogy ez nem sok. Én kevesebbet híztam eddigre, összesen meg 9 kilót. Fogsz még hízni, baba lassan belekezd a súlynövekedésbe is jobban.

Szerintem te is nagyon jól tudod, hogy ez nem sok. Én kevesebbet híztam eddigre, összesen meg 9 kilót. Fogsz még hízni, baba lassan belekezd a súlynövekedésbe is jobban.
Ha ezt azért írtad, hogy bosszantsd a túlsúlyos kismamákat, akkor talált! Hogy lenne már sok!!! :-)) 30+4 hkm

22 hetes terhes vagyok, kb. a 8. héttől felirta a doki napi 3 db utrogestant mert picit vérezni szedtem. Az ota szedem. Egyszer sem véreztem az óta. Egy honapja lecsökkentettem napi 2 db-ra. Lehet ebből baj, vagy ha végleg abba hagynám?

Legjobb válasz: Az orvosoddal beszéld meg, nekem a 6. héttõl kellett szednem vérzés miatt, de a 13. hétre abba kellett hagynom. Amúgy a betegtájékoztatóban is az van hogy nem szabad tovább szedni, ezért mindenképp beszélj az orvosoddal.

Az orvosoddal beszéld meg, nekem a 6. héttõl kellett szednem vérzés miatt, de a 13. hétre abba kellett hagynom. Amúgy a betegtájékoztatóban is az van hogy nem szabad tovább szedni, ezért mindenképp beszélj az orvosoddal.
Én is csak a 12.hétig szedtem, aztán mondta a doki fokozatosan csökkentsem.De hívd fel az orvost és kérdezd meg!!!Nem szabad olyan sokáig szedni.
Igazuk van ez elõttem szóloknak. Nekem is csak a 12. hétig adta a doki, azt mondta utána már csak placebó hatása lenne. De valóban nem szabad egyik napról a másikra abbahagyni.
Az ilyen gyógyszereket nem szabad megvonni a szervezettõl egyik napról a másikra mivel olyan típusú hormonokat pótolnak amik segítenek a terhességet megtartani.Én a duphastont szedem és tõlünk a doki elõször csökkenteni egyre kisebb adagokra fogja és csak utána megszüntetni a terápiát az a javaslatom beszéld meg a dokidal hogy meddig kell ezt neked szedni de magadtól semmi képen ne hagyd abba ha a szervezeted nem termel elég sárgatest hormont akkor igen lehet belõle akár baj is én azt mondom örüljünk hogy olyan világban élünk ahol ilyen gyógyszerek segítségével egészséges babákat szülhetünk további szép bab várást és ne aggódj bármi komoly problémád van itt csak tanácsokat kaphatsz de az orvosod a fõ éldöntõje mindennek
Nahát... Miért nem kérdeztél rá elõbb a dokinál? Az elsõ 12 hétben szokták csak szedetni az Utrot, max a 16. hétig. Én a 16.-ig szedtem. Addigra végleg kialakul a méhlepény, és már nincs szükség plussz progeszteronra. Ilyenkor már inkább a májnak árt ez a bogyó, mintsem használ. Ma meg holnap már csökkentsd le napi 1-re, esténként, és holnaputántól hagyd abba. Semmi értelme szedni már! 25 hetes km
Te nem szoktál szóban kommunikálni az orvosoddal, hogy ezt tõlünk kérdezed meg??? Egyébként az Utrogestant nem kell szedni a 12. hét után, mert innentõl a méhlepény termeli a progeszteront. Szóval légy szíves felemelni a telefonkagylót és megkérdezni a nõgyógyászodat, hogy mi a fenéért szeded még mindig ezt a gyógyszert.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!