Találatok a következő kifejezésre: 22 hetes vagyok, s (6 db)

S. O. S kijött az ajakherpeszem! Mit használhatok rá várandósan? Veszélyeztetheti a babát? 22 hetes vagyok!

Legjobb válasz: Arra emlékszem, hogy Zoviraxot nem ajánlotta nekem anno a patikus, de Compeed herpesz tapaszt használhattam.

Arra emlékszem, hogy Zoviraxot nem ajánlotta nekem anno a patikus, de Compeed herpesz tapaszt használhattam.
Szia, Lehet, hogy furcsan hangzik, de nekem a babapopsi kenocs jott be. Semmilyen herpesz elleni szer nem segitett, am a 2-3 napos Neogranormonos kenegetes tokeletesen bevalt!
ha nem raksz rá semmit és ha kenegeted, akkor is ugyanannyi idõ alatt múlik el.
Ha máskor is volt már herpeszed, akkor semmi gondot nem okoz a babánál ne aggódj. Nyugodtan használd a Zoviraxot vagy a Telvirant, vagy amit eddig használtál. Viszont ha ez az elsõ eset, hogy kijött a herpeszed akkor beszélj a dokiddal.
Én herpesztapaszt vettem azt lehet és én azért is szeretem, mert azzal nem fáj és nem érzékeny. 27 hkm
én megvártam, hogy magától leessen. Nem éri meg kockáztatni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Már volt herpeszem, általában évente egyszer kijön.Tavaly is november 1 felé jött ki.Szóval akkor ha jól értem nem lesz baja a babámnak. huhhh!!! Ma nem tettem rá mást, csak pálinkával áttöröltem többször.holnap bekérdezek a gyógyszertárba akkor.

22 hetes kismama vagyok! Nyíregyházán Dr. Medve Lászlónál mennyibe kerül a 4D-s ultrahang és, hány hetes korban ajánlott, hogy a baba jól látszódjon?

Legjobb válasz: Igaz én nem Debreceni vagyok hanem Pest mellett lakom, de én is 22 hetes vagyok és én 3 hét múlva megyek 4D-re mert azt mondták, hogy 28. hétig jó lenne menni mert már utána nem lehet jól látni. Vagyis nem fog ráférni 1 képre mert már nagy lesz.

Igaz én nem Debreceni vagyok hanem Pest mellett lakom, de én is 22 hetes vagyok és én 3 hét múlva megyek 4D-re mert azt mondták, hogy 28. hétig jó lenne menni mert már utána nem lehet jól látni. Vagyis nem fog ráférni 1 képre mert már nagy lesz.

S. O. S. Nagyon fáj a hólyagom, pisilés vége felé reggel óta, 22 hetes km vagyok, akinek volt hasonló panasza az írjon mikorra múlt el, mit kapott rá?

Reggel 4.30-tól fent vagyok, rengeteget kell pisilnem, szinte mindig úgy érzem tele a hólyagom, és a pisilés végénél annyira fáj hogy ordítani tudnék. Pénteken voltam n?dokinál, minden oké, zárt a méhszájam, és nem is volt panaszom. Reggel 8-ra lementem a háziorvoshoz, adtam le vizeletet, 1-re lesz kész, utána vissza kell mennem a dokihoz, de nagyon félek nehogy a babának baja legyen. Eddig semmi gond nem volt a vizeletemmel, utoljára dec. 22 volt vizeletvizsgálatom, minden oké volt vele, folyásom szinte alig van csak ritkán, de azzal is rendben van minden! Ha valakivel történt már hasonló írjon, már alig várom az 1 órát, hogy lássam az eredményemet.

Legjobb válasz: Egy párszor nekem is volt. Szerintem a baba fekszik akkor úgy, hogy nyom valamilyen idegszálat. Nekem is volt, hogy annyira fájt, nyilalt, akkor visszatartottam a vieletet kicsit vártam és újra próbáltam. Volt, hogy mentem egy kört a lakásban és utána mentem el újra a wc-re, akkor már ment a pisilés. Szerintem ne aggódj! 36+5 hetes

Egy párszor nekem is volt. Szerintem a baba fekszik akkor úgy, hogy nyom valamilyen idegszálat. Nekem is volt, hogy annyira fájt, nyilalt, akkor visszatartottam a vieletet kicsit vártam és újra próbáltam. Volt, hogy mentem egy kört a lakásban és utána mentem el újra a wc-re, akkor már ment a pisilés. Szerintem ne aggódj! 36+5 hetes
Lehet, hogy nincs gond, de az is lehet, hogy hólyaghurut.Ha az, akkor a háziorvos ad majd antibiotikumot.Addig igyál sokat, esetleg szedhetnél be tõzegáfonya kapszulát (patikában biztos van).A babának nem lesz baja, ne aggódj!
Az 1. vagyok, mit mondott a dokid? Szerintem a hólyaghurut az más érzés, ez olyan idegi nyilalás, fájás. Bár nem tudhatom pontosan, hogy a kérdezõ mit érzett.
A kérdező hozzászólása: sok volt a baktérium a vizeletemben, felvagyok fázva, kaptam zinnat 250mg antibiotikumot, sok folyadékot kell innom, azt mondták holnapra jobb lesz.A babám pedig nagyon sokat mozog, és a feje pont a hólyagomnál van. Köszönöm a válaszokat, remélem hamar rendbe jövök.
Jobbulást! :)


22 hetes kismama vagyok, s reggel óta nagyon fáj a hasam, olyan érzés, mintha meg akarna jönni. Húzódik és szúr. Főleg a bal oldalon. Mit jelenthet ez? Baj van?

Legjobb válasz: Nem tudom, ez lehet-e ugyanaz, mint nekem szokott néha. A húzódós-szúrós fájdalom nálam is jelentkezik és egyszerûen arról van szó, hogy a méhet tartó keresztszalag nyúlik a teher alatt. Ez többször is elõ szokott fordulni, de általában hamar múlik, bár amíg tart, néha kifejezetten nagyon fáj. Ha oldalt jelentkezik a fájdalom, akkor még veseprobléma is állhat a hátterében, de annak a fájdalmon kívül más jele is lenne (égõ érzés vizeléskor, esetleg véres vizelet, viszketés, stb.) Ha nem akar elmúlni, azért inkább kérdezd meg a dokidat vagy esetleg a védõnõt. Nálam egyértelmûen a keresztszalag nyúlása okozza, remélhetõleg nálad sincs ez másképp. 25 hetes kismama

Nem tudom, ez lehet-e ugyanaz, mint nekem szokott néha. A húzódós-szúrós fájdalom nálam is jelentkezik és egyszerûen arról van szó, hogy a méhet tartó keresztszalag nyúlik a teher alatt. Ez többször is elõ szokott fordulni, de általában hamar múlik, bár amíg tart, néha kifejezetten nagyon fáj. Ha oldalt jelentkezik a fájdalom, akkor még veseprobléma is állhat a hátterében, de annak a fájdalmon kívül más jele is lenne (égõ érzés vizeléskor, esetleg véres vizelet, viszketés, stb.) Ha nem akar elmúlni, azért inkább kérdezd meg a dokidat vagy esetleg a védõnõt. Nálam egyértelmûen a keresztszalag nyúlása okozza, remélhetõleg nálad sincs ez másképp. 25 hetes kismama
nekem is szokott ilyen lenni, de nem tart egész nap-inkább alkalom szerû.ja és nincs is minden nap.Szval sztem rendezõdnek át a dolgok odabennt.ha elviselhetetlen azonnal menj dokihoz.Ha begörcsölsz fõleg.25hetes kismama

22 hetes terhes vagyok. Ma észrevettem egy kis gennyet a torkomon. Ha tüszõs mandulagyulladásom lesz, ugye nem lesz baja a babámnak? Mivel tudom megelõzni a betegséget?

Legjobb válasz: A megelõzésrõl már lecsúsztál. Egyébként mononucleosis is lehet, nagyon hasonlóak a tünetei. Tudtommal nem árt egyik sem a gyereknek, de ilyenkor biztosabb orvoshoz menni és tõle tanácsot kérni.

A megelõzésrõl már lecsúsztál. Egyébként mononucleosis is lehet, nagyon hasonlóak a tünetei. Tudtommal nem árt egyik sem a gyereknek, de ilyenkor biztosabb orvoshoz menni és tõle tanácsot kérni.
Menj orvoshoz, ha beteg vagy. (Mondjuk ha nem vagy lázas, akkor sok mindent nem fog mondani, sem gyógyszert írni) Tantum Verdevel öblögethetsz, az biztos hogy nem árt, torokfertõtlenítõ.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen. egy órája vettem észre, ezen kívûl semmi bajom nincs. csak eléggé megijedtem, hogy mi lesz, ha..
Azért az immunrendszered még mûködik akkor is, ha terhes vagy. Csak pozitívan! :)
A tantum verde tényleg jó, de meg kell nézni, lehet-e terhesen használni. (Nem biztos.) Amit 100%, hogy lehet és beválik: sós vízzel gargalizálás (ne nyeld le!!!) naponta többször. Torokfájásra, mandulára kimondottan ajánlani szokták. A babának nem lesz baja, csak a lázadat mérd rendszeresen, azt csillapítani kell, ha van, mert az árt. És persze doki, amint lehet. Amúgy nem is biztos, hogy gennyet láttál, lehet hogy csak valami kaja odatapadt. Azért a mandulagyuszi eléggé szokott fájni... (Biztonság kedvéért kerüld a hideget, a forrót, a szénsavast, és mivel terhes vagy, gyógyteákkal se próbálkozz.)
Lehet a Tantumot. 4-es :)
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi lányok! :)

22 hetes leszek mikor megyek genetikai tanácsadásra. Mire számítsak? Baross utca. Emelkedett AFP eredmény miatt, genetikai uh és 4D-s uh-n is minden rendben volt, nem volt a családban semmi gond, fiatal is vagyok.

Legjobb válasz: Te tudod, de én nem kérnék magzatvízvizsgálatot. Mindent látnak az UH-n ami a magas AFP miatt lehet. Ha ott nem látnak semmit nincs semmi baj. Az AFP elavult módszer. Nekem alacsony volt, nem kértem magzatvízvizsgálatot és nem lett semmi bajunk. Pedig a down-kórt nem mindig látni uh-n. Már 3 hós a kislányom. :-) Persze ez nem azt jelenti, hogy 100%, hogy nektek sincs semmi bajotok de azt tud, hogy nagyon sok mindenkinek rossz lesz az AFP eredménye. És csak kis százalékának van tényleg beteg babája.

Te tudod, de én nem kérnék magzatvízvizsgálatot. Mindent látnak az UH-n ami a magas AFP miatt lehet. Ha ott nem látnak semmit nincs semmi baj. Az AFP elavult módszer. Nekem alacsony volt, nem kértem magzatvízvizsgálatot és nem lett semmi bajunk. Pedig a down-kórt nem mindig látni uh-n. Már 3 hós a kislányom. :-) Persze ez nem azt jelenti, hogy 100%, hogy nektek sincs semmi bajotok de azt tud, hogy nagyon sok mindenkinek rossz lesz az AFP eredménye. És csak kis százalékának van tényleg beteg babája.
Számíts rá, hogy sokat kell várni, hiába van idõpontod. A genetikus fel fogja ajánlani a magzatvíz vizsgálatot, amit ha elfogadsz, vissza kell majd menned. Azt hiszem ha annak megvan az eredménye, akkor csinálnak ultrahangot.
A kérdező hozzászólása: És azt mindenképp felajánlják vagy nem mindenkinek? Nagyon félek tõle, nem szívesen csináltatnám meg. A védõnõm is azt mondta hogy ne aggódjak, nem tartozom a rizikós faktorba, mert 24 éves vagyok, a családomban (férjemében is) minden rendben volt, csak kicsit lett magas az afp és a többi eredmény tökéletes lett. De azért félek...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! 2.6 lett a MoM. Na igen, az engem sem izgat hogy kedvesek-e vagy sem, csak jól végezzék a dolgukat. Bízom benne hogy minden rendben lesz és egészséges a kislányom!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!