Találatok a következő kifejezésre: 22 hetes vagyok, kb (6 db)

22 hetes vagyok, már kb 4 hete érzem a babám, de még mindig csak egészen alul, jóval a köldököm alatt. Ez normális? Függőlegesen lenne a baba? Vagy mit jelent ez?

Legjobb válasz: Szia! A köldököd vonalát csak a 24. hét körül éri el a méh. Ott még nem is érezheted a picit. Én is nagyon lent éreztem sokáig, aztán hírtelen, egyik napról a másikra éreztem sokkal feljebb mozogni. Most meg már a bodráimat egyengeti néha. Ne aggódj! J, és még forgolódni is tud, úgyhogy lehet hogy naponta máshogy fekszik. Minden hét elteltével egyre jobban érzed majd. Boldog babavárást! 30 hetes kismama

Szia! A köldököd vonalát csak a 24. hét körül éri el a méh. Ott még nem is érezheted a picit. Én is nagyon lent éreztem sokáig, aztán hírtelen, egyik napról a másikra éreztem sokkal feljebb mozogni. Most meg már a bodráimat egyengeti néha. Ne aggódj! J, és még forgolódni is tud, úgyhogy lehet hogy naponta máshogy fekszik. Minden hét elteltével egyre jobban érzed majd. Boldog babavárást! 30 hetes kismama
Nyugi be fogja pótolni, ha odaér, még a bordáidon is fog zongorázni. Még van idõd, hogy elérje a köldök vonalát a méh, de még utánna is csak középtájt fogod érezni egy darabig. Majd az utolsó 10 hét körül fogod még visszasírni. Nekem azóta ég a gyomrom, és tényleg úgy összepréseli néha a kis drágám, hogy a szemem majd kiugrig. Úgyhogy nyugodj meg, az a lényeg, hogy mozogjon. Boldog babavárást! 36 hetes pocis

22 hetes terhes vagyok, kb. a 8. héttől felirta a doki napi 3 db utrogestant mert picit vérezni szedtem. Az ota szedem. Egyszer sem véreztem az óta. Egy honapja lecsökkentettem napi 2 db-ra. Lehet ebből baj, vagy ha végleg abba hagynám?

Legjobb válasz: Az orvosoddal beszéld meg, nekem a 6. héttõl kellett szednem vérzés miatt, de a 13. hétre abba kellett hagynom. Amúgy a betegtájékoztatóban is az van hogy nem szabad tovább szedni, ezért mindenképp beszélj az orvosoddal.

Az orvosoddal beszéld meg, nekem a 6. héttõl kellett szednem vérzés miatt, de a 13. hétre abba kellett hagynom. Amúgy a betegtájékoztatóban is az van hogy nem szabad tovább szedni, ezért mindenképp beszélj az orvosoddal.
Én is csak a 12.hétig szedtem, aztán mondta a doki fokozatosan csökkentsem.De hívd fel az orvost és kérdezd meg!!!Nem szabad olyan sokáig szedni.
Igazuk van ez elõttem szóloknak. Nekem is csak a 12. hétig adta a doki, azt mondta utána már csak placebó hatása lenne. De valóban nem szabad egyik napról a másikra abbahagyni.
Az ilyen gyógyszereket nem szabad megvonni a szervezettõl egyik napról a másikra mivel olyan típusú hormonokat pótolnak amik segítenek a terhességet megtartani.Én a duphastont szedem és tõlünk a doki elõször csökkenteni egyre kisebb adagokra fogja és csak utána megszüntetni a terápiát az a javaslatom beszéld meg a dokidal hogy meddig kell ezt neked szedni de magadtól semmi képen ne hagyd abba ha a szervezeted nem termel elég sárgatest hormont akkor igen lehet belõle akár baj is én azt mondom örüljünk hogy olyan világban élünk ahol ilyen gyógyszerek segítségével egészséges babákat szülhetünk további szép bab várást és ne aggódj bármi komoly problémád van itt csak tanácsokat kaphatsz de az orvosod a fõ éldöntõje mindennek
Nahát... Miért nem kérdeztél rá elõbb a dokinál? Az elsõ 12 hétben szokták csak szedetni az Utrot, max a 16. hétig. Én a 16.-ig szedtem. Addigra végleg kialakul a méhlepény, és már nincs szükség plussz progeszteronra. Ilyenkor már inkább a májnak árt ez a bogyó, mintsem használ. Ma meg holnap már csökkentsd le napi 1-re, esténként, és holnaputántól hagyd abba. Semmi értelme szedni már! 25 hetes km
Te nem szoktál szóban kommunikálni az orvosoddal, hogy ezt tõlünk kérdezed meg??? Egyébként az Utrogestant nem kell szedni a 12. hét után, mert innentõl a méhlepény termeli a progeszteront. Szóval légy szíves felemelni a telefonkagylót és megkérdezni a nõgyógyászodat, hogy mi a fenéért szeded még mindig ezt a gyógyszert.

22 hetes kismama vagyok. Kb.1-1, 5 órája eléggé szédelgek. Ez mitől lehet? Vérnyomás, cukor? (egyik mérőnk sincs itthon). A fejem is eléggé nyom.

Legjobb válasz: nekem is volt ilyen.bármelyik leeshetett.lehet nem már régen ettél.egyél pár falatot,na meg igyál és ha akkor sem lesz jobb,akkor a vérnyomás lesz a hibás.

nekem is volt ilyen.bármelyik leeshetett.lehet nem már régen ettél.egyél pár falatot, na meg igyál és ha akkor sem lesz jobb, akkor a vérnyomás lesz a hibás.
Valószínû az idõjárástól van. Tegnap én is megszédültem az utcán délelõtt, megmérték a vérnyomásom 120/80 volt, mint szokott lenni. A cukrommal nincs gond, elötte ettem pont, mielött történt ez. Ma is olyan kába voltam, de ugyanezt a vérnyomást mérték a terhesgondozóban. A hírtelen jött meleg és a párás levegõ teszi, és holnap jön egy front, elképzelhetõ, hogy ezt érezzük már most. 39hetes pocis
szopogassál cukorkát vagy igyál meg egy kólát. Ha nem leszel jobban, akkor nem a cukrod. Én inkább vérnyomásra tippelek, annak vannak ilyen jelei. Nem ártana, ha megméretnéd valahol, akár a szomszédnál, ha van neki

22 hetes terhes vagyok és a melleim már kb 3 hete is mét ugy fájnak mintha rögtön megindulna a tejem, nagyon csomós és feszül. A mellbimbóm közöt pedig száraz sárga valami van, de tejem még nincs. Mi lehet az?

El?tej nem hiszem hiszen még nem jön tej a mellemb?l ha megnyomom.De akkor mi az??Nektek is volt ilyen?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is volt pici anyatejtermelõdésem terhesség alatt. Elõször furcsállottam, dehát készül a szervezet a baba táplálására szülés elõtt is :) Azért sárga, mert ez jó kis zsíros elõtej, és amikor megszárad elég gyorsan a ciciden, sárga szint kap. Szerintem.

Szia! Nekem is volt pici anyatejtermelõdésem terhesség alatt. Elõször furcsállottam, dehát készül a szervezet a baba táplálására szülés elõtt is :) Azért sárga, mert ez jó kis zsíros elõtej, és amikor megszárad elég gyorsan a ciciden, sárga szint kap. Szerintem.

22 hetes terhes vagyok. Még nem nagyon érzem a babám mozgolódni. Kb.2 hete mozdult meg elöször, de azóta se aktiválja magát. Kell aggódom?

Els? terhességem,és mells? fali a placenta.Egyébként az uh-kon nagyon aktív.

Legjobb válasz: Szia!Nekem 17hetesen mozdult meg és utána nekem se volt aktív,de mára már nagyon aktív és most a 31 hétben tartok:).Beszélj hozzá,kérd hogy mozogjon sokat.de én sok csokit eszek és imádja,próbáld ki te is:).

Szia!Nekem 17hetesen mozdult meg és utána nekem se volt aktív, de mára már nagyon aktív és most a 31 hétben tartok:) .Beszélj hozzá, kérd hogy mozogjon sokat.de én sok csokit eszek és imádja, próbáld ki te is:) .
igyal gyumolcslevet, arra szeretnek beindulni! kulomben ezt meg egy szulesz orvos mondta, hogy ha nem erezni a baba mozgasat gyakrabban akkor gyumolcslevet kell inni arra beindulnak! az en lanyom allandoan beindult ra:)
Valószínûleg azért érzed kevésbé, mert elõl tapad a placenta, na meg ilyenkor még rengeteg a helye a mozgolódásra. Nyugi, nemsokára beindul! :)
Szintén 22 hetes vagyok, mellsõ falon tapadó méhlepénnyel, és elég ritkán érzem én is a kicsit. A dokim szerint ez azért van a placenta úgy helyezkedik el, ahogy, szóval ne aggódj. Pár hét múlva, mikor még erõsebb lesz, akkor többet fogjuk érezni õket. :) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Akkor csak lusta az én fiam.:-)
Szia én 19-20 hetes vagyok és mellsõ fali a placenta nálam is. Én már kb 2 hete éreztem az elsõ rezzenéseket, és most már olyan aktív a lányom, hogy nem hagy aludni éjszakánként. Aminek persze nagyon örülök :o) Szóval szerintem ez a babó vérmérsékletétõl is függ, hogy mennyit mozog. Szerintem ha napjában csak egyszer is érzed, megnyugodhatsz hogy minden rendben van vele. Szép babavárást kívánok neked!

22 hetes terhes vagyok, kb. Egy hete egyszerűen nincs étvágyam, úgy kell magamba erőltetni a kaját, semmit sem kívánok. Mitől lehet ez? Valami betegség kerülget?

Eddig sem voltam egy zabálós, még csak 2kg-t híztam, de a baby megfelel?en fejl?dik. Mit egyek, hogy megjöjjön az étvágyam? Gravidát szedek.

Legjobb válasz: hátez elég nehéz. próbálj meg sok gyümölcslevet inni. Ha pedig esetleg a mc donaldsos hambi kell menj venni, mert én az meg tudom enni, akkor is ha más nem kell. gyümölcsöt, zöldséget mindenképp egyél, akkor nem lehet baj.a hízás pedig nem kötelezõ. csak a babára hízol úgy tûnik.

hátez elég nehéz. próbálj meg sok gyümölcslevet inni. Ha pedig esetleg a mc donaldsos hambi kell menj venni, mert én az meg tudom enni, akkor is ha más nem kell. gyümölcsöt, zöldséget mindenképp egyél, akkor nem lehet baj.a hízás pedig nem kötelezõ. csak a babára hízol úgy tûnik.
Én mindig hallgattam a testemre. Akkor is, amikor nem voltam kismama, meg most is. Ha nem kívánok semmi kaját pár napig, akkor nem szem és kész. A folyadékra azért figyelek, de semmi egyéb. Eddig minden rendben velem is, a babóval is, tökéletes a vérképem, szóval nem hiszem, hogy lenne miért aggódni. Hiszek abban, hogy a testünk pontosan tudja, mire van szükségünk. Igaz, épp így hallgatok rá akkor is, ha bármit megkívánok. Ha gyümölcsöt, akkor azt, ha csokit, akkor azt. Én sem híztam meg, minden teljesen ok. Merj hinni a testednek! 32 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, eddig is így étkeztem, amit megkívántam meg is ettem, de ilyen még nem volt, hogy ennyire ne kelljen semmi... remélem semmi komolyabb baj nem lesz, majdcsak tudok újra enni.
Szia! Én ugyanebben a cipõben járok(kb 1 hete).Bár eddig sem voltam nagy étvágyú. Szinte semmit nem eszek egész nap, de a baba nagyon szépen fejlõdik. Én most inkább ennek a melegnek tudom be. Üdv: 31 hetes kismama
Szia! Képzeld, én 17 hetes vagyok és én az elejétõl fogva nem nagyon kívánom az ételt, még mindig -2 kilónál tartok. A dokim azt mondta, hogy nem gond, majdcsak elindul a súlyom. Sok gyümölcsöt és zöldséget ajánl.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!