Találatok a következő kifejezésre: 22 hetes vagyok, és csak (15 db)

22 hetes vagyok és amikor mocorog a babám mindig a hasam alján érzem. Normális ez? Ilyenkor még lent van, vagy csak a lábacskái vannak ott?

Legjobb válasz: Normális.Én is csak lennt éreztem egy darabig,de már nem tudom hányadik hétig.

Normális.Én is csak lennt éreztem egy darabig, de már nem tudom hányadik hétig.
Persze, hogy normális, volt hogy én is csak a lábacskákat éreztem, de én fent, mert be volt fordulva.
valószínûleg jól gondolod, hogy még harántban fekszik (ami egyébként teljesn normális) és azért érzed lent.
Általában én is lent érzem. A méhed ilyenkor kb. a köldöködig ér. Sok baba harántos ennyi idõsen, az enyém is úgy helyezkedik el, hogy fölül van a háta kifli alakban és a keze-lába díbol odalenn.
Én a 24.hétben vagyok és annyira lent érzem, mintha szinte a szeméremdombomnál lenne.Tegnap azt mondta az orvosom, hogy nem baj, teljesen normális.:)
09:40 vagyok nekem is harántba volt 22 hetesen. és a 28 hetes vizsgálat elõtt még mindig lent éreztem mozogni. gondoltam akkor még mindig nem fordult be, erre közölték velem, hogy már fejfekvéses. meglepõdtem.
Én is sokszor lent érzem a hasam aljánál, idõnként a köldökömnél. Holnap megyek dokihoz, megnézzük mit csinál bennt! :) 24+5 hkm
Igen, normális. Én is épp 22 hetes vagyok és én is leginkább alul érzem, nagyon lent, ha érted:) De ma voltam tanácsadáson és megnyugtatott a védõnõ és az orvos is, hogy ez teljesen normális. Úgyhogy: nyugi!:)

22 hetes vagyok és mostánában nem nagyon eszek mást csak kenyeret és egyre jobban fogyok! Így fejlödik a baba bennem? !

Nagyon félek hogy nem lessz egészséges.

Legjobb válasz: A baba elveszi ami neki kell, de te könnyen vitaminhiányos állapotba kerülhetsz, és az egyoldalú táplálkozás sem elõnyös. Miért csak kenyeret eszel? Szeded a terhesvitamint?

A baba elveszi ami neki kell, de te könnyen vitaminhiányos állapotba kerülhetsz, és az egyoldalú táplálkozás sem elõnyös. Miért csak kenyeret eszel? Szeded a terhesvitamint?
A baba el fogja venni a te szervezetedbõl ami az õ fejlõdéséhez kell. Hidd el vannak tartalékok, amikrõl nem is tudunk. Ettõl függetlenül nem a legjobb, ha sokat fogysz, próbálj meg gyümölcsöket enni. A természetes vitaminoknál nincsen jobb. Én is alig bírtam enni valamit, szinte egész végig, de gyümölcsbõl mindig rendesen ettem, Nem is kellett szednem a terhesvitamint csak az elsõ harmadban, mert azt mondta a dokim, hogy az sem jó ha túl nagy lesz a baba. Kisnövésû vagyok, és ha túl nagy lenne, akkor nem tudnám megszülni. Ráadásul étvágyat is csinál a gyümölcs, és a székrekedésre is jó (már ha van). 37 hetes kismama
Szia! Én 39 hetes vagyok és 3 kg-ot szedtem fel. A 30. hétig csak fogytam, kb a 34. héttõl jött rám a +3kg. A babám úgy néz ki egészséges és a becsült súlya 3700 g. Úgyhogy ne aggódj, õ tényleg elveszi ami kell, mégha ez a te rovásodra is megy. Esetleg próbáld magad vitaminokkal bombázni, nehogy nagyon legyengülj. Egyébként, ami nem megy nem kell erõltetni. Ne erõltesd az evést sem, ha nem esik jól. Kitartás, Szép terhsséget!
szia! az nem jó, hogy fogysz. próbáld egy kicsit eröltetni az evést és valami egészségesebbet is mint a kenyér. Tapasztalatból tudom, nekem is végig a terhesség alatt eröltetnem kellett az evést, nagy nehezen +9kg voltam szülés elõtt. A baba szépen megnõtt több mint 3kg volt. ha nagyon lefogysz a doki biztosan befektet a kórházba. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nektek is boldog és egészséges baba várást!!

A 19. hétig 3 kilót híztam, viszont most 22 hetes vagyok, és már 6 kilónál tartok! Nem értem az okát, nem eszem többet, sőt! Leszorítottam csak gyümölcsöt, nestlé fitnesst, és tejtermékeket eszem! Mi történik? Mit tegyek? Vagy ez normális?

Legjobb válasz: Ez teljesen normális, ne aggódj és én a helyedben a megszorítások helyett inkább odafigyelnék arra, hogy mindenbõl vigyek be a szervezetembe, amibõl szükséges. Tehát zöldséget is, fõtt ételt, húsokat, ha nem vagy vega. Nehogy lekorlátozd a táplálkozásodat erre a három féle dologra, amit felsoroltál, még akkor sem lenne jó ötlet, ha nem várnál babát, de most különösen nem szabad egyoldalúan táplálkozni. Az a súlynövekedés teljesen természetes, amirõl beszámoltál. Nekem 15. hétig farkasétvágyam volt, azokban a hetekben mégsem híztam. 18. héttõl viszont alig bírtam enni, a hasam akkor indult növekedésnek, visszamentem dolgozni, rengeteget mozogtam egy nap, ennek ellenére rá négy kiló jött fel az azt követõ öt hétben. Nem ettem többet, nem voltam lusta, de ez nem is hízás volt. Egyértelmûen a baba miatt van. Ez az, amit el kell fogadni és próbáld meg élvezni a terhességedet, mert ebbõl a hat kilóból lesz még 12 is minimum és még az is teljesen normális lesz!

Ez teljesen normális, ne aggódj és én a helyedben a megszorítások helyett inkább odafigyelnék arra, hogy mindenbõl vigyek be a szervezetembe, amibõl szükséges. Tehát zöldséget is, fõtt ételt, húsokat, ha nem vagy vega. Nehogy lekorlátozd a táplálkozásodat erre a három féle dologra, amit felsoroltál, még akkor sem lenne jó ötlet, ha nem várnál babát, de most különösen nem szabad egyoldalúan táplálkozni. Az a súlynövekedés teljesen természetes, amirõl beszámoltál. Nekem 15. hétig farkasétvágyam volt, azokban a hetekben mégsem híztam. 18. héttõl viszont alig bírtam enni, a hasam akkor indult növekedésnek, visszamentem dolgozni, rengeteget mozogtam egy nap, ennek ellenére rá négy kiló jött fel az azt követõ öt hétben. Nem ettem többet, nem voltam lusta, de ez nem is hízás volt. Egyértelmûen a baba miatt van. Ez az, amit el kell fogadni és próbáld meg élvezni a terhességedet, mert ebbõl a hat kilóból lesz még 12 is minimum és még az is teljesen normális lesz!
szerintem igen, ez normális. én épp ma reggel néztem a súlyom(bár ne tettem volna)! 9 kg van rajtam és a 26. hétben vagyok. én sem értem! sokkal kevesebbet ettem egész terhességem alatt mint azelõtt és mégis feljött az a +9kg.nem is látszik meg rajtam, csak a hasam nagy! szóval sajnos bele kell törõdnünk ez normális!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!
Ne aggódj, én sem híztam 20hétig semmit, majd 5hét alatt rámjött 5kg és fogalmam sincs mitõl.Én is rengeteg gyümit eszem , meg joghurtot, tornázok is és még is jönnek a kilók.A védõnõm azt mondta, hogy ilyen tájt megugrik az ember súlya, majd abba marad és újra.Meg, hát a babóca is most kezd el igazán növögetni.4 barátnõm szûlt az idén és mind 20kg hízott, de szépen adják is le.Gondolj bele, alapból szülést követõen lejön vagy 6kg(baba, magzatvíz, méhlepény, stb)Arra vigyázz, hogy ne vizesedj majd, mert az sok kg-t jelent, meg nem is egészséges.Amúgy nekem a pocim nõ nagyon, meg talán egy pici ment a combomra, de nem vészes, nem is hiszik el , hogy már 67kg vagyok. Így hát ne csüggedj, jövõ ilyenkor már újra a régiek leszünk, egy gyönyörû kisbabával. Üdv:26 hetes kismami
A második válaszoló vagyok. Annyit még hozzátennék, hogy tényleg megáll egy pár hétre a súlynövekedés a huszas hetek második felében. Mint már említettem én 18-23 hét között híztam öt kilót, azóta eltelt négy hét és egy deka sem jött rám. Nem kezdek el korán örülni, mert biztos vagyok abban, hogy pár héten belül ismét jön egy hirtelen ugrás, majd valószínûleg pár hétig ismét leáll. Egyébként az egész egyénenként változó, biztosra még majd a 35. hét tájékán sem mehetünk, mert sokan írják, hogy az utolsó néhány hétben nõ leginkább a súly, mert a baba is akkor hízik a legintenzívebben, illetve sok nõnél akkor jön elõ a vizesedés, de elég sokan azt mondták nekem, hogy õk nem híztak már az utolsó hetekben.


22 hetes vagyok és éjszaka többször felébredek arra hogy bekeményedett a hasam, napközben eddig nem volt csak ma egyszer! Ez baj? A baba ebből érezhet valamit?

Legjobb válasz: Mindenképpen szólj az orvosodnak, a bekeményedés ugyanis méhösszehúzódás, és adott esetben lehet koraszülés kezdete is (a legtöbb esetben nem komoly dolog, de jobb megnézetni orvossal.)

Mindenképpen szólj az orvosodnak, a bekeményedés ugyanis méhösszehúzódás, és adott esetben lehet koraszülés kezdete is (a legtöbb esetben nem komoly dolog, de jobb megnézetni orvossal.)
Szia! Ez még nem vészes, de mihamarabb szólj a dokinak, magnéziumot fog felírni. Sokan a Magne B6-ot szedig ilyenkor, nekem gyógyszertári készítményt írt fel az orvosom. Még nagyon a közepén vagy, így nem túl jó, ha sokat keményedsz. Igyekezz minél többet pihenni, mert általában akkor fordul elõ leginkább, ha megerõlteted magad. Nagyon jó egészséget és boldog babavárást, 9 hónapos kisfiú anyukája
Nekem az elsõvel is keményedett már ilyenkor, most a másodikkal félidõs vagyok és már most is keményedik! A doki fog magnéziumot írni. Nekem pár hét alatt elmúlt telljesen, én is féltem a koraszüléstõl, ehhez képest a lányom a 42. héten született. Minden jót Nektek és pihenj sokat!

22 hetes terhes vagyok, és csak hason tudok elaludni, nagy ritkán az oldalamon. Nagyon lelkiismeretfurdalásom van és aggódom. Lehet ettől baja a babának?

Legjobb válasz: Baja nem lesz a babának,csak kényelmetlen. Szerintem az oldal fekvés jobb ilyenkor.Próbáld meg. Meg ha nagyobb lesz a hasad,akkor meg már nem is tudnál igy aludni:-)

Baja nem lesz a babának, csak kényelmetlen. Szerintem az oldal fekvés jobb ilyenkor.Próbáld meg. Meg ha nagyobb lesz a hasad, akkor meg már nem is tudnál igy aludni:-)
Szia. Nyugi!!! A babádnak nem lesz semmi baja. Aludj úgy, ahogy kényelmes. A pocaklakó jelezni fogja, ha nem megfelelõ számára az alvási póz.Fõleg azért is, mert ha elalszik valaki álmában forgolódik, nem tudja kontrolálni helyzetét. Elõbb-utóbb nem is fogsz tudni hason aludni.Erzsók próbált segíteni.
Én a 21 hétig tudtam hason aludni, utána már nagyon nyomott a baba, de még most is félig hason alszom, felhúzott lábakkal. 31 hetes vagyok
Szia ha neki gondlesz és kényelmetlenül fogja érezni magát neagodj azt tudni fogod addig rugdos és mozog amig más pozt nem vesszel fel amig ö nyugodtan alszik és nem ficánkol nagyon csak annyira mig elhelyezkedik addig neki is jó

Futószemölcsöt eltávolítanak terhesség alatt? Nekem még sose volt, nem tudom, hogy csinálják. Most rengeteg előjött és csak egyre több lesz.22 hetes vagyok

Legjobb válasz: Nekem is volt, elég csúnya látvány, de terhesen nem csinálnak vele semmit. Majd szülés után a kontrollon elkezdik kezelni. Engem jól megrémítettek, mert azt mondta az orvos, hogy be kell feküdni és leégetik, és az nagyon fáj. Na gyorsan kértem idõpontot másik dokihoz, az meg olyan szépen leecsetelte kétszer, és már el is múlt.

Nekem is volt, elég csúnya látvány, de terhesen nem csinálnak vele semmit. Majd szülés után a kontrollon elkezdik kezelni. Engem jól megrémítettek, mert azt mondta az orvos, hogy be kell feküdni és leégetik, és az nagyon fáj. Na gyorsan kértem idõpontot másik dokihoz, az meg olyan szépen leecsetelte kétszer, és már el is múlt.

Ikerterhességnél a babák helyet tudnak cserélni? 22 hetes terhes vagyok és a jobb oldalt sok a mocorgás, az csak az egyik baba? és a másik, a bal oldalon? (kétpetéjüek)

Legjobb válasz: Persze hogy helyet tudnak cserélni.Az hogy hány petéjûek meg nem számít ebben a kérdésben.Meg még eléggé kicsik,mivel ikrek így még kisebbek,mint a többi 22 hetes baba.Abban az idõben,pedig nekem csak egy gyermekem lesz,én sem éreztem minden rúgását moccanását.Bezzeg most!Nem irigyellek,hogy egyszerre majd négy lábacska fogja a gyomrodat és a bordáidat taposni.Nekem néha ezzel a kettõvel is meggyûlik a bajom:) 33 hetes kismama

Persze hogy helyet tudnak cserélni.Az hogy hány petéjûek meg nem számít ebben a kérdésben.Meg még eléggé kicsik, mivel ikrek így még kisebbek, mint a többi 22 hetes baba.Abban az idõben, pedig nekem csak egy gyermekem lesz, én sem éreztem minden rúgását moccanását.Bezzeg most!Nem irigyellek, hogy egyszerre majd négy lábacska fogja a gyomrodat és a bordáidat taposni.Nekem néha ezzel a kettõvel is meggyûlik a bajom:) 33 hetes kismama
Szia én 25 hetes ikres vagyok. Nálam is kérdés volt ez a fejemben, mert eleinte mindig csak a baloldalon éreztem a sokszor a mozgást és ritkábban a jobboldalon.(utólag kiderült, hogy azért mert jobboldalon volt mind a 2 babának a feje és mivel vízszintesen feküdtek a kis fejüknél összebújva a négy lábacska rúgdosott a bal oldalon) Aztán amikor elmentem a genetikai nagyvizsgálatra több mint 1 óriág ultrahangozott a dokinõ, legalább ötször helyet cseréltek. Nekem is furcsa volt látnom, mert meg voltam gyõzödve róla, hogy a baloldalon van a kislány és jobboldalon van a kisfiú. Az elõzõ válaszadónak nem adok igazat, mert most (legalábbis az enyémek) ugyanakkorák sõt a kisfiú sokszor meghaladja az épp aktuális hétnek a méreteit. Viszont a terhesség utolsó harmadában már tényleg nem tudnak olyan ütemben hízni a helyhiány miatt mint az egyes babák. Boldogságos, problémamentes babavárást kívánok Neked. Nálad milyen a csapatösszeállítás? Tudod már a nemüket?

Normális hogy szúrkál a jobb petefészkem körül? Reggel óta érzem. Néha belenyilal és csak ott. Lehet az időtől? Vagy ez valami rossz jel? 22 heteske

Legjobb válasz: Szerintem semmi gond. Nekem 21 hetes koromtól nem csak szúrkál oldalt de nagyon sokat fáj a hasam:-( szerintem ahogy a méhed növekszik(pont ebben az idõben nõ hirtelen nagyot) az okozza a szurkálást:-) Kellemes babavárást: 33 hetes kismama

Szerintem semmi gond. Nekem 21 hetes koromtól nem csak szúrkál oldalt de nagyon sokat fáj a hasam:-( szerintem ahogy a méhed növekszik(pont ebben az idõben nõ hirtelen nagyot) az okozza a szurkálást:-) Kellemes babavárást: 33 hetes kismama
Szerintem is fronthatás, ugyanezt érzem egész nap. 14 hetes kismama...

22 hetes kismama vagyok a sok magzatviz miatt 4D re kell mennem. (Mindenhogy mentem volna csak 28 hetesen) Azt ajánlották menjek Nagykanizsára Dr. Nagy Évához. Ha ma bejelentkezek mennyit kell várnom az időpontra? És milyen a doktornő?

Legjobb válasz: szia, menjél csak most 4D-re. Nálam is sok magzatvizet találtak, és magzatvízvizsgálatra küldtek. Igaz nálam még az életkorom is közre játszott a mvízvételhez. Ott majd kiderítik hogy nincs semmi baj, ha meg találnak valamit akkor még mindég tovább lehet lépni. Sajnos a helyhez nem tudok hozzászólni ahová mennél én Pesten voltam. üdv. 24 hets kismama

szia, menjél csak most 4D-re. Nálam is sok magzatvizet találtak, és magzatvízvizsgálatra küldtek. Igaz nálam még az életkorom is közre játszott a mvízvételhez. Ott majd kiderítik hogy nincs semmi baj, ha meg találnak valamit akkor még mindég tovább lehet lépni. Sajnos a helyhez nem tudok hozzászólni ahová mennél én Pesten voltam. üdv. 24 hets kismama

20-22 hetes kismamik! Ti hány centisek vagytok, és hány kilóval kezdtétek a terhességet? Most mennyinél tartotok? Egyszerűen csak kíváncsi vagyok :-) 21+3 hkm

Legjobb válasz: Szia. 20+5 hetes vagyok. Kb. 5 kg-ot híztam eddig. 45,5 -rõl kezdtem. Cm-t nem tudok, még nem mértük soha, de már gömbölyödik a pocakom. Le már nem tudom tagadni.

Szia. 20+5 hetes vagyok. Kb. 5 kg-ot híztam eddig. 45, 5 -rõl kezdtem. Cm-t nem tudok, még nem mértük soha, de már gömbölyödik a pocakom. Le már nem tudom tagadni.
Szia! 20 hetesen 67 kg 168cm. Ez +4 kg eddig. Nekem azt mondta a védõnõ ez jó. Az elõzõnél ilyen idõsen 1, 5 kg plusz volt rajtam, akkor 59-el kezdtem és 80-al mentem szülni:( Most ezt nem szeretném, de ha így haladok...
Én 16O cm vagyok, 3-4 kilót híztam, 53-ról kezdtem. Most vagyok 22 hetes.
20 hetes vagyok, 167cm és 5kilót híztam.most 59kg vagyok.3.baba mindkettõvel +25 lett a vége!remélem most nem lesz annyi!!
A kérdező hozzászólása: De gondolom, az olyan soványaknak, mint az utolsó válaszoló, még rá is férne több is szerintem, mert szinte mindenhol ezt olvasom, aki sovány, az hízhat 15 kg-t is, aki túlsúlyos(mint szerény személyem), az 7-11 max...
Ez kicsit sok a 4 kiló, akkor az enyémhez mit szólna? 20 hetes vagyok, és eddig 9 kilót híztam már....Jó, nem bánom, mert 43kg kezdtem, és így vagyok 52, tehát még jöhet is fel, és maradhat is. A hasam 83cm, tehát nem nagy....:)
A kérdező hozzászólása: Csak azért kíváncsiskodom, mert én így betöltve a 21. hetet tartok plusz kb. 4 kilónál, és azt mondta a védõnõ, hogy ez egy kicsit sok.. :-S Igaz, az elején a rosszullétektõl nem híztam, inkább fogytam kb 1 kilót, azután nem nagyon néztem, mit és mikor eszem, csak amikor rájöttem, hogy ez egy kicsit sok lesz.. Amúgy én 157 cm vagyok és 65 kg-val kezdtem a terhességet, szóval én finoman szólva a túlsúlyos kategóriába esem.. :-( Na mind1.. Remélem, nem fog sokkal több feljönni a végéig, mint amennyi kell... :-))))
23 hetes vagyok. 164 cm 73 kg-val kezdtem a terhességet, most vagyok 79 kg :-( Semmivel sem eszem többet, mint elõtte, ritkán eszek édességet, nincsenek falási rohamaim, mégis feljöttek ezek a fránya kilók. De próbálok vele nem foglalkozni. Elsõ babámnál 15 kg-t híztam (6 kg-t a 20.hétig), de aztán simán lement a szoptatással. Igaz nagy baba lett, 4150 gramm.
Harmadik babám, még csak 1 kilót híztam de hatalmas a hasam (vagy csak én látom úgy...) 178 cm vagyok és 74 kiló szóval enyhén túlsúlyos kategória így nem is baj ha nem hízok. Elsõ két babámnál 20 hetesen már plusz 4 kilónál tartottam, és a vége plusz 15-15 lett, szóval remélem most annyi nem jön fel.. 20+1
22 hetes vagyok. 172cm és 74kg voltam a kezdetekkor aztán vészes hányás miatt fogytam 7kg-ot. Most 72kg vagyok szóval 5kg-t híztam de egyelõre nem bánom és még nem szólt érte senki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!