Találatok a következő kifejezésre: 22 hetes pár napja (13 db)

22-hetes kismama vagyok. Megérezném ha nem élne a babám? Milyen tünetem lenne? Utobbi pár napban nemigazán érzem.

NAGYON AGGODOM:

Legjobb válasz: Szia! Nyugi!!! Nekem is volt ilyen, hogy alig-alig éreztem, aztán beindult. Pont abban az idõszakban vagy, amikor még akkora helye van mocorogni, hogy sokszor meg sem érzed. Eltelik pár hét és már nem fogod tudni nem észrevenni :)) Én most 25 hetes vagyok és még most is van olyan, hogy egyik nap szinte egész nap aktív, aztán másnap alig, majd a köv. nap ismét érzem egész nap. Próbálj lefekedni úgy, hogy a hátad félig ülõ helyzetben legyen, egyél vmi édességet, igyál rá, nekem ilyenkor rögtön megmozdul. Ha nagyon nem akar és nagyon aggódsz, akkor nézesd meg vagy az orvosoddal vagy a védõnõvel. Minden jót, boldog babavárást!

Szia! Nyugi!!! Nekem is volt ilyen, hogy alig-alig éreztem, aztán beindult. Pont abban az idõszakban vagy, amikor még akkora helye van mocorogni, hogy sokszor meg sem érzed. Eltelik pár hét és már nem fogod tudni nem észrevenni :) ) Én most 25 hetes vagyok és még most is van olyan, hogy egyik nap szinte egész nap aktív, aztán másnap alig, majd a köv. nap ismét érzem egész nap. Próbálj lefekedni úgy, hogy a hátad félig ülõ helyzetben legyen, egyél vmi édességet, igyál rá, nekem ilyenkor rögtön megmozdul. Ha nagyon nem akar és nagyon aggódsz, akkor nézesd meg vagy az orvosoddal vagy a védõnõvel. Minden jót, boldog babavárást!
Én huszonegy hetesen éreztem elõször, majd sokáig semmi.Most három hónapos a gyerek.
A kérdező hozzászólása: Eddig esténként mindig rugdosott.most nem:-(
Nyugi igyál egy pohár kolát és egyél csokit feküdj hanyat tedd a kezed a hasadra szerintem meg fog mozdulni!Egyébként azt mondják éjjel a legaktivabb a babó!
Szia én is 22hetes vagyok.Múlt héten én is bepánikoltam egy kicsit, nekem is alig akart mocorogni.Most pedig úgy beindult, hogy nem igaz.Tegnap már éjszaka is fölébresztett, és most is egyfolytába rugdalózik, úgyhogy nyugodj meg.Azt mondják a frontokat is megérzik, és akkor nem mozognak annytit.Jó babavárást!
Szia, én most 25 hetes vagyok! És még nekem is van úgy hogy nem érzem! Persze akkor egy kicsit beparázok én is de nem kell!!!! Minnél jobban aggódsz annál jobban érzi Õ is , és inkább nem "háborgat" téged! Nyugodj meg, és érezni fogod! Meg "koppogj" be hozzá! Jelezni fog hogy ott van! És igazuk van az elõttem szólóknak is, hogy olyan sok helye van még 22 hetesen a babának, hogy azt nem is gondolnánk! Mondom 25 hetesen sokszor azt sem tudom hogy feküdhet, hiszen egyik pillanatban itt, a másikban ott, késõbb meg teljesen máshol érzem a mocorgást! Ez azért van, mert bõven van hely neki lubickolni!!!! Boldog babavárást! 25 hetes kismama!
A kérdező hozzászólása: Bejelentkezett nemrég a drágám:-)))Legalább tudom jól van:-)))
Nem korai, fõként a meleg okozza. én is 22 hetes vagyok, a bokám lassan akkora mint a vádlim.
Én a 18. hét elõtt kezdtem vizesedni. A doki szerint bokáig élettani (tehát nem kell vele foglalkozni, a terhességgel jár), boka fölött viszont figyelni kell. Amíg az éjszakai pihenés után visszamegy, semmi gond! nekem is így mûködik, még felpocolni sem kell, nem is tudnék úgy elaludni! :)
Szia! Én 28 hetes vagyok és két hete nagyon vizesedem. A védõnõ azt javasolta sok folyadékot igyak és egyek vízhajtó gyümölcsöket, ilyen pl az ananász vagy a körte és persze polcoljam fel amikor csak tudom.
Nekem nem csak a lábam, hanem az ujjaim is vizesednek. Ez nagy baj?
20.57-es vagyok. 23 hetes kismama vagyok.
Nekem nemcsak a lábam és az ujjaim, de a fejem is vizesedik. Tudom, hogy viccesen hangzik, de olyan az arcom néha, mint egy jóllakott óvódásé... Pedig a folyadékpótlás mellett alig eszem már... :S

22 hetes km vagyok:3 hete kezdett érezhetően mocorogni a baba, most medig pár napja már csak néha néha érzem, ma pedig még nem is éreztem! Ez normális? Azt gondoltam, hogy mostmár majd többször és erősebben érzem majd. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ugyanezzel a problémával küzdök pár napja. Néhány napja csak alig-alig mocorog, ma pl. 2-szer éreztem. Reggel voltam a védõnõnél, aki azt mondta, ez normális ennyi idõsen. A dokim is azt mondta legutóbb, hogy ha 1-2 napig nem érzem (egyáltalán), akkor még nincs baj. De a második napon már inkább csörögjek rá, ha véletlenül ilyen van.

Ugyanezzel a problémával küzdök pár napja. Néhány napja csak alig-alig mocorog, ma pl. 2-szer éreztem. Reggel voltam a védõnõnél, aki azt mondta, ez normális ennyi idõsen. A dokim is azt mondta legutóbb, hogy ha 1-2 napig nem érzem (egyáltalán), akkor még nincs baj. De a második napon már inkább csörögjek rá, ha véletlenül ilyen van.
Ja, az lefelejtettem, hogy 23 hetes vagyok.
Nálam is volt ilyen, most 27 hetesen már mindennap érzem, de van mikor keveset mozog. Ha nem érzed és aggódsz akkor egyél csokit vagy igyál egy kis kólát, attól megmozdulnak szinte mindig.
Ne izgulj! Most kezd majd el ugrásszerûen nõni a pici és egyre jobban fogod érezni a mozgását. Boldog babavárást!
nekem a dokim azt mondta hogy a 24 héttõl kell minden nap érezni a babát:) ne aggódj, én is különben így voltam vele:) 26+5km

22 hetes terhes vagyok. Pár napja nincs étvágyam, napi 1-2 zsömle meg 1 gyümölcs. Mit tegyek, hogy többet egyek?

Félek, hogy ártok a babának!

Legjobb válasz: Ne aggódj, a baba elveszi, ami neki kell. A problémát az okozhatja, ha te legyengülsz, mert könnyebben megbetegszel és nem bírod a strapát. Nem tudom, szedsz-e vitamint, az is csinál étvágyat. Legalább gyümölcslevet igyál, ha nagyon nem megy le a szilárd étel. Ha még pár napig nincs étvágyat, szerintem említsd meg az orvosnak, hátha nem árt utánanézni a dolognak. Vigyázz magatokra!

Ne aggódj, a baba elveszi, ami neki kell. A problémát az okozhatja, ha te legyengülsz, mert könnyebben megbetegszel és nem bírod a strapát. Nem tudom, szedsz-e vitamint, az is csinál étvágyat. Legalább gyümölcslevet igyál, ha nagyon nem megy le a szilárd étel. Ha még pár napig nincs étvágyat, szerintem említsd meg az orvosnak, hátha nem árt utánanézni a dolognak. Vigyázz magatokra!

Véletlenül úgy jött ki, hogy kt nap eltéréssel készült egy normális 2d-s ultrahang (kötelező 22 hetes) és egy pár perces 4D-s. Mások lettek a baba adatai. Melyik a hitelesebb?

A 4D-re tök véletlenül ugrottunk be tegnap a Baba-Mama Expo-n és készítettek egy 8 perces felvételt.

Legjobb válasz: ne ezeket vedd alapul, hanem a legelsõ uh adatait. késõbb már eltérõ ütemben fejlõdnek a babák. tehát ha pl. 6 hetesen voltál elõször uh-n, nézd meg, hogy akkor mennyi volt a terhességi kor és ahhoz add hozzá az eltelt idõt. off: 8 perccel szúrják ki az ember szemét? én is voltam ott, de így szerintem tökre nem éri meg.

ne ezeket vedd alapul, hanem a legelsõ uh adatait. késõbb már eltérõ ütemben fejlõdnek a babák. tehát ha pl. 6 hetesen voltál elõször uh-n, nézd meg, hogy akkor mennyi volt a terhességi kor és ahhoz add hozzá az eltelt idõt. off: 8 perccel szúrják ki az ember szemét? én is voltam ott, de így szerintem tökre nem éri meg.
A kérdező hozzászólása: 10 perc lett volna, csak mi idõpont nélkül lettünk leszólítva és így készítettek 8 perceset. De nekünk ez elég is volt. :)
Az utolsó menstruáció szerint menj a vizsgálatokra. Ha meg a 12. hetes uh alapján korrigálta a doki a terhességi kort, akkor az alapján. 22. hetesen már genetikailag is eltérõen fejlõdnek a gyerekek, így ez nem lehet mérvadó.
Ja, és az lemaradt, hogy a 4D is 2D-n mér, csak tud 4D-s képet alkotni a 2D-s felvételbõl. A méretek nem a gép miatt térnek el, hanem a szonográfus miatt, hiszen az uh szubjektív, egy apró mozdulat is pár milliméterrel arrébb teszi a vonalat. Boldog babavárást!
Mindenképp a hivatalos, kórházban/sztk-ban végzett ultrahangot vedd alapul, a 4D egy plusz, a dokid nem azzal fog foglalkozni. Ráadásul lehet, hogy valaki tud 4D-s készüléket használni, de ilyen rövid idõ alatt, nagyüzemben nem várható el a profi munka. Szerintem a kórházira alapozzatok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat

22 hetesen mennyit mozog naponta a babatok? Mert nekem 2 hete mozog de korabban neha szinte kifjezetten sokat mozgott, de par napja csak rugasokat erzek több alkalommal nem baj?

vagyis mozog csak nem olyan sokat.ti mennyit ereztetek?es mennyit hiztatok ezidaig?en 3 kg-ot,az normalis?nem keves?

Legjobb válasz: Dehogy kevés ne erõltesd ezt a hízást örülj neki úgyis a végén fogsz többet is:_))nem mozognak mindig egyformán valamikor õk is nyugisabbak 33 hetes km

Dehogy kevés ne erõltesd ezt a hízást örülj neki úgyis a végén fogsz többet is:_))nem mozognak mindig egyformán valamikor õk is nyugisabbak 33 hetes km
A kérdező hozzászólása: engem is az hatott meg amikor at at villant az 59 60ra, de meg 59:)
Én mondjuk csak a 22. héttõl érzem mozgolódni, de azóta napi négyszer-ötször bejelentkezik. Most is épp helyezkedik a drága. Nálam eddig sem volt aktívabb. Én a 24.-ben járok és eddig 2 kiló jött fel, amire azt mondta a dokim, hogy nagyon jó. Mondjuk amúgy sem vagyok egy nádszál, 79-rõl indultam.
Szia! Az én babám "napi ritmusa" változott meg az elmúlt két hétben. Mostanában többet érzem mozogni nap közben és este, reggel 8-9-ig alszik, úgyhogy már a munkahelyemen húzom az igát, mire méltóztatik felkelni :) De jó neki :D Korábban minden reggel 3-4 rúgással ébresztett. Én 4 kg-ot híztam, de én ezt sajnos soknak tartom, nem kezdtem súlyfelesleggel a terhességet, sosem voltam nagy darab, így furgya látni, hogy a mérlegen a kijelzõ már 6-ossal kezdõdik :(
14-06-os vagyok, elfelejtettem írni: én is 22 hetes vagyok.
Fú de irigy vagyok :(, remélem szülés után nemsokkal újra 5-össel fog kezdõdni a mérleg kijelzõje :)
Én olyan igazán a 18. hét óta érzem, most a 20. ban vagyok. Egyre többet mocorog. Eddig 2 kilót híztam, amit aztán le is adtam...Szóval jelenleg 0-án állok és nekem még mindig 4essel kezdõdik a mérleg... 48 kiló, majdnem betöltött 20 hetes terhes és 163 cm. Szerintetek látszik rajtam, hogy van egy kis lakó a pocómban? semmi, na nem baj, majd megnövök, ha úgy érzi a szervezetem nõnie kell.
A kérdező hozzászólása: vasam sem a legjobb
Pedig most a legfontosabb. probalj inni sok zoldseg, gyumolcs levet, pl narancsle, bele botmixerelve banan es/vagy eper, aztan a ceklale nagyon nagyon magas vitamintartalmu. Ha megiszol 2 dl cekla levet (friss) akkor mar aznapi vitamin szuksegleted potoltad. Igyal tejet is, annak nagy a taperteke.Meg ugye azert a tejtermekek is kellenenek a kalcium miatt is. Talan a folyosabb tejbegrizt konnyebb enni, van szenhidrat is benne, erre is tehetsz gyumiket. Meg tejberizs is jo. Amikor meg ehes vagy probalj olyat enni ami konnyu, megis sok benne a feherje, pl csirkemell vagy hal, kis salataval. A cukor szintre meg talan ismet a narancslet tudom ajanlani, ha lehet friss, vagy frissen preselt bolti, mert sok benne a c vitamin meg a folsav es a cukrod is helyre rakja. Ami sztem meg fontos ha tudsz enni, akkor keruld a teszta meg a kenyereket, mert gyorsan eltomit, nem erzed magad ehesnek, viszont keves benne az ertekes tapanyag.

22 hetes vagyok és pár napja nagyon feszül a köldököm, mit tegyek? Más is érez ilyet?

Használok a pocimra krémet, nem tudom segít-e? Ha utcára megyek, szinte ki sem bírok egyenesedni.

Legjobb válasz: Lehet nem eléggé zsíros a krém amit használsz. Vagy kend naponta 2x. Én luffaszivaccsal is "maszíroztam" finoman zuhanyzásnál. És jó vastagon bekentem egy krémmel. És egyáltalán nem szakadt meg a pocim és nem lett a bõrömnek sem semmilyen baja. Remélem tudtam segíteni.

Lehet nem eléggé zsíros a krém amit használsz. Vagy kend naponta 2x. Én luffaszivaccsal is "maszíroztam" finoman zuhanyzásnál. És jó vastagon bekentem egy krémmel. És egyáltalán nem szakadt meg a pocim és nem lett a bõrömnek sem semmilyen baja. Remélem tudtam segíteni.

22 hetes vagyok. Ha pár napja nem érzek mozgást, az nem baj? Mert eddig 1 hete már aktivan éreztem.

csak azért kérdem,mert mindig attol félek,hátha valami baj van.ilyenkor már csak ugy nem mehet el a babám.ha elhalna azt érezném,v van valami jele?

Legjobb válasz: Csokoládéevés után aktívabbak szoktak lenni a babák, meg evés után, esetleg este.

Csokoládéevés után aktívabbak szoktak lenni a babák, meg evés után, esetleg este.
Én nem akarlak meg ilyeszteni de sztem hívd fel a dokidat, mert eznem normális dolog.nem kemény a hasad? te hogy érzed magad?esténként sem érzed h ficánkolna?egyél sok csokit szerintem is hátha bejön.ami még nagyon jóóó az a meleg fürdõ, próbáld ki!kérlek írj ha változik a helyzet...
Ne aggódj! Néha egy kicsit lustábbak. Te sem vagy mindig a toppon. Nem, hogy 22 hetesen, de már 12 hetesen (sõt még hamarabb is) vannak jelei, ha "valami baj van". Légy türelmes, mocorogni fog, sõt még lehet, hogy fogsz olyat is mondani, hogy egy kicsit visszább vehetne a fociedzésbõl(-:
Érdemes szerintem is jelezni a dokinak. Az én 22 hetes babám páróránként bejelentkezik. Az elsõ kisfiam lustább volt de ott sem teltek el napok.
Nekem azt tanácsolta a védõnõ, ha 12 óráig nem érzem a mozgást, feküdjek hanyatt, kicsitt rázzam meg a pocim óvatosan, hogy felébredjen. Ha akkor sem érzem, akkor szóljak. De a csokievés, vagy a szõlõcukor is jó ötlet. Vannak napok, ha pl. nagyon elfoglalt vagy, nem érzed a mocorgást, de ha ez tényleg napokig tart, az nem jó. Este lefekvéskor vagy reggel, kéne érezni egy picit legalább... Bízom benne, hogy tegnap este óta már fickándozik :o))) 26 hkm
A kérdező hozzászólása: igen, köszi a válaszokat, most reggel már éreztem egy picit.köszönöm
Hála Istennek!!! én nagyon drukkoltam h mozogjon...

Pár napja álomkóros vagyok. Az időtől vagy ilyenkor visszatér? 22 hetes vagyok. Már du 4-kor leragad a szemem és semmi erőm nincs.

Ma voltam uh-n, minden a legnagyobb rendben. Ti hogy vagytok?

Legjobb válasz: Nem látható kívülrõl, de a szervezeted nagyon keményen dolgozik! Én is úgy tapasztalom, hogy néha majd elájulok az álmosságtól, és teljesen mások az alvási szokásaim, mind régen (most 34.hét) . Pihenj, ha tudsz és ha jól esik.

Nem látható kívülrõl, de a szervezeted nagyon keményen dolgozik! Én is úgy tapasztalom, hogy néha majd elájulok az álmosságtól, és teljesen mások az alvási szokásaim, mind régen (most 34.hét) . Pihenj, ha tudsz és ha jól esik.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Szerencsére tudok sokat pihenni de nem mindíg. :) De ha tudom kihasználom hogy még most tudok pihenni, ha megszületik a baba már nem fogok tudni :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!