Találatok a következő kifejezésre: 22 hetes nagyon (83 db)

Viszér! Második babámat várom, 22 hetes vagyok. A szemérem ajkaimon nagyon csúnya viszerek vannak. Elkezdtem a detralex gyógyszert. Nagyon félek a trombózistól. Mit tudnék tenni?

Legjobb válasz: Sajnos én is ugyan így vagyok,szinte megijedtem magamtól,mikor leborotváltam,nagyon csúnyák a viszerek.Én is szedem a gyógyszert,mást nem nagyon lehet tenni,reméljük minden rendben lesz. A másik,amitõl tartok az a gátmetszés.Attól félek,valamit ott elvágnak,amit nem kéne.Neked nem mondta a dokid,hogy a viszerek miatt veszélyes e vagy ez nem számít? 29 hetes kismama

Sajnos én is ugyan így vagyok, szinte megijedtem magamtól, mikor leborotváltam, nagyon csúnyák a viszerek.Én is szedem a gyógyszert, mást nem nagyon lehet tenni, reméljük minden rendben lesz. A másik, amitõl tartok az a gátmetszés.Attól félek, valamit ott elvágnak, amit nem kéne.Neked nem mondta a dokid, hogy a viszerek miatt veszélyes e vagy ez nem számít? 29 hetes kismama
Sziasztok, hogy álltok visszér témában?Van aki esetleg már megszült?Én a 33 héten vagyok, és már tényleg nagyon ronda, remélem tényleg elmúlik utána...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Elsõ babám császáros volt, farfekvés miatt, de szépen visszahúzódott akkor is. Már most ráírta a doki a kiskönyvembe, hogy ez is császáros lesz. Minden hasonló sorsú kismamának kitartást!
13.05-ös vagyok. Nagyon csúnyán kidudorodnak, nekem több is van, szinte olyan vastagok, mint a kisujjam és a combomon is sajnos. Nekem ez a második terhességem, az elsõ után teljesen visszahúzódott, remélem most is.
Mind a kettõ, nekem néha vagy 1cm re kint van
vagyis "s" :D
mínusz "sz"
OFF Bocs, hogy nem válaszolok, hanem kérdezek, kitapintható a visszér ott lent, vagy látszik?
Voltam a dokinál, nem adott rá semmit, azt mondta ne nagyon borotváljam, mert nagyon tud vérezni.Szülésnél fõleg a gátmetszést végzõ orvosnak kell figyelni, nehogy belevágjon.Nekem van a lábamon is, de annyirab nem vészes, meg igazából nekem 15éves korom óta kidagadnak az ereim fõleg nyáron a vádlimon.Szex után néha nekem is baromira tud fájni, multkor nagyon be volt dagadva.
Sajnos szintén visszér, a 3. Babával...:-) A borotválást azt nem kellene erõltetni, majd ha eljön az idõ, ott megcsinálják. Nagyon könnyen belevághatsz, és az nem lenne szerencsés. Nekem nem kell szednem gyógyszert, hanem maj a szülés elõtt el kell kezdeni injekciózni magam a trombózis elkerülése miatt, és egészen a gyermekágy végéig! :-( A 2. Babámnál jelent meg, gátmetszésnél nem okozott gondot, és az szépen vissza is húzódott, de most sajnos megjelent megint! :-( Máshol is van visszered?
Lehet szexelni, de nekem legalábbis utána iszonyúan fáj az összes viszerem, ott is, lábamon is, úgyhogy mi más módját választjuk.
Szintén zenész, 23 hét és második baba.Én holnap megyek vele orvoshoz, kiváncsi vagyok ad e rá valamit.Szexelni lehet attól még, mit mondott a dokitok?
Sziasztok! Én már megszültem, 8.16-án és már most sokkal szebb a lábom, meg a gáttájékom is, remélem hamar visszahúzódik.

Más is fél a szüléstöl vagy csak én vagyok ilyen? 22 hetes vagyok még csak tegnap elég sokat beszélgettünk a családdal a szülésröl! Kicsit megijdedtem hogy milyen nagy fájdalommal jár!

Legjobb válasz: Szia! Szoktam én is félni tõle de mindig eszembe jut,h. max. fél napig tart. Azt guggolva is ki kell bírni. Meg van EDA ha nem bírod (és tudnak még adni). Különben a vége felé már nagyon fogod várni a szülést sztem. Én már nagyon várom,h. vége legyen és a kezemben tarthassam. Üdv 37 hetes kismama

Szia! Szoktam én is félni tõle de mindig eszembe jut, h. max. fél napig tart. Azt guggolva is ki kell bírni. Meg van EDA ha nem bírod (és tudnak még adni). Különben a vége felé már nagyon fogod várni a szülést sztem. Én már nagyon várom, h. vége legyen és a kezemben tarthassam. Üdv 37 hetes kismama
nem vagy egyedül, dehogy! Ez ezzel jár, fájdalom, de utána nagy öröm :) Sajnos nem adják õket ingyen :(
Szia, én is hallgattam történeteket szülésrõl, volt aki másfél napon át vajúdott, mégis úgy mesélte el mint élete legjobb napját:) volt akinek 4 óra alatt meglett, mégis rossz élményként raktározta el. Én úgy vagyok vele hogy elég volt, nem agyalok rajta, lesz amilyen lesz, amire koncentrálok hogy egy egészséges, gyönyörû babám lesz és kész! Boldog Babavárást! 21 hetes kismami
Szia! Én kifejezetten pánikolok, és róbálok nem gondolni rá. (31. hét). De nem a fájdalomtól félek, az úgy gondolom, hogy természetes. Én a kiszolgáltatott helyzettõl félek, hogy nem tudok fizetni a dokinak meg a szülésznõnek, és így milyen lesz a hozzáállásuk. Sajnos nem sok jót hallottam errõl. Most mesélte valaki, hogy 100 ezret fizetett, és micsoda élmény volt, mennyire figyelt rá mindenki, stb. Úgy könnyû... Aztán a muszáj dolgokkal is úgy vagyok, hogy nem értem miért végeznek nálunk mindenkinél gátmetszést, miért borotválnak kötelezõen, és még sorolhatnám? És ha én ezt nem akarom? Sajnos a kérdés költõi, közölték, hogy ez itt így van és slussz. Ja, és azt is, hogy a fájdalomcsillapítás sem szokás. Vagyis azt sem lehet kérni...
Nem szépítem! 11 órát tartott, és néha a falat kapartam volna, egyszer elsírtam magam a páromnak - aki végig velem volt -de kaptam epidurált, az sokat segített. De amikor kipottyant manó.... Hát azt míg élek nem felejtem el!!! A fenét sem érdekli az a fájdalom! Túl fogjátok élni!! :) Itt bürrög és gaj-gajozik mellettem a három hónapos kis tündérünk!!! Sok sikert!!!
Ne aggódj, mindenki fél a szüléstõl!Én ilyenkor azzal nyugtatom magam, hogy ez a nõi lét természetes velejárója és úgy vagyunk tervezve, hogy ezt kibírjuk, megcsináljuk, szóval próbáld úgy felfogni, hogy nem lesz semmi gond, a tested tudni fogja, mi a dolga.:-)

22 hetes vagyok. A barátaimmal nemrég beültem egy kávézóba, és mindenki cigizett, figyelmen kívül hagyva hogy én babát várok. Gondolom hogy ez nem hasznos, de nagyon ártalmas?

Bár szerintem nem fog el?fordulni többet hogy beülök, mert még nekem is rosszul esett a füst. Másokkal is el?fordult hogy a barátai nem voltak tekintettel rá? Ennyire nehéz nem cigizni egy fél óráig?

Legjobb válasz: Hát, inkább magadat okolhatod, hogy a füstöt kellett szívnod. A kávézó mégiscsak egy közösségi színtér, ott nem mondhatod senkinek, hogy ne gyújtson rá. Sajnos. Ugyanakkor én kifejezetten elítélem, ha valaki várandós nõ mellett cigizik akár az utcán is. Nemrég történt meg velem, hogy egy zsúfolt buszmegállóban vártam. Sikerült leülnöm, aminek nagyon örültem a rossz vérnyomásom miatt. 34. hetes vagyok, jól látható a terhességem. Erre nem messze tõlem egy öreg nõ rágyújtott, a füst pedig egyenesen a képembe landolt. Látta, hogy eltakarom az orromat és nagyon zavar, de iszonyat nem érdekelte, szép komótosan elszívta. Ki tudtam volna verni a kezébõl, annyira ideges lettem!!!!

Hát, inkább magadat okolhatod, hogy a füstöt kellett szívnod. A kávézó mégiscsak egy közösségi színtér, ott nem mondhatod senkinek, hogy ne gyújtson rá. Sajnos. Ugyanakkor én kifejezetten elítélem, ha valaki várandós nõ mellett cigizik akár az utcán is. Nemrég történt meg velem, hogy egy zsúfolt buszmegállóban vártam. Sikerült leülnöm, aminek nagyon örültem a rossz vérnyomásom miatt. 34. hetes vagyok, jól látható a terhességem. Erre nem messze tõlem egy öreg nõ rágyújtott, a füst pedig egyenesen a képembe landolt. Látta, hogy eltakarom az orromat és nagyon zavar, de iszonyat nem érdekelte, szép komótosan elszívta. Ki tudtam volna verni a kezébõl, annyira ideges lettem!!!!
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló! Az lehet hogy nem volt egyértelmû, hogy a barátaim cigiztek. Azért annyira nem vagyok egó, hogy elvárjam hogy a szomszéd asztalnál ne cigizzenek. :) ) (de amúgy üres volt a kávézó) Szóval ez nem esett olyan jól hogy a saját barátaimat nem érdekelte. És tömény füst volt, mert kb 8-an cigiztek egyszerre, egyiket a másik után.
Nem akarlak megbántani, de elsõsorban neked kellene kerülnöd az ilyen helyzeteket! Véleményem szerint most nem a barátaid füstjét kellett volna szó nélkül szívnod, hanem udvariasan megkérni õket, hogy ne füstöljenek az orrod alá, vagy ha nem bírják ki, akkor ott is hagyhattad volna õket abban a kávéházban... Gondolom, nem volt "kötelezõ" ott ülnöd :) Persze tõlük se szép, hogy cigiznek a jelenlétedben, de legközelebb inkább hívd meg õket magadhoz, ne ilyen nyilvános helyen találkozzatok, ahol a babád hasonló helyzeteknek van kitéve.
Semmi bajod nem lesz. Gondolj bele, mennyi koszt, szmogot Szívunk be itt Bp-en, fõleg azok akik a belvárosban laknak. Mégis egészséges babájuk lesz.
A kérdező hozzászólása: Igazad van, csak mikor beültem, akkor nem gondoltam hogy cigizni fognak, de hát leszûrtem ebbõl hogy többet nem megyek, mert úgy látszik õk nem fogják fel még ezt. el is jöttem fél óra múlva.


22 hetes vagyok, és szerintem sokkal kisebb a picim, mint kellene. Mindenki sopánkodik, hogy "jajj, milyen pici a hasad, még nagyon az elején vagy. " Annyira bosszant. Aki szintén átél hasonlót hogyan éli meg?

Alacsony vagyok, 160 cm, 58 kg-val kezdtem, ma 64 kg vagyok. Ez ducinak számít? Vajon ezért nem látszik nagynak a pocakom?

Legjobb válasz: Nem törvényszerû, hogy óriási hasad legyen!!Ha az UH-n minden rendben volt, akkor ne aggódj!Én 18 hetes vagyok, és ha nagyon akarom még mindig eltudom titkolni, hogy terhes vagyok. :) De ez az elsõ terhességemnél is így volt, viszont az utolsó hónapban meg kis sem tudtam kelni az ágyból.Élvezd a terhességed, és ne törõdj másokkal.Úgy is igazán a 30. héttõl fog nõni a hasad, akkor meg már az lesz a baj.. :) Boldog baba várást! ;)

Nem törvényszerû, hogy óriási hasad legyen!!Ha az UH-n minden rendben volt, akkor ne aggódj!Én 18 hetes vagyok, és ha nagyon akarom még mindig eltudom titkolni, hogy terhes vagyok. :) De ez az elsõ terhességemnél is így volt, viszont az utolsó hónapban meg kis sem tudtam kelni az ágyból.Élvezd a terhességed, és ne törõdj másokkal.Úgy is igazán a 30. héttõl fog nõni a hasad, akkor meg már az lesz a baj.. :) Boldog baba várást! ;)
Szép a pocid, 22 hetesen tökéletes a mérete, nem tudom miért piszkálnak, tojd le õket! :)
A legjobb, ha csak mosolyogsz, ha vissza akarsz szolni, akkor mondd, hogy szules utan a kotenyhas miatt legalabb nem kell majd aggodnod.de egyebkent meg sokat nohet. Nekem ket gyermekem van, mindkettovl kicsinek talaltak a hasam, nem is volt nagy, de en vekony vagyok es magamhoz kepest nem volt kicsi szerintem. En mondjuk ezt sejtettem, mert sportolok, eros a hasizmom. Ilyenkor nem tagul ugy ki, mint atlag hasfalnal. A gyerekek 3-4 kg kozott szulettek es hosszu volt mindketto. Viszont teny es valo, hogy szules utan csak annyi pocakom volt, amennyit a bor adott, az is hamar visszahuzodott. Szoval igen, ha mar elonyt kell keresni, akkor: -en vegig tudtam hajolva cipot huzni -szorteleniteni konnyen az intimzonat -megfordulni az agyban -felulni, felallni -nem kellett soha azon izgulni, hogy hasam maradt szules utan. A baratnomnek pl maradt es idiota ismerosok DIREKT poenbol zaklattak azzal, hogy biztos maradt meg bent egy gyerek, vagy mar uton van a kisteso.
22 hetesen nekem sem volt hasam, ami akkor meg nem is zavart... de amikor mar 30 hetesen is akkora, az mar picit zavaro :D 10 hetig SEMMIT sem nott a hasam. nagyon zavart, de 22 hetesen meg nem foglalkoztam vele. most 34 hetes vagyok es vagy 10x nagyobb lett a pocim, pedig nem is naon hiztam az alatt a 4 het alatt. lesz meg nagy a pocid, majd megindul szepen lassan, de most meg ne torodj vele h ki mit mond (utana se...) mond meg h "ja kicsi a hasam, de koszonom a baba makk egeszseges". kit erdekel ki mit mond nem??? csak legyetek egeszsegesek mind a ketten.
Egyáltalán ne foglalkoz vele.Nekem az elsõvel még a végén is alig látszott a hasam.Lényeg, hogy egészséges legyen a babád.Ha egyébként izmos a hasfalad akkor kevésbé fog látszani a pocak, amúgy meg az elején vagy még ezután fog majd csak igazán nõni a hasad.
nekem is viszonylag pici a hasam, de a baba rendesen fejlodik. en 157 cm es jelenleg 52 kilo vagyok (48-rol indultam) 22 hetes vagyok en is.
Ne törõdj az ilyen "megmondó emberekkel"! Neki tökmindegy, milyen vagy, csak kötözködhessen! Rólam azt is beszélték, amikor az elsõ babát várom, h biztosan azért ilyen kicsi a hasam, mert fogyókúrázok... Hát hogyne.. Valóban nagyon kicsi pocakim volt, egyszer soronkívüli uh-ra is elküldött az orvosom, a szonográfus megnyugtatott, attól, h valakinek 3x ekkora hasa van, nem nagyobb a babája, sõt... Akkor pocakkal mentem szülni, mint egy átlagos 6 hónapos terhes, a kislányunk 3100 gr és 56 cm volt... Mirõl beszélünk? Most várjuk a kistesót, 18 hetes vagyok, jóval nagyobb a pocim mint elõször, most persze ez a "baj". Már "nekik", mert én nem foglalkozom senkivel. :) A legjobbakat nektek!
Köszi. :) Ez a kép mondjuk 6 éve készült, kisfiú. Akkor mondok viccesebbet, második terhességemnél kisebb volt a hasam (!), mondták kisebb lesz a baba is biztos. Aha, 4250g és 60 centi lett. :D Most a 3. babát várom 22 hetes vagyok, még szinte nem is látszik. Sok oka lehet. Én pl. 180 cm vagyok, tehát jó magas és a méhem is hártahajló volt, ez mind közrejátszott abban, hogy ne nagyon látszódjon a hasam. Szülés után viszont normál pozícióba került a méhem, mégsem lett nagyobb hasam a többi terhességnél. Szerintem ez is genetika. Ja és 14 kilót híztam.
A kérdező hozzászólása: Most látom, hogy 4 kg-s babád lett! :) Annyira érdekes ez...Neked nem mondták, hogy mi lehet az oka a pici hasnak? Egyébként meg gratulálok! :D
A kérdező hozzászólása: Azta!! Nem semmi! Mekkora babád született? Kislány vagy kisfiú?
8-as vagyok! Ez a kép a 38. héten készült rólam, szerinted én mit hallgattam?! :D http://kepfeltoltes.hu/view/120702/Marci_1____Borfesztiv_l_2..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a képeket, tényleg szép nagy lett. Nekem ilyen volt múlt héten, ma mintha kisebbnek látnám...:( http://kepfeltoltes.hu/view/120702/k_p_www.kepfeltoltes.hu_...
Akkor mutatom :) szóval 22 hetesen még semmi, 24 hetesen épphogy valami látszódott, 27 hetesen: http://noob.hu/2012/03/02/Babucim.jpg 30 hetesen: http://noob.hu/2012/03/29/babu.JPG 33 hetesen: http://noob.hu/2012/04/17/poci.JPG 36 hetesen: http://noob.hu/2012/05/04/P1000180.JPG 37+5-re szültem, kb ekkora pocakkal, mint a 36 hetes :-) Ne foglalkozz másokkal, látod nekem is jól megnõtt :D
Nekem a 24. héten kezdett nõni, és a 38. hét elõtt 2 nappal lett meg a bébim :) És egész nagy pocakom lett a végére, ha kíváncsi vagy linkelek egy képet! :-) Ja és én is 160 cm vagyok, és 59 kg voltam :-)
Én is 22 hetes vagyok, a normál ruhák jók rám, alig látszik a hasam, pedig 3. terhesség. Az elsõnél úgy mentem szülni, hogy nem tudták mit akarok ott hajnalban, mert alig látszott valami, mégis 4 kilós gyereket szültem. Örülj neki, nem törvényszerû a nagy has. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm a kedves hozzászólásokat! :) A 20. hetes uh-n minden a legnagyobb rendben volt, reggel is a mocorgásokra ébredtem, úgyhogy csak is ezzel fogok foglalkozni. A megjegyzéseket meg letojom! :) Kedves 3. hozzászóló! Megmutatnád azt a képet? Köszönöm! Boldog babavárást Nektek is!

22 hetes kismama vagyok. Az este meg ma reggel is volt egy nagyon pici barnázásom. Hasim nem fáj, de nagyon megijedtem-félek, nem akarom, hogy bármi baja legyen a picurnak. Szerintetek mi lehet a probléma?

Legjobb válasz: 26 hetes vagyok, sajnos nekem is többször volt már barnázásom, de a babával minden rendben amitõl lehet pl: túl meleg fürdõvíz szeretkezés közben kicsit durvábbak voltatok (sokkal érzékenyebb a hüvely, méhszáj) nagywc közben erõlködéstõl elpattan egy apró ér, késõbb ürül nehezebbet emeltél heamatomád van és így ürül egyik sem tragédia, ha csak pár csepp barnázás van, akkor nem baj - ha élénkpiros és bõvebb, akkor azonnal ügyelet a nõgyógyászodnak mindenképp említsd meg

26 hetes vagyok, sajnos nekem is többször volt már barnázásom, de a babával minden rendben amitõl lehet pl: túl meleg fürdõvíz szeretkezés közben kicsit durvábbak voltatok (sokkal érzékenyebb a hüvely, méhszáj) nagywc közben erõlködéstõl elpattan egy apró ér, késõbb ürül nehezebbet emeltél heamatomád van és így ürül egyik sem tragédia, ha csak pár csepp barnázás van, akkor nem baj - ha élénkpiros és bõvebb, akkor azonnal ügyelet a nõgyógyászodnak mindenképp említsd meg
Menj orvoshoz!

Most akkor hány hetes lehetek? Mert a mensi szerint (aug.20) 22 hetes vagyok, a legutóbbi ultrahang szerint pedig 17+6 . elég nagy a kettő közötti különbség. és nem mindegy a szülés szempontjából sem.

Legjobb válasz: Ilyen nagy eltérés nem lehet! Nekünk 8 nap eltérés van , mert nem középidõben, hanem a terminus végén fogant. 4 hét eltérés az túl sok. Valami nem stimmel. Lehet, hogy nem jól mértek valamit uh-n, vagy nem az volt az utolsó menzeszed.

Ilyen nagy eltérés nem lehet! Nekünk 8 nap eltérés van , mert nem középidõben, hanem a terminus végén fogant. 4 hét eltérés az túl sok. Valami nem stimmel. Lehet, hogy nem jól mértek valamit uh-n, vagy nem az volt az utolsó menzeszed.
Mikor volt meg utoljára?
A doki nem mondott rá semmit sem? Az elõzõ UH szerint is kisebb volt? Igazából az utolsó mensit kell figyelembe venni. Az UH inkább támpont, hogy fejlõdik a baba. De azt ne felejtsd el, hogy 2 mérés sem egyforma, nem mindig ugyan abban a szögben lehet megmérni a babát és akkor más méret jöhet ki. Én lehet, hogy elmennék egy másik dokihoz is, hogy mérje meg a babát és ott rá is tudnál kérdezni. 37 hetes
Elsõ vok!Nekem szept. 9-én volt meg utoljára és most 17+3 napos vagyok!Elég sok az eltérés nálad!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! a mensim idõpontja tuti... lehet, hogy elnézek egy másik dokihoz is... kiváncsi vagyok h mit mond... Boldog Babavárást nektek!!!

22 hetes kismama vagyok, s reggel óta nagyon fáj a hasam, olyan érzés, mintha meg akarna jönni. Húzódik és szúr. Főleg a bal oldalon. Mit jelenthet ez? Baj van?

Legjobb válasz: Nem tudom, ez lehet-e ugyanaz, mint nekem szokott néha. A húzódós-szúrós fájdalom nálam is jelentkezik és egyszerûen arról van szó, hogy a méhet tartó keresztszalag nyúlik a teher alatt. Ez többször is elõ szokott fordulni, de általában hamar múlik, bár amíg tart, néha kifejezetten nagyon fáj. Ha oldalt jelentkezik a fájdalom, akkor még veseprobléma is állhat a hátterében, de annak a fájdalmon kívül más jele is lenne (égõ érzés vizeléskor, esetleg véres vizelet, viszketés, stb.) Ha nem akar elmúlni, azért inkább kérdezd meg a dokidat vagy esetleg a védõnõt. Nálam egyértelmûen a keresztszalag nyúlása okozza, remélhetõleg nálad sincs ez másképp. 25 hetes kismama

Nem tudom, ez lehet-e ugyanaz, mint nekem szokott néha. A húzódós-szúrós fájdalom nálam is jelentkezik és egyszerûen arról van szó, hogy a méhet tartó keresztszalag nyúlik a teher alatt. Ez többször is elõ szokott fordulni, de általában hamar múlik, bár amíg tart, néha kifejezetten nagyon fáj. Ha oldalt jelentkezik a fájdalom, akkor még veseprobléma is állhat a hátterében, de annak a fájdalmon kívül más jele is lenne (égõ érzés vizeléskor, esetleg véres vizelet, viszketés, stb.) Ha nem akar elmúlni, azért inkább kérdezd meg a dokidat vagy esetleg a védõnõt. Nálam egyértelmûen a keresztszalag nyúlása okozza, remélhetõleg nálad sincs ez másképp. 25 hetes kismama
nekem is szokott ilyen lenni, de nem tart egész nap-inkább alkalom szerû.ja és nincs is minden nap.Szval sztem rendezõdnek át a dolgok odabennt.ha elviselhetetlen azonnal menj dokihoz.Ha begörcsölsz fõleg.25hetes kismama

22 hetesen 9 és fél kg nagyon sok? Nem birok nem enni.

Soha nem is voltam rosszul a terhességem alatt sem végig ettem...Szinte mindent megeszek...:-((Nagyon durva ?szinte véleményt kérek....köszi Csajszik!

Legjobb válasz: Nekem is igy volt, most vagyok a 34. hetben es eddig 22 kg jott fel...ez ilyen, ne aggodj, kicsusszan a babo es lemennek a kilok es megszunik az a franya farkasehseg ami a kezdetektol megvan - en meg ejjel is eszem neha, hormonalis etvagy...

Nekem is igy volt, most vagyok a 34. hetben es eddig 22 kg jott fel...ez ilyen, ne aggodj, kicsusszan a babo es lemennek a kilok es megszunik az a franya farkasehseg ami a kezdetektol megvan - en meg ejjel is eszem neha, hormonalis etvagy...
Bírom az ilyen lepontozókat... a kérdezõ õszinte választ várt, miért baj az ha másnak az õszinte válasza más mint másé? A kérdés úgy szól hasznos e a vélemény?! szerinem a kérdezõnek is az a hasznos ha több véleményt hall. Nyilván aki lepontozott az kövérre szeretne hízni :) minden terhesség más és minden vélemény más... ez az értelme az oldalnak. bocs a kérdezõtõl, gondoltam hasznos az ellenvélemény is.
Szerintem sok. Én annak idején beszélgettem errõl a dokimmal, hogy mennyi az ideális súlygyarapodás stb. Õ azt mondta, hogy ha túl sokat hízik a kismama, lehet, hogy õ észre sem veszi, de a szervezetét jelentõsen megterheli, komplikáltabb lehet a szülése, mert egy csomó plussz semmit cipel magával. Kicsit fogd vissza magad, mert a kilók a vége felé még jobban szaladnak fel. Leadni sem lesz majd egyszerû.
szia ha nem érzed hogy sok lenne a kiló ami felszaladt rád, akkor nincs baj. Az a lényeg hogy könnyen kapj levegõt, és ne essen nehezedre pl egy kis séta. Én 30hetes kismama vagyok és eddig rám 7kg szalad fel.
Ha nem okoz Neked és a Picinek sem gondot, akkor nincs baj :) 24 hetesen +15 kg-nál járok, elsõ két terhességem alatt is 30 kg-ot híztam, de jól voltunk, most is jól vagyunk :) Nem mindenki olyan, hogy minden egyes falatra odafigyel és minimálisat hízik!!! Ez a divat, de nem vagyunk egyformák.
Na azért maradjunk annyiban, hogy a 21. hétre 3 kg sem annyira elfogadott. Hogy lehet összehasonlítani 2 terhességet? Van aki végighányja az egészet és nem bír enni, van aki manöken alkatú akar maradni ezért csak salátákat eszik(mert abban van a vitamin, isten ments egy kis édesség! ÉS vannak olyan kismamák, akik végig tudnak enni és nem is akarnak koplalni. Ezért nem kell senkit piszkálni. Én egyáltalán nem nassolok, nem zabálom halálra magam, szinte ugyanazt eszem mint eddig, de több gyümölcsöt és tejterméket, salátát iktatok be napközben. Egy kis túrórudi meg belefér néha. 26 hetesen 10 kg +-om van. Egy kicsit jobban oda kell figyelnünk arra, hogy mit eszünk, mert lassan már a levegõtõl is hízunk hetente 300-400 grammot.
Szia! Én hormon kezelés alatt lettem terhes ami annyit jelent hogy elötte 80 kiló voltam és kezeléás után több mint 100 pontosan 104 most 109, 5 és lesz...om hogy a védõnõnek mi a véleménye errõl. Nekem sem voltak rosszulléteim feljött és majd le is megy! Ne 30 kilót hízzunk az a lényeg. 16 kiló ami még belefér. Bõven benne vagy! Még én is de engem is mindig megpiszkálnak vele. :) Én nem is eszek van hogy elfelejtem egésznap! :)
Én ennél sokkal jobban vigyáznék. Elõfordulhat hogy a végén még beindul igazán a hízás, vagy nagyon fogsz vizesedni, ki tudja?! Nyilván fogyókúrázni nem szabad, de zabálni sem kell. Jó arra fogni, hogy hormonális étvágy, de ha belegondolsz a nem babás idõszakodra biztos észrevetted, hogy ha sokat eszel, kitágul a gyomrod és még éhesebb leszel... vagy hogy ha jól bevacsorázol reggel még éhesebb vagy... vagy ha sok szénhidrátot eszel pár napig akkor még jobban kívánod, hiszen köztudott hogy nyilván nem káros mint a cigi de függõséget okoz. Rajtam is volt 5-6 kiló felesleg biztos, imádok enni, imádom a zsíros ételeket, legszívesebben csülköt ennék minden nap. De a babának abban aztán nincs semmi tápanyag, sem a csokiban, sem a csipszben, sem a lekváros kenyérben. Én 3kilót híztam a 21.hétre és hidd el hogy nem koplalok. Persze minden ember más, lehet hogy én a végén fogok 10-et hízni :) szerintem ez nem egy divat, hogy nem hízunk disznóra a gyerek mögé bújva. Én a férjemnek továbbra is tetszeni szeretnék... amúgy is lesznek hónapok amikor kevesebb figyelmet fog kapni és azt a pár lopott órát szeretném ha ugyanazzal a nõvel töltené akibe beleszeretett és nem egy elhízott melegítõs anyával... Szépen hangzik amikor azt mondják a nõk hogy "engem úgy is szeretnek"... hát persze :) engem is szeretnének, de én azt szeretném hogy ne csak mint anyát szeressenek hanem továbbra is mint nõt imádjanak. Persze kinek mi a fontos. A kilók utána nyilván leolvadnak, de azért nem mindegy mennyit kell leadni, utána milyen lesz a bõröd állaga, stb...
A kérdező hozzászólása: Semmi gond köszönöm szépen és miket eszel hogy nem vagy éhes mégis jól vagy lakva? Irnál egy pár sort?nagyon megköszönném..:-)) csak pl egy napi étrendedet példának. Hogy kb mennyit lehetne enni lehet tényleg sokat eszek?Vagy akkor nem értem már...:-((((
Én már nem is tudom, hogy mit higyjek. Eddig tartottam azt a véleményt, hogy kismama vagyok, mikor egyek lelkifurdalás nélkül, ha most nem, hiszen egész életemben a "jaj, fogyózni kéne" ment. És amúgy is azt tartottam, hogy alkat, genetika kérdése a hízás: én pl. ha csak egy hónapig nem tornáztam, és ránéztem egy tortára már plusz 3 kiló. A 26. hétig 7 kilót szedtem fel, nekem soknak tûnt, de inkább csak azt éreztem, hogy el vagyok tunyulva és a combom olyan, mint egy tehéné. De ennek ellenére ettem a danett pudingot, a sütiket stb. Aztán kiderült, hogy magas a cukrom, diétára fogtak. Ami igazából nem "fogyidiéta", mert mindent eszek, sõt kell is: kenyér, krumpli, tészta, zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, husik szóval minden, csak a cukros löttyöket, és cukros édességeket kerülöm. Azóta nem híztam egy dekát sem, pedig már eltelt 7 hét. Csak a hasim nõ. Szóval mostmár nem értem: a fogyókúrás diétánál az a lényeg, hogy csak zöldség, gyümölcs, soványhúsok, semmi szénhidrát. Én egy csomó szénhidrátot eszek, napi 170-nek meg kell lenni, mégsem hízom. És a 7 hét alatt még sosem éheztem! Inkább olyan érzésem volt, hogy te jó ég, már megint enni kell, pedig nem is vagyok éhes. Szóval a kérdésedre válaszolva: mindenki maga dönti el, hogy sok e a plusz kiló, de ha úgy döntesz, hogy sok (mert kellemetlenül érzed magad) akkor tényleg figyelni kell az étkezésre. Nagyon jól teszed, hogy nem eszel cukrosat, az csak felelsleges kalória és semmire nem jó. De ha napjában 5-szöri étkezést tartasz, lehet, az anyagcseréd is jobb lesz, jobban elosztja a szervezeted a tápanyagokat. Aki pedig azon a véleményen van, hogy a 20 kiló sem sok, azt is meg lehet érteni, mert lehet, hogy õ nem érezte magát kellemetlenül a plusz 20 kilójával. Különbözõek vagyunk, és a terhességek is különbözõek teljesen. Bocsi, ha hosszú lettem 33 h. km.
Nekem a 21 héten volt 8kg. Most 33+4 hetesen 15kg.
A kérdező hozzászólása: Nem nem vagyok vizes azt hiszem...Nem vagyok feldagadva meg ilyesmi csak jó étvágyam van cukrom 4.5 Simán lesétálok bármennyit vagy bármit megcsinálok nem fulladok ezzel sincs gondok csak a kilokkal. De ebben az alkati dologban lehet valami. Kb 1 héten egyszer eszek olyat amiben cukor van pl süti. Tehát nem eszek cukros dolgokat eszek mindent de azt valahogy nem kivánom de ha igen megeszem persze...
ameddig nem érzed úgy, hogy nehezebben mennek a mindennapi dolgok, addig nincs gond. Én a 28. hétig 4 kg-t szedtem fel, akkor mentünk nyaralni. Nem bírtam sétálni, csak fulladtam. Tehát nekem az is sok volt.amúgy pedig nem törvényszerû, hogy nem stagnál majd a súlyod egy darabig, mit ahogy az sem, hogy az utolsó idõben fogod felszedni a legtöbbet. van, aki a 36. hét után egy dekát sem hízik. Nem nézted, hogy nem-e vagy vízes??
Szerintem egyrészt alkat kérdése, másrészt arra figyelj majd, hogy a végén jobban beindul a hízás. Egyél naponta többször, de ne dugig, mert az neked sem jó (és ha véletlen magasabb lenne a cukrod, akkor a babának sem). És ha lehet ne édes-cukros dolgokat. Próbálj több zöldséget enni, és sovány husit, gyümölcsöket. Én diétára vagyok fogva, magas lett a cukrom, hát nem könnyû. :( Pedig 28 hetes koromig 4 kiló jött fel rám. (most 29 hetes vagyok, több, mint egy hete nem méreckedtem, szóval nem tudom) Ha nincs gond a cukroddal, edd, ami jólesik, csak ne dugig, inkább oszd el több kicsi adagra, mittomén másfél óránként benyomsz valami picit. :)
A kérdező hozzászólása: Szia én mindenkinek 100 % ot adtam mivel nem azt kértem Tõletek hogy dicsérjetek meg hogy ugyes vagyok...:-)) Õszinte véleményt vártam és kaptam is..sajna mindig van ilyen hogy valakinek nem tetszik a válasza a másiknak ezért neki nem hasznos.Köszike az õszinte válaszokat mégegyszer persze várom még ha esetleg lenne valakinek válasza.Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod az a legszebb hogy nagyon nem is tudom hova megy a popora egy kicsi az tuti meg a pocimra..:-)) Nem lesz a Babámnak baja?Védõnöm tuti lecsesz..:-(( Mert amugy sem voltam 40 kg.:-(( De jól érzem magam minden ok.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok hát köszike a válaszokat. Nem nassolok nem eszem csipszet csokit nem iszom cukros ücsiket.Csak terhességem elõtt salátán meg zöldségen éltem és sztem ezért szaladtak fel a kilok ilyen gyorsan nem eszem többet mint más ember legalábbis itt csaldon belül.És többet alszom pihenek.Godolom ez is közre játszik hogy nem pörgök hanem nyugis vagyok de tényleg nem nassolok a leleteim kitûnõek meg vagyok dicsérve ...viszont a saltát amiért rajongtam kihánynám ha megenném....pedig próbáltam ilyen kajákat enni de nem megy..igaz nem is eszek tulzottan zsiros kajákat csak mindent eszek sok gyümölcsöt és tejterméket de azt sokat...Remélem azért nem hizom olyan sokat majd a végére..Köszi mégegyszer a válaszokat!
Szerintem egy kicsit sok. De az utolsó elõttihez csatlakoznék. 25 hetes vagyok, olyan 7-8 kg plusszomm van. De már 23 hetesen is ennyi volt. Akkor eldöntöttem, hogy odafigyelek. Szintén mint az uccsó elõtti. Pl nem eszek fehérkenyeret, csak rozs-ost (elõtte el se tudtam képzelni hogy milyen lehet).Reggelire 2 szeletet felvágottal (pl pulykasonka) és valamilyen zöldséggel. Ha ebédig megéhezem, akkor almát eszem (néha napi 4et és unom, de muszáj). Ebédre rendesen 1 tányér leves, 1 tányér második. Ebéd után valami kis nasi (túrórudi, süti, de ezekbõl sem sok). Vacsora mindenképp 6 elõtt, általában hasonlít a reggelire (mondjuk pirítva, bundáskenyér). 6 után pedig alma. És volt olyan (ritkán), hogy este 9kor majd meghaltam egy túrórudiért (kb a két hét alatt 2x). Inni teát vagy szénsavas ásványvizet szoktam. Ja, vagy amikor napközbe éhes vagyok, akkor tejet/joghurtot eszek (alma helyett). De mindenki maga érzi, hogy hogy érzi magát. Én csinos akarok maradni, és szerintem teljesen fölösleges a terheségre hivatkozva felszedni egy halom kilót, amit utána majd nehéz lesz leadni. És különben is, én tudom magamról, hogy belehalnék egy erõsebb diétába (majd szoptatás után). Így ami nem jön fel most, azt nem kell késõbb leadni. Anyukám szokta kérdezni, hogy hova tettem a +okat. Hát a fejem nem gyengén lett kerek, meg a pocim, de az a babától.

S. O. S. Nagyon fáj a hólyagom, pisilés vége felé reggel óta, 22 hetes km vagyok, akinek volt hasonló panasza az írjon mikorra múlt el, mit kapott rá?

Reggel 4.30-tól fent vagyok, rengeteget kell pisilnem, szinte mindig úgy érzem tele a hólyagom, és a pisilés végénél annyira fáj hogy ordítani tudnék. Pénteken voltam n?dokinál, minden oké, zárt a méhszájam, és nem is volt panaszom. Reggel 8-ra lementem a háziorvoshoz, adtam le vizeletet, 1-re lesz kész, utána vissza kell mennem a dokihoz, de nagyon félek nehogy a babának baja legyen. Eddig semmi gond nem volt a vizeletemmel, utoljára dec. 22 volt vizeletvizsgálatom, minden oké volt vele, folyásom szinte alig van csak ritkán, de azzal is rendben van minden! Ha valakivel történt már hasonló írjon, már alig várom az 1 órát, hogy lássam az eredményemet.

Legjobb válasz: Egy párszor nekem is volt. Szerintem a baba fekszik akkor úgy, hogy nyom valamilyen idegszálat. Nekem is volt, hogy annyira fájt, nyilalt, akkor visszatartottam a vieletet kicsit vártam és újra próbáltam. Volt, hogy mentem egy kört a lakásban és utána mentem el újra a wc-re, akkor már ment a pisilés. Szerintem ne aggódj! 36+5 hetes

Egy párszor nekem is volt. Szerintem a baba fekszik akkor úgy, hogy nyom valamilyen idegszálat. Nekem is volt, hogy annyira fájt, nyilalt, akkor visszatartottam a vieletet kicsit vártam és újra próbáltam. Volt, hogy mentem egy kört a lakásban és utána mentem el újra a wc-re, akkor már ment a pisilés. Szerintem ne aggódj! 36+5 hetes
Lehet, hogy nincs gond, de az is lehet, hogy hólyaghurut.Ha az, akkor a háziorvos ad majd antibiotikumot.Addig igyál sokat, esetleg szedhetnél be tõzegáfonya kapszulát (patikában biztos van).A babának nem lesz baja, ne aggódj!
Az 1. vagyok, mit mondott a dokid? Szerintem a hólyaghurut az más érzés, ez olyan idegi nyilalás, fájás. Bár nem tudhatom pontosan, hogy a kérdezõ mit érzett.
A kérdező hozzászólása: sok volt a baktérium a vizeletemben, felvagyok fázva, kaptam zinnat 250mg antibiotikumot, sok folyadékot kell innom, azt mondták holnapra jobb lesz.A babám pedig nagyon sokat mozog, és a feje pont a hólyagomnál van. Köszönöm a válaszokat, remélem hamar rendbe jövök.
Jobbulást! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!