Találatok a következő kifejezésre: 22 hetes és (170 db)

Fórumok nincsenek erre?
Szia! Második baba lesz nekem is, már van egy kisfiunk, most kislány lesz, már négyszer lánynak mondták (12, 16, 18 és 21 hetesen is!) Néha a keresztcsontom fájdogál, de egyébként rendben vagyok. Az enyém az elejétõl fejvégû fekvésben van, remélem így is marad. Mikorra vagy kiírva? Én júni 4-re, de majd elválik, mert az elsõ is 12 nappal korábban érkezett. Hol fogsz szülni? Mi a János kórházat választottuk most.
A kérdező hozzászólása: Én Karcagon fogok szûlni!hát az az igazság hogy nem vagyok ki írva de nem tudom mért mert az 1 babával volt fogadott dokim most meg nincs ez lehet a baj?:vagy nem tudom mért nem vagyok kiírva!akikel eddig beszéltem már ki is vannak írva.a védönõ azt mondta május vége.hát nem tudom!akkor te is most mész terheléses vércukorra?na meg 28 hetesen ult hangra jó soká kell menni.
Sziasztok!Csatlakoznék hozzátok.Június 3, június 8 az utolsó Uh szerint május 31 a "Nagy nap" :-) Elsõ baba lesz.Nehézkes indulás után remélem minden rendben lesz.-nagyon várjuk a kis csöppséget.Hátfájás nekem is van.Nekünk kislányt mondtak a 20 héten.Majd febr.17-én megyünk 4D-re akkor leszünk 25 hetesek.-alig várom, izgulok remélem jó lesz.Jó egészséget nektek és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: hát nekem más mert én nekem ez most más mint az 1 vel.rosszabb ugy mondom mert minden bajom van.hat nektek jo amugy énis kis lányt szeretnék
Sziasztok! Szintén 22. hét, második baba, az elsõ fiú, most lányt várunk. Érkezése: június 8 körül.
Sziasztok! Én egy kicsit elõrébb járok, a 31. hétben. Kisfiú lesz, van egy 3, 5 éves lányunk. akinek fáj a háta mit tud tenni ellene, illetve, hogy csillapítsa? Kb. 2 hete kezdõdött. Ha megyek és fekszek nincs gond, de ha leülök vagy egy helyben állok akkor majd megõrülök. Az elsõvel is fájt, de nem ennyire. Egy ebédet nem tudok végig ülni. Be lehet valamivel kenni? Valami gyógynövényes krémre gondoltam. Párom szokta óvatosan masszírozni, de sajnos csak fél-egy óráig hatásos.
*hogy csillapítja?* bocsi :)

Véletlenül úgy jött ki, hogy kt nap eltéréssel készült egy normális 2d-s ultrahang (kötelező 22 hetes) és egy pár perces 4D-s. Mások lettek a baba adatai. Melyik a hitelesebb?

A 4D-re tök véletlenül ugrottunk be tegnap a Baba-Mama Expo-n és készítettek egy 8 perces felvételt.

Legjobb válasz: ne ezeket vedd alapul, hanem a legelsõ uh adatait. késõbb már eltérõ ütemben fejlõdnek a babák. tehát ha pl. 6 hetesen voltál elõször uh-n, nézd meg, hogy akkor mennyi volt a terhességi kor és ahhoz add hozzá az eltelt idõt. off: 8 perccel szúrják ki az ember szemét? én is voltam ott, de így szerintem tökre nem éri meg.

ne ezeket vedd alapul, hanem a legelsõ uh adatait. késõbb már eltérõ ütemben fejlõdnek a babák. tehát ha pl. 6 hetesen voltál elõször uh-n, nézd meg, hogy akkor mennyi volt a terhességi kor és ahhoz add hozzá az eltelt idõt. off: 8 perccel szúrják ki az ember szemét? én is voltam ott, de így szerintem tökre nem éri meg.
A kérdező hozzászólása: 10 perc lett volna, csak mi idõpont nélkül lettünk leszólítva és így készítettek 8 perceset. De nekünk ez elég is volt. :)
Az utolsó menstruáció szerint menj a vizsgálatokra. Ha meg a 12. hetes uh alapján korrigálta a doki a terhességi kort, akkor az alapján. 22. hetesen már genetikailag is eltérõen fejlõdnek a gyerekek, így ez nem lehet mérvadó.
Ja, és az lemaradt, hogy a 4D is 2D-n mér, csak tud 4D-s képet alkotni a 2D-s felvételbõl. A méretek nem a gép miatt térnek el, hanem a szonográfus miatt, hiszen az uh szubjektív, egy apró mozdulat is pár milliméterrel arrébb teszi a vonalat. Boldog babavárást!
Mindenképp a hivatalos, kórházban/sztk-ban végzett ultrahangot vedd alapul, a 4D egy plusz, a dokid nem azzal fog foglalkozni. Ráadásul lehet, hogy valaki tud 4D-s készüléket használni, de ilyen rövid idõ alatt, nagyüzemben nem várható el a profi munka. Szerintem a kórházira alapozzatok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat

Vállalnátok harmadik babát? Most vagyok 22 hetes és 37 éves, a párom már most a következő gyereken gondolkozik. Ennyi idősen még beleférne szerintetek a harmadik is?

Legjobb válasz: Szerintem beleférne.A 3.baba már nem olyan veszélyes mintha az elsõt szülnéd 40 körül.Mi is gondolkodunk 2.babán de én is akkor már 40 leszek.Majd a sors eldönti hogy lehet-e.

Szerintem beleférne.A 3.baba már nem olyan veszélyes mintha az elsõt szülnéd 40 körül.Mi is gondolkodunk 2.babán de én is akkor már 40 leszek.Majd a sors eldönti hogy lehet-e.
Én 38 vagyok 15 hetes terhes és a negyedik babócát várom.Szerintem negyvenig belefér de utána már nem szülnék.Az én párom is már most tervezi a következõ babát de én nem akarok többet szülni és kizárólag csak a korom miatt.
Én nem vállalnám, hanem boldog lennék a két meglévõ egészséges gyerkõccel. Fel is kell nevelni, és itt most nem anyagiakra gondolok, jó lenne ha nem görbebottal kéne mennetek az érettségijére vagy ha nem oda akkor a diplomaosztójára. És azzal a válaszolóval is egyetértek aki azt írta, hogy egyéként az anyagiak is fontosak, mert mi van ha tényleg túl hamar egyedül marad bármelyikõtök a gyerekekkel. Boldog babavárást és könnyûszülést kívánok!
Én 23 voltam mikor az elsõt vártuk/szültem apa 32.Most leszek 26 és már voltunk orvosnál és újra elindúlt minden vizsgálat:) (PCOS vagyok) Szeretnénk majd harmadikat és még 35 nem leszek simán szülhetek még 1-2-3 gyereket.:)
Én 34 évesen szültem, és 37 évesen meghalt a férjem. Ha elég nagy vagyonotok van ahhoz, hogy bármi baj esetén a diplomaosztóig felneveld akár egyedül is a 3 gyereket, akkor lehet. Apukám 53 évesen halt meg, még iskolába jártunk a testvéremmel, anyunak komoly gondjai voltak, pedig már a diploma megszerzése nem volt messze. Ha a férjed túlhajszolt, fáradt, bizonytalan az állása, neked alig van jövedelmed, hiteletek van, akkor bõven elég 2 gyerek.
ha nagyon akarnatok miert ne en most vagyok a harmadikkal terhes es 32 eves vagyok az ismerosom 40 evesen szult...
Kora lapján simán belefér, de én nem vállalnák harmadik gyreket, fõleg nem ebbe az oszágba

22 hetes kismama vagyok! Nyíregyházán Dr. Medve Lászlónál mennyibe kerül a 4D-s ultrahang és, hány hetes korban ajánlott, hogy a baba jól látszódjon?

Legjobb válasz: Igaz én nem Debreceni vagyok hanem Pest mellett lakom, de én is 22 hetes vagyok és én 3 hét múlva megyek 4D-re mert azt mondták, hogy 28. hétig jó lenne menni mert már utána nem lehet jól látni. Vagyis nem fog ráférni 1 képre mert már nagy lesz.

Igaz én nem Debreceni vagyok hanem Pest mellett lakom, de én is 22 hetes vagyok és én 3 hét múlva megyek 4D-re mert azt mondták, hogy 28. hétig jó lenne menni mert már utána nem lehet jól látni. Vagyis nem fog ráférni 1 képre mert már nagy lesz.

Ikerterhességnél a babák helyet tudnak cserélni? 22 hetes terhes vagyok és a jobb oldalt sok a mocorgás, az csak az egyik baba? és a másik, a bal oldalon? (kétpetéjüek)

Legjobb válasz: Persze hogy helyet tudnak cserélni.Az hogy hány petéjûek meg nem számít ebben a kérdésben.Meg még eléggé kicsik,mivel ikrek így még kisebbek,mint a többi 22 hetes baba.Abban az idõben,pedig nekem csak egy gyermekem lesz,én sem éreztem minden rúgását moccanását.Bezzeg most!Nem irigyellek,hogy egyszerre majd négy lábacska fogja a gyomrodat és a bordáidat taposni.Nekem néha ezzel a kettõvel is meggyûlik a bajom:) 33 hetes kismama

Persze hogy helyet tudnak cserélni.Az hogy hány petéjûek meg nem számít ebben a kérdésben.Meg még eléggé kicsik, mivel ikrek így még kisebbek, mint a többi 22 hetes baba.Abban az idõben, pedig nekem csak egy gyermekem lesz, én sem éreztem minden rúgását moccanását.Bezzeg most!Nem irigyellek, hogy egyszerre majd négy lábacska fogja a gyomrodat és a bordáidat taposni.Nekem néha ezzel a kettõvel is meggyûlik a bajom:) 33 hetes kismama
Szia én 25 hetes ikres vagyok. Nálam is kérdés volt ez a fejemben, mert eleinte mindig csak a baloldalon éreztem a sokszor a mozgást és ritkábban a jobboldalon.(utólag kiderült, hogy azért mert jobboldalon volt mind a 2 babának a feje és mivel vízszintesen feküdtek a kis fejüknél összebújva a négy lábacska rúgdosott a bal oldalon) Aztán amikor elmentem a genetikai nagyvizsgálatra több mint 1 óriág ultrahangozott a dokinõ, legalább ötször helyet cseréltek. Nekem is furcsa volt látnom, mert meg voltam gyõzödve róla, hogy a baloldalon van a kislány és jobboldalon van a kisfiú. Az elõzõ válaszadónak nem adok igazat, mert most (legalábbis az enyémek) ugyanakkorák sõt a kisfiú sokszor meghaladja az épp aktuális hétnek a méreteit. Viszont a terhesség utolsó harmadában már tényleg nem tudnak olyan ütemben hízni a helyhiány miatt mint az egyes babák. Boldogságos, problémamentes babavárást kívánok Neked. Nálad milyen a csapatösszeállítás? Tudod már a nemüket?

22 hetes kismama vagyok, kell orvoshoz menni mihamarabb szemeremtesti visszerrel es lehet rajta itthon vmivel segiteni (pl jegeles), es visszahuzodhat vajon? Es volt mar valakinek a csikloja mellett erkituremkedese terhesen?

Tegnap este jelent meg a csiklom mellett bal oldalon egy duzzanat, ami szerintem egy erkituremkedes lehet, kb egy pici babszemnyi. ferjem nem latja, de en erzem hogy megvaltozott a berendezes kicsit es erzekenyebb. 1 hete voltam a korhazba nagy kivizsgalason, (kulfoldon lakom itt sajnos nincs privat doki) szoval ha nem muszaj nem jelentkeznek be ismet a korhazba.

Legjobb válasz: 3.babámat várom. 34.hetes vagyok. a 22.héten jött nekem is egy olyan érdudor a csiklóm mellé jobb oldalra, mint amit TE is leírtál. Az elõzõ terhességemnél is volt, mire eljött a szülés, már diónyira dagadt. Nincs rá semmi gyógymód, abban a pillanatban elmúlik, mikor kibújik a baba. Nem használ kenõcs, jegelés, semmi sem... A baba nyomja az alhasi ereket, és ezért tódul oda a vér, tágulatot okozva. Most sem tudott rajtam segíteni a doki :(

3.babámat várom. 34.hetes vagyok. a 22.héten jött nekem is egy olyan érdudor a csiklóm mellé jobb oldalra, mint amit TE is leírtál. Az elõzõ terhességemnél is volt, mire eljött a szülés, már diónyira dagadt. Nincs rá semmi gyógymód, abban a pillanatban elmúlik, mikor kibújik a baba. Nem használ kenõcs, jegelés, semmi sem... A baba nyomja az alhasi ereket, és ezért tódul oda a vér, tágulatot okozva. Most sem tudott rajtam segíteni a doki :(
A kérdező hozzászólása: Hat ez eleg realisan hangzik. Akkor el kell fogadni ahogy van, majd megmutatom a kovetkzo kontrolon a dokinak. Meg most megyek a multkor felirt kompresszios harisnyaert, hatha segit valamit hogy ne romoljon gyorsan a helyzet. Aert megnyugtato tudni hogy visszamegy majd. Koszonom a gyors valaszod! Szep napot!

22 hetes vagyok és sárgás a folyásom, ez okozhat gondot?

Nincs szaga, nem viszket, de sárgás, ez normális amúgy?

Legjobb válasz: Én is 22 hetes vagyok, és nekem is van folyásom, ami szintén sárgás. De a doki nézte a hüvely ph-mat, és azt mondta minden rendben. Ha nincs panaszod viszketés, égõ érzés, akkor nincs gond. Ez természetes. Azt mondta idõvel el fog múlni, de van akinek végig megmarad a folyása. Úgyhogy teljesen normális. Gratulálok a picihez

Én is 22 hetes vagyok, és nekem is van folyásom, ami szintén sárgás. De a doki nézte a hüvely ph-mat, és azt mondta minden rendben. Ha nincs panaszod viszketés, égõ érzés, akkor nincs gond. Ez természetes. Azt mondta idõvel el fog múlni, de van akinek végig megmarad a folyása. Úgyhogy teljesen normális. Gratulálok a picihez
Szia! Nekem mindig is volt egy kis folyásom (sárgás) és az orvosom rendszeresen nézte terhesség elõtt, s minden rendben volt a PH értékkel. Nekem sincs viszketõs tünetem és szaga sincs soha. Most leszek 22 hetes, s jövõ héten megyek vizsgálatra, ott biztos megnézi az orvos (nekem még nem volt a terhesség alatt manuális vizsgálat). Sok könyvben olvastam, hogy a terhesség alatt megnõhet a folyás menniysége, melyet a méhnyak termel. Ha legközelebb mész dokihoz, ott is kérdezz rá, én is ezt fogom tenni.
sziasztok én is ilyen cipõben járok, 27 hetes terhes vagyok. Kaptam már kúpot többször is de pár napig jó aztán újra visszatér a sárga folyás (fõleg reggel). A ph-t hogy nézi a doki? A vérvételi papíromon van ph érték (5.5) ez jelentené a hüvely ph-ját?
Második válaszoló vagyok. A ph-t hüvelyi kenetvétel után állapította meg. Volt egy nõorvosom a mostani elõtt, õ sosem nézett ph-t, csak nyomatta belém a kül. kúpokat, de sosem mondta, hogy ez teszem azt gombás fertõzés. Akkor sem viszkettem soha. A mostani nõorvosm minden téren sokkal alaposabb, s õ nem híve annak, hogy felborítsuk a hüvely egyensúlyát, ha nincs fertõzés.
köszi, tehát akkor mondjam a dokimnak csináljon kenetvételt? ebbõl aztán megállapítható hogy gomba vagy nem.
A kérdező hozzászólása: Na, nekem canesten kúpot ajánlott a végén a doki, ennyi.
Nem korai, fõként a meleg okozza. én is 22 hetes vagyok, a bokám lassan akkora mint a vádlim.
Én a 18. hét elõtt kezdtem vizesedni. A doki szerint bokáig élettani (tehát nem kell vele foglalkozni, a terhességgel jár), boka fölött viszont figyelni kell. Amíg az éjszakai pihenés után visszamegy, semmi gond! nekem is így mûködik, még felpocolni sem kell, nem is tudnék úgy elaludni! :)
Szia! Én 28 hetes vagyok és két hete nagyon vizesedem. A védõnõ azt javasolta sok folyadékot igyak és egyek vízhajtó gyümölcsöket, ilyen pl az ananász vagy a körte és persze polcoljam fel amikor csak tudom.
Nekem nem csak a lábam, hanem az ujjaim is vizesednek. Ez nagy baj?
20.57-es vagyok. 23 hetes kismama vagyok.
Nekem nemcsak a lábam és az ujjaim, de a fejem is vizesedik. Tudom, hogy viccesen hangzik, de olyan az arcom néha, mint egy jóllakott óvódásé... Pedig a folyadékpótlás mellett alig eszem már... :S

22 hetesen 9 és fél kg nagyon sok? Nem birok nem enni.

Soha nem is voltam rosszul a terhességem alatt sem végig ettem...Szinte mindent megeszek...:-((Nagyon durva ?szinte véleményt kérek....köszi Csajszik!

Legjobb válasz: Nekem is igy volt, most vagyok a 34. hetben es eddig 22 kg jott fel...ez ilyen, ne aggodj, kicsusszan a babo es lemennek a kilok es megszunik az a franya farkasehseg ami a kezdetektol megvan - en meg ejjel is eszem neha, hormonalis etvagy...

Nekem is igy volt, most vagyok a 34. hetben es eddig 22 kg jott fel...ez ilyen, ne aggodj, kicsusszan a babo es lemennek a kilok es megszunik az a franya farkasehseg ami a kezdetektol megvan - en meg ejjel is eszem neha, hormonalis etvagy...
Bírom az ilyen lepontozókat... a kérdezõ õszinte választ várt, miért baj az ha másnak az õszinte válasza más mint másé? A kérdés úgy szól hasznos e a vélemény?! szerinem a kérdezõnek is az a hasznos ha több véleményt hall. Nyilván aki lepontozott az kövérre szeretne hízni :) minden terhesség más és minden vélemény más... ez az értelme az oldalnak. bocs a kérdezõtõl, gondoltam hasznos az ellenvélemény is.
Szerintem sok. Én annak idején beszélgettem errõl a dokimmal, hogy mennyi az ideális súlygyarapodás stb. Õ azt mondta, hogy ha túl sokat hízik a kismama, lehet, hogy õ észre sem veszi, de a szervezetét jelentõsen megterheli, komplikáltabb lehet a szülése, mert egy csomó plussz semmit cipel magával. Kicsit fogd vissza magad, mert a kilók a vége felé még jobban szaladnak fel. Leadni sem lesz majd egyszerû.
szia ha nem érzed hogy sok lenne a kiló ami felszaladt rád, akkor nincs baj. Az a lényeg hogy könnyen kapj levegõt, és ne essen nehezedre pl egy kis séta. Én 30hetes kismama vagyok és eddig rám 7kg szalad fel.
Ha nem okoz Neked és a Picinek sem gondot, akkor nincs baj :) 24 hetesen +15 kg-nál járok, elsõ két terhességem alatt is 30 kg-ot híztam, de jól voltunk, most is jól vagyunk :) Nem mindenki olyan, hogy minden egyes falatra odafigyel és minimálisat hízik!!! Ez a divat, de nem vagyunk egyformák.
Na azért maradjunk annyiban, hogy a 21. hétre 3 kg sem annyira elfogadott. Hogy lehet összehasonlítani 2 terhességet? Van aki végighányja az egészet és nem bír enni, van aki manöken alkatú akar maradni ezért csak salátákat eszik(mert abban van a vitamin, isten ments egy kis édesség! ÉS vannak olyan kismamák, akik végig tudnak enni és nem is akarnak koplalni. Ezért nem kell senkit piszkálni. Én egyáltalán nem nassolok, nem zabálom halálra magam, szinte ugyanazt eszem mint eddig, de több gyümölcsöt és tejterméket, salátát iktatok be napközben. Egy kis túrórudi meg belefér néha. 26 hetesen 10 kg +-om van. Egy kicsit jobban oda kell figyelnünk arra, hogy mit eszünk, mert lassan már a levegõtõl is hízunk hetente 300-400 grammot.
Szia! Én hormon kezelés alatt lettem terhes ami annyit jelent hogy elötte 80 kiló voltam és kezeléás után több mint 100 pontosan 104 most 109, 5 és lesz...om hogy a védõnõnek mi a véleménye errõl. Nekem sem voltak rosszulléteim feljött és majd le is megy! Ne 30 kilót hízzunk az a lényeg. 16 kiló ami még belefér. Bõven benne vagy! Még én is de engem is mindig megpiszkálnak vele. :) Én nem is eszek van hogy elfelejtem egésznap! :)
Én ennél sokkal jobban vigyáznék. Elõfordulhat hogy a végén még beindul igazán a hízás, vagy nagyon fogsz vizesedni, ki tudja?! Nyilván fogyókúrázni nem szabad, de zabálni sem kell. Jó arra fogni, hogy hormonális étvágy, de ha belegondolsz a nem babás idõszakodra biztos észrevetted, hogy ha sokat eszel, kitágul a gyomrod és még éhesebb leszel... vagy hogy ha jól bevacsorázol reggel még éhesebb vagy... vagy ha sok szénhidrátot eszel pár napig akkor még jobban kívánod, hiszen köztudott hogy nyilván nem káros mint a cigi de függõséget okoz. Rajtam is volt 5-6 kiló felesleg biztos, imádok enni, imádom a zsíros ételeket, legszívesebben csülköt ennék minden nap. De a babának abban aztán nincs semmi tápanyag, sem a csokiban, sem a csipszben, sem a lekváros kenyérben. Én 3kilót híztam a 21.hétre és hidd el hogy nem koplalok. Persze minden ember más, lehet hogy én a végén fogok 10-et hízni :) szerintem ez nem egy divat, hogy nem hízunk disznóra a gyerek mögé bújva. Én a férjemnek továbbra is tetszeni szeretnék... amúgy is lesznek hónapok amikor kevesebb figyelmet fog kapni és azt a pár lopott órát szeretném ha ugyanazzal a nõvel töltené akibe beleszeretett és nem egy elhízott melegítõs anyával... Szépen hangzik amikor azt mondják a nõk hogy "engem úgy is szeretnek"... hát persze :) engem is szeretnének, de én azt szeretném hogy ne csak mint anyát szeressenek hanem továbbra is mint nõt imádjanak. Persze kinek mi a fontos. A kilók utána nyilván leolvadnak, de azért nem mindegy mennyit kell leadni, utána milyen lesz a bõröd állaga, stb...
A kérdező hozzászólása: Semmi gond köszönöm szépen és miket eszel hogy nem vagy éhes mégis jól vagy lakva? Irnál egy pár sort?nagyon megköszönném..:-)) csak pl egy napi étrendedet példának. Hogy kb mennyit lehetne enni lehet tényleg sokat eszek?Vagy akkor nem értem már...:-((((
Én már nem is tudom, hogy mit higyjek. Eddig tartottam azt a véleményt, hogy kismama vagyok, mikor egyek lelkifurdalás nélkül, ha most nem, hiszen egész életemben a "jaj, fogyózni kéne" ment. És amúgy is azt tartottam, hogy alkat, genetika kérdése a hízás: én pl. ha csak egy hónapig nem tornáztam, és ránéztem egy tortára már plusz 3 kiló. A 26. hétig 7 kilót szedtem fel, nekem soknak tûnt, de inkább csak azt éreztem, hogy el vagyok tunyulva és a combom olyan, mint egy tehéné. De ennek ellenére ettem a danett pudingot, a sütiket stb. Aztán kiderült, hogy magas a cukrom, diétára fogtak. Ami igazából nem "fogyidiéta", mert mindent eszek, sõt kell is: kenyér, krumpli, tészta, zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, husik szóval minden, csak a cukros löttyöket, és cukros édességeket kerülöm. Azóta nem híztam egy dekát sem, pedig már eltelt 7 hét. Csak a hasim nõ. Szóval mostmár nem értem: a fogyókúrás diétánál az a lényeg, hogy csak zöldség, gyümölcs, soványhúsok, semmi szénhidrát. Én egy csomó szénhidrátot eszek, napi 170-nek meg kell lenni, mégsem hízom. És a 7 hét alatt még sosem éheztem! Inkább olyan érzésem volt, hogy te jó ég, már megint enni kell, pedig nem is vagyok éhes. Szóval a kérdésedre válaszolva: mindenki maga dönti el, hogy sok e a plusz kiló, de ha úgy döntesz, hogy sok (mert kellemetlenül érzed magad) akkor tényleg figyelni kell az étkezésre. Nagyon jól teszed, hogy nem eszel cukrosat, az csak felelsleges kalória és semmire nem jó. De ha napjában 5-szöri étkezést tartasz, lehet, az anyagcseréd is jobb lesz, jobban elosztja a szervezeted a tápanyagokat. Aki pedig azon a véleményen van, hogy a 20 kiló sem sok, azt is meg lehet érteni, mert lehet, hogy õ nem érezte magát kellemetlenül a plusz 20 kilójával. Különbözõek vagyunk, és a terhességek is különbözõek teljesen. Bocsi, ha hosszú lettem 33 h. km.
Nekem a 21 héten volt 8kg. Most 33+4 hetesen 15kg.
A kérdező hozzászólása: Nem nem vagyok vizes azt hiszem...Nem vagyok feldagadva meg ilyesmi csak jó étvágyam van cukrom 4.5 Simán lesétálok bármennyit vagy bármit megcsinálok nem fulladok ezzel sincs gondok csak a kilokkal. De ebben az alkati dologban lehet valami. Kb 1 héten egyszer eszek olyat amiben cukor van pl süti. Tehát nem eszek cukros dolgokat eszek mindent de azt valahogy nem kivánom de ha igen megeszem persze...
ameddig nem érzed úgy, hogy nehezebben mennek a mindennapi dolgok, addig nincs gond. Én a 28. hétig 4 kg-t szedtem fel, akkor mentünk nyaralni. Nem bírtam sétálni, csak fulladtam. Tehát nekem az is sok volt.amúgy pedig nem törvényszerû, hogy nem stagnál majd a súlyod egy darabig, mit ahogy az sem, hogy az utolsó idõben fogod felszedni a legtöbbet. van, aki a 36. hét után egy dekát sem hízik. Nem nézted, hogy nem-e vagy vízes??
Szerintem egyrészt alkat kérdése, másrészt arra figyelj majd, hogy a végén jobban beindul a hízás. Egyél naponta többször, de ne dugig, mert az neked sem jó (és ha véletlen magasabb lenne a cukrod, akkor a babának sem). És ha lehet ne édes-cukros dolgokat. Próbálj több zöldséget enni, és sovány husit, gyümölcsöket. Én diétára vagyok fogva, magas lett a cukrom, hát nem könnyû. :( Pedig 28 hetes koromig 4 kiló jött fel rám. (most 29 hetes vagyok, több, mint egy hete nem méreckedtem, szóval nem tudom) Ha nincs gond a cukroddal, edd, ami jólesik, csak ne dugig, inkább oszd el több kicsi adagra, mittomén másfél óránként benyomsz valami picit. :)
A kérdező hozzászólása: Szia én mindenkinek 100 % ot adtam mivel nem azt kértem Tõletek hogy dicsérjetek meg hogy ugyes vagyok...:-)) Õszinte véleményt vártam és kaptam is..sajna mindig van ilyen hogy valakinek nem tetszik a válasza a másiknak ezért neki nem hasznos.Köszike az õszinte válaszokat mégegyszer persze várom még ha esetleg lenne valakinek válasza.Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod az a legszebb hogy nagyon nem is tudom hova megy a popora egy kicsi az tuti meg a pocimra..:-)) Nem lesz a Babámnak baja?Védõnöm tuti lecsesz..:-(( Mert amugy sem voltam 40 kg.:-(( De jól érzem magam minden ok.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok hát köszike a válaszokat. Nem nassolok nem eszem csipszet csokit nem iszom cukros ücsiket.Csak terhességem elõtt salátán meg zöldségen éltem és sztem ezért szaladtak fel a kilok ilyen gyorsan nem eszem többet mint más ember legalábbis itt csaldon belül.És többet alszom pihenek.Godolom ez is közre játszik hogy nem pörgök hanem nyugis vagyok de tényleg nem nassolok a leleteim kitûnõek meg vagyok dicsérve ...viszont a saltát amiért rajongtam kihánynám ha megenném....pedig próbáltam ilyen kajákat enni de nem megy..igaz nem is eszek tulzottan zsiros kajákat csak mindent eszek sok gyümölcsöt és tejterméket de azt sokat...Remélem azért nem hizom olyan sokat majd a végére..Köszi mégegyszer a válaszokat!
Szerintem egy kicsit sok. De az utolsó elõttihez csatlakoznék. 25 hetes vagyok, olyan 7-8 kg plusszomm van. De már 23 hetesen is ennyi volt. Akkor eldöntöttem, hogy odafigyelek. Szintén mint az uccsó elõtti. Pl nem eszek fehérkenyeret, csak rozs-ost (elõtte el se tudtam képzelni hogy milyen lehet).Reggelire 2 szeletet felvágottal (pl pulykasonka) és valamilyen zöldséggel. Ha ebédig megéhezem, akkor almát eszem (néha napi 4et és unom, de muszáj). Ebédre rendesen 1 tányér leves, 1 tányér második. Ebéd után valami kis nasi (túrórudi, süti, de ezekbõl sem sok). Vacsora mindenképp 6 elõtt, általában hasonlít a reggelire (mondjuk pirítva, bundáskenyér). 6 után pedig alma. És volt olyan (ritkán), hogy este 9kor majd meghaltam egy túrórudiért (kb a két hét alatt 2x). Inni teát vagy szénsavas ásványvizet szoktam. Ja, vagy amikor napközbe éhes vagyok, akkor tejet/joghurtot eszek (alma helyett). De mindenki maga érzi, hogy hogy érzi magát. Én csinos akarok maradni, és szerintem teljesen fölösleges a terheségre hivatkozva felszedni egy halom kilót, amit utána majd nehéz lesz leadni. És különben is, én tudom magamról, hogy belehalnék egy erõsebb diétába (majd szoptatás után). Így ami nem jön fel most, azt nem kell késõbb leadni. Anyukám szokta kérdezni, hogy hova tettem a +okat. Hát a fejem nem gyengén lett kerek, meg a pocim, de az a babától.

Normális hogy szúrkál a jobb petefészkem körül? Reggel óta érzem. Néha belenyilal és csak ott. Lehet az időtől? Vagy ez valami rossz jel? 22 heteske

Legjobb válasz: Szerintem semmi gond. Nekem 21 hetes koromtól nem csak szúrkál oldalt de nagyon sokat fáj a hasam:-( szerintem ahogy a méhed növekszik(pont ebben az idõben nõ hirtelen nagyot) az okozza a szurkálást:-) Kellemes babavárást: 33 hetes kismama

Szerintem semmi gond. Nekem 21 hetes koromtól nem csak szúrkál oldalt de nagyon sokat fáj a hasam:-( szerintem ahogy a méhed növekszik(pont ebben az idõben nõ hirtelen nagyot) az okozza a szurkálást:-) Kellemes babavárást: 33 hetes kismama
Szerintem is fronthatás, ugyanezt érzem egész nap. 14 hetes kismama...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!