Találatok a következő kifejezésre: 22 évesen még a gyerevállalás (1 db)

22 évesen korai még a gyerevállalás?

gyermeket szeretnén a párommal. 22 éves vagyok, csodás párkapcsolatban és ugy érezzük gyermeket szeretnénk! Van egy 2 szobás lakásunk, kocsink, páromnak munkája és ha minden jol megy nekem is lesz.

Legjobb válasz: Szia! Én azt gondolom, hogy így nem korai, ha te magad fel vagy készülve rá. Lehet, hogy azért érzed annak, mert a mai "divat" szerint a nõk jobbára 30 éves koruk környékén vállalják az elsõ gyereket. Szerintem ez nagyon egyénfüggõ. Bátran vállald fel a döntésedet, ha valóban biztos vagy benne! Minden jót kívánok hozzá és kicsattanó egészséget!

Szia! Én azt gondolom, hogy így nem korai, ha te magad fel vagy készülve rá. Lehet, hogy azért érzed annak, mert a mai "divat" szerint a nõk jobbára 30 éves koruk környékén vállalják az elsõ gyereket. Szerintem ez nagyon egyénfüggõ. Bátran vállald fel a döntésedet, ha valóban biztos vagy benne! Minden jót kívánok hozzá és kicsattanó egészséget!
Korai az, aki 16 évesen vállalja miközben még el se végezte a 8 általánost vagy olyan infantilis a viselkedése mint egy hatévesnek.
Szerintem lehet már simán. Mondjuk az tényleg jó lenne, ha még dolgoznál egy kicsit, hogy kapj majd GYED-et, akkor már tényleg minden adott. Én 20 évesen szültem és a terhességem alatt hagyott el a férjem. Nagy kakiban lettem volna, ha még GYED-et se kapok. Igaz, így is abban vagyok, de kimászom belõle. A sulit viszont gyerek mellett csinálni sem ördöngõsség. Én is csinálom. Ezt a tanévet még levelezõn, a következõt viszont már nappalin, mert akkor lesz két éves a fiam, és így is úgy is menne bölcsibe, ha nem egyetemre járnék, akkor mennék vissza dolgozni. De hála a jó égnek, (még) vannak juttatások, így meg tudunk majd élni (na meg hála a szüleimnek, hogy valamennyivel - nem olyan borzasztóan sokkal - támogatnak, mert az a havi húszezer is sokat számít). Szerintem nyugodtan vállaljatok gyereket, csak ezt a GYED-dolgot még gondold át. A suli miatt ne aggódj, más is meg tudja csinálni a pici mellett, ha nekem sikerül így tanulni, akkor neked is fog.
Én 21éves vagyok és 6hónapos kismama! Nemvárt terhesség volt, de életünk legjobb döntését hoztuk meg a párommal. Bár õ már 30 nem rég óta vagyunk 1ütt, nem sokat gondolkoztunk a dolgon, megtartottuk. Támogat minket a család amennyire tud. Nekünk még nincs lakásunk, se kocsink, de a baba miatt pár éven belül lesz! Szerintem ne várjatok egy percet sem! Én babástul fogok egyetemre járni, és nem bánom, nehéz lesz, de legalább boldogok vagyunk! Nagyon! HAJRÁ!!!!
Az elõzõ válaszoló vagyok, még annyit szeretnék hozzáfûzni, hogy sokkal kevesebb az esélyed ilyen fiatalon a komplikációkra, és különféle betegésgekre. És ha meghízol és terhesség után lefogysz, még sokkal rugalmassabb a bõröd és nem leszel ráncos. Szerintem még ez is jó benne, bár nem a legfontosabb!:P
egyáltalán nemkorai. én 19 vagyok a férjem 22. nekünk is van házunk kocsink.és itt az ideje a bbára. ha tényleg komolyan gondoljátok akkor rajta. nincs erõl mit gondolkodni. mi már házasok vagyunk 1 éve. és most jött el hogy családot akarunk alapitani
Én a helyedben a babavállalás elõtt elmennék dolgozni, hogy meglegyen a 180 nap biztosított idõszakod, hidd el amit az állam ad pénzt az is kevés, pláne nélküle.Nem tudhatod, hogy mi lessz 1 év múlva anyagilag veletek.Ha teheted valahogy intézd el, hogy meg legyen a 160e ft bruttód, mert nekem a 135. 3 ft-os bruttóra csak 70 e a táppénz, a tgyás 90lesz fél évig aztéán megint 70 e 1.5 évig utána meg egy év 28e ft.Szerintem semmi pénzek ezek.:o(
Én 21 éves vagyok és most 3 hónapos a kisfiam, mellette pedig most érettségizem. Elég kemény, de nem bántam meg. Az én szüleim is konzervatívak, csak annyit kértek, hogy házasodjunk össze a párommal.
A kérdező hozzászólása: huu köszi a sok választ!! a 180napos biztositási idõm megvan( 2 év egyetem). egy bejelentett munkhely kellene már! köszönöm Mindenkinek!!
Én is 22éves vagyok(23 leszek holnap után), és 14 hetes kismama. Nyugodtan vállalj babát, egy percig sem kételkedtem benne, hogy nem helyes a döntésem. Vágj bele, sok sikert!
Szia! Nem korai, hidd el:) Én 23 vagyok, és üresnek érezném magam, ha nem dobogna a kisbabám szíve bennem. Ha mindenetek megvan, ami a babához kell, miért lenne korai(lakás, autó...)? Aki szerint nem kéne, az mit szól azokhoz az esetekhez, amikor 40 éves nõ albérletbe szül? Most melyik a jobb? Aki korainak tartja ezt az életkort, azt ki kell ábrándítsam: mindig lesz valami, amirõl le kell mondanod a baba miatt, ez életkortól független. És ha lehet választani, én 42 évesen már boldogan, de még energikusan és fiatalon ölelem át az érettségizõ gyermekem, mintsem 60 évesen még azon drukkolok, hogy egyáltalán megérjem azt:D Ne akarj a saját gyereked nagyanyja lenni, mint manapság a legtöbb nõ - sajnos. Én megértem õket is persze, mert ha nem találta meg valaki a megfelelõ párt meg semmi anyagi stabilitás, akkor tényleg ne vállaljon babócát. De bennük már ott ketyeg a biológiai óra, ami szerintem akár meg is keserítheti a babavárás örömét. Ráadásul ilyenkor a termékenység is egyre csökken - a férfiaké és a nõké is. Sógornõm 32 évesen szült, elõtte 2 évig nem jött össze a baba és tiszta depis volt szegény... Már abba is belegondolt, hogy lehet, hogy soha nem jön el hozzájuk a gólya. Nekünk elsõ próbálkozásra összejött:) És hihetetlenül boldog vagyok, hogy nem kell kétségek között átélnem éveket...
Bocsi 22 leszek
nemkéne
Szerintem éljetek még pár évet egymással, te találj fix melót és végezd el a sulit a véleményem szerint, bõven ráérsz még ennyire fiatalon.
En 20evesen szerettem volna babat akkor meg lett volna minden , lakas..4 even keresztul nem sikerult a baba, most az uj parommal sikerult, alberletben fogunk lakni..Azert is jobb ha mar most babat vallaltok foleg ha fel is vagytok keszulve ra mert minnel idosebb az ember annal kockazatosabb a terhesseg, gondolok itt a downkorra..stb.es fiatal anyuka is leszel.Anyukam 18 eves volt velem es a legjobb baratnom egyben.13 hetes kismama
Szerintem nyugodtam vállald be. Én 21 évesen szültem és nem bántam meg. Most 31 vagyok, szeretnénk másodikat, de sehogy nem akar összejönni (2 éve). Ha mindenetek megvan szerintem ne gondolkozz rajta.
Szia! Én 23, a férjem pedig 26éves. Nekünk már van egy gyönyörû kislányunk, akinek most készül a kistestvére :-) Soha egy pillanatig nem bántam meg, hogy a mai "trend" ellenére fiatalon vállalkoztam az anyaszerepre. Nem értem azokat a nõket akik harmincon túl szülnek gyereket, és azokkal sem értek egyet, akik állandóan a pénzt után futnak. Ha azt vártuk volna, hogy mikor "engedhetünk" meg magunknak egy gyereket, akkor sajnos kifutottunk volna az idõbõl. Ugyanis majdnem 40éves leszek mire lejár a lakáshitelünk :-) Nem vagyunk gazdagok, soha nem is leszünk, de mit érne az életünk gyerek nélkül? Én úgy gondolom, hogy az enyém semmit. Szerintem Ti is hallgassatok a szívetekre és ha tényleg vágytok rá, akkor húzzatok bele. Most fogtok rájönni arra, hogy milyen is az igazi boldogság :-) Sok sikert kívánok!
kaptál érdekes válaszokat: pl: "nemkéne". Valószínû a válaszoló utálja a gyerekeket , vagy neki egybõl sikerült. Szerintem menj rá , nem vagy fiatal. Te érzed a felkészültséged és nem más. Még a szüleid sem dönthetnek, hiszen van saját lakásotok. Nekem hiteles a lakásom, még fizetni kell, a párom is én is dolgozunk és 2 év után nehezen sikerült(27 vagyok).Annyit javaslok, hogy megkaphatsd a legjobb támogatásokat kéne 180 nap munkaviszony, addig jó lenne dolgoznod, de ne szólj, hogy babát akarsz nincs közük. A másik a suli nem lesz könnyû gyerek mellett, de ezt neked kell mérlegelni, én drukkolok, !!
Én lennék a "nem kéne" válaszoló, 28 vagyok, reményeim szerint 4-5 hetes terhes, milött babán gondolkoztam volna megteremtettem mindent, így nem kell azon aggódni, hogy mi lesz holnap, de ez csak az én véleményem :) )
Szia! Én 2 leszek nyáron, és boldog házasságban élünk , párom 25. Mindenünk meg van, igaz a házon kölcsön van, de már mi is bevállalzuk a bébit:) Hétfõn leszek 6 hetes. Igaz, nekem már volt munkahelyem, munkahelyrõl jöttem el a bébi miatt tp-re. Ha úgy érzitek és tényleg mindenetek meg van akkor HAJRÁ!!! Én sem foglalkozom azzal, hogy manapság mi a trendi. Miért szerinted az jobb, ha valaki 31-2 évesen szül és közel 40 mire már a gyerek suliba megy? Lehet fel sem tudja majd a gyerekét nevelni, unokázni meg... Mindenki maga tudja! Sok boldogságot és kívánom, hogy jöjjön az a pici minél elõbb!
"Nem kéne" válaszolónak: Nem értelek! De hát leírta a kérdezõ, hogy mindenük megvan, ami szerinte kell. Akkor még mit teremtsen meg? Amúgy én is azt mondom, hogy ne halogasd, ha felkészülve érzed magad. Én 26 éves vagyok, és eddig várakoztam, hogy még majd ráérek. Erre most ott tartok, hogy nem is sikerül olyan könnyedén! Sok sikert kívánok!
Szia! Én 23 vagyok, és én is ezzel a problémával küszködök. Mi tavaly összeházasodtunk párommal, de még szüleimmel élünk. Most végzek a sulival, és igen, mi megpróbáltuk. Két hete próbálkozunk. :D Viccesnek hat így, de nem jöhet össze elsõre, és szerintem is minél hamarabb bele kell vágni, ha megvan a szeretet és van mit adni egy kicsinek. Nem mindenki olyan szerencsés mint például barátnõm családja, hogy náluk mindenkinek elsõre összejött a baba. Nálunk nem ez a "trend". Kicsit kérdezz körül szerintem a családba is, hogy HA lenne, hogy állnának hozzá, mert ahogy elolvastam a kérdésed, szerintem ez is fontos lehet. Nálunk megoszlottak a válaszok, és ez eléggé lehangolt. Ha ezeket terhesen hallom, akkor szerintem kiborultam volna. Így viszont nem. Sok sikert a babavállaláshoz!!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek is túl korán jön a baba, nem vagyok hozzá elég érettek?

23 éves vagyok és várandós, párom 26 éves. 6 éve vagyunk együtt, 4 éve együtt élünk, s a jövő nyárra terveztük a lagzit. Mindketten most végzünk az egyetemmel, eddig még csak diákmunkákat végeztünk. Van megtakarításunk diákmunkából és örökségből, illetve lesz saját lakásunk is, ahová költözhetünk (szintén örökség). A szüleink tudnak minket anyagilag és lelkileg támogatni, de nagyon sok beszólást kapunk ismerősöktől és ismeretlenektől amiatt, hogy ilyen hamar jön a baba. Mert még nincs rendes munkahelyünk, tapasztalatunk "az igazi felnőtt" életről. Nem tudjuk milyen önállónak lenni, hiszen eddig a szüleink támogattak minket mindenben.
De nagyon szeretnénk ezt a babát, próbálunk mindent megtenni azért, hogy boldog legyen velünk és mindene meglegyen. Õ a mi meglepetésünk, ugyanis védekezés mellett jött létre. :)

7

Több gyermekes anyukák? Nálatok is este pörögnek fel gyermeketek, (ovisok) vihogás, hangoskodás bújocskázás. (nem akarnak aludni) ti mit tennétek.

5

Egy 8 éves kislány örülne ezeknek az ajándékoknak? Melyiknek a legjobban?

Szereti a lovakat!

1

Szerintetek kb. mennyit érne ez a ruha csomag?

Ami tartalmaz:4 bodit,16 rugit(fele plüss fele vékonyabb),4 nadrágot,3 kantáros nadrágot,7 pulóvert,2 téli overált,5 plüss vastag kardigánt,1 hálózsákot,9 sapkát,pár kesztyűt és 4 plüss zokni-cipőt.
Mind Next,H&M,Marks&Spencer,Disney márkák.A 4 bodi F&F.
Mind teljesen jó állapotban,se folt,szakadás,bolyhosság.
Szerintetek mennyiért tudnam majd eladni ezeket együtt?Sajnos még halvány sejtésem sincs,nem adtam el eddig semmi ilyet:)
Köszönöm.

4

19 hónapos kisfiam kisebb-nagyobb megszakításokkal kapta a Maltofer cseppeket (vas csepp). Jelen vérképe szerint abba kellett hagyni. Azóta nagyon lecsökkent az étvágya? EZ a vas abbahagyása miatt lehet?

El vagyok keseredve, mert nagyon jó evő gyerek volt. Házi orvos szerint már túl jó is, mert mindig baja, hogy nagy, magas, és súlyos. Jelenleg 92 cm és 14,3 kg. Jelenleg még nem sovány, de, ha ez így megy, akkor sovány kisfiú lesz belőle. Küzdelem az étkezés. Gyümölcsöt például egyáltalán nem tudok bele diktálni. Nem ehhez voltam szokva. Mit tudok tenni, hogy ez változzon? Vagy nyugodjak bele, hogy a gyerekem, aki eddig rendesen evett már csak ímmel-ámmal falatokat fog enni? Nagyon rossz szembesülni ezzel. Vagy ez lehet csak átmeneti? Nem tudom... Esetleg köze lehet, hogy két múlvára várjuk a tesót? Nem hiszem, mióta nem kapja a vascseppet, azóta nem akar enni.

7

Csak szerintem visszataszító hogy 5 éves gyerek még a szülőkkel alszik?

Anyámmal és nevelőmmel alszik még mindig, és elkap az undor ha belegondolok hogy a gyerek mellett csinálják, szoktam hallani azt is amikor felsír olyankor, gondolom mozog/recseg az ágy meg hallja a hangokat...
Ez már mellékes, de még én is hallom, hát a gyerek, panelban lakunk. Olyankor füles be, és addig nem tudok aludni.

6

Én 33 éves vagyok a férjem 40. Szerintetek vállalhatunk ennyi idősen egy 3. gyermeket?

Nincs későn már? Annyira görcsölök rajta, hogy talán előbb kellett volna.

10

Dolgozó Anyukák, ti mikor fekszetek le hétköznap aludni és másnap hánykor kell kelnetek? És a férjetek?

Gyerekek mikor alszanak el? Utána ti még csináltok valamilyen házimunkát, vagy már csak pihentek?

10

Kicsit korai a kérdés, de felteszem. Reggel vagy este nyitják gyerekeitek az adventi naptárat?

8

Elsősorban anyukák véleményére lennék kíváncsi, azért ide írtam a kérdést!? Tovább lenn.

Nem tudom van vagy volt e hasonló helyzetben már anyuka, mint amilyenben most én vagyok. Már az elején leírom egy mondatban, hogy azokat ne fárasszam akiket ez a téma nem érdekel, hogy most nem a gyermekemről szeretnék kérdezni, hanem az érdekelne hogy vajon egy gyermektelen barátnő megértheti e hogy egy gyermekes anyuka mennyi feladatot lát el egy nap, és hogy mennyi ideje jut a gép elé ülni, és így fenn tartani barátságokat.

Van egy barátnőm, aki még 21 éves, tanul- bár dolgozik melle, és albérletben lakik - mégis azért kicsit lazább élete van mint nekem, akinek egy másfél éves lányom van, és uton van a második, akivel félidőben vagyok. A gyermekem születése előtt ismerkedtünk meg a munkahelyemen, sok mindenben megértettük egymást, így kialakult egy szoros kötődés köztünk. De időközben elkellett költöznünk egy másik városba, így közel 75 km-re lakunk egymástól, és a kapcsolatot csak neten tudjuk tartani. Viszont nekem nagyon kevés időm jut erre (napi szinten talán 1 óra) a háztartás vezetése és a gyermek nevelése mellett.
Néhányszor megkaptam hogy ő nem írja le részletesen mi van vele, mert nincs KEDVE arra várni hogy majd mikor lesz időm elolvasni, és talán válaszolni az ő leveleire. Hozzá teszem hogy van hogy este 11 után is leülök hogy válaszoljak neki.Persze nem tudom kiszámolni hogy pontosan mikor ír, és hogy én mikor álljak készen hogy ott üljek a gépnél.
Ezzel akkora bűntudatot tud kelteni bennem,mintha megcsalnám , vagy cserben hagynám! Pedig amikor nem "vele" vagyok akkor lányommal töltöm minden időmet, és a háztartást vezetem.Párom sajnos reggeltől estig dolgozik.Szóval este meg vele szeretnék lennék.
Mostanra eljutottam arra a szintre hogy nincs erőm "harcolni " a barátságáért.
Bocsánat ha nagyon hosszú lett. A kérdés az hogy volt e már valaki hasonló helyzetben? És hogy mit gondoltok a kialakult helyzetről? Illetve erről a barátságról, fenn tartható így?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!