Találatok a következő kifejezésre: 22 évesen még a gyerevállalás (1 db)

22 évesen korai még a gyerevállalás?

gyermeket szeretnén a párommal. 22 éves vagyok, csodás párkapcsolatban és ugy érezzük gyermeket szeretnénk! Van egy 2 szobás lakásunk, kocsink, páromnak munkája és ha minden jol megy nekem is lesz.

Legjobb válasz: Szia! Én azt gondolom, hogy így nem korai, ha te magad fel vagy készülve rá. Lehet, hogy azért érzed annak, mert a mai "divat" szerint a nõk jobbára 30 éves koruk környékén vállalják az elsõ gyereket. Szerintem ez nagyon egyénfüggõ. Bátran vállald fel a döntésedet, ha valóban biztos vagy benne! Minden jót kívánok hozzá és kicsattanó egészséget!

Szia! Én azt gondolom, hogy így nem korai, ha te magad fel vagy készülve rá. Lehet, hogy azért érzed annak, mert a mai "divat" szerint a nõk jobbára 30 éves koruk környékén vállalják az elsõ gyereket. Szerintem ez nagyon egyénfüggõ. Bátran vállald fel a döntésedet, ha valóban biztos vagy benne! Minden jót kívánok hozzá és kicsattanó egészséget!
Korai az, aki 16 évesen vállalja miközben még el se végezte a 8 általánost vagy olyan infantilis a viselkedése mint egy hatévesnek.
Szerintem lehet már simán. Mondjuk az tényleg jó lenne, ha még dolgoznál egy kicsit, hogy kapj majd GYED-et, akkor már tényleg minden adott. Én 20 évesen szültem és a terhességem alatt hagyott el a férjem. Nagy kakiban lettem volna, ha még GYED-et se kapok. Igaz, így is abban vagyok, de kimászom belõle. A sulit viszont gyerek mellett csinálni sem ördöngõsség. Én is csinálom. Ezt a tanévet még levelezõn, a következõt viszont már nappalin, mert akkor lesz két éves a fiam, és így is úgy is menne bölcsibe, ha nem egyetemre járnék, akkor mennék vissza dolgozni. De hála a jó égnek, (még) vannak juttatások, így meg tudunk majd élni (na meg hála a szüleimnek, hogy valamennyivel - nem olyan borzasztóan sokkal - támogatnak, mert az a havi húszezer is sokat számít). Szerintem nyugodtan vállaljatok gyereket, csak ezt a GYED-dolgot még gondold át. A suli miatt ne aggódj, más is meg tudja csinálni a pici mellett, ha nekem sikerül így tanulni, akkor neked is fog.
Én 21éves vagyok és 6hónapos kismama! Nemvárt terhesség volt, de életünk legjobb döntését hoztuk meg a párommal. Bár õ már 30 nem rég óta vagyunk 1ütt, nem sokat gondolkoztunk a dolgon, megtartottuk. Támogat minket a család amennyire tud. Nekünk még nincs lakásunk, se kocsink, de a baba miatt pár éven belül lesz! Szerintem ne várjatok egy percet sem! Én babástul fogok egyetemre járni, és nem bánom, nehéz lesz, de legalább boldogok vagyunk! Nagyon! HAJRÁ!!!!
Az elõzõ válaszoló vagyok, még annyit szeretnék hozzáfûzni, hogy sokkal kevesebb az esélyed ilyen fiatalon a komplikációkra, és különféle betegésgekre. És ha meghízol és terhesség után lefogysz, még sokkal rugalmassabb a bõröd és nem leszel ráncos. Szerintem még ez is jó benne, bár nem a legfontosabb!:P
egyáltalán nemkorai. én 19 vagyok a férjem 22. nekünk is van házunk kocsink.és itt az ideje a bbára. ha tényleg komolyan gondoljátok akkor rajta. nincs erõl mit gondolkodni. mi már házasok vagyunk 1 éve. és most jött el hogy családot akarunk alapitani
Én a helyedben a babavállalás elõtt elmennék dolgozni, hogy meglegyen a 180 nap biztosított idõszakod, hidd el amit az állam ad pénzt az is kevés, pláne nélküle.Nem tudhatod, hogy mi lessz 1 év múlva anyagilag veletek.Ha teheted valahogy intézd el, hogy meg legyen a 160e ft bruttód, mert nekem a 135. 3 ft-os bruttóra csak 70 e a táppénz, a tgyás 90lesz fél évig aztéán megint 70 e 1.5 évig utána meg egy év 28e ft.Szerintem semmi pénzek ezek.:o(
Én 21 éves vagyok és most 3 hónapos a kisfiam, mellette pedig most érettségizem. Elég kemény, de nem bántam meg. Az én szüleim is konzervatívak, csak annyit kértek, hogy házasodjunk össze a párommal.
A kérdező hozzászólása: huu köszi a sok választ!! a 180napos biztositási idõm megvan( 2 év egyetem). egy bejelentett munkhely kellene már! köszönöm Mindenkinek!!
Én is 22éves vagyok(23 leszek holnap után), és 14 hetes kismama. Nyugodtan vállalj babát, egy percig sem kételkedtem benne, hogy nem helyes a döntésem. Vágj bele, sok sikert!
Szia! Nem korai, hidd el:) Én 23 vagyok, és üresnek érezném magam, ha nem dobogna a kisbabám szíve bennem. Ha mindenetek megvan, ami a babához kell, miért lenne korai(lakás, autó...)? Aki szerint nem kéne, az mit szól azokhoz az esetekhez, amikor 40 éves nõ albérletbe szül? Most melyik a jobb? Aki korainak tartja ezt az életkort, azt ki kell ábrándítsam: mindig lesz valami, amirõl le kell mondanod a baba miatt, ez életkortól független. És ha lehet választani, én 42 évesen már boldogan, de még energikusan és fiatalon ölelem át az érettségizõ gyermekem, mintsem 60 évesen még azon drukkolok, hogy egyáltalán megérjem azt:D Ne akarj a saját gyereked nagyanyja lenni, mint manapság a legtöbb nõ - sajnos. Én megértem õket is persze, mert ha nem találta meg valaki a megfelelõ párt meg semmi anyagi stabilitás, akkor tényleg ne vállaljon babócát. De bennük már ott ketyeg a biológiai óra, ami szerintem akár meg is keserítheti a babavárás örömét. Ráadásul ilyenkor a termékenység is egyre csökken - a férfiaké és a nõké is. Sógornõm 32 évesen szült, elõtte 2 évig nem jött össze a baba és tiszta depis volt szegény... Már abba is belegondolt, hogy lehet, hogy soha nem jön el hozzájuk a gólya. Nekünk elsõ próbálkozásra összejött:) És hihetetlenül boldog vagyok, hogy nem kell kétségek között átélnem éveket...
Bocsi 22 leszek
nemkéne
Szerintem éljetek még pár évet egymással, te találj fix melót és végezd el a sulit a véleményem szerint, bõven ráérsz még ennyire fiatalon.
En 20evesen szerettem volna babat akkor meg lett volna minden , lakas..4 even keresztul nem sikerult a baba, most az uj parommal sikerult, alberletben fogunk lakni..Azert is jobb ha mar most babat vallaltok foleg ha fel is vagytok keszulve ra mert minnel idosebb az ember annal kockazatosabb a terhesseg, gondolok itt a downkorra..stb.es fiatal anyuka is leszel.Anyukam 18 eves volt velem es a legjobb baratnom egyben.13 hetes kismama
Szerintem nyugodtam vállald be. Én 21 évesen szültem és nem bántam meg. Most 31 vagyok, szeretnénk másodikat, de sehogy nem akar összejönni (2 éve). Ha mindenetek megvan szerintem ne gondolkozz rajta.
Szia! Én 23, a férjem pedig 26éves. Nekünk már van egy gyönyörû kislányunk, akinek most készül a kistestvére :-) Soha egy pillanatig nem bántam meg, hogy a mai "trend" ellenére fiatalon vállalkoztam az anyaszerepre. Nem értem azokat a nõket akik harmincon túl szülnek gyereket, és azokkal sem értek egyet, akik állandóan a pénzt után futnak. Ha azt vártuk volna, hogy mikor "engedhetünk" meg magunknak egy gyereket, akkor sajnos kifutottunk volna az idõbõl. Ugyanis majdnem 40éves leszek mire lejár a lakáshitelünk :-) Nem vagyunk gazdagok, soha nem is leszünk, de mit érne az életünk gyerek nélkül? Én úgy gondolom, hogy az enyém semmit. Szerintem Ti is hallgassatok a szívetekre és ha tényleg vágytok rá, akkor húzzatok bele. Most fogtok rájönni arra, hogy milyen is az igazi boldogság :-) Sok sikert kívánok!
kaptál érdekes válaszokat: pl: "nemkéne". Valószínû a válaszoló utálja a gyerekeket , vagy neki egybõl sikerült. Szerintem menj rá , nem vagy fiatal. Te érzed a felkészültséged és nem más. Még a szüleid sem dönthetnek, hiszen van saját lakásotok. Nekem hiteles a lakásom, még fizetni kell, a párom is én is dolgozunk és 2 év után nehezen sikerült(27 vagyok).Annyit javaslok, hogy megkaphatsd a legjobb támogatásokat kéne 180 nap munkaviszony, addig jó lenne dolgoznod, de ne szólj, hogy babát akarsz nincs közük. A másik a suli nem lesz könnyû gyerek mellett, de ezt neked kell mérlegelni, én drukkolok, !!
Én lennék a "nem kéne" válaszoló, 28 vagyok, reményeim szerint 4-5 hetes terhes, milött babán gondolkoztam volna megteremtettem mindent, így nem kell azon aggódni, hogy mi lesz holnap, de ez csak az én véleményem :) )
Szia! Én 2 leszek nyáron, és boldog házasságban élünk , párom 25. Mindenünk meg van, igaz a házon kölcsön van, de már mi is bevállalzuk a bébit:) Hétfõn leszek 6 hetes. Igaz, nekem már volt munkahelyem, munkahelyrõl jöttem el a bébi miatt tp-re. Ha úgy érzitek és tényleg mindenetek meg van akkor HAJRÁ!!! Én sem foglalkozom azzal, hogy manapság mi a trendi. Miért szerinted az jobb, ha valaki 31-2 évesen szül és közel 40 mire már a gyerek suliba megy? Lehet fel sem tudja majd a gyerekét nevelni, unokázni meg... Mindenki maga tudja! Sok boldogságot és kívánom, hogy jöjjön az a pici minél elõbb!
"Nem kéne" válaszolónak: Nem értelek! De hát leírta a kérdezõ, hogy mindenük megvan, ami szerinte kell. Akkor még mit teremtsen meg? Amúgy én is azt mondom, hogy ne halogasd, ha felkészülve érzed magad. Én 26 éves vagyok, és eddig várakoztam, hogy még majd ráérek. Erre most ott tartok, hogy nem is sikerül olyan könnyedén! Sok sikert kívánok!
Szia! Én 23 vagyok, és én is ezzel a problémával küszködök. Mi tavaly összeházasodtunk párommal, de még szüleimmel élünk. Most végzek a sulival, és igen, mi megpróbáltuk. Két hete próbálkozunk. :D Viccesnek hat így, de nem jöhet össze elsõre, és szerintem is minél hamarabb bele kell vágni, ha megvan a szeretet és van mit adni egy kicsinek. Nem mindenki olyan szerencsés mint például barátnõm családja, hogy náluk mindenkinek elsõre összejött a baba. Nálunk nem ez a "trend". Kicsit kérdezz körül szerintem a családba is, hogy HA lenne, hogy állnának hozzá, mert ahogy elolvastam a kérdésed, szerintem ez is fontos lehet. Nálunk megoszlottak a válaszok, és ez eléggé lehangolt. Ha ezeket terhesen hallom, akkor szerintem kiborultam volna. Így viszont nem. Sok sikert a babavállaláshoz!!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A nődoki asszisztense az apasági nyilatkozathoz felcserélte a fogantatás és a szülés időpontját. Így el fogják fogadni vagy mehetek vissza?

0

Milyen veszélyes a tüdőgyulladás egy 4 évesre?

A húgomról van szó, sajnos tüdõgyulladàsa van. Ugye nem fog belehalni?

3

Dm babylove kulacs milyen?

Sziasztok!
A dm-ben a kulacs, aminek kerek a vége és kemény és övcsipesz van rajta, milyen? gondoltam utazáshoz, hosszabb sétához jobb volna, több fér bele, mint a dm-es nubys szilikonos itatóban ami kb 240ml.
A másik kulacs az is olyan, hogy övcsipeszes, de annak szilikonos a vége, csőrös, de nem olyan mint a dm-es nubys.
Elvileg ezek csöpögésmentesek.

1

Mennyibe kerül akcióban egy univeres zöldborsó-csirke 6hó+-os üveges pép?

van 9 üveggel itthon,szeretném eladni,mert a gyerek sírt tőle :D Mennyiért vennék meg vajon?

2

Mit tegyek, ha rossz viszonyban vagyunk egymással a szüleimmel?

Sziasztok. 14 éves lány vagyok, van két testvérem, én vagyok közöttük a legidősebb. Szörnyen rossz viszonyban vagyok a családommal, de igazándiból senki nem jön ki senkivel. A szüleim folyamatosan szidják a másikat, egymás háta mögött, évek óta válással dobálóznak, 2,5 éve nem sok kellett hozzá, hogy el is váljanak, csak megszületett a húgom, és miatta együtt maradtak. Apám folyton ideges, nem tudja korlátozni magát, a múltkor szét verte a laptopomat, avval az indokkal, hogy nem vagyok méltó rá. Kisebb koromban rengetegszer ütöttek meg, mostanában már inkább a lelki "bántalmazást" részesítik előnyben. Folyamatosan azt hallgatom, hogy utálnak, és miért nem tudok jobb, tökéletesebb lenni, miért nem vagyok érettebb. (Pedig szerintem, és a környezetemben lévők szerint is kissé túlérettnek minősülök) 3as jegyért kemény büntetést kapok, pedig mindig is 4,5 feletti átlagom volt, de voltak olyan témák, amiket egyszerűen nem tudtam megjegyezni. Próbáltam segíteni itthon, beszélni velük, de soha nem hallgatnak meg. A húgomat (2 éves) anyám van hogy azért verte el, mert üvöltve sírt mikor beteg volt, azt mondta neki hogy megjátssza magát. 5 éves korom előtt engem meg is vertek mikor sírni merészeltem. Senkinek nem merek szólni, mikor társaságban vagyunk mindig rendesen viselkednek, soha nem látszanak rajtuk nyomokban sem az agresszivitás jelei.

Egészen pici korom óta folyton magamba vagyok fordulva, soha nem merem elmondani a véleményem, mert félek, hogy rosszat mondok, és a többi ember is hasonlóan reagál a nem megfelelő szavakra mint a szüleim. Mostanában van, hogy a szüleim közeledni próbálnak felém, de rettegek tőlük, hogy megint előjön belőlük az, aki úgy érzem valamit tényleg megölt bennem. (És sajnos 10ből 8 alkalommal elő is jön..) Nem tudom mit tegyek. Ha bővebb infó kell válaszolok, fogalmam sincs mit írhatnék még. Kérlek segítsetek, ha tudtok, eléggé kétségbe vagyok esve.

1

Melyik lánynévre voksoltok? Zsanett, Vivien, Iringó, Bíborka?

14

Egyetértetek azzal hogy a kakaó ( cukor) felpörgeti a gyereket?

köszönöm!

7

Hányadikos volt a gyermeketek amikor először mobiltelefont adtatok neki?

2

Anyukák, mennyi idő jut magatokra?

Olyan idő,ami nem főzés,mosás.....stb.
Hanem pl: fodràsz,pihenés,torna... Kinek mi a kikapcsolódás!

6

Most megyek egy állásinterjúra, közölnöm kell, hogy van 3 kisgyerekem?

ha eltitkolom, és felvesznek, úgyis kiderül...

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!