Találatok a következő kifejezésre: 22 évesen még a gyerevállalás (1 db)

22 évesen korai még a gyerevállalás?

gyermeket szeretnén a párommal. 22 éves vagyok, csodás párkapcsolatban és ugy érezzük gyermeket szeretnénk! Van egy 2 szobás lakásunk, kocsink, páromnak munkája és ha minden jol megy nekem is lesz.

Legjobb válasz: Szia! Én azt gondolom, hogy így nem korai, ha te magad fel vagy készülve rá. Lehet, hogy azért érzed annak, mert a mai "divat" szerint a nõk jobbára 30 éves koruk környékén vállalják az elsõ gyereket. Szerintem ez nagyon egyénfüggõ. Bátran vállald fel a döntésedet, ha valóban biztos vagy benne! Minden jót kívánok hozzá és kicsattanó egészséget!

Szia! Én azt gondolom, hogy így nem korai, ha te magad fel vagy készülve rá. Lehet, hogy azért érzed annak, mert a mai "divat" szerint a nõk jobbára 30 éves koruk környékén vállalják az elsõ gyereket. Szerintem ez nagyon egyénfüggõ. Bátran vállald fel a döntésedet, ha valóban biztos vagy benne! Minden jót kívánok hozzá és kicsattanó egészséget!
Korai az, aki 16 évesen vállalja miközben még el se végezte a 8 általánost vagy olyan infantilis a viselkedése mint egy hatévesnek.
Szerintem lehet már simán. Mondjuk az tényleg jó lenne, ha még dolgoznál egy kicsit, hogy kapj majd GYED-et, akkor már tényleg minden adott. Én 20 évesen szültem és a terhességem alatt hagyott el a férjem. Nagy kakiban lettem volna, ha még GYED-et se kapok. Igaz, így is abban vagyok, de kimászom belõle. A sulit viszont gyerek mellett csinálni sem ördöngõsség. Én is csinálom. Ezt a tanévet még levelezõn, a következõt viszont már nappalin, mert akkor lesz két éves a fiam, és így is úgy is menne bölcsibe, ha nem egyetemre járnék, akkor mennék vissza dolgozni. De hála a jó égnek, (még) vannak juttatások, így meg tudunk majd élni (na meg hála a szüleimnek, hogy valamennyivel - nem olyan borzasztóan sokkal - támogatnak, mert az a havi húszezer is sokat számít). Szerintem nyugodtan vállaljatok gyereket, csak ezt a GYED-dolgot még gondold át. A suli miatt ne aggódj, más is meg tudja csinálni a pici mellett, ha nekem sikerül így tanulni, akkor neked is fog.
Én 21éves vagyok és 6hónapos kismama! Nemvárt terhesség volt, de életünk legjobb döntését hoztuk meg a párommal. Bár õ már 30 nem rég óta vagyunk 1ütt, nem sokat gondolkoztunk a dolgon, megtartottuk. Támogat minket a család amennyire tud. Nekünk még nincs lakásunk, se kocsink, de a baba miatt pár éven belül lesz! Szerintem ne várjatok egy percet sem! Én babástul fogok egyetemre járni, és nem bánom, nehéz lesz, de legalább boldogok vagyunk! Nagyon! HAJRÁ!!!!
Az elõzõ válaszoló vagyok, még annyit szeretnék hozzáfûzni, hogy sokkal kevesebb az esélyed ilyen fiatalon a komplikációkra, és különféle betegésgekre. És ha meghízol és terhesség után lefogysz, még sokkal rugalmassabb a bõröd és nem leszel ráncos. Szerintem még ez is jó benne, bár nem a legfontosabb!:P
egyáltalán nemkorai. én 19 vagyok a férjem 22. nekünk is van házunk kocsink.és itt az ideje a bbára. ha tényleg komolyan gondoljátok akkor rajta. nincs erõl mit gondolkodni. mi már házasok vagyunk 1 éve. és most jött el hogy családot akarunk alapitani
Én a helyedben a babavállalás elõtt elmennék dolgozni, hogy meglegyen a 180 nap biztosított idõszakod, hidd el amit az állam ad pénzt az is kevés, pláne nélküle.Nem tudhatod, hogy mi lessz 1 év múlva anyagilag veletek.Ha teheted valahogy intézd el, hogy meg legyen a 160e ft bruttód, mert nekem a 135. 3 ft-os bruttóra csak 70 e a táppénz, a tgyás 90lesz fél évig aztéán megint 70 e 1.5 évig utána meg egy év 28e ft.Szerintem semmi pénzek ezek.:o(
Én 21 éves vagyok és most 3 hónapos a kisfiam, mellette pedig most érettségizem. Elég kemény, de nem bántam meg. Az én szüleim is konzervatívak, csak annyit kértek, hogy házasodjunk össze a párommal.
A kérdező hozzászólása: huu köszi a sok választ!! a 180napos biztositási idõm megvan( 2 év egyetem). egy bejelentett munkhely kellene már! köszönöm Mindenkinek!!
Én is 22éves vagyok(23 leszek holnap után), és 14 hetes kismama. Nyugodtan vállalj babát, egy percig sem kételkedtem benne, hogy nem helyes a döntésem. Vágj bele, sok sikert!
Szia! Nem korai, hidd el:) Én 23 vagyok, és üresnek érezném magam, ha nem dobogna a kisbabám szíve bennem. Ha mindenetek megvan, ami a babához kell, miért lenne korai(lakás, autó...)? Aki szerint nem kéne, az mit szól azokhoz az esetekhez, amikor 40 éves nõ albérletbe szül? Most melyik a jobb? Aki korainak tartja ezt az életkort, azt ki kell ábrándítsam: mindig lesz valami, amirõl le kell mondanod a baba miatt, ez életkortól független. És ha lehet választani, én 42 évesen már boldogan, de még energikusan és fiatalon ölelem át az érettségizõ gyermekem, mintsem 60 évesen még azon drukkolok, hogy egyáltalán megérjem azt:D Ne akarj a saját gyereked nagyanyja lenni, mint manapság a legtöbb nõ - sajnos. Én megértem õket is persze, mert ha nem találta meg valaki a megfelelõ párt meg semmi anyagi stabilitás, akkor tényleg ne vállaljon babócát. De bennük már ott ketyeg a biológiai óra, ami szerintem akár meg is keserítheti a babavárás örömét. Ráadásul ilyenkor a termékenység is egyre csökken - a férfiaké és a nõké is. Sógornõm 32 évesen szült, elõtte 2 évig nem jött össze a baba és tiszta depis volt szegény... Már abba is belegondolt, hogy lehet, hogy soha nem jön el hozzájuk a gólya. Nekünk elsõ próbálkozásra összejött:) És hihetetlenül boldog vagyok, hogy nem kell kétségek között átélnem éveket...
Bocsi 22 leszek
nemkéne
Szerintem éljetek még pár évet egymással, te találj fix melót és végezd el a sulit a véleményem szerint, bõven ráérsz még ennyire fiatalon.
En 20evesen szerettem volna babat akkor meg lett volna minden , lakas..4 even keresztul nem sikerult a baba, most az uj parommal sikerult, alberletben fogunk lakni..Azert is jobb ha mar most babat vallaltok foleg ha fel is vagytok keszulve ra mert minnel idosebb az ember annal kockazatosabb a terhesseg, gondolok itt a downkorra..stb.es fiatal anyuka is leszel.Anyukam 18 eves volt velem es a legjobb baratnom egyben.13 hetes kismama
Szerintem nyugodtam vállald be. Én 21 évesen szültem és nem bántam meg. Most 31 vagyok, szeretnénk másodikat, de sehogy nem akar összejönni (2 éve). Ha mindenetek megvan szerintem ne gondolkozz rajta.
Szia! Én 23, a férjem pedig 26éves. Nekünk már van egy gyönyörû kislányunk, akinek most készül a kistestvére :-) Soha egy pillanatig nem bántam meg, hogy a mai "trend" ellenére fiatalon vállalkoztam az anyaszerepre. Nem értem azokat a nõket akik harmincon túl szülnek gyereket, és azokkal sem értek egyet, akik állandóan a pénzt után futnak. Ha azt vártuk volna, hogy mikor "engedhetünk" meg magunknak egy gyereket, akkor sajnos kifutottunk volna az idõbõl. Ugyanis majdnem 40éves leszek mire lejár a lakáshitelünk :-) Nem vagyunk gazdagok, soha nem is leszünk, de mit érne az életünk gyerek nélkül? Én úgy gondolom, hogy az enyém semmit. Szerintem Ti is hallgassatok a szívetekre és ha tényleg vágytok rá, akkor húzzatok bele. Most fogtok rájönni arra, hogy milyen is az igazi boldogság :-) Sok sikert kívánok!
kaptál érdekes válaszokat: pl: "nemkéne". Valószínû a válaszoló utálja a gyerekeket , vagy neki egybõl sikerült. Szerintem menj rá , nem vagy fiatal. Te érzed a felkészültséged és nem más. Még a szüleid sem dönthetnek, hiszen van saját lakásotok. Nekem hiteles a lakásom, még fizetni kell, a párom is én is dolgozunk és 2 év után nehezen sikerült(27 vagyok).Annyit javaslok, hogy megkaphatsd a legjobb támogatásokat kéne 180 nap munkaviszony, addig jó lenne dolgoznod, de ne szólj, hogy babát akarsz nincs közük. A másik a suli nem lesz könnyû gyerek mellett, de ezt neked kell mérlegelni, én drukkolok, !!
Én lennék a "nem kéne" válaszoló, 28 vagyok, reményeim szerint 4-5 hetes terhes, milött babán gondolkoztam volna megteremtettem mindent, így nem kell azon aggódni, hogy mi lesz holnap, de ez csak az én véleményem :) )
Szia! Én 2 leszek nyáron, és boldog házasságban élünk , párom 25. Mindenünk meg van, igaz a házon kölcsön van, de már mi is bevállalzuk a bébit:) Hétfõn leszek 6 hetes. Igaz, nekem már volt munkahelyem, munkahelyrõl jöttem el a bébi miatt tp-re. Ha úgy érzitek és tényleg mindenetek meg van akkor HAJRÁ!!! Én sem foglalkozom azzal, hogy manapság mi a trendi. Miért szerinted az jobb, ha valaki 31-2 évesen szül és közel 40 mire már a gyerek suliba megy? Lehet fel sem tudja majd a gyerekét nevelni, unokázni meg... Mindenki maga tudja! Sok boldogságot és kívánom, hogy jöjjön az a pici minél elõbb!
"Nem kéne" válaszolónak: Nem értelek! De hát leírta a kérdezõ, hogy mindenük megvan, ami szerinte kell. Akkor még mit teremtsen meg? Amúgy én is azt mondom, hogy ne halogasd, ha felkészülve érzed magad. Én 26 éves vagyok, és eddig várakoztam, hogy még majd ráérek. Erre most ott tartok, hogy nem is sikerül olyan könnyedén! Sok sikert kívánok!
Szia! Én 23 vagyok, és én is ezzel a problémával küszködök. Mi tavaly összeházasodtunk párommal, de még szüleimmel élünk. Most végzek a sulival, és igen, mi megpróbáltuk. Két hete próbálkozunk. :D Viccesnek hat így, de nem jöhet össze elsõre, és szerintem is minél hamarabb bele kell vágni, ha megvan a szeretet és van mit adni egy kicsinek. Nem mindenki olyan szerencsés mint például barátnõm családja, hogy náluk mindenkinek elsõre összejött a baba. Nálunk nem ez a "trend". Kicsit kérdezz körül szerintem a családba is, hogy HA lenne, hogy állnának hozzá, mert ahogy elolvastam a kérdésed, szerintem ez is fontos lehet. Nálunk megoszlottak a válaszok, és ez eléggé lehangolt. Ha ezeket terhesen hallom, akkor szerintem kiborultam volna. Így viszont nem. Sok sikert a babavállaláshoz!!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Melyik munkahelyet választanátok két kisgyerek mellett?

1. Nyugodt munkahely, nincs túlóra, családbarát, ha jól dolgozik valaki, akár nyugdíjba is mehet onnan. Csak az ebédet fizetik cafetériában.
2. Nagyon stresszes, több napos továbbképzések, tréningek vannak ottalvással, mindennapos a túlóra, szinte állandó a leépítés, tehát emiatt is aggódni kellene, hogy el ne küldjenek. Évi kb. 300.000 ft a cafetéria.
A két hely között annyi még a különbség, hogy a 2. esetben dupla a fizetés.

Viszont nincs hitelünk, tehát az 1. munkahely esetén is megélünk, éppen lehet még nyaralni is el tudnánk menni pár napra, viszont félre rakni nem tudnánk úgy, mint a 2. munkahely esetében.

14

18 éves tanköteles lány házasságkötés által mentesül-e a tankötelezettség alól munkavállalás céljából?

10

Debrecenben hol lehet kismama nadrágot venni, nem horror áron?

Elsősorban melegítő nadrág érdekelne. Köszönöm!

3

Ha egy házaspár akiknek van egy közös gyerekük vagy több is és úgy döntenek hogy elválnak milyen esetben ítéli ugy a bíroság az anyjuk akarata ellenére hogy az apához kerülnek a gyerekeik?

7

Szaranya aki majdnem egész nap fb-ozik?

9

Mit gondoltok a Lilien névről?

8

Hol tudok én venni baba holmikat (cumisüveg, pelenka, légzésfigyelő stb), ahol van egészségkártya terminál is? Tehát ahol lehet közvetlen kártyával fizetni?

Köszönöm a válaszokat

2

Az első 3 hónapban nem kapott K-vitamint a babám, pedig anyatejes. Ez nagy baj?

"Elfelejtette" felírni a doki, mi meg nem kérdeztünk rá, mivel nem tudtuk, hogy kellene neki, a védőnő sem mondta. Most, mikor a 4 hónapos oltásra vittük, akkor szidott le minket egy másik védőnő, hogy miért nem adtunk neki K-vitamint, mert havonta kellett volna.

3

A szülésre beengeditek, de hüvelyi ultrahangra nem?

Volt már sok kérdés az apás-szülést illetően, és mondhatni a válaszadók 90%-a szeretné, ha a párja bennt lenne. Ehhez képest, ha hüvelyi ultrahangról van szó, 90% mondja azt, hogy nem szeretné, ha a férje bemenne.

Kérdezem én, miért? Szülésnél azzal érvelnek, hogy ha nem akar látni valamit az apuka, akkor nem néz oda le, becsukja a szemét, stb. Akkor az UH-nál miért más? Mitől kell azt jobban szégyellni annál, mint amikor kijön ott lenn szülésnél pisi, kaki, vér, a doki könyékig benned, vág, varr... Természetesen a baba a lényeg, de könyörgöm, az ultrahangnál nem? Nem érdemli meg az apa, hogy ő is lássa a monitoron a gyermekét? Hogy ő is hallhassa az első szívdobogását?

12

Inszemmel fogant babád lány vagy fiú lett?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!