Találatok a következő kifejezésre: 22 éves vagyok, 1 honapja (5 db)

22 éves lány vagyok, 1 honapja költöztem pécsre. Még a szüleimnél vagyok bejelentve. Ahhoz hogy itt kapjam a munkanélküli segélyt ahhoz ideglenesen vagy álandóra kell bejelentkeznem ide?

Legjobb válasz: 2006 szeptemberétõl 2007. júliusáig volt folyamatos munkaviszonyom...ennyi idõre jár munkanélküli segély???

A kérdező hozzászólása: 2006 szeptemberétõl 2007. júliusáig volt folyamatos munkaviszonyom...ennyi idõre jár munkanélküli segély???
Ahhoz, hogy munkanélküli segély kapj, minimum másfél évig folyamatosan dolgoznod kell. Én is hasonló cipõben járok, én négy éve lakom Pécsen, de még mindig a szüleimhez vagyok bejelentve. Nekem eddig mindig azt mondták itt a pécsi hivatalokban, hogy állandó baranyai lakosnak kell lenni ahhoz, hogy itt intézhessem az ügyeimet, az ideiglenes lakcím már semmire sem jó...

Miért számolják egyesek 1 éves kor után is hónapokban az életkort? 22 hónapos, 17 hónapos, sb. Olyan hülyén hangzik. Miért nem úgy írják, hogy pl. másfél éves? Vagy 1éves 4 hónapos?

F?leg, hogy ekkora korban mincs akkora jelent?sége egy hónapnak, mint pl. fél éves kor el?tt. Az órára sem mondjuk azt, hogy pl."160 perc múlva", hanem hogy két óra 40perc múlva".

Legjobb válasz: Megszokás..akinek nem tetszik az úgyse igy mondja. a férjem mindig ugy mondja hogy másfél éves egy méter és 10 kg.

Megszokás..akinek nem tetszik az úgyse igy mondja. a férjem mindig ugy mondja hogy másfél éves egy méter és 10 kg.
na látod Te meg azt irod babucik...Akkor miért nem lehet gyermekeket irni? Kinek a pap kinek a papné.... Van aki igy szereti van aki ugy. A benne van ugyis tudja hány az annyi aki meg nem az ugyis csak bologat és hazafelé kiszámolja (ha érdekli):-))
Két éves korig valóban van értelme hónapokban számolni, hacsak nem pont fordulós (pl. pont másfél éves). Valóban jó példa a 16 é 20 hónapos gyerek példája. Mellesleg a másfél éves és a 3 éves gyerek már legritkább esetben babuci, hivatalosan semmiképp. Szóval pont egy kötözködõs kérdésben ezt irni... Öreg hiba volt...
13:49-nek Értelmetlen és hosszú. 16 hónapos és 20 hónapos - ez így rövid és érthetõ. Aki meg nem tud számolni, az menjen matek korrepetálásra. (A fiamra sem azt mondom, hogy 10 éves, vagay 11 hanem , hogy 10 és fél, õ januárban lesz 11) 13: 44-es "egy 18 hónaapos 1 hetes (vagy 18 és 1/4 hónapos) kislány anyukája voltam"
Mert még egy 16 és egy 20 hónapos baba között is nagy különbség van, minden tekintetben. Pedig egyik csak 2 hónap múlva lesz másfél, a másik csak 2 hónappal múlt. Akkor rájuk mit mondanál? Mind a kettõre azt, hogy másfél?
Nem mindegy, hogy a gyerek 15 hónapos vagy 19... bizony még ebben a korban nagyon-nagyon sokat jelent 1-2 hónap. Akár 1 hónap alatt is hatalmas ugrások mutatkozhatnak egy kisgyerek fejlõdésében, pont úgy, mint 1 éves kor alatt. Egyébként nem értem, miért zavar.. Igen, lehet írni, hogy 2 hónap múlva másfél éves... csak az ugyanúgy nyakatekert, mint a hogy te írtad Kedves kérdezõ az órás példában... Most mennyivel jobb az 1 éves 4 hónapos? Vagy másfél éves 1 hónapos?? Ugye furán hangzik? :) )) mindenkinek engedtessék meg, hogy hogyan használja, ez nem helytelen, sõt fejlõdéslélektani szempontból ez a helyes. 2 éves kor fölött meg már nem számolunk hónapokban, mert akkorra a fejlõdés nem annyira rohamos, mint elõtte.
A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 13:44 ugy is lehet mondani hogy 2 hónap mulva másfél, másfél mult 2 hónapja amint azt magad is szépen leirtad:-)))
Szia Tõlem pont a napokban kérdezte egy anyuka a játszón, hogy mennyi idõs a kislányom, és azt mondtam neki, hogy 13.5 hónapos. Szerintem, nekem legalábbis az lenne a furcsa, ha úgy mondanám, hogy 1 éves, és 1.5 hónapos.. :) Amúgy én azért mondom így, mert tényleg sokat számít az az 1-2 hónap korkülönbség az ilyen kicsi gyerekek között.. Ja és bevallom azért is, hogy tudják mihez viszonyítani a "tudását", mert gondolom azért is kérdezik...! :)
Szóval a kérdezõ megnyugtatására leszögezzük, hogy 2 éves korig szokás hónapokban megadni a kort és addig azért, mert a hónapoknak jelentõsége van, viszont egyszerûbb és rövidebb csak hónapban beszélni, mint év + hónap variációban. 2 éves kor felett pedig már csak években és tört években (negyed, fél) beszélünk.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, bár érzek némi pikírt hangsúlyt a válaszodban, azért mégis köszönöm, mert eddig ez volt a legértelmesebb. Nem tudtam, hogy 2 éves korig szokás. Hallottam már olyat is a játszótérem, hogy valakinek 37 hónapos a gyereke.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, igazad van, bocs.
Bocsi, de a másfél éves egy hónapos az nem 19 hónapos? Az egy éves hét hónapos pedig még másfél éves lesz. Tehát egyik sem érthetõbb(aki nem tud számolni, annak mindegy). Én azt szoktam mondani, hogy 2 múlt. Amikor már elmúlt másfél éves, de még nem volt kettõ, akoor pedig azt mondtam, hogy két éves lesz. Én úgyis tudom, mennyi pontosan. :)
A kérdező hozzászólása: 13:56! "Vagy másfél éves 1 hónapos??" Nem, természetesen azt mondanám, hogy egy éves, hét hónapos. Természetesen mindenki azt mond, amit akar, tõlem hetekben is kifejezheti a gyerek korát, vagy napokban, mint már korábban írtam, én csak arra voltam kíváncsi, hogy miért így mondja. Az eddig érkezett válaszokból azt szûrtem le, hogy nincs semmi különösebb oka, ki így, ki úgy mondja.
A kérdező hozzászólása: 13:44-es: a 16 hónaposra azt mondanám, egy éves 4 hónapos. A 20 hónaposra meg azt mondanám, hogy egy éves 8 hónapos. Nem kell megsértõdni a kérdésen, azlrt tettem fel, mert kíváncsi voltam, hogy miért mondják így. Mert szerintem hülyén hangzik, de ez csak az én véleményem, és kíváncsi voltam, van-e ennek valamilyen különösebb oka. A 3 éves gyerekemre nem mondom azt, hogy 36 hónapos. Szóva csak érdekelt volna, ennyi az egész. Ahogy a kérdésben is leírtam, más mértékegységekben sem szokás az egység részében számolni, ha már meghaladta az adott egységet. Biztos van olyan kifejezés, amit én is használok, és mást idegesít, és nem leszólni akartam senkit, mert tõlem mindenki úgy mondja, ahogy akarja, csak az okára voltam kívnáncsi, mert nekem sérti a fülem (d ez természetesen az én privát problémám), és mert ez egy olyan oldal, ahol kérdéseket lehet feltenni. Minden esetre, köszönöm szépen a válaszokat!
Azt vettem észre hogy az idõseknek jobb kerekiteni.. volt hogy sétáltunk a városban és megkérdezték hogy mennyi idõs és mondtam hogy 17 hós és nem igen tudták hová tenni.. másfél éves azt kész!
Ja, és egy gyors kérdésre "mennyi idõs" melyik válasz az egyszerûbb? A 16 hónapos, vagy az egy éves múlt 4 hónappal, esetleg másfél éves lesz két hónap múlva? :D Nem teljesen mindegy, ki hogy mondja? Ahogy írták elõttem, én sem értem, miért babucik a gyerekek. Ennyi, mindenki másként hívja, és kész.
Bocsi, de egyik elõzõ válaszolónak: 1 éves 7 hónapos= 19 hónapos (12+7).

Barátommal már 1, 5 hónapja vagyunk együtt én 20 ő 22 éves! Eddig csak a pettingig jutottunk és olyan mintha nem is akarna mást persze nekem is mindíg jó, de már többre vágyom! Ez lenne az első alkalom mert szűz vagyok. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: A barátod egyszerûen fél még. Nem tõled, csak az egész eseménytõl (tudom mit érez, én is ilyen voltam). Biztos tudja h szûz vagy és fél h nem lesz elég jó neked. Kezdeményezz te. Nem lehet baj belõle.

A barátod egyszerûen fél még. Nem tõled, csak az egész eseménytõl (tudom mit érez, én is ilyen voltam). Biztos tudja h szûz vagy és fél h nem lesz elég jó neked. Kezdeményezz te. Nem lehet baj belõle.
Kezdeményezz, beszéld meg vele!
A csajok hajlamosak nagyon nagy ügyet csinálni az elsõbõl, lehet, hogy ettõl parázik. Aztán lehet az is, hogy õ is szûz azért.


Barátomtól szülinapomra egy 3 napos Wellnes utazást kaptam 3nap, 2éj, minden jóval ami belefér, jacuzzi pezsgővel, ágyba reggeli, masszázs és egyebek Két személy részére. (Õ + én ) :D.1 hónapja vagyunk együtt, nem túlzás ez kicsit? 22 és 28 éves pár.

Nem tudom, de valahogy én furának gondolom ezt, igaz örülök nagyon.. de mégis... Azért nem hiszem, hogy olyan olcsó lehet ez..

Legjobb válasz: Örülj neki!:) Ne azon gondolkozz hogy fura-e!

Örülj neki!:) Ne azon gondolkozz hogy fura-e!
Hát nézd, olyasmit ajándékozott, ami nem csak neked, hanem neki is ajándék. Úgyhogy nem, nem túlzás ha megengedheti magának. Ha egy gyémánt nyakláncot vett volna az túlzás lenne.
A kérdező hozzászólása: Én örülök is, hiszen most kaptam ilyen ajándékot elõször... és egyre jobban érzem, hogy tényleg szeret is :)
Én karácsonyra kaptam a pasimtól egy karkötõt <ezüst, arany, fehérarany> mindegyik anyagból van 2 vékony lánc a karkötõn és csak 4 és fél hónapja voltunk együtt abban az idõben. 2 hete meg egy kiskutyát kaptam tõle :D 19/L
Szerintem tök jó, örülj neki, ha megteheti, miért ne?
Örülj neki. Ez szerinted nem annak a jele, hogy szeret/fontos vagy neki?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat... :) ám meg az túlzás, hogy megteheti... de mégis megtette... és örülök, csak fura nekem, nem vagyok az ilyen ajándékokhoz szokva... :)
Na milyen volt a wellnes hétvége?
lehet rá esély de gondoljátok át alaposan
+csak akkor ha mind a ketten nagyon így érzetek h ez jó döntls lenne
ne ba.zd szét a kapcsolatukat majd õ szakit a barátjával ha nagyon akar és akkor mehetsz hosszá de addig ne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!