Találatok a következő kifejezésre: 21. héten hogy nem (20 db)

17.hetben vagyok. 2-szer voltam dokinäl. Amikor kiderült hogy terhes vagyok 8. het, es a 13. heten tarkoredö vizsgälaton. Legközelebb a 21. heten kell mennem! Nem furcsa hogy semmi mäst nem vizsgält meg, vagy ez normälis ha minden rendben van?

Legjobb válasz: én 7 hetesen voltam elösször, 12 hetesen nyaki redõn,és most genetikai uh-n a18 héten. nálunk ez kötelezõ 18-19 héten afp-vel együtt kell menni.( magánra elmentem a 16 héten mert fájt a hasam) most a következõ uh ideje a 28-32 hét, én is furcsálom de eddig uh-n kivül még nem volt más vizsgálatom.de ezek szerint ez normális ha nincs probléma, gondolom.

én 7 hetesen voltam elösször, 12 hetesen nyaki redõn, és most genetikai uh-n a18 héten. nálunk ez kötelezõ 18-19 héten afp-vel együtt kell menni.( magánra elmentem a 16 héten mert fájt a hasam) most a következõ uh ideje a 28-32 hét, én is furcsálom de eddig uh-n kivül még nem volt más vizsgálatom.de ezek szerint ez normális ha nincs probléma, gondolom.
Igazából neki most nincs más dolga ha minden normális, bár nálunk a 13. héten csinálták meg a rákszûrést is, és kenetet is vett, hogy van-e baci a hüvelyben.Erre viszont a védõnõtõl kaptam beutalót.
Még az AFP vizsgálat van a 16.héten! Szerintem arra a védõnõ fog neked beutalót adni! Azzal az eredménnyel mész a következõ orvosi vizsgálatra + ultrahangra! Ha nincs panasz, akkor nem vizsgálgatnak állandóan, akkor csak ennyi! Örülj neki! Jó babavárást!
A 18.héten kell menned az AFP eredménnyel.Beszélj a védõnõddel!Akkor is csinálnak egy uh-t.
magyarorszagon laksz? ha igen, akkor a 16. het korul kellene még egy AFP vizsgalat (amit mint sokszor kitargyaltunk itt semmit se er, de szelsoseges esetek felismerésére talan jo) 18-20. hét korul a genetikai ultrahang (valszeg neked a 21.-re csuszott), es majd 24. hét körül kell terheléses cukorra menni. ha bizol az orvosodba, ne aggodj. ha nem bizol, akkor még most keress masikat, mert nagyon fontos, hogy olyan orvos kiserjen vegig, akiben bizol!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a gyors välaszokat! u.i. ausztriäban elek!
A kérdező hozzászólása: kösz! beirtam ezeket a számokat és azt írta hiba számokat kell beírni ezt most nem értem azt írtam be
Az én kedvenc kalkulátoromnál a Fem 21 hetesnek felel meg, a BDP pedig 23 hetesnek.
Ja, és én 56-ot és 36-ot írtam be a kalkulátorba.
igen, egész számokat kell beírni
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenkinek. az nem jelent bajt ha a feje ennyivel nagyobb a combcsonthoz képest?
Ezt nem tudom sajnos. Az én babám is nagyobb, de neki a feje és a combcsont nagysága együtt nõ. Vagyis csak ezek nagyobbak két héttel a koránál, a többi a korának megfelelõ.
A kérdező hozzászólása: egy újabb dolog ami miatt aggódhatok.miért nem tud minden simán menni???mindene estre köszi a választ

Mi lehet az oka, hogy nem érzem a babám? 21 hetes terhes vagyok. Kb.2 hete mozdult meg először a pici, néhány napig mozgott, aztán 1, 5 hete semmi. Voltam UH-on múlt héten, tiszta volt a szívhang, ettől függően aggódom.

Legjobb válasz: Majd csak ez után fog rendesen beindulni a mocorgás, aztn a terhesség vége felé megint le fog lassulni. ha nagyon aggódsz (mint pár hónapja én:)), akkor vegyél egy magzati szívhang hallgatót. Én biztos vettem volna, ha tudtam volna róla. 3 hetente 4D-re jártam....:) Dec. 19-én megszületett a kislányom Kiara Dia

Majd csak ez után fog rendesen beindulni a mocorgás, aztn a terhesség vége felé megint le fog lassulni. ha nagyon aggódsz (mint pár hónapja én:) ), akkor vegyél egy magzati szívhang hallgatót. Én biztos vettem volna, ha tudtam volna róla. 3 hetente 4D-re jártam....:) Dec. 19-én megszületett a kislányom Kiara Dia
Szia! Ne aggódj, mert nekem sem mozgott. Nekem nagyon sokáig nem volt aktív baba. Mozgott, de nem rugdosott, alig alig éreztem, de az ultrahangon minden rendben volt. Ne aggódj, mert amikor már nagyobb lesz hullámozni fog a hasad. Csak nyugi nincs semmi baja, ha jó az ultrahang eredményed. Sok sikert a babához! Ha kibújik akkor ne aggódj futhatsz utána, ahogy én is. Pocakban passziv, kinn aktív:-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat! Megnyugodtam :) Boldog babavárást!!!


Ha eddig (21. hét) nem híztam semennyit, bizakodhatok, hogy nem leszek a végére 10-15 kg-mal több?

Nem fogytam az elején, de alapból túlsúllyal kezdtem. Azt olvastam, hogy a második trimeszterben 300-500 gramm hízás várható hetente... Ha ez valóban így lesz, akkor 6-10 kg is lehet még a hízás... Ha így folytatom, mint eddig, elképzelhet?, hogy már "csak" 6 kg-t szedek fel. Vagy lehet kevesebb is? Van összefüggés szerintetek?

Legjobb válasz: Én némi túlsúlyal kezdtem a terhességet. Az elsõ 3 hónapban leadtam 5kilót. Most a 23ik hét végén tartok és még mindig tartom a -4kilót. Tehát kevesebb vagyok , mint a terhesség elött. Én örülök neki, és büszke vagyok Rá, hogy oda tudok figyelni. A barátnõm most 28hetes, már +9 kilónál tart, tehát nem vagyunk egyformák. Igyekszem odafigyelni, és nagy zabálásokat sem rendezek, nem nassolok, maximum egy jégkrémet, de inkább gyümölcsöket. Az is lehet, hogy az utolsó 2 hónapban fognak feljönni rám jelentõs kilók , nem lehet tudni. 23hkm

Én némi túlsúlyal kezdtem a terhességet. Az elsõ 3 hónapban leadtam 5kilót. Most a 23ik hét végén tartok és még mindig tartom a -4kilót. Tehát kevesebb vagyok , mint a terhesség elött. Én örülök neki, és büszke vagyok Rá, hogy oda tudok figyelni. A barátnõm most 28hetes, már +9 kilónál tart, tehát nem vagyunk egyformák. Igyekszem odafigyelni, és nagy zabálásokat sem rendezek, nem nassolok, maximum egy jégkrémet, de inkább gyümölcsöket. Az is lehet, hogy az utolsó 2 hónapban fognak feljönni rám jelentõs kilók , nem lehet tudni. 23hkm
szia.én az utolsó 3 hónapba 15 kilót szedtem fel.így híztam 20 kilót összeségében a terhesség alatt.bár én a vége felé rengeteg sütit ettem, mert meghaltam volna ha nem ehetek :D
Én sem hánytam, nem voltam rosszul , mégis felszaladt az a 10-es, de a normál hízás az 10-15kg. Ebböl majdnem mindet leadod ha kijössz a korházbol. De a baba a lényeg és hogy egeszseges legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a jótanácsokat! Bár nem voltam hányós, tehát nem azért nem híztam, de mindenképp megfogadom a tanácsokat és "nem bízom el magam"... Odafigyelek és lesz, ami lesz! Fõ az egészséges Baba! ;-) Boldog Babavárást Mindenkinek!
Alapból a baba súlya, a lepény súlya, meg a magzatvíz súlya összesen minimum 9 kiló szokott lenni. Ennyit elméletben mindenkinek kell híznia a 9 hónap alatt. A többit meg nem lehet nagyon tudni, de rajtad is áll ugye a dolog. Én is 20. hétig semmit nem híztam, 22. hétre feljött 2 kg. Bár én 16-17. hétig hánytam, gondolom azért is most kezdtem hízni, mert mostanra már nem hányok, illetve ugye a baba-pocim is most nõtt meg már nagyobbra. Ha nem szeretnél hízni, akkor 5X egyél keveset, sok zöldséget, cukrot inkább kerüld, tésztából, fehér kenyérbõl, krumpliból, rizsbõl mértékkel. Inkább husi, zöldség. És a gyümölcsbõl se kell sokat egyszerre, az is cukros, hízlalhat. Ilyesmik, de biztos úgy is tudod.
Én a 25. Hétig kb egy dkg-ot sem hiztam, akkor vtam 60kg, most 32 hetesen pedig 71kg. De amúgy ez változo.
Igen, erre sajnos nem lehet alapozni:) Én se híztam semmit a 26. hétig, a 28. hétre viszont már +4kg feljött tök észrevétlenül, most tartok +12kgnál. 36hkm
Sajnos nem tudsz alapozni semmire. Ez nagyon egyénfüggõ. Én is úgy voltam mint te, a 22. hétig hánytam, le is ment 5 kiló. Viszont vissza is jött. Most tartok +12 kilónál. 31 hkm
Súlygyarapodás szempontjából a 24-26 hét után indul be a dolog... kívánom, hogy ne szedj fel sokat, és kényelmes terhességed legyen! :) sok boldogságot!
én 70kg-mal kezdtem, 8hétig lement 2kg, 20hetesen voltam ismét 70. 22hetesen még 70 és onnan már hetente fél kg jött. 39hetesen szültem és összesen 8kg-ot híztam. :) (az égvilágon semmire nem figyeltem, ettem amit kivántam, nassoltam is sokat, 13hétig szedtem kismamavitamint, utána külön folsavat és kálcium-magnéziumot. (boldog voltam és kiegyensúlyozott) Mondjuk ez a 3.terhesség volt, és két picivel vltam otthon- lehet emiatt nem híztam többet. Bár a két nagyobb gyerekkel is csak 10-11kg-ot híztam)

21. héten normális, hogy nem dudorodik ki a köldököm, pedig elég nagy a hasam?

Legjobb válasz: Szia.Nem mindenkinek dudorodik,(fordul)ki a köldöke.Attól is függ,hogy hogy nyu´lik a böröd,és milyen mély a köldököd. Èn most lépek a 24.hétbe,és nekem (félu´ton)van a köldököm.Ès nem is szeretném,ha kifordulna.Nekem is szep pocakom van.Amu´gy még csak félidönél tartasz,van me´g böven ideje dudorodni.Ès fog is,mert most fog csak igazán nöni a babád.

Szia.Nem mindenkinek dudorodik, (fordul)ki a köldöke.Attól is függ, hogy hogy nyu´lik a böröd, és milyen mély a köldököd. Èn most lépek a 24.hétbe, és nekem (félu´ton)van a köldököm.Ès nem is szeretném, ha kifordulna.Nekem is szep pocakom van.Amu´gy még csak félidönél tartasz, van me´g böven ideje dudorodni.Ès fog is, mert most fog csak igazán nöni a babád.
Ahogy növekszik a baba, úgy emelkedik ki a medencébõl és egyre feljebb kerül. Aztán szülés elõtt kezd lejjebb csúszni. A köldök attól dudorodik ki, hogy magasan van a baba és olyan a köldök is. Nekem egyáltalán nem dudorodott ki egész terhesség alatt, mert az én köldököm mély. Nincs befolyásoló tényezõje a dolognak.
Szia, nekem a 36. héten dem dudorodik ki, csak egyszerûen kevésbé van bemélyedve. Meg nagyon csúnya a köldökpiercingem helye, az teljesen szétcsúszott, olyan az alakja, mint egy nyuszi. De nem szükségszerû, hogy kidudorodjon.
Teljesen normális. Én most vagyok a 36. héten , az én köldököm teljesen kijött a has vonalával egy szintbe, olyan mint ha nem is lett volna soha.Az elsõ gyerkõccel pedig mindvégig normális köldököm volt.
Szia! Igen normális. Nekem még a 9 hónapban sem volt annyira kidudorodó, inkább vizszintes. Nem törvényszerû a túlzott kidudorodás.

Mióta azt álmodtam kb 1 hete, hogy a barátnõm megcsalt, azóta egyszerûen nem bírok vele lenni másfél év után. Tudom, hogy nem csalt meg a valóságban, de mióta ezt álmodtam úgy érzem nem akarok vele lenni. Ez normális? (F/21)

Egészen eddig az álomig nagyon jól megvoltunk, és szerettem, de teljesen kiábrándultam belõle, pedig csak egy álom volt...

Legjobb válasz: nem normális.. menj pszichológushoz.

nem normális.. menj pszichológushoz.
Tipikus "Nincs problémád? Csinálj magadnak.." :( túl sokat agyalsz. Engedd el azt a hülye álmot, azért befolyásolja a jelenedet mert hagyod.
Beszéld meg vele. Kérd meg h nyugtasson meg h nincs okod féltékenységre. Gondolkodj el, mi lehet az oka, hogy ezt álmodtad. Adott okot rá a párod, h ilyen tudatalatti gondolatod legyen ?

A 20-21 hét környékén lehet úgy nézni sima (2D) ultrahangon a bébit, hogy ne lássam meg a nemét?

Külföldön élek, francia a párom. Februárban megyek haza családot látogatni pár hétre. Még nem tudjuk a baba nemét, és a következ? uh. itt kint febr. 24. (akkora jövök majd vissza). Szerettem volna otthon elmenni 4d-re, mert itt kint horror áron van...de a nemet ott biztosan meglátom, és a párom ezt nem szeretné..velem akarja megtudni...szóval úgy döntöttem akkor 2d. Én csak azért mennék, mert nagyon szeretnék végre beszélgetni egy kicsit a (z els?) terhességemr?l egy doktorral.

Legjobb válasz: Majd mondod az orvosnak, hogy szeretnéd látni a babát, de a nemét nem szeretnéd még tudni. Ennyi. Nem ilyen bonyolult az élet. Direktde nem fogja úgyse megmutatni. Másoknál is megoldották már.

Majd mondod az orvosnak, hogy szeretnéd látni a babát, de a nemét nem szeretnéd még tudni. Ennyi. Nem ilyen bonyolult az élet. Direktde nem fogja úgyse megmutatni. Másoknál is megoldották már.
A kérdező hozzászólása: Persze én ezt értem, ha megkérem nyilván nem mondja...de én is mozizni fogok...és az érdekel, hogy esetleg én megláthatom -e?
Hát nem tudom. Nekem a 18 hetes uh-n a doktornõ végignézte minden porcikáját, én is láttam, de nem ismertem fel, hogy kukaca van-e. A nemét mi nem szeretnénk tudni, ezért kértem, hogy ne mondja meg.
En kethetente jarok uh-ra de meg soha nem tudtam kivenni, hogy mit is latok. 4d-n is voltam, ott meg fenykepet is kaptam a kukacrol, de nekem ez meg igy sem volt egyertelmu. Szerintem nem mindenki tudja olyan konnyen eszrevenni mint egy szonografus.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Lehet, hogy végül a páromnak lesz igaza, úgyhogy meggondolom a dolgot...nagyon szeretne ott lenni velem amikor kiderül....
A kérdező hozzászólása: nevét-nemét:) bocsi.
Igen, ha éppen premier plánba mutatja magát, látható a neme. Nálunk már a 12. heti UH-n megmutatta magát. Nem volt szégyenlõs :-)
Az én kisfiam a 18 hetes ultrahangon az elsõ képbe úgy belógatta a kukacát, hogy a doki ránk nézett, és megkérdezte, hogy "akarják tudni a baba nemét?". Majd felnevetett, mert olyan egyértelmû volt, hogy mi is vigyorogtunk nagyokat a kérdésen, pedig akkor még nem is váltott 4D-re. Szóval, simán lehet, hogy 2D-is megmutatja magát, és nem tudod nem észrevenni. :)
A 18. heti genetikai uh-n (Mo-n ekkor van) a néni kérdezte, akarom-e tudni a nemét. Mi akkor már 99%-ban tudtuk hogy fiú, ezért mondtam is: Én úgy tudom fiú. Erre a néni vigyorogva: Én is úgy látom! Meg is mutatta a méretes zacsiját..... Ha nem kértem volna, simán odébb viszi a vizsgálófejet, és nem látok semmit.

21-ik hetben voltam es vizelet fertozest mutatott ki az eredmenyem es kaptam ra egy nagyon eros antibiotikumot mind a ket dokim a nogyogyasz es a hazi dokim is azt mondta hogy nem fog neki artani. Vajon igaz ez?

kerem irjon nekem az aki volt ijen hejzetbe es mondja el hogy mi tortent artott a babanak vagy sem. most 32-ik hetben vagyok es mind a ketten egeszsegesek vagyunk a dokik szerint.remelem hogy igazuk van.

Legjobb válasz: én az elsö 6hétben megettem 4dbz antibiotikumot, azt mondták nekem is nem gond szerdán megyek a 12hetes uhra majd ott derül ki hogy ártott e szerintem,de nekem is azt mondták nem gond a gyogyszer,milyent kaptál?

én az elsö 6hétben megettem 4dbz antibiotikumot, azt mondták nekem is nem gond szerdán megyek a 12hetes uhra majd ott derül ki hogy ártott e szerintem, de nekem is azt mondták nem gond a gyogyszer, milyent kaptál?
Szia! En a 28. hetben jarok, nekem is most irtak fel antibiotikumot fertozesre. Ha az orvosod azt mondja nem fog artani akkor szerintem szedd nyugodtan, nem lesz semmi baj. Rosszabb hogyha nem kezelnek ki. Boldog babavarast!
Szia! Én úgy tudom, hogy a második harmadban már lehet gond nélkül antibiotikumot szedni, ne aggódj! Én is aggódok mindenen:-)
Nekem is kellett antibiotikumot szedni, 13. hetes terhesen, orult eros volt az antibiotikum, de muszaj volt, nehogy elveteljek (urea plasma miatt). Azota a 31. hetben vagyok, a baba egeszseges eddigi vizsgalatok alapjan.
A kérdező hozzászólása: koszi szepen avalaszokat a gyogyszer neve augmentin volt erosebb mint az ampicilin. remelem nektek is egeszseges lesz a picurkatok!!!! boldog baba varast
szia!Én 22hetesen bekerültem a korházba mert nyitva volt a mészájam 1újnyira, összekellett varrni, de elõtte engem is kezeltek gyógyszerileg és ecseteltek mert nekem is fertõzésem volt és bevoltam gyulladva, Cliont kaptam te?
A kérdező hozzászólása: augmentin a gyogyszer neve. es most menyi idos vagy? remelem mar minden rendben. a 22 hetes kismanak
Az augmentin adható terhesség alatt. Sokkal inkáb veszélyes a fertõzés, mint a gyógyszer. Fúleg ha az orvos adta, akkor mindenképpen szedd. Teljesen indokolatlan az a hisztéria, ami a gyógyszerek körül van. A gyógyszergyárak a felelóség elkerülése miatt, védekezés képpen minden gyógyszerre ráírják, hogy terrhesség és szoptatás alatt nem szedhetõ. Dr. Ceizel Endre orvosgenetikus szerint bizonyítottan 22 gyógyszer létezik, amely magzatkárosító hatású, de ezek közül egy sem antibiotikum. Teljesen nyugodt lehetsz, az idegeskedés sokkal többet árt, mint a gyógyszer. Üdv: 19 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a segitseget nagyon szep baba varast kivanok neked.

Hartmonett drazsét szedtem 6éve. Elfogyott a 21. gyógyszerem és ezután meg is jött rendesen. Viszont utána már nem akartam szedni így nem szedtem. Én úgy tudom, hogy ilyenkor meg kellene megint jönnie. Na már nekem 2 hete nem jött meg -újból, baj ez?

Védekezni nem védekezünk, mert örülnék ha teherbe esnék. Mennyi az esélye? Vagy még ilyenkor hat a gyógyszer?

Legjobb válasz: az utolsó tabletta után nem hat ezért is jön meg a mensi mikor elfogy az adott 21 szem!egyébkén nem kell hogy mégegyszer megjöjjön majd csak akkor ha kezdödik a következö ciklus!De 50 százalék az eséye annak is hogy már babátok van!!Sok minden függvénye!!!Szoritok hogy ug ylegyen!!

az utolsó tabletta után nem hat ezért is jön meg a mensi mikor elfogy az adott 21 szem!egyébkén nem kell hogy mégegyszer megjöjjön majd csak akkor ha kezdödik a következö ciklus!De 50 százalék az eséye annak is hogy már babátok van!!Sok minden függvénye!!!Szoritok hogy ug ylegyen!!
Benne van a tájékoztatóban, hogy mi van akkor, ha az elsõ héten kimarad egy szem. Csak el kéne olvasni. Igen, lehet belõle gond.
Igen, lehet. Az elsõ és az utolsó héten kihagyott bogyók a legveszélyesebbek. Ha a szünet alatt szexeltek, és nem tudod a 8. napon elkezdeni szedni, igen, teherbe eshetsz. Úgyhogy gumizzatok egy darabig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!