Találatok a következő kifejezésre: 21. hétben pár (14 db)

SOS. Dolgozok június óta alkalmi munkavállalóként aug 21. ig 12 órás munkarendben, általában heti 4 napot megyek. Emellett elmehetek-e diákszövetkezethez heti pár órát dolgozni? Vagy nem? Mármint megbüntetnek-e?

Legjobb válasz: 2010. évi LXXV. Törvény az egyszerûsített foglalkoztatásról 3.§ (2) Nem létesíthetõ egyszerûsített foglalkoztatásra munkaviszony olyan felek között, akik között a szerzõdés megkötésekor már az Mt.(Munka törvénykönyve) szabályai szerint létesített munkaviszony áll fenn.

2010. évi LXXV. Törvény az egyszerûsített foglalkoztatásról 3.§ (2) Nem létesíthetõ egyszerûsített foglalkoztatásra munkaviszony olyan felek között, akik között a szerzõdés megkötésekor már az Mt.(Munka törvénykönyve) szabályai szerint létesített munkaviszony áll fenn.

21. hétben vagyok. pár hete éreztem először a baba mocorgását. néhány napja nem mozog olyan intenzíven. ez baj? jelent valamit?

mostanában eléggé megn?tt a hasam. lehet, hoyg így túl sok helye lett, ezért nem érzem?

Legjobb válasz: tegnapelõtt este a dokival meghallgattuk a szívhangot. minden oké volt.

A kérdező hozzászólása: tegnapelõtt este a dokival meghallgattuk a szívhangot. minden oké volt.
lehet h csak lustább a babód..nekem is van h egész nap táncikál, másnap meg alig érzem 23 hetes
Nem baj ha nem intenzív, az a lényeg, minden nap legyen valami jel tõle, vannak babák, akik frontérzékenyek:-), és a 24. héttõl válik igazán aktívvá, meg majd onnantól tudod megfigyelni a napi ritmusát, mikor pihizik stb, ne aggódj minden oké, boldog babavárást!
Minden rendben van! Ne aggodj!

Kismamik, hátfájás enyhítésére van-e valami jól bevált módszeretek? A 21. hétben vagyok, reggel óta fáj a hátam és egyre elviselhetetlenebb. Párom megmaszírozta, de miután abba hagyja, ugyan úgy fáj.

Legjobb válasz: Nekem a napokban mondták,hogy az a savtól is lehet, túl sok a savunk, biztos. Én hátam is fáj pár napja, de lehet, már túlcseng bennem a h1n1 es tüdõbaj :) Talán kevesebb savas ételt kellene ennünk, de béna vagyok a témában, várom én is a váalszokat:) 23 h km

Nekem a napokban mondták, hogy az a savtól is lehet, túl sok a savunk, biztos. Én hátam is fáj pár napja, de lehet, már túlcseng bennem a h1n1 es tüdõbaj :) Talán kevesebb savas ételt kellene ennünk, de béna vagyok a témában, várom én is a váalszokat:) 23 h km
Nekem is volt így a közepe felé kb 3-4 hétig. Ortopédusnál is voltam, gerincferdülés+ a baba súlya (jobb oldalra húzta a hasamat) okozta valószínûleg. nem tudtam sem aludni, sem ülni, de igazán állni, járkálni volt a legnehezebb, 20 perc után már kínszenvedés volt. Nem szabad semmilyen hagyományos izomlazítót kenni rá, mert vérbõséget okoz(Fastum, Diclac...), de az InnoReheuma krémet az elsõ trimeszter után már lehet használni, mondjuk pont annyit is ér. Nekem ami segített, a szopipárnán való pihenés, alvás. Ha nincsa, akkor ki kell úgy támasztani a hátadat, hogy ne fájjon. Szerencsére mostanra elmúlt és a helyére egy egészséges terhességi derékfájás került. De ez csak egy ötlet, nekem ez volt. Ha sav okozza: természetesen kerülni kell a savas ételeket. Elsõ körben: paradicsomos, paprikás, túl fûszeres ételek, citrusfélék (narancs, citrom, grapefruit)... de egyénenként váltouó lehet, van olyan, hogy valakinél a tejtermékek is savasodást indítanak. Ki kell tapasztalni és Rennie-t szedni rá. Nekem nagyon sokat segít. Bár én próbálom kerülni a savasító ételeket, néha beleszaladok. 34 hetes kismami

Ha a doki nem vizsgált meg rendesen a 13. hét óta, csak hasi uh-val, attól még szeretkezhetek nyugodtan a párommal? Most 21 hetes vok.

Nem nézte a méhszáj állapotát meg semmit, kenetet se vett eddig egyszer se.

Legjobb válasz: Nem jellemzõ, hogy 21 hetesen nyitva legyen a méhszáj. Persze elõfordulhat ritkán. Ha emiatt aggódsz, akkor a következõ vizsgálatig ne szeretkezzetek, a dokitól meg kérdezz rá, hogy szabad-e a szex. 7 hetes kislány anyukája.

Nem jellemzõ, hogy 21 hetesen nyitva legyen a méhszáj. Persze elõfordulhat ritkán. Ha emiatt aggódsz, akkor a következõ vizsgálatig ne szeretkezzetek, a dokitól meg kérdezz rá, hogy szabad-e a szex. 7 hetes kislány anyukája.

Menzeszem jan.21-én jött meg. Utána rendesen 1 hétig megjött febr.3-án is. Azóta semmi. Párommal védekezés nélkül szerelmeskedünk. Tesztet febr.26-án csináltam, sajnos negatív. Akkor most mi a helyzet Velem?

Az alhasamban szoktam szúró fájdalmat érezni, mintha izomlázam lenne. És nagyon levert vagyok.

Legjobb válasz: 23. ciklusnapon még ha terhes is vagy az lett volna furcsa, ha már mutatja a teszt! nyugi és még egy hét türelem!

23. ciklusnapon még ha terhes is vagy az lett volna furcsa, ha már mutatja a teszt! nyugi és még egy hét türelem!
A kérdező hozzászólása: De miért jött meg újra a menzeszem alig 2 hétre újra az elõzõ után? És most melyikhez kell számolnom?
A kérdező hozzászólása: Ma teszteltem: pozitív lett!!!!!! Ugye akkor biztosan állapotos vagyok?
A kérdező hozzászólása: Ki tudja megmondani, hogy most a január 21-ei vagy a február 3-ai menzeszembõl tudom kiszámítani, hány hetes terhes vagyok?

Egy éve fogamzásgátlód, pár hónapja a 21 napon túl szedtem még 1 hétig, hogy eltoljam a vérzést, de a 4. v 5. napon enyhén elkezdtem vérezgetni. Ez mitől lehetett?

Legjobb válasz: Áttörõ vérzés...minél több ideig csúsztatod, annál nagyobb az esélye, hogy elõfordul...benne van a tájékoztatóban én max 1-2 napot szoktam csúsztatni, ha nagyon muszáj, épp emiatt, mert gyakorlatilag ugyanott vagyok, ahol a part szakad, ha jön az áttöréses... ennyitõl még nem szokott...úgy tûnik, 5 nap már elég hozzá

Áttörõ vérzés...minél több ideig csúsztatod, annál nagyobb az esélye, hogy elõfordul...benne van a tájékoztatóban én max 1-2 napot szoktam csúsztatni, ha nagyon muszáj, épp emiatt, mert gyakorlatilag ugyanott vagyok, ahol a part szakad, ha jön az áttöréses... ennyitõl még nem szokott...úgy tûnik, 5 nap már elég hozzá
Egyetlen fogamzásgátló tablettától sincs menstruáció, csak megvonásos vérzés. Nem tudom, mennyire egészséges 1 héttel tologatni, mikor én szerettem volna eltolni, akkor azt mondta a nõgyógyász, hogy szigorúan úgy tolhatom el, hogy az egész következõ havi adagot beszedem. Egyébként pedig egy évben maximum egyszer ajánlatos eltolni... Ez nem valami cukorka, hanem hormontartalmú gyógyszer, aminek a szedését komolyan kell venni, nem olyasmi, amit egyszer eddig szedek, egyszer addig... Emiatt is lehet az, hogy Neked például vérzés jelentkezett... Amúgy én is Lindynette-t szedek, eddig egyszer toltam el (természetesen az egész havi adag beszedésével), és akkor nekem késõbb jött meg 3 nappal. 20/L
A kérdező hozzászólása: na, akkor most mindenki váklaaszt kapott:D csak ugye nem látom, h melyiktök ír, nem néztem a %-otokat:D
igen, én meg arra válaszoltam... hogy nincs ilyen tabletta, csak az injekció "tünteti" el a mensest
engem az érdekelt, hogy mit szedsz...
A kérdező hozzászólása: bocsánat, azt írtad, h milyen tabletta? azt hittem, arra gondolsz, h mit szedek? én nem az injekcióra gondoltam, hanem olyasn fogamzásgátló tablettára, amitõl nincs menstruáció, és h szed-e vki ilyet és mik a tapasztaltok?
a fogamzásgátló injekciót nem szeded :D benne van a nevében is...az injekció, és 3 havonta kell beadatni
A kérdező hozzászólása: amit én szedek? az lindynette 75/20.
milyen tabletta?
A kérdező hozzászólása: jaa, értem. és szed valaki ilyet, vagy olyan, akit ismertek?
elsõ vagyok... igen van, a fogamzásgátló injekciónak idõvel a menses teljes elmaradása a "mellékhatása"... de ez nem baj, ugyanis nem kell kitisztulnia semminek... amikor hormonalapú fogamzásgátlást használsz, nincs peteérésed, tehát nincs minek kiürülnie...az csak egy álvérzés ami jelentkezik, és azért van így megoldva, mert a nõk "nyugodtabbak", ha megmarad ez a rendszer... egyrészt tudják, h minden mûködik, úgy ahogy kell, és azt is hogy nem terhesek...
A kérdező hozzászólása: ja értem, csak eddig már sokan mondták, h csúsztatták 1 héttel, és semmi, nekem meg igen. egyébként tényleg van olyan fogamzásgátló, amitõl egyáltalán nem menstruál egy nõ? az nem egészségtelen? annak ki kell tisztulni, nem?
A kérdező hozzászólása: értem, köszi. nekem meg azt mondta, h eltolhatom héttel is, és én annyival toltam el pont. és 1 év alatt eddig csak egyszer valentin napon, azóta nem, de nem is akarom tologatni, ez egyszeri alkalom volt.

Pár hete elég gyakran megy 100-107 közé a pulzusom. Mostanában rengeteg stressz van az életemben. Lehet attól? Nagy a baj? 21/L

Legjobb válasz: Szia! Az én páromnak akkor ment fel a pulzusa gyakran amikor valami miatt kiürült a szervezetébõl a vas. Fáradékony is volt. Reggeli beágyazás után kb 130. Elment dokihoz, vérvétel kimutatta, vastabletta sok, azóta semmi gond. Persze lehet hogy a stressztõl van, és ha nem javul menj el dokihoz. Üdv.

Szia! Az én páromnak akkor ment fel a pulzusa gyakran amikor valami miatt kiürült a szervezetébõl a vas. Fáradékony is volt. Reggeli beágyazás után kb 130. Elment dokihoz, vérvétel kimutatta, vastabletta sok, azóta semmi gond. Persze lehet hogy a stressztõl van, és ha nem javul menj el dokihoz. Üdv.
sehogy
Nyaralni sehogy, mindjárt vége a nyárnak.
ha a szülei nem engedik, sehogy. kellett neked kislánnyal összejönni :) Én 25 vagyok, barátnõm 22, de így is szenvedés van néha az anyja önfejûsége miatt.
Még kell gyõzni a szülõket, ez az egyetlen járható út.

Pár napja (kb 1 hete) szinte abszolút nincs erekcióm nemis kívánom a szexet. Régebben is volt már de aztán helyre jött. Mitől van ez? 21/F

Legjobb válasz: Mit csináltál? egész nap csak szexeltél? ha elfogyott a muníció mit csodálkozol?

Mit csináltál? egész nap csak szexeltél? ha elfogyott a muníció mit csodálkozol?
A kérdező hozzászólása: Szerintem könnyen meglehet de!:) Amúgy igen hallottam hogy ezek a pirulák igazából nem oldanak meg semmit maximum elnyomják a tünetet! A másik tünet amit gondolok még hogy a gógyszertõl lehet (Zoloft) hogy gyengének érzem magam sokszor és semmihez nincs kedvem, erõm! közbe a fizikumommal semmi gond nem lenne!
Hát passz. Én 19 vagyok de ugyanez van mint a te esetedbe. Full egészséges vagyok, de egy hete semmi. Múlt héten meg végig.. Nem lehet, hogy az idõvel van valami? :)
vannak olyan szakvélemények melyek szerint a pirulák csak idõvel szétcsesznek lelkileg és testileg is, mert az általad felsorolt dolgok csak tünetek, amiket a pirula elnyom miközben pl. merevedési zavarokat is okoz
A kérdező hozzászólása: hát igazából régebben meg most is néha rossz kedv levertség, depresszió meg volt hogy pánik beteg voltam!
No igen, miért is kell a pirula?
ha nem vagyok indiszkrét milyen probléma miatt jársz hozzá?
A kérdező hozzászólása: Mert felírta az orvosom akihez 1-2 havonta járok beszélgetni és azt mondta hogy ebben van vmi szternalin vagy mi ami nekem segit!
az antidepresszáns megmagyarázná, de miért szeded? ezek nem mindig a legjobb megoldások
A kérdező hozzászólása: Annyival még kiegésziteném hogy szedek Zoloft nevezetû gyógyszert (antidepresszéns) tudom ennek is lehet ilyesmi mellék hatzása. de hátha más miatt van ami ellen tudnék tenni.
Te észlény elsõ válaszoló, látom gondod van a szövegértelmezéssel. A kérdésre válaszolva: lehet pszichikai, vagy szív- és érrendszeri oka is, meg még sok egyéb.
Hangsúlyozom, hogy nem biztatlak semmire és nem is tanácsolok semmit, de én egy ilyen pirulát sem vennék be. (Elég sokat tudok ahhoz a pszichiátriáról.)
vannak speciális, direkt latexallergiásoknak gyártott óvszerek. 21F
Pharmatex + megszakítás. De tényleg csakis megszakítással! Viszont elõbb próbáljátok ki, mert lehet, hogy csípni fog titeket, ne a nyaraláskor kelljen ezzel [email protected]

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!