Találatok a következő kifejezésre: 21. hétben heti 7 (7 db)

Május 21-én volt meg utoljára a vérzésem. Ez alapján szerdán tölteném a 9. hetet. Múlt hét szerdán voltam UH-on ott azt mondta az orvos, hogy 7 hét 2 napos vagyok - vagyis ma töltöm a 8. hetet. Mennyi idős várandós vagyok?

A plusz még a dologban, hogy kiírva pedig február 28-ra vagyok és nem 25-re ahogy a neten lehet számolni. Akkor most mit mondjak, ha valaki megkérdezi?? Véd?n?khöz mikor menjek??

Legjobb válasz: Szia,én is ugyan igy voltam nekem a dokim is mást mondott,meg a védönõm is,2 hét különbség volt,soha nemtudtam pontosan,hogy hány hetes vagyok,most már annyi vagyok amennyinek én is számoltam,a 12.hétben ugyis az ultrahang alapján mondják majd meg,hogy hány hetes vagy,legalábbis nálam igy volt

Szia, én is ugyan igy voltam nekem a dokim is mást mondott, meg a védönõm is, 2 hét különbség volt, soha nemtudtam pontosan, hogy hány hetes vagyok, most már annyi vagyok amennyinek én is számoltam, a 12.hétben ugyis az ultrahang alapján mondják majd meg, hogy hány hetes vagy, legalábbis nálam igy volt
Amikor lesz UH-os leleted, az lesz a mérvadó!! Nekem 3-an 3 féle idõpontot mondtak, aztán csak az UH-terminus szerinti idõpont a lényeg, mindenki csak azt veszi figyelembe!
Nekem tavaly május 20-án volt az utolsó mensim és idén február 27-re voltam kiírva, a kis törpim 29-én született. Az én dokim is így számolta nem ami a net szerint kijön, de olymindegy az a 3 nap, hisz úgyis akkor jön a picúr amikor õ jónak érzi.
A kérdező hozzászólása: Nem is a szülés idõpontjával van nekem "problémám", hiszen a z elsõ gyermekem sem a várt idõpontkor született meg. Hanem, a kérdésem elsõ fele lenne inkább a fontosabb...
http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html ez egy nagyon jó oldal nézd meg itt üdv 36.hetes kismami :D
Ne aggodj az elejen mi is folyton el voltunk szamolva, mindig kevesebb idos voltam az uh szerint mint amennyi valojaban.Ami a vicces h a baratnommel egyszerre vagyunk terhesek meg napra is 1 idosok es ot meg 2 hettel nagyobbnak mondtak :o)... Aztan 1x csak megegyeztek az adatok. A doki altalaban azt az adatot diktalja be amit az uh mutat. Tolem is megkerdezte h megegyezet az uh szerinti het a valossal es mondtam h nem... E miatt ne aggodj! Nekem a http://www.babaszoba.hu-n jott be a szulesi kalkulator (a 9 honap alpontban talalod meg-itt mindent megtudhatsz magadrol es a babarol). Gratulalok a babahoz! 20hetes pocakos
Én pölö augusztus 25.-ére vagyok kiírva pedig A jó idõpont augusztus 22.Mivel az utsó mensim 2007.november.16. Értetlenül számolnak :D

Milyen mérete volt a babátoknak a 23-24. héten? A mi méreteink 23+4 naposan:/Kisfiú/ BPD: 5.94 OFD: 7.58 HC : 21.45 AC: 18.89 FL: 4.26

Legjobb válasz: 23. héten: Bpd 55 mm, Fl 40 mm, becsült súlya 550 gramm (kislány). Született 40 hét 3 napra 3330 gramm, 54 cm.

23. héten: Bpd 55 mm, Fl 40 mm, becsült súlya 550 gramm (kislány). Született 40 hét 3 napra 3330 gramm, 54 cm.
grav.24: BPD:64; TAD:61; FL:48 (TAD=mellkas átmérõje)a fiam 4150g-mal és 56cm-re született a 41. héten császárral. A lányom: Grav.23-24: BPD:63; TAD:55; FL:43; ö 3800g-mal és 54cm-rel született a 39. héten. Ne aggodj, tökéletes méretei vannak a babádnak!!! De ha nem múlik az aggodalmad, akkor csináltass 4d-s UH-ot és minden kiderül... Ha ott azt mondják, minden rendben, akkor minden rendben! További szép napot! Pihenj sokat! Brigitta
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Tegnap voltunk 4D-n!Rendben volt minden.Az érdekelt inkább, hogy ebben a korban kinek mekkora volt a babája! 63dkg-ra saccolták!
Mi 24 hetesen voltunk 4D-n és akkor saccolták 609 gr.-ra.
24+3 napos voltam 4 D eredmények: BPD:63, HC:227, AC:200, FL:43, becsült súlya 750 gr most a 36. hét vége felé vagyunk

21. hétben vagyok heti 7 perc állószoliban olyan nagy gond lehet?

nemsokára itt a nyár és nem szeretnék pecsenyére sülni az els? igazi nyári melegben.

Legjobb válasz: szerintem menj nyugodtan az én dokim nem tiltott el tõle pedig meg kérdeztem.

szerintem menj nyugodtan az én dokim nem tiltott el tõle pedig meg kérdeztem.
Az en dokim is engedi, azt mondta, nem melegedik fel a test ilyen rovid ido alatt, es ha alloba megy a kismama, nem is kell attol tartani, h nem volt tul tiszta a fekvo pl. Nyugodtan keszulj fel a nyarra a boroddel egyutt, h kesobb ne okozzon kellemetlen perceket a napeges. Boldog babavarast! :)
Szerintem is menj nyugodtan, ém is járok heti 1szer 6 percre állóba 20 hetes kismama
Ilyen is ritkán van, hogy ebben a kérdésben ilyen nagy egyetértés legyen itt.Szerintem is mehetsz nyugodtan.Én 31 hetesen nem nagyon napozhatok, le kell takarnom a pocim, de csak azért, mertsokat keményedtem és kitágultam.Így koraszüléshez vezethetne a nap (vagy a szoli), mivel vérbõséget okoz.Ha nem lenne ilyen problémám simán mehetnék.
Szia! Szerintem sem lehet baja a babának, de a májfoltokkal vigyázz!!

9+5 hetes terhességemet mai UH-n elhaltnak nyilvánították.21 mm-es CRL most, 2 hete pedig 14 mm-es, akkor voltam 7+5 hetes és a doki azt mondta minden rendben?

Egyáltalán a ma mért adatok, a 21 mm-es embrió megfelelne a 9+5 hetes terhességnek? Pontosan 2 hete voltam egy másik orvosnál, aki azt mondta az embrió pont olyan és úgy néz ki, ahogy ki kell neki. Mi történhetett?:(

Legjobb válasz: Hàt a 3. Trimesztert még nem töltötted volna be! Csak az 1. Trimet! Nem?

Hàt a 3. Trimesztert még nem töltötted volna be! Csak az 1. Trimet! Nem?
A méretei jók!!! Szíve dobogott??!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a támogatásokat! Csütörtökön megyek vérvételre és konzultációmra az orvosomhoz, ahol mindenféleképpen fogok kérni még egy UH vizsgálatot.
Szia. Nagyon sajnálom, hogy ez történt! Nekem a 8. héten volt ez. Mondjuk SZTK mondta, hogy elhalt, küldött mûtétre, de aznap elmentem magánba a Hepinet-hez és gyönyörû erõs szívverést láttak! Szerintem nézesd meg mással is! Hátha...
Még vérvétel is lesz, a HCG szintbõl biztosan látják, hogy él-e az embrió.
én biztos elmennék máshova is amugy nem velem történt de hallottam ilyenrõl hogy már meg volt a mütét idõpontja de az anyuka még elment máshova és élt a babája!szivbõl kivánom hogy nállad is tévedés legyen hiszen nõtt engem ez biztatna, ha mégsem akkor viszont sok erõt és kitartást!majd azért irdd meg légyszi ha lesz valami fejlemény 35hkm
Én màr igen! Mentek a mûtõbe és elõtte még csinàlnak uh-t hogy ugye biztosan meggyõzõdjenek arról hogy nem él a magzat! Aztân nagy meglepetésükre bizony vert a szìve!
Nagyon sajnálom :((( Fogadd részvétem, sok lelki erõt!
A kérdező hozzászólása: Tudtok ilyen esetrõl? Mikor félrenézték az UH-t és szívhangot??
Óóóó azért én elmennék máshoz is.De nagyon sajnálom!
A kérdező hozzászólása: Jaj igen... nem trimesztert akartam írni, hanem hónapot. Bocsi..
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt mondták, hogy nem látnak szívhangot és meghalt.. Én is orvost váltanék, ha mondjuk egy SZTK-s rendelésen felmerülne bennem, hogy "félrenéztek" de egy magánklinikán voltam orvosnál ma, aki még a fõorvost is behívta, hogy nézze meg, jól látja-e...
2 es válaszoló vagyok ja értem akkor a szív a baj, nem a mérete....nagyon sajnálom :(((
Ez szörnyû! Sajnàlom! De a méret az jo! Énmost nézemaz enyém 10 hetesen volt 27mm! N em volt szìvhang? Vagy mit mondott a doki? Mi lessz ezutàn?
ne már ez durva , ennyibõl elhaltnak minõsítették? ?? nem volt szívhang vagy miért?? 7+5 hetesen a 14 teljesen jó nekem 7+3an mértek 12 mmt. 9+2 n 24 mmt. Itt pár mm miatt elhaltnak lett nyilvánítva?? Sürgõsen más orvoshoz mennék.
A kérdező hozzászólása: A szíve a két héttel ezelõtti UH-n, ahol 14mm-es volt, még dobogott. Ma már nem... Nem görcsölök, nem vagyok rosszul, semmi jelét nem éreztem volna, hogy baj történt, ha nincs ez a vizsgálat. Még a mellfájdalom és a hányinger is megvan, igaz csekélyebben... De azt hittem fokozatosan múlik el, mert már majdnem a 3. trimesztert betöltöttem (volna) :(
Kedves Kérdezõ! Megírnád, hogy mi volt? Mégis élt a babád? Sokszor hallok olyat, hogy elromlik a gép, vagy csak nem találják meg vele, mert gyenge a készülék... Nagyon remélem, hogy Veled is ez volt! Írj!
7. vagyok. Engem ugyan nem vizsgáltak ki, de a kislányommal a 30. hétig Astrix-ot kellett szednem ami egy enyhe véralvadásgátló. Valószínûleg nálam is alvadási problémák álltak a háttérben.
Küzdenék érte.
A meglevõ babád is bizonyítja, hogy nem lehetetlen, ha igazán akarsz valamit! Ha vágysz babára, én a helyedben nem adnám fel! El sem tudom képzelni, hogy mennyire megterhelõ lehetett ez neked akkor, én "csak egyszer" veszítettem el babát, a 7. héten, de épp elég sokk volt. De nem adtad fel akkor sem, erõs vagy és kitartó! Szerintem most se tedd! Megkérdezhetem, hogy mi a biológiai oka annak, hogy ez történt? Mert azért ez nem egy természetes dolog, komoly problémának kell a háttérben állnia, vagy valaminek, amit nem kezelnek megfelelõen... (ne haragudj a kérdésért, csak a baba után engem is kivizsgáltak, két helyen rosszul kezeltek, és a harmadik helyen találtam meg azt, amire igazán szükségem volt. Felmerült bennem, hogy talán te sem a megfelelõ helyen keresed a megoldást.)
Én eddig sem bírtam volna. A 21 hetes baba elvesztése nagyon megviselt volna. De ez én vagyok. Ha belevágsz remélem sikerül!
Ne háborodjatok fel, a 9-es csak saját magáról beszél! Sajnos beteg szegény és így vezeti le... Én kérdeztem rá a problémádra. Nekem is PCOS-m van, de nincs mellette pajzsmirigy és genetikai betegség (egyelõre legalábbis nem tudok róla). KÍvánok neked minden jót és sok erõt, kitartást és végül sikeres várandósságot! Ignorálj minden negatív hatást! Menni fog! Aki ennyit képes küzdeni egy babáért, nagyon megérdemli, hogy anya legyen!
Én bevállalnám. Nekem így alakult: egy vetélés 10 hetesen, egy méhen kívüli, egy egészséges kisfiú, utána több kémiai terhesség, amit nem kellett mûteni, majd egy vetélés 8 hetesen. Rá két hónapra megint terhes lettem és egészséges kislányom született. Nemsokára 1 éves lesz. A szívemmel vágyom egy harmadikra is, de azt már nem merem bevállalni.
Én is mindent megtennék a tesóért. Van egy 2évesem, de a tesó szerintem mindennél fontosabb lenne majd neki.
kerdezdd meg az orvost...
A kérdező hozzászólása: Nagyon cuki muki vagy Huhuuuuu :) :) Vannak dolgok amikrõl az emberek nem tehetnek. Lehet hogy majd egyszer te is fogod látni az ultrahangon a saját gyereked csökevényesedett végtagokkal, és nem fogsz tudni tenni semmit, csak bõgni és üvölteni. És utána nagyon nagyon remélem nem fogsz több gyereket bevállalni, pont az általad leírtak szerint. Ez egy dolgot jelent. Empátiából megbuktál! Gyávaságból jeles! Ez meg az én véleményem. Errõl ennyit.
A kérdező hozzászólása: Hogy lehetne megmenteni több babát? Nem értelek. Tudod küzdök, azért küzdök, mert nem akarom hogy a kisfiam felnõtt korára egyedül maradjon mint a kisújjam. Testvérem nekem nincs, a férjem testvére már idõs a családalapításhoz, nincs esély ott sem, hogy legyen legalább egy unokatestvére a fiamnak. Kihalulnk szépen sorra mellõle, és teljesen egyedül fog maradni. Ezt nem szeretném. Neked van testvéred? Lesz kire számítanod majd 30-40 éves korodban? Ez nem az EGO-ról szól. Messze nem. Nem az eltartottak pénzébõl kezeltetem magam nyugi, magánrendelésre kell járnom, mivel amiért a TB-t fizetem 5 perc alatt elintéznek, és min.2-3hónap a várakozási idõ, mire idõpontot kapok. Igen, sajnos találkoztam olyan emberekkel is, akik azt mondták, hogy hagyjam el a férjem, mert egy genetikai hulladék, hogy csak beteg gyereket tud nekem csinálni.....tehát kaptam már tõled durvábbat is. Nem haragszom, csak nem értelek. A másik válaszolónak üzenem: nekem 3, 6 volt a TSH. A tied tökéletes. Most az enyém 0, 01, doki szerint igaz túlmûködök, de ez még tökéletes a babához. Inzulinom szutyok. A két órás cukorterheléses vizsgálat félig sikerül, az idõ lejárta elõtt 10 percel kihánytam az anyagot, így nem vették le a másodikat. Újra kell majd mennem. Az éhgyomri inzulinom 12, 6 lett. Ez magas.
Kedves kötekedõ válaszoló. Mielõtt nagyon belelovalod magad, nézz már utána mirõl van szó. A Leiden mutáció egy véralvadási zavar, ami a népesség 10%-ánál elõfordul, magyarul minden 10. embernél. A kérdezõnek ennek egy enyhébb változata áll fenn.
ne haragudj kerdezo, nem akartalak megbantani... csak azt nem ertem hogy ha tudod, hogy meghalhat a baba...az miert jo??? annyi babat meglehetne menteni vele...es raadasul TUDOD hogy beteg lesz :O
18-as. Állj le, senki nem kíváncsi rád! Aki szerint szeretni valakit minden hibája ellenére egoista dolog, az nem normális. Nem akkor lehet csak szeretni valakit, ha tökéletes, mert olyan nem létezik! Hidd el, te is beteg vagy valahol, csak nem tudsz róla, vagy nem tartod olyan fontos betegségnek! Szállj le a magas lóról, és ne oszd itt az észt!
Lehet mi egoisták(?, pff) vagyunk, de te meg egy agybeteg, érzéketlen hülye ember.Gratulálok!Még nem akarsz valamit írni?Süllyedjél még mélyebbre!
Kérdezõ, neked mennyi a tsh-d? 7-es válaszoló vagyok. Nekem pont azelõtti hónapban nézték amikor terhes lettem a kislányommal és 2, 5 volt. Elméletileg ez is kicsit magas a teherbeeséshez, de nekem így is sikerült.
Tõlem kérdeztél: Belgyógyász kezel PCOS-sel, nem nõgyógyász, csináltatott mindenféle hormon vizsgálatot (nõi hormon, tesztoszteron, pajzsmirigy) és cukor-inzulin terhelést is, és úgy határozta meg a kezelést. A TSH-m 1, 060 mlU/L lett (A referencia szerint ennek 0, 4 -4 között kell lennie, azt mondta, hogy ez több, mint rendben van nálam, szerencsére.) Te mit gondolsz? Neked mennyi volt? És a terheléses inzulinod?
Ne foglalkozz vele kedves kérdezõ! Csak provokálni akar. Már jelentettem a modiknak. Az ilyen felfogás szerint senki nem vállalhatna gyereket, akinek a családjában bármilyen betegség elõfordult. Õ bizonyára alapos családfakutatás után dönt majd a gyerekvállalásról, bár biztos talál majd a felmenõi között legalább egy szívbeteget, így inkább gyermektelen marad, mint hogy egy tökéletlen utódot hozzon a világra. Röhejes. Tiszta Gattaca.
A 9-es hozzászólásról megvan a véleményem! Az ÉLET nagy igazságosztó! Én nem rég engedtem el a 2. kisbabámat genetikai beteg volt; az elsõ pedig megszületett, mert az orvosok nem vették észre, hogy beteg! Szörnyû, hogy valaki ilyet tud írni! Csak ír és ír meggondolatlanul, és fogalma sincs arról, hogy nem csak a társadalom tartja el, és hogy ez mivel jár egy családnak......!Sõt! Az ÁLLAM mellette sincs a beteg gyereket nevelõ családoknak!!!! Mi a mai napig küzdünk egy egészséges babáért. A CÉLT kell nézni, nem a mindennapokat elõsorban!
Kérdezõ! A genny "emberek" mindenhol ott vannak. Gondolj csak bele milyen savanyú élete lehet ha ilyen kommentekben leli örömét? Drukkolok nektek!
A kérdező hozzászólása: :) :) Köszönöm..:) Nagyon jó esik a bátorítás! :) ..és szükségem is van rá :) Megkérdezhetem tõled, hogy pajzsmirigyedet nézték-e? Mennyi lett a TSH-d? Azért kérdezem, mert több orvos is azt mondta az én eredményemre, hogy jó, normál tartományon belül van. Mikor az endokrinológus meglátta, rögtön mondta, hogy ilyen értékkel nem sikerül a baba. A babához túl magas attól független hogy a referenciatartományon belül van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az elsõ babám (kisfiú volt) beteg volt. Csontfejlõdési rendellenesség, nem volt mese, meg kellett szülnöm. Utána még három vetélésem volt. Közben orvosról orvosra jártunk. Genetikai intézet, kiskatonavizsgálat stb.. Ekkor derült ki, hogy a pajzsmirigyemmel is gond van, arra kaptam gyógyszert, illetve PCO-t diagnosztizáltak nálam, és közölték, ne is tervezzük a babát, és kár védekezni legalább fél évig, mert kizárt hogy teherbe essek. Két hét múlva pozitív lett a tesztem mindezek ellenére. Komplikált volt a babavárás, és necces, de ennek ellenére a 42-ik héten bújt ki a fiam, pedig azon imádkoztunk, hogy a 35-ik hétig bírja ki a pocakban. Tavaly már ismét a babaváráson gondolkodtunk, azt hittük, mivel a problémám már kiderült, szedek gyógyszert, probléma már nem lehet. Ennek ellenére tavaly novemberben volt egy missad ab 11 héten, és egy idén márciusban. Ismét orvos (endokrinológus). Ismételten vérvétel. Most lett meg az eredmény. Homozigóta mutáns génem van. Sajnos pontosan most nem tudom leírni mi a pontos neve, mivel nem otthonról netezek, de a doki annyit mondott, hogy nem olyan durva mint a LEIDEN mutáció, a folsavfelszívódáshoz is köze van, de amint pozitív lesz a tesztem azonnal el kell kezdenem magam szúrni. Már fel is írta a receptet, otthon van a szuri a fiókban. Már csak arra kell várnunk hogy legyen egy pozitív tesztem.
Én megpróbálnám. Nekem Leidenem van (igaz semmi más) és egy egészséges 3, 5 éves fiam. 13 hetesen anno elkezdtem vele vérezni, s önhatalmúlag leállítottam a véralvadásgátlót. Most várjuk a kistesót, s mikor mindez szóba került, annyit mondott az orvos, hogy ahhoz képest, hogy nem kaptam a szurikat, egész jól nézek ki. Szóval kitartást és küzdjetek.

37, 7 volt most a láza a 21 hos kislányomnak. Egész héten lázas volt és köhögött. Még mindig köhög. Adjak be nekit éjszakára láz csillapitot? Popsijában mértem neki, nincs levonva belőle semmi.

Legjobb válasz: asszem ott le kell vonni fél fokot... úgy meg csak 37.2C az még hõemelkedés én nem adnék arra semmit mert a láz -ez nem az még - a szervezet természetes reakciója ha felmegy 38ra akkor adnék neki kúpot v. ami van nektek otthon lázra.

asszem ott le kell vonni fél fokot... úgy meg csak 37.2C az még hõemelkedés én nem adnék arra semmit mert a láz -ez nem az még - a szervezet természetes reakciója ha felmegy 38ra akkor adnék neki kúpot v. ami van nektek otthon lázra.
a láz csak 38 fok felett. addig hóem. és igen a fél fokot le kell vonni. Tehát nincs láz. a kinti melegtõl meg lehet 37, 2 a testhõje!
szia.az tényleg nem láz csak éppen hõemelkedés.az Én lányom kereken egy hete lázas, hõemelkedéses, most lefekvés elõtt mértem neki popóban 38, 9-et, az levonva is 38, 4 úgyhogy kapott gyógyszert.38 fok fölött csillapitjuk a lázat, szerintem se adj neki gyógyszert.jobbulást.
Ez nem láz, hõemelkedésnek is csak halvány. Egyébként ha már egy hete tünetei vannak, nem ártana lassan elvinni dokihoz, szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Voltunk kedden dokinál amikor elkezdett köhögni, de azt mondta nem lát semmit, vegyek neki köhögésre szirupot.ezt hazsnáljuk most. Vigyem megint orvoshoz?
Ha belázasodna, akkor vidd el dokihoz mégegyszer.
Szerintem vidd el megint a dokihoz, mert nem mulnak a tunetek. Lehet mostmar eszrevenne ha megis volna valami baja. Jobbulast!
Ja, erre én is kíváncsi lennék.
A fogamzásgátlók a ciklusba avatkoznak bele. Ennek a lényege, hogy 3 hétig FOLYAMATOSAN (tehát kihagyás nélkül!) fenn kell tartani egy hormonszintet - de utána egy hétig nincs szükség semmi hormonra.
Arra az egy hétre elegendõ az a hormonszint amit beszedsz 21-22 nap alatt, tabi függõ. De ha kihagysz, akkor elõfodulhat peteérés, és ezért a gyórtók nem kockáztatnak, és a kiegészítõ védekezést ajánlják, én sem kockáztatnék.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!