Találatok a következő kifejezésre: 21. hétben heti (251 db)

21, 22 hét körül milyen tempoban nönek a babák? Heti hány grammot? 21+1naposan 430g volt a picurink. Nagynak szánit vagy éppen megfelelö?

Legjobb válasz: Szerintem jó az a súly a picinek.20+3 hetesen volt 390gr a babócám.24 hetesen 880gr.28 hetesen 1400gr , 31 hetesen 2065gr.Ezek becsült súlyok.Szerdán lesz 34 hetes akkor lesz egy uh.Kíváncsi leszek a súlyára.Minden jót, boldog babavárást.

Szerintem jó az a súly a picinek.20+3 hetesen volt 390gr a babócám.24 hetesen 880gr.28 hetesen 1400gr , 31 hetesen 2065gr.Ezek becsült súlyok.Szerdán lesz 34 hetes akkor lesz egy uh.Kíváncsi leszek a súlyára.Minden jót, boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Nektek is kivánok minden jot.

Ha valaki a 21-26 hétig vetél el az hogy veszi észre? (babamozgását most ne számoljuk bele)

Legjobb válasz: az már nem vetélésnek számít.Ha a baba elhal meg kell szülni.Erõs darabos vérzés,görcs,rosszullét.

az már nem vetélésnek számít.Ha a baba elhal meg kell szülni.Erõs darabos vérzés, görcs, rosszullét.
itt most az a kérdés, hogy hogy veszi észre, ha elhal a baba? Vérzés, görcs, alhasi fájdalom, és persze nem mozog a baba. Nem biztos hogy egybõl jelentkezik pl vérzés.
óóó basszus, ezt jobb lett volna nem olvasnom...
A csökkenõ babamozgáson kívül nem sok mindent. Max erõs görcsök esetenként, vagy vérzés, vagy együtt a kettõ. De van úgy, hogy csak kötelezõ vizsgálat során derül fény erre. De Ilyeneken ne gondolkozz!

Július 21-ei hétre 8 főre szállás Zamárdiban vagy Siófokon?

Valaki tudna ajánlani valamit? Köszönöm

Legjobb válasz: Ezen az oldalon biztos találsz valamit.Itt nézz körül. http://www.zimmerinfo.hu/siofok/hu.htm De amugy nagyon szép hely ez a 2 is na de ezek panzio meg hotel félék de nagyon nagyon jo áron vannak: http://www.siokoep.hu/hoteleuro/fenyvespanzio.htm http://www.siokoep.hu/hoteleuro/hoteleuro.htm Egyebkent ezek siofokon vannak ez a 2 szálloda az aranyparttol csupán pár méter.

Ezen az oldalon biztos találsz valamit.Itt nézz körül. http://www.zimmerinfo.hu/siofok/hu.htm De amugy nagyon szép hely ez a 2 is na de ezek panzio meg hotel félék de nagyon nagyon jo áron vannak: http://www.siokoep.hu/hoteleuro/fenyvespanzio.htm http://www.siokoep.hu/hoteleuro/hoteleuro.htm Egyebkent ezek siofokon vannak ez a 2 szálloda az aranyparttol csupán pár méter.

Érdemes elmenni 21-22. héten 4D-s ultrahangra? Volt valaki ekkor? Milyen felvételek készültek?

Igazából a 28-29.hétre terveztem,de akkor lesz Babaörzés akció, mikor 21-22 hetes leszek.

Legjobb válasz: Én 24+5 hetesen voltam, nagyon szép felvétel volt róla :-) 34 hkm

Én 24+5 hetesen voltam, nagyon szép felvétel volt róla :-) 34 hkm
25+6 hetesen voltam és nagyon szép volt :)
20 hetesen voltam, szerintem nagyon megérte. :)
Én is most voltam, 21 hetesen, olyan gyönyörû képet csináltak róla, hogy látszik a kis arcocskája, majdnem olyan mint egy fényképen :) Látszik a nózija, a kis szája, szemecskéje. Nagyon édes, rögtön beleszerettem, meg csináltak róla dvd-t, játszik a köldökzsinórral, nagyon édes :) Szerintem mindenképp menj el, érdemes!
én pont 22 hetesen voltam a kisasszonnyal és a legjobb fotó, videó akkor készült, gyönyöróen látni már a kis pofiját, a vonásait... :) (össz:4x voltam 4D-n)
Én is voltam 22+6 hetesen, legjobbkor. Ugorj fel a 4dgenesis honlapjára, ott láthatsz hetekre lebontva képeket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Sokan azt mondják korai még. :(

Tegnap töltöttem a 21. terhességi hetet, és nem igazán érzek magzatmozgást. Vagy csak első terhességem miatt nem ismerem fel?

Lehet ez attól, hogy molett alkatom van? Nem dagadt! Összefügg? Csak ritkán, kb két naponta van valami bugyborékolásos dolog :S Nektek hogy volt ez?

Legjobb válasz: Szia. Érdemes beszerezni egy szívhangfigyelõt. Pont így voltam én is, hogy halálra aggódtam magam, hogy nem eleget mozog a babám. Vettem 16hetesen egy szívhangfigyelõt a teszveszen jó áron, és ha már nem érzem annyiszor mozogni a babámat mint ahogy szeretném, akkor fogom és meghallgatom vele a szívhangját, és legalább nem idegeskedek hanem megnyugszok. 28hkm

Szia. Érdemes beszerezni egy szívhangfigyelõt. Pont így voltam én is, hogy halálra aggódtam magam, hogy nem eleget mozog a babám. Vettem 16hetesen egy szívhangfigyelõt a teszveszen jó áron, és ha már nem érzem annyiszor mozogni a babámat mint ahogy szeretném, akkor fogom és meghallgatom vele a szívhangját, és legalább nem idegeskedek hanem megnyugszok. 28hkm
20 hkm vagyok, és tiszta ideg én is! Egyik nap többet mozgolódik, másik nap alig-alig, és olyankor mindig megijedek nagyon, én is molett vagyok. Védõnõ azt mondja, hogy ha több helye van a picurnak, és kényelmesen elvan, akkor nem érzed. Ahogy nõ a pici, egyre kisebb a hely, jobban érzed, de aztán a méh megint utánanõl, és egy ideig megint elég lesz neki a hely, és akkor már nem érzed, vagy nem érzed annyira. Tehát nem függ össze mással, lehet, hogy a te babócád kényelmesen elvan. Nekem inkább az a bajom, hogy kétségbeesek folyton, ha pár órát nem jelentkezik, a hideg veríték folyik a hátamon.
A kérdező hozzászólása: nekem van olyan nap, hogy semmit sem érzek :(
Én 20 hetes vagyok. Az alkatom miatt (tök lapos hasam volt anno, nem sovány voltam, de a bordáim látszottak) én már 3 hete erõsen érzem a babát. Fekvõ helyzetben és törökülésben a legaktívabb. Van hogy alszik nap közben, és órákig semmi mozgás, fõleg ha járkálok, teszek-veszek. Nem kell megijedni, ha még nem annyira aktív. Késõbb le fogja rúgni a vesénket is! :)
A kérdező hozzászólása: Nem rossz ötlet :) Én tegnap egyáltalán nem éreztem, és még ma sem :(
Ne aggódj, én még a 24. héten se éreztem, vagy nem voltam biztos benne, hogy azt érzem. Szintén molett vagyok, ráadásul a méhlepény elöl tapadt, ami szintén kipárnázta a méhemet, így olyan volt, mintha egy vastag falú gumiszobában lett volna a baba. Ilyen esetben nem nagyon érezni.
A kérdező hozzászólása: végül 21 hetes 5 napos korában rúgott elõször, de akkor 3 napig abba sem hagyta. elég érdekes volt ez így, hogy hirtelen kezdett bele :)

Hogyan történik, amikor a 21-22. hét körül megszakítanak egy terhességet igazolt kromoszóma rendellenesség miatt?

Legjobb válasz: Én úgy tudom hogy kapsz injekciót amivel meginditják a szülést és meg kell szülnöd

Én úgy tudom hogy kapsz injekciót amivel meginditják a szülést és meg kell szülnöd
Lehet hogy hülyeséget írok de akkor már szülésrõl van szó, nem?!:-(
Ja megszakitjak a terhesseget azzal, hogy injekcioval elorehozzak a szulest. Gondolom.
Sajnos én elsõ kézbõl tudok neked válaszolni. :( Elõtte éjjel lamináriummal kitágítják a méhszájat. Nem szabad éjjel ezért mozogni, fáj is. Reggel oxitocin, és addig csöpög amíg el nem indul, illetve más erõsebb szerekkel segítenek rá. Én 20 órát vajúdtam. Szülés után elviszik, nem láthatod. Utána egy mûtétre kerül sor, ahol kiveszik a méhlepényt. Egy kórteremben vagy vagy a kismamákkal, vagy azokkal akik elvetetik épp a gyereküket. Együtt szülsz az egészséges anyukákkal, csak egy vékony fal választ el tõlük, és hallod picik felsírását, és az anya-apa örömét. Azért sírsz mert elveszik, pár méterrel tõled azért sírnak mert kaptak!
Én átéltem ezt 6 éve... Elõtte lévõ délben kaptam lamináriát. Másnap mentem a szülõszobára, elõtte el kellett mennem pisilni. Ott kipotyogtak a pálcikák. Bekötötték az infúziót, de nem oxitocint, hanem naladort. Ez volt reggel 9kor. Vártam a görcsöket, fájásokat, de semmi. Óránként rámnéztek, hogy mi van velem. Aztán éjjel 11kor jött az elsõ fájdalom, ami nem görcs volt. Szóltam a szülésznõnek. Megnézett, és abban a pillanatban elfolyt a magzatvíz. Utána jött a doki, megvizsgált. A víz elfolyása után semmi fájdalom, görcs nem volt. Elaludtam. Fél 4kor felébredtem, hogy kakilnom kell. Csengettem a szülésznõnek. Jött a doki is, megvizsgáltak. Ki voltam tágulva kellõképp, itt nem 5ujjnyira kellett. A doki kívülrõl rátenyerelt a hasamra, másik kezével meg belülrõl húzta szegény babámat:( Pár pillanat volt az egész. Utána elvitték:( Engem áttoltak a mûtõbe, elaltattak és csináltak egy eü küretet. Reggel 5kor már a szobában voltam. Fizikailag semmi fájdalom, de lelkileg...nem kívánom senkinek:( Azóta már született 2 kisfiam, az egyik 27 hónapos, a másik 6. Ezt csak azért írom, hogy erõt adjon továbbiakra!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, még nincs eredmény, jövõ hétre várjuk.
Szia kérdezõ! Meg van az eredmény? Drukkoltam, hogy ne legyen semmi baj és ne következzen be a borzalom számodra..... Írj majd! 28 hetes km.
Utolsó voltam. Még egyszer nagyon sajnálom, hidd el talán jobb így! Egy beteg baba felemészt mindent, örökös önmarcangolás lenne az életed és rámenne idõvel a házasságod is. Bár a down kór nem a legrosszabb genetikai betegség és nagyon szép eredményeket érnek el velük, persze az is a súlyosságától függ.
A kérdező hozzászólása: Down kórra. Azt mondták, hogy nagyobb a betegség esélye, mint a magzatvízvétel miatti vetélés esélye. Így bevállaltuk az amniót.
Szia agyon sajnálom:-( az én kisfiam kromoszóma rendellenességgel született, megkérdezhetem, hogy milyen rendellenességre gyanakodnak?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szörnyû lehet az ilyen. Most eredményre várunk...
http://www.medimix.hu/cikk.php?cid=194 elsõ vok! ebbõl megtudhatsz pár infót és ezkbõl kiindulva tudsz még keresgélni
A kérdező hozzászólása: Jó lett az eredményem! Nagyon megkönnyebbültem. Köszönöm mindenkinek, aki írt. Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Ki mennyit keményedik a 21-22 hét környékén? 3x2 magne b6 ot szedek és mégis keményedek. Mik a tapasztalatok? Van olyan aki végig keményedet és nem lett semmi baj?

Legjobb válasz: Szia! Én 24 hetes vagyok,és hála égnek nagyon ritkán keményedek,ha fáradtabb vagyok akkor elõfordul hogy 3-4 szer egy nap,de van hogy szinte egyáltalán. Legalábbis nem érzem. Kb 1,5 hónappal ezelõtt viszont szerintem többször keményedett a pocim mint most és akkor még én is a magne b6-ot szedtem naponta volt hogy 4-5 szemet. Azóta viszont áttértem a Béres mg-ra (250mg-os) és abból napi egy szemet szedek és azóta nem keményedek annyira. Lehet nekem ez jobban bevált.

Szia! Én 24 hetes vagyok, és hála égnek nagyon ritkán keményedek, ha fáradtabb vagyok akkor elõfordul hogy 3-4 szer egy nap, de van hogy szinte egyáltalán. Legalábbis nem érzem. Kb 1, 5 hónappal ezelõtt viszont szerintem többször keményedett a pocim mint most és akkor még én is a magne b6-ot szedtem naponta volt hogy 4-5 szemet. Azóta viszont áttértem a Béres mg-ra (250mg-os) és abból napi egy szemet szedek és azóta nem keményedek annyira. Lehet nekem ez jobban bevált.
szia! én is keményedek, 23 hetes vagyok, lassan két hónapja fáj a pocim. Hiába szedem a magneb6-ot nem igazán használ. Ha fekszek, ülök, csak akkor oké a dolog, ha sétálok egybõl végem van. Ilyenkor csak attól félek, hogy a sok keményedéstõl kinyílik a méhszáj, amit nem szeretnék...:(.
Nekem eddig semmi baom nem volt, most 16 hetes vagyok és naponta többször is nagyon kellemetlenül keményedek...:( magnéziumot szedek én is napi 3x2.t De ha már itt tartunk létezik h attól kell napi vagy 15ször pisilnem??

21-ik hetben voltam es vizelet fertozest mutatott ki az eredmenyem es kaptam ra egy nagyon eros antibiotikumot mind a ket dokim a nogyogyasz es a hazi dokim is azt mondta hogy nem fog neki artani. Vajon igaz ez?

kerem irjon nekem az aki volt ijen hejzetbe es mondja el hogy mi tortent artott a babanak vagy sem. most 32-ik hetben vagyok es mind a ketten egeszsegesek vagyunk a dokik szerint.remelem hogy igazuk van.

Legjobb válasz: én az elsö 6hétben megettem 4dbz antibiotikumot, azt mondták nekem is nem gond szerdán megyek a 12hetes uhra majd ott derül ki hogy ártott e szerintem,de nekem is azt mondták nem gond a gyogyszer,milyent kaptál?

én az elsö 6hétben megettem 4dbz antibiotikumot, azt mondták nekem is nem gond szerdán megyek a 12hetes uhra majd ott derül ki hogy ártott e szerintem, de nekem is azt mondták nem gond a gyogyszer, milyent kaptál?
Szia! En a 28. hetben jarok, nekem is most irtak fel antibiotikumot fertozesre. Ha az orvosod azt mondja nem fog artani akkor szerintem szedd nyugodtan, nem lesz semmi baj. Rosszabb hogyha nem kezelnek ki. Boldog babavarast!
Szia! Én úgy tudom, hogy a második harmadban már lehet gond nélkül antibiotikumot szedni, ne aggódj! Én is aggódok mindenen:-)
Nekem is kellett antibiotikumot szedni, 13. hetes terhesen, orult eros volt az antibiotikum, de muszaj volt, nehogy elveteljek (urea plasma miatt). Azota a 31. hetben vagyok, a baba egeszseges eddigi vizsgalatok alapjan.
A kérdező hozzászólása: koszi szepen avalaszokat a gyogyszer neve augmentin volt erosebb mint az ampicilin. remelem nektek is egeszseges lesz a picurkatok!!!! boldog baba varast
szia!Én 22hetesen bekerültem a korházba mert nyitva volt a mészájam 1újnyira, összekellett varrni, de elõtte engem is kezeltek gyógyszerileg és ecseteltek mert nekem is fertõzésem volt és bevoltam gyulladva, Cliont kaptam te?
A kérdező hozzászólása: augmentin a gyogyszer neve. es most menyi idos vagy? remelem mar minden rendben. a 22 hetes kismanak
Az augmentin adható terhesség alatt. Sokkal inkáb veszélyes a fertõzés, mint a gyógyszer. Fúleg ha az orvos adta, akkor mindenképpen szedd. Teljesen indokolatlan az a hisztéria, ami a gyógyszerek körül van. A gyógyszergyárak a felelóség elkerülése miatt, védekezés képpen minden gyógyszerre ráírják, hogy terrhesség és szoptatás alatt nem szedhetõ. Dr. Ceizel Endre orvosgenetikus szerint bizonyítottan 22 gyógyszer létezik, amely magzatkárosító hatású, de ezek közül egy sem antibiotikum. Teljesen nyugodt lehetsz, az idegeskedés sokkal többet árt, mint a gyógyszer. Üdv: 19 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a segitseget nagyon szep baba varast kivanok neked.

17.hetben vagyok. 2-szer voltam dokinäl. Amikor kiderült hogy terhes vagyok 8. het, es a 13. heten tarkoredö vizsgälaton. Legközelebb a 21. heten kell mennem! Nem furcsa hogy semmi mäst nem vizsgält meg, vagy ez normälis ha minden rendben van?

Legjobb válasz: én 7 hetesen voltam elösször, 12 hetesen nyaki redõn,és most genetikai uh-n a18 héten. nálunk ez kötelezõ 18-19 héten afp-vel együtt kell menni.( magánra elmentem a 16 héten mert fájt a hasam) most a következõ uh ideje a 28-32 hét, én is furcsálom de eddig uh-n kivül még nem volt más vizsgálatom.de ezek szerint ez normális ha nincs probléma, gondolom.

én 7 hetesen voltam elösször, 12 hetesen nyaki redõn, és most genetikai uh-n a18 héten. nálunk ez kötelezõ 18-19 héten afp-vel együtt kell menni.( magánra elmentem a 16 héten mert fájt a hasam) most a következõ uh ideje a 28-32 hét, én is furcsálom de eddig uh-n kivül még nem volt más vizsgálatom.de ezek szerint ez normális ha nincs probléma, gondolom.
Igazából neki most nincs más dolga ha minden normális, bár nálunk a 13. héten csinálták meg a rákszûrést is, és kenetet is vett, hogy van-e baci a hüvelyben.Erre viszont a védõnõtõl kaptam beutalót.
Még az AFP vizsgálat van a 16.héten! Szerintem arra a védõnõ fog neked beutalót adni! Azzal az eredménnyel mész a következõ orvosi vizsgálatra + ultrahangra! Ha nincs panasz, akkor nem vizsgálgatnak állandóan, akkor csak ennyi! Örülj neki! Jó babavárást!
A 18.héten kell menned az AFP eredménnyel.Beszélj a védõnõddel!Akkor is csinálnak egy uh-t.
magyarorszagon laksz? ha igen, akkor a 16. het korul kellene még egy AFP vizsgalat (amit mint sokszor kitargyaltunk itt semmit se er, de szelsoseges esetek felismerésére talan jo) 18-20. hét korul a genetikai ultrahang (valszeg neked a 21.-re csuszott), es majd 24. hét körül kell terheléses cukorra menni. ha bizol az orvosodba, ne aggodj. ha nem bizol, akkor még most keress masikat, mert nagyon fontos, hogy olyan orvos kiserjen vegig, akiben bizol!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a gyors välaszokat! u.i. ausztriäban elek!

Nektek mennyit rugdos/rugdosott a babátok a 21. héten?

Érzem Õt minden nap, de nem mindig. Van hogy reggel, este, napközben olykor-olykor, úgy 4-5 ször egy nap. De van olyan, hogy csak napközben rúg 1-1-et, meg este párat és kész ennyi. Ugye ez ebben a korban normális?

Legjobb válasz: Szia, én is így voltam a 21. Héten, agyon aggódtam magam, de nyugi teljesen normális! Most a 24. Héten már megtudom àllapitani mikor alszik és mikor van fent. És napról napra egyre jobban erzem. Már csak a csuklást várom.

Szia, én is így voltam a 21. Héten, agyon aggódtam magam, de nyugi teljesen normális! Most a 24. Héten már megtudom àllapitani mikor alszik és mikor van fent. És napról napra egyre jobban erzem. Már csak a csuklást várom.
Ilyenkor még nem kell állandóan érezni.Meg egyébként is pihennek õk is. :) Egyre jobb lesz, majd meglátod.Azt hittem én is, hogy meg tudom állapítani, hogy ébren van-e, de 4d uh-on kiderült, hogy amikor alszik, akkor is szokott mocorogni. :) 30hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!