Találatok a következő kifejezésre: 21 naposak a (109 db)

Ha május 28-án volt az utolsó menstruációm és 21 naposak a ciklusaim, akkor ma (06/25) hány napos terhes vagyok? Hogyan kell kiszámolni?

Legjobb válasz: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a linket! Könnyû lesz számolni, minden hétfõn kezdõdik az új hét :)

A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a linket! Könnyû lesz számolni, minden hétfõn kezdõdik az új hét :)
Ha valóban terhes vagy, akkor ma vagy pontosan 4 hetes menszi szerint. Uh szerint pedig kb 2 hetes vagy.
http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Én eszerint néztem mindig :) Te most eszerint 4 hét 0 napos vagy. Boldog babavárást!
szia! en s ilyen kalkulatorral szamoltam, nekem utolso ciklus maj 25, biztosan tudom hogy jun 9en fogant, de ciklus szerint 4 het 3 napos vagyok:) isten eltessen minket!
Nekem is akkor volt utoljára, de 25-26 naposak a ciklusaim. Két napja folyamatosan érzem hogy megjön, de semmi. sose késik, szerintetek vegyek tesztet? A természet nagy csodája lenne ha simán teherbe estem volna! Elsõ gyerekeim mesterségesen fogantak, ikrek.
Utolsó vagyok, van két csíkom!!!! Úgyhogy csatlakozom hozzátok! Boldog babavárást mindannyiónknak!

Mitől fáj a mellem? (Nem a mellbimbó fájásra gondolok, a mellem nyilal. ) Baj lehet? Ma 21 napos a fiam. Csomót nem igazán érzek.

Eddig jól ment a szoptatás, napi legalább 6 kakás pelusunk van, de 2 napja 11 volt. Tegnap el?tt és tegnap szinte óránként akart cicire menni a fiam. Tegnap látszott estére, hogy éhes, hiába evett folyton. Szopás után megpróbáltam fejni, csak hogy lássam, van-e egyáltalán tej a mellemben, semmi nem jött ki. Éjfélkor tápot kellett adni, azzal reggel 6-ig húzta (eddig i így volt, éjszaka többnyire 2-szer alszik 4-6 órát) Reggel 6-kor cicin szopott, majd utána 9.30-kor újra. 6.kor kb 5 ml-t tudtam lefejni, 10-kor 30 ml-t. Ha most elkezdek rendesen utánafejni, akkor rendesen megindul majd? Eddig sokszor folyt csak attól is, ha sírt, vagy a másikból evett, vagy mert bekentem. Mi történt most?

Legjobb válasz: Ne aggódj, elõször is, szerintem a leírtak alapján ügyes vagy! Hívd fel a védõnõt, jöjjön ki hozzád, segítsen. Az én lányom 25 napos :)

Ne aggódj, elõször is, szerintem a leírtak alapján ügyes vagy! Hívd fel a védõnõt, jöjjön ki hozzád, segítsen. Az én lányom 25 napos :)
én hasonlóképpen voltam. elõször is ne izgulj. általában azt mondják hogy minnél többször rakod mellre a babát annál több tejed lesz. hát nálam ez nem így volt sajnos. nekünk kb két hetes korban kellett elkezdeni a tápszerkiegészítést. három óránként evett a kisfiam, cici majd egy kis tápszer. kb 30-60 ml kellett pótolni. ez így ment kb egy hónapig. aztán egyre kevesebbszer pótoltam, és beállt magától a tejtermelésem.úgyhogy elhagytam a tápszert. négy hónapos koráig kizárólag csak szoptattam. utána elkezdtem a hozzátáplálást. most hat és fél hónapos a kisfiam és még reggel meg este szopizik. a mellnyilalás nálam is volt kb 3-4 hétig nem minden nap de elõfordult. aztán egyszer csak elmúlt. szerintem próbáld ki hogy szoptatás után nem fejsz. nekem bevált. remélem tudtam segíteni
Szia! Elõször is: 21 naposak vagytok, ami azt jelenti, hogy valószínûleg most jártok az 1. fejlõdésbeli ugrásnál, ami 3 hetes kor körül szokott lenni (késõbb még 3 és 6 hónapos korban lesz). Ezeknél az ugrásoknál a baba étvágya egyik napról a másikra megnõ, amit te is tapasztaltál. Ilyenkor a legcélszerûbb, ha továbbra is igény szerint szoptatsz, tehát annyiszor teszed mellre õt, ahányszor csak kéri. Ilyen idõszakokban nem ritka a napi 12-15 alkalmas szopi sem! Ha eddig egy mellbõl szoptattál egy alkalommal, akkor kezdj el mindkettõbõl, hogy minél gyakrabban ürüljenek ki. Ha szükségét érzed, fejhetsz is (ezt inkább két szopi között javaslom, ne rögtön szopi után), bár enélkül is be szokott állni a tej mennyisége. Néhány nap, max. egy hét alatt a mell hozzáidomul a nagyobb igényhez és be fog állni a kereslet-kínálat egyensúlya. A tápszerrel csak óvatosan, csakis akkor, ha nagy szükség van rá! Arany szabály: amennyi tápit adsz ma, annyival kevesebb tejed lesz holnap. Elsõnek mindig a szopit kell forszírozni. Másodszor: Teljesen normális, ha mostmár nem folyik a tej a melledbõl. Ez azt jelzi, hogy elmúlt a kezdeti idõszak tejbõsége (az újszülött túlélését így biztosítja túl a szervezet), kezd beállni az egyensúly. A nyilaló érzés nagy valószínûséggel a tejleadó (let-down) reflexet jelzi, amikor hirtelen nagy mennyiségû tej termelõdik és ürül ki, néha akár spriccel is. A legtöbb anyuka jellegzetes feszítõ, bizsergõ érzést tapasztal ilyenkor. Ez azt jelzi, hogy minden rendben. Harmadszor: Fontos tudni, hogy a mell sosem üres, még szoptatás után sem, illetve, hogy nem akkor van sok tej, ha telinek érezzük. Nem tele kancsó-üres kancsó elven mûködik. A tej legnagyobb része szopi közben termelõdik, a köztes idõkben sokkal kevesebb lesz csak, ami a tárolódás után a szopi elején ürül ki. Tehát nem az a jó megoldás, ha megvárjuk, amíg jóól telítõdik, mondván, úgy lesz soksok tej. Sõt! Így csak csökkentjük a termelést és elõsegíthetünk egy esetleges tejpangást, mellgyulladást. A lényeg, hogy megfelelõ gyakorisággal érje inger a mellet (= igény szerinti szopi), akkor elegendõ lesz a tejcsi is. Remélem, segítettem. :) 17 hónapja szoptató anyuka
Ne aggodj, lehet nappal nem pihen annyit mint eddig vagy ideges vagy azert lehet ehes a pici, ha azt mondod hogy reggelre van tejed.En 8 honapig szoptattam es egy ido utan keztem erezni ezt a nyillalast, azt mondjak ereszkedik a tej, mikor nekikezdett attolegy par percre nyillaldosott vagy ha mar ott volt az ido hogy kell egyen, de nekem sose folyt!vegig ereztem ezt a nyllalast a 8 hona[pon kersztul
A kérdező hozzászólása: A tegnapi napot minden különösebb gond nélkül nagyobb alvásokkal, nyugiban éltük meg, kezdünk visszaállni, illetve visszaálltunk a rendes kerékvágásba. Elkezdtem tudatosan jóval többet inni, az is lehet, hogy baj volt, hogy nem ittam eleget. Illetve próbálom melegen tartani jobban a ciciket, maszírozgatom, nehogy eltömõdjön. Többet pihenek, mert utánaolvastam a neten is és a kimerülés következménye lehet ez is, illetve eltömõdés, mellgyulladás. Azt az egyszeri tápot muszáj volt sajnos, szegénykém éhes volt, de semmi nem jött e cicibõl. Azóta ilyen nincs. Mindenkinek nagyon köszi a válaszokat, remélem most már tényleg nem megy el a tejem, de amiket lefejtem, azokat biztos ami biztos alapon lefagyasztom most, ha esetleg megint nagyon éhes lenne, akkor ne tápot kelljen adni, hanem anyatejet lehessen. nagyon sokat segytettetek, fõleg az utolsó részletes válasz, de a többi is. Köszi :-) Mindenkinek köszi a válaszokat

21 napos a ciklusom, a mensi 4-ik napján, 6-ik napján védekezés nélkűl szeretkeztem. Lehetek terhes vagy ne stresszeljek annyira?

Legjobb válasz: Szia! Kicsi az esélye a terhességnek. Honnan számolod a ciklusod? A 21 nap az nagyon rövid.

Szia! Kicsi az esélye a terhességnek. Honnan számolod a ciklusod? A 21 nap az nagyon rövid.
A kérdező hozzászólása: mivelhogy fogamzásgátlót szedek ezért bevétel napjátol az utolsó tabletta napjáig...jaaa bele számolandó a mestruáció is? bocsi ha hülye vagyok, de ilyesmi még nem történt velem.
A ciklust a menstruáció elsõ napjától a következõ menstruáció elõtti napig számoljuk. Ha fogamzásgátlót szedsz, akkor a ciklusod 28 napos, mivel a 7 gyógyszermentes napot is bele kell számolni! Azt nem értem, hogy ha fogamzásgátlód szedsz, akkor hogy érted, hogy védekezés nélkül szeretkeztél? Most kezdted el elõször szedni, és a 4. illetve a 6. napon szeretkeztél?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a felvilágosítást.. a 7 gyógyszermentes nap alatt történt..így értem. sok éve szedem már. akkor is véd amikor gyógyszermentes nap van? tényleg azért vagyok ilyen gügye mert csak akkor szoktam szeretkezni amig nem következik a 7 gyógyszermentes nap.
Nem. Akkor 28 napos lesz a ciklusod. Megjön, 21+7 nap és megint megjön. 21+7 = 28...
vmikor a szünetben jön meg és lehet hogy még akkor is tart mikor beveszed következõ elsõt . változo
Majd számold ki egyszer: a ciklusod elsõ napja az a nap, amikor megjön a mensid, innentõl kezdve addig számolj, amí megint meg nem jön, ez bizony 28 napra jön ki!
és nem is hiszem h rögötn 22. napon megjön
21+7= 28 Így jön ki a 28 napos ciklus. a 7 nap vmelyikén jön majd meg, de akkor is el kell kezdened az új levelet a 8. napon, ha nem múlna el addigra.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem abban a 7 napban, hanem a 7. napon jön meg?vagyis a 28. napon?
A 7 napos szünet 3-4. napján jön meg általában. A picit rövidebb ciklus az elsõ levélnél igaz, de a dolognak nincs különösebb jelentõsége. Gyógyszer nélküli ciklusnál is lehet ilyen.
A kérdező hozzászólása: Körülbelül egy ember értette meg a kérdést.

Változhat-e még a 21 napos menstruációs ciklusom?

Nemrég jött meg (nyáron) , és mivel anyukámnak is meg nõvéremnek is 21 napos a ciklusuk (3 hetes) ezért nekem is olyan lett, ami eléggé zavar, mert másoknak még van egy hete, nekem meg már 3 hetente jön.... Szerintetek változhat még, vagy ez már beállt?

Legjobb válasz: De pl. most 2 hét után jött meg, még egy hetet várhatott volna... szóval azért kérdezem mert még nem teljesen állt be és hogy változhat-e még? 5-6 napos szokott lenni, a 6. napon már múlik el és csak nagyon kevés van. Egyébként nem mindig 21 napos, van amikor 24 volt. Nem értem.:D

A kérdező hozzászólása: De pl. most 2 hét után jött meg, még egy hetet várhatott volna... szóval azért kérdezem mert még nem teljesen állt be és hogy változhat-e még? 5-6 napos szokott lenni, a 6. napon már múlik el és csak nagyon kevés van. Egyébként nem mindig 21 napos, van amikor 24 volt. Nem értem.:D
Változhat, persze. A ciklusod pedig jó, ha 3 hetente jön meg. Így jön ki a 28 napos ciklus. 3 hét + menzi ideje.
Igaza van az elsõ válaszolónak. Lehet, hogy nem jól számoljátok a ciklusokat? A menzesz elsõ napjától kell, innen számítva 28 nap.
A kérdező hozzászólása: jaaaa.:O :D köszönöm.<3

Ha a legrövidebb ciklusom 21 és a leghosszabb 78 nap akkor átlagos hány napos a ciklusom?

Legjobb válasz: Én ugyanígy voltam. 21-82 napos ciklusok PCO miatt. Nem is volt minden ciklusban peteérésem. Egy év próbálkozás után, Closty és Puregon segítségével a 21. napon volt peteérésem, hõmérõvel pont elcsíptem az esést, amit emelkedés követett. Pár hónap után már internet nélkül is értelmezni tudtam a görbémet. Most már 10 hónapos a baba. Mi alapján számolta a ciklus.hu? Ha csak az átlagos ciklushossz alapján, az semmit sem ér. Nincs is olyan a te esetedben, hogy átlagos ciklus. De ha más adatokból, pl. hõbõl, akkor figyelmeztesd majd az orvosokat kitartóan, hohy nem a tankönyvi 14. napon fogant. És ne ijedj meg, mert a leleteidre az lesz ráírva, amit az utolsó vérzés elsõ napjától számolnak, és esetleg az uh-ra ráírják, hogy nem a kornak megfelelõ a magzat. Ez majd az AFP-nél nagyon fontos lesz! A peteérésbõl vonjál ki 14 napot, és attól számítsd majd a terhességi kort, és ha lényeges eltérés van, ne hagyd magad, mondogasd a dokinak! Még a kiírt dátum körül is gond lehet, ha esetleg túlhordásnak minõsítik. Ha terhes vagy, azonnal menj orvoshoz, és uh-ra, mert minél fiatalabb, annál pontosabban megmondják a valódi kort. Sok sikert!

Én ugyanígy voltam. 21-82 napos ciklusok PCO miatt. Nem is volt minden ciklusban peteérésem. Egy év próbálkozás után, Closty és Puregon segítségével a 21. napon volt peteérésem, hõmérõvel pont elcsíptem az esést, amit emelkedés követett. Pár hónap után már internet nélkül is értelmezni tudtam a görbémet. Most már 10 hónapos a baba. Mi alapján számolta a ciklus.hu? Ha csak az átlagos ciklushossz alapján, az semmit sem ér. Nincs is olyan a te esetedben, hogy átlagos ciklus. De ha más adatokból, pl. hõbõl, akkor figyelmeztesd majd az orvosokat kitartóan, hohy nem a tankönyvi 14. napon fogant. És ne ijedj meg, mert a leleteidre az lesz ráírva, amit az utolsó vérzés elsõ napjától számolnak, és esetleg az uh-ra ráírják, hogy nem a kornak megfelelõ a magzat. Ez majd az AFP-nél nagyon fontos lesz! A peteérésbõl vonjál ki 14 napot, és attól számítsd majd a terhességi kort, és ha lényeges eltérés van, ne hagyd magad, mondogasd a dokinak! Még a kiírt dátum körül is gond lehet, ha esetleg túlhordásnak minõsítik. Ha terhes vagy, azonnal menj orvoshoz, és uh-ra, mert minél fiatalabb, annál pontosabban megmondják a valódi kort. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem irni hogy a 21 nap duphastonnal volt az elõzõ hónapban.
A kérdező hozzászólása: Ciklus.hu 30.-ára tette a pé-t A hónapban szedtem 2x1 clostilt
A 21-36 napos ciklus az teljesen normális!
Totál normális-ne félj
Normálisnak normális, csak nem biztosan. Rövid ciklus mellett elég körülményes pl teherbe esni, ha arra kerülne majd a sor, azért lehetnek problémák. De egy nõgyógyász meg tudja mondani, rendben van-e a dolog, vagy sem, viszont sokáig ne halogasd a dolgot. Ha pedig eddig hosszabb volt, és rendszeres is esetleg, mindenképp keress fel orvost, valamiért megváltozhatott a hormonháztartásod pl. :S

21 napos ciklusaim vannak. Tegnap kellett volna megjönnie, de eddig hála Istennek semmi. Aug 7-én leesett a hőm, aug 10 felment. Szerintetek mikor érdemes tesztet csinálnom? Még semmilyen tünetem nincs.

Legjobb válasz: már lehet. A 21 napos ciklust a menstruáció elsõ napjától számolod? Csak mert ha igen akkor elég rövid az a ciklus. 25-24 nap alatt nem igazán normális általában.....

már lehet. A 21 napos ciklust a menstruáció elsõ napjától számolod? Csak mert ha igen akkor elég rövid az a ciklus. 25-24 nap alatt nem igazán normális általában.....
Nekem 4 nap mulva kellene megjonnie, ma viszont teszteltem es pozitiv lett!!! Rendszeres a mensim 24 napos ciklusok...
A kérdező hozzászólása: Igen, az elsõ napoktól számolom, és úgy 21 naposak a ciklusaim.Tudom, hogy rövidek, de nem vagyok már fiatal, és amióta elmúltam 35 azóta ilyenek a ciklusaim.Júniusban sajna elment a babám 9 hetesen, és most már próbálkozunk újra.Megcsináltam a tesztet most, és negatív sajnos...
A kérdező hozzászólása: Kedves kettes válaszoló!Szívbõl gratulálok!!!!!!További jó babavárást!!!!
Tenyleg nagyon kis rövidecske a ciklusod, tehät kb 9-10.-dike körül lehetett pe-d, ma lehetsz a 10-11.-dik dpo-on, sztem ha teherbe is estel, ez meg keves idö lenne a beägyazodäshoz, värj meg 3-4 napot es akkor tesztelj.:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves ötöske! :) ))) Én is arra gondoltam, hogy várok péntekig, aztán megpróbálom újra, ha nem jön meg.

Ha a menstruáciom nem jár le abban a 7 napos szünetben, akkor meg kell várjam, mig vége lesz vagy a 7 nap elteltével el kell kezdjek ujra szedni a 21 napost?

Legjobb válasz: Nem kell megvárni, hogy vége legyen a menstruációdnak, hanem a 7 nap elteltével újra el kell kezdeni szedni a következõ 21 tablettát.

Nem kell megvárni, hogy vége legyen a menstruációdnak, hanem a 7 nap elteltével újra el kell kezdeni szedni a következõ 21 tablettát.
Nem kell megvárni, amíg vége lesz! 7 nap szünet után a 8. napon el kell kezdened szedni a köv. levéllel!
olvasd el a használatit, ez benne van, meg amugy is logikus

Melyiket rövidítsem le inkább: a 7 napos szünetet vagy a 21 napos tabiszedést?

Egy eve szedek tabit, es az elozo levelnel pont meg kellett rendelni a harom levelet, de baratommal elfelejtettuk. Szombaton kell mindig elkezdenem, igy a tartalek csomagbol bevettem 2-t es hetfon folytattam egy uj csomaggal. Viszont a vegere elfelejtettem, hogy az elejen bevettem 2 tabit es igy vasarnap vettem be az utolsot pentek helyett :( ugye igy csutortokon jon meg es hetvegen megvan ami eleg rossz a kedd helyett. Vissza szeretnem tolni 2-vel: roviditsem le ezt a szunetet 5 naposra vagy a kovetkezo levelet hagyjam abba 19 tabi utan?

Legjobb válasz: nehéz leírni hogy tabletta?

nehéz leírni hogy tabletta?
Az elsõt mert az jobban hangzik! "napszüncsi"
A kérdező hozzászólása: telefonrol vagyok es eleg szenvedosen irok rajta azert roviditek:D
A kérdező hozzászólása: koszi a "hasznos" valaszokat :)
Kerlek azt a 9 honapot amit iskolaba kell jarni, azt roviditsd le! ;) Tudom, hogy itt a szunet, de nyar van, es ezt nem szeretem, tul sokat sut a nap :/ es raadasul meleg is van.
mindenképp a szünetet rövidítsd, mert ugy véd a tabletta, és a 21 szemet mindig be kell szedni ne zavard be még jobban a hormonszinted azzal, h nem szeded végig a 21 bogyót
A kérdező hozzászólása: közben én is ugy döntöttem hogy igy csinalom :) köszi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!