Találatok a következő kifejezésre: 21 napos ma (15 db)

Ha május 28-án volt az utolsó menstruációm és 21 naposak a ciklusaim, akkor ma (06/25) hány napos terhes vagyok? Hogyan kell kiszámolni?

Legjobb válasz: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a linket! Könnyû lesz számolni, minden hétfõn kezdõdik az új hét :)

A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a linket! Könnyû lesz számolni, minden hétfõn kezdõdik az új hét :)
Ha valóban terhes vagy, akkor ma vagy pontosan 4 hetes menszi szerint. Uh szerint pedig kb 2 hetes vagy.
http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Én eszerint néztem mindig :) Te most eszerint 4 hét 0 napos vagy. Boldog babavárást!
szia! en s ilyen kalkulatorral szamoltam, nekem utolso ciklus maj 25, biztosan tudom hogy jun 9en fogant, de ciklus szerint 4 het 3 napos vagyok:) isten eltessen minket!
Nekem is akkor volt utoljára, de 25-26 naposak a ciklusaim. Két napja folyamatosan érzem hogy megjön, de semmi. sose késik, szerintetek vegyek tesztet? A természet nagy csodája lenne ha simán teherbe estem volna! Elsõ gyerekeim mesterségesen fogantak, ikrek.
Utolsó vagyok, van két csíkom!!!! Úgyhogy csatlakozom hozzátok! Boldog babavárást mindannyiónknak!

Mitől fáj a mellem? (Nem a mellbimbó fájásra gondolok, a mellem nyilal. ) Baj lehet? Ma 21 napos a fiam. Csomót nem igazán érzek.

Eddig jól ment a szoptatás, napi legalább 6 kakás pelusunk van, de 2 napja 11 volt. Tegnap el?tt és tegnap szinte óránként akart cicire menni a fiam. Tegnap látszott estére, hogy éhes, hiába evett folyton. Szopás után megpróbáltam fejni, csak hogy lássam, van-e egyáltalán tej a mellemben, semmi nem jött ki. Éjfélkor tápot kellett adni, azzal reggel 6-ig húzta (eddig i így volt, éjszaka többnyire 2-szer alszik 4-6 órát) Reggel 6-kor cicin szopott, majd utána 9.30-kor újra. 6.kor kb 5 ml-t tudtam lefejni, 10-kor 30 ml-t. Ha most elkezdek rendesen utánafejni, akkor rendesen megindul majd? Eddig sokszor folyt csak attól is, ha sírt, vagy a másikból evett, vagy mert bekentem. Mi történt most?

Legjobb válasz: Ne aggódj, elõször is, szerintem a leírtak alapján ügyes vagy! Hívd fel a védõnõt, jöjjön ki hozzád, segítsen. Az én lányom 25 napos :)

Ne aggódj, elõször is, szerintem a leírtak alapján ügyes vagy! Hívd fel a védõnõt, jöjjön ki hozzád, segítsen. Az én lányom 25 napos :)
én hasonlóképpen voltam. elõször is ne izgulj. általában azt mondják hogy minnél többször rakod mellre a babát annál több tejed lesz. hát nálam ez nem így volt sajnos. nekünk kb két hetes korban kellett elkezdeni a tápszerkiegészítést. három óránként evett a kisfiam, cici majd egy kis tápszer. kb 30-60 ml kellett pótolni. ez így ment kb egy hónapig. aztán egyre kevesebbszer pótoltam, és beállt magától a tejtermelésem.úgyhogy elhagytam a tápszert. négy hónapos koráig kizárólag csak szoptattam. utána elkezdtem a hozzátáplálást. most hat és fél hónapos a kisfiam és még reggel meg este szopizik. a mellnyilalás nálam is volt kb 3-4 hétig nem minden nap de elõfordult. aztán egyszer csak elmúlt. szerintem próbáld ki hogy szoptatás után nem fejsz. nekem bevált. remélem tudtam segíteni
Szia! Elõször is: 21 naposak vagytok, ami azt jelenti, hogy valószínûleg most jártok az 1. fejlõdésbeli ugrásnál, ami 3 hetes kor körül szokott lenni (késõbb még 3 és 6 hónapos korban lesz). Ezeknél az ugrásoknál a baba étvágya egyik napról a másikra megnõ, amit te is tapasztaltál. Ilyenkor a legcélszerûbb, ha továbbra is igény szerint szoptatsz, tehát annyiszor teszed mellre õt, ahányszor csak kéri. Ilyen idõszakokban nem ritka a napi 12-15 alkalmas szopi sem! Ha eddig egy mellbõl szoptattál egy alkalommal, akkor kezdj el mindkettõbõl, hogy minél gyakrabban ürüljenek ki. Ha szükségét érzed, fejhetsz is (ezt inkább két szopi között javaslom, ne rögtön szopi után), bár enélkül is be szokott állni a tej mennyisége. Néhány nap, max. egy hét alatt a mell hozzáidomul a nagyobb igényhez és be fog állni a kereslet-kínálat egyensúlya. A tápszerrel csak óvatosan, csakis akkor, ha nagy szükség van rá! Arany szabály: amennyi tápit adsz ma, annyival kevesebb tejed lesz holnap. Elsõnek mindig a szopit kell forszírozni. Másodszor: Teljesen normális, ha mostmár nem folyik a tej a melledbõl. Ez azt jelzi, hogy elmúlt a kezdeti idõszak tejbõsége (az újszülött túlélését így biztosítja túl a szervezet), kezd beállni az egyensúly. A nyilaló érzés nagy valószínûséggel a tejleadó (let-down) reflexet jelzi, amikor hirtelen nagy mennyiségû tej termelõdik és ürül ki, néha akár spriccel is. A legtöbb anyuka jellegzetes feszítõ, bizsergõ érzést tapasztal ilyenkor. Ez azt jelzi, hogy minden rendben. Harmadszor: Fontos tudni, hogy a mell sosem üres, még szoptatás után sem, illetve, hogy nem akkor van sok tej, ha telinek érezzük. Nem tele kancsó-üres kancsó elven mûködik. A tej legnagyobb része szopi közben termelõdik, a köztes idõkben sokkal kevesebb lesz csak, ami a tárolódás után a szopi elején ürül ki. Tehát nem az a jó megoldás, ha megvárjuk, amíg jóól telítõdik, mondván, úgy lesz soksok tej. Sõt! Így csak csökkentjük a termelést és elõsegíthetünk egy esetleges tejpangást, mellgyulladást. A lényeg, hogy megfelelõ gyakorisággal érje inger a mellet (= igény szerinti szopi), akkor elegendõ lesz a tejcsi is. Remélem, segítettem. :) 17 hónapja szoptató anyuka
Ne aggodj, lehet nappal nem pihen annyit mint eddig vagy ideges vagy azert lehet ehes a pici, ha azt mondod hogy reggelre van tejed.En 8 honapig szoptattam es egy ido utan keztem erezni ezt a nyillalast, azt mondjak ereszkedik a tej, mikor nekikezdett attolegy par percre nyillaldosott vagy ha mar ott volt az ido hogy kell egyen, de nekem sose folyt!vegig ereztem ezt a nyllalast a 8 hona[pon kersztul
A kérdező hozzászólása: A tegnapi napot minden különösebb gond nélkül nagyobb alvásokkal, nyugiban éltük meg, kezdünk visszaállni, illetve visszaálltunk a rendes kerékvágásba. Elkezdtem tudatosan jóval többet inni, az is lehet, hogy baj volt, hogy nem ittam eleget. Illetve próbálom melegen tartani jobban a ciciket, maszírozgatom, nehogy eltömõdjön. Többet pihenek, mert utánaolvastam a neten is és a kimerülés következménye lehet ez is, illetve eltömõdés, mellgyulladás. Azt az egyszeri tápot muszáj volt sajnos, szegénykém éhes volt, de semmi nem jött e cicibõl. Azóta ilyen nincs. Mindenkinek nagyon köszi a válaszokat, remélem most már tényleg nem megy el a tejem, de amiket lefejtem, azokat biztos ami biztos alapon lefagyasztom most, ha esetleg megint nagyon éhes lenne, akkor ne tápot kelljen adni, hanem anyatejet lehessen. nagyon sokat segytettetek, fõleg az utolsó részletes válasz, de a többi is. Köszi :-) Mindenkinek köszi a válaszokat

21 naposak általában a ciklusaim. Ma tartok 31 napnál. Ez már a baba?

Tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem várj egy hetet, és csinálj még egy tesztet, ha az is negatív,és nem jön meg, menj dokihoz.Lehetsz terhes, kívánok egy édes kis csöppséget neked az újévre!

Szia! Szerintem várj egy hetet, és csinálj még egy tesztet, ha az is negatív, és nem jön meg, menj dokihoz.Lehetsz terhes, kívánok egy édes kis csöppséget neked az újévre!
Babás vagy:) Gratulálok:)

21 napos ciklusom ma már a 29. napnál jár. Tegnap csináltam egy tesztet, amin még egy halvány hajszál csík sem látszot. Lehet, hogy baba?

Sziasztok! De viszont émelygek olyan kicsit furán néha olyan érzésem van mintha a fejem nem is az enyém lenne... És néha a nyál összegyüllik a számba, mint ha hányni kellene valamint napközben is gyakran kívánkozok az ágyba. És olyan görcseim vannak, mint ha meg akarna jönni. Lehet, hogy babám lesz vagy már magamba beszéltem a tüneteket? Remélem sok visszajelzést kapok és el?re köszönöm! BÚÉK

Legjobb válasz: A tüneteid alapján bizony baba lehet.Pár nap múlva ismételd meg a tesztet,mert lehet,hogy azért volt negatív,mert kevés a HCG hormonod,amibõl viszont napról napra több lesz.Szorítok Neked!B.U.É.K.!

A tüneteid alapján bizony baba lehet.Pár nap múlva ismételd meg a tesztet, mert lehet, hogy azért volt negatív, mert kevés a HCG hormonod, amibõl viszont napról napra több lesz.Szorítok Neked!B.U.É.K.!
Korai volt a teszt, várj még kb 3 napot és akkor nézd meg megint. Remélem összejön!
Igen, menj vissza a pénztárhoz, és mondd, hogy nem 28 napos bérletet kértél, hanem 30 naposat.
Sajnos nem , mert a BKK februárt is teljes hónapnak veszi. ( Kötelezettséged csak neked van a BKK értelmezése szerint , és mint azt számtalan példa mutatja , nekik nincs ! )
A helyedben nem fáradnék, mert a 30 napos bérlet nem 30 napos. Hanem mindig válás napját követõ hónap -1 nap. Azaz február 22-március 21. Ez 28 nap. De pl. a márciusban váltott bérlet 31 napos lesz 30 helyett. Tehát a "30 napos" bérlet vagy 28 vagy 29 vagy 30 vagy 31 napos.
"Kötelezettséged csak neked van a BKK értelmezése szerint , és mint azt számtalan példa mutatja , nekik nincs ! )" A rendszeres bérletváltók egy évben +5 napot kapnak így. Ha úgy gondolod, hogy a BKK sért téged, a +5 nap díját befizetheted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hát ez szívás. A 140 km-es bérlet nem két forint, és ez a 2 nap mínusz nem jött jól, nem így kalkuláltam...
VOLÁN, nem BKK bérletrõl írt a kérdezõ. Reklamálni nincs oka, úgy van, ahogy a 3-as válaszíró írta. A VOLÁN díjszabási tájékoztatójának hivatalos megfogalmazása szerint "...a 30 napos bérlet pedig az utas által kívánt és a bérleten feltüntetett naptári nap (az érvényesség elsõ napja) 0.00 órától a következõ hónap ugyanazon naptári napját megelõzõ nap 24.00 óráig érvényes."

Ciklusaim 32 naposak mióra abbahgagytam a gyógyszer szedését. A 21. napon együtt voltunk és a 24-25-26. napon barnázásom volt. Kicsit van is még. Ma van a 27. nap. A hasam elkezdett kicsit fájdolgálni, de nem vészes. Lehetek terhes?

Nem vettem észre semmi rendkívülit csupán ez a barnázás, ami eddig soha nem fordult még el?. Nem tudom, hogy mi lehet! Ha reggel csinálok tesztet kimutatja már? Vagy legyek türelmes?

Legjobb válasz: Csak a 21. nap voltatok együtt? Mert ha igen, akkor utána pár nappal még tuti, hogy nem a terhesség miatt barnáztál. Amúgy a 21. nap feltehetõen már túl voltál a peteéréseden. Szerintem inkább felborult a hormonháztartásod. Nekem is volt ilyen most nyáron, hogy ciklus közben 1 hétig barnáztam.

Csak a 21. nap voltatok együtt? Mert ha igen, akkor utána pár nappal még tuti, hogy nem a terhesség miatt barnáztál. Amúgy a 21. nap feltehetõen már túl voltál a peteéréseden. Szerintem inkább felborult a hormonháztartásod. Nekem is volt ilyen most nyáron, hogy ciklus közben 1 hétig barnáztam.
Hát 32 napos ciklusnál nekem a 15. nap volt pé-m! Persze nem kizárt a 21. nap sem, csak kisebb eséllyel. De ha össze is jött, ilyen korán ettõl nem barnázhattál! Tesztet csak akkor csinálj, ha már késik!
Hát figyelj csinálhatsz egy tesztet a mostani helyzetben is. Vannak már olyan tesztek ami kimutatják a korai terhességet. Ha ez neked megnyugvást okoz akkor vegyél egyet és csinálj
A kérdező hozzászólása: Azóta sem történt semmi, teszt negatív és meg sem jött... Mitõl lehet?? Nincs semmi tünet, fájdalom, semmi. Csak nem jött meg.
A kérdező hozzászólása: Még mindig nem jött meg és azóta petevészek gyulladást is megállapítottak viszont nem volt semmi UH vagy semmi ilyesmi csak a háziorvos állapította meg. Megnyomkodta a hasam és ennyi. Lehet, hogy terhes vagyok de a teszt nem mutatja ki vagy esetleg ciszta?? Nem tom mi lehet... :(
A tesztnek már mutatnia kellett volna!
sztem inkább össze szedtél valami csúnya bacit :/

Ma vagyok a 21. napon, és rózsaszínű nyákot vettem észre a wc papíron. Ez lehet beágyazódás jele? Tapasztalatok? Ha volt ilyen, mi lett az eredmény? 30 napos ciklusom van. Jó lenne ha végre örülhetnék, 1, 5 év után.

Legjobb válasz: A havim után 12 nappal volt 4 napos pecsételõ vérzés ami, mint kiderült a beágyazódás jele volt akkor. (kb 7-12 nappal az együttléttõl számítva szokott lenni) Elvileg egy érzékenyebb teszt a beágyazódástól számított 3. napot már kimutatja. Sok sikert!

A havim után 12 nappal volt 4 napos pecsételõ vérzés ami, mint kiderült a beágyazódás jele volt akkor. (kb 7-12 nappal az együttléttõl számítva szokott lenni) Elvileg egy érzékenyebb teszt a beágyazódástól számított 3. napot már kimutatja. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszi lányok, hát remélem!!!A babákhoz nagyon gratulálok!
2 hónapja próbálkozunk, mind a két hónapban ez volt, a végén mind a kétszer megjött. Remélem, a többiek többel tudnak biztatni téged.
Igen lehet beágyazodás!Nálam is igy volt! Az eredmény már egy kintlévõ 6 hónapos kisfiú! Drukkolok!

Tegnap óta tartó mindjárt megjön érzésem és enyhe méhfájásom van, ma vagyok a 21. napon, 28 napos a ciklusom. Lehet ez a beágyazódás jele?

Csatolom a h?görbémet is, szerintetek reménykedhetek babókában.

Legjobb válasz: nekem is van menzis szerü érzés . nekem is ez a 21 napom . csak nekem nemmagas a hõm:(

nekem is van menzis szerü érzés . nekem is ez a 21 napom . csak nekem nemmagas a hõm:(

Lehetek terhes? 26 napos ciklusnál a 28. napon semmi tünetem nincsen. Előtte 21-25. napig pms (kivéve a mellfeszülést) + hasfeszülés+ émelygés. (Ez utóbbi 2 nálam nem pms. ) Ma neg. Teszt. Most mi van szerintetek?

Legjobb válasz: Hacsak nem valami noname teszttel teszteltél, akkor azt mondanám, hogy baba nincs, de lehet hogy késõi peteérés, ill. ciszta belenyúlhatott a folyamatokba. Két nap múlva tesztelj megint, ha az is nega, akkor doki.

Hacsak nem valami noname teszttel teszteltél, akkor azt mondanám, hogy baba nincs, de lehet hogy késõi peteérés, ill. ciszta belenyúlhatott a folyamatokba. Két nap múlva tesztelj megint, ha az is nega, akkor doki.
A kérdező hozzászólása: Az éjjel megint mindjárt megjön érzésem volt, reggelre semmi, viszont elég rossz a közérzetem. A gyomrom lényegében folyamatosan fel van fordulva, és alig állok a lábamon. Most már kezd idegesíteni ez a helyzet komolyan. Akkor holnapután újabb tesz, ha addig még élek, és ha nem poz., akkor orvos. Köszi a segítséget. :(
Mi lett a teszted eredménye? Jobban vagy? Van baba? Kérlek írd meg, hogy mi lett Veled/Veletek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!