Találatok a következő kifejezésre: 21 napig a fogamzásgátlót utána (6 db)

21 napig szedem a fogamzásgátlót utána a 7 napos gyógyszermentes szünetben fog megjönni menstruációm? Vagy ezt nem lehet előre kiszámolni? Eddig 6 hetente jött meg, de gondolom a fogamzásgátló beállítja majd a ciklusomat

Legjobb válasz: Igen, már az elsõ mensid is megjön a szünetben, ezért nem kell aggódnod, hogy "úr isten, vajon most mikor fog megjönni?" Általában a szünet 2.-4. napján jön meg, de minden hónapban majd úgy lesz, hogy a szünetben ugyanazon a napon fog megjönni.

Igen, már az elsõ mensid is megjön a szünetben, ezért nem kell aggódnod, hogy "úr isten, vajon most mikor fog megjönni?" Általában a szünet 2.-4. napján jön meg, de minden hónapban majd úgy lesz, hogy a szünetben ugyanazon a napon fog megjönni.
A gyógyszerszünet végéig mindenképp meg kell jönnie. Ez a 2-4. nap dolog nagyon jól hangzik, meg hogy ugyanazon a napon mindig, de úgy vettem észre hogy nem nagyon jön be (ha stresszelek van hogy csak a gyógyszerszünet legvégén jön meg, máskor már az elsõ nap)
Az elõzõ válszadónak írnám, hogy akkor vszínûleg nem a legmegfelelõbb gyógyszert szedi, én is így voltam vele, váltanom kellett és azóta percre pontos a menstruációm. De ha tényleg jó a gyógyszer neked akkor pontos lesz
OMG, baj? Megvonásos vérzésnek hívják.
Nem, nincs menstruáció. A menstruáció a természetes ciklus egy szakasza, és még egyszer mondom: ez ki van kapcsolva a bogyó által. Úgyhogy akár a fejed tetejére is állhatsz, és terjesztheted ezt a marhaságot, de akkor sincs menstruáció ilyenkor.
FJúlia Nem!
# 6/14 05-22 11:11 Te meg tudatlan vagy, van menstruáció!
Erõsen kétlem, hogy az orvos ilyet mondott volna, hogy "a 21 szem után egy hétre fog megjönni". Az eléggé abnormális lenne, ugyanis akkor már el kell kezdeni szedni a következõt. A 6.-7. nap még belefér, de a 8. már nemigen.
Így van, ha elmegyek az orvoshoz addig ki sem jövök a rendelõbõl amíg el nem mondja hogy hogy kell szedni. Ezért találták fel a betegtájékoztatót, hogyha az orvos nem magyarázná el érthetõen akkor onnan lehessen egy kis ihletet meríteni. Én amikor elmentem kiíratni fogamzásgátlót elõtte feltérképeztem hogy hogy is kell ezt használni, és nyújt-e elég védelmet. sajnálom hogyha rosszul esik amiket írunk, de hidd el nekem ez senki részérõl nem rosszindulattal volt, csak nem értjük hogy miért nem olvastad el a betegtájékoztatót. De ha adódik még kérdésed tedd fel nyugodtan!:) Tudod ez olyasmi volt, mintha elmennék az orvoshoz felírna nekem antibiotikumot, és kijövök úgy a rendelõbõl hogy nem írta rá az adagolást. Na de ha nem írta rá akkor megnézem a betegtájékoztatót hogy mennyit lehet belõle bevenni maximum. Legközelebb légy körültekintõbb.:) )
21 szem után rá egy hétre kell elkezdeni a következõ levelet. Amúgy meg kiscsillag: betegtájékoztató, nem tüzelõnek adják.
A kérdező hozzászólása: honnan tudnám basszus amikor elsõnek szedek fogamzásgátlót-, -`` az orvos meg nem mondott semmit csak annyit h 21. szem után rá egy hétre kell megjönnie szal. nemtudom miért nem lehet egy normális választ adni tisztelet a kivételnek ;) puxi nektek;)
Úgy már mindjárt más:D Bár a kérdezõ ha ilyen fogalmatlan, neki úgyis mindegy, minek hívjuk, menstruációnak vagy megvonásos vérzésnek..:)
jó, akkor idézõjelbe rakom hogy "menstruáció":)
Nem azt mondtam, hogy nincs vérzése, azt mondtam, nincs menstruációja.
Utolsó! olvasd el a kérdést, bevette a 21 tablettát és utána 3 nappal volt vérzése!!!!!!
Utolsónak: tablettaszedéskor nincs menstruáció, a természetes ciklus teljesen ki van kapcsolva.
Te neked nem is szabadott volna felírni tablettát!!! Ezt hívják menstruációnak!!!!!! 7 napos szünetben kell megtörténnie a menstruációnak, olvasd el a betegtájékoztatót!!!!!!
Idióta.
RTFM
Miért, szerintem hogy kéne történnie a "menstruációnak" ilyenkor??
Honnan kéne tudnod? Onnan drágám, hogy az orvostól meg kéne kérdezni. "Néma gyereknek anyja sem érti a szavát". Ha nem kérdezed meg tõle, akkor nem tudod. Ha megkérdezted volna, elmondta volna. Ez a te hibád. Nem minden orvos mondja el magától az egész betegtájékoztatót - a te dolgod, hogy vigyázz a saját egészségedre. Olyan gyógyszert be sem veszek, amit nem tudom mire jó és mi lesz a hatása. Bár ezt munkámból adódóan nevelték belém, mert a betegeknek sem adok be olyan gyógyszert, amit nem ismerek - hiszen honnan tudnám milyen hatásra számíthatok... Ennyi. Tájékozódni kéne...

Ha a fogamzásgátló tablettát az elõírtak szerint a 21. napon abbahagytam (egy teljes levél) és utána a 8. napon (amikor be kéne venni) nem tudtam be venni, az ezt követõ nap pedig 12 óránál többet késlekedtem teherbe eshetek?

Ilyenkor a 12 órát akár éjféltõl is számolhatnám mert ugye elõtte nem vettem be egyet sem.

Legjobb válasz: Igen, simán. Ha nem veszed be idõben, akkor SE a szünetben, SE a következõ levél elsõ hetén nem vagy védett. És nem, nem számolhatod éjféltõl. Ahhoz kell viszonyítanod, hogy az utolsót a szünet elõtt mikor vetted be. Ha pl.: este 8-tól, akkor a 8. napon is onnan "ketyeg" a 12 óra.

Igen, simán. Ha nem veszed be idõben, akkor SE a szünetben, SE a következõ levél elsõ hetén nem vagy védett. És nem, nem számolhatod éjféltõl. Ahhoz kell viszonyítanod, hogy az utolsót a szünet elõtt mikor vetted be. Ha pl.: este 8-tól, akkor a 8. napon is onnan "ketyeg" a 12 óra.
Igen, lehetsz terhes.

Elsőnek szedek fogamzásgátlót 21 napig szedtem utána 3 nap múlva egy kicsit véreztem, de nem jött meg azóta 4 nap telt el és holnap be kell vennem a gyógyszert. Ez mitől lehet? Nem megfelelő a gyógyszer?

Legjobb válasz: 1. Nem szokta még meg a szervezeted. 2. Terhes vagy. 3. Nem megfelelõ a gyógyszer. Csinálj egy tesztet, mielõtt elkezded a következõ levelet. Ha negatív, és a következõ hónapokban is jelentkezik a probléma, akkor menj vissza az orvoshoz.

1. Nem szokta még meg a szervezeted. 2. Terhes vagy. 3. Nem megfelelõ a gyógyszer. Csinálj egy tesztet, mielõtt elkezded a következõ levelet. Ha negatív, és a következõ hónapokban is jelentkezik a probléma, akkor menj vissza az orvoshoz.

A fogamzásgátló tablettából ha beszedem az első 21 szemet már akkor is véd, vagy ki kell várni utána a 7 nap szünetet?

Legjobb válasz: Betegtájékoztató mindent tartalmaz! Olvasd el! Van amelyiknél így, van amelyiknél úgy hat, és onnantól.

Betegtájékoztató mindent tartalmaz! Olvasd el! Van amelyiknél így, van amelyiknél úgy hat, és onnantól.
A barátnõmé már az elsõ 7 szem után véd, de persze azért olvasd el a betegtájékoztatót!
Az enyém és a legtöbb gyógyszer is már az elsõ szemtõl véd!
ha egy hónapig rendesen beszedted, nem lesz baj, a 7 napos szünetben sem....
A kérdező hozzászólása: Okés köszi :) csak kíváncsi voltam, hogy az elsõ levél után is véd-e már a 7 napos szünetben :)

Mi tortenhet akkor ha beszedtem a 21 fogamzasgatlo tabletat es az utana kovetkezo 3 napon megtortent a dolog lefekudtem a paromal es nem vedekeztunk semmivel?

Legjobb válasz: Ha az elõirásnak megfelelõen szedted a tablettákat, akkor a 7 napos szünetben is védelmet nyújt. Úgyhogy nincs ok az aggodalomra.

Ha az elõirásnak megfelelõen szedted a tablettákat, akkor a 7 napos szünetben is védelmet nyújt. Úgyhogy nincs ok az aggodalomra.
Így van, a bogyó véd a bogyómentes-menseses napokon is. Semmi gond:-)
nyugi, a szunetben is védve vagy.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!