Találatok a következő kifejezésre: 21 hetesen sok a (26 db)

21 hetesen sok a 7 kg plusz?

...sajnos közvetlen környezetemben a barátn?m 25 hetesen csak 4 kg-t hízott, ezért tudom, hogy sok.De vajon mi a gyakoribb ? Az én esetem vagy az, hogy valaki alig hízik.Alapól volt rajtam többlet-sajnos 172/67-el indultam, viszont full lapos hassal.Combos segges lapos hasas testalkatom van /volt/, és mérés alapján a mellemre és a csíp?mre szedtem fel 10 cm-t!de a csíp?nél ugye beleér a poci is:oD

Legjobb válasz: Én 25 hetes vagyok és már 10 kilónál tartok. Mindig vékony alkatú voltam, eddig az orvosok és a védõnõ is azt mondta, hogy nem baj, hogy ennyit híztam, mert nagyon vékony voltam és úgyis lemegy majd szülés után. Szerintem ne aggódj!

Én 25 hetes vagyok és már 10 kilónál tartok. Mindig vékony alkatú voltam, eddig az orvosok és a védõnõ is azt mondta, hogy nem baj, hogy ennyit híztam, mert nagyon vékony voltam és úgyis lemegy majd szülés után. Szerintem ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Nekem az emésztésemmel van valami nagy probléma.Hiába a sok gyümölcs, minden belémszorul.Ma kezdem a kismama tornát, hátha az segít.Hozzáteszem amióta terhes vagyok és táppénzen vagyok sokkal többet mozgok mint azelõtt a napi 8 órás ülõmunkával. Tudom, hogy most nem a kilókkal kellene foglalkoznom, de néha rámjön egy idejig a depizés a súlyom miatt, aztán újra boldogan élem a napjaimat...
kettõ cikk részletet másoltam neked ki : Hogy mekkora súlygyarapodás számít normálisnak a terhesség alatt, az függ a terhesség elõtti súlytól is. Egy átlagos súlyú nõnél kb. 10-14 kg az, amit az orvosok is elfogadnak. Ennél lehet kevesebb is. Ikerterhességnél 16-20 kg az ideális súly-gyarapodás. Mibõl tevõdik össze a súlytöbblet: az újszülött kb. 3-3, 5 kg, ugyanennyi a szervezet megnövekedebb tápanyagraktára, a mellek és a méh kb. 4 kg-mal több, majdnem 2 kg-nyival több folyadék van a testben, amelynek mennyisége 50 %-kal is megnõhet, és a magzatvíz súlya is kb. 1 kg-ot jelent. Nem kell aggódni, mert pár kiló súlytöbbletet fogyókúra nélkül is le lehet adni. --- Nem helyes, ha a gyarapodás a terhesség végéig a 12 kg-ot meghaladja. Átlagosan ez a nõ korábbi testsúlyának 20%-os növekedését jelenti. A terhesség elsõ harmadában 1, 5 kg, második harmadában 6 kg, a harmadik harmadban pedig 4 kg testsúlynövekedés az ideális. A terhesség második és harmadik harmadában a heti negyed kg-nál nagyobb súlynövekedés már figyelmeztetõ, míg a fél kg-ot meghaladó többlet már veszély jele lehet. - szerintem a felénél jársz és súlyban is :D boldog babavárást
Szia! Abszolút nem sok! Emiatt ne aggódj! Én vékony testalkat vagyok (170 cm, 57 kg-val kezdtem), de a terhességem elsõ 3 hónapjában szedtem fel a legtöbbet, 6 kg-t. Elsõsorban a csípõmre, és a combomra híztam. Mostmár látványosan a pocimra hízom, 10 kg-nál tartok, és 25 hetes vagyok. Az emésztéssel kapcsolatban annyit tudok Neked javasolni, hogy egyél sok tejterméket (joghurtokat), teljes kiõrlésû lisztbõl készült kenyeret, péksüteményt, sok-sok zöldséget, gyümölcsöt (én esténként eszem mindig egy almát), és fõként fõzelékeket. A súlyod pedig szépen vissza fog állni a szülés után, emiatt ne aggódj! Boldog babavárást!!!

Kinek mekkora a hasa 21 hetesen? Valakinek már sokat nőtt?

Látszik már hogy n?tt de nem annyira látványos!

Legjobb válasz: Nekem van pont 21 hetes pocakképem, ha gondolod elküldöm neked mailben.

Nekem van pont 21 hetes pocakképem, ha gondolod elküldöm neked mailben.
Szia, ma vagyok 21+2. Nekem nem látszik hogy gömbölyödne a pocakom, de valószínûleg azért, mert alapból sem vagyok egy vékony testalkatú. Tehát eddig is volt hasam. Egyébként a baba ilyenkor még alig 40 dgk súlyú, meglátod, fog nõni a Te pocakod is. Boldog babavárást!
Én is a 21. héten vagyok, második terhesség és nem mondanám, hogy nagy a hasam. A házi orvos is amikor látott azt mondta, hogy igen, õ azt látja nálam, hogy inkább a csípõm szélesedik. Szóval szerintem ne aggódj, az sem mérvadó, hogy kinek mekkora pocakja van/lesz az sok mindentõl függ: alkattól, hányadik terhesség, a baba hogyan helyezkedik, nõ, stb. Boldog babavárást!
szia, nekem már elég látványosan kerekedik, kb.akkora mintha legalább 8.hónapban járnék

Az orvosom diétára (sószegény, zsírszegény, kerüljem a kenyérfélét, tésztafélét, semmi édes, stb. , sok gyümi, zöldség) fogott, mert 21 hetesen híztam 10kg-ot! Nem árt a babámnak a diéta?

Most vagyok 168cm és 71kg!Nem is ez a gond,csak nekiálltam fogyni,és megilyedtem,hogy nehogy baj legyen a babóval!

Legjobb válasz: Nem veletlenul kuldott a doki dietara. Ez a babaert is van. Ne izgulj, mindkettotoknek jot tesz, ha vigyazol kicsit a taplalkozassal. En 21 hetesen 6 kilot hiztam. Boldog BAbavarast :-)

Nem veletlenul kuldott a doki dietara. Ez a babaert is van. Ne izgulj, mindkettotoknek jot tesz, ha vigyazol kicsit a taplalkozassal. En 21 hetesen 6 kilot hiztam. Boldog BAbavarast :-)
Semmi baja nem lesz a babádnak, sem neked. Egyszerûen egészségesen táplálkozol és gondolj arra, hogy amit Te megeszel, azt kapja a babád is. Nekem is javasolta a dokim ezt a diétát. Próbálom betartani, próbálom, csak nem mindig sikerül:)
Terhesen alapbol igy kene taplalkozni. Nem terhesen is, de terhesen meg inkabb. Szoval ne aggodj, az a helyes, ahogy most etkezel, a babanak is es neked is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Akkor megnyugodtam, csak a fogyás aggasztott, eddig kb 1.5kg..., ja és szedek terhesvitamint is, remélem mident megkap a babám..
Nyugodj meg, semmi baja nem lesz a babónak! Ha szeded a vitaminokat, akkor pláne nem! Igazából az édességekbõl, kenyérfélékbõl stb. nem is nagyon tudnak hasznosítani a kicsikéink, a sok gyümibõl, zöldsibõl viszont annál inkább! Többet ér néha a kevesebb... Persze szövegelni könnyû, nekem is néha lecsúszik egy-egy szalonnás kenyér vastagon megvajazva este 11-kor:( De tudom, hogy ezzel nem használok a babunak, a sok tejjel, hallal, zöldsivel annál inkább:)

Honnan tudhatom hogy rugdal vagy boxol a babám? 21+2 hetes vagyok, már pár hete néha látványos megmozdulásai vannak a kisasszonynak, de mostanában elég sok, a férjem is látja.

De nem tudom hogy fekhet most, egyik uh-n medencevég? rá 4 napra fejvég?, elég sokat foroghat, ami nem baj, és hol itt, hol ott érzem mozogni. De kb 1 hete sokat fent jobb oldalon érzem a köldök alatt 1-2 centivel, és ott a látványos. Van hogy elég nagyot rúb/boxol van hogy picit látszik csak. Ezt mijével csinálhatja? És a szeméremcsont fölött is érzem néha-néha, de csak ritkán.

Legjobb válasz: Szia. Én sem tudom még, én 27 hetes vagyok.Majd talán késõbb, mikor elfoglalja a végsõ helyét, akkor majd fogom tudni.Most még mocorognak sokat, mindig változhat.

Szia. Én sem tudom még, én 27 hetes vagyok.Majd talán késõbb, mikor elfoglalja a végsõ helyét, akkor majd fogom tudni.Most még mocorognak sokat, mindig változhat.
Ja, és nekem volt olyan uh, ahol pár perc alatt 3 fekvésben is volt, annyit mozgolódott.
a 33. hétben vagyok, és még itt sem mindig egyértelmû, hogy a koreográfia mely részét mely testrészekkel mutatja be, de nagyjából lehet sejteni. már nem forog, inkább csak helyzetet változtat. szerintem a lábacskák erõsebb mozgásra képesek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok köszi a választ. Azt hittem hogy késõbb valamibõl lehet tudni, de akkor csak találgatok és élvezem minden egyes mozdulását! Köszönöm! Szép hosszú hétvégét Nektek!
38+5 hetes vagyok. Kb. 2 hete tudom beazonosítani a testrészeket (már amelyiket), mert most változtatott picit a helyzetén. De csak körülbelül vannak sejtéseim.

Baj lehet hogy 21 hetesen egész nap alig mozdul a baba? Sosem volt még hogy sokat mocorgott volna.

Legjobb válasz: Szia, nekem van olyan hogy egész nap alszik, csak este kezdi el! Üdv: 27 hetes kismama

Szia, nekem van olyan hogy egész nap alszik, csak este kezdi el! Üdv: 27 hetes kismama
Szia! 21 hetesen én is alig éreztem, még nagy a helye így nem észleled minden mocorgását. Ne aggódj! Boldog babavárást

21 hetesen ti utaznátok Horvátországba kocsival? Elég sokat parázok a terhességemen :S

Legjobb válasz: Igaz én csak 17 hetesen, de ikerterhesen utaztam Horvátországba. A dokim adott rá engedélyt, nem volt problémám.

Igaz én csak 17 hetesen, de ikerterhesen utaztam Horvátországba. A dokim adott rá engedélyt, nem volt problémám.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom. Majd jövõre mentek babástul :)
aki a babaágy mellett ücsörögne mindig.... elõzõ válszra
persze nem is azért mondtam gondolom h te is várod, ezt csak én úgy odaírtam h én ilyen lettem , de azért irigykedem is h ti mentek , én is elmennék amúgy de idén nem úgy jöttek össze az anyagiak. nem megsérteni akartalak:-)
halat lehet, rákot is, ha jól megvan sütve, kagylót nem ennék, de a lényeg az, át legyen sütve az étel! én rengeteg halat ettem pl. csapvizet ne igyál, ne egyél mosatlan gyümit, szóval amire itthon is figyelnél:) 24 hikm
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Sajnálattal hallom, h nem lehet tengeri állatokat enni :( Nekünk is van nagyobb gyerkõc is. Most néztem, h ami helyet kinéztünk, ott nincs orvos :( Én is vágyom a babaágy mellé, de attól, h nem megyek sehova és becsavarodok, nem jutok hamarabb oda.
ikerterhesen voltam, 23 hetesen, orvossal egyeztetve, autóval. azt mondta, tengerbe egészen nyugodtan mehetek, medencébe be ne tegyem a lábam, amúgy meg érezzem jól magam :)
Tavaly voltam 1 hétre Horvátban 24 hetesen. Semmi baj nem lett. Ne parázz! Álljatok meg többször. És ne egyél tengeri cuccokat (polip, tintahal, kagyló), azt nem javasolják. A hal az OK, azt szabad. :) Én is nagyon parázós voltam egyébként. A tengerbe is csak úgy mentem, hogy a hasamat ne érje. És nem is napoztam. :)
En mindegyik gyerrkemet elvittem meg a hasamban a tengerhez. Az elsot 26 hetesen, a masodikat 22, a harmadikat 20 hetesen fogom. Igaz, iden lemondtam Toszkanarol, most csak az isztriat vallalt be 3 gyerekkel terhesen, de en tudom, hogy mit birok. Ha aggodsz, beszelj a dokiddal, ha meg mindig aggodsz, akkor inkabb tenyleg a Balcsi. Ha megis Horvatorszagot valasztod, akkor terhes ov a kocsiba, te ulhess elol, igyal minden tankolasnal hideg vizet es annyiszor pisilj ahanyszor kell, ne tartogasd. Vigyel magaddal domestos kendod, hogy az apartmant le tudd fertotleniteni, vitaminokat, nezd meg hol van a legkozelebbi korhaz, valamilyen nyelven el tudd mondani, hogy terhes vagy, illetve ha mar latszik, akkor mennyi idos. Amugy az autozas nem art a probelmamentes terhessegnek es a tengerviz sem. Nyilvanos helyen meg ugysem ulsz ra a wcre itthon sem. Jo utat!
én nem mennék. De ezt neked kell érezni. én parás vagyok meg nem is vágyom már sehova , csak a babaágy mellé nézegetni
ha nincs semmi gond és eddig sem volt akkor nyugodtan menj.
Én is 20 hetesen megyek
Én biztos nem mennék, max balcsira. Oda megyek jövõhéten 23 hetes leszek már. A 30.hétre be volt tervezve nekünk is egy Horvátország, de kihagyom. Hosszú az út, nameg külföld...
igen:-))))

21 hetesen nagyon sok a 6-7 kiló plussz?

169/56-al kezdtem. Igaz, hogy eléggé vékonyka voltam, úgyhogy rámfért pár kiló....És ha jól tudom a vékony kismamák gyakran híznak többet, én azért mégis aggódom! Nem volt hányingerem az elején, hanem farkas étvágyam, aminek köszönhet?en már most sikerült ennyit felszednem. Nem akarok diétázni, hogy a baba megkapjon mindent, amire szüksége van....csak aggódom és nem tudom mivel kontrolláljam kicsit! Eddig sem ettem kett? helyett(csak az eddigi napi 1-2 szendvics kajaigény, helyett rendesen eszek), és édességet sem falok, ráadásul csak ásványvizet iszok.....

Legjobb válasz: Nem kell aggódni,én is ennyit szedtem fel 21.hét környékén.Én nem eszem többet,mint eddig,sõõt,le kellett mondanom az állandó édességezésrõl is.Abban a szerencsés helyzetben voltam,h nem nagyon híztam akkor sem,ha megettem napi egy csokit,és megengedtem magamnak hetente 1-2* a sütit,de most mióta baba van,hát a csokifogyasztást hiába korlátoztam le,mégis jobban hízok.:(A védõnõ is azt mondta,h ilyen az alkatom,és ennyi még nem baj.

Nem kell aggódni, én is ennyit szedtem fel 21.hét környékén.Én nem eszem többet, mint eddig, sõõt, le kellett mondanom az állandó édességezésrõl is.Abban a szerencsés helyzetben voltam, h nem nagyon híztam akkor sem, ha megettem napi egy csokit, és megengedtem magamnak hetente 1-2* a sütit, de most mióta baba van, hát a csokifogyasztást hiába korlátoztam le, mégis jobban hízok.:(A védõnõ is azt mondta, h ilyen az alkatom, és ennyi még nem baj.
Az én tapasztalatom az, hogy az esti (18 óra utáni) evésekkel kell óvatosnak lenni, mert az másnap rögtön meglátszik a mérlegen! Szerintem ha ilyenkorra idõzíted a könnyebb kajákat (gyümölcssaláta joghurttal, egy könnyû saláta vagy kõrözött almával stb.), akkor talán egy kicsit kordában lehet tartani a dolgokat. Én 171/58-cal indítottam, most, 20 hetes terhesen vagyok 61 kg. Igyekszem odafigyelni, de napközben eszem annyit, amennyi jól esik.

21 hetes kismama vagyok, 25 cm a babym és már 6 kg-t híztam, mit gondoltok nem sok ez egy kicsit? 50 kg-val kezdtem.

Legjobb válasz: Ha 50 kg-ról indultál, egyáltalán nem sok! Én is fekszem már egy hónapja, és valószínûleg ez már marad is így a végéig. Étvágyam mégis van, szóval biztosan hízom is, de ez van. 28 hkm

Ha 50 kg-ról indultál, egyáltalán nem sok! Én is fekszem már egy hónapja, és valószínûleg ez már marad is így a végéig. Étvágyam mégis van, szóval biztosan hízom is, de ez van. 28 hkm
Szia! En is 21hetes vagyok, es szinten +6kg eddig. Szerintem kicsit sok, nekem nagyon hirtelen jott fel a 17.-19. heten, addig semmi.
nemcsak a babának van súlya, hanem a méhlepénynek is...sétáljatok sokat!
A kérdező hozzászólása: nekem is a 3-4. hónaptól jött fel...sajnos feküdnöm kell orvosi utasítás, mert korábban barnás váladékom volt, azelõtt meg a 3. hónapban egy vetélésem:-(((
Én már megszültem, de a 21. hét körül szintén kb. ennyinél tartottam.Azért nem sok, mert 50 kg-ról indultál.Én szintén 50 kg voltam amikor terhes lettem, és mondta a védõnõm, hogy a vékony kismamák alapból többet híznak.Ki kell "párnázódnunk" a szoptatáshoz, és így oldja meg a természet.És hát kevesebbet mozogsz, természetes, hogy elõbb feljönnek a kilók.Ne aggódj ezen!Én összesen 18 kg-ót szedtem fel, most másfél hónapos a lányom, de már ledobtam 10-et.
Szia!Én is 21 hkm vagyok, 55-rõl indultam, most vagyok 62. Le is toltak érte, de pedig a régi gatyáimat hordom, csak a pocim és a melleim nõttek, de azok nagyon. Nem eszem többet, sõt, a terhesség elõtt nagyon édesszájú voltam, most meg rá sem bírok nézni a csokira. A párom szerint nem látszik rajtam sehol, hogy híztam, csak az említett területen, így habár a számok sokat mutatnak, azt hiszem, kár aggódnom, mert ez még nem az az út, ami a totál elhízáshoz vezet. Rajtam pl. már a 2. hónapban fent volt 2, 5 kg, és egy mérettel nagyobb melltartót kellett vennem.
Én 20 hetes vagyok, 56 kg-al indultam és ma mért a védõnõ 58, 5 Kg-ot. Megdicsért, hogy ügyes vagyok, ráérek még hízni a 7-8-9 hónapban, akkor úgyis felkap az ember még jó pár kilót. A babám kb 290g pénteken voltam uh-on. Én nagyon sokat sétálok, 5-6 km naponta. A pocim már elég szépen nõtt, de máshol nem híztam szinte semmit.

21 hetes kismama vagyok. A terheléses cukor vizsgálatra adnak beutalot? Kell? Mert nekem nem adtak. 18 hetesen voltam dokinál és a védönö azt mondta, hogy a 26 héten menjek ujra. Nem sok a kihagyás?

Legjobb válasz: Igen kell. Én mentem a terhesrendelésre és kértem, de szerintem ha nem kérek, akkor is mondta és adta volna a védõnõ. Nekem azt mondták, betöltött 24. héten kell menni.

Igen kell. Én mentem a terhesrendelésre és kértem, de szerintem ha nem kérek, akkor is mondta és adta volna a védõnõ. Nekem azt mondták, betöltött 24. héten kell menni.
Kell a beutaló, hiszen ez vérvételes vizsgálat. Ha esetleg magától nem ad a doki , kérjél. És ha cukros vizet iszol a vizsgálatnál (ritka esetben tej+kifli) akkor vigyél magaddal citromlevet. Állítólag picit javít az ízén. Én is viszek majd. Gratula a babához.
kell beutaló. nálunk a 26. héten csinálják. nekünk kellett vinni a glükózt is a terheléshez.bár van ahol csak simán tejet kel ini.hívd fel nyugodtan a védõnõdet.szerintem nem sok ez a kihagyás sok sikert
Kell beutaló, mert vérvétel, sõt nekem is írtak receptet és nekem kellett kiváltani 91 ftért a glukózt...Röhej:-))) Nekem is 24 hetesen kell menni, de abból még nem lesz tragédia, ha 26 hetesen mész, de kérdezz rá a dokinál, vagy a védõnõnél, aki adja a beutalót. A kihagyás nem sok, úgyis kell vinned az eredményt a védõnõnek legközelebb-)Durván havonta kell menni védõnõhöz és dokihoz is-mifelénk..
Nekem mindig görcsöl a hasam ha jön a hidegfront, magnézium sem sokat segít ilyenkor . Remélem mostanra már jobban vagy?
szia én 22 hetes vagyok, nekem csak 1-2percig erõsen szúrt középen a köldököm alatt elég erõsen, baba szokásosan aktív :) nem tudom hogy a front miatt volt e, én inkább 3 óra konyhában való ácsorgásnak tudom be. :) de ha elmúlt és nincs vérzés akkor ne aggódj. pihenj :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!