Találatok a következő kifejezésre: 21 hetesen mozog a baba (7 db)

Lehet rendszert felfedezin 21 hetes terhesen a baba mozgásában? Nálam mindig máskor, más intenzitással mozog.

Legjobb válasz: Én nem tudtam. Nálam általában este mozgott,de az elején össze-vissza.Volt amikor hajnalba volt amikor este.Nyugalom majd lesz egy rendszer,amikor be fog állni a mozgása.Este mindig erõsen reggel,pedig épp csak simogatott.Bolodg Baba várást! 3 hetes babuci anyukája:)

Én nem tudtam. Nálam általában este mozgott, de az elején össze-vissza.Volt amikor hajnalba volt amikor este.Nyugalom majd lesz egy rendszer, amikor be fog állni a mozgása.Este mindig erõsen reggel, pedig épp csak simogatott.Bolodg Baba várást! 3 hetes babuci anyukája:)
Ilyenkor szerintem még nem, ilyenkor még nem olyan erõs a babó.Majd késõbb mér fogsz, ezt most tapasztalatból írom. Boldog Baba várást! 27+4 hetes kismami
Én meg pont az elején véltem rendszert fölfedezni, most már semmi.Eleinte este 9és 10 között mindig jelentkezett, ez fix idõpont volt. Mostanában semmi rendszert nem tapasztalok, csak annyit, hogy vannak aktívabb és passzívabb napjai...
A múltkor olvastam pont, hogy a babáknál úgy a 25. hét körül lehet rendszert felfedezni az ébrenlétben és alvásban! Nos én is kezdem látni, hogy mikor van jobban fent, de még nem nevezném épp rendszeresnek! :) Szerintem ez is babafüggõ! 25 hetes kismami

20-21 hetes terhes vagyok, és csak nagyon ritkán érzem, hogy mozog a baba, eddig minden vizsgálat eredménye teljesen jó volt! Normális, hogy nem érzem még a mozgását?

Legjobb válasz: Szia. Nem minden baba mozog egyformán.Lehet,hogy a babád befelé van fordulva,azért nem érzed annyira,vagy a passzív baba´k közé tartozik.Ne aggódj,minden rendben van.

Szia. Nem minden baba mozog egyformán.Lehet, hogy a babád befelé van fordulva, azért nem érzed annyira, vagy a passzív baba´k közé tartozik.Ne aggódj, minden rendben van.
Azért ha legközelebb találkozol a védõnõvel, akkor említsd meg neki ezt a dolgot.De ha minden nap érzed a mozgást csak nem sokat, akkor nem hiszem, h baj van.Ilyentájt kell rendszeressé válni az észlelésnek.De tény, h vannak aktívabb babák is.Az én leányom, nagyon mocorgós, és nagyon gyakran rugdos.Viszont nem minden nap egyformán aktív.Szerintem nem lehet baj.
Tudom hogy nem kéne, de nemtudom megállni hogy egyek egy kis csokit... Néha szoktam pici colát is inni. Szerintem emiatt, nekem nagyon aktiv a a babám. Próbáld ki! De csak mértékkel!!! 25 hetes kismama
Szia! Én most vagyok 26 hetes és úgy a 22-23. héten kezdett igazából mocorogni, és teljesen parában voltam mert elõtte nem igazán mocorgott (nem éreztem, úgy mint te), de azóta beindult. Szerintem ne izgul, biztos a tied is csak pár hét múlva fog jobban mozgolódni.De a ritka mozgás is nagyon jó, csak mozogjon az a lényeg, állítólag akkor van baj, ha napokig semmit sem mozog, de ez nálad nem áll fenn!!!! Jó babavárást.
Semmi baj, nem vagyunk egyformák . nekem is tegnap pl sokat mozgott a babám, ma alig. Nem egyforma. VAn, hogy pihen van , hogy aktív, megérzi a frontot, sokmindent. Nyugodj meg, nem lesz semmi baj.)
22 hetes vagyok és az én babám a mellsõ hasfalon tapadt meg. Érzem a mozgolódását, de csak ha nyugodtan ülök kicsit hátradölve. Amúgy ha rúg, akkor befelé rugdossa a szerveimet, kifejezetten szereti a hólyagomat.:)

Amikor mozog a baba, az olyan mintha lüktetne a hasam? 21 hetes vagyok

Legjobb válasz: Igen!!!!!! Vagy olyan, mint ha kaparaszna belulrol, vagy olyan, mint amikor pockolgetne. Kesobb, aztan mar siman erzed, hogy ez a baba, mert sokkal erosebb az erzes :-) Boldog babavarast neked!

Igen!!!!!! Vagy olyan, mint ha kaparaszna belulrol, vagy olyan, mint amikor pockolgetne. Kesobb, aztan mar siman erzed, hogy ez a baba, mert sokkal erosebb az erzes :-) Boldog babavarast neked!
Igen én is érzem néha szabálytatlanul lüktetni, de inkább olyasmi érzés mintha a hasamban csuklanék. Többször elõfordult már, hogy látszott is a hasamon kívülrõl is.
Szia! Én úgy tudom, hogy az egyenletes lüktetés az inkább a hasi fõütõér. A babát nem egyenletesen, hanem egyenetlenül :-) lehet érezni. Nekem olyan érzés volt eleinte, mintha apró buborék pukkanna ki a hasamban. Most már érzek erõsebb lökéseket is :-). Boldog babavárást! 21 hetes kismama
Igen! Én minden esetben lüktetést érzek, amikor mocorog. Kicsit fura, de amikor így "lejelentkezik", legalább tudom, hogy minden oké:)


Baj ha 21 hetesen nem mozog a baba minden nap?

2.baba,már 15 hetesen éreztem,hogy mozog.De szerintem tegnap óta nem mozgott.Aggódom.Elmenjek dokihoz??

Legjobb válasz: Orülok, hogy nincs baj. Szerintem nem is lesz. Minden jót kívánok neked.

Orülok, hogy nincs baj. Szerintem nem is lesz. Minden jót kívánok neked.
Próbáld ki, nekem mindig bejõtt. Feküdj a hátadra, és tedd a kezed a hasadra, egy idõ után biztosan mozogni fog, ha nyugodtan fekszel.
Én mennék!!!!!!
Ha sehogy sem érzed, akkor mindenképpen menj dokihoz. Nekem volt anno egy stetoszkopom, és ha nem mozgott, vagy lusta volt, meghallgattam, hogy van-e szívhang.
Az elsõvel értek egyet, háton fekvés, mély hasi légzés 5 percig, aztán meredt figyelem. Ilyenkor általában megmozdulnak. Ha fél órán belül így sem éreznéd, akkor inkább látogass el a dokidhoz, vagy ha az egyszerûbb, a védõnõhöz egy szívhanghallgatásra, hogy megnyugodj. Szorítok, hogy minden rendben legyen, és írd majd meg mi lett! 23 hetes kismami
Nekem is akkor jelentkezik be a kislányom ha este nyugton vagyok, illetve éjszaka szokott kalimpálni. Ha nyugtalan vagyok mert nem vagyok biztos, hogy õt éreztem, akkor meghallgatom a szívverését. Vettünk 15 hetesen AngelSounds készüléket, néha ha elfog az aggodalom meghallgatjuk a kis szívét és megnyugszunk. biztosan minden rendben van vele, próbálj meg lazítani és csak rá figyelni, ha így sem megy akkor a védõnõhöz szerintem menj el, hogy meghallgassa a kis szívét. üdv 22 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, aranyosak vagytok.Elmentem a védõnõhöz meg a dokimat is felhívtam.A doki holnap reggel vár uh-ra.A védõnõvel hallottuk a szívhangot:-)))De érdekes, mert azóta sem érzem, hogy mozogna... Úgyhogy megnyugodtam, de azért azt mondta dokihoz mindenképp menjek el.Holnap tuti veszek szívhangfigyelõt! Én senkinek nem kívánom ezt a pár órát, amíg a védõnõre vártam.Remélem minden rendben lesz.

21 hetes vagyok. Lehet hülyeség, de ha a hasfalamnál érzek mozgást az a baba és nem lehetnek a beleim? Csak mert mostanában nagyon keveset mozog a baba viszont nem tudom már, hogy néha Õt érzem vagy a bélgázokat?

A dokimat ma akarom felhívni mert aggódom. Lehet nincs rá okom, lehet hogy csak az id? vagy másképp fekszik mint eddig, de azért remélem nincs semmi baja. Mindig is puffadós voltam, és már nem tudom azt sem eldönteni hogy a bélgázok miatt érzem amit érzek vagy a babám az.

Legjobb válasz: Ilyenkor még könnyen össze lehet téveszteni a bélmozgást a magzattal, hiszen még nagy helye van a picurnak, "elvesznek" a mozdulatai. Ha úgy látod jónak, inkább menj el dokihoz, mert az a biztos. A vaklárma jobb, mintha tényleg baj lenne.

Ilyenkor még könnyen össze lehet téveszteni a bélmozgást a magzattal, hiszen még nagy helye van a picurnak, "elvesznek" a mozdulatai. Ha úgy látod jónak, inkább menj el dokihoz, mert az a biztos. A vaklárma jobb, mintha tényleg baj lenne.

Szerintetek normális hogy a 21 hetes terhesen még alig érzem hogy mozog a baba?

Sziasztok! 21 hetes teres vagyok, eddig minden rendben volt a terességemmel és a vizsgálatok eredménye is teljesen jó. Kezdek aggódni, mert én 21 hetesen még mindig csak simogatásokat érzek a hasamban, semmi rugdalózást. Normális ez így? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Szerintem normális. Nem olyan erõs még, hogy szó szerint "kirúgja" a hasfaladat! :D

Szerintem normális. Nem olyan erõs még, hogy szó szerint "kirúgja" a hasfaladat! :D
Ez attól is függ, hogy hol tapad a méhlepény. De szerintem teljesen normális. Majd fogod még érezni. Nyugodj meg, ilyenkor még rengeteg helye van. 23 hkm.
Ó nyugalom, ilyen idõsen én is ezen aggódtam, most meg már lassan el-eltörik a bordám mikor belerúg a kismanó! :) ) 33 hetes km
Igaz én csak 19hetes vagyok, de én sem érzek még semmit! Nekem a mellsõ falon tapad a lepény(így alapból késõbb lehet érezni a magzatmozgást), azt mondta a dokim, hogy nem kell aggódni, lehet a 24.hétig nem fogok érezni semmit. Nekem elsõ baba lesz, gondolom neked is! :) Már én is úgy várom, hogy érezzem õt! Te már azért közelebb vagy hozzá!! Remélem hamarosan érezni fogod a pocaklakód!! :)
Ekkor még nem olyan erõs a kicsi és gondolom elsõ baba. Ne aggódj, fog Õ még jobban is rúgni. (én 34.héttõl azt hittem az oldalamon akar kijönni.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Elsõ babám és a hátsó falon tapad a méhlepény.

21 hetesen mennyit mozog a baba? az elmúlt pár napban nagyon jól éreztem, hogy rúgdoss, de ma szinte semmit nem éreztem.. Mi lehet az oka? Baj van?

Legjobb válasz: Nincs semmi baj, az idõjárás okozza. Ma nekem sem mozgott negyedannyit sem, mint máskor. Én a 8. hónap végén vagyok, második gyerekkel. Nincs okod idegeskedésre, ha egy-két napig kevésbé aktív. Az a lényeg, hogy minden nap érezd egyszer legalább!

Nincs semmi baj, az idõjárás okozza. Ma nekem sem mozgott negyedannyit sem, mint máskor. Én a 8. hónap végén vagyok, második gyerekkel. Nincs okod idegeskedésre, ha egy-két napig kevésbé aktív. Az a lényeg, hogy minden nap érezd egyszer legalább!
Nekem is a napokban tortent ilyen, hogy aznap valahogy nem volt olyan aktiv. Kicsit megijedtem, de nem akartam feleslegesen idegesiteni magamat. Masnap mar ebresztett reggel, de meg csak olyan ovatosan, 18 hetet toltottem. Szerintem ha napokig egyatalan nem erzed, akkor lehet baj, en legalabbis probalom igy szabalyozni az aggodo gondolataimat.
Elõfordulnak lustább napok a pocaklakóknál is, az én babám is csinált már ilyet. Elõször én is halálra rémültem, de aztán beláttam, hogy nem robot szegény, hogy óramû pontossággal mindig ugyanúgy mûködjön. Ha azért meg-megmozdul egy picit a nap folyamán, nnincs semmi gond. 24 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!