Találatok a következő kifejezésre: 21 hetesen fáj a (33 db)

Normális hogy 21 hetesen fáj a köldökömnél a pocakom?

Legjobb válasz: Hát most kb. pont ott van a méh fundusa vagyis teteje. de szerintem attól függetlenül nem kéne fájnia.. Kérdezd meg a dokit!

Hát most kb. pont ott van a méh fundusa vagyis teteje. de szerintem attól függetlenül nem kéne fájnia.. Kérdezd meg a dokit!
Szia! Nekem is szokott fájni de állítólag nem gáz!

21 hetes terhesen a bal oldalamon a mellem alatt iszonyatos a fájdalom. Mintha görcs húzná egy mélyen ülő izmot, vagy a bordám fáj?

Annyira fáj a bal mellkasom, hogy se háton, se bal oldalon nem tudok már aludni, csak a jobbomon, de akkor is folyton felébredek. Tüsszentéskor, orrfújáskor, köhögéskor mintha kést vágnának belém. A gyerek nyom alulról? Fertőzés? Attól félek, hogyha szülésig megmarad, nem tudok még lefeküdni se. A nőgyógyászomnál is a múlt héten is csak összeszorított foggal tudtam felkelni a vizsgálóágyról. Elmúlik ez szülés előtt?

Legjobb válasz: Szia nekem is hasonló panaszom volt, kb a 16. héttõl, irtózatosan fájt a bal mellem alatti bordám és uott hátul is. A doki azt mondta próbáljak diétázni ez "gyomorpangás", kicsit furcsálottam, a védõnõt is megkérdeztem, õ azt mondta a bordaközi izmok nyúlnak. Neki lett igaza, a méhem nagyon hamar kiemelkedett a medencébõl, tehát hamar lett nagy a pocim. Nekem kb. 20-22. hétig volt, aztán elmúlt. 33 hkm

Szia nekem is hasonló panaszom volt, kb a 16. héttõl, irtózatosan fájt a bal mellem alatti bordám és uott hátul is. A doki azt mondta próbáljak diétázni ez "gyomorpangás", kicsit furcsálottam, a védõnõt is megkérdeztem, õ azt mondta a bordaközi izmok nyúlnak. Neki lett igaza, a méhem nagyon hamar kiemelkedett a medencébõl, tehát hamar lett nagy a pocim. Nekem kb. 20-22. hétig volt, aztán elmúlt. 33 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen agleh! Tényleg elmúlt, minden beavatkozás nélkül, neked lett igazad!

21. hetes vagyok, nem tudom normális e ahogy fáj lennt, néha olyan éleset nyíllal a hüvelyembe, és sokszor egy ponton folyamatosan fáj és szúr, máskor alig bírok felállni és kiegyenesedni?

Hozzá teszem hogy míg kisebb terhes voltam is voltak hasonlók akkor sokat uh-oztak, a babával mindig rendben volt minden, azt mondták valószín? vékony a hasfalam és mindent megérzek, egyszer?en csak n? a méh, és a baba nyomja szét a cuccokat! Most is lehet?

Legjobb válasz: Igen ez van most is nõl a babóca és a méhednek is kell vele nõni.Én 34 hetes vagyok és már nem bírok menni csak pár lépésést annyirra szúr,meg nyilal.Ne aggódj minden ok.üdv.34 hetes kismama.

Igen ez van most is nõl a babóca és a méhednek is kell vele nõni.Én 34 hetes vagyok és már nem bírok menni csak pár lépésést annyirra szúr, meg nyilal.Ne aggódj minden ok.üdv.34 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Féltem hogy pl méhszáj nyílást is jelenthet!


21 hetesen nagyon fáj a csípőcsontom és a combom tövében a csontom. Ez normális?

Már alig bírok megfordulni, és menni is nehezen, néha enyhül, de nem múlik. Van valakinek hasonló tünete? Mivel enyhíthet??

Legjobb válasz: Szia!Pont ugyan így voltam én is,elmentem a dokihoz,és a napi 3*1 magneb6 helyett napi 3*2-re emelte.És azótta nem fáj!Tudom milyen rossz még feküdni sem volt jó,próbáld ki!Üdv:30 hetes kismama

Szia!Pont ugyan így voltam én is, elmentem a dokihoz, és a napi 3*1 magneb6 helyett napi 3*2-re emelte.És azótta nem fáj!Tudom milyen rossz még feküdni sem volt jó, próbáld ki!Üdv:30 hetes kismama
Szia!Nálam is ugyanez volt, de nem tartott sokáig!Valami enyhe gyógynövényes izomlazítóval kenyjed, és pihenjél most sokat, amíg nem lesz jobb.Tágulnak a szalagok, szélesedik a csípõd, de ne aggódj, ez normális folyamat!Szép babavárást!

21 hetes kismama vagyok, mitől lehet, hogy az alhasamba ill. a hüvelyembe lüktetés szerű érzésem van (egy kicsit olyan nemi izgalomra hasonlító) fájni viszont szerencsére nem fáj? Közben a bébi is mozog egy picit.

Legjobb válasz: Nekem is szokott lenni.) Kimonodottan én is a nemi vágyhoz tudnám hasonlítani:-) Nem tudom mitõl van, de még egyben vagyunk 36 hetesen. Most meg azért fáj, szurkál a hüvelyem, hasam alja, mert már a baba nagy, húz lefele, lefele irányul a súly. Szeritnem semmi baj nincs, nyugi:-)

Nekem is szokott lenni.) Kimonodottan én is a nemi vágyhoz tudnám hasonlítani:-) Nem tudom mitõl van, de még egyben vagyunk 36 hetesen. Most meg azért fáj, szurkál a hüvelyem, hasam alja, mert már a baba nagy, húz lefele, lefele irányul a súly. Szeritnem semmi baj nincs, nyugi:-)
Nekem a bébi elõtt is gyakran elõfordult z ilyesmi. Nem lehet, hogy valóban nemi izgalom?
Ismerem az érzést.:) Én a vérbõségre gondoltam.Az ugye a terhességgel jár.Olyankor nagyobbak is az ajkaink, duzzadtabbak.Szerintem több vér van a pucánkban olyankor!:)

21 hetes terhes vagyok, a bal lábam a forgómnál annyira fáj, hogy menni is alig bírok, aludni meg kicsit sem. Ez mitől lehet? Jobb oldalon lehet aludni?

Legjobb válasz: Kicsit még korai, de nagy valószínûséggel vagy: -a medencédnél alakulnak az izmok, -a baba nyom valamilyen ideget, bár ez elég fura lenne, hisz még egy kilós sincs:-), -vagy a terhesség alatti kalciumveszteség miatt. Ez utóbbit enyhítheted kalcium pezsgõtabletta és magnézium fogyasztásával. Próbálj szopipárnával aludni, megtalálni a legjobb pozíciót, pl: a hátad mögé kerülhet az egyik, magad elé a másik vége, és a lábad között húzd át. Ha a hátadnak nem kell a támaszték, akkor egyszerûen kapd a lábaid közé a párnát, így leveszed kissé a forgódról a súlyt. Azt mondják, a legszerencsésebb a bal oldalon aludni, mert akkor a legjobb a baba vérellátása, és akkor jut a legtöbb oxigénhez is. De az a véleményem, hogy mindenki aludjon úgy, ahogy neki jól esik, a 21 hetes bébi úgyis jelez, ha nem tetszik valami.

Kicsit még korai, de nagy valószínûséggel vagy: -a medencédnél alakulnak az izmok, -a baba nyom valamilyen ideget, bár ez elég fura lenne, hisz még egy kilós sincs:-), -vagy a terhesség alatti kalciumveszteség miatt. Ez utóbbit enyhítheted kalcium pezsgõtabletta és magnézium fogyasztásával. Próbálj szopipárnával aludni, megtalálni a legjobb pozíciót, pl: a hátad mögé kerülhet az egyik, magad elé a másik vége, és a lábad között húzd át. Ha a hátadnak nem kell a támaszték, akkor egyszerûen kapd a lábaid közé a párnát, így leveszed kissé a forgódról a súlyt. Azt mondják, a legszerencsésebb a bal oldalon aludni, mert akkor a legjobb a baba vérellátása, és akkor jut a legtöbb oxigénhez is. De az a véleményem, hogy mindenki aludjon úgy, ahogy neki jól esik, a 21 hetes bébi úgyis jelez, ha nem tetszik valami.
Nekem is nagyon fájtak a kezeim és a lábaim is.Ajánlották a MagneB6-ot, és nagyon jó.Napi 3 szem, és a harmadik nap után teljesen megszûntek a panaszaim.Próbáld meg te is, remélem neked is beválik! 10 hetes kismami
Lazulnak az izületek, és az erre érzékenyeket sajnos megviseli. (Nekem ínhüvelygyulladásom volt végig.) Ha az orvos engedi, végezz kímélõ kismamatornát és próbáld kilazítani a lábad. Alhatsz a jobb oldalon, ha úgy kényelmes... Jobbulást!
Szia! Nekem is ennyi idõs terhesen volt olyan, hogy nem tudtam lábra állni és kiegyenesedni annyira fájt a csípõm. Aztán amikor a tágulás elmúlt, akkor semmi bajom nem volt. Lehet jobb oldalon aludni! A baba úgyis jelezni fogja, hogy nem tetszik neki a testhelyzet, vagy tetszik. Ne aggódj, és úgy feküdj ahogy neked kényelmes. Az én kislányom úgy oldalba rúgott, ha nem tetszett neki valami testhelyzet, hogy nem volt más választásom. Úgy feküdj ismétlem, ahogy kényelmes neked és a kicsi sem reklamál. Sok sikert a babához! Egy két és fél hónapos baba anyukája

21 hetes terhesen éjjel arra kelek, hogy fáj az a lábam, amin fekszem (oldalt fekvés). Ha megfordulok, elmúlik, de a másik kezd fájni. Néha csak vádliig, máskor combig. Mi lehet a baj? Nem görcsöl, hanem nagyon fáj.

Legjobb válasz: De kérdeztem, ez teljesen normális. Van egy könyvem is, abban is olvastam errõl, tágul a csípõ, talán azért. De nem lehet kezelni, a magnézium ezen nem segít én csomót szedek, de erre nem hat. El kell viselni-egyébként pár hete volt már ilyen kérdés, nem egyedi probléma. Mikor már nagyon fáj én lótuszülést váltogatok v kisétálok pisilni, az segít.

De kérdeztem, ez teljesen normális. Van egy könyvem is, abban is olvastam errõl, tágul a csípõ, talán azért. De nem lehet kezelni, a magnézium ezen nem segít én csomót szedek, de erre nem hat. El kell viselni-egyébként pár hete volt már ilyen kérdés, nem egyedi probléma. Mikor már nagyon fáj én lótuszülést váltogatok v kisétálok pisilni, az segít.
Üdv., nekem is ez van azóta, 1-2 körül kezdõdik, aztán hajnalra 10percenként kell forogni. Semmi sem segít rajta. 29hetes
A kérdező hozzászólása: Szia! Nem kérdezted esetleg a dokit, mitõl lehet? Én majd csak hetek múlva megyek hozzá. Az elsõ gyereknél görcsölt, de csak a terhesség végén, és magnéziumtól elmúlt. De ez nem görcs...
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi, akkor nem izgulok rajta. Én is a pisiléssel oldom meg, meg a forgással...
Ne is izgulj. Én is a csillagokat látom, de minden 5. éjjelt a fáradtságtól nagyjából végig tudom aludni :-) na meg a picurkámért szívesen elviselem! És ha felébredek, akkor szoktunk játszani, sokszor akkor Õ is felébred és én simogatom, Õ meg cserébe ficánkol, szóval még jó is :-)
A kérdező hozzászólása: Igen, az enyém is felébred olyankor. Van, hogy órákig nem alszom vissza és akkor én is csak vele foglalkozom. a kislányom éjjelente mindig aludt a pocimban. Aztán olyan rossz alvó lett idekint, hogy csak na! Õ most kisfiú, és nem alszik éjjel...:) :) .

21 hetes terhes vagyok, és pár napja már fáj a derekam. Hogyan kúráljam a fájós derekam?

Legjobb válasz: Én minél többet feksze, üléskor kitámasztom a hátamat, óvatosan hajolok le, nem emelgetek. De mindezek semmit sem érnek. :S 22 hetes kismama

Én minél többet feksze, üléskor kitámasztom a hátamat, óvatosan hajolok le, nem emelgetek. De mindezek semmit sem érnek. :S 22 hetes kismama
szió! szopipárnát szoktam aludni, azzal is alszom.
A kérdező hozzászólása: :o) hat igen. Pont ezert vagyok elkeseredve. Az egyetlen poz/mod, ahogy nem faj, ha setalok. Lehet, hogy tavgyaloglonak kene elmennem?
Szia Nekem is soxor szokaott fájni a derekem....hát kevesebb emelés...kevesebb hajlongás...de ami nekem bejött az a sok vízben(nem túl meleg) való fürdés. Naagyon kellemes és a babó is élvezi! Boldog babavárst 22 hetes kismama
Szia! Nekem is kb a 20.-héttõl fáj a derekam. Párnát szoktam tenni a derekamhoz amikor ülök. A párom gyakran megmasszírozza, ez nekem sokat segít. Kerülöm a hajolást, inkább gugolok helyette. Most így 34 hetesen a hasam is feszül, fájdogál a csípõízületem, feszül a farkcsontom, és a szeméremcsontom is:) Szóval kitartás lányok, lesz még rosszabb is!!!
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszokat!

Normális hogy 21 hetesen alul fáj néha egy kicsit a hasam? Ez is a méh növekedése miatt lenne?

Nem elviselhetetlen, de érzem!

Legjobb válasz: Ez attól függ, hogy milyen fájdalom. Ha az a feszítõ érzés, akkor igen, a méh növekedését érzed. Elvileg magnézium mellett nem is nagyon szabadna jelentkeznie. Viszont a legjobb, ha a védõnõvel beszélsz. Õ szerintem elérhetõbb, mint az orvos, és neki meg is tudod mutatni, hol fáj. Szerintem, egyébként csak a méh növekedése, nem hiszem, hogy baj lenne. 24 hkm

Ez attól függ, hogy milyen fájdalom. Ha az a feszítõ érzés, akkor igen, a méh növekedését érzed. Elvileg magnézium mellett nem is nagyon szabadna jelentkeznie. Viszont a legjobb, ha a védõnõvel beszélsz. Õ szerintem elérhetõbb, mint az orvos, és neki meg is tudod mutatni, hol fáj. Szerintem, egyébként csak a méh növekedése, nem hiszem, hogy baj lenne. 24 hkm
Nekem is van hogy belenyilal es par percig erzem, vagy ha rosszul mozdulok.Oldalt es alul azok a mehtarto szalagok.:) Az normalis.24 hetes
A kérdező hozzászólása: Csak neo feroo folgamma-t szedek. A fájdalom nem olyan hogy nem tudom elviselni, csak néha érzem, hogy jelen van! Nem is mensi szerûen fáj. A baba aktív, mozog, én is úgy gondoltam, hogy nincs baj csak a szalagok, hogy nõ a baba. Védõnõhöz pénteken megyek majd megemlítem neki!

Az normális, hogy a medencém már az első perctől nagyon fáj, pláne amikor sokat állok és hajlongok, de van amikor csak magátok, az ágyban megfordulás kín, ahogy megemelem a csípőm hihetelen fájdalmat érzek. Ez mitől van? Normális? 21 hetes terhes.

Legjobb válasz: Jól mondták a medencéd az elsõ hetektõl tágul a szülés idõpontjáig így könnyítva meg a baba útját ez a lassú tágulás is okozhatja .Mint mikor nõttél akkor is fájt nem tudom emlékszel e ne aggódj.Párodnak kötelezõ a maszírozás:)

Jól mondták a medencéd az elsõ hetektõl tágul a szülés idõpontjáig így könnyítva meg a baba útját ez a lassú tágulás is okozhatja .Mint mikor nõttél akkor is fájt nem tudom emlékszel e ne aggódj.Párodnak kötelezõ a maszírozás:)
Valószínüleg a megnövekedett méh ideget nyom a csípõdben. Sajnos segíteni nem nagyon lehet rajta, amennyire én tudom. Talán, ha kitapasztalod, hogy mikor jobb, az segíthet.
Én 20 hetes vagyok az enyém is fáj a derekammal csípõmmel együtt eléggé kelemetlen de ne feledd a baba nõ a tested korigál ráadásul sokat is nõtt az elmúlt pár hétben mostanra gondolom felszedtél egy két kilót is ez is lehet oka.
A kérdező hozzászólása: csak 3 kg szedtem fel, de ez már az elsõ hetektõl fáj. Mások azt mondták lehet tágulnak a dolgaim, de nem hiszem el, vagyis elég valószínûtlennek tartom. De azért köszi a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!