Találatok a következő kifejezésre: 21 hetesen Bpd (6 db)

23 hetes vagyok ma az uh-n az orvos 52mm-es BPD-t mért és a papírra azt, hogy 21 hetes terhesség, a magzati hétnek megfelelően legalább egy fél centiméterrel nagyobbnak kellene lennie a BPD-nek. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36,5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama

Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36, 5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató szavakat!
Sziasztok! Az elsö válaszoló vagyok! Bocsi, igazatok van. Szóval a fejnek a kerülete (ahogy ezt már születéskor mérni szokás). De azért köszi, hogy így is megértettetek.
Az elõzõ hozzászólónak: 36, 5 cm-es fejátmérõjû újszülött? Én 28 éves vagyok és csak 24 cm-es a fejátmérõm... Nem tévesztetted össze a fej kerületével?
FEJKÖRFOGAT

A BPD 3 mm-es eltérése normális? Tegnap voltam 20 hetes uh-n, az eredmények: a bpd 19 hetesnek felel meg a védőnő táblázata szerint, a mellkas és lábméret meg 21 hetesnek. A doki semmit nem mondott. Ez még nem jelent problémát?

Legjobb válasz: Mire megszületik, normális babakülseje lesz! Ne izgulj ezeken a méreteken! A táblázatok csak átlagok, minden baba másképp fejlõdik! Nyugi, nem lesz kisfejû-nagylábú babád!

Mire megszületik, normális babakülseje lesz! Ne izgulj ezeken a méreteken! A táblázatok csak átlagok, minden baba másképp fejlõdik! Nyugi, nem lesz kisfejû-nagylábú babád!
Persze, hogy normális! A legközelebbi UH-n meg lehet, hogy nagyobb lesz, mint a korának megfelelõ méret. Nekünk a combcsont ilyen. Egyszer kisebb, másszor meg nagyobb az átlagnál. :) A babácskák nem táblázat szerint fejlõdnek, az csak egy átlagértéket mutat. Minden rendben van a babáddal, ne aggódj!
nekem is voltak eltérések, de behozta és gyönyörû lett:) már 7 hetes a kisfiam
A bébik nem sablon szerint születnek:) ne izgulj miatta.Mire kibújik tökéletes lesz.Dinka védõnõd lehet, ha hagy így õrlõdni. Egyébként a MamaNet-en van egész jó fejlõdési táblázat.
Az én babám is végig 3-5 mm-rel kisebb volt, fõleg a BPD-je. Akkor én is megijedtem, mert a nõdokim csinált mindig ügyet belõle, mintha még nem látott volna ilyet. A védõnõm mindig megnyugtatott, és igaza volt! Gyönyörû babám született :-) És egyeltalán nem látszik kicsinek sem a teste, sem a feje, nem torz vagy ilyesemi :-) Szerintem egyeltalán ne foglalkozz azzal a pár millivel, minden ember, így minden baba is más paraméterekkel rendelkezik!
A kérdező hozzászólása: Hálás köszönetem a megnyugtató válaszokért!!!!!!

Valaki megtudná nézni az adataimat? Hogy mekkora a babám! 19 hetesen voltam UH-on és ezeket az értékeket kaptam:BPD-51MM, TAD-50MM, AC-167MM, f-34MM! Ja és 21 hetesnek látszott a babám!

Legjobb válasz: http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaonline.. Én ezt a két oldalt szoktam lesni! :)

Nekem 19 hetesen ezek az adataim voltak! BPD: 45mm AC: 145mm FL: 29mm súlybecslés 310g


21 hetesen 56mm-es Bpd milyen érték?

Legjobb válasz: Szia! http://mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Itt megtalálod az átlagos magzati méreteket! A táblázat szerint 23 hetesnek felel meg.

Szia! http://mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Itt megtalálod az átlagos magzati méreteket! A táblázat szerint 23 hetesnek felel meg.
Tökéletes!!!

21+5 hetesen a babám méretei jók? BPD:52, HC:185, AC:156, FL:37 szerintem a hasa pici.21-22 hetes méretek írjatok légyszi köszi:-)

Legjobb válasz: Itt van egy táblázat, de nem mérvadó.Itt nyomonkövetheted! http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:l9Cqp8z..

Itt van egy táblázat, de nem mérvadó.Itt nyomonkövetheted! http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:l9Cqp8z..
Elsõ vagyok, itt van mégesgy, ahova beírod az adatot, és kidobja hány hetesnek felem meg.Nem vagytok elmaradva, 1-1, 5 hét elmaradást ne vegyél figyelembe.Ha az orvos mindent rendben talált, akkor nincs miért izgulni! http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html
Nekem 24 hetes adataim vannak, de nem sokkal nagyobbak mint a tieid, bpd:55, 3 hc 198 fl 38, 2 ac 148 Akkor még õ volt a kisebb babám, másik nagyobb. Mire kibújtak egy hónappal korábban, megfordultak méretileg, és amelyiknek az adatait leírtam, 2500 grammal született. Ha marad, még felszedhetett volna egy kg-ot, és 3, 5 kg-mal tök normális újszülött lett volna. Ne aggódj, nem kicsi a babád. Meg az uh is tévedhet, vagyis az orvos aki mérte. Nekem 3 nappal a születésük elõtt azt mondták hogy a nagyobb max 2 kg.

13 Hetes terhes vagyok, hétfőn voltam Uh. -on és alábbi méreteket kaptam. CRL: 63mm BPD:21, 5mm AC:54mm NT:1, 5mm Kinek milyen méretei voltak ennyi idősen? Remélek ezek a méretek megfelelőek.

Legjobb válasz: Szia!Én multhét pénteken voltam kombinàlt teszten.12+4 voltam.CRL:77 mm BPD:23 mm. NT:1,2 mm.nekem ezek az eredmények.

Szia!Én multhét pénteken voltam kombinàlt teszten.12+4 voltam.CRL:77 mm BPD:23 mm. NT:1, 2 mm.nekem ezek az eredmények.
Utolsó! Biztos nem a teljes hossz volt 77 mm? mert nekem a héten 55, 4 mm-t mértek CRL-nek és ez alapján számolták 12+5-nek. És a terhesség hétrõl hétre adatai szerint a magzat teljes hossza kb 80 mm a 12. héten.
Nekem ezek voltak 13. héten: CRL:63 mm BPD: 22mm NT: 2, 1 mm
Elsõ vagyok.A papiron ez volt.
11+6hetesen: CRL: 51mm BPD: 17mm AP: 19mm NT: 1, 4mm
12+3 naposan.. CRL: 56mm BPD: 20mm NT: 1, 8mm de ezek a pár napok is sokat számítanak a méreteket nézve.. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!