Találatok a következő kifejezésre: 21 hetesen 5 (19 db)

21 hetes terhes vagyok! A 16 hetes afp eredményem jó lett, csak a 18 triszómia szűrés lett pozitiv! Mennyiben befolyásolja az eredményt az a tény hogy 15 hetes+5 naposan vették le a vért? 2 uh. is neg. Lett.

Legjobb válasz: Milyen vérvételed volt? Csak egy sima kötelezõ AFP vagy esetleg integrált teszt vagy négyes teszt vagy ilyesmi? Melyiknek lett pozitiv az eredménye? Doki mit mondott? Egy sima AFp-hez korai volt az idõpont még 1 hetet várni kellett volna.

Milyen vérvételed volt? Csak egy sima kötelezõ AFP vagy esetleg integrált teszt vagy négyes teszt vagy ilyesmi? Melyiknek lett pozitiv az eredménye? Doki mit mondott? Egy sima AFp-hez korai volt az idõpont még 1 hetet várni kellett volna.
Nekem is pozitív lett a Down szindróma tezst a második , az elsõ negatív (vérbõl)Genetikai tanácsadóba kellett mennem.Ott felajánlották a magzatvíz vizsgálatot.Én ezzel nem éltem.Végülis egészséges kisbabánk született.A magzatvíz vizsgálatot azért nem vállaltam , mert már elõtte volt két vetélésem.Az UH nem mindig mutatja ki ezeket a betegségeket.(sajnos)Én azért nagyon bízom benne hogy nálatok sem lesz semmi baj!
Nekem a kombinált teszten van 18-as triszómmia (Edwards-kór) szûrõvizsgálati eredmény, az AFP-n nincs. A kombinált tesztet meg a 11. héten csinálták.

21. hetes terhes vagyok. A héten megfájdult a torkom, és be is lázasodtam (38.5). Nagyon nehezen akart lemenni(egy éjjszaka, két délután). A láz árthatott a picinek? Olyanok válaszát várom, aki volt már hasonló helyzetben.

Legjobb válasz: Én kb 14 hetes voltam, amikor belázasodtam, a dokim rubophent ajánlott. Fél, max. 1 tabletta szerencsére levitte 37-37,2 körülire. Azt mondta a rubophen nem árt, sõt a láz még ártalmasabb a babának, mintha beveszel gyógyszert. 25 hetes kismama

Én kb 14 hetes voltam, amikor belázasodtam, a dokim rubophent ajánlott. Fél, max. 1 tabletta szerencsére levitte 37-37, 2 körülire. Azt mondta a rubophen nem árt, sõt a láz még ártalmasabb a babának, mintha beveszel gyógyszert. 25 hetes kismama
szia. nekem a 8-9héten volt lázam három napig / ált napközben 37, 8, estére 38, 3, nem nagyon akart lemeni, se gyógyszer, se borogatás / influenzás voltam /. aztán meggyógyultam 23hetes vagyok és minden rendben. jobbulást és boldog babavárást
Szia, Nem hiszem, hogy baja lessz a picinek, de a láz ártalmasabb mintha bekanál egy gyógyszert.Sokan az algopirint kifejezetten tiltják, nekem a háziorvosom mondta, ha bérmi nyugodtn szedjem mert nincs jobb és hatásosabb.A láz azért káros, mert felhevül a tested, és ha sokéáig tart az állapot akkor a magzatvíz is átveszi a hõt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat.Gyógyszert szedek antibiotikumot, meg homeopátiás cuccokat is.Már javulok, most nincs lázam, hála a kislányom háziorvosának.
A kérdező hozzászólása: Nekem a következõket írták fel, teszem hozzá nem a háziorvosom, õ hazaküldött Aspirynnel 38 fokos lázzal, hogy ha hétfõig nem javulok menjek vissza.(járni sem tudtam volna ha addig várok)Szóval kaptam AUGMENTIN(antibiotikumot), MEXALEN(lázcsillapítót), OSCILLOCOCCINUM, HOMEOGENE9
Szia! Én 2x voltam benne az influenzában. Az elsõt gyógyszerek nélkül hevertem ki a második meg azért lett mert szerintem nem is gyógyultam meg. 39 fokos lázam volt 4 napig és semmi nem maradt meg bennem. Ki is száradtam. Orvosom Ospen antibiotikumot írt fel amit kifejezetten kismamák szedhetnek. 1 nap múlva már jobban lettem, enyhültek a tünetek. Azt mondta a dokim hogy Augmentint tilos terhesség alatt szedni. Fejfájásra meg lázra a Panadolt javaslom. Ha elolvasod az Algopiryn papírját akkor látod hogy elvileg terhesek nem is szedhetnék, viszont a dokik ajánlják. Én mégsem szedném be. Üdv: 24 hetes kismami
Nekem 38.6 volt a lázam, influenza, nem ment le csak gyszerrel, Panadolt ajánlott több orvos is. Szerencsére az antibiotikumra nem volt szükség, viszont az enyhe tünetek, 2 hétig így eltartottak.De a lázat azt jól teszed ha csillapítod.Mielõbbi jobbulást nektek.Nekem ez 13 hetesen volt, most vagyunk 23 és nagyon jól vagyunk.

Kinek mekora volt a babája (pocakban) 20+5, 21 hetesen?

Nekem 2.babó 23cm 20+5 Kisfiú :)

Legjobb válasz: Szia! 20-21. hét: 16 cm+ lábacskák = kb. 40 dkg Boldog babavárást!

Szia! 20-21. hét: 16 cm+ lábacskák = kb. 40 dkg Boldog babavárást!
19. heti UH: 21, 5 cm hosszú, 265 gramm. BDP: 41 mm.


Volt hasonló "problémája" vkinek? A védőnőm szerint hasra híztam, 21 hetes vagyok, eddig 5 kiló jött fel.

Nem feszül ki rendesen a hasam, olyan, mintha kis hurkák lennének rajtam. Kérdeztem, h mikor fog kifeszülni, azt mondta, h nem fog. :-( Nagyon nagy diéta, és torna küzdelem árán fogom tudni leadni, szinte lehetetlen lesz eltüntetni. Kicsit elszomorított. Nem a régi lapos hasam miatt, hanem, hogy nekem nem lesz igazi terhes pocim :-( Más is így van ezzel? Persze látszik, meg n?tt is a hasam nagy, de nem feszül, inkább olyan, mintha meghíztam volna.

Legjobb válasz: ki a fene a te vedonod csak nem Rubint Reka?...5 kilo az nem a vilag...ha ennyitol hurkaid vannak akkor valoszinuleg terhesseg elott sem volt kockas hasad...most ezzel nem szabad torodni a lenyeg hogy szules utan es amikor mar rendesen megindult a tejed (kereslet-kinalat) akkor el lehet kezdeni tornazni es dietazni...barhogy neztel ki elotte es a terhesseg alatt a tokeletes test elerheto szules utan is csak ahogy te is irtad meg kell szenvedni erte... a pocakod szepen fog latszani par het mulva...ne is torodj a vedonovel mert 5 kilotol meg nagyon csini kismama vagy

ki a fene a te vedonod csak nem Rubint Reka?...5 kilo az nem a vilag...ha ennyitol hurkaid vannak akkor valoszinuleg terhesseg elott sem volt kockas hasad...most ezzel nem szabad torodni a lenyeg hogy szules utan es amikor mar rendesen megindult a tejed (kereslet-kinalat) akkor el lehet kezdeni tornazni es dietazni...barhogy neztel ki elotte es a terhesseg alatt a tokeletes test elerheto szules utan is csak ahogy te is irtad meg kell szenvedni erte... a pocakod szepen fog latszani par het mulva...ne is torodj a vedonovel mert 5 kilotol meg nagyon csini kismama vagy
Hát, én 20kg-t híztam, ezt mind a hasamra meg a mellemre. A szülés másnapján már csak 5kg plussz volt rajtam.
Ugyan már, ne hallgass rá, ez megint egy buta védõnõ okoskodása. Én eleve hurkás hassal indítottam és gyönyörû szép hasam volt (mások mondták, de nekem is tetszett:D) Ki fog feszülni, szép kerek lesz, hidd el. Boldog babavárást 5 hónapos kislány anyukája
Ne emészd magad, ki fog az szépen feszülni. Még csak most fog igazán nõni, hízni a babád, nekem kb. innentõl nõtt ugrásszerûen a pocakom, addig olyan volt, mintha kétszer ebédeltem volna. :) Hiába szép gömbölyû már a hasam, kabátban még mindig olyan vagyok, mint Fester Addams. :)
szia hát a te védõnõd sem lehet százas, nekem eleve volt 5 kg feleslegem, és attól féltem amit te is írtál, és most tök kerek pocakom van. Nekem is nyomja a hülye dumáját 29 hetes vagyok, h eddig 4 kg-t híztam és hajaj, de szerintem ne foglalkozz vele. Én épp azon gondolkozom h megvan a 4 alkalom és nem is akarok menni már, mert mindig órákat várat és hülyeségeket beszél.
Én ezt egyszerûen nem értem! Nem minden védõnõt ugyanott/ugyanúgy képeznek? Mert némelyikük tündér és mindenhez érdemben hozzá tud szólni, némelyikük meg ilyen mafla és tudálékos. Ne hallgass rá! 5 kg nem sok, ha hurkáid vannak, hát hadd legyenek, nem biztos, hogy nehezen fogod leadni, és tuti, hogy szép, kerek pocid lesz, hurka ide vagy oda.
A kérdező hozzászólása: Köszi :-) Pont az az érdekes, h 5 kiló szinte csak a hasamra jött fel. Elõtte lapos volt a hasam, nem volt rajta egy hurka sem. Most meg van, és szerinte nem fog eltûnni egész terhesség alatt ilyen leszek (ill. utána is, ha nem fogyom le).
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Hát igen, nem könnyû eset a védõnõm. :-) Nem akarok senkit sem megbántani, de általában csak a gond van velük. Az enyém állandóan riogat, szerinte nagyon sokat híztam már most, és nehéz lesz leadnom, szenvedni fogok, biztos terhességi cukrom is lesz... stb. Amúgy nem vagyok kövér, 56 kilóval kezdtem, szerintem átlagosnak mondhatnám magam. Mint megtudtam 38 éves a kedves védõnõ, és 1 gyereket se szült még.. Köszi a hozzászólásokat!

Hány hetesen lépek az 5. honapba? Most 21 hetes leszek szombaton!

Legjobb válasz: Köszi szépen aranyosak vagytok:D! Tényleg igy van én is utána számoltam!

A kérdező hozzászólása: Köszi szépen aranyosak vagytok:D! Tényleg igy van én is utána számoltam!
szerintem már benne vagy, mert a 20. héten :) mivel én úgy számopltam magamnak is, hogy egy hónap 4 hétbõl áll, és csak megszoroztam 5-tel... :) remélem hasznos volt a válaszom :) üdv, és grati a Picihez :D
Szia! Én úgy szoktam számolni a hónapokat, hogy mindig akkor lépem át a hónapot, amikor az utolsó mensi elsõ napja volt. Tehát nekem aug12-én volt meg utoljára (utolsó mensi elsõ napja) Tehát minden új hónapot 13-án kezdek. Így kijön a 9 hónap. Én az 5. hónapban vagyok, és jan. 13-án kezdem a 6. hónapot. Szerintem ha hónapokat akarsz számolni, akkor így a legpontosabb. Remélem érthetõen írtam le. Ha van valami kérdés írj!

21 hetes vagyok. 5-6 hetes terhesen csináltak toxoplazma vizsgálatot ami negativ lett azóta csak sima vérvételen volam ott minden rendben volt. Mennyi az esélye hogy terhesség alatt elkapom ha jobban vigyázok még az eddigiéknél is?

Legjobb válasz: Én az állatorvosomat kérdeztem,azt mondta, még életébe nem szûrt toxos macskát, pedig egy párat megvizsgált. Ez igen megnyugtatott... Azt mondta, igen túllihegik ezt a kérdést.. Én sem érintkezem a macskával, néha megsimizem, de mindjárt kezet mosok utána, attól még semmi baj nem lesz. Ne félj

Én az állatorvosomat kérdeztem, azt mondta, még életébe nem szûrt toxos macskát, pedig egy párat megvizsgált. Ez igen megnyugtatott... Azt mondta, igen túllihegik ezt a kérdést.. Én sem érintkezem a macskával, néha megsimizem, de mindjárt kezet mosok utána, attól még semmi baj nem lesz. Ne félj
Szia!Nekem is úgy kellett kihisztiznem a második szûrést, mert nekünk van macskánk de negatív lett az elsõ.Szerintem ne hagyd magad.Megnyugszol ha megcsinálák és még mindig negatív.20 hetes kismama
Kevés macska vírushordozó, és ha betartod a higiéniás szabályokat, nincs mitõl félned. Ne pucolj macskaalmot, ne dolgozz földdel és moss kezet a cica után. Ennyi. Jó babavárást!
Nem tudom, h honnét szedték a többiek ezt a macskás sztorit.. vagy nekem kerülte el valami a kérdésedben a figyelmemet?Amúgy szerintem semmivel sem több az elkapás esélye, mint baba nélkül.Figyelj oda, és így csökentheted a kockázatot, de nem élhetsz egy búra alatt!Semmi sem biztosít az ellen, h nem kapod el, és az sem biztos, h elkapod...
Én azt olvastam, hogy olyan mint a bárányhimlõ, egyszer elkapod utána már védett vagy! Szerintem akinek régóta van macskája, már rég túlesett rajta.
Igen. :o)
Szia!szerintem nem. Nekem utána volt 1-2rcig és elmúlt.
nekem is max 2 perc és elmúlt...
Nekem sem múlik el 1-2 perc alatt, viszont sokat segít, ha az oldalamra fekszem és kicsit felhúzom a lábaimat. Egyszer én is feltettem ezt a kérdést, nekem azt írták teljesen normális.Mondjuk nem kellemes :S 24hkm

Második babás anyukák, nektek is sokat keményedik és fáj a hasatok? Nincs megállás egész nap a 2.5 éves kislányom mellett.21 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia!En a 19.hetet töltöm szombaton es pont ma akartam feltenni egy kerdest ezzel kapcsolatban,mert ällando alhas feszülesem van.En inkäbb feszülesnek mondanäm amit erzek,nem kemenykedesnek,mert ez sajnos nem mulik...szedem a magneziumot,de pihenni nem tudok a 2 evesem mellett aki koraszülött volt.Aggodom nehogy baj legyen,alig värom a jövöhet szerdät,akkor megyünk orvoshoz ujra.

Szia!En a 19.hetet töltöm szombaton es pont ma akartam feltenni egy kerdest ezzel kapcsolatban, mert ällando alhas feszülesem van.En inkäbb feszülesnek mondanäm amit erzek, nem kemenykedesnek, mert ez sajnos nem mulik...szedem a magneziumot, de pihenni nem tudok a 2 evesem mellett aki koraszülött volt.Aggodom nehogy baj legyen, alig värom a jövöhet szerdät, akkor megyünk orvoshoz ujra.
szia, nekem 3 éves , aktív, és "anyát igénylõ" lányom van. Én 22 hetes vagyok, Én is sokszor érzem, több pihire lenne szükség, ilyenkor egy-egy nap azt mondom, hogy "Lassíts!!", Igyekszem úgy játszani lányommal, amit lehet fekve, PL: ágyban babázunk, kirakózunk, mesélünk, szinezünk stb.... Szeret fõzni, odahozza az ágyba stb.. Fõzni pedig igyekszem 2 napra valót készíteni. Takarítást beosztom. Kitartás! És én szedek Magnéziumot. "D"

162 cm vagyok, és 52, 5 kg-ról kezdtem a terhességet, elég véknyan. Most 21 hetes vagyok, 58 kg, de a hasam körfogata csak 84 cm. Nem túl kicsi ez? Kinek mekkora ( volt) ilyen idősen?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem kicsi. Ugyan ilyen súlyról indultam, ebben a korban nekem még egyáltalán nem is volt hasam.

Egyáltalán nem kicsi. Ugyan ilyen súlyról indultam, ebben a korban nekem még egyáltalán nem is volt hasam.

A babámat naponta úgy 4-5 alkalommal érzem mozogni, igaz, akkor elég erőteljesen rúgkapál. Aztán van, hogy órákig semmi. Ez így normális? 21 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia. Ez teljesen normális dolog néha neki is kell aludni,örökké nem lehet viháncolni.Akkor van gond ha egy nap alatt egyátalán nem érzed hogy mozog akkor nem árt orvoshoz menni hogy megnézze nincs-e gond.Sok sikert. Mi a harmadikat várjuk.

Szia. Ez teljesen normális dolog néha neki is kell aludni, örökké nem lehet viháncolni.Akkor van gond ha egy nap alatt egyátalán nem érzed hogy mozog akkor nem árt orvoshoz menni hogy megnézze nincs-e gond.Sok sikert. Mi a harmadikat várjuk.
Szia nincsen gond én 38hetes vagyok mégis van, hogy alig érzem.A férjem ha ráteszi a pocimra a kezét õ érzi én meg nem.Valószínüleg teh sem mindegyiket érzed meg de azt tudnod kell a babák 90%-át a napnak alvással töltik.üdv és jó babavárást.
Normális. mi már 25 hetesek vagyunk mégis így van mint nálad és minden rendben. Szegénynek pihenni is kell valamikor. Én néha már örülök mikor nem ficánkol, mert olyanokat tud rúgni vagy nem tudom mit csinál :) hogy úgy érzem kiszakad a hasam!:) És tudom, hogy lesz ez még rosszabb is! Szóval nyugi!
Szia! Szerintem is normális. Én 24 hetes vagyok, és én sem érzem egésznap mozogni. Vannak napok, amikor aktívabb, de van, hogy csak bejelentkezik néha. Ne aggódj, biztos lesz még olyan is, hogy egésznap meg sem áll.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Kicsit megnyugodtam :) Ma reggel is bepánikoltam, mert tegnap este óta nem éreztem, de aztán most pár perce azért beköszönt :) ) Annyira telhetetlen vagyok! :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!